Új privát üzeneted érkezett!

Ági!
Van kreatívbolt több is.Van egy a Metropol emeletén, van a Tulitán tömb hátsó részénél, van a Weidlich udvarban és van egy mqvészellátó a Szentpéteri kapu felé is, ja meg a volt Napsugár cukrászdával szemben a kapualjban is van .Örülök, hogy próbálod lefoglalni magad, kikapcsolódni, jót fog tenni, maglátod.

Ditta!
Üdv.!!Fog az menni, mármint a vezetés.Én mondom!Kép

Andi!
Azért a szülés elQtt még bíztam benne, hogy megörvendetsz egy pár fotóval minket. Kép , jó lesz utánna is, már a bébivel együtt. Kép

Melinda
adnilem

Helló

Melinda
Köszi szépen! Kép Remélem a férjem majd valamelyiket megtalálja - holnap megy Miskolcra..

Lányok
Kérdezhetek még valamit?
Ebben a HA-s tejpép ügyben. Találtam valamit a neten, egy nagy táblázatot az összes tápszerről, és a támogatottságukról. És ez a HA-s Milupa tejpép is rajta van.
Ez akkor azt jelenti, hogy a doktornővel fel lehet íratni a gyerek fél éves kora előtt?
Mert ha igen, akkor bele kell húznunk, Rebeka pár nap múlva fél éves. Kép

Kép

Ági

delice

Sziasztok!

Mi is megvagyunk,sőt mindenki a legnagyobb egészségnek örvend.
Jókat szánkóztunk mi is,mert a ház előtt van egy nagy domb,és ott csúszkáltak le a fiúk.Máté ült Ádi háta mögött,és bőszen kapaszkodott.Máté újabban nem anyának,hanem Kiss Anitának hív.Szépen tud köszönni,hogy csókolom!

Andi!
Kíváncsian várjuk a fejleményeket!Ma voltam a Megyeibe babanézőbe.Olyan jó egy ilyen pici kis angyalkát látni!

Melinda!
Hogy vagytok?Csináltál már képet?

Gyöngyöske!
Te kérdezted anno a nagyfiús hetet?Nagyon jó volt,sokfelé mentünk kettesben,és nem tágított mellőlem még éjjel sem,együtt is aludtunk.Nagyon élvezte,de hiányzott neki a tesó,gyakran emlegette.
Lányok jól vannak?

Anita
kacajka

Sziasztok

Ági
Beni most már 8 kg felett van, kedden megyünk tanácsadásra, akkor majd pontosan leírom, hogy mennyit nyom. Én úgy tudom a HA-s tejpépeket csak gyógyszertárban lehet kapni, a hipermarketekben nem lehet HA-st kapni. Beni nagyon szereti, és gyümivel változatossá teszem neki.

Lányok
Egyszerűen muszály kipanaszkodnom magam, mert teljesen kivagyok. Tudom, hogy mindig itt nyavajgok Nektek és ne haragudjatok, de hát ki értené meg, ha nem Ti.......
Én nem érzem magam jó anyának, egyszerűen nem köt le az anyaság, és be kell vallanom, de munkamániás vagyok. Úgy érzem megőrülök, ha nem mehetek vissza dolgozni, vagy egyszerűen naponta kétszer legalább nem tudok kimozdulni. Félre ne értsetek, nagyon szeretem a kisfiamat, de a hisztiktől, az állandó sírásoktól az esti alvás előtti sírásoktól, sikításoktól, az éjszakai felkelésektől teljesen kivagyok. A férjem is csak türelemre int, mindig beszélünk is erről, de rettenetesen érzem magam. Ez most depresszió? Vagy egyszerűen türelmetlen, önző anya vagyok?
Teljesen tanácstalan vagyok....

Jó éjszakát!!

Zsuzsa
nzsuzsa

Jó reggelt Mindenkinek! Kép

Kata Kép
El se hiszed Kép Megvan a program neve: Panasonic DV Editor Motion DV STUDIO 3

Zsuzsa
És konkrétan mit jelent ez a HA? És konkrétan mi a különbség? (bosci, hogy zargatlak ezzel...)
Biztosan jó anya vagy!! Nyugi Kép
Én amúgy totál az ellentéted vagyok, abból a szempontból, hogy én meg nem is akarok menni sehova, csaak be vagyok gubózva - még sétálni sem viszem a gyereket az utcára, hogy ne kelljen találkoznom senkivel. Meg beszélgetnem. Inkább az udvaron levegőzünk... (Apukám szerint ez már kezdődő depresszió Kép )
Bízom benne hamarosan mindketten túl leszünk rajta..Kép

Ági

delice

Sziasztok!

Látom a tél mindekinél depis hangulatot okoz...Kép

Delice!Kép
HA=hipoallergén...Olyan sok az ellergiás manapság, söt nekem férjem is az, ezért a dokinö rögtön ilyen tápszert és pépeket írt fel.

Zsuzsa!Kép
Ne aggódj szerintem. Hasonló vagyok én is. Borzasztóan megterhelö volt az elején, hogy egy pár hónapos bébi mellett dolgoznom kellett. De utólag tudom, hogy ha nem lett volna, akkor bekattanok...
Bármennyire imádom Laurát, nap mint nap egy 1-2 éves gyerek értelmi szintjére lemenni igenis fárasztó. Mostmár, hogy lehet vele beszélgetni könnyebb.
De nagyon örülök, hogy dolgozhatok és tanulhatok mellette.
neva
neva

Sziasztok

Ági
Jól le van írva a HA jelentése a rizspépes dobozon, de az nincs most nekem, de holnap megyünk tanácsadásra és iratok és akkor felteszem Neked. Amit a tápszeren találtam az a következő: részlegesen hidrolizált fehérjetartalma van, azoknak a csecsemőknek adható, akiket nem szoptatnak vagy hajlamosak az allergiás megbetegedésekre. A szokásos tejalapú tápszerektől eltér abban, hogy lebontott fehérjéket tartalmaz. Ez így nem túl sok, de érthetőbben talán holnap. Ja, és képzeld megnéztem a milupa.hu-t és ott nem is szerepelnek a HA-s készítmények. Esetleg ezt az oldalt is megnézheted, van rajta pár dolog.....
Köszi a biztatást, de tényleg néha úgy elhagyom magam. Éjszaka 11 órától kb. két órát ha aludtam. De hát reménykedem abban, hogy már csak jobb lesz.

Még jelentkezem.

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Zsuzsa!
Szerintem aki világ életében dolgozott, és nyüzsgés vette körül, annak baromi nehéz a gyerekkel itthon. Én is így voltam vele (sőt vagyok is néha), nekem csak az az egy mázlim volt, hogy mire teherbe estem, már annyira meggyűlöltem a munkahelyemen kialakult állapotokat, hogy imádkoztam, hogy kiszakadhassak belőle. De ha jól érztem volna magam bent, én is becsavarodtam volna egyből.
Ennek csak egyetlen ellenszere van ilyenkor, társaságba kell járni! Használj ki minden kínálkozó alkalmat! Szerintem nem is a munka hiányzik neked, hanem az a légkör, esetleg a kollegák, és az önrendelkezés bizonyos formája. A gyerek előtt teljesen más volt, mert az ember megcsinálta a munkáját, ha mázlija volt minden szépen, flottul ment, de a gyerek nem ilyen. Sosincs rend, mindig van valami....
Egyébként nem hiszem, hogy ezt meg lehet szokni, csak beletörődni, és igyekezni egy kicsit kitörni. Járj társaságba, suliba, barátokhoz, látogass be a munkahelyedre a gyerekkel (én Ádit már 6 hetesen bevittem, és azóta is 2 hetente bemegyünk). Így egy kicsit felnőttnek érezheted magad, és van kivel egy kicsit felnőttesen (nem csak a gyerek dolgairól) elbeszélgetni.
Megjegyzem, hogy hozzánk is jöhetsz, vagy ha úgy jobb, mi is felugorhatunk!!!! És amit még higgy el nekem: hamar elmúlik ez az idő (a napok lassan telnek, de egyszer csak észreveszed, hogy már eltelt egy év, és így tovább).

Üdv: Emese

mse173

Sziasztok

Emese
Köszönöm szépen a biztatást, Nálad mindig kapok jó tanácsot és jó szavakat. Mégegyszer nagyon köszönöm.

Ági
Megtaláltam a kamrában még egy tejpépet:
HA=a hidrolizált tej fehérjeszerkezete nem vált ki allergiás reakciókat. A HA-pép az allergia megelőzésére szolgáló hypoallergén táplálásban a tejpép szerepét tölti be. A benne lévő tejalkotórészek hypoallergénné vannak átalakítva, az allergiás reakció kialakulásának megelőzése céljából.

Hát ennyi van rajta, mi egyébként nem vagyunk allergiára hajlamosak, de a doktornő megelőzés céljából szinte mindenkinek ezt írja fel.

Lányok!

Tényleg igaz, hogy hat hónapos kor után a tápszereket, tejpépeket nem lehet dokival feliratni, tehát nem támogatott?

Sziasztok

Zsuzsa
nzsuzsa

Zsuzsa!
Újabb téma a topicban.Kép ErrQl mindenkinek van véleménye, tapasztalata. Én is a másik véglet vagyok, mégis egészen máshogy mint Ági.Én is össze vagyok nQve a gyerekeimmel, szoktam mondani, hogy Ök a púpjaim, de nekem ez így jó én nélkülük szenvedek.De, mi mindég is jövQ-menQ társasági emberek voltunk.Részben muszályból is a férjem munkája miatt nálunk mindég is nyüzsi volt és van.Olivér 1 hónapos volt amikor Tamara oviba ment és mi mentünk érte busszal.Szerintem nem muszály csak a gyerekbe belefeledkezni, mert az biztos zizi, de ha jól használod ki a gyerekkel töltött idQt akkor mindkettQtQknek könnyebbPersze ilyenkor télen nehezebb kimozdulni.De gondolj csak arra, hogy ezek az évek gyorsan elszaladnak és soha vissza nem térnek, érdemes jól gazdálkodni vele.

Melinda
adnilem

Kép

ZsuzsaKép
Igen, sajnos igaz, ha betölti a gyerkőc a 6. hónapot neked kell teljesáron megvenni a tápszert.....Kép
A kép tündéri erről a ngyfiúról! el sem hiszem, hogy már ekkoraKép

AnitaKép
Kiss AnitaKépKép Etek a gyerkőcök!

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Kiss Anita!
Nagy kópé ez a Máté! Kép Képzeld, Olivér meg azt mondja , hogy "Anucika",ezt nem tudom hol halotta, de nagyon tetszik neki, hogy oda vagyok tQle, ki is használja ezzel hízeleg. Apa meg természetesen apucika lettKép

M elinda aki mostanában anucika
adnilem

Sziasztok!

Ági!
Nagyon szépen köszönöm!
Láttam, hogy tegnap írtál, és már épp meg akartam kérdezni, hogy rólam elfeledkeztél? De látom nem.Kép
HA-s tejpépet igen, felírja az orvos 6 hónapos korig. Legalábbis 2 éve így volt.Kép

Anita!
Kis Anita: KépÉdes!
Dóri engem mostanában úgy hív, hogy "mamka". Ő az apjától hallotta.

Melinda!
Csatlakozhatom hozzád, púp ügyben?Kép
Én is így vagyok a lányokkal. Nem érzem jól magam ha nincsenek velem.
Pedig...., az én munkahelyem aztán baromi nyüzsi. Szerintem a megyei rendőreinek 80 %-át ismerem. El sem tudnám képzelni, hogy egy irodában üljek egész délelőtt.
Nem mondom néha örülök, ha apa viszi le Dórit sétálni, vagy ő megy le vele szánkózni, sőt néha már vágyom is vissza dolgozni, de néha szomorún veszem tudomásul, hogy már csak 2 hónapom van itthon.Kép

Marika, Melinda!
Így ABC-, nem pedig fontossági sorrendben.Kép
Emil ment.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

A Kiss a vezetéknevem,ezt tanítottam vele,és tegnap egész nap ezzel volt elfoglalva,hogy
-Kiss Anita!
Mondom neki: tessék?
Erre ő: csókolom!
Ez így ment egész nap,estére jócskán ráuntam!
Kép

Kellene már egy tali féle,hogy lelket öntsünk egymásba!Hosszú ez a tél,és a depi sajnos ebben búrjánzik.Tegyünk ellene!!
"Kiss Anita lottón sosem nyertes felhívását hallották!"Kép

Kedves vizsgázók,hogy álltok?

Anita
kacajka

Sziasztok!

Megint hogy esik a hó.Kép

DittaKép
A 3 napos lázat csak 1× lehet megkapni? Ezt nem is tudtam.Kép
Akkor nem kell majd izgulnunk ha vezetni fogsz.Kép

ZsuzsaKép
Beninek sok boldog félévességet kívánunk.Kép
Kíváncsi leszek, hogy fog-e nektek hatni a homeo bogyó, majd írjál róla, hogy hogy alakulnak a dolgok, jó?
Nagyon jó a billentyűs kép, és Beni milyen nagyfiú már. Nagyon ügyesen ül.
Tuti, hogy jó anya vagy.Kép Ne legyenek kétségeid.

BettiKép
Hogy vagytok? Gyors gyógyulást kívánok nektek.Kép
Jövő héttől 9.45-től lesz az MM és csak egy csoport lesz. Kriszta számát is megszereztem, mindjárt elküldöm mélben.

ÁgiKép
Kreatív boltokat Melinda leírta mindet. Meg innen a netről is lehet rendelni több helyről.

AnitaKép
Én is mostanában "Anka anya" vagyok Beninek.Kép Az apjának meg csak úgy tudja kiabálni, hogy "Aci".Kép

Melinda, KataKép
Én is csatlakozom a púposak táborához.Kép Mi is elég mozgalmas életet élünk, de Benit mindenhova hurcoljuk magunkkal. El sem tudnám képzelni, hogy nélküle menjünk valahova. 2-3 hónaposan már vittük magunkkal Pestre vásárolni.Kép

TaliKép
Mivel mindenki csak írogatja, hogy jó lenne már talizni, kezembe veszem az irányítást.Kép Feldobom az időpontokat, aztán írjatok, hogy kinek melyik lenne jó. Jó lenne a héten eldönteni, hogy mikor legyen, mert fix időponttal a kezünkben könnyebb lenne termet találni hozzá. A most hétvégét kihagyom, mert addig tuti, hogy nem találnánk helyet.
Szóval az időpontok:
február 12, 13, 19, 20, 26, 27.

Puszi mindenkinek, Panka

panka

Szia Anita!Kép

Fiaid szépek és mekkorák...
Szerintem annyira édesek amikor ilyen felnöttes dolgokat mondanak. Laura szokott mondani "Jó napot"- ot vagy "Viszontlátásra"-t, amit hall tölünk Kép
neva

Zsuzsa!
Akkor nagyon sok rossz anya van. Kép Mint ahogy sokan írták, attól, hogy anya vagy nem kell egész nap otthon ülnöd. Mi is megyünk sok helyre, csak a szervezés nehezebb. Mi mindig úgy megyünk sétálni, hogy közben vásárolunk, postára, pékségeb ide-oda megyünk. Államvizsgára is Cicifüggővel mentem, aki jelentem 7,5 hónaposan ismét rámköpte az őszibarackot és csak CICI kell neki.
Suli jó ötlet, én eddig is tanultam és szeptembertől folytatom.

Az én fiam is mond édeseket. Ha jön vki, kinyitja az ajtót: "Fáadjom be", meg ha idead valamit: "paancsoljon asszonyom" az r betűket kihagyja mindenhol. Kép és ahogy telefonál. mindig az a vége: na jó, akkor viszlát.

Panka: tali nekünk 19-e kivételével jó.

Eldicsekedtem már Alka miket tud? Ha igen bocsi. Felül teljesen egyedül, mondja, hogy baba, is már előre is mászik négykézláb. Meg feláll, ha van mibe kapaszkodnia.

Ági: megy mail is du.
pamacs

Sziasztok

Panka
Nekem is 19.-e kivételével bármikor jó!!!!!
Köszi a bíztatást és Beninek a köszöntést.

Pamacs
Az az igazság, hogy minden nap elmegyünk bevásárolni, elintézünk mindent együtt, addig nincs is baj, de mostanában megunja a babkocsit is és csak visít (nem éhség, mert kajcsiról mindig gondoskodom) és tolhatom a kocsit, karomon Benivel. Hát!!!!Kép

És inkábba délutánok, az itthon eltöltött idő tűnik soknak és a végeláthatatlan házi munka.....

De ha már éjszak a ludna, nekünk is könnyebb lenne, nagyon rtemélem, hogy sikrülni fog!!!!

Jó éjszakát!!

Zsuzsa
nzsuzsa

Sziasztok!

ZsuzsaKép
Itt már véleményt mondtak egy páran, hát én is elmondom! Ettől még nem vagy rossz anya, hogy néha ki akarsz törni a minden napi mókuskerékből!! Nálam is vannak hullámvölgyek, de általában jól elvagyunk itthon, most például ismét lent vagyok a béka s...e alatt, mert már jó pár éjszakánk nagyon nyűgi a foga miatt. És én tudod mióta vagyok itthon?? 2000. júliusa óta! Így visszagondolva nem is tudom, hogy bírtam ki! Ebben az öt évben volt még 2 év a fősuliból, ami elfoglaltságot jelentett, de azóta semmi! Most tiszta felüdülés, hogy elkezdődött a tanfolyam! Ráadásul itt falun még annyi lehetőség sincs kimozdulni, mint Miskolcon!
És ez a hosszú, sötét tél még rátesz egy lapáttal!
Szóval nyugi, negatív gondolataink szerintem mindannyiunknak vannak!

PankaKép
Ha jól tudom, nekünk csak a 12. nem jó.
Talán a Kismamában volt erről írás, hogy csak 1x lehet megkapni.

Kiss AnitaKép
Szépek a fiúk!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Zsuzsa!
Vannak klisék, hogy milyen egy jó anya, de ezekkel nem mindig kell törődni! Nekem az az egyéni véleményem, hogy valahogy ki kell találni, hogy hogy tehetjük magunkat valamennyire elégedetté! Legyen minden nap valami, amit magunk miatt tettünk, és nem azért, mert kellett! Tudom, ezt nagyon nehéz megvalósítani, de mégis kell! És ha a mi kis világunk rendben van, akkor sokkal türelmesebbek vagyunk a gyerekekkel, a párunkkal stb! És ez pozitívabban hat rájuk is! Van egy barátnőm, akire mindenki azt mondja, hogy micsoda rossz anya, mert gyakrabban "lepasszolja" a gyerekeit, mint más, és koncertekre jár, "kocsmázni" stb. Viszont azt senki nem látja azok közül akik megszólják, hogy amikor együtt van a gyerekeivel nagyon türelmes, kedves, a gyerekek pedig tündériek, szépen fejlődnek és szerintem kimondottan okosak is! Nekem az a véleményem, hogy ha neki ez kell a "gőz" kiengedéséhez, és ezt meg is tudja szervezni, akkor ő csinálja jól! A párjával pl. szinte minden hónapban elmennek egy-két éjszakára valahova, ha máshova nem, akkot itt Miskolcon egy szállodába, hogy nyugodtan együtt lehessenek! Tök jó, hogy erre van igényük, és tesznek is ezért! De látszik is rajtuk, hogy még mindig szeretik egymást, három gyerek után is még mindig szerelmesek! Akkor ki is a "minta anya"?!?

Sziasztok, holnap (illetve ahogy elnézem az órát, akkor ma, vagyis kedden) bevonulok a kórházba, és lehet, hogy már csak akkor írok, ha újra itthon leszek, illetve akkor már leszünk!!! Mindenkinek erőt, kitartást, majd jön a tavasz és akkor minden jobb lesz!!!

Sziasztok:
Andrea
ania62

Andrea! Kép

Neked pedig mi szoritunk nagyon! Kép
Ez a kis sztorid nagyon tetszett...és a mai napra már adott egy kis löketet Kép
Ez a szállodás dolog nem hangzik rosszulKép
Ugyanis már épp 1 éve, hogy Laura nem hajlandó egy éjszakát sem végigaludnia az ágyában...de majdcsak változik egyszer.
Tegnap tettem ide pár képet a házi-zenekarunkról.
A szomszédok már tervezik a költözködést Kép
http://babanet.hu/album/main.php?album=27&page=4
neva

Andrea!
Bár ezt már nem tudod elolvasni, de nagyon szorítunk nektek!
Elbúcsuztál a pocakodtól? Kép

Emese

mse173

SziasztokKép

PankaKép
Nekünk szinte minden időpont jó, tudunk igazodni. Tegnap egész délután próbáltam helyet intézni, de nem jött összeKép pedig az egész család ezen dolgozott. Remélem valakinek fog sikerülni.

NevaKép
És ezek a hangszerek szólnak is? Mert akkor lehet egy pár kellemes órátokKép

DittaKép
Ati még mindíg nem alszik? Mondjuk Marci sem. Most azt találta ki (20 hónap után!!), hogy ha felkel éjszaka, menjünk be hozzá. Apa is, anya is és álljunk felette.....És akkor megnyugszik, alszik szépen. És ezt kb. 5-ször 6-szor egy éjszaka..Mi ez az új dolog????? Valaki találkozott már ilyennel??
Kép

Koda

Koda

Kép

Kép
koda

Zsuzsa!
Elmondok egy példét arra, hogy érezd magad jól, ha nem is sikerül az egészet hasznosítanod legalább egy részét.Egy ismerösömék szinte heti rendszerességgel csinálják azt, hogy csütörtök délután elmegy a nagymama a gyerkekre vigyázni ott alszik, pénteken anyuka elmegy fodrász, körmös, kondi, kozmetikus, vagy amit akar, este pedig apával csapnak egy görbe estét, mozi, vacsora a gyerkek nélkül.Hát nem mondom, hogy heti rendszersséggel, de azárt én is kipróbálnám néha.

Pamacs!
Nem tudom magamban tartani, hogy olyan, de olyan kíváncsi vagyok rá, hogy ki van e mögött a "duma" mögött,légyszi-légyszi rakj fel magatokról képeket!!!!

Melinda
adnilem

Kriszta!

Kép

Melinda
adnilem

Sziasztok!

Az lenne a kérdésem, hogy közel 4 hetes a kisfiunk aki teljesen egészségesen született (Semmelweisben Fenesi Istvánnál akivel maradéktalanul elégedettek vagyunk és kevés ilyen jó és rendes orvost ismerünk mint ő -erről később bővebben is ha érdekel valakit ), eszik rendesen és semmi baja nem volt addig amíg el nem kezdte kapni a Vigantol olajat.
Azóta nyugtalan, nyöszörög, nem szopik rendesen és nem alszik naponta kb 7 órát alszik azt is sok kicsi részletben és akkor alszik el amikor már nem bírja tovább nyitvatartani a szemét.
Ugyanakkor a légzésfigyelő szerint messze nem tud olyan mély álomba kerülni. A 2. héttől 3 nap után 1 hétig kihagytuk a vigantol olajat és teljesen helyrejött tőle. Tegnap újra adtunk neki 2 cseppet (orvos által előírt) és mindenben produkálja az előző tüneteket. Ma ismét nem kapott és délelőtt már sokkal nyugodtabb volt. Mi meg vagyunk róla győződve , hogy a vigantol az oka. Úgy tudom a dvitamin ami benne van az idegrendszerre hat. És neki is azt viseli meg amiatt nyugtalan. Előtte 120 gr evett rendszeresen (4.5 kg a baba) a vigantol alatt 60 gr-ot és a szoptatás alatt bealudt majd 20 perc múlva kezdődött előről. A tejtermelés sem olyan emiatt mint amikor 3-4 óránként szopik 120 gr-ot.
Remélem nem kell választanunk hogy d-vitamin nélküli nyugodt kiegyensúlyozott jó étvágyú vidám legyen a baba, vagy d-viteminnal rossz étvágyú mindig éhes már-már idegbetegül nyugtalan. Nekünk a nyugodtsága a fontosabb.
Volt valakinek hasonló tapasztalat??
köszi a segítséget

Eni
õkine

Szia Eni!
Gratulálok a kisfiatokhoz!
Szerintem ugyanezt mond el a gyerekorvosnak is,hátha tud valami okosat mondani.Szerintem elég ha telefonon rákérdezel,azért nem muszáj bemenni.Ehhez hasonló tapasztalatom nem volt.Én is Fenesinél szültem,és maximálisan ugyanaz a véleményem róla!
Várom a fejleményeket!

Anka anya!Kép
Elvileg nekünk is mindegy melyik hétvégén lesz a tali!

Anita
kacajka

Sziasztok!

Tegnap este jól kipanaszkodtam magam alvás-ügyileg, de tegnap éjjel a kisfiam este fél 10-től reggel 6-ig meg sem moccant!!KépKép
Nem is gondoltam, hogy ilyen felüdülés lesz végigaludni egy éjszakát! Remélem megtartja ezt a jó szokását!
Már nap közben sem volt nyűgi, biztos áttört a foga, ami már napok óta kínozta. Délelőtt jót szánkóztunk, fotóztam is, majd teszek fel.

AnitaKép
Ma te jutottál eszembe, mert betértem egy jó kis turkálóba, és fantasztikus Teletubbies-es ágyneműt túrtam Veronikának. Biztos fog neki örülni, már ki is mostam, mire hazaér oviból, felhúzom neki! 400 ft-ot megért! A kicsinek meg egy macis garnitúrát találtam!
Teljesen rákapok a turira!

AniaKép
Kitartást, sok erőt, és nagyon szép szülést kívánok! Majd várjuk a beszámolót!

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Szia Eni!

Amikor nekünk született a kisfiúnk nem lehetett vigantolt kapni, ezért tablettát kaptunk, azt kell összetörve odaadni a gyerkőcnek. Esetleg próbáljátok ki, hátha az nem viseli meg annyira.
Egyébként gratula a kisfiatokhoz!Kép

Dodus

Dodus
Kép
Kép
dodus

Sziasztok!

Panka!
Telszám megjött. Elég ramatyul vagyok. Kínzó köhögés nem múlik. Gerda éjszakánként szinte fuldoklik tőle. Illetve fuldoklott, múlt éjszaka már nem volt. Pedig kap köhögés csillapítót (így hívják?) is.
Tali nekünk nem tudom mikor lenne jó. Holnap kimegyek az egyetemre, hátha mondanak valamit, akkor többet tudok.
Háromnapos láz csak egyszer van. Nekünk még egyszer sem volt (Matyinak 1 évesen). Vagy a sok betegség közepette nem vettem észre. Matyinak ennyi idősen még csak ez az egy betegsége volt. Soha nem folyt az orra. Az orrszívót tavaly tavasszal vettem. Gerdánál ez már nem is tudom hanyadik betegségKép.

Zsuzsa!
Az első év szerintem nagyon nehéz. Az első hónapokban én szinte minden reggel elmondtam Gábornak, hogy maradjon itthon és inkább én megyek dolgozni. (Ugyanott dolgoztunk és gyakorlatilag ugyanazt a munkát végeztük.) Most már eszembe sincs visszamenni, jól eltölteném itthon az időt egy-egy következő babával... A télnek nemsokára vége lesz, ha jobb az idő, akkor már könnyebb. Meg ha több visszajelzést kapsz Benitől.
Az első évben odáig jutottam, hogy mindennap néztem a képújságban mikor kel fel a nap és mikor megy le. Iszonyú hosszú volt az a tél.
Aztán májusban (Matyi már majdnem 8 hónapos volt) megváltozott az egész helyzet és azóta repül az idő.
Ennek az egésznek semmi köze a jóanyasághoz. Sőt, ha van Benned egy kép arról, hogy milyen a jó anya, és ahhoz próbálsz görcsösen ragaszkodni, csak rosszabb lesz. Inkább beszéld meg Magaddal mi lenne a jó és mi hiányzik, mitől éreznéd jobban Magad!

Koda!
Így nem lehet túl pihentető az éjszakaKép! Semmi ötletem.

Eni!
Én még nem hallottam ilyesmit. Szerintem is kerdezd meg a gyerekorvost. Talán kaphatná-e nagyobb adagokban, ritkábban. Ha még nyár lenne legalább...

Betti

Betti
KépKép
KépKép
kbetti

Koda!

Kép

Melinda
adnilem

Betti: igazad van, az első év és főleg az első gyereknél nagyon nehéz. De nagyon megéri. Kép

Melinda: Ígérem hétvégén megcsinálom. Bocsi, hogy eddig nem jutottam oda.

Talira milyen jellegű hely kellene? Gyerkőcös buli lesz, igaz? Hátha tudok segíteni vmi ötlettel.

Kriszta
pamacs

Koda!

Szólnak Kép

Nagy nap a mai, mert megyünk ovilátogatóba. Kíváncsi vagyok, hogy fogom tudni hazahozni majd.Kép
neva

Sziasztok
Megvolt az ovilátogatás. Talán az óvodás gyerekek szüleinek nem kell bemutatnom egy átlag ovit. Hát nem túl bíztató...
Viszont emberileg csak pozitívak a tapasztalataim. Laura természetesen nagyon jól érezte magát, de nála ez sosem gond.
Jelenleg a mini csoportban 26 gyerek van!!! Persze az önkormányzat szerint még ez is kevés...
Még szétnézünk máshol is és döntünk, hogy tavasz vagy csak ösz legyen a kezdés.
neva

Kriszta 13!

Légyszi írj nekem vissza valamit.Megkaptad?Jó helyre írtam?

Melinda
adnilem

Melinda!
Kriszta hétfőn azt mondta, hogy nincs net hozzáférése (vagy talán a gépe nem jó???).

Neva!
Kaptatok végül gitárt Laurának?
Az a 26 fő tényleg nagyon sok! És hány ovónéni jut ennyi gyerekre?

Emese

mse173

Csajok, segítsetek lécci. Hol kell albumot csinálni? A profilba raktam fel egy képet Cicifüggőről.
pamacs

EmeseKép

http://babanet.hu/album/main.php?album=27&page=4&image=107702

Én úgy láttam, hogy 2 óvónéni volt velük, mellesleg az egyik még bizonyos napokon ügyeket is intéz.
neva

Sziasztok!

Tegnap elég fárasztó napom volt: cukros vérvétel, ekg, háziorvos, jól elfáradtam. De a vérvétel eredménye hál´Istennek tökéletes lett, most happy vagyok.Kép Meg végre sikerült kideríteni, hogy hidegallergiám van, ez azért jó, mert semmit nem lehet vele kezdeni.

Mit szólnátok hozzá ha a mostani tali a farsang jegyében zajlana? Gyerkőcöket be lehetne öltöztetni valamibe. De nyugodtan le is lehet hurrogni az ötletemet.Kép

Anita, NevaKép
Megkaptam ma a Teletubbies kazettát. Már csak a másolást kéne valahogy megoldani.

MarikaKép
A madarak csiripelték, hogy te meg feketekereskedelmet folytatsz.Kép

Mennem kell, Beni felébredt, este még benézek, addig is írjatok jó sokat.Kép

Puszi, Panka

panka

PankaKép

Jelmezes ötlet nagyon jó!!Kép
Veronika biztos vinné a teljes királynői menetfelszerelést!KépKép
Jó volt egy kicsit összefutni! Szép nagy már a pocid!
A kicsi úgy elfáradt a sok csavargástól, hogy 2 után elaludt, és 5-kor már ébresztettem!

NevaKép
Gitározás!KépKépKép

Ditta

Kép

Kép
ditta76

Sziasztok!

Megnéztem a Csodamalom Bábszínház honlapját, ha elolvad a hó, akkor megyünk vasárnap délelőttönként, 10.30-tól kezdődnek az előadások.
febr.6. Hamucipőke
febr.13. Tündér Ibrinkó
febr.20. Tündér Ibrinkó
febr.27. Rumcájsz
márc.6. Rumcájsz
márc.13. Rumcájsz
márc.20. Virágfejű ember
De amíg lehet, szánkózunk, a lányok és mi is nagyon élvezzük. Jó fogyókúra. Kép

Panka!
Jelmezes jó ötlet! Az oviban február végén lesz a farsang, de jelmezkészítéssel várok még, mert Gyöngy először Hamupipőke, majd Hófehérke, de legújabban Jázmin szeretne lenni. Majd a farsang előtti napokban megvarrom a jelmezét.

Ma pedig színházba megyünk a párommal, a Játékszínben, a Kvartettet nézzük meg.

Gyöngyöske
gyöngyöske

Ági: az albumnál külön kell regisztrálni?
nekem azt írja, nincs ilyen nick.
bocsi, nehezen megy Kép
pamacs

Sziasztok!

Panka!
Nagyon jó a jelmezes ötlet!KépMég az oviban nem is volt róla szó.
Igen,nagyban megy a "csere kereskedelem"!Ha addig nem futunk össze,akkor elviszem a dvd-t a talira.

Neva!
Akkor még a mi ovis csoportunkban jobb a helyzet,igaz ott 32-en vannak,de vegyes csoport,tehát mondjuk csak a fele kicsi.A mi szemünkkel nézve mindig lesznek negatívabb dolgok,pl. ha bemegyek az ottani fürdőszobába...Kép

Olyan jó,mert már Ádi is kezdi mesélni hogy kik a barátai,és mit csináltak egész nap.Eddig ugye az volt,hogy pityergett,mert hiányoztam neki.Most már egész jól belerázódott.

Anita
kacajka

Sziasztok!

Pamacs!
Igen, újra kell regisztrálnod magad az albumkészítéshez.
Vagy ha regisztráltad magad a Babanet chat-en, akkor az a nick jó az albumhoz.

K.

KépKép

KépKép
kata007

Sziasztok!

Csak egy gyors bejelentkezés. Ma korán voltam dokinál és kérdeztem Andi felöl, megszült tegnap vagy tegnapelőtt, de nem akartam zavarni.

Úgyhogy megérkezett az újabb BABUCI!!!!

Gratulálunk!!!!

Kép

Zsuzsa
nzsuzsa

Andi!
Nagy-nagy gratula nektek! Sok boldogságot kívánunk!

Beni mai húzása: délelőtt míg lementem a pincébe rakni a tűzre őurasága bezárta belülről kulccsal a bejárati ajtót. Na most jól jött, hogy anyukámék itt laknak a szomszéd utcában. Az ajtót egy "kicsit" szét kellett szedni, meg az új zár majdnem 10e Ft volt, de közel 1 óra alatt sikerült bejutni. Kínomban azt sem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek. Persze Beni egész idő alatt bent vigyorgott a verendán. Mikor végre sikerült bemenni ott állt az ablakban nadrág, pelus nélkül, egy szál kukiban. Biztos tudtam rá haragudni.Kép

Puszi, Panka

panka

Panka!

Ezt tesóm is eljátszotta,de az nyáron volt,és a fürdőszoba bukó ablaka nyitva volt,amin apa egy hajlított végü drótot dugott be,hogy a gyerek akassza rá a kulcsot.Tesóm válasza:akaszd rá te!Jó sokáig kellett neki beszélni,mire megcsinálta!
Nekünk vas ajtónk van,nem is lehetne könnyen bejutni!Szó,mi szó mindenki vigyázzon nehogy kulcsot hagyjon a gyerek előtt!Kép

Anita
kacajka

Panka Kép Kép
Tavaly nyár körül minden kulcsot kiszedtünk, mert észrevettük, hogy Laura el tudja fordítani a zárban. Szerencsére nem történt ilyen eset.
Laura nem így reagált volna a bezártságra...ismerem mennyire sírna...

Andi!
Gratulálunk!KépKépKép
neva

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?