Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!
Még benéztem lefekvés előtt.
A táblázatba nem akartam belekotorni, mert nem értek hozzá, de ha valaki be tudja írni: Gergő ill. Eszter a neveink, első baba lesz és az Istvánban fogok szülni. Ill. fogunk, apucival.

Connie

KépKép
connie

Akiren,
Én is csodálkoztam, hogy nem volt benne eddig. Lehet, hogy a téli topik táblázatában szerepelt? Kép Szívesen beírom, csak jó lenne, ha többi infót is tudnám róla Kép

Connie,
Javítottam a táblát, ha legközelebb felteszem, már benne lesznek a nevek is. Kép

Angéla+Valér
angéla

Babus

Lehet akkor már kivolt kapcsolva a gépünk,amiről megy a weblap.Próbáld meg napközben.Kép

Én megint eufórikus állapotba vagyok,az éjjel megszületett egy baráti házaspár kislánya Zsófi,úgy örülök neki.Tiszta izgatott vagyok,nem semmi a kiscsaj 36-37 hetesen született ,nem volt problémamentes terhesség és most megérkezett ez a kis tünci,nagyon örülök neki.
Reggel is alig tudtunk aludni,csak öleltük egymást a párommal és mondta mennyire szeret minket.És én is nagyon szeretem őket,annyira imádom ezt a kisprüntyőt.Befejezem az ömlengést,dehát tudjátok a hormonok.

Tamesz,Timka többiek!

Nem hozta meg a hó a babákat?

Timurr
Vendég

Jóreggelt!
Timurr,
mi egyben vagyunk, bár borzalmas éjszakám volt, tegnap este már aggodalmaskodtam, mert nagoyn belassult a fiam, de azért hajlandó volt mozogni, csak jóval kevesebbet mint szokott, így nem rohantam sehová. Viszont 3-kor arra ébredtem, hogy alul iszonyatosan fáj a hasam, de nem időnként, hanem egyfolytában görcsölt, 4-ig kínlódtam, majd lejöttem netezni, és 5-kor elájultam a fáradtságtól. Hát nem tudom ez mi volt, de este és az éjjel vsz. megint éreztük a frontot, már a térdem is hasogatott. Ma este megyünk dokihoz, kíváncsi vagoyk mit fog mondani!!!
Szép napot! nekünk bejött a honlapotok! Tök jó, én egy fél éve próbálom a páromat rávenni, hogy csináljunk magunknak is!!!
tamesz+ubul 38+4

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Ismerősőmnél is így kezdődött,aztán kibújt a kis huncut.Szerintem te is nem sokára babázol,olyan jó nektek!
A párom csak felrakta az összes képet ömlesztve,én meg belekezdtem aztán ez lett belőle.Nem a legprofibb,de azért jó (szerintem)

Drukkolok neked,hogy minél elöbb babázz!!
Timurr
Vendég

Timurr,
köszi a biztatást, hát most néztem türökbe, szörnyen nézek ki, teljesen fel van puffadva az arcom, és az ujjaim is egy kicsit bedagadtak, pedig nekem eddig sosem volt ilyen, hát ha ma sem szülünk, akkor már nem tudom mi jöhet még!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Jó reggelt!
Tegnap este el is felejtettem megköszönni a kakikukás felvilágosításokat.Kép Azt hiszem, mi is beszerzünk majd egy ilyet.

KépKép
connie

Tamesz
Hajrá! Kép

Zsuzsa
Viszketés nekem is van, de kiütés nélkül és főleg a pocim (de az nagyon!) és hámlik is, és tegnap felfedeztük rajta az első csíkokat Kép
Gondolom nem használsz új mosóport, több ötletem nincs.
zsana75

Zsuzsa,
Ez több mindentől lehet: új öblítő, új mosópor, új kozmetikum, gyógyszermellékhatás, valami ruhaanyag, amit nem bírsz. Meg kellene mutatnod orvosnak.

Nekem is szokott viszketni a pocim, de nincs kiütés, és ha jól bekenem valami zsírosabb testápolóval, elmúlik.

KépKép
connie

Zsuzsa,
nekem csak a feszülő bőr miatt viszket a pocakom, de jó kis testápoló elmúlasztja! a kiütést szerintem is nézesd meg valakivel!!!

köszi a drukkot, hát kicsit bamba vagyok a rövid éjszaka miatt, és aggódom a pocaklakó miatt is, de mire beparáznék teljesen, hogy nem mozog, akkor végre megrugdos, de a hasam alja az folyamatosan fáj, bár nem annyira mint éjjel! De jó lenne tudni, hogy most mit is akar???
Na megyek megetetem magunkat, már lehet, hogy azért reklamál a kis drágám!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Jelentem én is egybe vagyok, de hát nekem még van időm. Tamesz 1 héttel előttem van!

Jimbone
Szerintem mutasd meg a dokidnak ezt a viszketős-kiütéses dolgot, mert amikor bent dekkoltam a kórházban egy csaj pont ilyesmi miatt volt bent. Valami köze volt ennek az egésznek a májfunkcióhoz, de azt ne kérdezd hogy mi. JObb, ha ő mondja meg, hogy mi is ez, nem jó vele játszani.

Tamesz
Azért ugye írsz majd egy sms-t, ha komolyra fordul a dolog? Szurkolunk, hogy a hétvége meghozza a már nem is olyan kicsi Marcell babát!

Timka
timka

Angéla!

Milyen adatok kellenek Ilonáról?
Schöpf-Méreiben szült, február másodikán, Márton a kicsi neve Kép
Méretei: 3400 gr, 54 cm, első kisbaba Kép
Ha valami még hiányzik, szólj Kép

Akiren: köszönöm Ila nevében is Kép
lirian

Tamesz
Itt már tuti baba leszKép
Én pl. sose voltam bedagadva, de múlt hét szerdán arra ébredtem, hogy akkora bokám van, mint még soha. Pont akkor jött a védőnő is, neki is feltűnt, meg szerinte az arcom is pufi lett. És hajnalra meglett KristófKép
És a nem-mozgás is tipikusKép
Szerintem 1-2 napon belül te következelKép
Hajrá!!!

Babus

Kép
babus2005

Ezt írta a 3 gyerekes barátnőm babaruhatár ügyben (kicsit hosszú, bocsi):

Mindenkeppen kell zokni, body (a huvosebb napokban es amikor kicsi, akkor hosszu ujju, kesobb nyaron rovid ujju) (az ujjatlanokat csak a kov. nyarra ajanlom, hogy meg ne huljon a picur, amikor meg immunrendszere is alig lesz)
es rugdalozo. Ezek a legfontosabbak, ezek mindig rajta leszenk. Szerintem 7-8-at erdemes venni mindegyikol, pontosan a mosas miatt es meg az is nagyon valoszinu, hogy egy nap tobbet is ra kell adnod, mert lehanyhatja vagy nagyon bekakilhat, mondjuk annyira, hogy a hatarol vakarod a trutymot... A rugdalozo vastagsaga az idojarastol es a lakasoktok homersekletetol fugg. Ha majd setalni mentek, kell egy sapi (eloszor vastagabb, aztan mar csak a szel
ellen egy vekonyka) es egy vastagabb rugdalozo takaroval vagy egy vastagabb zsakszeru valami (hivjuk halozsaknak vagy levegoztetozsaknak), hogy jo melegben legyen. Alvashoz is eleg a rugdalozo takaroval vagy a halozsak. Es
ennyi.
Amig pici, mondjuk fel eves korig, ugyis mindig zokni, body, rugi. Kesobb a rugit felvalthatja a kulon nadrag es pulcsi, de nagyobbaknak is gyartanak rugit, ugyhogy abban is maradhat, ha a mozgasaban nem zavarja majd.
Egy-masfel eves koraig bodyt erdemes raadni, nem polot, mert a body, azzal, hogy alul kapcsos, megakadalyozza, hogy a pelus lecsusszon, elmaszkaljon.
Aztan olyan masfel evesen, a normal pelust majd fel lehet valtani bugyiszeruvel (up and go), ami mar bugyiszeruen rajtamarad, nem akar leesni,
akkor erdemes polokat is raadni.

Ugyhogy nagy vasarlast nem erdemes csapni, mert a legkenyelmesebb ruhakat fogod ugyis raadni. Ja, a rugdalozot alul mindenkeppen ki lehessen
kapcsolni, hogy konnyeden tisztaba tudd tenni, ne kelljen az egesz ruhat lecibalni rola aztan visszrangatni ra. Ugyis minden baba utal oltozkodni.

Osszefoglalva, hogy el ne vessz a sok mellebeszeles miatt:
7-8 zokni,
7-8 hosszu ujju body,
7-8 rugdalozo,
1 meleg sapi,
1 zsak levegozteteshez vagy 1 vastagabb rugdalozo,
1 vekony takaro,
1 vastag takaro.

A ruhatarat kb. 3 havonta kell cserelni, mert 3 honaponta nyulnak nagyot. Ettol az elso par het lehet kivetel, emrt akkor 3 het alatt is nohet egy "ruhameretnyit". A meretezest mar biztosan megfejtetted, hatosaval van. 50-essel kezdodik es megy felfele: 56, 62... 50-es ruhabol nem erdemes venni, az nagyon picurka, en mindig az 56-tal kezdtem.

Arra is szamithatsz, hogy fogsz is kapni ruhakat, ugyhogy ha szamito vagy, akkor nem veszel mindenbol 7-8-at, csak 4-5-ot es varod az ajandekokat. :-)

Polya, angolpolya: nehezkes kezelni, mert ezek nagy anyagdarabok, amit a gyerek kore csavarnak. Nekunk ilyan sosem volt, bar mondjak, hogy a picik szeretik a szoros becsavarast az elso idoben, mert az biztonsagot ad nekik, hiszen eleg szuk helyen voltak a pocakban is az utolso hetekben. Ha akarod, be lehet oket tekerni vekonyabb takaroba is.

KépKép
connie

Sziasztok!

Tegnap voltam terheléses vércukor vizsálaton, remélem minden rendben lesz, mert tegnap eléggé megkínoztak. Az első vérvétel még isteni volt, bár már jelezték, hogy nagyon szépen bevannak párnázva a vénáim (előre leszögezem nem vagyok dundi)aztán megittam a löttyöt, szerintem nem volt rossz, talán az óvodai teához hasonlíthatnám amikor mondjuk kicsit meglendül a cukroskanál és kicsit édes lesz, sőt kaptunk bele egy kis citromlevet is. Szóval iható volt. Aztán két óra séta a tök hidegben, a férjemmel aki miattam nem is reggelizett szolidarításból amig én nem ettem nem is evett semmit. Utána vissza és a többi terheléses vércukros kismama már túl volt az egészen amikor jöttem én. Szerintem igazi kihívás voltam aznapra, mert a jól bevált vénámból csak nem tudtak egy csepp vért kicsiholni (nemhogy egy kémcsővel) aztán még kaptam szám szerint hat szúrást az egyik áldozat a kézfejem volt az nagyon fájt (főleg utána nagyon érzékeny volt) szóval olyan voltam mint a szita, de az én vénáim makacsul ellenálltak és akkor jött egy hölgy akit már végső esetben rámuszitottak, mert már annyira sajnáltak, na ő is tapogatta a karomat aztán talált egy alig lüktető vénát és hosszas maszirozás után nagyon nehezen összejött a várva várt kémcső. A férjem már nem tudta elképzelni, hogy mit csinálok fél óráig bent, (pedig már őt is felajánlottam nekik isteni vénái vannak). Úgyhogy nagyon remélem ha már ennyire összelettem szúrkálva nagyon jó lesz az eredményem. Ja és hozzáteszem nem a "vérvevő" hölgy volt a hibás, naponta ezt csinálja, csak én dugdostam a vénáimat. Senkit sem akarok elriasztani, mert egyébként türhető volt, ja és elszoktam ájulni már egy szúrás után, de most annyi cukor volt bennem, hogy semmi esélyem sem volt.
Babus
Voltam a Brendonba tegnap, horror árak vannak az biztos, pont belefutottam egy tündéri rugiba potom 12 ezer forintért, na jó voltak olcsóbbak is, de nagyon szép minden, csak a pénztárca legyen elég hozzá. Viszont nagyon jó kis ötletek voltak, majd hasznosítom őket.
Lányok Nektek mennyit mozgotta a Manótok, nekem olyan kis lusta, pedig a 26 héten járok, és már javába kellene kavarnia,de Beni baba nagyon beágyazta magát. Csak néha ilyen pillanatnyi kaparászást érzek egy-két másodpercig
Patri
patri

Patri
Biztos rendben lesz a cukrod.Kár,hogy nekem nem ilyen két órásat csináltak,mert akor jónak számított volna az eredményem,na mindegy nekem ez jött ki.
Szegényke,akkor jól össze szurkáltak,én már előre rettegek,hogy fognak majd 10-szer vénából venni egy nap,ez már kínzás.

Én 26+6 vagyok,de az én kis örökmozgómba szerintem duracell van,mert alig van pár nyugodt perce.Félek is,ha ki jön akkor is ilyen eleven lesz.Lásd Babus Kristófját pociban is nagyon nyugodt volt,és most sincs vele semmi gond olyan kis nyugi.

Timurr
Vendég

Patri,
Én 28 + 6 vagyok, de az én picurom sem nagyon akrobatikázik, van, hogy alig "hallok" róla egész nap. Aztán mire elkeserednék, hogy valami baja van, akkor jól oldalbarúg.
Vannak pörgős napjai, de inkább akkor mozog többet, ha jól érzi magát (pl. ha relaxálok, meg kapcsolatanalízisen), vagy ha nyomódik valamihez a pocim (pl. a mosogatóhozKép). Ha járok, tornázom, táncolok, akkor csak élvezi a ringatózást.

Hajni

KépKép
connie

Sziasztok!

Connie, köszönöm a listát!
Nektek szokott szúrni a hasatok? Olyan, mint amikor fut az ember vagy lépcsőzik és szúr az oldala. Lehet, hogy hülyeség, de én már gondoltam arra is, hogy "izomlázam" van, mert folyton a bal oldalamon fekszem, itt a laptop és úgy irogatok..
wester2004

Wester,
Nekem szokott lenni olyan izomgörcs féle, viszont nincs lábikragörcsöm. De általában csak az egyik oldalon. Ha szedem rendesen a kalciumot, akkor nincs. De nem biztos, hogy ez ugyanaz, mint neked.Kép

KépKép
connie

Jóreggelt!
Végre felkeltem a ma déli alvásomból, nagyon jól esett, hát Marcellünk is igen lusta lett lassan már harmadik napja, remélem mnden rendben vele, estig már csak kibírom, amíg a dokihoz megyünk!!!

Babus,
köszi a biztatást, remélem ezek tényleg már szülési előjelek, és nincs valami egyéb gond a dagadás miatt, hiszen eddig soha nem vizesedett semmim, és a gyerek is nagoyn pörgött!!

Patri,
együttérzek a vénáiddal, nekem sem könnyű megtalálni őket, a héten már nem is kellett cukorellenőrzésre mennem, mert a szülészem azt mondta, hogy jó lenne, ha még maradna a szüléshez egy esetleg kettő ép vénám, amit ők is tudnának használni!!

Timka,
küldök sms-t mindenképpen, ha komolyra fordulnak a dolgok, de azért éjszaka nem akarok zavarni, ja ma elvileg a párom is ott tesztel ahol a te párod is alkot!!!

Timurr,
ha Babus Kristófja ilyen jó fiú kint mint bent volt, akkor a mi gyerkőceink akik bent pörögtek nagyon fognak kint is nyűzsögni?????
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Connie, Eszter
Mail ment.

Zsana
Én egy kicsit otthon vagyok a témában (anno ezzel is foglalkoztamKép), nem kötelező elkezdeni szülés előtt a tgys-t.Kép

Zsuzsa
És a bőröd nem piros? Mert nekem a lábamon több helyen meg a hasamon piros a bőr, apró csalánkiütések vannak, nagyon viszket és érzékeny, ha nem ér hozzá semmi akkor jó. Doki szerint hidegallergia. Csak gyógyszerrel lehetne kezelni, de az meg ugye terhesség alatt nem mehet, így marad a viszketés.

Patri
Veled érzek, nekem is csak az egyik kezemen vannak használható vénák. Eredmény biztos jó lesz.
Én is a 26. héten járok, de nekem pocakbébi nagyon aktív. De kisfiam anno sokkal kevesebbet mozgolódott, biztos babafüggő is a dolog.

Panka

panka

Tamesz

Nem tudom az aktív babák kint is aktívak lesznek-e,de majd te elmeséled nekem,te elöbb megtapasztalod.Kép
Én ma olyan álmos vagyok,de lefeküdtem kunni egyet akkor meg nem tudtam elaludni.Plussz még hideg is van,mert elromlott a fűtésünk,most 2 pulcsi van rajtam,de fázom.

Timurr
Vendég

Én is nemrég keltem fel.Kép

Ti hogy álltok a súlyotokkal? Nekem a 4. hónapban megugrott, akkor 8-at szedtem fel hirtelen, azóta meg stabilan jön fel a havi 4. Már biztos nem fogok beleférni a +15 kg-os keretbe, már 18 kg van rajtam plusszban.Kép Pedig normálisan eszek, nem zabálok egész nap, de megállíthatatlannak látszik a folyamat.Kép

KépKép
connie

Connie
Igaz én úgy indultam neki,hogy amit kívánok megeszem,de a róka meg a hányinger közre játszott.Rajtam 4 kg van,de most hogy diétázom 1 kg-ot fogytam,szerintem ez sem jó.

Timurr
Vendég

A rókától én is fogytam az elején, de azóta bepótoltam. De olyan őrültségeket kívánok időnként, hogy hihetetlen. Amíg vashiányom volt állandóan babot, lencsét meg céklát ettem, most meg húst hússal.
Sajnos a gyomrom megint rendetlenkedik (sok a savam, és néha gyulladás közelbe kerülök), azt meg csak a jéghideg fagyi(!) nyugtatja meg, mert gyógyszert nem szedhetek rá.
A vízesedésről nem is beszélve.Kép

KépKép
connie

Tamesz
Írhatsz nyugudtam éjszaka, úgyis ki van kapcsolva a telefonom! Reggel pedig meglepi lesz és jövök gyorsan elújságolni a csajoknak, hogy mizújs veled. Persze csak akkor, ha engedélyem lesz arra, hogy megírjam megszületett a babóca. Vagy jön majd a Tamesz Híradós?
A Matávba tesztel a párod? Hogy én menniyre gyűlölöm azt a céget!
Timka
timka

Babus!

Ma még nem láttunk képet Kristófról Kép Nagyon hiányzik ám Kép Kép Kép
Remélem nem azért nem jelentkezel, mert Kristófka esetleg ma nyugtalanabb mint eddig.

Akiren
akiren

Itt vagyok ám!!!Kép
Ma wellness-napot tartottamKép Hajat festettünk(apuci csinálta), már 9 hónapja nem volt befestve, szőrtelenítés(végre beláttam a pocim aláKép és elértem a lábam), meg hasonlókKép Egészen újjászülettemKép

A srácunkba most próbál apuci lelket önteni, merthogy már 12 óra óta alszik, de hihetetlen mélyen. Már 5 és fél órájaKép Nincs még egy ilyen babaKép

Na, úgy látom kezd gügyörészni...Kép Végre!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Akiren

Pont ellenkezőleg...Kép
Élvezem, hogy még jobban ráérek mindenreKép
Én vagyok a legráérősebb anyukaKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok !
Babus gratulálok Kristófhoz, nagyon helyes kissrác.

Dorka
Kitartás, ha a 37. hétig kihúzod már nem lehet baj.

Tamesz
A vizesedés tényleg lehet a szülés előjele, meg az, hogy nagyon nincs kedved mozogni.

Connie
Szerintem a 8 zokni sok, mível a rugdalozó zárt, így nincs kint a lábikója a picurnak. Rugdalozóból és bodyból szerintem is kell 7-8 db, meg 2 db melegebb felső (pulóver vagy elől gombos felső, az a lényeg, hogy meleg legyen.) Én hálózsákban fogom altatni, mert azt biztos nem rugja le, illetve nem húzza magára. Ami még fontos, hogy a kiságyba legyen cserélhető lepedő (én gumisat veszek, amit a sarkokra rá lehet húzni) 2-3 db, hogy ha mosni kell tudjatok cserélni. Érdemes még gumilepedőt a lepedő alá tenni, hogy a matrac ne legyen pisis.

Lányok 3 héten belül megyek a szülésznőmhöz, hogy adjon néhány praktikus tanácsot, ha van valamilyen kérdésetek írjátok le, majd megkérdezem. Adott egy jó teakeveréket, azt mondta, hogy ez nagyon sokat fog segíteni a fertőzés megelőzésében, a méhet "támogatja", stb. szóval jó. Sokat nem tudtam most beszélgetni vele, mert bolondok háza volt az osztályon.
Leírom a teakeveréket: elég a legkisebb adagot megvenni és mindegyikből kivenni kb. a felét, beletenni egy jól zárható dobozba (aromatartó) és összekeverni. 1 evőkanállal kell kivenni belőle és azt felönteni forró vízzel (nem kell forrásig melegíteni) és napi 2 - 3 csészével kell inni belőle. Itt az összetétel: málnalevél, csalán, zsurló, palástfű, cickafark, méhfű, orbáncfű. Ha gondoljátok próbáljátok ki, állítólag a szülést is megkönnyíti.

Be kell fejeznem, mert a pici fiam kitalálta, hogy palacsintát akar enni.
Mónika
monazsu

Jóestét!

Megjöttünk a dokitól, előtte már hülyére aggódtuk magunkat, mert nagyon nem akart mozogni Ubi. Az nst jó lett, rajzolt szép görbéket, voltak a méhmozgásban is hullámok, de persze igazi keményedést akkor nem volt képes produkálni a pici fiúnk!!! Ha a hétvégén nem lesz meg és aggódnék a mogása miatt, akkor bármikor mehetek a kórházba és megnézik, de legkésőbb hétfőn reggel megnéz a doki, ha bemegyek a króházba. Ha pedig minden a régi lenne, tehát minden ok, akkor jövő szombaton már a kórházba kell mennünk nst-re és flowmetriára.
Hát ennyi, én bízom benne, hogy most már lassan kijön, a doki szerint is bármikor elindulhat!
Szép estét! Jó hétvégét, holnap jön az apukám meglátogatni, úgyhogy főzés, ... lesz! Majd jelentkezem!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Hát lányok, csak utólért engem is a kétségbeesés. Nekem, akinek eleinte annyi tejcsim volt hogy csak na, mára már nem tudom kielégíteni a fiacskám igényeitKép Pedig én mindent megteszek. Eszek-iszok rendesen, (napi 4 liter körül), szopizik is majd' 1 órát, csak talán ritkán, átlag 4 óránként, de van, hogy még később, de mit tegyek, ő így igényli. Viszont az esti 100gr tejcsi után 2 óra után most ismét ébredt, iszonyúan keresett, nem volt mit tenni, megint szopiztatnom kellett, de ekkorra már csak 70gr tejcsim volt, ami láthatóan kevés neki. Most is itt kesereg, nyomatja a cumit ezerrel. Úgy sajnálom, de mit csináljak?! Az én tejkészletem is véges. Pedig pont tegnap szereztettem be apucival tejgyűjtő zacsit, hogy majd fagyasztok le tejcsit. Erre, nemhogy lefejni nem tudok(merthogy próbáltam, de semmi se jött le), de még Kristófka is éhes maradt.
Holnap vetetek apucival Lactoherb teát. Talán segít. Tiszta szégyen, pedig olyan jól indult minden. A kórházban is nem győztem fejni, annyi tejcsi volt. Most meg...
Na nem kesergek tovább, mert tudom, ez se tesz jót.

Tamesz
Én érzem, hogy már nem húzzátok sokáig egybenKép

Babus

Kép
babus2005

Babus,
fel a fejjel, ne keseregj, lesz elég tejcsid, próbáljátok ki a teát, vagy van homeós bogyó is ami segít, szerintem a gyógyszertárban meg tudják mondani, hogy melyik való erre.

Remélem tényleg nem húzzuk sokáig egyben, de addig még úgyis jelentkezem!!!

Ma nem is kaptunk képet Kristófról????
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Nem sikerül feltennem képet, pedig itt küzdök vele. Talán majd holnapKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Utrica Urens CH5-ös homeobogyó csodákra képes. úgy kell szedni hogy 3 napig 3*5 bogyó, 2 napig 2*5 bogyó, majd 1 napig 1*5 bogyó, alaklmazása során nem javasolt a mentolos dolgok fogyasztása, mentolos fogkrém. és nem elszopogatni kell hanem a nyelv alá tenni és hagyni hogy elolvadjon. Az a legjobb ha előtte utána fél óráig nem eszik iszik az ember semmit, bár ez nehezen megoldható... tudom hogy nem hiszel benne mert nem ismered, de ha minden kötél szakad próbáld ki max nem használ. Ja arra készülj hogy vannak olyan babák akik a Laktoherb teától hasfájósak lesznek.

Ja van egy leírásom ami a tejcsiszaporító dolgokat gyűjti össze aki kéri átküldhetem mailban.

Nálunk még minden rendben voltam NST-n kiscsaj jól érzi magát odabent. Maradjon is, mert jövőhéten megyünk a közjegyzőhöz alá kell írnom, utána ha az autónkat is megvárja extra boldog leszek.... Jövőhéten lesz nekünk is egy UH, kíváncsi vagyok mekkora már, egy biztos nagyon erősen nyújtja a bőrömet a lábaival.

Na megyek most kidőlök én is

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Monazsu,
Zokniból egyelőre én sem veszek csak 2 párat, majd meglátjuk, hogy bírja a baba. Jegyeztem magamnak, hogy kell 2 melegebb felső is.Kép Altatni én is hálózsákban szeretném.

Most épp rúgja ki a pocim, pár órája már egyfolytában sportol odabent. Kívülről nagyon viccesen néz ki.Kép

Ma este voltunk dokinéninél, és úgy tűnik kénytelen leszek orvost váltani.Kép Az hagyján, hogy 3 órát kellett várni, mert annyi csúszás volt az előre egyeztetett időponthoz képest, de ahhoz képest, hogy már hét hónapja odajárok, fogalma sem volt a doktornőnek, hogy ki vagyok, és kiderült, hogy még egy kartont sem vezet a betegeiről, a kiskönyvemből próbált tájékozódni. Csak az utolsó vizsgálatokat még nem írta be a védőnő, így elakadt a szoftver. Pech.
Aztán meg az elején mondtam neki, hogy nem bírja a gyomrom a vastablettát, amit felírt, és megbeszéltük, mit szedek helyette. Erre a végén megszólalt, hogy ugye nem írta még elő nekem, hogy vasat kell szednem. Na, itt az én szoftverem akadt össze.Kép

KépKép
connie

Babus!

A babak keresztul mennek olyan periodusokon amikor hirtelen nonek, es tobbet akarnak enni. Csak tedd mellre minden alkalommal amikor keri, es meglatod par nap alatt lesz tejed. Ez kereslet-kinalat alapjan mukodik. Ne meregesd minden eves utan, mert csak magadat idegesited vele. Viszont amit irtal az elmult nehany napban, hogy 5-6-7 orakat alszik idonkent, talan fel kene ebreszteni egy kicsit gyakrabban annal. Ha gyakrabban szopik, tobb lesz a tej is. Es a sargasagan is segitene. Persze nem akarok okoskodni, en sem vagyok nagy tudasu a dologban, csak azt tudom, hogy anno nekem mindig annyi tejem volt amennyi a Bencenek kellett, de voltak olyan idok amikor gyakorlatilag egesz nap rajtam logott. Igaz mi cumit nem hasznaltunk, es igy a szopasi igenyet is rajtam elegitette ki. Kép

Agi

Kép
Kép
agi

Babus
Egyetértek az előttem szólókkal, főleg Ági írta le a legjobban a lényeget.
A homeos bogyókról nem tudok semmit, a teával tényleg óvatosan, nehogy aztán hasfájás legyen a vége.
És olyat, hogy "tiszta szégyen" nem szeretnék mégegyszer meglátni!!! Egyáltalán nem szégyen, szerintem a többségünknek lesznek nehézségei. A tejkészleted pedig nem véges, csak szopiztass gyakran, akkor mejd termelődik. Dehát tudod te ezt, úgyhogy ne aggódj. Kitartás! Kép
zsana75

Babus!

Én is csatlakoznék az előttem szólókhoz. Szopiztast többet, és ne hagyd ilyen sokáig aludni. Meglátod minden rendbe jön, és elmulnak ezek a nehezebb időszakok. Ne aggodj lesz mit ennie a picurkádnak, de most nem szabad idegeskedned, mert az is bezavarhat. Szerintem, bocsi, hogy okoskodtam egy kicsit.

Vigyázzatok magatokra Tücsök

Kép

Kép
mtücsök

Köszi mindenkinek a biztatást!Kép
Tudom, hogy igazatok van, és én is tudom, hogy mi lenne a helyes, de olyan nehéz. Sokkal könnyebb volt más anyukáknak tanácsot adnom, mint most a sajátommal.
Tegnapra már eléggé kibuktam, hogy úgy bénázok itt, mint aki még sose foglalkozott újszülöttel, holott olyan szépen indult minden. De mára már összeszedtem magam. És Kristófka isKép 100gr-ot evett egy ciciből!Kép Nekem pedig csak azért is lesz tejem!!!Kép
Mindent be fogok vetni, jövő héten homeós bogyókat is beszerzek, ha nem javul a helyzet. Hol lehet amúgy ilyeneket kapni? Bármelyik gyógyszertárban? Vagy inkább gyógynövényboltban?

Amúgy tegnap megvolt az első hisztinkKép Este 8-tól hajnali 2-ig tartott. Közben már mindent bevetettünk, etettem bal ciciből, jobb ciciből, mindenhogy, mire sikerült végrekidőlnie. Meg nekem is. Remélem ez egyszeri alkalom voltKép

Babus

Kép
babus2005

Nadine
Engem mindenképp érdekelnek a tejcsiszaporító dolgokKép Légyszi küldd el!!! (babus2005@freemail.hu)KösziKép

Babus

Kép
babus2005

Babus
Ági nagyon jól leírta a szopizás mechanizmusát.
Szerintem is tedd annyiszor mellre ahányszor igényli. Én sem mérném. Ádámnál három hónapos koráig mértem és tiszta ideg voltam, hogy csak pl. 100 ml - t evett és már a könyv szerint 150 ml-t kellett volna ennie. S próbáltam beleerőltetni, hogy többször szopjon. Egy biztos, hogy most nem lesz mérlegem és nem foglalkozom azzal, hogy mennyit eszik. Ugyanis még másfél éves korában is sokszor volt, hogy 150 ml-nél nem akart többet inni a cumisüvegből mégis jól fejlődött. Ha szépen megy a súlya, amit szerintem hetente érdemes mérni, akkor ne foglalkozz azzal, hogy mennyit szopik. Ugyis tudja, hogy mennyire van szüksége. Én inkább a helyedbe azt nézném meg, hogy nem e ettél olyasmit, amitől fájhat a pocija és lehet, hogy nem is éhes volt, amikor sírt, csak a pocakja fájt. Nem tudom fejből milyen ételek okoznak hasfájást, de gondolkozz el azon, hogy mit ettél mostanában, amit eddig nem. Illetve lehet az is, hogy több napja nem volt széklete (5 napig normális ha nincs, mert az anyatej tökéletesen felszívódik) ilyenkor is nyügösebb lehet, lehet front is, meg annyi minden. Ami fontos, hogy nehogy pótlást adjál neki, mert azzal egy ördögi kör indul be, mert a tej termelés ahogy írták a többiek is a kereslet-kínálat alapján működik. Én sem tudtam evés után lefejni tejet és nagyon sok ismerősöm sem, mivel annyi termelődik mindig, amennyit szoptatsz. Ha mellette fejsz, minden etetés után akkor előbb utóbb többet fogsz tudni lefejni, de szerintem nagyon sok idő elmegy vele.

Connnie
A bodíval kapcsolatban még az jutott az eszembe, hogy mindegy, hogy hosszú vagy rövid ujjú bodyt veszel, az a lényeg, hogy ha rövid ujjút adsz rá, akkor olyan rugit kell ráadni, ami kezes-lábas, azaz a karját is takarja, ha hosszú ujjút adsz rá, akkor elég, amit a vállon kapcsolsz össze. Az a lényeg, hogy a body és a rugi passzoljon egymáshoz. Nem értek egyet azzal sem, hogy a nyárra hosszú újju body kell, a picik is ugyanugy érzik a meleget, mint mi, és ha nekünk melegünk van akkor nekik is. Ez mindig időjárás függő, hogy mit kell ráadni. Egy biztos, hogy ha én elindultam otthonról mindig volt nálam tartalék ruha, hogy ha mégis rá kell adnom valamit ne legyen olyan, hogy nincs. Ha melege van, fázik úgyis jelzi sírással. Ami fontos, hogy ne érje közvetlenül napsütés ha nagyon meleg van. De ez csak az én véleményem, tapasztalatom, ugyis mindenki úgy fogja csinálni, ahogy neki jó, ami beválik. Be kell fejeznem, mert a kicsi fiam egyre jobban zsong.
Monika
monazsu

Ui. 10 évet dolgoztam egészségügyben és szülészeten is dolgoztam. S talán ragadt rám ott valami. De a legfontosabb a saját tapasztalat, mert a kisfiam mellett azért sok mindent most már másként gondolok, mint mikor elméletben kellett elmondanom a kismamáknak, hogy mit hogyan csináljanak.
Monika
monazsu

Nadine,
Engem, is érdekelne. Köszi Kép

Akiren,
És azt nem tudod véletlenül, hogy hányadik hétre szült Ilona?

Köszi

Angéla+Valér
angéla

Monazsu
Kakija van rendesen, majdnem minden pelusban, szép sárga anyatejes.
Az étkezésre nagyon odafigyelek, semmi rostosat nem eszem, nem iszom, csak ásványvizet iszom, de abból is csak a szénsavmenteset, nem eszem csokit, illetve erősen fűszeres vagy puffasztó kaját se.
De szerintem a pocijával nem is lehetett gond, mert a kezét szopizta, úgyhogy szerintem inkább éhes volt.
A mérleget se azért használom, hogy idegesítsem rajta magam, hisz úgyis annyi tejcsit adok neki, amennyit ő igényel. Ha csak 70-et, akkor annyit, ha pedig 100-at, akkor annyit, sőt, volt már, hogy erre még repetázott vagy 20-30gr-ot. (inkább csak azért használom, hogy úgy nagyjából tudjam, mennyit eszik, na meg drága jó védőnénim elvárja, hogy minden egyes etetéskor írjam, hogy mennyit evett)
Bármikor kap cicit, ha szeretne, csakhát néha már üres. Így éjszaka már mindkét cicit bevetettem egyszerre.
Felébreszteni elég nehéz, mert úgy alszik, mint az apja. Ráadásul nagyon makacs is. Hiába noszogatom én, ha ő nem akarja, nem kel föl. Most is átszállítottam a másik szobába, míg itt kiszellőztettem, aztán meg vissza, hát simán nem ébredt rá föl.
És a kórházi hazajövetel előtt is ez volt, gondoltam megszopiztatom még, mielőtt elindulunk, de elég siralmasra sikeredett az a próbálkozás. Cici a szájában, ő meg csak horkolt. Bezzeg fél óra múlva, mikor már rajta volt az overáll, akkor bezzeg tombolt, hogy ő bizony éhes, úgyhogy ruha le és szopizás indult teljes gőzzel.
Szóval nehéz eset a srácom. De csak lesz valahogy.

Amúgy utánaszóltam apucinak, hogy mégiscsak hozzon már most olyan homeós bogyót, remélem sikerül szereznie.

Angéla
Én úgy tudom, pont 1 nappal járt hátrébb Ilona, mint én. Vagyis...38+3 lehetett, talán.

Babus

Kép
babus2005

Babus,ügyes vagy nagyon.Sajna velem is ez volt Dininél de azért 4 hónapig sikerült szoptatni.Remélem most tovább tudom Kamillát.Én már beszereztem a teákat és a homeós bogyókat(sima gyógyszertárból)sőt a szülésznőm azt mondta,hogy a kórházba már vigyem a teát mert császár után amúgy is nehezebben indul be a tejcsi.
Nadine,nekem is légyszi küld el!a.szabados1kukacchello.hu köszike!
Amúgy én is elkezdtem puffadni,a lábbujjaim leginkább és továbbra is sokat keményedek de csajszim rendületlenül boxol odabent,szóval szerintem 2 hétig még biztos bennt lesz.
puszi és szép napot!
nyetus76

Meghozta apuci a teát és a csodabogyóimat isKépRögtön el is kezdem szedniKép
Amúgy lehet egyszerre mindkettőt használni?

Babus

Kép
babus2005

És tényleg, ha letelik a 6 nap a homeós bogyóból, akkor hogyan tovább???
Ennyi volt, vagy kis szünet és újra? Vagy hogy???

Kép
babus2005

Sziasztok!

Zsuzsa
Itt írnak róla egy keveset. Nálam a hideg levegőtől van, azt meg ugye ilyenkor télen elég nehéz elkerülni. Hát ilyenkor terhesség alatt nem sok mindent tudnak vele csinálni. Én most körömvirág krémmel kenegetem, egy icipicit jobb tőle. De érdemes elmenni legalább a háziorvoshoz, hogy megnézze.

Babus
Hogy neked mikre van idődKép
Tejcsi miatt ne aggódj, a szoptatás a legjobb tejszaporító. Meg estére mindenkinek egy kicsit kevesebb lesz a teje. A tejcsi szopizás közben termelődik, az még nem jelent semmit, hogy te üresnek érzed, attól még jön neki belőle.Kép

Connie
DokinéniKép

Panka (27+0)

panka

Babus
Ha igényli nyugodtan odakínálhatod neki mind a két cicit egy szoptatás alatt. Csak arra kell vigyázni, hogy a hátsó tejhez is hozzájusson, mivel minden szoptatáskor először a hígabb, szomjat oltó tejcsi örül és utána jön csak a laktatóbb, kalóriadusabb tejcsi. Ezért sem mindegy, hogy a pici mennnyi ideig szopik. Mi a klinikán úgy mondtuk az anyúkáknak, hogy ha mindkét mellét odakínálja, akkor a következő szoptatásnál azzal a mellel kezdje amivel befejezte az előző szoptatást. Az, hogy szopja a kezét még nem biztos, hogy éhes. Lehet, hogy nem büfizett eleget, lehet, hogy gyorsan evett és sok levegő került a pocakba, stb. Az a baj, hogy ilyenkor tényleg nehéz eldönteni, hogy vajon mi lehet a bajuk. Én még mindig úgy gondolom, hogy ahányszor kéri annyiszor kell odakínálni, úgyis annyit eszik, amennyit igényel. Ha kell 20 ml-t, ha kell 150-t. A lényeg, hogy ne idegeskedj. Azért kiváncsi vagyok, hogy nekem hogy fog sikerülni a szoptatás, mert sajnos Ádámnál sok hülyeséget csináltam, mivel hol az ismerősökre hallgattam, hol a gyerekorvosra, védőnőkre (ők sem mondanak mindig jó dolgokat, mert nekünk eü-ben dolgozóknak mindig azt kell mondani, amilyen nézet éppen divatban van, lehet, hogy nincs gyerekük, lehet, hogy 20 éve szültek. Ha megnézed mindig más volt az, hogy mit hogyan kell csinálni, pl. csak három óránként szoptatni, 20 percnél tovább ne legyen a cicin, most meg az igény szerinti szoptatás van) hol azt néztem mit írnak a könyvek stb Sajnos az elméleti tudás még nem jelenti azt, hogy az ember jól is fogja csinálni. Elég ha fáradtabb vagy, nem alszol annyit már másként látod a világot. Hallgass meg mindenkit és utána csináld úgy, ahogy az ösztönöd súgja.
Mónika
monazsu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?