Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Ti a babaholmik mosásához használtatok,öblítőt?És hogyan vasaltatok simán vagy gőzzel (én Vaporissal szoktam).
Az én kis lurkóm olyan aktív mindig,úgy örülök neki,10 ajaj már hajnali első pisinél meg van.

Tamesz
Én is biztos ilyen türelmetlen leszek,de ha meg azt nézed biztos oka van,hogy még jobban érzi magát a pocakodba.Nem tudod mekkora a buksija?

Timurr
Vendég

Zsana
Én is tegnap voltam kiíratni magam,igaz engem nem a háziorvos írt ki,hanem a terhesgondozóban,de csak annyit mondtam táppénzre szeretnék menni és mondta hogy rendben,mondjuk,legfőbb oknak a cukromat írta be.Nekem majd két hetente kell mennem az új papírért remélem nem fognak majd kekeckedni már.Hihetetlen,hogy én is most vagyok életembe először táppénzen,úgyhogy szerintem megérdemeljük nem?Én úgytudom lehet végig táppénzen lenni,vagy kérheted 4 héttel szülés elött Tgyást.Én végig táppénzen leszek szerintem.

Tud valaki segíteni hogy kell kiszámolni a táppénzt,tgyást,gyed,gyes összegét?miből mit vonnak?

Timurr
Vendég

Sziasztok!

Én még új vagyok itt a fórumon. Most járok a 29. hétben és április 24.-re vagyunk kiírva. Azt még nem tudjuk mi lesz, mert egyszer lányt mondtak, aztán meg fiút.Kép

Láttam a táppénzről volt szó. Én már a 8. hét óta táppénzen vagyok, mert egész nap hánytam. Nőgyógyászati javaslatra a házidoki vett táppénzre, és havonta járok hozzá a táppénzes papírokért, és (elvileg) felülvizsgálatra is, de csak a nődoki javaslatát kell leadnom. De az minden táppénznél úgy van, hogy időnként vissza kell menni felülvizsgálatra a házidokihoz, nem csak terhességnél.

A táppénzet és a tgyást úgy számítják, hogy a bruttó fizud 70%-át vezsik, és abból csak adót vonnak (tb és nyugdíjjárulékot nem). Érdemes táppénzen maradni szülésig, mert akkor 4 héttel tovább kapjátok a tgyást. A gyedhez az igénylést megelőző évi jövedelmet veszik alapul, ha van 180 nap jövedelem (azaz ha dolgoztál 180 napot, a táppénz nem számít bele). Annak a 70%-át kapod, de max. 83 ezer Ft-ot, és abból is vonnak adót. Ha nincs meg a 180 nap, akkor azt hiszem a minimálbér kétszeresét veszik alapul, de erre nem vennék mérget.

Nincs valami ötletetek, hol olvassak vissza a fórumon babakelengye ügyben. Most próbálom összeállítani a listát, de érdekelnének konkrét tapasztalatok.

KépKép
connie

Connie
Tuti, hogy a tgyás-nál a bruttó fizu az alap? Én úgy tudtam, hogy ott is valami előző egy év jövedelme, vagy ilyesmi. Nekem pl. nem mindegy a túlórák miatt.
Babakelengye ügyben azt tudom javasolni, hogy próbáld megkérdezni a tavaly április/májusi babásokat, mert az a tuti, ami nekik akkor jó volt.
A neten vannak listák, többnyire bababoltok által összeállítva, de ugye ők mindent el akarnak adni. Kép
Mondjuk az én március eleji babához tervezett listám nem biztos, hogy neked jó lenne egy április végi babához. Meg ugye még én sem teszteltem Kép
zsana75

Zsana,
Bocs, igazad van. Ezt találtam:
"A terhességi-gyermekágyi segély összege a szülési szabadság kezdő napját megelőző naptári évben keresett jövedelem napi átlagkeresetének 70-%-a. A napi átlagkereset kiszámításánál jövedelemként kell figyelembe venni minden olyan összeget, amely után a biztosítottnak egészségbiztosítási járulékot kellett fizetnie. Ide sorolhatók a nem rendszeres jövedelmek (például a végkielégítés, a prémium, a jutalom összege) is, arra figyelemmel, hogy ezeket csak azon időszakokban veszik alapul a számításnál, amelyekre tekintettel az érintett személy kapta."

Csak ez nekem ugyanaz, mint ami alapján a táppénzemet számolják, az zavart meg.

A bababoltos listákat én is néztem de sztem egy csomó felesleges dolog is van bennük.Kép

Visszaolvasom a tavaly áprilisiakat, köszi, mert főleg a ruhákkal vagyok bajban.

KépKép
connie

Szia Connie!
Azt nem tudod ha adót vonnak,akkr azért jár ugyanúgy az adókedvezmény is?Mert nekem eddig járt.Egyébként én májusra várom a bébim és nem akarok venni neki már téli cuccokat,van pár plüss rugi,kabátka,hosszú újjúak,de én már várom a tavaszi/nyári kollekciót.

Timurr
Vendég

Szia Timurr!
Jár bizony, nekem figyelembe is vette a tb, amint betöltöttem a 90. napot.

Nálunk úgy megy, hogy elhozom a dokitól a táppénz papírt, azt beküldöm a munkahelyemre, és ők továbbítják a tb.-hez. Első alkalommal ki kellett tölteniük hozzá valami nyomtatványt a jövedelmemről, adókedvezményekről stb., ill. ők küldték be a 90. napos igazolást is a tb.-hez.

Én is csak néhány melegebb cuccot vennék neki, mert április végén még lehet hidegebb, de téli cuccokat azért nem nagyon.

KépKép
connie

Connie

Asszem rosszul kérdeztem,arra 9000 ftra gondolok,talán adó jóváírás?Mivel nem érte el a keresetem a nem tom mennyit kb.11.000 volt az adóm és kaptam 9000 ft adójóváírást.Szóval az vajon jár-e?remélem,mert így is felháborító szerintem,hogy mindenből csak vonnak,meg vonnak.

Timurr
Vendég

Timurr
Igen jár a 9000Ft. Én is kapom, mert én már TGYS-n vagyok. Igaz a gyerek után járó adókedvezményt meg a férjem veszi igénybe, mert neki most a lakáseladás miatt amúgy se jár ez a 9000Ft. Amúgy a gyerekek után járó adókedvezményt az a szülő veheti igénybe aki a családi pótlékot igényelte, ha ez több mint a fizetendő adó akkor az adóbevalláskor meg lehet osztani a 2 szülő közt.

na megyünk sétálni egyet.....

Nadine

Nadine
KépKépKép
nadine

Ja, az más. Azt nem tudom, de gondolom, hogy jár minden adókedvezmény és jóváírás. A táppénzből meg a többiből ugyanolyan szabályok szerint adózunk, mint bármi másból. Az adóbevalláshoz (én magamnak csinálom) legalábbis ugyanolyan igazolást küldött a tb is, mint amilyet a mhely ad.

KépKép
connie

Ja, az más. Azt nem tudom, de gondolom, hogy jár minden adókedvezmény és jóváírás. A táppénzből meg a többiből ugyanolyan szabályok szerint adózunk, mint bármi másból. Az adóbevalláshoz (én magamnak csinálom) legalábbis ugyanolyan igazolást küldött a tb is, mint amilyet a mhely ad.

KépKép
connie

Mizujs Babuséknál?
Vendég

szerintem még alszik a család Kép
zsana75

Hú, már megint bealudtam, és micsoda termés lett!!!

Zsana,
köszi a biztatást, tudod a cukor miatt már így is lóg a levegőben a császár, és ha túl nagy a gyerek, akkor nem fogja engedni, hogy normál úton szüljek, mert a túl nagy erőlködéstől felmászhat a cukrom, ami árt a babának! Ezért mondta egy hete, hogy még nincs akadálya a normál szülésnek!

Timurr,
pénteken már 96 mm-es volt a feje, ami már egy 40. hétre született gyereknek is elegendő!!!
Egyébként ma ő is alszik, lehet, hgoy most rákészülünk a dolgokra??? Én az elején voltam ilyen bamba tyúk egész nap!

Én sensitive öblítőt használtam, és gőzölve vasaltam a ruhákat, egyébként mindent úgy szoktam!!!

Adókedvezmény jár, én pl. most fogom csak igénybe venni az adóbevalláskor, mert a 91. naptól még nem mertem, mivel két elhalt terhességem volt, és még akkor nem is mondtam el a munkahelyemen a gyereket, csak sokkal később, tegnap olvastam el, hogy töredék hónapra is jár mind a 3000Ft.

Connie,
minden adókedvezmény jár én is úgy tudom!

Mi a párommal ez este a lakáshitel utáni visszaigénylést bogarásztuk, hát ő nem veheti igénybe, de én mint adóstárs igen, bár nem minden egyértelmű a tájékoztatójukban!!! Most már csak a szocpolnak kéne utánajárnunk, hogy azt hogyan tudjuk a hiteltartozásunkból érvényesíteni és mi kell hozzá. Ilyen tapasztalata nincs valakinek???
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Connie, ha találsz jó babakelengye listát, lécci mondd el majd nekem is! Én március 12-re várom a babát, már ha kihúzzuk addig. Én egy-két hete állandóan aludnék (alszom isKép S míg korábban simán felkeltem 3-4szer pisilni, most van, hogy kihúzom az egész éjszakát.. Na nem mintha bánnám, csak fura.. Ma pl 10kor ébredtem, pedig 11kor már aludtam este.. tiszta mormotatempó..
Más: én a saját kft-ben vagyok alkalmazott, most szüneteltetnem kell a tevékenységet, ha akarok gyedet, stb. Nem lehet ügyvezető, stb. Úgy tudom, a kft ettől még működhet, csak én nem dolgozhatok. Nincs vkinek ezirányú tapasztalata?
köszi, sziasztok
Eszter
wester2004

Jimbone!

A sógornőm ugyanígy járt, igaz, ha jól emlékszem nála a 34. héten nyitották meg a cisztát, szóval, ha lehet még húzósabb volt, mert Ő folyton retteget, hogy emiatt koroaszülése lesz, fertőződik a baba, stb. Végül a 39.héten, spontán módon szült egy 3700 grammos kisfiút! A dokik is, szülésznők is nagyon figyeltek Rá, és emiatt ráadásul az egyszemélyes szülőszobában szült és utána egyágyas szobába került a Picivel! Ne keseredj el!
Eszter
wester2004

Jimbone,
a mi Marcellünk is akkora volt pénteken mint ma a Ti Áronotok, de nekem 3400-at mondott a doki, szóval nagy lesz!!!

Sajnálom, hogy a ciszta már megint rendetlenkedik, de a dokik biztosan tudják mi a jobb megoldás, próbálj meg bízni bennük és fel a fejjel!!! Ja málnalevelet nem kaptam sajnos, hiánycikk állítólag!!!
A lényeg viszont, hogy Áron jól van, szépen növekszik, és az áramlások is jók, tehát ő biztonságban van, nem???

Jaj, de lusta napom van, pedig be kellene vásárolnom mert üres a hűtőnk!!! És valamit főznöm is kellene!!!

Timka,
mizu? mi volt ma? Kezdek aggódni!!! jelentkezz!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Zsuzsa
Sajnálom, hogy az a fránya ciszta megint előjött. De a dokik tudják a dolgukat, hidd el, semmi gond nem lesz!!!Kép

Jelentem 11-ig aludtunkKép Az egész család fitt és kipihentKép A legkisebb még mindig alszikKép
Paradicsomi dolgunk vanKép
Este még 10-kor szopizott a kis drágánk, utána nekifeküdtünk aludni, apuci pedig számítógépezett. Hajnali 2-kor felkeltünk gyorsan enni, aztán pedig reggel 8-kor újra. Azóta úgy alszik, mint a bundaKép Tündéri egy kisbabaKép
Mindenre van időnk melletteKép
De szerintem azért ilyen nyugis, mert nagyon boldogKép Érzi, hogy mennyire nagyon imádjuk őtKép

És méghogy az újszülöttek nem mosolyognak?! Kristófkám naponta többször is elmosolyodikKép Az előbb álmában tette ezt, néztem ahogy szundít, közben pedig fülig ért a szája, úgy vigyorgottKép Olyan kis édesKép

És jöjjön a mai kép

Reggel apucival az ágyban:
Kép

Hoppá, most ébredezünk...Kép, reggel 8 ótaKép, nem is rosszKép
Na megyek csomagcserére, aztán pedig hamiztatniKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok,
megjöttünk!
Annak ellenére, hogy nem voltam bejelentkezve CTG-re elég gyorsan rám került a sor. Fannika produkálta magát rendesen, rengeteget ficánkolt, emiatt a gép néha nem is tudta érzékelni a szívhangját mert elment onnan, ahol a korong volt.
Így a görbénk elég érdekes volt, voltak olyan helyek ahol semmit nem tudott rajzolni.
A dokim csak pillázott amikor meglátta, de azt mondta ez teljesen jó. Az uh-on teltház volt, így most nem küldött el flow-ra meg egyéb vizsgálatra.
Jövő héten hétfőn és csütörtökön megyek megint ctg-re, a hétfői után kell mennem uh-ra is hogy megmérjék a kis buksiját és csináljanak flow-t.
Megvizsgált a dokim, méhszáj teljesen zárt! Kérdeztem a méhnyak nem rövidült még meg, erre azt mondta, hogy ha az egész a 100% akkor most kb. 75%-on áll. Azt mondta ma estig garantálni tudja, hogy nem szülök meg, de ha ilyen rossz méhszájjal indulok neki a szülésnek, akkor nagyon sokáig fog tartani. Szóval szerinte még van időm. Ha estetleg betöltöm a 40. hetet és a baba jól van akkor akkor se fogja megindítani a szülés, hanem naponta ctg. Végszükség esetén pedig szike! (de erre remélhetőleg nem kerül sor!)
Pisiltem is (középsugarasat!) és semmi fehérje nem volt a vizeletembe, úgyhogy megnyugodtam!

Na úgy látom jó téma van terítéken, akkor mesélek és kérdezek én is.
Van egy EVÁ-s BT-m, ahol beltag vagyok. A kültag a barátném, aki most Gyesen van. Ha én most elmegyek szülési szabira vagy majd a baba születésétől Gyesre, akkor nincs aki teljesítse a Bt megbízásait (amit az amúgy szintén EVÁs egyéni vállalkozó férjem teljesít). Ha kötök vele egy megállapodást és egymásnak számlázunk, akkor az a gond, hogy duplán adózunk. Szakértők, szerintetek, mit tudok tenni? keressek még egy kültagot, ahol máshol van főállásban (hogy ne kelljen utána járulékot fizessek)? vagy lehet az én EVÁS egyéni vállalkozó férjem kültag a BTmben?

Más: (hasonló) ki írja ki az embert szülési szabira? A védőnőt felhívtam, hogy ezt megkérdezzem, azt mondta a háziorvos vagy a nőgyógyász. Átmentem a háziorvoshoz, azt mondta neki semmi köze nincs a szülési szabadsághoz. Elmentem a TB-be, ott azt mondták, ha a gyerek születése előtt el akarok menni szül. szabira, akkor az orvos kell adjon "táppénzes(?)" papírt. A dokimat megkérdeztem, ő nem tud kiállítani ilyen nagy papírost, csak javasolni tudja, hogy írjanak ki szülési szabira.
Most ha odamegyek a háziorvoshoz, hogy vegyen fel táppénzre, akkor szerintem azt meg tudja tenni, de mintha azt olvastam volna itt a fórumban egyszer, hogy szülés előtt 4. héttől már automatikusan szülési szabira veszik fel az embert. Ráadásul én most kórházban is voltam, van róla igazolásom, hogy keresőképtelen voltam. tehát már mehetnék táppénzre vagy szül. szabira, hogy ne fizessek állam bácsinak járulékot magam után, de akkor ki teljesíti a BT-m megbízásait?

Na ha valaki átlátja ezt a szitut, az segítsen. Előre is köszi!

Timka
timka

Babus
Gyönyörű a kicsi Kristóf!!! és milyen jó baba?!

T.
timka

Hali Timka,
már majdnem írtam sms-t, hogy mi van veletek! De ezek szerint minden ok, örülök, hogy a vizelet is rendben van!!!

Hát én a BT kültag-beltag dologhoz nem értek, sajnos, ha nagyon elakadsz esetleg kifaggatom anyósomat, ő könyvvizsgáló, lehet, hogy tudja!!
tamesz, aki fut a boltba végre!!!

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Szia Timka:-)
Én is Bt beltag vagyok, talán tudok segíteni. Pont tegnap voltam háziorvosnál, mert már egy hónapja táppénzen vagyok(ehhez a nőgyógyászom írt javaslatot, háziorvos vett táppénzes állományba.Én úgy tudom, háziorvos is táppénzes állományba vehet, de az én háziorvosom azt mondta, jobb szeretné, ha a dokimtól hoznék igazolást, mert az ellenőrzéseknél nem akar kellemetlenséget, be akarja biztosítani magát).Mivel jövő héten töltöm a 36. hetet és vállalkozóként munkám(bevételem) nincs, csak járulékfizetési kötelezettségem:-(, ezért úgy döntöttem, elmegyek tgyás-ra.(A könyvelőm szerint ha kapom a tgyás-t, nem kell járulékot fizetnem, míg a táppénz alatt van fizetnivaló, ha nem is annyi ,mint normál esetben)Ehhez a nőgyógyászom fog írni valamilyen igazolást, amit el kell vinnem a háziorvoshoz és ő vesz terhesállományba(ha jól tudom, így hívják)Mindenesetre nálunk ez a menete.
A másik kérdésedhez nem nagyon tudok hozzászólni, mert mi nem vagyunk Evásak, de azt tudom, hogy nekünk most szüneteltetnünk kell a bt tevékenységét(hivatalosan nincs ilyen, ez egyszerűen csak annyit jelent, hogy nincs forgalma a cégnek). Eddig úgy volt, hogy a Bt beltag(aki ugye az ügyvezetője és aláírásra jogosult) hiába megy gyesre/gyedre, abban a pillanatban, hogy aláír bármilyen céges papírt,(a cég ügyeiben eljár) az "személyes közreműködésnek" számít és minimum a minimálbér mértékéig járulékköteles(mintha munkavégzés történne). Ezt sokan nem tudták, így fordulhatott elő, hogy sok vállalkozó kismama egy-két évvel a szülés után kapott egy levelet az apehtól, hogy visszamenőleg, kamatos kamatokkal fizesse meg az elmaradt járulékokat.Erről először itt a Babaneten olvastam egyébként és akkor kérdeztem meg a könyvelőnket, aki szomorúan bólogatott, hogy bizony ez így van...Viszont pár hete felhívott, hogy micsoda mázlista vagyok, mert az Apeh honlapján megjelent egy hírdetmény, aminek az a lényege, hogy a hivatalos iratok aláírása nem minősül munkavégzésnek(remek, hogy erre rájöttek-no comment), így nem is járulékköteles.Én ezt szépen ki is nyomtattam, ha pár év múlva kapnék én is egy kedves felszólító levelet, legyen mit visszaküldenem:-) Egyedül abban az esetben kell járulékokat fizetni, ha a társasági szerződésben megjelölt tevékenység folyik.Hát ez a helyzet, amúgy vállalkozóbarátilag. Lehet, hogy az Evásokra más vonatkozik,nem tudom. Mindenesetre az örömmel tölt el, hogy a gyedet, amit kapni fogok, nem kell egy az egyben befizetnem járulékokra, csak azért, mert aláírok egy adóbevallást(vagy kettőt:-))Egyébként a táppénz harmadát is vissza kell fizetnem, mint saját magam munkaadója, de ezt biztos tudod Te is.
Remélem tudtam valamennyit segíteni és nem csak jól összezavartalak...
Virág
villes

Virág!
Köszi szépen!
Én azt se tudtam, hogy ha táppénzen vagyok akkor is kell járulékot fizetnem. Mikor megszünt a munkaviszonyom, elmentem passzív táppénzre és semmit nem fizettem. Viszont most jut eszembe, hogy én szept.29-ig voltam passzív táppénzen, kültag barátnőm meg aug. elejétől volt táppénzen, tehát elvileg egyikőnk se teljesíthetett volna. Na, ha ezt az Apeh kiszúrja!- így is fizettem már annyi bírságot nekik, hogy ihaj!
Esetleg át tudnád küldeni az Apeh oldalán pontosan hol van az a cikk, amit majd később lehet lobogtatni?

Tamesz
Nem kell aggódni, csak voltam még babaértesítő ügyben intézkedni meg ebédeltem stb...
Most meg takarítok, mert jönnek anyukámék.

Timka
timka

Wester,
Felhívtam közben anyut, mert már totál belkeveredtem a dolgokba. Egyelőre abban megegyeztünk, hogy tutira kell body, rugdalózó, póló, sapi, egy pólya (toll), 2 fürdőlepedő, egy takaró (a pólyával is lehet takarni), 2 lepedő, meg néhány textilpelus. És nem a legkisebb méret, és április végére még hosszú ujju.
Ezeket megnézzük a Corában meg a Tescoban, most vannak akciók, ill. néhány dolgot én fogok megvarrni. Aztán majd márciusban beszerezzük a maradékot. Akkor jön fel anyu Pestre.

KépKép
connie

A táppénz 2/3át kell visszafizetned, de csak azért mert év eleje van és a betegszabi első 15 napját a munkáltató köteles fizetni. Ezért nem szeretik ha a dolgozójuk elmenne tp-re, mert nem elég, hogy nem dolgozik és esetleg mást kell felvegyen helyette azt is kell fizesse még 80%ot kell fizetnie a tp-en levő után. Ez csak az év első tpre vonatkozik, ha valaki mondjuk októberben is tpre megy és már letudta a betegszabit, akkor rögtön a tb fizet.
Mi is igy vagyunk. Ráadásul 15 napba nem tartozik a hétvége csak a munkanapok. Igy én jan3tól 21ig voltam betegszabin, és onnantól szülésig táppénzen.

Kép

KépKép
búzaszem

Én abszolút nem értek ezekhez a munkaügyi dolgokhoz. csak nagyjából futottam át az írásaitokat. Az is lehet, hogy másról írok majd most, mint amiről ti beszélgettek, annyira nem vagyok képben e témábanKép
Én 90 napos terhességnél megigényeltem az adókedvezményt, ezt a havi 3oooFt-ot.
Közben havonta, a szülész dokitól kapott igazolással a háziorvosom kiírt táppénzre, a táppénzes papírt pedig havonta elküldtem postán a munkahelyem TB osztályára. Ennyi teendőm volt mindösszesen.
Most szülés után pedig kellett a háziorvostól egy táppénz lezáró(vagy valami hasonló nevű)papír, a szülész dokitól pedig egy igazolás, miszerint megjelentem a kötelező terhesgondozási vizsgálatokon. Ja, és a kórházban töltött napokról egy igazolás. Ezeket mind bevittem a munkahelyem TB osztályára, és így a szülés napjától fél évig indul a GYÁS (talán ez a neve, de sík hülye vagyok ehhez).
Ki kellett töltenem még egy rakat papírt, bár még egy darabig ezekkel nem sokra megyek, meg kell várnom még hozzá Kristófka születési anyakönyvi kivonatát(ezt majd eredetiben kell továbbpostáznom) és az ő TAJ-számát, mert ez minden szükséges papírra kell, és majd ha mind megvan, ezeket mind együtt postázom a munkahelyemre és majd akkortól kapom a pénzt, visszamenőleg is.

Más:
Képzeljétek, menekülnek le rólam a kilókKép
72kg voltam az utolsó pocakos mázsláskor. Szülés után, mikor hazaértünk a kórházból, 64 kg voltam, másnapra 63, tegnap pedig már csak 62kg. (digitális mérlegünk van, tehát elvileg pontosKép)
Tetszik ez a napi -1kgKép Ha így haladunk, hamarosan elérem a babavárás előtti 57-58kg-os versenysúlyomat, pedig semmit se teszek ennek érdekében. Tök jóKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok4

Remélem még emlékeztek ránk Kép
Megszületett a kisfiunk László Gergő. És végre valahára a net is összejött Kép
Üdvözlet minden kisbabának, régi és új ismerősnek Kép

Mostmár -amennyire Gergő engedi- aktív tag leszek ám Kép

Üdv. Cicmerák
cicmerák

Timka:-)
www.apeh.hu honlapon középen van egy csomó közlemény, hírdetmény stb. Bemásolom az idevonatkozó címét:

Tájékoztató a társadalombiztosítás ellátásaira és a magánnyugdíjra jogosultakról, valamint e szolgáltatások fedezetéről szóló 1997. évi LXXX. törvény (Tbj.) rendelkezéseinek alkalmazásáról a gyes, gyet, ápolási díj folyósítása alatt 2005.01.25.

Nem egy Júlia regény:-) Jópárszor el kellett nekem is olvasnom, hogy felfogjam, mi a helyzet:-))

Én még írtam a www.családinet.hu honlapon a "Szakbarbár" fedőnevű szakértőnek is emilt, pár napon belül válaszolt is, esetleg őt is megkérdezheted,hátha tud valami okosat a Ti speciális esetetekre. Egyébként jó ez a honlap, egyéb hasznos infók is vannak rajta:-)
Virág
villes

Cicmerák!
Gratulálok, mesélj mikor született??? mekkora???
Hogy vagytok???? Képet is kérünk!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Cicmerák
GratulaKép

Egy kis részletet azért nem kapunk?!
Mégis mikor? Mekkora súllyal?

Én meg el is felejtettem írniKép
Kristóf ma 1 hetes!!! És ennek örömére az előbb 100gr-ot szopizott!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Cicmerák!
Gratulálunk a második vagy haramdik(?) helyhez!
Sok boldogságok Nektek és sok-sok fincsi tejcsit a nagyfiúnak!
Várjuk a szüléstörténetet is!

Virág
Köszi, át fogom olvasgatni, bár bízom benne, hogy a könyvelőm képben van a dolgokkal, csak ő még a héten külföldön van, nekem meg jó lenne a házidokival letisztázni a helyzetet mielőbb!

Babus
Ezt nem hiszem el! - napi -1 kg?! az nagyon jó! Nem fog semmi fölösleg maradni rajtad, sőt, szerintem ha így haladsz újversenysúlycsúcsot fogsz felállítani!
Hogy működik a kakikuka? Azt nem is írtad, anyósék itthon voltak már a nagy eseményen vagy még mindig nyaraltak? hogy fogadták az unokát?

Timka
timka

Cicmerák,gratulálokKép
Babus,ez tök szuper!Ahogy olvaslak rám tör a babázhatnék pedig itt van az óriás fiam de hiába ő már nem baba.Kép
pusza
nyetus+kamilla 36+4
nyetus76

Sziasztok!

Olyan boldog vagyok, jó lett a tegnapi cukros vérvételem eredménye.Kép

Maya
NST-CTG között annyi a különbség, hogy NST-n meg kell nyomnod egy gombot akkor amikor érzed a babát mozogni.

Timurr
És is sensitive öblítővel mostam a ruhákat, Beninek szerencsére nem volt baja tőle.

Zsana
Lehet választani, hogy végig tp-en akarsz lenni, vagy már megkezded a tgys-t a szülés előtt. Anyagilag jobban jársz, ha végig tp-en vagy. Tgys, tp alap az előző évi brutto fizetésed.

Connie
Üdv ittKép
Nekem van egy jó babakelengye listám, ha érdekel elküldöm mailben.

Zsuzsa
Biztos minden rendben lesz, ne izgulj.Kép (Tudom, mondani könnyű.)

Babus
Ez igen, de jó dolgotok van.Kép Hogy rohan az idő, már eltelt 1 hét.

Timka
Szupi, hogy pisivel minden rendben.
Az indexen van egy tb-s fórum, ott szokott válaszolni szakbarbár a kérdésekre, nagyon profi, nagyon ért hozzá, esetleg próbáld meg őt megkérdezni.

Cicmerák
Nagy-nagy gratula nektek Gergőhöz.Kép

Panka

panka

Sziasztok!

Köszi a gratulákat, lesz majd beszámoló is, dehát még én magam sem fogtam fel igazán ezt az egészet.
Gergő 01.30-án született 23:52-kor, egész gyorsan. Estére felteszek egy pár képet, addig olvasgatlak titeket, sokat kell bepótolnom.
Tejcsim van bőven, hacsak meghallok egy babasírást, elkezd folyni a tejem Kép

Szóval jövök tényleg, lesz beszámoló is.

cic
cicmerák

Timka
Nagyon szuper a kakikukaKép Pedig vannak ám "illatos" pelusaink, mégis semmi szag nem terjeng a szobában, pedig már 4.napja gyűjtjük benneKép

Anyósék még nem voltak itthon a nagy naponKép Padlót fogtak mikor megtudták, hogy megvan az unokájuk. Vasárnap első útjuk a kórházba vezetett. Természetesen el voltak ájulva tőle, de azért a "jó" tanácsok nem maradtak elKép

Babus

Kép
babus2005

Panka,
Köszi szépen, ha elküldöd a listát. Van egy új címem: k.p.h@citromail.hu, leginkább oda. (Már nem emlékszem, ide mivel regisztráltam.)

Babus,
lehet, hogy hülye a kérdés, de mi az a kakikuka? Mármint mitől szagtalan.

KépKép
connie

Cicmerák
Gratulálok a kis fickóhozKép,és várom a képeket,meg a sztoridat.

Hogy megy az idő Kristóf már egy hetes!Küldök is neki egy micimacit.
Kép

Az én kis bébim szerintem rokker lesz,legalábbis az edda nagyon bejött neki.Amikor olyan kis rezgés félét érzek az lehet ahogy csuklik?
Nagyon élvezem,hogy tudok vele komunikálni megbökizem és akkorát rúg vissza.

Connie
Van valmi zacskóféleség a kukába,és be lehet vele csavarni a pelust,és szag mentesít.Valami ilyesmi.Én is szeretnék majd,mert ezek szerint gyakorlatba is bejön.

Panka
Örülök,hogy jó lett a cukrod.Kép

Timurr
Vendég

Többen írták, hogy nem kaptak málnalevélteát. Este sikerült egy címet legubiznom a netről ahol rendelni lehet vagy személyesen elmenni érte (3.ker.) az nem garantálom, hogy működik. Ha valaki mégis megprópálná írja meg sikerült-e?

http://www.vitalbolt.hu/index.php

Jimbone,

A 4-es méhlepény miatt nem kell sűrűbben áramlásvizsgálatra menned? Szorítok, hogy a lehető legproblémamentesebben zajlódjon le ez a cisztamizéria...

Tamesz,

A szülés megindításának gyorsításaként én is csak a szexről hallottam mint a leghatékonyabb és legtermészetesebb módszer.
jammie

Panka, Connie, elküldenétek nekem is a babakelengye listát? eszter.kaiser@westpa.hu az emilcímem.
Nagyon köszönöm!
Gratula a babákhoz, pocakosok kitartás!
Eszter
wester2004

Sziasztok!
Ritkán bírok írni,de azért olvaslak ám benneteket! Most viszont olvasás helyett írok, mert a kisebbik még mindig nyűgös és küzd a hányással és hasmenéssel.
Délelőtt voltam orvosnál és ultrahangon. Az orvsom azt mondta, hogy mindenben alá tudja támasztani a (meg)érzéseimet. Azaz: a baba fejjel lefelé van és bizony beilleszkedett a feje. Magyarán bizony itt készülődik valami. Szerinte sem fogja kivárni a hátralévő 5 hetet, hanem előbb fog megszületni. Vizsgálat előtt azt mondta, hogy majd 2-3 hét múlva fogunk legközelebb találkozni, de vizsgálat után helyesbített, hogy akkor két hét múlva (ha addig nem történik semmi)mindenképpen menjek. Akkor lesz CTG is. Az uh mindent rendben talált. Nálunk nincs súlybecslés, de a méreteire azt mondták, hogy valóban 35 hetesnek megfelelőek. A méhszáj ugyan zárt, de ez különösen többedszer szülőknél semmit sem jelent. A méhnyak valamivel megrövidült, de nekem sosem ír rá a doki számot, így ezt nem tudom pontosan.
Szóval izgalmas a dolog. Folyamatosan úgy érzem, hogy préseli a hasam alját, ami persze a méhszájat is érinti. Kíváncsi vagyok!
Minden esetre már néhány napja összecsomagoltam a kórházi cuccot, de a babaruhák még mindig a padláson vannak kimosatlanul (mármint frissen nincsenek kimosva), mert amíg Bálint a vírusával küszködik nem akartuk lehozni, úgyis moshatnánk újra.
Ha ezt a levelet elküldtem, akkor majd idővel el is olvasom a mai termést, így most még arra nem tudok reagálni.
Még annyit, hogy tegnap voltam a Brendonban, mert szerettem volna megvenni egy Guther típusú hatszögletű járókát, aminek emelhető három szintre a fekvőfelülete, de persze pont most fogyott ki. Pedig jó drága. A hónap végére igérték, hogy megint lesz, de addigra nekünk már jó lenne, ha itt állna, hátha tényleg kelleni fog. Nálunk ez lesz a nappaliban ágy gyanánt, mert így érzem a két nagyobbtól biztonságban a babát, meg így talán én is fogok tudni enni (nálunk egybe van az étkező a nappalival).
Bocsánat az össze meg vissza beszédért, de napok óta úgy csapongok, hogy néha magam sem érem utól a saját gondolataimat Kép
Puszi mindenkinek!
Dorka 35
dorka

Connie

A kakikuka egy olyan szerkezet, amiben egy hosszú nejlonzacsi van, és egyenként csomagolja be kis hurkákba a pelusokat, így a szag nem áramlik ki belőleKép
Nem tudom ez mennyire érthető így, de jobban nem tudtam megfogalmazniKép

Timurr
Köszönjük a MicimacitKép

Babus

Kép
babus2005

Cic
De örülök, hogy visszatértél!
Várjuk ám a képet és a beszámolót (én különösen, hiszen én is istvános vagyok, úgyhogy bármilyen jó tanácsot szívesen fogadok Kép)

Komolyan mondom, teccik, hogy minden újdonsült anyukának van ideje babanetezni! Kép

Zsuzsa
Szerintem mostmár ne aggódj, mostmár az sem olyan nagy baj, ha Áron kibújik, hiszen már elég érett. Azért könnyen lehetett volna koraszülés is, így meg mégiscsak jobb!

Panka
Bár nem vagyok szakértő tb ügyben (sem Kép), de úgy tudom, nem lehet "választani" a 36. hét után, talán pont ezért ellenőriz annyit a tb, mert sok a visszaélés. Én úgy vagyok vele, hogy nekem nem kell ezt tudnom, ha a háziorvos bevállalja...

Babus
Ha jól értem, akkor arra kérdésre is megvan a válasz, hogy kitől kell a négy pecsét. Tehát a doki adott igazolást és nem a védőnő. Ugye?
zsana75

Zsana
Igen, a dokitólKép

Babus

Kép
babus2005

Van saját honlapunk,ha érdekel valakit.

gymaja.ath.cx

Timurr
Vendég

Babus

Sugárzik még az írásaidból is,hogy milyen boldog vagy.Kép

Timurr
Vendég

Cicmerák,
Nagyon sok boldogságot kívánok a kisfiadhoz! Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő - 38+5 - Szt. István Kh.
3. Tamesz 38+3 2005.02.14 Marcell Szilárd - - - Kistarcsai Kh.
4. Nadine 37+3 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
5. Timka 37+3 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
6. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 37+1 2005.02.23 Hanna / János Kornél - - - Semmelweis Kh. Miskolc
7. Nikcsi 37+1 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
8. Ági 36+6 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
9. Beatrix 36+5 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
10. Zsuzsa 36+5 2005.02.26 Áron - - - Bajcsy Kh.
11. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 36+5 2005.02.26 János - - - DEOEC
12. Nyetus 36+3 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
13. Monci 36+2 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
14. Jck 35+6 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
15. Maya 35+2 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
16. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 35+1 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
17. Mano2005 35+1 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
18. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 35+0 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
19. Dorka 34+5 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
20. Wester 34+5 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
21. Csibe26 34+4 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
22. Zsana75 34+4 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
23. Eveka 34+2 2005.03.15 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
24. Ruzicsky 34+1 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
25. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 33+5 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
26. Ildi(Delfinke) 33+3 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
27. Jammie 33+1 2005.03.23 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
28. Hadri 32+5 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
29. Menjuss 32+4 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
30. Borbolya 32+2 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
31. Lirian 32+2 2005.03.29 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
32. Zsu 32+1 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
33. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 31+3 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - - - Egri Kórház
34. Nebula 31+3 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
35. Pszi 31+2 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
36. Greenolive 30+2 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
37. Mónika 30+2 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
38. Mukika 30+1 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
39. Zsuba31 29+1 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
40. Vaktyuk 28+5 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
41. Connie 28+4 2005.04.24 ??? / ??? - - ??? ???
42. Edinka 28+3 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
43. Franyo 28+1 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
44. Psandi 28+1 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
45. Gézenguz 28+1 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
46. Neszi 27+4 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
47. Pfranciska 27+4 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
48. Asszony 27+3 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
49. Panka 26+5 2005.05.07 ??? - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc
50. Timurr 26+4 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
51. Ildibaba 26+1 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
52. Szilvi (Patri) 25+4 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
53. Norkini 24+1 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
54. Akiren 23+6 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+Valér
angéla

Cicmerák,
Nagyon sok boldogságot kívánok a kisfiadhoz! Kép

<pre>
- <center>Anyuka</center> <center>Baba kora</center> <center><blink>Szülés (várható) ideje</blink></center> <center>Baba neve</center> <center>Méretei</center> <center>Születés hete</center> <center>Testvérek</center> <center>Kórház neve</center>
1. Babus Kép 2005.01.27 Kristóf 2700g 52cm 37+5 - MÁV Kh.
2. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=cicmerák-users]Cicmerák[/url] Kép 2005.01.30 Gergő - 38+5 - Szt. István Kh.
3. Tamesz 38+3 2005.02.14 Marcell Szilárd - - - Kistarcsai Kh.
4. Nadine 37+3 2005.02.21 Gréta - - Zsanett 2003.06.03 DEOEC
5. Timka 37+3 2005.02.21 Fanni - - - SOTE II.
6. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=búzaszem-users]Búzaszem[/url] 37+1 2005.02.23 Hanna / János Kornél - - - Semmelweis Kh. Miskolc
7. Nikcsi 37+1 2005.02.23 ??? / ??? - - - Margit Kh.
8. Ági 36+6 2005.02.25 Liam Bálint - - Devon Bence 2000.10.15 Calgary Kanada
9. Beatrix 36+5 2005.02.26 Ákos - - Csabi 2001.04. Szolnok
10. Zsuzsa 36+5 2005.02.26 Áron - - - Bajcsy Kh.
11. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=vargáné-users]Vargáné[/url] 36+5 2005.02.26 János - - - DEOEC
12. Nyetus 36+3 2005.02.28 Kamilla - - Dini 2002.05. Szt. Rókus Kh.
13. Monci 36+2 2005.03.01 Rita / Máté - - - Szt. Imre Kh.
14. Jck 35+6 2005.03.04 Sára / Dávid - - - BM
15. Maya 35+2 2005.03.08 Gellért - - - Szt. István kh.
16. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=ancsimamóca-users]Ancsimamóca[/url] 35+1 2005.03.09 Kamilla / Kristóf - - Barbara 1992.09.28 Kaposi Mór Kh.
17. Mano2005 35+1 2005.03.09 Fanni / ??? - - - HIETE
18. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=angéla-users]Angéla[/url] 35+0 2005.03.10 Valér - - - Bajcsy kh.
19. Dorka 34+5 2005.03.12 Bernát Kolos - - Kristóf 4 éves, Bálint 2 éves HIETE
20. Wester 34+5 2005.03.12 Luca Zsófia - - - Szombathely
21. Csibe26 34+4 2005.03.13 ??? / ??? - - - Szt. Imre Kh.
22. Zsana75 34+4 2005.03.13 Sára / Vilmos - - - Szt. István Kh.
23. Eveka 34+2 2005.03.15 Marcell? Gergely? - - - MÁV Kh.
24. Ruzicsky 34+1 2005.03.16 Gellért, Bendegúz - - - Szt. Imre Kh.
25. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=mtücsök-users]Mtücsök[/url] 33+5 2005.03.19 Dóra - - - Dél-Pesti Jahn Ferenc Kh.
26. Ildi(Delfinke) 33+3 2005.03.21 Marcell Tibor - - - Péterfy Sándor Kh.
27. Jammie 33+1 2005.03.23 Laura Noémi - - - Péterfy Sándor Kh.
28. Hadri 32+5 2005.03.26 Barnabás - - - Nagykanizsa
29. Menjuss 32+4 2005.03.27 Dóra Johanna - - - Péterfy Sándor Kh.
30. Borbolya 32+2 2005.03.29 Panna / Benedek - - - MÁV Kh.
31. Lirian 32+2 2005.03.29 Daniella Lili - - - Schöfp Mérei
32. Zsu 32+1 2005.03.30 Alexandra - - Ákos 2001.11.29 Kútvölgyi Kh.
33. [url=http://www.babanet.hu/ujgep/discus4/cgi-bin/board-profile.cgi?action=view_profile&profile=brigó-users]Brigó[/url] 31+3 2005.04.04 Jázmin / Zsombor - - - Egri Kórház
34. Nebula 31+3 2005.04.04 Flóra Anna / Balázs - - - Szt. István kh.
35. Pszi 31+2 2005.04.05 Kinga / ??? - - Balázs 2002.08.16 Péterfy Sándor Kh.
36. Greenolive 30+2 2005.04.12 Áron - - - Szt. Imre Kh.
37. Mónika 30+2 2005.04.12 Dorina v. Réka - - Ádám Pécsi Megyei Szülészet
38. Mukika 30+1 2005.04.13 Aliz - - - Szegedi női klinika
39. Zsuba31 29+1 2005.04.20 Balázs, László - - Ági 1989, Orsi 1991, Ancsa 1996 Szegedi női klinika
40. Vaktyuk 28+5 2005.04.23 ??? / Patrik Csaba - - - Kútvölgyi Kh.
41. Connie 28+4 2005.04.24 ??? / ??? - - ??? ???
42. Edinka 28+3 2005.04.25 Viktória - - - Balassagyarmat / Kenesei Albert Kh.
43. Franyo 28+1 2005.04.27 Boglárka Réka / Dániel Vilmos - - Anna Virág 2003.02.24 Szt. Imre Kh.
44. Psandi 28+1 2005.04.27 Levente - - Dani 2003.04.28 MÁV Kh.
45. Gézenguz 28+1 2005.04.27 Anna v. Luca / Marcell - - - MÁV Kh.
46. Neszi 27+4 2005.05.01 Laura - - Patrícia 2003.02.28 Fehér Megyei Szent György Kh.
47. Pfranciska 27+4 2005.05.01 Boglárka / Benedek - - - Kaposi Mór Kh.
48. Asszony 27+3 2005.05.02 Sára / Gergő - - - Kútvölgyi Kh.
49. Panka 26+5 2005.05.07 ??? - - Benjámin 2003.03.09. Miskolc
50. Timurr 26+4 2005.05.08 Maja / János Martin - - - Kaposi Mór Kh.
51. Ildibaba 26+1 2005.05.11 Zoltán Attila - - - Kútvölgyi Kh.
52. Szilvi (Patri) 25+4 2005.05.15 Benedek - - Patrícia 11 éves Schöfp Mérei
53. Norkini 24+1 2005.05.25 ??? / ??? - - Jázmin Sarolta 2003.02.09 Szt. Imre Kh.
54. Akiren 23+6 2005.05.27 Gréta - - - Péterfy Sándor Kh.
</pre>

Angéla+Valér
angéla

Meghülyült a gépem. Kép Nem akartam ennyiszer elküldeni Kép
angéla

Angéla!

Ilona nem volt a táblázatban???
Neki is megszületett Marcija Kép Lirian tudósított róla...

"Elküldve 2005 Február 02 szerda - 07h 38:

Sziasztok

Újabb baba érkezett az éjjel:
Ilonanna örömmel tudatja, hogy ma reggel megszületett a kisfiuk, Márton. 3400 gr, 54 cm, mindketten jól vannak "

Akiren
(24+0)
akiren

Timurr
Én nem tudtam megnézni a honlapotokatKép, pedig nagyon érdekelne. Azt írja a gép, hogy a lap nem jeleníthető megKép

És valóban iszonyú boldog vagyokKép Ma már el is pityeredtem ezen. Sőt, először akkor, amikor jöttünk haza a kórházból, és beértünk Gyöngyösre. Valahogy olyan felfoghatatan volt, hogy ketten mentünk el, és 3-an jöttünk hazaKépCsalád lettünkKép
Ma meg csak úgy belegondoltam, hogy 1 éve ilyenkor még milyen elkeseredett voltam, mit össze küzdöttünk Érte, azt hittem, nekünk már sose lesz kisbabánk. Erre most itt van Ő, akire már annyira, de annyira vártunkKép Egészséges és gyönyörű! És ez a világon a legeslegjobb dologKép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?