2015.03.17 11:45
Ohh, elszállt amit írtam... Na még egyszer:
Kispinci, fantasztikus ez a fotó!! Nagyon örülök, hogy jól sikerült az esküvő! És a Kislányodhoz pedig hatalmas gratula. Nevetek van már? Most már lehet élesben gondolkodni rajta!
Sűrűsödik már a picikéd mozgása? Ha jól emlékszem kb a 24-27 hét között férnek el a legjobban, na akkor kirúgják majd az oldalatokat. Utána már kisebb a hely, viszont az utolsó hónapban meg folyamatosan mozognak ha nem alszanak, van hogy egész nap nem telik el 15 perc mozgás nélkül. - Szerintem ez az egy jó része van a terhességnek
Rekii, köszönöm rendben vagyok, azóta voltam még egyszer a Dokinál ellenőrzésen, mert volt egy kis hasfájás+pecsétlő vérzés, de azt mondta minden rendben ne aggódjak. Persze minden apró kis hasfájásra azonnal ráparázok, de próbálom lenyugtatni magam. Végülis épp most egy éve, hogy nem jött meg ez gondolom eléggé betesz az endo-nak
Jó hogy elmúltak a tünetek, most jön a legjobb időszak, kb 1-2 hónap, aztán már olyan nagy lesz a pocakotok, hogy semmit nem lesz kényelmes csinálni. Nektek kiderült már a neme? Érzed már mozogni azóta?
A mostani profilképem a kislányom 5 napos korában készült. Persze már jó nagy ahhoz képest, csak ez egy nyitott topik, így nem szívesen rakok képet (facebookra sem teszek nyilvánosat, mert hallottam erről egy rémsztorit, remélem nem igaz, de így biztos, ami biztos...), de priviben majd küldök nagyon szívesen!
Vásárolgattok már a bébiknek? 1-es méretű pelusból ne vegyetek túl sokat, max 3 hétig jó! - nálunk az 56-os rugikkal is pontosan ez volt a helyzet, de persze nem minden baba ilyen nagy.
Mik most a paramétereitek az uh szerint? Hány grammosak a babák? Uh képetek van?
Sok puszi, kitartás nektek!
2015.03.19 10:21
2015.03.25 10:59
2015.03.25 15:23
2015.03.25 16:11
2015.03.26 16:11
http://www.promobox.hu/hu/varandosoknak ... somag.html
http://babakunyho.hu/csomagkupon
2015.03.30 09:12
2015.04.03 11:30
Ediyna, nagyon gratulálok! Szerintem felesleges tesztelgetéssel idegesítened magadat. Azóta már voltál UH-n? Mi volt? Olyan izgi, hogy simán lehetnek ikrek is! Bár le a kalappal minden ikres, meg több kis gyerekes előtt... Egy is húzós De persze nagyon jó ugyanakkor!
Kispinci, a szoptatásról: Én csak anyatejet adok a lányomnak, DE totál kiakadok azon, amikor mindenki (gyerekorvosok, védőnők, stb.) ilyen óriásira fújják fel ezt a dolgot, hogy úristen szoptatni kell, mert ezzel szerintem hatalmas terhet tesznek mindenki vállára. Ugyanúgy felnőnek a tápszeres babák is, és szerintem ugyanolyan jó anya az is, aki cumiból eteti a gyerekét, stb. Nem értem mire ez a nagy felhajtás, meg paráztatás. Nekünk is a Pici születése óta bent van egy doboz tápszer a szekrényben, megnyugatásképpen. A szoptatás pedig, lehet hogy sokaknak gyönyörű élmény, de nagyon nehéz is tud lenni - mi legalábbis nem azok voltunk akik az ilyen szoptatási prospektusok elején vannak, hogy meghitten néztünk egymásra - hanem fájdalmas volt, bonyolult, és volt hogy az atyaúristen is tejes volt....
A szoptatás kemény, főleg ha van valami anatóimai gond (nálam a túl kicsi cicik, befelé forduó bimbó, stb.), de ezen kívül is folyamatos stratégiai játék. Mikor egyen, hányszor, igény szerint vagy ne, stb. Az én védőnőm arca megnyúlt a döbbenettől, hogy a lányomnak lefejt tejet cumiból adom (merthogy pohárból, meg kanálból kéne, hogy nehogy cumizavaros legyen...ha majd egyszer lesz alkalmatok újszülöttet pohárból etetni, megértitek mire gondolok... :D) a lényeg, hogy nem lett cumizavaros, a mai napig kap lefejt tejet üvegből, ha kevésnek érzem a sajátomat, vagy ha publikus helyen vagyunk.
Nekem ez volt a másik gondom, nem ítélem el egyátalán aki publikusan szoptat, de nekem valahogy nem megy. Még a családtagok előtt is nehezen.
Szóval szerintem összességében az a lényeg, hogy akár tápszeres, akár anyatejes, akár szoptatod, akár cumiból, teljesen mindegy. Fel fog nőni (mi meg higított tehéntejet kaptunk, mégis itt vagyunk ), és az egyetlen fontos hogy nagyon szeressük őket!
Óh, még egy dolog: viszont ha szoptatni szeretnétek, a tej beindulásához tök fontos, hogy sokat legyen mellen a pici a második naptól + fejjetek is, 10-10 perceket etetés után, akkor is ha egy csepp sem jön. Én az Istvánban szültem, ott nagyon sokat segítenek ebben, de vannak kórházak, ahol nem igazán.
A kérdésedre pedig: Van tejem, de néha kevés, akkor kipótolom lefejttel. Már csak este szoktam fejni, mikor lefeküdt már a bébi, hogy másnapra legyen pótlás ha kell. Ha nem kell, akkor megy a fagyasztóba, és bármikor ki lehet olvasztani. A védőnőm bolond ("éjjel ne adjunk a gyereknek enni, ne adjunk cumiból, minden etetést mérjek le mérleggel és írjak, stb.") Igény szerint szoptatok az elejétől, mert a kórházban is ezt tanították, így sokkal kevesebbet sír a bébi, mint egy napirendes baba. Innenfogva kap enni mikor éhes, és annyit eszik amennyit szeretne. Tehát a mérleg nekem csak stresszforrás volt már az elejétől, hiszen úgysem eszik többet, ha nem kér... Ha igény szerint szeretnétek szoptatni én azt javaslom, hogy csak hetente mérjétek a babát, vagy ha nagyon sírós, hogy hízik -e eleget. Nem érdemes stresszelni a kajáláson.
/bocsánat a kisregényért /
Kispinci, mi volt az UH-n? Nekem nagyon tetszik a Gréta név!
Vigyázzatok magatokra, írjatok, hogy hogy vagytok!
2015.04.03 19:03
2015.04.05 20:32
2015.04.06 07:07
2015.04.09 17:16
2015.04.17 11:41
2015.04.27 13:17
2015.05.26 09:33
Sajnos endometriózis csomót találtak nálam a hüvelyben, ill. a hüvely és a végbél között, aminek 1/3-a a hüvelyben, 2/3-a pedig a végbélben található,(3,5cm-es) műtétre lenne nagy valószínűséggel szükség, voltam a Bokor doktor Úrnál, de sajnos min. 1, 5 év a várólista, addig (műtétig) pedig megállás nélkül fogamzásgátlót kellene szednem, hogy ne is menstruáljak addig, de nem tudom, hogy ez mennyire tenne jót a későbbiekben babavárásnál. Szeretnénk babát minél előbb! Volt olyan nőgyógyász (helyi, Zalaegerszegi nőgyógyászom), aki azt javasolta, hogy legyek minél előbb terhes, és attól a csomó felszívódhat, valaki pedig a műtétet javasolta. Nem tudom mi tévő legyek, tudnátok esetleg javasolni orvost, aki műt ilyeneket és nem kell 1, 5 évet várni és 1, 9mft -ot fizetni? Kik azok, akik bél érintettségű endot műtenek és jók? Ill. hogy valóban működhet-e, ha sikerülne nagyon rövid idő alatt a baba? Annak örülnék a legjobban, ha a terhesség ezt tényleg megoldaná, de nem tudom, hogy nem okozna-e problémát a terhesség alatt az endometriózis.Nem szeretném, hogy a terhességem alatt bármi gond legyen emiatt, mert akkor inkább a műtétet választanám először, de ha nem okozna gondot a terhesség alatt, akkor boldogan vállalnám a babát. Tudnátok esetleg tanácsot, javaslatot adni nekem.Előre is köszönöm!
2015.05.30 20:24
2015.05.30 20:26
2015.06.03 08:11
2015.06.03 10:16
2015.07.17 19:10
2015.08.27 19:15
2015.10.09 14:24
2015.10.09 15:31
2016.02.06 15:19
Szia, engem epp most mutottek endoval tobbek kozott. 3 stadiumot allapotottak meg.
Tovabba kivettek a miomakat is, ezert most 3 honap piheno a lombikkal, de spontanra csak 4 het..
igaz a bal oldalamat nem sikerult megnyitni, a jobb pedig szep, mind a feszek mind a vezetek.
Sajnos maradt egy kis endo a vastagbelemen, azt mondta a doki azt csak ugy lehet eltavolitani hogy kivagnak egy darabot, es most nem volt sebesz a muteten, igy ezt nem csinaltak meg Majd vmikor 2 ev mulva, ilyen hosszu a varolista..
Neked hol volt endo es milyen sulyos? Gorcseid voltak? Ja, amugy levettek a CA125 markert, meg megegyet, es mindegyik negativ volt.. Nekem enyhe gorcseim vannak, erzem ha megjon, de nem szedek semmifele fajdalomcsillapotot. Melegvizes palack vagy gyogynoveny ha kicsit rosszabb, vagy pihenek, nekem ez is segit.
Csinalsz vmilyen dietat? Nekem a doki javasolta a No voroshus, no cukor, dietat, ami annyira talan nem rossz, de emelett olvastam h. semmi tejtermek , szoja stb..
En nem szednek, bar nem tudom hogy milyen fajdalmaid vannak ill. szeretnetek e kistesot.
Irj!
Koszi
R
2016.08.15 19:06
2016.11.23 04:51
2016.11.29 10:15
2017.01.04 13:41
2017.03.01 15:03
2017.03.11 12:23
2018.11.19 13:57
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|