Sziasztok!
Elég rég nem írt ide senki, de megpróbálkozom vele, hátha...
15 éves korom óta tudom, hogy uterus es vagina duplexem van, 1-1 méhszájjal, viszont csak 1-1 petefészekkel. Most 30 éves leszek jövő hónapban.
Sok évig próbálkoztunk a férjemmel a spontán teherbeeséssel,és már kezdtünk más megoldásokon gondolkozni a sikertelenséget követően, amikor egy méhnyakrákszűrésen kiderült, hogy babát várok. Akkor volt 6 hét + 1 napos a terhességem, és volt egy pici szívhang is. Óriasi aggódás vette kezdetét, mert a fogantatás utáni héttől 3 héten át Fluconert szedtem (gombára), és NSC hüvelykúpot is alkalmaztam mind a két hüvelyembe 1 héten át, majd torokgyulladásra kaptam Azi Sandoz 500mg 3 napos antibiotikumot és emellé rengeteg Neo Citránt, Algoflex Fortét és egyéb vény nélküli okosságokat "ettem meg", a mihamarabbi gyógyulásom reményében, miközben ugye már várandós voltam, de sajnos nem tudtam róla. A vérzéskimaradást abszolút az antibiotikumok utózöngéjének róttam fel, tekintve, hogy egyébként sem volt rendszeres a menszeszem, 26-42 nap közötti, de azért a nagy átlag a 30-35 nap volt.Azért enyhe vérzés, barnázás itt is volt a menszesz várható időpontjában, mind a két hüvelyemből.
Tegnap voltunk a 8.betöltött terhességi heti ultranahgon, és minden rendben talált a nőgyógyászom. A méretei, szívhangja és fejlődése a korának abszolút megfelelő.
Viszont... 3 napja elkezdtem menstruálni a jobb oldali méhemből, abszolút az egyébként normál mensi időben jelentkezett. (a pici a bal oldaliban lakik). Ugye épp mentünk a dokihoz, ő is megerősítette, hogy minden rendben, de sajnos tegnap este elkezdtem sok váladekkal járó barnás folyásozni a bal oldalról. Így írtam a nőgyógyásznak, aki azt mondta, ha ma estig nem múlik, akkor kórház. Itt tartunk most, várom az estét, de egyelőre nem csökken a barna folyás. A jobb oldali méhem épp ugyanúgy görcsöl, mint normál menszesznél, viszont nyákos, véres folyás ürül, nem normál vér.
A terhességnél, ami még nálam észrevehető volt, hogy nagyon erős, fájdalmas szurkálásokat éreztem a babahordozó méhemben, sokszor éjjel is felkeltett, de nem tartott tovabb 3-10 mp- nél, viszont óránként többször is előfordult,így elkezdtem inni esténként egy magnézium készítményt (Magnosolv granulátum), és azóta ez a jellegű fájdalom megszűnt, bár ha este nem iszom, akkor feszít, úgyhogy tudom, ha nem innám, újra fájna.
Beszéltem genetikussal a terhesség elején szedett gyógyszerekkel kapcsolatban, és nem volt túl boldog tőle, sem a nőgyógyászom, viszont mind a ketten a "mindent vagy semmit" elvet emlegették... Tehát, ha megmaradt a pici, akkor erős és nagy eséllyel egészséges. Viszont az előzményeket tekintve, egy nagyon részletes, és nagyon mélyen szűrt genetikai ultrahangra megyek majd a 12. és a 18. betöltött terhességi héten. A szülésznőm és egyben nőgyógyászom már előre szólt, hogy a dupla vagina miatt, a sövény végett egészen biztosan tervezett császárral fogok szülni, mivel nagy a vérzés kockázata hüvelyi szülés esetén, és szeretné ha a baba és a mama is egészségesen távozna a kórházból. A Sote II-n fogok szülni. A tervezett időpont 2018. 05. 28 és 2018. 06. 07. között lesz, függően a genetikai UH-k eredeményeitől. Tipikus terhességi tünetekből nálam a kívánósság és a fáradtság, álmosság és érzelmi érzékenység jelentkezett, hányás, émelygés, szagérzékenység egyáltalán nem! (KoppKopp)
Nagyon aggódom, de igyekszem kevesebbet dolgozni és többet pihenni. Itt tartunk jelenleg, de írok még, ha van komolyabb fejlemény.