Nyetus
Köszi a gratulát
Kislány, és mivel második gyerek, most sokkal rutinosabbnak érzem magam. Családilag pedig fokozatosan tanuljuk meg a kétgyerekes létet
Beszti
Köszi
Ide még nem írtam meg a szülésélményemet (igazából máshová is csak a kórházzal és az orvossal kapcs. élményeimet), de azt hiszem nem haragszik meg senki, ha ide is leírom.
Kezdem a dokival, mert ez a rövidebb. Most is maximálisan korrekt és rendes volt, mint az előző szülésnél. Most annyiban különbözött a dolog, hogy ügyeletes volt, és így alig volt velem (nem mintha nagyon hiányát éreztem volna
). Ami nekem komoly súllyal szerepelt mellette a latban az a terehesgondozás alatti alapossága. A végefelé a lepény is öreg volt már, úgyhogy kétnaponta kellett ctg-re mennem, hetente kétszer pedig flowmetriára. Azt hiszem, nem minden doki ennyire alapos.
Nekem a szülőszobát illetően nem voltam illúzióim, de mivel az első szülésemnél is végig feküdnöm kellett, és ezért nem volt lehetőségem semmilyen alternatív módot kipróbálni, ezért alapból nem is zavart, hogy nincs hiper-szuper felszereltség. Az ágy azért óriási kiábrándulás volt a MÁV-os szülőágyhoz képest, mert nekem baromi kényelmetlen volt, és az nagyon rossz bír lenni, mikor a fájásokon kívül még ezzel is állandóan küszködni kell. A kórtermi ággyal uez volt a gondom, de ott már kevésbé volt zavaró
Előre tudtam, hogy nincs 24 órás rooming-in, de én naiv úgy gondoltam, hogyha én kérem, hogy ébresszenek fel, ha ébred a gyerek, vagy ne teáztassák, akkor az úgy is lesz... Hát az én kislányom egy éjszaka kivételével "végigaludta az éjszakát" (este 11-től reggel 6-ig). Első este mikor kértem, hogy ébresszenek, majd' leszedték a fejemet, hogy hogy képzelem, mikor még nincs is tejem
A gyerkeket automatikusan teáztatják, még akkor is, ha külön kéred, hogy ne tegyék. Gondolom egyszerűbb nekik benyomni a gyerek szájába a cumisüveget, mint elsétálni a folyosó egyik végéből a másikba, felébreszteni anyukát, addig is hallgatni az üvöltő gyereket.
Hát nagyjából ennyi. Szerencsére Kincsőnek nem lett semmi gondja ettől, a szopiba nem zavart be. (annyira nem, hogy szerdán délután szültem, és csüt. estére már volt tejem
, a kórházból pedig 100 gr súlygyarapodással jöttünk haza
)
Mindamellett, hogy a dokival teljesen meg voltam elégedve, és ugye már két babát szültem a segítségével, ha esetleg lenne harmadik babánk, nem biztos, hogy bevállalnám mégegyszer a Rókust.
Csilla
Azt hiszem a fentiekben leírtam mindent, ami érdekelt (uis én is dr. H-nál szültem). Ahogy azt már Beszti
is írta a másik topicban, el kell döntened, hogy mi a fontosabb: az orvos, vagy a kórház. Remélem, sikerül olyan döntést hoznod, amivel a leginkább elégedett lehetsz. Orvost pedig addig lehet váltani, amíg a kiválasztott orvos átvesz. Van, aki ennyi idős terhesen már nem fogad, van olyan is, aki még a legvégén is hajlandó elvállalni.
Pussssz
Tüni