Új privát üzeneted érkezett!

Lányok! A Graco háromfunkciós (rápattintós hordozós) kocsiról a barátnõmnek nagyon rossz a véleménye - a most négyhónapos kislánya már kinõtte a hordozót (hiába ajánlott 0-13kg-ig, a hordozó nagyon pici), a kocsi kerekei csipognak, akadnak és olyan nehéz a kocsi, hogy alig bírja felcipelni az elsõ emeletre (persze babástól), mert a lakótelepen nem meri a kocsit kint hagyni, amíg a babát felviszi. Aki emeleten lakik, feltétlenül nézze a kocsi súlyát is! (A Pierre Carden kocsik általában nagyon könnyûek.) Szerintem amúgy nagyon hamar kinövik a picik a kocsikat - amint örökmozgók lesznek, valószínûleg praktikusabb egy esernyõ-alakura csukható, dönthetõ támlás kiskocsi - ezt könnyebb a tömegközlekedésben is cipelni meg jobban befér az autóba is.

A Vick szirupokkal vigyázzatok, ezeket külföldön betiltották, mert függõséget okoztak néhány embernél. Ezen kívül alkoholt tartalmaznak. De a balzsamok (mellkasra kenhetõ mentolos kenõcs) tényleg nagyon jó.
Móni
sjmoni (sjmoni)

Szia Zsófi !

ha ikreket vársz akkor természetesen annyiszor kapod meg a kedvezményt ahány babát vársz.nekem a terhességi kiskönyvem kellett lefénymásolni amikor szerepelt benne a bûvõs 12.hét és a következõ hónaptól már több pénzt kaptam.nem utólag,hanem minden hónapban rendesen bérszámfejtve.

BMárti !
annnyiban valóban szerencsésebb lenne a 2002.évi szülés, hogy akkor egyszerûbb lenne a papírokat intéznem.
én most szabin vagyok dec.31-ig teljes fizetéssel így a TGYÁS-t csak a szülés napjával fogom megkezdeni,ha jan elején születik Kisbence.ha bekavar õkelme és elõbb jön akkor csak bízni tudok hogy találok egy értelmes TB ügyintézõt aki felfogja hogy csak jan 1.-tõl akarom a TGYÁS-t. mrgbeszéltem Kisbencével és õ sem akar Karácsonykor kórházban lenni.még csuklott is a hír hallatán.
Kisbence
Kisbence

Sziasztok!

Köszönöm a válaszokat, de sokkal okosabb nem lettem, mindegy, holnap minden kiderül, és úgy döntöttem, ha nem lesz meg az eredmény, akkor is elmegyek az orvoshoz, mert jó lenne újralátni a babánkat. Ilyenkor mindig megnyugszom, hogy jól van, és ez jól jönne karácsonyra.
Már én is nagyon várom, hogy lehessen érezni a mozgolódását, esténként a hátamra fekszem, a férjem is ráteszi a kezét a hasamra, hátha...

Margaréta 16
margaréta (margar&

Sziasztok!

Kristi! Nekem hála istennek még nem keményedett sose a hasam. (lehet, hogy ez sem jó?)
Én a terhesség elõtt minden nap aerobicoztam, és természetesen megfogadtam, hogy utána is módjával ezt teszem. Na ebbõl nem lett semmi.Kép
Van két kazettám is, amit még csak meg sem néztem és a sok sétán kívül semmit se mozgok. Mondjuk és alapjáratban nagyon izgõ mozgó vagyok napközben is. Eddig szerencsém volt, mivel nem híztam sokat és az is mind a hasamra ment. De nem izgat túlzottan, majd utána megint tornázom és formába hozom magam.

Margaréta! Próbáltátok, hogy a férjed kérleli a babát? Az én férjem az elején könyörgött neki, most csak meg kell szólalnia és a kis huncut azonnal izeg-mozog. Ezért is gondolom, hogy kislány, hiszen azok ilyenek, nem?Kép

Kele
Kele

Sziasztok kedves kismamák!
Kata007!
Nagyon köszönöm a kérdésedet!
Vuckó

Szia Mindenkinek!

BMárti!

Boldog szülinapot!!! KépKépKép Javítottalak!

Beja!
Semmi gond. Kép
Add át gratulációmat Orsinak!

Dojika!
De igen! KépKépKép
Mivel Neked még csak elsö baba, igen így érzed elöször. Emlékszem a nagyobbik lányomnál nekem is ilyen volt. Csodálatos ugye? A kezedtöl még tényleg fél, de nem sokáig, hidd el.

Én már elkezdtem a 16. hetet, és rendesen érzem a mocorgást, söt az apukája is. Most már elég ha megszólal az apuci, vagy a hasamra teszi a kezét. A picúr szinte belesimul a tenyerébe. Az igazi rúgás még nem történt meg, de már érezhetö a mozgás, forgolódás. Persze nekem nem elsö baba. Föleg esténként érzem nagyon eröteljesen.

Tegnap viszont nagyon sajnáltam szegénykét. Egész délelött hapciztam, és egyértelmüen érezhetö volt, hogy mindegyiknél megijedt a picúrkám. Napközben eddig nem igazán éreztem, hogy lakik odabent valaki, de a tegnapi nap egyértelmüen jelét adta. Amikor elöre éreztem, hogy hapcizni kell, akkor simogattam a pocim, és "szóltam neki," Kép hogy ne ijedjen meg. Hatás: nem is volt olyan erös a mozgása. Kép Érdekes... A lányoknál nem tapasztaltam ilyet.
Érzett már ilyet valaki?

És akkor itt a táblázat Orsival:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Szilvi Zsanett 2850 g, 47 cm 2001.10.17 ( + ) 1 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Erás Bianka Erika 4000 g, 52 cm 2001.10.24 ( + ) 14 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Eszter Tamara 3350 g, 53 cm 2001.11.14 ( - ) 2 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
Nyuszimanó Donát 1040 g, ...cm 2001.11.25 ( - ) 88 nap
Laura Romola 2370 g, 47 cm 2001.11.30 ( - ) 6 nap
Zsuzsi Dorottya 3380 g, 54 cm 2001.11.30 napra pontos baba
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
Móni Nelli 3920 g, 52 cm
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
Niki Leila 4250 g, 60 cm 2001.12.08 ( - ) 2 nap
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Minden kedves érdeklödövel tudatom, hogy dec. 8-án hajnalban megszülettek a kisbabáim, a 32. hét végén...
1 óra 42-kor Árpád-Kadosa 1490 gr és 42 cm, 1ó45-kor Csanád
1700gr. és 43 cm.
Sajnos nincsenek túl jól, inkubátorban kezelik öket az 1-es szülészeti klinika NIC -ben.
kinga
kinga

Sziasztok!

Olyan szép és hosszú levelet írtam Nektek, csak az a baj, hogy nem tudtam felcsatlakozni az internetre és mostanra meg eltûnt. Úgyhogy kezdem elõlrõl....

Forgi, Kristi, Beja!
Köszi a pocakkeményedéssel kapcsolatos dolgokat, nálam az a gond, én ilyet nem érzek, pedig kellene ezek szerint. Ugyanis akkor hogy vegyem be a gyógyszert ilyenkor? A doki azt mondta, hogy ezt olyasmi kísérheti, mint a menstruációs fájdalom, de mégse ugyanaz. És hogy nyugodtan kapjam be azt a bogyót, mert többet ártok vele ha nem veszem be, mintha esetleg "feleslegesen" venném be. Most mondjátok mit tegyek? Én max. olyat szoktam érezni, hogy elnehezül a pocim, mintha picit görcsölgetne is.

Olyat érez Valaki a medencéjénél, hogy mintha iszonyatos súly nehezedne rá, feszül, talán a hüvely? vagy mi néha picit be is görcsölget? Komolyan mondom, néha már lehet hogy csak beképzelek dolgokat, de nyugtassatok meg, hogy ez normális.

Orsi!
Nekem az idegeimre ment, amikor a 16. hét környékén naponta többször megkérdezték, na rugdos már a pici? Én ugyanis nem éreztem semmit. Vagy - így visszagondolva igen, de nem tudtam, hogy az az. Szóval elõször olyan érzés amikor megmozdul, minta apró buborékok szállnának a pocidban és kidurrannának.Talán észre sem veszed, olyan leheletnyi érzés, de késõbb, amikor egyre többet fészkelõdik a kis Pocaklakó egyértelmû lesz, hogy ez az. Van , hogy napokig nem jelentkezik - ekkor persze rám a frász jött, aztán másnap olyan hancúrt levágott a pocimban, hogy ihaj. Mostanában rendszerint reggel, de fõleg este jelentkezik, és az elõbb elõször éreztem a kezemmel is. Olyan jó volt. Fantasztikus érzés!

Mummy! Köszi a kisasszonyhoz a gratulációt, biztosra majd akkor veszem, ha kibújik. Épp most olvastam Juca2 történetét, hogy a 25. héten még kislány volt,a 32. pedig fiú.A lényeg, hogy egészséges legyen. Ígyis úgyis imádom Õt!!!

Heni 22+3
heni

Kinga! Nagyon-nagyon szorítok értetek! Kép

Zafi, Beja!
Már majdnem egy hónapja körömvágás után begyulladt a lábujjam. Már majdnem sikerült kikúrálnom magam (nem merek elmenni dokihoz...Kép), de annyit járkálok, meg most már eléggé vizesedik a lábam, hogy újra nagyon gennyes, duzzadt és fáj. Tegnap este a férjem hozta a szokásos lavor vizet az áztatásához és véletlenül teljes erõvel a gyulladt lábujjammal belerúgtam. Rögtön hangosan elkezdtem bömbölni a fájdalomtól. Akkor az ugrott be, hogy a szülés is biztos fog legalább ennyire fájni és erre egyszerre kezdtem el nevetni a sírás mellett. Erre a férjem is nevetni kezdett és így már tûrhetõ volt a fájdalom. Szóval a tanulság az, hogy most megnyugtatott az, hogy volt egy olyan élményem méghozzá a férjemmel közösen, amibõl sejtésem van, hogy hogyan fogunk viselkedni a szülésnél.
Lehet, hogy már nem fogok menni emiatt ebben az évben, jövõre meg már ti nem jöttök. Kép De mindenképpen nagyon drukkolok nektek és figyelem az itteni híreket. Remélem Tidujról majd csak januárban hallunk ( a szüléssel kapcsolatban!)
Na minden jót! Ja! Beja! Most hogy fekszik a babád?
Mindenkit puszilok!
Menta
Menta

Kedves Lányok!

Nagyon szépen köszönöm a sok-sok gratulációt!Kép
Mostmár édes hármasban itthon vagyunk, és talán lassan bele is jövünk a babázásba.
Majd részletesen megírom történetünket, csak még sajnos nagyon fáj a gátseb, így kevés ideig tudok ülni (néha nem is tudok).
Nem volt egy könnyü szülés, de már a kistesóról beszéltünk a kedvesemmel. Senkinek nem kívánok ilyet, annál inkább ilyen kedves és segítökész apukát, és aranyos kisbabát!KépKépKép
A PÁROTOK LEGYEN OTT A SZÜLÉSNÉL!!!
Az új anyukáknak nagy-nagy gratula és sok örömet kívánok az anyaságban! (Milyen babaesö volt mostanság - itt nálunk a klinikán is!Kép)
Mindenkinek jó pocakosodást, amint tudok, jelentkezem a részletekkel.
Sziasztok:
Ágci
Ágci

Kisbence!
Most aztán igazán felkeltetted az érdeklõdésemet a TGYÁS téma iránt! Tényleg lehet olyat csinálni, hogy megdumálni, hogy csak jan.1-tõl vegyenek TGYÁS-ra még ha elõbb is születik? Ezt feltétlenül meséld el nekem részletese, hiszen tudod, hogy nálam is ugyanaz az ábra. Egyébként nálunk a TB ügyintézõ azt mondta, hogy ha dec.31-én vesznek fel a kórházba és jan.1-én születik, akkor is a 2000-es fizum alapján számolják a TGYÁST.
Zafi
zafi

Szia Kele!
Csak azért mertem ajánlani a babakocsit,mert majdhogynem új állapotban van.Nekem is a szüleim azt mondták hogy elsõ babának újat vegyünk.Nekem megfelelt volna a használt is,de sajnos tízbõl tizet már rég eladtak.Három hónap próbálkozás után úgy döntöttünk,hogy akkor új lesz.Sajnos nem gondoltam végig,hogy le kell majd vinnem,meg ugye fel is kell hoznom a második emeletre,persze babástól.Volt egy csúnya balesetem ami miatt a gerincem eléggé fájós lett,úgyhogy babakocsi pihizik a galérián.Tényleg bocsi hogy próbálkoztam,csak magamból indultam ki.
További jó babavárást kívánok mindenkinek,és bocsi hogy off voltam.
Üdv.
Mariann
(ha valakit azért még érdekel,a fényképe szerepel a keres-kínál-ba)
zmariann

Sziasztok Lányok!

Mindenkinek köszönöm a gratulációkat, nagyon jól esett és én is szeretnék mindenkinek gratulálni, aki mostanában szült.
Hát a szülés az elég hosszú volt és én jól el is fáradtam. Alig volt erõm kinyomni a babát. Ebbõl az a tanulság, hogy mindenki használja ki a szülés elõtti idõt pihenéssel, alvással. Én rosszul osztottam be a vajúdáskor az energiámat, ezért tanácsolom a szülés elõtt állóknak, hogy ügyesen gazdálkodjanak. Sokat köszönhetek az orvosomnak Dr. Herczegh Szabolcsnak és Ani fõszülésznõnek. Õk végig tartották bennem a lelket, hogy képes vagyok ezt a babát megszülni. Na és persze a férjemnek.Kép Dorka kislányunk nagyon araranyos, rendes és nyugodt baba, persze az esték nálunk sem oly csendesek :-) A védõnõvel és a gyermekorvossal nagy szerencsém van, mindketten nagyon rendesek és hasznos tanácsokkal látnak el, feleslegesen nem fárasztanak.
Szóval ha hamarabb tudom, hogy egy baba ennyi örömet hoz az ember életébe, biztosan elõbb vállalkoztam volna ilyen aranyos kisbabára, de be kell vallanom a szülés kissé kifárasztott... Azt hiszem fizikailag jobban fel kellett volna készülnöm, a második babánknál biztosan jobban odafigyelek, hogy jobb erõnlétem legyen. Különben már 12 kg-t fogytam a felszedett 20 kg-ból!
na sziasztok, mennem kell mert sir a pici :-))
Mindenkinek kellemes készülõdést kivánok az ünnepekre!

Üdv: Zsu26 + 12 napos Dorka
zsu26

Sziasztok!

Minden friss kismamának és anyukának sok szeretettel gratulálok!:-) Sok boldogságot kivánok mindenkinek!

Nem tudom, emlékeztek-e még rám, most lesz 6 hetes a kisfiam és mindannyian jól vagyunk. Nagyon szépen gyarapodik, már több,mint 150-et szopizik és több mint 1 kilót hizott, mióta hazahoztuk.

Tulajdonképpen azért irok, mert végre megtudtam, hogy Mónika (akinek a kisbabája Nelli), nov. 15-én szült.
Õk is jól vannak, csak az õ babájának is sokat fáj a hasa (az enyémnek is sajnos és nem használ semmi).

Mindenkinek sok sikert és kitartást kivánok!

Helga
Helga

Sziasztok!

Minden anyukának gratulálok!Kép

BMárti, Mummy!

Tegnap épp a Brendon felé jártunk, és benéztem a kocsik miatt.
A Veneziának tényleg van valamennyi rugózása (a mi terepviszonyainkhoz azért kevés).
Áruk: Venezia 70 ezer, Primo Viaggio 80 ezer, a babaülés 35 ezer (ebben már a talp ára is benne van). Elég sok mintájuk van, de ha kell (mert éppen nincs nekik), a katalógusmintákból lehet rendelni (persze ez idö, rossz esetben 2 hónap, mire megjön (ha éppen már ök leadták a rendelést, és utána akarod megrendelni)).
Esetleg a súlya is érdekes lehet (hordozó nélkül): Venezia 9,3, Primo Viaggio 7,8 a katalógus szerint.

Beszti
Beszti

Sziasztok Helga és Ágci és Zsu26!
Kép Nagyom irigykedem, hogy már otthon vagytok, túl a szülésen és minden rendben.
Zsu26! Én is ettõl tartok, hogy rosszul osztom majd be az erõmet és kimerülök majd a végére.
Ágci! Téged meg az apás szülésrõl faggatnálak!!
Ha egy kis levegõhöz juttok, szivesen vennénk jótanácsokat!! (aztán úgyis eltüntök valószínûleg az "Elsõ hetek" topic-ban, vagy már nem is lesz idõtök ilyesmire, - szóval elõtte még azért írjátok le, amit jó tudni!
Kép és SOK TejciT!!

Én holnap megyek kórházba vérvételre, hogy kiderüljönm hogy használt-e a vas-injekció kúra..(drukkoljatok Nekem) Kivettem szabadnapot, amire felettébb szükségem is van, mert "kissé" besokalltam erõn-létileg.

A Tornádó-s (Bajcsy Zs. u) kismama tornáról hallott már valaki vmi jót?

Mummy (22+4)
Mummy

Sziasztok!

Dojika, Pucúr, Csilla, Norci!
Én ma 16:00 órától megyek tornázni. Jön valaki?

Tünde
gtunde (gtunde)

Szia Beszti!

Köszi az infot! Én áprilisra várom a babát, de akkor ezek alapján azt hiszem januárban már nem árt megnézni (esetleg megrendelni) a babkocsit..Hûûha!

SZerinted tényleg jó mindkettõ 2-3 éves korig??
Mert akkor azért tényleg megéri és azt hiszem ki lesz nagyon használva nálunk is.

(most a kisfiam is nagy mozgásba lendült a hír hallatán - lehet, hogy õ már karácsonyra babakocsit szeretne magának?? Na nee! Kép)

Te ugye a Primo-t vetted?

Mummy
Mummy

Kinga!

Hát akkor a pocakosan már nem találkozom veled. Kép
Gratulálok a fiúkhoz, a súlyuk -korhoz és ikrekhez viszonyítva - nagyon jó! Kitartás, az I-esen nagyon profik!!! Meglátod, megerõsödnek hamar!! Próbálj pihenni kicsit!

Ildi

Ildi
pildi

Sziasztok!

Kata007 Kép Kép
Ez remek, örülök nagyon, mert akkor az én Kismanómat éreztem végre Kép
Ennél nincs is szebb a világon - kivéve ha már majd a kezemben tartom Kép

Kinga - gratula. jó egészséget és sok tejcit kívánok!

Tünde - akkor ma 4-kor együtt nyomjuk a tornát Kép Én holnap is megyek 4-re ha minden jól megy...

Ágci - örülök,h hogy jól vagytok, hívtalak tegnap este, de nem értelek el! Kép

Sziasztok
Dojika 16h+5n
Dojika

Sziasztok!

Cami! Úgy könnyü választani, ha az ember kap valamilyen kocsit! Kép Nekünk dönteni kellett, és mivel óriási a választék, nagyon nehéz volt. A férjem eléggé rám hagyta a felderítést, még jó, hogy itt a Babaneten rengeteg szempontot és tanácsot olvastam. Aztán mikor nagyjából behatároltam, hogy mit szeretnék, körbevittem Életem Párját a bababoltokon. Teljesen ledöbbentem a gyakorlatias, müszaki megközelítésü kérdésein... Kép Minden kocsin minden funkciót kipróbált, öszültek körülötte az eladók Kép, aztán miközben én beleszerettem a Peg-Perego Venezia szépségébe és praktikusságába, ö beleszeretett a technikai megoldásaiba és tökéletességébe. Kép

Beszti! Láttam a Peg-Perego kocsik között felfújható kereküeket, de mivel én nem akartam olyat, nem igazán érdeklödtem utána. Nem tudom, melyik típusé olyan, vagy melyik rendelhetö esetleg másmilyen kerékkel vagy vázzal az alaptípushoz képest.

Mummy! Az, hogy kinek milyen szín tetszik, ízlés dolga. A Veneziából volt vagy 6-8 féle szín, többségükben a kék különbözö variációi. Volt kockás, kisebb és nagyobb kockákkal, sötétebb és világosabb szinekkel, aztán valami babás-mintás is. A miénk huzata farmer hatású anyagból van, a külsö oldalán középkék, belül pedig világosabb kékekkel és barnával kockás. Én egy színösszeállítást láttam, ami nem kék volt, az valami nagyon érdekes árnyalatú zöld mustársárgával. A zöldje is valahogy a mustársárgához hajlott, eléggé világos és pasztel árnyalatú volt. Szerintem mindegyik huzat ízléses színösszeállítású volt, bár a legtöbbet egy kicsit túl sötétnek találtam, de ez csak az én véleményem.
Azt, hogy hány éves korig használható, nem igazán tudom megitélni. Egy három éves gyerek (mondjuk nem téli ruházatban) biztosan elférne benne, de akkor azért már tényleg praktikusabb lehet egy kis, könnyü, esernyöre csukható típus. Én úgy tervezem, hogy bö két évig biztosan ezt fogom használni, aztán majd meglátjuk, talán veszünk valami kis könnyü sportkocsit, amikor már inkább a saját lábán jön, de még biztonsági tartaléknak kell a babakocsi is.

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Beszti! Látom, közben tájékozódtál. Kép Én még reggel töltöttem le a topikot, csak nagyon lassan haladtam a válasz írásával.

Kisbence! Nekem is jobb lenne átcsúszni a következö évre a szüléssel, abból a szempontból, hogy sokkal jobban járnék anyagilag. Végül is az csak egy hét plussz... Én úgy tervezem, hogy 6 nap szabim van még, így december 19.-ig betegállományban maradok, 20.-tól kiíratom magam keresöképesre, és kiveszem a szabimat. Onnan számítva a 6 nap szabi már kitart az év végéig, aztán ha még januárban is egyben leszünk, akkor már el lehet kezdeni a 2002. évi szabit. HA egyben leszünk... Akkor egy csomó egész (elözö) évi munkaviszonyra járó juttatást megkapnék még az év elején, és a TGYÁS-t is a 2001. évi jövedelmem alapján számolnák, úgyhogy azzal is sokkal jobban járnék. Végül is itt mostmár minden azon múlik, hogy PiciLaci mikor indul neki. A legfontosabb úgyis az, hogy vele minden rendben legyen.

Zafi! Én úgy tudom, a TGYÁS-t legkésöbb akkor kell (lehet) megkezdeni, amikor a baba megszületik. Addig lehet az ember lánya betegállományban, szabin, vagy dolgozhat is, ha bir és akar. Viszont nem tudom, mi van, ha az embert befektetik a kórházba. Nem lehetek pl. szabadságon, ha kórházban vagyok?

Kinga! Gartulálok a fiúkhoz, gyors megerösödést, és jó egészséget kívánok mindhármótoknak!

Kata007! Köszi a javítást, és a jókívánságot! Kép

BMárti
BMárti

sziasztok!

Beja a szuloszoban van!Biztos mar ma kibujik kis Balint!

Tiduj(36+6)
Tiduj

Mummy!

Még nem vettem meg a kocsit, nagyon korai lenne, de már sok ideje figyelem. (Elég sokáig "készült" a baba, igy volt idönk rá böven. Mivel nem vagyok babonás, ezért elvileg akármikor megvehetném (csak pénzügyi feltételei vannak), de még tényleg felesleges lenne itthon tárolni.) A talpas bekötésü babaülés már régebben nagyon megtetszett (biztonságosabbnak tünik, meg könnyebb ki-be tenni az ülést, és mi sokat autózunk). Nekem még a méretük miatt a Graco kocsik szimpatikusak, de: ugyan van már elvileg ott is olyan babaülés, amit talppal lehet bekötni és babakocsira tehetö, de 1 hónappal ezelött sajnos még a Soroksári MegaToysban nem tudtak róla mit mondatni (pedig hát az elég nagy).
Most, hogy kiderült, hogy lesz a babus, megint utánajártunk, és ekkor mondta el az eladó pl. a mintarendelést is.
Kb. március-április környékén fogjuk megvenni a kocsit, most már nagyon nagy valószínüséggel a Primo Viaggiot. (Abból is a Wintert (kétféle van: Winter (lábzsákkal) és Trek (esö esetén jobb), mert ez jobban tetszik, a Trek olyan anorákszerü huzatos...)

Tapasztalatból azt gondolom, hogy akármilyen a kocsi, nem kell 1,5-2 éves kor után. Addig jó. Szükség lehet egy könnyebb esernyöre csukható kocsira, ha hosszabb gyalogútra mentek. (Gyerekkel együtt még a legkönnyebb 2 funkciós kocsi sem nagyon emelhetö meg, praktikusabb, ha pl. a közlekedési eszközre szállás elött az ember könnyen össze tudja csukni (ez szintés macerás a 2 funkiósoknál, akármennyire is egyszerü), és az egyik kezében könnyen el is bírja) Bár az én fiam most 2,5 évesen kb. 30 perc célirányos gyaloglást simán kibir (azt értem ez alatt, hogy amikor nem séta és játék van, hanem ekkora távot kell megtenni (orvos, gyógyszertár...)). Ezért (bár van) gyakorlatilag az esernyöre csukható kocsit sem használjuk.

Beszti (10+6)
Beszti

BMárti!
A kék huzat szerintem rendben lesz! Majd beszámolok, ha végre megnéztük.
(most elõszõr olyan kedvem lett nézelõdni! Még az égvilágon semmit nem néztem!)

Tényleg! Picilaci hogy fekszik most?

Mummy
Mummy

Beszti!

A Gracot is dicsérik páran, de akkor úgy tûnik senki nem sokan döntenek amellett - gyõzött a PegPerego! Én is úgy gondolom, hogy ha már tud menni a KisManó, akkor csak folytassa 2 lábon, de másrészrõl aggódom is a rohanás, bevásárlótáska stb. miatt, - hogy néha talán jó lesz az a kocsi késõbb is, amire ráakaszthatom a cuccot és a beleültethetem a "Picit" is.

De ha 2 évig használjuk a kocsit is és a hordozót is, akkor már megéri az árát. (csak egyszerre sok nagyon!)

A hordozó-rész meddig jó szerintetek? (gondolok itt a kocsiban alvásokra pl.)

Mummy
Mummy

Mummy!

Nem tudom, hogy meddig lehet jó az ülés, mert a fiamnál akkor még nem volt autónk, amikor egész pici volt, késöbb meg egy olyan ülést vettünk, ami 9-36 kg-ig jó. És az bevált (sokat aludt is benne, még most is szokott, a fejének a megtámaszására kell csak figyelni).
Elvileg 0-13 kg-ig írja a hordozót, de szerintem 9 kg felett érdemesebb megvenni egy másik fajta ülést, mert jobban kilát, könnyebben nézelödik, ugyanolyan biztonságos. Egy 9 kg feletti gyereket amúgy sem fogsz kézi hordozóban vinni (a gyerek (9 kg) + a hordozó (3-4 kg) együtt kb. 12-13 kg lenne!).

Valaki irta korábban, hogy pl. a Graco hasonló hordozót a gyerek méretileg is nagyon hamar kinötte.

Az igazság az, hogy olyan szempontból, hogy mennyi ideig használod, a hordozó valószínüleg nem éri meg az árát (a mi mostani ülésünket kb. 10 hónapos kora óta használjuk (20 hónapja) és nem sokkal került többe, mint ez a babaülés).
Viszont én úgy vagyok vele, hogy a gyerek biztonsága sokat megér, és bár elvileg a többi (a jóval olcsóbb is) EU szabvány szerinti általában, azért én jobban bizok ebben az ülésben.

Beszti
Beszti

Sziasztok!

BMárti!
Ha kórházban vagy, akkor tudtommal betegállományban, azaz táppénzen vagy. Tudomásom szerint (de ezt egy jó TB-stõl kellene megkérdezni) a TGYÁS-t a legkésõbb a szülés napján meg kell kezdeni. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy szerintem az éves szabadságot nem veheted ki a TGYÁS elött, ha közben megszületett a babuci. Viszont tudomásom szerint a szabadság kivehetõ a TGYÁS és a GYED között. Az is biztos, hogy a GYED-et már a 2001-es jövedelmed alapján számfejtik.
És ne felejtsétek el igényelni az egyszeri anyasági támogatást a szülést követõ 30 (lehet, hogy 60) napon belül!

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Ma csapoltak volna le az AFP miatt, de annyian voltak a terhesgondozóba, hogy mire sorra kerültem, már nem volt vérvétel. Holnap mehetek negyed nyolcra, hogy még aznap tovább tudják küldeni, és jövô hét csütörtökre lesz meg az eredmény. Kicsit rossz napja lehetett a nôvérnek, mert eléggé kötözködô volt, a nevemtôl elkezdve nem tetszett neki még az sem, hogy az UH eredményt az orvos a kiskönyvembe írta bele, és hogy ô azt nem tudta elolvasni sem. A fejem a duplája volt, úgy felidegesített, ennek ellenére a vérnyomásom csak 90/70 lett. Emlékszem többen panaszkodtatok alacsony vérnyomásra, kérlek nyugtassatok meg, hogy ez nem árt a babának.
Ki tudja, mi az a Wasserman?

Margaréta 16
margaréta (margar&

Margaréta,
a wasserman az egy csúnya nemi betegség!
J
J

Sziasztok!

van egy hirem: megsem mentem haza egyenlore, vagyis januar elso heteig meg itt vagyok Portugaliaban.

A baba vasarnap ota annyit mozog, hogy az hihetetlen, egyik naprol a masikra. Reggeltol estig, szinte megallas nelkul. Ha 4 honap mulva is ilyen elenk lesz, akkor felkothetem a kerteszgatyoimat!!!De legalabb tudom, hogy jol van, mar meg voltam ijedve -de ne nevessetek ki- hogy nincs-e valami betegsege, mert en a 22 het vegeig csak nagyon ritkan ereztem valamit.

Na most aztan nem panaszkodhatok, tegnap peldaul nagyon elvezte a mezessutest, es a zuhanyozast.

Munka kozben is mocorog, de ki kell birnia 9-tol 6-ig nincs mese.

Jovo szerdan megyek a terhesgondozo dokibacsihoz, csak a kilok miatt aggodom, szerintem amegengedett 1 kg helyett 2-ot hiztam. Es a karacsony meg csak most jon!!!Most masfel hetig dietan vagyok, vagyis semmi suti, csoki, felesleges barna kenyer...stb. Csak egeszseges es taplalo, de nem hizlalo etelek. Muszaj...sajna!

Igy a 23-ik heten csak az az egy gondom van egyebkent, hogy nem aludhatok hason, egyebkent semmi okom panaszra, remelem igy is folytatodik ez a terhesseg, es a szules is konnyen megy majd.

Most ennyi, ha valaki kerdezni akar, itt vagyok a neten minden nap.

Az uj babasokat nagyon irigylem, epp vasarnap latogattunk meg egy 6 napos babat, mesesen szep volt, de persze mindenkinek a sajatja lesz a legszebb.

Puszi: Szanti (22+2)
szanti

Bocsi: termeszetesen feher kenyeret akartam irni, mert hogy abban semmi extra nincs, barna kenyeret persze hogy eszem minden nap egy kicsit.

szanti
szanti

Margaréta!

Nem tudom segít-e, de a Wassermann a németeknél VÍZÖNTÕ-t is jelent és ez gondolom, jobban hangzik, mint az elõttem szóló magyarázat! Az ellátás miatt ne aggódj: "Lesz ez még így se!!" Kép Ezt ÉN írom Neked, aki köztudottan fel szoktam húzni magam ilyeneken..Kép.

Szia Szanti!
Már hiányoltalak, remélem minden rendben (amúúúgy is) és azért maradsz még kint. Az én kisfiam is eszméletlen meccseket vív, fõleg napközben. Mivel elég vékony a hasfalam és kemény a pocim, szinte a karomban érzem néha, amikor ogazán nagyokat mozog. Nekem azért vannak panaszkáim is, de tényleg érezhetõen ez a paradicsomi második harmad idõszaka! Neked is jó élvezkedést! Kép

Mummy (22+4)
Mummy

Mummy,

Ha már a Wassermann szó jelentésénél tartunk, a vízöntõn kívül egy speciális csövet is jelent a már említett nemi betegség mellett. Egyébként pl. Amerikában a terhes nõknél automatikusan tesztelik egyéb más nemi betegségek mellett Pl gonorea és AIDS mellett, ui. károsíthatja a magzatot ha nem kezdik idejében a kezelését.
Ja és partnert is kezelik!
J
J

J!

Még sohasem hallottam róla, csak mondták ma a rendelésen, hogy a Wasserman negatív, és kiváncsi voltam mit néztek. Akkor hála Istennek nincs ilyen betegségem.

Az alacsony vérnyomás és a baba jólléte között van összefüggés? Errôl nem írt senki.

Köszönöm a válaszokat! A gondozók hozzáállása néha tényleg pocsék, de mindenért pótol a tudat, hogy van akiért tìrjek. És ahogy olvasom, megéri nagyon.

Margaréta 16/4
margaréta (margar&

Mummy!

Amuuuugy nincs minden 100%-ig rendben, de megoldas alatt allnak a problemak.Azert nincs nagy gaz.
szanti

Szanti!

A baba most a legfontosabb, de azért gondolj magadra is! Amennyit csak tudsz!

December végére a poci alja már teljesen köldökmagasságban lesz nálunk, tudtad?

Mindenki vigyázzon magára - én ma majdnem elcsúsztam!

Mummy (már a munkaidõ végefelé)
Mummy

Szia Mindenkinek.

Dobom a táblázatot Móni szülési idejével, és az ikrekkel bövítve.

Kinga!
Gratulálok a fiúkhoz. Ahogy most utána néztem, a koruknak megfelelõ a súlyuk és nem lehet velük semmi gond. Nyugi! Stram kis fiaid vannak, hamarosan viheted õket a tesókhoz.

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Szilvi Zsanett 2850 g, 47 cm 2001.10.17 ( + ) 1 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Erás Bianka Erika 4000 g, 52 cm 2001.10.24 ( + ) 14 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Eszter Tamara 3350 g, 53 cm 2001.11.14 ( - ) 2 nap
Móni Nelli 3920 g, 52 cm 2001.11.15 ( - ) 1 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
Nyuszimanó Donát 1040 g, ...cm 2001.11.25 ( - ) 88 nap
Laura Romola 2370 g, 47 cm 2001.11.30 ( - ) 6 nap
Zsuzsi Dorottya 3380 g, 54 cm 2001.11.30 napra pontos baba
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
Niki Leila 4250 g, 60 cm 2001.12.08 ( - ) 2 nap
Kinga Árpád-Kadosa 1490 g, 42 cm 2001.12.08, 1 óra 42 p. ?
Kinga Csanád 1700 g, 43 cm 2001.12.08, 1 óra 45 p. ?
Orsi Richárd 3550 g, 53 cm 2001.12.10 ( - ) 5 nap
</pre>

Kata007
Kata007

hát ez nem jött össze Kép
Mindegy most már marad így.
Kata007

Tiduj!

Remélem még elolvasod a topicot!
Szóval jövõ hétfõn 2-kor van torna és akkor tudjuk meg, hogy a szerdai hánykor van! Jó lenne, ha jönnél, mert gyanítom, hogy januárban már egyikünk sem fog ráérni! Kép
Remélem Bejáék még hétfõn bent lesznek és meg tudjuk nézni a kis Bálintot. Állítólag a doki délelõtt azt jósolta, hogy 3-4-re meglesz a baba, úgyhogy most már tutira megszületett. Gondolom a pontos adatokkal majd jelentkezik Beja!Kép

Pussz mindekinek,
Zafi (37)
Névtelen

Bocs, hogy névtelenül ment el, kicsit bénáztamKép
zafi

Sziasztok Kismamák!!!

Kinga!
Nagy örömmel gratulálok a kicsikhez!Kép Kép

Kata007!
Neharagudj , hogy nem válaszoltam , csak anyi
munka van!
Tehát az én kedvesem Julius 26.-án ment ki erdélybe
és
folyt.köv.....
Vuckó

halihó!

Kata007!
és akkor még nem is tudtuk , hogy van babucink,
aztán persze megtudtuk ,de õ sajnos nem tudot hazajönni!
Voltam kint Szeptemberben 1 hetet!De mi az?
És szeptember óta most láttuk újra egymást ,meg is
lepödött a drága a nagy pocakon!
De most annyíra jóóóóó , hogy újra itt van!Kép Kép Kép
És az internet elött azért ülök mert a mh.-en
vagyok és néha ha van egy kis idõm és van szabad gép
benézek a babanetre! Kép
Puszi :Vuckó
Vuckó

Sziasztok Kismamák!

Köszönöm szépen a gratulációkat!

Most alszik a kislányom, remélem, végre van egy kis idõm leírni nektek a történéseket.
Mivel eredetileg november 28-ára voltam kiírva, így a doki 30-án megindította a szülést. Papamackó nagyon hõs volt, mert végig velem maradt, és tényleg mindenkinek javaslom, hogy legyen vele a párja, lélekben nagyon nagy segítség! A szülés nem volt túl hosszú, reggel kaptam beöntést (nem volt kellemetlen egyáltalán) majd burkot repesztett a doki, aztán sétáltam egy darabig várva a fájásokat, majd kaptam fájáserõsítõt. Amikor már erõsek voltak a fájások (kb. 5 percesek) akkor kaptam epidurális érzéstelenítést. Nagyon féltem tõle, de semmi különös az egész, mint egy pici szuri, annyit éreztem. Aztán vártuk a további tágulást, majd fél 2-kor bújt ki Romola úgy, hogy a köldökzsinór a nyakára volt tekeredve. Érdekesség, hogy egy nyomásra bújt ki, tehát nem pihent meg akkor, amikor a kis feje kijött, hanem rögtön utána jött a kis válla, stb. Gátat nem kellett vágni, így a gátsebet megúsztam.

Tehát, végül is tényleg pici súllyal született Romola, ami annak volt köszönhetõ, hogy a méhlepény egy "kis vacak" volt (idézve a dokit) mind méretileg, mind minõségileg. A doki szerint ezzel a méhlepénnyel odabent a baba gyakorlatilag éhezett. (Amikor meghallottam, majdnem elbõgtem magam.)
De most már nagyon szépen fejlõdik, van sok tejcsim és pont az is a problémánk, hogy nagyon figyelni kell arra, nehogy túlegye magát, mert ez már nem egyszer megtörtént, és ilyenkor gyomorfájás gyötri. Õ nem eszik, hanem zabál. Kép De ez érthetõ, megpróbálja behozni a lemaradást.

Nem volt idõm mindent végigolvasni, de örülök, hogy ennyi kisbaba született, remélem mindenki jól van, már nagyon hiányoztatok!

Most befejezem, ha idõm (és kisbabám) engedi, jövök.

Puszi mindenkinek: Laura
Laura

Wassermann a próba neve, amivel a szifiliszt kimutatják
Névtelen

Menta!
Ha nem javul a lábadon a körömágy gyulladás mindenképp menj el egy sebészhez.Nekem is volt ilyen gondom(a pedikürös nagyon levágta a köröm szélét és teljesen benött)én is vártam hogy javuljon,de egyre rosszabb lett.A sebészeten kaptam érzéstelenítöt (8 hónapos terhes voltam)és kivágták.
Nem fájt,utána nagy megkönnyebülés volt pár nap alatt rendbejött.A terhesség alatt veszélyes minden gyulladással járó folyamat,mert a véráram útján eljuthat a magzathoz is.
Remélem meg tudtalak gyözni.
Beáta
Beáta

Sziasztok!

Gratulalni szeretnek az ujdonsult kismamaknak! Tehat Orsi gratula Richardhoz! Kinga neked meg a fiukhoz! Sok tejcsit es jo egeszseget.

Kinga! Nektek szoritok, hogy minden rendben legyen! Szerintem szep sullyal szulettek a fiuk. Remeljuk a legjobbakat, hamarosan biztos jol megerosodnek. A baratnomnek is ikrei vannak, ma mar eszre sem veszed, hogy anno korabban es kis sullyal lattak meg a napvilagot.

Zsu26, Agci, Laura! Ugy irigyellek benneteket, mar otthon vagytok es mar a kezetekben tarthatjatok a piciket. En is nagyon varom mar. Igaz nekem meg 15 hetem van a kiirasig!

Laura jo volt olvasni rolatok!
Nekem az elso szulesem nem volt apas. Este elkezdett folyni a magzatviz, majd megallt, a doki kozolte a ferjemmel, mivel se fajasok, s egyenlore nem is tagulok, igy jojjon reggel vissza, engem meg benttart megfigyelesen. Mire reggel koran beert a ferjem mar meg volt a kisasszony. Meg szolni sem volt idonk, olyan hirtelen kezdodott minden es nagyon hamar meg lett a lanyom. Most tervezgetjuk az apas szulest, de nem vagyunk benne teljesen biztosak. A ferjem nem igazan birja a vert, meg azt sem ha elvagom az ujjam esetleg, ja es nem birja nezni hogy masnak fajdalma van. Ezert nem tudom hogy jo-e ha bejon. Volt mar valakinek tapasztalata ilyen esetben?
Tehat nalunk meg nem eldontott dolog. De mindemellett mar nagyon varja a masodik picurt, az elsot is nagyon imadja.

Andy
Andysj

Beáta!
Köszi, hogy aggódsz értem. Sajnos rengeteg ilyen kis beavatkozást láttam. Talán túl sokat ahhoz, hogy elmerjek menni. Egyszerûen nem merek. Kép

Zafi!
Mi van már a Bejáékkal? Annyira esz a kiváncsiság! Ha más nem, lehet, hogy emiatt bemegyek hétfõn. De ha bemegyek, akkor miattatok is! Attól tartok, hogy nagyon sokáig nem találkozunk a szülés után. Ti fogtok járni Katihoz a baba-mama tornára?

Na, mindenkinek jó hógolyózást! Kép
Menta
Menta

Sziasztok!

Mummy! A hordozót 2 évig tutira nem lehet használni, ahogy én elnéztem, 6-8 hónapot adok neki. De addig nagyon jó, és nagyon kell szerintem.
PiciLaci a 36. hétre befordult szépen fejvégi fekvésbe, a 37. héten le is szállt a pocakom, azóta stabilizálódott a testhelyzete, (remélem) már nem tud megfordulni. Sokat javult a közérzetem, mióta "rendesen" elhelyezkedett, és a szülés miatt is sokkal kevésbé aggódok azóta. Kép

Beszti! Szerintem megéri a hordozó, akkor is, ha viszonylag rövid ideig lehet használni, mert addig viszont sok mindenre jó, nem csak az autóban. Én nagyon jó dolognak tartom, hogy hozni vinni lehet benne a kicsit, kivenni és betenni az autóba anélkül, hogy felébredne, áruházban rátenni a bevásárló kocsira keresztben, stb. De végül is a döntö érv nálunk is a biztonság volt.

Tünde! Azt tudom, hogy a szülés után már nem lehetek szabin, éppen azt akartam írni Zafinak. Lehet, hogy nem fogalmaztam eléggé egyértelmüen. Én addig tervezek szabin lenni, amíg meg nem szülök. Végül is ahogy a babás táblázatot elnézem, nem ritkaság +8-10 nap "túlhordás", és annyi már elég lenne ahhoz, hogy átcsússzunk 2002.-re. Remélem nem tesznek keresztbe ennek azzal, hogy befektetnek mondjuk a kiírás szerinti idöpontban, és emiatt nem lehetek szabin. Na mind1, ha erröl senki nem tud konkrétumot, akkor kénytelen leszek felhívni a TB-s kolléganöimet, pedig nagyon nem szivesen teszem, nem túl kedvesek és segítökészek. Kép
Azt viszont biztosra tudom, hogy a TGYÁS és a GYED között nem lehet szabit kivenni, annak folytonosnak kell lennie. Ez valami új rendelkezés lehet, mert erre külön felhívták a figyelmemet, pedig nem is kérdeztem. Az anyaságit a szülés után 60 napon belül lehet igényelni, ez is biztos, mert erre rákérdeztem. Kell hozzá egy igazolás, hogy rendesen járt az ember lánya terhesgondozásra, kell a baba születési anyakönyvi kivonata, és a TAJ száma, szóval addigra meg kell csináltatni a TAJ kártyáját is.

Margaréta! Nekem is mindig alacsony volt a vérnyomásom, már a terhesség elött is, azóta meg katasztrofálisan. Nekem azt mondta rá a doki, hogy a babára nézve egyetlen esetben lehet csak káros vagy veszélyes, ha elájulok, és elesek. Addig szerencsére nem fajult a helyzet, de (különösen az elsö hónapokban) gyakran megszédültem. Ha éreztem, hogy baj lesz (lehet) azonnal leültem, vagy megkapaszkodtam valamiben. Nekem különösen a lehajolással és felegyenesedéssel kellett vigyáznom, volt olyan, hogy lehajoltam, aztán szépen fenékre ültem az irodában a padlón, és csak néhány perc üldögélés után tudtam felállni. Az egyik kismamakönyvben azt olvastam, hogy a séta a szabad levegön, és a szex (nem feltétlenül szabad levegön Kép) a legjobb spontán és természetes vérnyomásemelö módszerek kismamák számára. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Csak azért jöttem, hogy tudassam veletek az örömhírt, hogy tegnap 15.20-kor megszületett Romhányi Bálint, Beja kisfia.
58 cm és 3950 gramm.
Jól vannak, Beja kicsit fáradt, de a humora a régi.
Gratulálok neki itt is!!!
Kubuka
kubuka

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?