2015.01.23 09:13
2015.03.17 09:26
2015.03.17 15:05
2015.03.19 18:57
2015.07.24 18:03
2015.07.26 13:43
2015.08.20 10:15
Sziasztok!
Eddig a Babaprojekt2015 és a 'Negatív teszt, mégis terhes vagy' csoportban vettem részt, reménykedtem, hogy ott a helyem, de sajnos a héten diagnosztizálták nálam a PCOS-t. 5 év után tavaly 2014 februárban hagytam abba a fogamzásgátlót, után 1 évig csak Norcolut segítségével jött meg, majd 2015 március óta mindig rendben megjött 26-41 nap között... aztán most egyszer csak elmaradt.
A párommal fél éve próbálkozunk, így reméltem, hogy a baba miatt nem jött meg, de 4-5 negatív teszt után elmentem az orvoshoz és kiderült, hogy PCOS-em van.
A héten voltam vérvételen is, gondolom katasztrófális hormon eredmények lesznek ott is, így szeptember elején megyek vissza már a leletekkel...
Mi szokott történni ezután? Nektek mit írt fel az orvos és mennyi idő után javultak a dolgok? Mennyi idő után jött össze a baba?? -- esetleg barátcserje illetve palástfű kúrával kapcsolatban valami tapasztalat?
Előre is köszönöm a segítséget és mindenkinek sikeres gyógyulást, illetve sikeres és tökéletes várandósságot kívánok! )
2015.09.06 17:19
2015.09.16 15:03
2015.11.03 23:14
2016.01.23 20:16
Kedves Mindenki!
Elnézést kérek, hogy nem a témához szólok hozzá, de szeretném a segítségüket kérni, ha idejük engedi. Végzős szülésznő hallgató vagyok a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán és szakdolgozatom témája a "meddőség megelőzésének lehetőségei és a prevenció színterei". Ezen belül a meddőség és a vele járó stressz hatásait vizsgálom a mindennapi életre. Nagyon megköszönném, ha kitöltenék az itt megosztott kérdőívemet, amely teljesen anonim és 10 percnél több időt nem vesz igénybe. Ezzel nagyban hozzájárulnának szakdolgozatom sikerességéhez!
Előre is köszönök mindent!
Ezen a linken érhető el: https://docs.google.com/forms/d/1ty1k1z ... I/viewform
2016.02.04 19:30
2016.04.01 14:42
2016.04.07 12:01
Sziasztok
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Párommal babát szeretnék és jártam nőgyógyásznál és PCO -ra jellemző tüneteket állapított meg az orvos. Tudja az orvosom is hogy már babát szeretnék. Írt fel egy gyógyszert CLOSTILBEGYT-et majd azt mondta hogy reméli hogy legközelebb akkor fogunk találkozni amikor nem jön meg a menzeszem. Kicsit félek attól hogy teherbe esek de elvetélek. Járt már valaki hasonlóan aki ezt a gyógyszert szedte? Ha jól értelmeztem akkor ezt azért írta hogy könnyebben teherbe essek? Nem mondott olyat hogy jelenleg ne próbálkozzunk a babával mert erre konkrétan rákérdeztem.
2016.04.17 15:56
2016.05.21 20:33
2016.05.21 23:13
@meruczane43: Én is szedem de ilyet nem tapasztaltam szerintem tesztelj. AMugy másnéven inositolnak hívják.
Az Inozitolt régebben a B-vitaminok csoportjába sorolták (B9), de klasszikus értelemben véve nem tartozik ebbe a kategóriába, mivel a szervezet myo-inozitol formájában képes szintetizálni. Változatos és kiegyensúlyozott étrenddel, főleg a húsfélék, tej, tejtermékek és a gabonafélék fogyasztásával juttathatjuk a szervezetünkbe. Akárcsak a kolin, az inozitol is lipotróp anyag, ami azt jelenti, hogy nagyban megakadályozza a zsír lerakódását a májban, ezáltal védi ezt a szervet, melynek igen sok betegsége az elzsírosodásra vezethető vissza. Az inozitol részt vesz a zsírok és a koleszterin anyagcseréjében, így szigorú diéta mellett segítheti a zsírégetést, valamint az ideális koleszterinszint elérését. Elengedhetetlen továbbá az agy, az idegek és az izmok megfelelő működéséhez, fontos részét képezi a sejthártyának, ezáltal szerepet játszik az ingerület átvitelben. Az emberi szervezetben kellően magas koncentrációban jelen lévő inozitol hozzájárulhat az inzulin célsejtek receptorainak ideális működéséhez. Szerepük rendkívül fontos, mert ezeknek a receptoroknak a működési zavara inzulin rezisztencia kialakulásához vezethet. Már maga az inzulin rezisztencia is számos egészségügyi probléma okozója (pl. PCOS, ciklus-zavar, elhízás, depresszió, bőrproblémák), ráadásul ha ezt nem ismerik fel időben, úgy évek alatt diabétesz is kialakulhat belőle. A Myo-inozitol napjainkban számos kutatás központi szereplője, így tudományos cikkek és különféle publikációk is beszámolnak az elért sikerekről. Bár az eredmények nagyon biztatóak, az orvostudomány által történő elismerés és ezáltal a myo-inozitol terápiás célú felhasználása még várat magára, hiszen nem áll rendelkezésre elegendő és meggyőző bizonyíték e-téren. A folát részt vesz a normál aminosav-szintézisben, és hozzájárul a megfelelő pszichológiai funkció fenntartásához.
A Clostilbegyt tabletta egy szintetikus, a peteérést serkentő (ún. ovuláció-stimuláló) hatású szer.
Javallatok nőknél:
A peteérés serkentése az agyalapi mirigy, vagy a petefészek egyes megbetegedései, valamint a fogamzásgátló tabletták hosszan tartó szedése után. Terhesség után megmarandó kóros fokozott tejelválasztás (galactorrhoea) megszüntetése.
Javallat férfiaknál:
Csökkent spermium-termelés.
2016.06.10 15:56
2016.06.17 12:52
2016.11.22 12:37
2016.11.23 08:58
2016.12.09 12:29
2016.12.22 14:15
Sziasztok!
Nem csak az inzulinrezisztencia és a PCOS, de a fórumozás területén is új vagyok még.
Augusztusban kezdtünk bele a párommal a pocaklakó "gyártásba". A családomban körbenézve úgy gondoltam/tuk, hogy ez egy pikk-pakk dolog lesz...meg hát a 17 éveseknek megy 1-2 hónap próbálkozás után arra jutottam, hogy itt valami nem lehet oké. A nőgyógyász, ahogy beléptem már meg is mondta, hogy (mérsékelt) inzulinrezisztenciám van, az ultrahangon pedig tisztán látszódott a PCO is. Ezt a hormonlabor is alátámasztotta a múlt héten.
Szeretnék gondolatokat és tapasztalatokat cseréni, sikersztorikat olvasni és ezzel a párom idegrendszerét is kímélni. Szívesen beszélget velem a nehézségekről, de nem hiszem, hogy jó "irány" minden nap a teherbeesés viszontagságaival nyaggatnom.
Eredményeim:
Ösztradiol 1197 pmol/l
Tesztroszteron totál: 2.28 nmol/l
Progreszteron: 4.4 nmol/l
Össz. prolaktin: 425.80 MU/l
Luteinizáló hormon: 55.0 U/l
FSH: 6.2 U/l
Cortisol: 365 nmol/l
Glukóz evés előtt: 5.1 mmol/ l
Glukóz 60 perc 5.8 mmol/l
Glukóz 120 perc 4.6 mmol/l
Inzulin 0 perc 8.61 uU/ml
Inzulin 60 perc 63.2 uU/ml
Inzulin 120 perc 33.09 uU/ml
A pajzsmirigyem kiválóan működik, szerencsére ezt kizártuk az egyenletből, de ahogy látjátok azt ösztrogén az egekben van. 400 alá kéne letornáznom azt a közel 1200-as értéket a babáért!
Az alábbiakat javasolta és írta fel:
Élelmiszer érzékenység vizsgálata, diazulin tabletta szedése (naponta 2x1), diéta (a "szokásos", bár nem vagyok túlsúlyos így nem olyan vad), mozgás, növényi progreszteron krém a ciklus 9. napjától (Women's Cream), barátcserje kapszula 800 m/ kapszula 100 napig, MEFORAL 500 mg.
Saját kútfűből csinálom és szedem: AVIVA hormontorna, fahéj, króm, magnézium, D-vitamin, B6 vitalim, Omega 3-6-9 vitaminok és sok brokkoli, méhpempő, propolisz, valamint dió és csalánlevél tisztító teakúra.
Gondolom fejben is sokminden eldől vagy befolyásol. Sok dolog nyomja a vállamat a munka-család és "munka-hobbi" téren is. Biztos vagyok benne, hogy a 2017-es évet azzal kell kezdenem, hogy mindent egyensúlyba hozok.
Az orvos (holisztikus szemléletű nőgyógyász) azt "saccolta", hogy ez minimum 6 hónap. Remélem folyamatos javulásról számolhatok majd be. Nagyon eltökélt vagyok
Hát hajrá én és hajrá mindenki, aki hasonló nyavalyával küzd!
Kellemes Ünnepeket kívánok mindenkinek!
R.
2016.12.22 14:27
2017.01.24 23:54
2017.04.06 20:25
2017.04.06 20:27
2018.09.18 12:27
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|