Új privát üzeneted érkezett!

Szia Maccs!

Mintha magamat hallanám... Második emelet, no lift, cipekedés, annyi előny hogy Áron még csak 5,5 kg csupaszon, viszont mivel még csak 10 hetes null kooperáció.

Azért köszi, nem álltatom magam, marad a lakás négy fala egy édes, mosolygos babával :-)

Babád nagyon ügyesen tartja a fejét! Jól értem ő még/már három óránként eszik?

Andrea

KépKép
Áron

Mi is a 2. emeleten lakunk, ahol szintén nuku lift, igaz a fiam már egyedül közlekedik a lépcsőn, lévén már nagy ló, 2,5 éves Kép viszont nekünk batár nagy kerekű, 13 kgs babakocsink volt, gyerek télen 6-7 kg + cucc és én is egyedül cígeltem le föl a kocsit. mondjuk sosem szerettem, ha cipekednek helyettem. fősulis koromban meg egyébként is hozzászoktam a sokszor 20 kg-s csővázas hátizsákhoz + amit még anyukám kaja címén a kezembe nyomott (nagy penny-s bevásárlószatyor...)
második babánál gondolkodom egy könnyebb nagykocsink, mert azért nem volt egy leányálom. van egy másik kocsink is, ami 5,5 kg, azt már akkor használtuk, amikor nagyobb volt, nem kellett annyit bugyolálni. hát sokkal könnyebb volt vele közlekedni, ha gyorsan kellett vhová. viszont 2 év használat után eléggé lestrapált, pedig chicco, mégis. mondjuk eleve nem szeretem a bolygósítható kereket, mert megy mindenfelé, csak arra nem, amerre akarja az ember.

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Babarózsa,

én biztosan meg foglak ismerni, a kép után ez viszonylag könnyű leszKép

Kettős fronthatás jön? Hát mi már készen állunk, jöjjön a Picur, amikor csak akar. Bár az én Pocólakóm még nagyon aktív, nem tudom nem kellene-e lenyugodnia a nagy nap előtt?

Timi
timcsi8

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:59-kor.
Vendég

Timcsi,
szerintem ez nem igy van, marmint hogy lenyugszanak, de ki hogy? minden baba masKép

reszemrol en megvarnam a szerda estet, utana minden tovabbi nelkul, akkor jon ugyanis haza a papa!Kép

Kép
babarozsa

Gumicukor, azert a hatizsak megiscsak a hatadon vanKép
az mas, mint derekbol lecipelni a babakocsit

nekem egy 2 eves gyerekkel volt tapasztalatom babakocsi cipeles ugyben, a kocsi annyira nem volt nehez, de a gyerekKép
kis elefantbebi voltKép
de csak 2. emelet
viszont, ha nem vittem a kocsit akkor visszafele megallt, es nem jott egy tapodtat sem, olyan faradt volt
ha felvettem, nem eleg, hogy nehez volt, meg toporzekolt is, hogy tegyem le
szoval muszaj volt bevetni, odafele, visszafele egy-egy vizipokos gyumolcsle+kekesz tervet
ugy hazajott a laban isKép

Kép
babarozsa

Timcsi, Te mikorra vagy elvileg?

Kép
babarozsa

Én elvileg február 14-re vagyok kiírva.

A szerdát nálunk is megvárhatná, mert kedd estére színházjegyünk vanKép
timcsi8

jah, hat szegenyek, szinhazKép

most neztem meg, fel 6kor er be csak a repuloKép
az min. 6ora, kesessel+utlevel ellenorzessel egyutt

Kép
babarozsa

akkor szerda ejjel talalkozunk?!Kép
de stipi stopi a ket szelso szoba egyike!Kép
a kozepsot nem szeretem

Kép
babarozsa

OK, nekem is jó lesz az egyik szélső. Én legszívesebben a Napsugárban szülnékKép
timcsi8

akkor en a PirkadatbanKép
az a kedvencem ugyis

Kép
babarozsa

Andrea! igen már megint 3 óránként! Kép Kicsit nyűglődünk a fogcsírácskákkal, és emiatt ismét gyakrabban eszik! Kép Fejtartásnál tud ő különbeket is, csak olvasd az 2004őszieket! Kép

Hiába! Kép babakocsicipelés a kismamik átka. Én igazából most döbbentem igazán, milyen sz*r lehet a kerekeskocsisoknak itt élni Bp.-en... Kép A baj (?! bár nézőpont kérdése) az, hogy a gyerekek hamarabb nőnek, mint ahogy a karunk és a hátunk erősödik, hiába próbál az ember lánya egy kicsit rágyúrni a dologra!Kép Kép Kép

Timcsi Kép A háztervek+telek+ANagyÁlmok már megvannak a vidéki családiházhoz... csak tudod nálunk is a pénz a legkevesebb! Kép

Szorítok nektek csajok, aztán remélem nem lesz időtök válogatni a szülőszobák között olyan hamar jön a picurka! Kép No meg azt hiszem ha minden rendben megy, nem is lesz rá érkezésetek, hogy a szoba hangulatán filózzatok! Kép Azért hajrá Pirkadat! Kép

Macs
maccs

Gumicukor! Kép Könnyű annak akit a mamája ilyen szatyrokkal tartott edzésben! Kép
Jóllátom a profilodban, hogy mit művel ez a macsó gyerkőc????
maccs

Édes nagyon Kép Kép Kép
maccs

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:00-kor.
Vendég

MaccsKép
nyugi csak probaljuk az idegessegunket leplezni, de amugy a belso szobaban tenyleg nincs levego...

de mi van, ha 5en szulnek?Kép

Kép
babarozsa

ez nyilvan akkor fontos, ha orakig bent vagy, vagy akkor se?Kép

Kép
babarozsa

Maccs!

Köszi az érdeklődést, de még nem bújt elő Pocakmatyi, csak nem olvasgattam a topikot, mert idegeskedtem, hogy megszülessen mielőtt elmegy az orvosom sielni, úgyhogy nem nagyon foglalkoztam mással.Mivel nem érkezett meg, most már mindegy, nem idegeskedem.
Szóval most megint figyelemmel kisérem a társalgásotokat.
Érdekes...
Barbara
santha

MAcss
Igen, jól látod Kép
Van egy ki szerelme a fiamnak a ligetben. azt röhögték a kollégáim, hogy nagy smár, aztán már félrekacsintgat. nagyon cukik együtt, de persze még csak lökdösésből áll a hősszerelem Kép

Lilluska
Hát mi is lakástervek előtt állunk, kicsit mi is néztünk micsoda kiadásoknak nézünk elébe, de valahogy bele kell vágni, különben életünk végéig lakhatnánk a párom szüleivel. talán úgy néz ki, hogy idén már összejön egy saját fészek, remélhetőleg már a tesó is oda születik.

drukk finisesek! hajrá Pirkadat, és Napsugár szobák!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:00-kor.
Vendég

Lilluska,
szerda este, ugyhogy ejjel mar johetKép

Kép
babarozsa

Hello lányok!

Nagyon eltűnt mindenki.
Babarózsa, csak nem mgelőztél?
Jönnek a babák a hóval?
santha

nem, meg egyben vagyokKép
ez a topik nem nagyon megy

Kép
babarozsa

Kedves Társalgók!
teljesen új vagyok és bár igyekeztem elég sok archív levelet elolvasni, de egyelőre nem találtam választ a kérdésemre. Jár-e valaki Vida Gábor doktorhoz, mi a véleményetek róla? Tudtok-e hozzá a kórházon kívül más elérhetőséget, Nem ismerem személyesen, egy ismerősöm ajánlotta, aki szintén nem sokszor volt nála, de szimpatikusnak találta. Néhány hetesként már esedékes, hogy lásson valaki, de váltani szeretnék költözés miatt. A gondom az, hogy kórházban nem tudom elérni, jobb elérhetőséget pedig nem kaptam.
Köszi előre is.
TMóni
tomo

Lilluska! Kép Bocsesz!Kép Néha kicsit figyelmetelen vagyok! Kép Nektek nagy Gratula a házikóhoz, és irigy-irigy.irgiy vagyok! Kép

Babarózsa! Kép Minek levegő, ha jön a falból csövön klassz oxigén?! Kép Gyerekek, mostmár kár idegeskedni, innen már nincs visszaút! Nincs más hátra, előre! Kép Megoldják, ha sokan vannak azt is nyugi! Aki még ott tart, és birja, az sétál a szülőszobák előtt, és ott vajúdik kicsit amíg bírja, aki esetleg olyan, mint én, hogy napokig kukucskál max. kimegy az osztályra és oda befekszik, így vagy úgy de mindenkiből kijön a babus! Kép

Gumicukor! Drukk nektek, hogy összejöjjön minden a saját fészekbe és a kistesó is oda érkezzen! Kép

Macs
maccs

Maccs, ez sulyos volt az oxigennel!Kép

Tomo,
en csak azt tudom, hogy nagyon kedves!
Mindenki kedvence...
de mint orvos nem ismerem

Kép
babarozsa

Hali!
Tegnap voltam én is a Kútvölgyiben, na nem babatémában, hanem csak fogorvosnál. Hát nagypocisok, nem irigyellek benneteket! Olyan ítéletidő volt, hogy még, azt hittem nem érek el a kocsiig, annyira szakadt a hó, de ahogy az Erzsébet hídhoz értem, ott meg semmi, csak fent a hegyen.

Azért kitartás!

Macs
Köszi a drukkot, ránk fér, megyek is olvasom az új ajánlatokat a neten lakáshitelügyben!

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Szia Gumicukor!

Korábban már írtad, hogy kigyűjtötted a homeopátiás dolgokat a következő szülésedhez.
Engem is érdekel a homeopátia, csak sajnos még nem sikerült kiderítenem, hogy hol nézhetnék utána azoknak a termékeknek, amiknek kifejezetten terhesség, ill. szülés alatt veheti hasznát az ember. Hol lehet ezeket beszerezni? Te honnan szerzed az infót, hogy mikor mit használhatsz?
Hallottam már, hogy szülés után is rengeteg segíthet, de így 25 hetesen egyelőre megelégszem azzal is, ha azt tudom, amire most szükségem lehet, aztán majd a többit sorjában. Nincs meg neked véletlenül nyomtatásban, hogy mi az, ami ebből a terhesség és szülés idején alkalmazható? Olvastam már sokmindent ezzel kapcsolatban itt a topikban, de annyira nehéz kigyűjteni, hogy ...
Előre is köszi!

Epres
epres

Szia Tomo,

Én sem nála szültem, de jókat hallottam róla.
Bár ez egy olyan kórház, ahol mindenki meg van elégedve a saját dokijával. Kép

A

KépKép
Áron

Epres,
kerdezd Rakoczi Agit!

Kép
babarozsa

Epres,

Bár tudom nem tőlem kértél segítséget homeopátia ügyben, de hátha mégis tudok segíteni. Én mindig minden panaszomra a Bába válaszol c.könyvet nyitom ki ott nagyon hasznos dolgok vannak. Csak természetes dolgok, teák, homeobogyók, fürdők, illóolajok és hasonlók. Persze én is szívesen vennék egy táblázatot, ha már valaki csinált ilyet.

JohannaZsebi

Kép
Kép
johanna1975

Köszi Johanna!

Megpróbálom megszerezni a könyvet. Már többször olvastam róla itt a topikban, de annyi könyvem van, hogy nem akartam már gazdagítani a készletet. Bár be kell látnom, hogy ilyen jellegű könyvem nincs, aminek köze van a homeopátiához.
Sajnos nincs időm most nézelődni, ezért venném szívesen továbbra is, ha valaki bemásolná ide mit érdemes használni, és mikortól. Persze, csak ha nem jár túl nagy munkával.
Köszönöm

Epres
epres

Epres!

Szólj, ha találtál Bába válaszol könyvet. Engem is érdekel. Alexandrában néztem, de ott nem volt.

A

KépKép
Áron

Szia T.Móni!

Én a fiamat Dr.Vida Gábornál szültem 6 éve, és a mai napig hozzá járok ha valami gondom van ill. rákszűrésre. Csak jókat tudok róla mondani. Ha gondolod a profilomban megtalálod az e-mail címemet és priviben írok.

Üdv: Móni

Kép
mÓni

Szia Babarózsa!

Gondoltam rá, de tudom, hogy nem nagyon ér rá olvasgatni. Azért kérdeztem Gumicukortól, mert írta, hogy a következő szülésre összeállított egy ilyen listát.
Persze bárki segítségét szívesen veszem...
Köszi

Epres
epres

Szia Áron!

Jó volt az ötlet, én is mindig az Alexandrát nézem meg. A neten meg is találtam, ott megrendelhető, egy hét alatt ki is szállítják. Ha 10000 Ft felett rendelsz, akkor ingyenes a postaköltség is:

"A BÁBA VÁLASZOL: Természetes kísérés a várandósság, a szülés, a gyermekágy és a szoptatás idején gyógynövényekkel, homeopátiás szerekkel és illóolajokkalSTADELMANN, INGEBORG "Mindmáig nem született olyan könyv, melyet bábák írtak volna a leendő szülőknek: ezt kellett megállapítanom a vonatkozó szakirodalom kutatása közben. Sokan kérdezik tőlem évek óta, hogy hol találják meg leírva is javaslataimat, ötleteimet. Ezt a könyvet azzal a céllal írtam, hogy tájékozódó olvasmányt adjak a várandósság, a szülés és a gyermekágy időszakára. Kolléganőimnek pedig betekintést szeretnék nyújtani a szabadúszó bába munkájának szépségeibe, és arra biztatni őket, hogy bátran éljenek a természetes gyógymódok lehetőségeivel az anyák és a babák gondozása során. Egyben szeretném a könyv olvasói előtt újra ismertté tenni a bába szakmáját.

Kategória : Egészségügyi könyvek
Kiadó : Cartaphilus Könyvkiadó
ISBN : 963 9303 70 4Ol
dalszám : 400
Fogy.ár:
epres

Epres,
akkor telefonon az osztalyon
7-15 ig bent van minden nap
vagy szolhatok neki, hogy majd irjon a temarol, de nekem is van egy listam, de azt mondja, hogy nem erdemes ezeket esz nelkul szedni, csak ha szukseges
Amit feltetlen jo, ha beszerzel az az Arnica, es esetleg a Hypericum
a gyermekagyra
a szules kozbeni szereket akkor erdemes szerintem, ha van aki adja, mert kozben ugysem fogod tudni, hogy mi kell
szoval szivesen elkuldom azert a listat bogaraszni, ha van email cimed

Kép
babarozsa

http://membres.lycos.fr/taborlakok/document/

itt mas hasznos dolgok is vannak! tobbek kozt a hoemopatias szerek

Kép
babarozsa

a Baba valaszol c. konyv szerintem is nagyon jo, de O is azt irja, hogy konzultajunk egy hozzaerto szulesznovel, vagy orvossal, es nincsenek is odairva a potenciak, es az adagolas

Kép
babarozsa

Köszönöm szépen Babarózsa!

Egy kicsit megint többet tudok. Ha találsz valami érdekeset nyugodtan írj.
lorik2@freemail.hu

Epres
epres

Szia Tomo!

Én hozzá járok, amióta megtudtam, hogy kisbabám lesz. Én nála aranyosabb és rendesebb dokival még nem találkoztam. Ha gondolod írj az e-mail címemre!
asszony&westel900.net
Asszony
27+3
asszony

Sziasztok!

Epres,nekem a gyógyszertárban adtak egy füzetet amiben kifejezettn homeopátiás szerek vannak kismamáknak,és kisbabáknak. A cimét most sajnos nem tudom, mert valahová eltettem, de szerintem érdemes lenne megkérdezned biztos van ott is ahol laksz.

Tomo, nekem a Vida doktor az orvosom, és bár teljesen problémamentes a terhességem,én nagyon meg vagyok vele elégedve.
Van aki nem szereti a stilusát, nekem nagyon bejön.Az ember köztudottan nem szeret nőgyógyászhoz járni,főleg nem egy addig teljesen ismeretlenhez,nála mégsem éreztem kellemetlenül magam, már a legelső alkalommal megnevettetett.
Most egyébként szabin van, azért nem tudod elérni, de szombaton hazajön, úgyhogy jövő héten már biztosan fogsz tudni beszélni vele.
Remélem addig én is kihúzom,és akkor megosztom veled, hogy milyen a szülésnél.
Jó babavárást kivánok neked, és mindenki másnak is.

Babarózsa, lehet hogy végül egyszerre szülünk?

Barbara
santha

Santha,
hol kaptal ilyen fuzetet?
en mindenhol csak az altalanost kaptamKép

nem tudom, Te mikorra tervezed?Kép

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 14:05-kor.
Vendég

Homeopátia
Én akkor ismerkedtem meg vele, amikor 2 héttel szülés után mellgyulladást kaptam, pangott a tej, lázam volt stb. iagzából a homeopátiás szerek alkati szerek, tehát nem lehet általánosítani, lehet, ami másnak jó, az nem jó nekem. a gyerekorvosunk homeopata is, így nem nyúlt rögtön antibiotikumhoz, hanem látva a tüneteket, mire hogyan reagál a szervezetem, javasolt homeopátiás szereket. amikor a gyerek beteg (szerencsére csak kisebb nyavalyák voltak eddig) volt, akkor sem ab-t kaptunk, hanem homeopátiásat.
iagzuából ártalmatlan szerek, mert természetes alapú, de én pl. nem gyógyítanám magam kizárólag egy könyvben megemlített szerrel. előtte mindig konzultálok a dokival, mik a tünetek, mit és milyen adagolásban lehet szedni.
Én igazából a bábakönyvet sem venném szentírásnak, pláne nem orvos tudta nélkül...
ennek ellenére nagyon hasznos dolognak tartom a homeopátiát megfelelő ellenőrzés és szaktudás mellett.

Táblázatom nincs, csak egy homeopátiás oldal:
homeopatia.lap.hu
http://www.bebilap.hu/homeopatia

A Libri oldalán (http://www.libri.hu) oldalon van Bába válaszol könyv.

Én a szülés közben és utána használatos szereket írtam fel:
vajúdáskönnyítő:
HYPERICUM, CAULOPHYLLUM, ARNICA MONTANA
az adagolást majd megkérdezem a szülésznőktől, meg a potenciált is.

Babarózsa
én is okosabb lettem, eltettem az oldalt, amit közzétettél. jó ez a kisfiú-kislány teszt, hamarosan aktuális lesz. én ebben a hónapban hagyom abba a fogibogyeszt, aztán szeptemberig még tisztulok és utána kezdődik a babaprojekt. tegnap bevásárolutnk, olyan furi volt, hogy megint vettünk óvszert Kép

valaki használt közületek MayBe Baby-t? Mik a tapasztalatok? Én a naptáros, hőmérős, vizsgálgatós módszert szeretném vele kiegészíteni, mert fél évig még nem szeretnénk babát.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

Babarózsa!

Budakeszin lakom, az itteni patikában adták.
Közben megkerestem,a cime:Homeopátia babáknak, mamáknak, várandós kismamáknak.

Tervezem? Tervezném mondjuk szombatra, mert akkor már itthon lesz az orvosom, de igazából úgyis Pocakmatyi dönt, akinek naptár szerint már meg kellett volne érkeznie múlt héten szerdán.
Szerinted nem nagy gáz, hogy még mindig a pocakban lustálkodik??
Nem szeretném sürgetni, bizom benne hogy ő tudja mikor jön el az ideje, de azért persze aggódom.
Neked hányadik babád lesz?
santha

Akkor én szültem helyetted Santha múlthéten szerdán. Pont Mirror volt mellettünk a szülőszobán, persze akkor ezt még nem tudtam. Csütörtökön nagyon sok szülés volt, keresett is téged, hogy hátha, de nem voltál köztük. Csak nem kisfiad lesz? Mert ők mintha lustábbak lennének, mint a lányok.
Vendég

Szia Santha,

akkor szorítunk neked, hogy Vida dokival szülhess. Én is hozzá járok, szintén problémamentes (kop-kop-kop) a babasodásunk, és nekem nagyon bejön a stílusa és az egész személyisége. Mi még "csak" 25 hetesek vagyunk, nekünk is kisfiunk lesz. Viszont nagyon kíváncsi leszek a tapasztalataidra, ha megosztanád majd velem/velünk. A profilomban van e-mail cím is.

Ildi
ildibaba

Santha,
nagyon pofatlan lenne, ha kernel egyet nekem is?
ez ingyenes ugye?

1 het meg nem veszes szerintem, de ez a baba allapotatol is fugg! el is lehet szamolni...

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?