Neet! Jó, hogy pont most téma az oxitocin.Tegnap voltam szülésfelkészítő keretében szülőszoba látogatáson.
Egy ari kis szülésznő vitt körbe. Megmutatott mindent, többek közt beszéltünk az oxitocinról is. Megmutatta az állványt, és elmondta, hogy szabályozható a cseppszám. Tehát lehet gyorsítani, és lassítani. Rákérdeztem erre a kirobban az emberből a gyerek ügyre /amiről szó volt a múltkor/. Azt mondta, hogy az azért szabályozható, mert ha túl gyors a dolog, az nem jó a picinek. Ők pedig nem csinálnak olyat, amivel a picit bajba sodorhatják. Azt is mondta még, hogy rémtörténetek mindenhol hallhatóak, de álltalában nem ez a gyakorlat.
Én a magam részéről megnyugodtam.
Baba! Szerintem ha bízol a dokidban, akkor sok gond nem lehet, biztos, hogy figyelembe fogja venni az igényeidet.
Egyébként neked most nem kéne ilyen dolgokkal foglalkoznod, hogy ne stresszeld magad. Inkább lazíts. Ahogy Votiv mondaná: illóolajok, lazító fürdő, stb. Nagyon- nagyon szorítok érted, és hidd el, hogy semmi rossz nem érhet.
Téma volt még tegnap a -mikor lehet kivinni a picit- kérdés is.
Erre azt a választ kaptuk, hogy télen ha tényleg nagyon hideg az idő kb.2 hét. Addig naponta szellőztetni kell a piciknek 2-3 perctől egyre hosszabb ideig./Így aklimatizálódik/
Nyáron viszont rögtön ki lehet vinni.
Kisün! Engem is elvarázsolt a kishölgy.