Új privát üzeneted érkezett!

Ildi!
ha tényleg ennyire pici, próbáld meg "messzebbről" összenyomni, tehát ne a két szélénél csippantsd össze, hanem picit távolabbról

még egy ötlet: leülsz az ágyra törökülésben, egyik oldaladra magad mellé (ill a lábadra) teszed a nagypárnát, rá a bébit, úgy, hogy veled szembe nézzen, és a feje magasan legyen, azaz a lábadon+a párnán

ha elég nyugodt, és nem kapkodja a fejét, így akár két kézzel is adhatod a bimbót a szájába
ill. átnyúlhatsz fölötte és megtámaszkodhatsz a párna túloldalán, hogy a hónod alatt legyen a babó
ha bal kézzel támaszkodsz, a jobbal adagolhatod neki a cicit Kép
ebben a pózban nagyon jól le tudja üríteni a tejcsit, csak figyelj, hogy a fejét egyenesen tartsa
bár, ebben a pózban muszáj egyenesen tartania, ha enni akar Kép

jaj be kár, hogy csak most van ilyen műtősruha-vásár!
szívesen megvetettem volna papcival, és aztán itthon játszottunk volna orvososdit, hihi Kép

votiv 8)
votiv

Ildi!
Akkor szerencsés alkat vagy! Mi is maszíroztuk lelkesen a 36. héttől orbáncfűolajjal, mégsem sikerült megúsznom (persze nem volt nagy vágás, és 3 map múlva már törökülésben ücsörögtem - úgyhogy nem panaszkodhatok). Mindegy, hátha most másodszor Kép
Mellbimbó nekem is pici, szerintem önmagában ez nem okozhat gondot, egyébként nekem is azt mutatták a kórházban, mikor az egyiket nem igazán tudta bekapni Petra, hogy jól húzzam meg előtte az ujjammal.
Sok sikert Nektek!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok !

Elkezdtem visszaolvasni . Kicsit változik februártól a látogatás az egyágyas szobákban , fizetős lesz és ide bemehetnek majd a papák , de kizárólag csak ők , és úgy tudom csak napközben . ( ettől függetlenül én azt hiszem maradok majd a kétágyasnál , hátha vki tapasztaltabbal kerülök össze Kép)

Kép
Kép
greenolive

Ada!
a XII. Fillér utca 10.-ben rendel a legszuperebb homeós gyerekorvos, Dr. Lengyel Boglárka
a rendelő száma: 316-2596
itt a honlapja: http://home.tvnet.hu/~a3807/

a homeopátiás gyógyszertárak/orvosok pedig össze vannak gyűjtve a www.hogye.hu oldalon
Kép

votiv 8)
votiv

Ada,
en is szeretnek ilyen orvost, a homeopata.hu-n van egy ilyen lista, de meg nem hivtam fel senkit

Kép
babarozsa

Votiv, es ezt meg csak most mondod?Kép
ot lakik az ex kulonben, meg a gyerekek
marmint az utcaban

Kép
babarozsa

na, sokat segitettel, fel is hivomKép

Kép
babarozsa

Sziasztok!
Votiv!
A papírruha nem új találmány, férjemnek is volt, 800 pénz. Ott porosodik most egy sarokban. Eszter annyira jó kislány, h nem tudok "koncertet" bejátszani. Ha kell a ruha, 800+portó+utánvételi felár+biztos maradt rajta valami belőlem..., szóval megfizethetetlen, de ha gondolod, megegyezhetünk. Kép Kép Kép

6 napja no kaki, remélem holnapra lesz. Bár nem panaszkodik, azért jó volna már látni az eredményt...de hogy ez hogy megissza azt a borzalmas kamillát! Cuppog hozzá és mosolyog. Brrr.

Néhány kellemetlen adat: most múlt el a cicfájás (51 nap után!!!) és a lochia vagy mi 5 hétig megvolt. Kép Azért ne riadjatok el, másnak hátha rövidebb. De nekem annyira nem volt semmi bajom a terhesség alatt, lehet, h ezt pótolta a term.anya.
neet
neet

5 het? jujj

Kép
babarozsa

Ildi!

Gratulálok én is és képet kérünk Timiről!
Szopizáshoz kitartást!

Greenolive!
Ezt az infot honnan vetted az egy ágyas fizetősről?Ha sokan vannak akkor hogyan oldják meg?

Jucus
20170114224602

Green!

Honnan az infó? Én nemrég beszéltem a szülésznővel és szóba került a látogatás meg minden, de ezt nem említette.

r
ruzicsky

Előadáson mondták .Februártól vezetik majd be . Csak az 1 ágyas lesz fizetős, 5 000 Ft/éj és ie beemgedik a férjeket , de szerintem csak napközben és kizárólag csak őket más rokonokat nem . Amikor vki megy szülni szólni kell ha ilyenbe szeretne kerülni . Ha nincs üres , nem tudják megoldani , marad a kétágyas.

Kép
Kép
greenolive

Ha beleszólhatok: a kétágyas sokkal jobb. Ezt onnan tudom, mert bár én 2ágyasban voltam, a szobatársnőm 1 nappal hamarabb ment haza és fél napig egyedül voltam. Hááát, kellemetlen. Nincs kihez szólnod és ha csak wc-re akarsz is kiszaladni, tolhatod a babucit a csecsemősökhöz. Ami néha olyan messze van...
Napközben meg hiába is engednék be apucit, ő jobb esetben dolgozik, nem? Akkor úgyis csak meló után tud jönni. Bár ha valaki kifizet közel 100ezret a dokijának, akkor ez a 15 már lehet,h nem számít neki. (4nap=3éjszaka, 3*5=15). Na, mondom, nekem ingyen sem kéne, olyan elhagyatott voltam fél napig! ÉS úúúgy irigyeltem a csajt, aki már hazamehetett. Aztán ott lógtam Votivék nyakán... Kép Emlékszel, Votiv?
neet
neet

Neet!

te matekból is tök jó vagyKép
Én úgy értettem azt hogy nincs hely,hogy a kétágyasok tele vannak és én megyek szülni de nem akarok egy ágyasba ,fizetősbe meg pláne nem akkor hova tesznek a folyosóra?

Jucusakimárkezdparázniazegésztől(37)
20170114224602

tul nepszeru a korhaz...
nincs hely

addig maradsz a szuloszobanKép

Kép
babarozsa

Nagyon jó, hogy lesz ilyen szoba, én karácsonykor voltam ott és nem lett volna rossz ha a párom is bejöhetett volna. Már csak a csecsemő osztályra kéne FELVENNI CSECSEMŐSÖKET!!!!! nagyon kevesen vannak és sok a baba. Egyszerűen nincs idejük figyelni a kismamákra, pedig nagyon fontos lenne, hogy segítsenek a szoptatásnál!!!!!
claudia

Sziasztok,
rég irtam mar ide. Balint minden idomet lefoglalja. Vagy szopizunk, vagy dajkalni kell, folyton igenyli a tarsasagot. Ugy tud nezni, hogy hihetetlen, es imadja, ha beszelgetunk veleKép Amikor alszik par orat, orulok, ha a hazimunkaval vegzek. Ti hogy csinaljatok, hogy van idotok ide irni? En kenyeztetem el a babucit? Mondjuk ejszaka tok jo, 5-6 orat egyhuzamban alszikKép

Ildi, naaagy gratula, nagyon ügyes voltal, ezek szerint Neked is bevalt Iren Kép

Majd probalok en is kepet feltenni.

Fibi

KépKép
fibi

Sziasztok,

Ildi, ügyesek vagytok, és a 9 óra nem is sok. Nagyon örülök, hogy beváltak a bogyók! Nekem is pont így volt. Most is viszek majd, remélem, meggyorsítják a folyamatot. Képet kérünk Timiről!
Érdekes, hogy ki mit gondol az egyágyas szobáról. Én a Stz. Istvánban nem 5.000-et, de 10-et is kifizettem volna, ha kaphatok egyet, annyira zavartak a szobatársaim (és a látogatóik). Jó, itt nem lesznek bent látogatók. De Ábel se érezte jól magát, rengeteget sírt, így aztán senki nem tudott aludni. Ahogy aztán hazaértünk, 5 órát aludt egyhuzamban. Szóval én azért törekedni fogok az egyágyasra, azt hiszem. És rákérdezek én is erre a "fizetős, és a papa bejöhet" nevű rendszerre. Szimpatikus lenne. Egyedül az ő hiánya viselne meg, azt hiszem.
Baba, nagyon szép vagy a képen (3 napja nem jártam itt, azért reagálok ilyen lassan.) Most kaptam észbe, hogy rólam alig készült kép, pedig már lassan a 8. hónapba lépek (hurá!).
Bori, holnaptól 30
lakibori

Sziasztok!

Mi ingyé kaptunk apának zöld mütös rucit, igaz, nagyon lestrapált volt, a célnak megfelelt. Kép Nagyon csini volt benne apa, igazi izompolós kiszerelést kaptunk.

Fiús mamák, minden elismerésem a tiétek, ezek a legények nönek ám! Kép Réka az 56-os rugikból most kezd kilátszani. De az étkezésre nincs panasz. Igazi haspók.

Mikor mi voltunk a kórházban, akkor távozott egy filippinó lány, neki sokat kellett fizetnie, mert egyágyasban volt, és gondolom nem volt taj-kártyája.

Jucus, ne parázz, ha minden kötél szakad, akkor a terhesek közé bekerülsz, négyágyas szobába.
zanza

Sziasztok,
ismét itthon, ismét netközelben!

Votiv, Claduia,
nagyon aranyosak a srácok, alig lehet rájuk ismerni, annyit változtak!

Nekünk megvolt az első ottalvós kirándulásunk férjem szüleinél, és Dóri nagyon jól viselte, evett-aludt a megszokott ritmusban, egyáltalán nem zavarta az idegen környezet! Az utazóágy nagyon bevált, mindenkinek ajánlom!!! Kicsit izgultam előtte a hóátfúvásoktól, de nem volt vész. Most hagytam először magára (mármint a nagymamájára Kép) dórit több, mint 4 órára, mert mentünk konferenciára, és NAGYON fura volt! Szerintem engem jobban megviselt, mint őt Kép Ő állítólag végig vigyorgott meg huncutkodott, aztán evett, no meg aludt, szóval észre sem lehetett rajta venni azt a nagy egyedüllétet Kép

No, vár a pizzakészítés,

vera
kisün

Sziasztok!

Én a kétágyasra szavazok!
Tök jó volt, hogy volt szobatárs, pláne hogy egy tök jó fej 3. gyermekét szülő tapasztalt anyuka volt. Az utsó két nap már egyáltalán nem is toltuk be a babákat a csecsemőre, zuhanyzást, látogatókhoz való kiszaladást is megoldottuk úgy, hogy vigyáztunk a másik babójára.
A másik oldala meg az, hogy ha hétköznap van papa nálunk is dógozik este 8-ig, ha meg hétvége, akkor küldeném haza a lányához, hogy legalább ha már engem nélkülöznie kell az apja legyen vele.
Persze első babánál és rugalmasan dolgozó apukánál tök jó lehet a dolog!

Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Sziasztok!

Végre kicsit összeszedtem magam...:-)
Szóval a szülés sztori röviden, akit még érdekel...én már benn voltam 1 hete a kórházban, amikor vasárnap este fél 7-kor elment a nyákdugó és onnantól kezdve 12-6-5 percenként 1/2 majd 1 perces fájások jöttek. 22 órakor már 5 percenként 1 percesek, ez 24-re 4 percenként, akkor már Papa is beért. Igen gyors ütemben kezdődött a "buli". Irány a szülőszoba, orvosom is megérkezett-az megnyugtatott nagyon...egész jól tágultam, (málnalevél tea hurrá, nekem bejött!) fájások ezerrel, 04 órakor 4 újjnyi méhszáj...aztán lett 5 újjnyi is, de a kitolás nem jött össze, mert fájásgyengeség befigyelt, nem tolta a babát semmi, és senki...pedig én nagyon akartam és oxitocin is volt bőven, de nem jött össze, (nagy babám volt, 64 cm, 4500 gramm)így irány a császáros műtő...akkora már eléggé ki voltam dőlve, de megváltás volt. Gerincbe kértem érzéstelenítőt, hogy lássam mi történik...a Babát megmutatták, az nagyon-nagyon jó volt, és Párom miután letisztították a Gyermeket, már a kezében is foghatta.:-))

A Prof volt az orvosom, és nekem biztonságot nyújtott az egész ember, végig a terhesség alatt és most a szülésnél is, főleg így, hogy aztán császár lett a vége...
Én szülésznőt nem választottam előre, de nekem a Vera szülésznő volt benn a szobán. Aki most akarna választani, én bátran merem őt ajánlani, nagyon megnyugtató volt, és tudja mit csinál. Pont annyit volt benn, amennyire szükség volt, és nagyon odafigyelt rám és a Páromra, hogy hogyan is vagyunk...

A többiek (szülésznők) is nagyon rendesek és csak pozitívan tudok róluk nyilatkozni. Rengeteg dolguk van, így javaslom, aki még most fog szülni, és ez vonatkozik a csecsemősökre is, hogy ha valamit nem tudtok kérdezzétek őket, mert ha nem kérdeztek, nem tudják, hogy valami bajotok van. Nekem a cicizéssel akadt egy kicsi gond, már szétbőgtem a szemem, idekeskedtem (szerintem már csak ezért sem volt tejci), mire megoldódott. Igazán csak itthon oldódott meg a tejcizés, itthon indult be, most már egész jól megy (és jön a tej...:-)) Azt hiszem, Votív írta azt a cicis pózt, kar alá tenni a babát, na az nekem is nagyon bejött! Meg iszom a laktoherb teát és az édesköményt is, plusz homeobogyót, így már a mélyhűtőben is van egy kis tartalék tejci...:-)

Balázs gyönyörű, és jókat alszik, így vannak olyan esték, amiket végigalszunk...aztán vannak olyanok is amiket nem.:-))

Na, de befejezem, ne rólam szóljon az egész képernyő...

Üdvi mindenkinek, Vollard
vollard

Sziasztok!

Megpróbálkoztam egy táblázattal.
Akinél az adatok nincsenek kitöltve, azért elnézést, de arra már nem maradt kapacításom, hogy mindenkit végigböngésszek.
Írjátok meg, és beteszem.
A január 6-ai táblázatot próbáltam kibővíteni.
Aki teljesen kimaradt, jelezzen.

<!--attachment: kismama_t_bl_zat_xls2-150780.unk*attachment_icon.gif*application/octet-stream*22.5**kismama+t%e1bl%e1zat%2exls2%2exls --><center><pre>
Kép
kismama táblázat.xls2.xls (22.5 k)</pre></center><!--/attachment-->

Kép
Kép
pipocska

Bocsi lányok, ezt a másikra szántam.

Kép
Kép
pipocska

ez hihetetlen, megint egy oxitocinos tortenetKép
es meg azzal sem megy!
valaki irjon mar egy ellenpeldat is!

bocs Vollard, egyebkent nagyon gratulalokKép
ez az en dilim

Kép
babarozsa

Bori, igazabol a vegen erdemes a kep! de azert a 8. honapban is, csak le ne kesd a fotozastKép

Kép
babarozsa

Babarózsa! most nem olvsom végig, nem tudom kaptál-e választ, de a lényeg az EGYSZERI ANYASÁGI TÁMOGATÁSRA: a XI. kerületben úgy határozták meg, hogy az egyik szülőnek legalább 2 éves folyamatos állandó lakcímmel kell rendelkeznie a kerületben. Tehát ha elköltöztél, szerintem nem kapsz itt. Ha a VI. kerültben is ez van, akkor szívás.

ancsipancsi

Ancsi, akkor sehol sem kapok?
ez tok jo lenneKép
a masik szulonek sehol sincs lakcime a vilagon, ugyhogy az kiloveKép

Kép
babarozsa

az nem szamit, hogy 15 evig meg ott laktam?Kép

Kép
babarozsa

Vollard,
gratulálok, nem semmi méretek!!! Remélem, gyorsan rendbe jöttél, és most már önfeledten babázhatsz!

Babarózsa,
szerintem készülj fel rá, hogy lesz oxytocin Kép és akkor nálad biztos nem kell Kép

Ancsi,
mi volt szüleiteknél??? Örvendeztek vala?

vera
kisün

Kisün,
nem lesz, grrrKép
elobb megszulok, bee
ha mar csuszik ki a gyerek, akkor mar minek?Kép

lehet, hogy a tobbiek tul hamar mentek be a korhazba?

Kép
babarozsa

Babarózsa,
háááát nem tudom, én akkor mentem be, amikor elfolyt a magzatvíz, és akkor már 4 ujjnyira ki voltam tágulva fájások nélkül [mert egy rohadt mázlista vagyok], tehát sokkal később nem nagyon mehettem volna Kép

vera
kisün

dokinak elvileg úgyis mindent meg kell beszélni veled, és ha úgy érzed, minden rendben, egyszerűen utasítsd vissza az oxytocint.

De mondom, neked nem fog kelleni!!!! Érzem.

vera
kisün

Sziasztok!

Hú Vollard köszi a beszámolót, nem semmi mekkora lett ez a baba! Kép Jó nagyra növesztetted! Kép Gratulálok hozzá! Kép

Claudia

Erik nagyon aranyos a képen, ő is egy óriás, milyen gyorsan nő! Kép

Többiek, akiknek már kibújt a csemetéjük! Ha majd lesz egy kis időtök légyszi tegyetek fel fotót, nagyon kíváncsiak vagyunk! Kép

r
ruzicsky

Babarózsa, Vollard már benn volt egy hete...
hát ezért nem jött!

Vollard, ez nagyon zúzós sztori, de szerencsésen túléltétek, és most már minden oké! Majd tegyél fel képet Bazsóról, még nem is láttam ilyen hatalmas bébit! Mégegyszer gratulálok!
Aztán hajrá, töltsd fel a mélyhűtőt! Kép

Fibi, megértelek, vannak napok, amikor levegőt se tudok venni Isti nélkül - ezekre találták ki a hordozókendőt Kép
nincs segítséged? sztem a házimunkát most nyugodtan hanyagold, és helyette inkább lazíts - olvass, szunyókálj, foglalkozz magaddal!
én belefutottam ebbe a zsákutcába "kezdő" gyermekágyasan, és folyton hisztis zombi voltam, a végén már tejem is alig volt

egy mosolygós anyuka rengeteg tejcivel megér néhány porcicát, nem?
"engedd el" a háztartást Kép és sokkal jobb lesz az időbeosztásod! (meg a kedved is)
aztán te is "termelhetsz" a mélyhűtőbe!

Kisün, köszi Kép
jajj de úgy sajnálom azt az édes kis haját Istinek, hogy kihullik
olyan kis finom, mint a pihe és a színe is gyönyörűséges
és ezt még én növesztettem neki, a pocimban!
milyen hamar felnőnek ezek a gyerekek, hjajjj, a szívem szakad meg

votiv 8)
votiv

Kisün,
remélem!
habár az orvos eleg elvetemülten megszállott a saját elveit illetően, a szülésznőm sem tudott vele beszélni, pedig Ő ismeri már évek ótaKép
vagy értetlenkedik, vagy tényleg nem érti, hogy mit akarok vele megbeszélni.

Votiv, tudom, hogy bent volt...az kicsit mas, nem is szoltam, azt is csak halkanKép

Kisün, akkor szerencséd volt, mert valakinek elfolyik a magzatvíz, és fályások meg sehol...

Kép
babarozsa

Vollard,

Gratulálok a babához és köszi, hogy megosztottad velünk a szülés történetet. Nem is gondoltam, hogy van ilyen, hogy az ember nem tudja kitolni a kisbébit és császár lesz belőle. De persze ez csak az én tudatlanságom miatt van. Nem is mondtad, hogy a prof a dokid, amikor én panaszkodtam egy kicsit. Tényleg örülök, hogy neked bejött.

Johannazsebi

Kép
Kép
johanna1975

Jó Reggelt Mindenkinek!
Tegnap voltunk bent először a szülőszobán, mert taliztunk a szülésznénivel.

Meglátva a hipermodern szülőszékeket én úgy döntöttem, hogy inkább nem szülök....Kép ááááááááááááááááá

Az alternatívban voltak bent, azt nem tudtuk megnézni, de asszem arra gyúrunk inkább.

Szült valaki Czakker Judittal?
Mi szerintem őt választjuk, olyan megnyugtatóan tapasztaltan kedves. Bárkinek tapasztalata?
Esetleg Újvári Boriról?
ada007

Sziasztok !

Vollard ! Köszi , hogy megosztottad velünk a szülési történetedet !

Ada !

Újvári Borit már láttam , de nem beszéltem vel , csak egy előadásán voltam Nekem nagyon szimpinek tünt , szivesen választottam volna , csak amikorra én vagyok kiirva , nem vállal el...

Czakker Judit ? Nem tudom , hogy láttam e már... Hogy néz ki ? Kép

Kép
Kép
greenolive

Greenolive!

Ősz fül alá érő haja, meg frufruja van, olyan kedves, nagymamás.
ada007

Akkor nem ismerem , sajnos .
Csak így bementél hozzá , hogy szeretnéd megismerni ? Vagy a dokid ajánlotta ? Vagy már ismerted előtte is ?

Kép
Kép
greenolive

Baba! próbáld meg megjátszani, de nem hiszem, hogy menni fog. még meg sem született, de már elköltöztél, szóval még az se mondható, hogy a gyermek születése időpontjában XI. ker. lakos lennél. amúgy nem tudom, hogy a másik kerületben adnak-e, és ha igen, milyen feltétellel, mert sok helyen egyáltalán nem adnak ilyesmit.

Kisün, többiek:
Először a szüleimnek, majd a párom szüleinek mondtuk el. Mindenhol nagyon várták már ezt a hírt, és meg voltak hatódva. Anyukámék idejében még UH se volt, és sok minden változott, tehát már elkezdődött a tanácsadás, plusz részemről a felháborodás Kép Pl. ti azt mondtátok, hogy 2-3 hónapos koráig ki se lehet vinni a gyereket, a mi szüleink meg az elejétől fogva vittek minket sétálni az utcára.

ancsipancsi

Mi ez a kétésbeesés oxi ügyben? Ha nem kell, nem adják, ha javasolt, adják. Csak viccből nem döfködnek belénk semmit, mert egyik se olcsó, és akkor minek? Ha meg adnak, biztos van rá okuk. Én pl. mindent rábíztam a szakemberekre, és most itt ez a tökéletes tündérmanó. Már csak több szülést láttak mint én! Kép
Ha valaki attól tart, hogy mindenféle mesterséges vackot kap az ember, hát sajna a csapvíz és a "tiszta" levegő sem jobb, szóval pár csepp gyógyszer biztos nem árthat meg, pláne ha egyébként is egészségesen élünk, nem? Na, nem is lovalom bele magam, de amennyi vacakkal mérgezzük magunkat, ez már tényleg semmi, pláne ha segít is a szülő nőnek, meg a babának. Persze, ha valaki teljesen természetes úton akar szülni, maradhat otthon is és 3 napig is szülhet, de ha nem muszáj... ?
neet
neet

Ancsi!
Ugye milyen idegesítő a sok ellenvélemény? Szerintem tűzz ki egy középutat, azt csináld úgy, ahogy te jónak látod. Kép
neet
neet

Neet, ezt orvosa valogatjaKép
es azert nem 3 naprol van szo, haenm akkor ha tenyleg megy magatol is, akkor minek?
sajnoa erre is van pelda, en csak ezt nem szeretnem

Kép
babarozsa

Neet!
inkább az, hogy letorkolltam az anyut, azt közben igaza volt, akkor még úgy volt, most meg más az álláspont. inkább mindenben igazat fogok majd adni neki Kép

ancsipancsi

Ancsi!

Én már háromhetesen szellőztettem az erkélyen a babát és négyhetesen már sétáltunk fél órát a parkban. Ez volt decemberben. 2-3 hónap bezártságot én biztos nem bírtam volna ki itthon a négy fal között. Kép

Andrea

KépKép
Áron

oké, akkor főleg megfogadom a tanácsukat Kép. nekünk hátsókertünk is van. augusztusban szülök, utána vétek lenne kihagyni az indián nyarat.

Vera! tök jó, hogy minden simán ment az utazással! engem is izgat az utazó ágy. szívem szerint ezt venném meg először Kép))

ancsipancsi

Greenolive!

Doki ajánlott kettőt, mind a kettőt felhívtuk, találkoztunk vele és most választás előtt állunk.
ada007

Sziasztok!

Vollard, gratulálok a legényhez még egyszer! Uff, nem gondoltam, hogy császár lesz a vége. Ismét tanubizonyságot tettem a naivitásomról. Kép

A nyóckerben sajna nincs anyasági támogatás. Kép Gondolom azért, mert túl sokan igényelnék meg.
zanza

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?