Új privát üzeneted érkezett!

Vuckó és Forgi!
Igen úgy számoljuk, hogy hány sikertelen hónap után sikerült.
Forginál azonnal, tehát az elsö ciklusban.
Nekem pl. az orvosság abbahagyása és a három hónap pihenõ után, három sikertelen hónap volt (3x megjött), aztán a negyedik ciklusban sikerült.

Ja, Forgi! Pótoltam az adataidat.

Kata007
Kata007

Vuckó!

Olvasom, hogy otthon van életed párja. És Te mégis a gép elött ülsz??????????????? KépKépKépKép

Gondolom nagyon örültök egymásnak. Ezek szerint még nem is látta a pocidat, így, kissé megnövekedve???
Mit szólt hozzá???

Bocs a sok kérdésért, csak kíváncsi vagyok Kép
Nekem a párom már egy nap után hiányzik...

Kata007
Kata007

Sziasztok lanyok!
Roviden irok csak, mert nagyon nincs idom most semmire, es csak hetvegere ugrottunk haza, amugy Helsinkiben vagyunk.
Koszonom mindenkinek, hogy ugy aggodott ertunk es hogy igy szurkoltatok. A parom kinyomtatta az utolso 2 het hozzaszolasait es bevallom, vegigbogtem az egeszet. Annyira jol esett, hogy igy biztattatok, izgultatok ertunk.
Donat baba szerencsere remekul erzi magat, ma mar 1100 gramm volt, naponta 20/30 grammot hizik, remekul lelegzik es mar semmilyen antibiotikumot nem kap, a sargasaga is elmulott, szoval mar nem kekfenyezikKép Kepzeljetek, mar kis rucik vannak rajta (40esek) es mar tarthatjuk a karjainkban, ilyenkor nagyokat nez, vizsgal minket, asitozik, nyujtozkodik meg szopizik. Akkora boldogsag lanyok, hogy nem tudom leirni. Decembert meg fent toltjuk Helsinkiben, januarban jovunk csak haza, Donat meg egy darabig az itteni korhazban lesz, januar vegen, februar elejen pedig mar itthon velunkKép, elkepzelhetitek, mennyire varjuk. Jelenleg 30ml tejcsit kap 3 orankent, 3 orankent meg proteinekben gazdag tejet, szerencsere tejcsim van boven.
Koszonom meg egyszer nektek a kedves, meghato szavakat, es akik most tartotok a 7. honapban, higgyetek el, hogy mar egy teljesen kifejlodott emberke van bennetekKép, en csak a szules utan dobbentem ra, milyen tokeletesek mar igy is ezek a csoppsegek! es elvezzetek meg a hatralevo 2 pocakos honapot!!!!! Talan egyszer nekem is megadatik a 9 csodalatos varandos honap, de ha nem, akkor is most ugy gondolom, csodalatos a babavaras, a szules, de az igazi csoda a karjainkban tartani a csoppseget, aki belolunk lett!

Minden ujdonsult anyukanak nagy gratula (Tikk, Agci, Mariann, Niki, Eras, BGabi...bocs ha valakit kihagytam), egy kicsit irigykedem, hogy ti mar otthon vagytok a babucival, de remelem, hamar eltelik majd nekunk ez a ket honap.

Boldog karacsonyt mindenkinek es csodalatos babas uj evet!!! Lehet, hogy csak Januarban tudok legkozelebb irni, addig majd Adrit megkerem, hogy neha irjon rolunk.

Pusszantas mindenkinek
Nyuszimano anyuka (Donat ma 2 hetesKép)
Nyuszimano-anyuka

Sziasztok Lányok! Kép

Jaj drága Zsófi, úgy örülök, hogy jól vagytok! Még a könnyem is kicsordult a jó híreid hallatán/olvastán, annyira örülök, hogy minden ilyen szépen, simán megy, és ez nem is lehet másképpKépKép

Nagy nehezen beüzemeltem a freestart-ot itthon, de eléggé gyatra, remélem, az üzimet még meg tudom írni, mielõtt szakadok. (lesz ám majd "rendes" netünk is... idõvel)

Velem semmi külcsi, majd mindjárt írok magamról, de elõtte van egy híremKép

Szóval tegnap elõtt (2001.12.08.) megszületett Niki kislánya 4250 grammal és 60 centivel, GÁTVÉDELEMMEL!!!!! Nem akarok hazudni, de asszem Leila a kislány neve (legalábbis jópár hete még ez volt a tervezett név), de ha mégsem, akkor ezer bocsi mindenkitõl, fõleg Nikiéktõl. A MÁV-ban szült dr. Herczegh-nél, ja és ami megdöbbentõ még: Ha jól emléxem, kb. 45 perc volt, míg beértek otthonról a kórházba, és rá fél órára megvolt a baba!!!!! Szóval nekem még most is a földön az államKép

Kata, figyu! A pocakos táblázatban lévõ Mariann ugyanaz a Mariann, akinek már megszületett Bálint nevû kisfia, ahogy azt a friss anyukás táblázatban írtad. Köszi és bocsi, hogy csak úgy idejövök és beleszólok mindenbe! Kép

Bocsi, sokaknak OFF lesz:
Tiduj, Zafi, Menta sziasztok! Kép jártok még tornára? Én elsunnyogtamKépKép Illetve hát minden napomat az új lakáskánk felújítása foglalja le, Apósom csinálja a burkolást, és minden nap viszem neki az ebédet, és sosem értem volna oda a tornára. (pedig hogy hiányzik...) Egyébként most átmenetileg Anyunál lakunk, ez az új lakástól kb. 10 perc, ezért is az én reszortom Apóskám ebédeltetése. Amúgy pedig kb. január közepén költözünkKép

No és végül -ha megengeditek - magamról:
Elvileg mára vagyok kiírva, de múlt hét hétfõn (dec. 3.), mikor a dokinál jártunk, aszonta, hogy a hét második felétõl bármikorra várható Bálint baba, mert bõ egy ujjnyira nyitva a méhszáj és "papírvékony". Na, ehhez képest most hétfõ reggel van és Bébikénk még sehol, fütyül Õ úgy látszik a papírvékonyságra. Aszongyák, hogy a hidegfront, a hóesés babát hoz, mi ezek szerint erre is fütyülünkKép
Ha szerda reggelig nem történik semmi, be kell mennünk a MÁV-ba egy vizsgálatra (UH+CTG+NST), de aszonta a doki, hogy egyáltalán nem biztos, hogy bent is kell maradnunk.
Viszont pl. tegnap este is fájdogált az alhasam meg a derekam, remélem, tényleg lesz most már valamiKép Õrületesen várom a Nagy Találkozást, minden félelem nélkül.
Nagyon örülök, hogy szorgosan érkezik az utánpótlás a táblázat "aljára", üdv. Nektek a fedélzeten! Kép
Friss anyukák, Nektek pedig hatalmas gratula, roppantul irigykedem, hogy Ti már babáztok ezerrel, de semmi vész, nemsokára követlek Benneteket! Kép
Na, búcsúzom, elég lesz belõlem, legyetek nagyonnagyon jók, további kellemetes babavárást mindenkinek. Majd jelentkezem!

cupp,
Beja (40 hét + 3. nap)
Beja

Szia Beja!

Bevallom azért jöttem fel a netre mert már nagyon kiváncsi voltam Rád, meg persze a többiekre is. Hát nem semmi, amit januárra vállaltok, de jobb késõbb, mint soha és biztosan irtózatosan gyönyörû és idilli lesz minden ha egyszer kész lesz! (Ezt tapasztalatból mondom.Kép. Én is a múlt héten azért nem tudtam menni tornára, mert még mindig a takarítás, padlószõnyeg lerakás, stb. foglalta le az idõmet és az energiáimat. Most meg begyulladt az egyik lábujjamon a köröm és még járni is fájdalmas, pedig már hiányoznak Zafiék, Tidujék!
Én mostanában egyre jobban félek a szüléstõl, pedig eddig nem féltem. Fõleg esténként ébredek arra, hogy baromira félek. Te, hogy csinálod, hogy nem félsz? Vagy az csak úgy jön?
Nagyon drukkolok neked a héten és majd próbálj meg valaki által üzenni nekünk!

Nyuszimanó! Továbbra is drukkolok nektek!
Tiduj, Zafi! Bocsánat, hogy megint "lógok"! Jó tornázást nektek én majd itthon próbálkozom.
És persze nagyon gratulálok minden újdonsült anyukának! Nagyon-nagyon!!!
Menta
Menta

Sziasztok!

Minden új anyukának és babának egészséget kívánok!

Örülök, hogy Nyuszimanó és Donát jól van. Kép

Nagyon jó volt olvasni a babakocsikról is, nekem is komoly gond.

Dojika, Norci, Pucúr, Csilla!
Ma 16:00 órára megyek tornázni. Holnapi napot kihagyom. Sajna a péntek is ki fog maradni, így azt hiszem, hogy szerdán és csütörtökön megyek legközelebb.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok az alvással, de nekem ez a hétvége borzalmas volt. Ha álltam, akkor megfájdult a derekam, ha ültem vagy feküdtem, akkor zsibbadt a karom és a lábam. Az elmúlt éjszaka óránként ébredtem fel arra, hogy zsibbadok, s mindegy hogy fekszem, jobb vagy baloldalt vagy háton. Hason persze nem tudok. Kép

Tünde
gtunde (gtunde)

Sziasztok!

Minden új anyukának és babának jó esgézséget kívánok!

Nagyon örülök hogy Nyuszimanóéknál rendben zajlanak az események, izgultam értük nagyon!

Tünde - én is csak szerdán és csütörtökön megyek tornázni, akkor találkozunk!

Ma reggel voltam vérvételen AFP ügyben... elértük ezt az idöpontot is... telik az idö...

LÁnyok!
Segítsetek már, ost hgy van ez a GYED számolás ? ha januártól táppénzre megyek, az beleszámít még vagy már nem mert csak ezt az évet veszik figyelembe???
Kezdek besokalni itt bent és szeretnék szabadulni azthizsem...

Sziasztok
Dojika 16h+3n.
Dojika

szia Beja!

De jó, hogy már neked is van otthon net. Még mindig egyben vagy? ÉN már minden percben a telefonom nézem mikor üzensz, hogy megérkezett a kis uffos Bálintka.Kép
Nagyon vigyázz magadra és szerencsés találkozást kívánok.
Azonnal jelentkezz ha van valami.

puszi

Tikk
tikk

Sziasztok pocakosok,
Forgi,
Nekem is gyakran keményedik a hasam, és szedem én is a Magnéziumot naponta kétszer.
Miért vagy veszélyeztetett ? Tudod, nekem is azt mondta a doki, hogy nem tart valami erõsen a
külsõ méhszáj, engem is be akart fekteteni a kórházba, aztán megígértem, sokat pihenek, így megmenekültem...
A hasam is görcsölget, igaz gyengén, és egyébként én is jól érzem magam...
Ha muszáj feküdj be egy pár napra, a legfontosabb, hogy jól legyen a picurka.
Vigyázz magadra,

Kele,
Te keveset híztál, ügyesen tartod magad, nekem idáig + 6,5, és en is nehézkésen mozgok már,
fõleg most télen, az öltözködéssel van baj, úgy idegesít az a sok vacak ruha...Imádom a nyarat !!!
Amúgy még én sem vettem szegény picurnak semmit, most következik a babakocsi meg a hordozó vásárlása...
Te dolgozol még ? Ha igen meddig ?
Én január közepétõl eljövök a munkahelyemrõl, és következik a drága pihenés. Sokan mondják, mindent megér ez az idõszak, kevés ilyen periódus van az életben.
Annyira várom hogy megszülessen a pici fütyiske, de március még messze. Nagyon bírom, hogy mindketten március 31-re vagyunk kiírva, olyan klassz...
Most adom le az adataimat Katának, leszek a táblázatban is...
Üdv.

Kata 007
Légyszi írj be engem is a táblázatba, adataim a következõk :
Kristi, 24 hét +1n, Erdély, 29 év, március 31, 4 ciklus, 1 b
Köszi elõre is a türelmedet...

Üdvözlök mindenkit.
Kristi ,24 h +1
Kristi

Sziasztok lányok!

Még nem ismerhettek, mivel most írok elõször, de régóta olvaslak benneteket és együtt izgulok és örülök veletek nap mind nap.
Az elsõ babámat várom, 2002 április 11-én, látom vagytok egy páran egyidõsek, sõt ketten pont erre a napra vagytok kiírva.
Egy kérdésem lenne hozzátok, hátha tudtok segíteni.
Több mint két hete köhögök, már azt hittem javul, de tegnap este új erõre kapott a gyötrelem.
Eddig nem nagyon foglalkoztam a dologgal, de most már egy kicsit aggódok a baba miatt, szegény azt sem tudja mi lehet ez a földrengésszerû dolog, aminek hevessége néha olyan erõs, hogy úgy érzem nagyon megrémül s ilyenkor alig-alig mozog.
A helyzet az, hogy sem torokfájás, sem láz, sem nátha nem elõzte, meg az egész köhögést. Az orvos kakukkfû teát javasolt, mézet és valami köhögés elleni szirupot, amit kismamák is szedhetnek.
A gyógyszertárban amikor a szirupok iránt érdeklõdtem, csak néztek rám érthetetlenül, majd kaptam egy Ambroxol-Q nevû szert, amire ugyan az van írva, hogy az elsõ három hónapban és a szoptatás alatt nem ajánlott, de én nem hiszem, hogy nincs valami ennél ártalmatlanabb, esetleg homeopátiás szer.
Ha tudtok ajánlani valamit, akkor nagyon köszönöm.
Mindenkinek jó babavárást kívánok:
Cami 22+4
cami

Sziasztok!

Sajnos csak most találtam rátok, de szeretnék bejelentkezni. Végigolvastam majdem az egész topicot és nagyon tetszik, ahogy segítetek egymásnak.
31 hetes várandós vagyok és a kislány nálunk a második baba lesz. A kisfiam márciusban lesz 3 éves.

Minden új anyukának és babának sok boldogságot kívánok.

Sziasztok
Eszter (pont 31 hét)
Eszter

Sziasztok Kismamák!

Tünde! Úgy látszik hasonló volt a hétvégénk, mert én is hulla voltam és minden alvás-próbálkozásnál elzsibbadt a karom, vállam - a pocakkal meg sehogy nem volt jó a fekvés Kép (az óra persze rendre csörög reggel, nincs mese)

Drága Zsófi!
Nagyon jó volt hallani Rólatok és én is gratulálok mégegyszer! Kép Láttam egy nagyon jó mûsor-sorozatot a spektrumon a koraszülöttekrõl és izguló mamákról, ahogy ott simogatják az inkubátoron át azokat a parányi kezecskéket, aztán elõszõr fürdethetik stb...a film végén pedig bemutatták a picúrokat 2-3 évesen is és persze makk-egészségesen! Amikor meghallottam, hogy a tüdõ rendesen mûködik, már gondoltam, hogy nem lesz semmi baj!

Eszternek gratulálok Én is Tamarához! Kép
Várjuk a beszámolót a szülésrõl és az EDA-ról! Fõleg az utóbbi érdekelne nagyon!

Kedves BMárti!
Nem is reméltem, hogy valakinek is türelme lesz újra leírni a babakocsi-dolgot, mert tudom, hogy már annyit beszéltek róla. Nos..engem olyannyira sikerült meggyõznöd, hogy szerintem kérek egy Peg Perego Venezia-t és odateszem magam mellé - a többit meg kipróbálás-képpen összehasonlítom vele. (ki tudja mikor lesz idõ ilyesmire). Egyébként a sógornõmnek Graco van és nem vagyok tõle annyira elájulva.
Mennyibe került ez a Peg Perego?? (sejtésem van csak). Ti a soroksári Megatoys-ban vettétek?
Mégegyszer köszi! Kép és pihenj Sokat!

Vuckó! Hol járkál a párod? Mit szólt a pocihoz?
Látom, Te is munkahõssé avatod a Pocaklakót! Kitartás!! - és ezt magunknak is mondom! Kép

Szia Heni!
Én is nehézkesen létezem -és keveset alszom. A pocakformáról annyit, hogy nekem is mindenki lányt jósolt (én is) - az UH napján reggel viszont már mutogattam a HEGYES!! pocakom a kispapának, jelezve, hogy talán mégiscsak fiú! Nekem ez bejött, de természetesen nagy hülyeség - különben tuttira meg fogod most tudni (fõleg ha fütyis!). Mindenképpen írd meg, hogy mi volt a 3D UH-n és mit lehet ilyen idõben látni! NAgyon kíváncsi vagyok én is és igenis rá fogom beszélni a páromat, hogy menjünk el mi is! Különben az após megjósolta, hogy ápr.13 helyett 8-án hétfõn fog születni a mi babánk, mert 5 generációra visszamenõleg mindenkinek lett egy ugyanolyan nevû fia és mind az öt fiú (a párom is, apja is, nagyapja stb.is) HÉTFÕI napon születettek. Majd meglátjuk. Kép

Még annyit, hogy csodálom, hogy el tudják téveszteni a nemét egyáltalán a 22. hét után. Hacsak nem egy szégyenlõs kislányról van szó..(de akkor meg mondják meg késõbb, de BIZTOS-ra). Szerintem itt orvosi hozzá-NEM-értés-rõl is szó van egyes esetekben, mert az UH-n egyértelmûen láthatóak sokkal kisebb dolgok is! Az én dokim csak nevetett, amikor megerõsítést kértem, hogy tényleg jól látta-e -és azt mondta, hogy 21 éve még nem fordult elõ, hogy tévedett volna.

Vigyázzatok magatokra!

Mummy /22+2/
Mummy

Sziasztok !

Nyuszimanó !
nagyon örülök hogy ennyire jól vagytok Donáttal együtt.
nagyon jó egészséget kívánok nektek és sok türelmet.

Zafi !
nem vettem nadrágot a betéthez.hétvégén voltam kórházban rokonlátogatáson és a bácsin ilyen inkontinenciabetét nadrág volt.hát kissebb sokkot kaptam.
voltam talpmasszázson a vizesedésem miatt. most is vizes vagyok de legalább NEM FÁJ ! hihetetlen hogy végig tudom aludni az éjszakákat. Kisbence nagyon aranyos, már nagyon kímél engem. gyomorégés szinte semmi. és nagyon fürge lettem mióta leszállt a pocakom. nagyon várom a 17.-ét hogy mit saccol a Herczegh. a csecsemõsökre visszatérve teljesen biztos vagyok benne hogy csak egy éjszakát fogok ott tölteni és Kisbencét nem kapják meg. egy percre sem.
írd meg hogy mit mondtak 13.-án!! ma dolgozom lehet hogy pénteken is benézek.

BMÁrti !
szia!! jó olvasni hogy jól vagytok. kiváncsi vagyok nagyon mikor szülsz. nehogy megelõzzelek...

Kisbence
Kisbence

Sziasztok lányok,
mai ctg után megint berohantam kicsit miattatok amelóhelyre... Mennyi baba született!!!! nAGY GRATULA MINDENKINEK!
A mi babánk már óriási, majdnem négy kilós már most és még három hét hátra van. Persze én is négy és fél voltam, a férjemmeg öt húsz, úgyhogy nem meglepõ... Amúgy jól vagyunk, én ma reggelmég betoltam a kocsit, mert nem akart indulni, szóval fõ a strapabírás...
Mindenkinek nagy puszi, jövõ hétfõn remélem újra jelentkezem.
mégegykata 37
mégegykata 37

Sziasztok!

Ma jött meg az AFP eredményem. Minden rendben van! Kép
Úgy izgultam! Szerdán megyünk genetikai UH-ra, már alig várom! Kép

Lányok!
Ma 17.45-re megyek tornára. Remélem találkozom valakivel. Egyébként van, amikor tudok akár 16.00-ra is menni. Szerencsére van amikor Apa is el tud menni a Enikõért az iskolába.
Múlt héten hétfõn voltam utoljára, de akkor sem tornásztam, mivel a helyszínt áttették a Klinikára, ami éppen teltházas volt. Kép
Már nagyon hiányzik a torna, igencsak érzem a csontjaimat, de ha tornára megyek, akkor sosincs ilyen gondom.

Csilla1 17h4n
Csilla1

Mummy!

Bocs, hogy belekotyogok.
A Megatoysban csak bizonyos márkákat árulnak. Pl. Graco-t. A Peg-Perego kocsikat pl. a Brendon boltokban találsz.
Brendon elég drága, de azt nem tudom, hogy hol lehet máshol is Peg-Perego kocsit kapni. Szerintem a Venezianak csak egy hátránya van, hogy a kerekei kicsik (mégha mind a négy bolygósítható is), és én most már nem vennék ilyen kerekü kocsit. (A fiammal (pedig akkor még Pesten laktunk) kis kerekü Peg-Perego kocsim volt, és hát nem igen vált be. Mármint a kerék. A kocsi igen! Most is Peg-Perego kocsit fogok valoszinü venni, de egy másik olyat, amire babaülés is tehetö (a talpba beköthetö babaülés nagyon tetszik), azt hiszem Primo Viaggio-nak hívják (ennek nagyobb a kereke). Igaz, a tájékoztatóban azt olvastam, hogy a Venezia kerekei bolygósíthatóak és rugósak. Ennek még nekem is utána kell néznem (a mostani talajviszonyaink miatt nem mindegy a kerék).
Lehet, hogy a Primo Viaggo drágább a Veneziánál. (Mostani ára: kb. 78 ezer, a babaülésé 35 ezer a Brendonban).

Ha valaki tud még olcsóbb Peg-Perego lelöhelyet, irjátok meg légyszi!

Beszti (10+4)
Beszti

Sziasztok

Csilla1, melyik nap tudnál jönni 16-ra?
Mert nekem az a legjobb idöpont... Szerdan es csütörtökön akkor megyek majd.
Örülök hogy jó lett az AFP-d, nekem ma reggel vették le a vért hozzá...

Dojika 16h+3n
Dojika

SZijasztok!

Te jó ég, ahányszor bekukkantok ide, mindig születik egy babaKép ez olyan jó! Úgy nézem karácsony tájékán hatalmas babaesö lesz!

Eszter! Gratulálok a kislányodhoz, és hogy ilyen jó emlék maradt a szülés!

Mariann! Gratula Bálinthoz, Móninak pedig Nellihez!

Nyuszimanó! De aranyos volt, amiket irtál! Nagyon örülök, hogy minden rendben Donáttal és hogy tejcsid is van!

Niki! 45 perc??? huuuha! Az igen! Gratulálok a kislányodhoz, jó magas baba!

Beja! Mostmár bármelyik pillanatban te jössz! Nagyon szoritok!

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Köszi Beszti! Kép
Meg fogom nézni a Primo Viaggio-t is, -én is azt hallottam, hogy jobbak a nagyobb kerekek, de az ismeretségi körömben nem panaszkodtak a kisebb kerekûre sem -én pedig fõleg aszfalton /parkban fogom tologatni és ha a Peg Perego-k ilyen könnyedén összecsukhatóak és ilyen praktikusak, akkor emellett maradok..csak az ára!!! Valami õrület!!
Nyugtassatok meg, hogy megéri a pénzt egy jó babakocsi!!
(én azzal nyugtatom magam, hogy tényleg 2-3 éves koráig szánom ezt).

Mindjárt lejár a munkaidõm. Ülve el tudnék aludni a fáradtságtól, -nagyon kívánnék egy kis vízszintes pozíciót!

Jók Legyetek!

Mummy (22+2)
Mummy

Sziasztok!

Gratulálok minden újdonsült anyukának és babának!!

Dojika!
Mit mondtak neked, mennyi idô míg meg lesz az AFP eredménye? Én szerdán megyek, és az orvoshoz is kellene mennem, ha meg van az eredmény. És még karácsony elôtt szeretnék menni...

Margaréta 16/2
margaréta (margar&

Sziasztok!

Köszönjük a gratulációkat, én is üdvözlök minden anyucit!

Viráganya!
Gratulálok a fiúcskához! Kép Mit szól hozzá Virág?

Beja!
Nagyon szorítok neked, hidd el, klassz lesz a MÁV-ban szülni!

Norci!
A Tamara nálunk is a férjem ötlete volt, kicsit vegyes a fogadtatása, de nekünk tetszik.

Mummy!
Az Eda-ról csak jókat tudok írni. Én úgy mentem szülni, hogy ha lehet,nem kérek érzéstelenítést. A tágulás viszont nagyon lassan haladt (már 1,5 perces fájásaim voltak,de még csak 2 ujjnyira volt nyitva a méhszáj,és ez órákig nem is változott), és elég rosszul is viseltem a dolgot,úgyhogy a dokival egyetértésben választottuk az Eda-t. A fájásokat lehet azért érezni, de ég és föld a különbség! Az utolsó 4 órát már végigpoénkodtuk. Az Eda-nak köszönhetöen sikerült kitágulni is, és a végére babóca is hajlandó volt lejjebb vinni a fejét, így elkerülhettük a császárt, ami egy ideig nagyon esélyes volt. Nálam az Eda-nak nem volt semmilyen mellékhatása,sehol sem zsibbadtam (sem közben, sem utána),a baba se lett aluszékony, a szülöszobán már szopizott is böszen. Ami még nagyon jó volt,hogy egyáltalán nem fájt a varrás, pedig kb. 3/4 órán át tartott (közben is ment az Eda), belül is repedtem, a gátmetszésem is nagy volt,szóval mindenhol varrtak. Persze én nem akarok senkit rábeszélni az érzéstelenítésre, csak a saját tapasztalataimat írom le.

Bocs, ha túl hosszúra sikerült!

Eszter (ahogy néztem, már ketten vagyunk ezzel a névvel, de talán egyértelmü, hogy melyikünk kicsoda)
eszter

Sziasztok!

Én is gratulálok minden új anyukának, akinek még nem gratuláltam volna Kép
Nyuszimanóéknak meg külön nagyon örülök, hogy minden rendben és csak így tovább! Kép
Képzeljétek olyan jól vagyok, hogy ma már dolgoztam, most meg fõzõcskézek Kép és zabálok Kép

ÁFP-rõl lányok, nekünk jövõ hét szerdán lesz és már a két ünnep közt meg lesz az eredmény, remélem minden okés lesz. Aztán ünnepek után mehetünk az orvoshoz részletesen megkukkolni a kismanót Kép Hátha addigra megmutatja azt is, hogy a lábaközt milye van Kép

Képzeljétek találtunk egy tök jó lakást, ahol lenne hely babaszobának elég jó áron, csak hát nem tudjuk le merjük e foglalózni, amig nincs vevõ a milyenkre, még csak most kezdtük el hírdetni a mienket, szerdán jelenik meg jó lenne, ha lenne érdeklõdõ. Drukkoljatok! Amugy nem érdekel valakit, ez alkalmas lenne gyerekkel, ha apuci nem itthon dolgozna és nem kellene neki külön dolgozószoba, a keres-kínál rovatba már írtam róla. (Bocs, a hosszú of topic-ért, de hátha tudtok segíteni)

Norci
Norci

bocs mije van akart lenni
Norci

és mienkre nem tom mi van velem, pedig utálom a helyesírási hibákat

Norci
Norci

Sziasztok!

Mariann! Gratula Balinthoz!
Niki! Neked gratula a kislanyhoz! Mindket anyucinak es babocajanak jo egeszseget es sok tejcsit!

Nyuszimano-anyuka! Mar alig varam a hireket feloletek. Ugy orulok, hogy minden ilyen jo. Donat baba egy nagyon eros fiucska, es igaz hogy hosszu meg ez a ket honap, de biztos hamar elszall. Nagyon szepen fejlodik a picur!Kép Gratula neki megegyszer, persze neked is.

Beja! Remelem Balint baba minnel elobb megerkezik, es a karacsonyt mar egyutt tolthetitek otthon. Ennel szebb karacsonyi ajandekot senki sem kivanhat maganak. Szoritok, hogy hamarosan megerkezzen.

Forgi! Je, most hogy olvastalak, mi egy napra vagyunk kiirva. A kisasszonyt mi is marcius 24.-ere varjuk. Kép A kulonbseg annyi, hogy en meg csak a 25. heten jarok te meg mar a 26.-on.

Eszter! Udvozollek koztunk! Szerintem jobb lenne ha azonositot valtoztatnal, hiszen van mar koztunk Eszter es csak keveredest okozhat.

Cami! Nekem is kohogesre sok mindent ajanlottak. Nekem a Halls cukorka hasznalt. De ez embere valogatja. A masik amit ajanlani szoktak az a hagyma tea piritott cukorral. Sokak szerint nagyon jo, de en keptelen vagyok meginni. Remelem mar jobban vagy.

Megegykata! Jo nagy babanak nezel elebe! Latom jo a strapabirasod ennyi idos terhesen. Kép

Andysj
Andysj

Sziasztok!

Igazatok van nem szeretnék kavarodást okozni, ezért a nevemet Eszterrõl OEsztee-re változtatom.

sziasztok
OEsztee
OEsztee

Sziasztok!

Beja!Kép
De jó hallani rólad! A tornán már mindenki azt várja, hogy szüljél! Remélem még lesz lehetõségem meglátogatni téged. A Kati már csak ezen a héten lesz Kép jövõ héten helyettesítés lesz, úgyhogy mindenképpen küldj egy SMS-t, nehogy lecsússzunk rólad! Meg aztán rengeteg kérdésem lenne/lesz majd Hozzád! Csütörtökön megyünk dr.H-hoz!!!Kép

Menta! Mit csináltál a lábujjaddal?! Kép Amint fent írtam, idén már csak ennyi torna lesz, jó lenne, ha még tudnál jönni! Tiduj ma nem volt és ha jól emlékszem már netközelben sincs, remélem vele is találkozunk még, mert most már õ is mindjárt szül.

Kisbence! Jó dolog ez a talpmasszázs, örülök, hogy legalább a fájdalmakat elmúlasztotta. Most már én is azon gondolkodom, hogy minél elõbb haza kéne jönni a szülés után, de majd meglátom a körülményeket, meg az idõpont is sokat fog számítani. Nekem még nem ment lejjebb a pocakom, bár úgy igazából nem is volt fenn. Nem tudom eldönteni. Én végig kaptam rendesen levegõt és gyomorsavam sem volt. Mostanában úgy érzem, mintha egy kicsit lejjebb nyomna a fejável és sokkal többször járok pisilni is, de nem tudom. Majd csütörtökön megtudjuk!

Pussz mindenkinek,
Zafi (holnap 37.)
zafi

Szijjasztok Lányok!

Hát látom,nem fog unatkozni a jézuska, bõven lesz gyermekáldás ebben a hónapban!

Képzeljétek ma voltunk 3 D-s ultrahangon, és megtudtam, hogy kislányunk lesz. Kérdezte a férjem, hogy ez mennyire biztos, mire a doki azt mondta, hogy nekünk 100%, magának 110%. Én úgy elkezdtem nevetni, - még utána vagy 2 óráig egyfolytában mosolyogtam - ugyanis és megvoltam gyõzõdve, hogy biztos egy kis fütyis lakik a pocakomban. Persze a kisasszony épp nyugis kedvében volt, igaz reggel 7-kor már jól hasba rúgott. Olyan édes volt, látszott a kis arcocskája, épp ásított is, s én még úgy láttam, mintha mosolyogna is.

Mummy! Mindenképpen azt ajánlom, hogy a 30 hét körül menjetek el, nekem is azt mondta a doki, hogy akkor a legjobb, mert már elég szépen ki van fejlõdve mindene, de még van hely a mozgásra. Ne hagyjátok ki , fantasztikus élmény!!! Igaz 8000 Ft.
Ha már ott voltunk a Megtoysba, nézegettem a babkocsikat. Nekem nagyon szimpatikus a Graco - az a fajtája, aminek hosszú lehajtható lábrésze is van. Szerintem ez nagyon fontos, mert vagy 20 cm-vel meghosszabbítja a babakocsit. Ha nagyobb lesz a baba és alszik, nem lóg le a lába. Annyi szép babakocsit látok, ami tök jó lenne, de olyan rövid a fekvõfelülete. Erre figyeljetek oda a végsõ döntésnél, nehogy késõbb bánjátok meg! Fél ms perc alatt fél kézzel összecsukható, és mózeskosárnak is lehet használni, mert le lehet venni a tetejét és 2 irányba rakni. Vagyis nem a kart állítod át, ha azt akarod, hogy szembe legyen a baba, hanem úgy rakod fel rá a felsõ részt. Nagy kerekek, az elsõ kettõ bolygósítható. Ha bébihordozóval együtt veszed 99.000.- , ha csak a kocsit 60.000.- az ára. Nem túl olcsó az biztos.

Lányok! Mondjátok már meg nekem, mit "kell" érezni, amikor keményedik a has? A dokim írt fel egy Terbutalin nevû kapszulát, hogy ha érzem a keményedést vegyek be egyet. Azt mondta, hogy kicsit rövid a méhnyakam hosszúsága, és ez nem jó ha így folytatódik, mert kinyílhat a méhszáj. Úgyhogy most be vagyok egy kicsit tojva. Volt Valakinek ilyen?

Nagyon örülök, hogy ilyen szépen fejlõdik a kis Donát, biztos minden rendben lesz mostmár.

Üdv. Mindenkinek
Heni 22/2
heni

Sziasztok!

Kristi! Nekem reggelente a harisnyahúzás esik nagyon nehezemre. Ma próbáltam intézni egy kis akrácsonyi bevásárlást és hát be kellett látnom, hogy már nem vagyok a régi. Az útvonalat kb tizedére csökkentettem és még így is nagyon kivoltam, amikor visszaértem a munkahelyemre.Kép Én szerencsére kocsival járok dolgozni, most a dugó miatt villamosoztam. Hát mit mondjak, rémisztõ volt, az a sok tulakodó ember, nagyon féltettem a pocakom. Nem zudom mi lesz az ajándékokkal, de több ilyen útra már nem nagyon szeretnék vállalkozni.
Igen, én még dolgozom, és végig dolgozni is szeretnék, de legalább márciusig. Nagyon jó a muknahelyem, normális kollégákkal és kitûnõ körülményekkel. Persze ezt most így gondolom, de ezelõtt 1 hónappal, ha valaki nekem azt mondja, hogy a Király utcától a Nyugatiig nehézséget fog jelenteni a séta, hát nem hiszem, ma pedig...
Mariann! Köszönöm szépen az ajánlatod a kocsival kapcsolatban, de szeretnék új kocsit venni a babának. Tudod, elsõ baba és szeretnék neki mindent újonnan venni. Majd a következõnél biztos más leszKép

Kele
Kele

Sziasztok!

Úgy örülök, hogy Nyuszimanóék jól vannak. Kép Ezt már biztosan nem olvassa, de úgy látszik nem hiába izgultunk. Jó egészséget nekik, és mihamarabbi hazamenetelt!

Beja!
Köszi! Nem tudom, hogy maradt benne a pocakosban. Szétszórt vagyok Kép

Kristi!
Minden óhajod így teljesüljön Kép Beírtalak!

OEszter!
Ha a táblázatba is fel akarsz kerülni, add meg az adataidat.

Norci!
Mi kedden megyünk az AFP-re. Én is alig várom már az eredményt, pedig még meg sem csapoltak. Kép
Úgy örülök, hogy jól vagy. Én már 2. hete újra dolgozom. Egész jól bírom, csak idegesít, hogy mindenki azt kérdezi, hogy meddig akarok dolgozni. Na nem a fönökeim. Ök örülnek, hogy még vagyok Kép Nekik egy kérésük volt, hogy ha tudom, hogy már nem jövök többet, akkor szóljak, mert intézkednek utánpótlásról. A helyettesítöm megvan a babás idöre, megoldottuk házon belül, de a státusz nem maradhat szabadon, mert elveszik.

És akkor itt az új anyukás táblázat Nikivel. Ha mégsem Leila a kislány, akkor majd módosítom.

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól
Cseri Boglárka 3400 g, 49 cm 2001.07.28 ( - ) 14 nap
Tvica Kristóf Bence 3400 g, 54 cm 2001.09.04 ( - ) 1 nap
Cory Balázs 2900 g, 50 cm 2001.09.12 ( + ) 5 nap
Pocok Anna Lara 4100 g, 57 cm 2001.09.28 ( + ) 8 nap
Manka2 Benedek Artúr 3450 g, 52 cm 2001.10.10 ( - ) 8 nap
Beáta Martin 3760 g, 55 cm 2001.10.11 ( + ) 1 nap
Adri Marcell 2600 g, 48 cm 2001.10.14 ( - ) 10 nap
Szilvi Zsanett 2850 g, 47 cm 2001.10.17 ( + ) 1 nap
Lara Hanga 3480 g, 50 cm 2001.10.24 ( + ) 8 nap
Erás Bianka Erika 4000 g, 52 cm 2001.10.24 ( + ) 14 nap
Király Kati Bence 3400 g, 53 cm 2001.10.28 napra pontos baba
Andiv Márkó 3000 g, 54 cm 2001.10.29 ( + ) 1 nap
Helga Gedeon 3160 g, 49 cm 2001.10.31 ( - ) 10 nap
Katus Kristóf René 3690 g, 49 cm 2001.11.07 ( - ) 19 nap
Rebi Ildikó Csenge 2800 g, 52 cm 2001.11.07 ( - ) 5 nap
Viki Máté 4350 g, 57 cm 2001.11.14 ( + ) 7 nap
Eszter Tamara 3350 g, 53 cm 2001.11.14 ( - ) 2 nap
Gabi Noémi 4500 g, 51 cm 2001.11.18 ( - ) 11 nap
Tikk Hanna Barbara 3800 g, 59 cm 2001.11.21 ( + ) 7 nap
Viráganya Máté 3800 g, 58 cm 2001.11.21 ( - ) 8 nap
Niki K. Lilla 2850 g, 51 cm 2001.11.22 ( - ) 1 nap
Nyuszimanó Donát 1040 g, ...cm 2001.11.25 ( - ) 88 nap
Laura Romola 2370 g, 47 cm 2001.11.30 ( - ) 6 nap
Zsuzsi Dorottya 3380 g, 54 cm 2001.11.30 napra pontos baba
Ágci Gábor 3440 g, 51 cm 2001.12.04 ( + ) 10 nap
Szilvi Nóra 4300 g, 58 cm 2001.12.04 ( - ) 11 nap
Móni Nelli 3920 g, 52 cm
Mariann Bálint 3300 g, 50 cm 2001.12.07 ( - ) 7 nap
Niki Leila 4250 g, 60 cm 2001.12.08 ( - ) 2 nap
</pre>

Kata007
Kata007

Forgi!

Remélem sokat pihensz és megnyugodtál kicsit. Mondd csak, milyen érzés, amikor keményedik a pocakod? Én ugyanis ma voltam orvosnál, s kaptam gyógyszert erre, csak az a baj, hogy nem tudom mit kéne éreznem. Nekem ugyanis nem azt mondta a doki, hogy nagyon lent van a baba feje, hanem , hogy rövid a méhnyakam, mert ezek a keményedések nyomják lejjeb a babát(?) - s vigyázzak vele, mert ha így megy kinyílhat a méhszáj. Hát persze most tele a gatyám. És nekem is sok pihenést javasolt.
Miért vagy Te veszélyeztetett terhes?

Lányok segítsetek milyen az a pocakkeményedés , mert megõrülök. Eddig kb. 2x éreztem ilyesmit, de az olyan volt, mintha a KisManó dugta volna vagy a fejecskéjét vagy a popsikáját a hasfalamhoz, mert egy tenyérnyi helyen éreztem csak. De gondolom nem ez volt, mert mint írtam ilyet 2x éreztem, attól meg csak nem rövidül meg ennyire a méhnyak...

Heni
heni

Sziasztok !

Kristi!
Nekem sajnos két babám elhalt az elsõ harmadban és ezért vagyok veszélyeztetett terhes,már a második hónaptól nem is dolgozom.

Heni!
A keményedést én úgy érzem,hogy hirtelen kõkemény labdává ugrik össze a méhem és ezt úgy is érezni ha ráteszem a kezem.Az egész kb 20 másodpercig tart utána "kienged".
Amióta iszom a magnéziumot és szinte állandóan fekszem sokkal ritkábban fordul elõ.

Andysj!
Tényleg még nekem sem tûnt fel hogy egy napra vagyunk kiírva!
A különbség csak annyi,nekünk nem mutatta meg magát a 4D-s ultrahangon.

MInden babának és mamának sok boldogságot

Forgi
Forgi

Jó reggelt minden kismamának !
Forgi
Nekem is volt már egy vetélésem az elsõ harmadban, és szörnyû érzés egy ilyent átélni.
Pihenj sokat, meglátod minden rendben lesz, és vigyázz magadra.

Heni,
Nekem is azt mondta a doki, hogy nem tart valami jól a külsõ méhszáj, ezért pihenjek sokat, mert
kinyílhat, ha nem vigyázok. Magne B6-ot is szedek.
A pocakom is szokott keményedni, és nem szeretem ezt az érzést, mert mindig aggódom ilyenkor.
Érdekes, nekem akkor keményedik, amikor lepihenek, és sokszor csak az egyik oldala a hasamnak.
Ilyenkor, ha ráteszed a kezed a hasadra meglepõ keménységet észlelsz, sokszor még szemmel is látható...
Te dolgozol még ? Szerintem pihenj minél többet, meglátod nem lesz baj.

Kele,
Bizony nekem is már nehezebb a mozgás, pedig nagyon mozgékony alkat vagyok, a kolerikus tipusba tartozom...
Én is annyira féltem a pocimat, és utálom a harisnyát meg a zoknit.
Te jársz valami terhes tornára ? Én mindig sportoltam, de most egyáltalán semmi kedvem a kismamtornához...
Egy kis séta jól esik minden nap, de semmi kedvem a lábemelgetésekhez.
Nem lesz nehéz neked végig dolgozni majd nagy pocival ?
Neked milyen gyakran keményedik a pocid ?

Üdv. mindenkinek,
Kristi 24+2
Kristi

Sziasztok!

Tudnátok abban segíteni, hogy milyen pénzt igényelhetünk a magzat 91. napos korától? Egyáltalán hol kell igényelni?

Köszönöm elõre:
ZSófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!

Eszter, Móni, Mariann, Niki! Óriási gratula nektek! Jó egészséget nektek is, és a kisbabáitoknak is! Milyen furcsa Kisbabának nevezni már a volt Pocaklalkókat... Kép

Kele! Hát igen, tényleg célegyenesben érzem magam. Kép Ma kezdjük a 39. hetet, szóval papírforma szerint még két hét. Mivel a kedvenc kismamakönyvem szerint +-2 hét normális eltérésnek számít, így lehet, hogy holnap, de lehet, hogy még egy hónap... Most ez a legrosszabb (nekem), hogy képtelen vagyok bármit is elõre tervezni az ünnepekre. Lehet, hogy hipp-hopp megszülök, és karácsonyra már itthon is leszünk, de az is lehet, hogy még a szilvesztert is "egyben" töltjük. Így nehéz lesz megszervezni a családi karácsonyozásokat, képtelenség elõre eldönteni, hogy ki-kihez-mikor menjen. Nade mindegy, addig jó, amíg ez a legnagyobb bajom... Kép
Én nem veszek karácsonyra ajándékot a Pocaklakónak, hiszen hetek-hónapok óta egyfolytában neki veszek dolgokat. Betudhatja karácsonyi ajándéknek akármelyiket is, díszcsomagolást bontogatni meg még úgyse fog. Kép Ugyanakkor pl. amikor a nõvérem a harmadik fiával rádöbbent, hogy terhes, az éppen nem sokkal karácsony elött volt. Akkor vettem az ö Pocaklakójának egy egészen pici, jól mosható anyagú, nagyon édes játékkutyust. A tesóm nagyon meg volt hatva... Kép

Cami! Nekem a megfázás-orreldugulás-köhögés-fuldoklás tünetegyüttesre a "Kinder Luuf balzsam" segített. Van ennek a készítmény-típusnak egy ismertebb változata, talán Wick-vapurub, vagy valami ilyesmi a neve. Ha emlékszel rá, ment egy nagyon idétlen reklámja pár éve, a megfázott kis balerinával, aki "Mami, a mellemet is!" felkiáltással fordult a kamera felé a kis vézna, messze a serdülökor elötti testével... Hát, melle akkor volt, amikor nekem szakállam és puttonyom, az affektáló hangjától meg égnek állt a hátamon a ször. Na, mindegy, a készítmény tényleg jó, lefekvés elött bekened vele a mellkasodat (a melledet nem! Kép), egy-két perc után furcsán átmelegszik az egész tüdöd, és elkezdessz kapni levelgöt. Na, akkor gyorsan bealszol, és reggelre sokkal-sokkal jobban leszel. Kép

Kisbence! Az tényleg nagy megkönnyebülés, amikor az embernek lejjebb ereszkedik a pocakja. Én azóta feltünöen jól vagyok. Kép Igaz, eléggé könnyen elfáradok, de a közérzetem igazán jó. Nekem nem baj, ha beelözöl, de azért szorítok neked, hogy 2002.-ben szülessen meg a kisbabád. Kép

Kata007! Majd javíts ki légyszives a táblázatban, ma van a 31. születésnapom, úgyhogy ma este 22:30 után már semmilyen alapom nem lesz 30 évesnek vallani magam... Milyen érdekes, amikor a 15. születésnapom volt, attól a naptól 16 évesnek mondtam magam. Néhány éve valahogy elcsúszott ez a dolog, és csak a már betöltött éveket számolom... Kép

BMárti
BMárti

SzijasztokKép

Újabb hírKépKépKép :

"12.10én 19.05kor megszületett Uti Richárd 3550 g 53 cm! B. Orsi"

Szija Menta, Zafi! Igérem, írok SMSt (Zafinak), ha történt vmiKép
Menta, nem tom, hogy csinálom, hogy nem félek... Talán "pozitív gondolkodás"... vagy talán egy nagy adag bátorság, amit nem tudom, honnan vettem, én, aki gyûlöli és nem is bírja a fájdalmat...

Tikk, hahóKép Ne izgulj, követlek, és tudod: jövõre babakocsi versenyKép

Lara, jaj én már sosem szülökKép Ugye, tudod, ki hajtogatta ezt folyton? KépKép

Eszter, alig várom már a MÁV-béli élményeket, érzem, hogy nem fogok csalódni.

Andysj, köszi a szorítástKép Hidd el, én már nem "szorítom" össze, de mégsem jönKép
Ja, amugy tegnap segédkeztem Apósomnak a burkolásban, mégsem lett belõle Bálint babaKép Ja, és az újabb hó is leesett, de nekünk ez sem "használ" Kép Asszem ma felsúrolom a lakástKép

Heni, szija! Haskeményedés: A pocakod kemény lesz, mintha pl. megfeszítenéd a hasizmaidat, és gömölyû lesz, formás... (nekem így elõra is ugrott vagy hogy...) aztán kb. 15 mp és elernyed...

Kata007, látod, alig hogy "javíttattalak", máris adom az új "munkát"Kép

No, megyek, cuppantás mindenkinek, legyetek jók!

cupp,
Beja (41dik)
Beja

Sziasztok!

Zsófi!
A magzat 91 napos korától a családi kedvezmény igényelhetõ, amelyet te vagy a férjed igényelhet. Ez tulajdonképpen adókedvezmény, tehát nem kapod közvetlenül kézhet, hanem a fizetésedbõl levont adóból jóváírják, azaz annyival kevesebbet vonnak le. Az igazolás mellé ki kell tölteni egy TB általi igénylõlapot. Tudomásom szerint a kedvezmény az adóbevallásnál is jóváírható utólag.

Torna!
Tegnap délutánra annyira hulla voltam, hogy nem is mentem tornázni. Szerdán csak 4-kor van, de akkor megpróbálok elmenni. Illetve csütörtökre is készülök. Remélem, mostmár rendezõdtek a viszonyok a tornán. Kép

Üdv,

Tünde
gtunde (gtunde)

Szia Mindenkinek!

Zsófi!
A 91. naptól igényelheted a családi adókedvezményt, ami jelen esetben itthon 3000 Ft,- Ezt úgy kértem, hogy az orvos egy sima beutalópapírra ráírja az igazolást (körzeti doki vagy nõgyogyi) -és ezt leadtam a könyvelõnknek (mint alkalmazott)és így 3rugóval többet bérszámfejtenek. (Megjegyzem, még egy fillért sem kaptam, de állítólag utólag is megkapom).

Eszter!
Köszi a beszámolót! Nagyon irigyellek, hogy - amennyire ez lehetséges - jó élményeid vannak a szülésrõl, és gratulálok a Picurhoz!! Nagyon SOk Szépet kívánok Nektek! Kép Én is úgy állok most hozzá, hogy nem szeretnék EDA-t, de ha kell.. vagy ha a spinális is szóba kerül, akkor mindenképpen maradok az EDA-nal!

Norci!
Küldök egy szerencse-kívánságot a lakáseladásra vonatkozóan! Kép - mert szerintem nagyon nehéz most lakást eladni (inkább venni jó). Én 4 hónapos próbálkozás után sem tudtam eladni a jó kis belvárosi lakásomat, ezért kiadtam és bérlünk egy nagyobb kéglit jobb környéken. Mindenesetre hirdesd meg a net-en is és ahol csak tudod!

Kele!
A BKW...Ma reggel és tegnap este is másfél óráig tartott a munkahelyre/rõl beérni, hazaérni. Van amikor meg sem próbálok felpaszírozódni az alsó lépcsõre. Le is vagyok lassulva és iszonyúan "életveszélyben" érzem néha magunkat. Kép

HENNNII!!!!
Gratulálok a Kislányhoz!! Kép
Velünk pont fordítva történt - lányt éreztünk és fiú lett, dehát ezek a legszebb dolgok a világon! Újból kedvet csináltál a 3D-hez - és ha a 30. hetet mondod, akkor van is még idõnk.

Lehet, hogy hülye vagyok, de mit jelent az a "bolygósítható" kerék?

pussz
Mummy (22+3)
Mummy

Zsófi!
A 91. nap után adókedvezményt tudsz kérni, ami 3000 Ft. Ehhez az orvosodtól kell kérned egy igazolást, hogy betöltötted a 91. napot és le kell adnod a bérszámfejtésre, õk akkor majd úgy számolják a béredet.

3D-s UH: Nekünk a 25. héten azt mondták, hogy kislányunk lesz, erre a múlt héten (32.), a kötelezõ UH-n kiderült, hogy bizony fiú alkatrészek fityegnek a Picuron, úgy hogy mégiscsak fiú lesz! Na, ennyit a tuti biztos meghatározásról. Mindenesetre igencsak leesett az állunk. Úgyhogy most már mondtam is a Papának, hogy most talán már ne Tündérkémnek szólítsa ...
Mindenesetre erõs kis lurkó, akármi is lesz (már nem bízom semmiben sem 100%-ra), mert néha azt hiszem, hogy mindjárt kidugja a kis lábát a hasamon. Tegnap már kissé fájt is, ahogy nyújtózkodott.

Nyuszimanó!
Nagyon örülök, hogy minden rendben Nálatok!

Puszi
Juca2 32/2
Juca2 33

Sziasztok újra! Kép

Akkor most külön nekifutásban a babakocsikról:

Mummy! Besztinek (ebben) igaza van, a MegaToys-ban vannak Graco kocsik (és sok minden más, de Peg-Perego nem), és a Brendonban vannak Peg-Perego kocsik (és sok minden más, de Graco nem). Nekem is a hordozó praktikussága és biztonságossága volt a végsö döntési szempont. Azt mindenképpen nézd meg, ha ilyen hordozó+babakocsi együttest választasz, hogy a hordozó hogyan rögzíthetö az autóban is és a babakocsiban is. Vannak a babaáruházakban erre a célra beállított autó ülések, amin az eladó bemutatja. Vannak olyan hordozók, amiket minden alap nélkül, csak úgy beteszel a kocsiba, a baba arccal az autóülés háttámlája felé néz, és a biztonsági övvel befogatod. Ezek nekem egyáltalán nem tünnek biztonságosnak, bár persze bizonyára bevizsgált, engedélyezett termékek... Valahogy mégis az az érzésem, hogy egy utoléréses balesetnél a baba (hordozóstól) lefejelné az ülést... Az meg tuti, hogy a kocsi ajtaján oldalról behajolva nagyon macera lehet öket rögzíteni. A Peg-Perego hordozónak van egy alja, amit a biztonsági öv hasi szálával rögzíthetsz, és az a kocsiban marad, ha kiveszed a hordozót. Bekapcsolva, készenlétben tartja a biztonsági övet, csak az egyik kezeddel kicsit megemeled a keresztbe menö szálat, és a másik kezeddel aláteszed a hordozót, ami azonnal rápattan a saját talpára, és nagyon stabilan megáll.
Aztán nézd meg azt is, hogy a babakocsiban hogyan rögzíthetö a hordozó, mert jónéhány típus bizony sehogy. Ráteszed, és megáll rajta, a jó öreg gravitáció segítségével, oldalról megtámasztja a babakocsi oldala, és slussz. Ez így egészen stabilnak tünik, amíg sima terepen szép egyenletesen tolod, de mondjuk lépcsön kinlódva már megbillenhet. A Peg-Perego Veneziájában (és gondolom a többi tipusában is) van két fülecske, ami lehajtva teljesen belesimul a kocsi aljába, ha felemeled bepattan egy stabil függöleges helyzetbe, és erre pattan rá a hordozó. Szóval három oldalról támasztja a babakocsi, alulról meg két ponton be van akasztva, ha fejre állítod, és úgy rázod a babakocsit, akkor se esik ki belöle a hordozó. Jó, persze ez a helyzet egy délutáni séta alkalmával nem nagyon állhat elö... Kép
Ja, az ára. A kocsi a hordozóval együtt 105 ezer forint volt a Brendonban, ez tuti. Ebböl én úgy emlékszem 75K a kocsi és 30K a hordozó, de lehet, hogy Beszti tudja jól, és 35K a hordozó, akkor 70K a kocsi. Olcsóbban megkapni itthon nem nagyon lehet, a Brendon a magyar importöre. Én sokat jártam utána, egy-két helyen láttam is, pl. a MiniManó bababoltban volt néhány ezer forinttal olcsóbban 1-2 darab Peg-Perego kocsi, de alig volt választék, és nem tudtak semmit mondani arról, hogy kapnak-e, és ha igen, akkor mikor és milyet. Állítólag Ausztriában olcsóbb, ha valaki úgyis jár arra, érdemes lehet megnézni. Mi erröl lekéstünk, bár korábban sokat jártunk Sopronba, de mire eldöntöttük, hogy milyen babakocsit szeretnénk, már nem mertünk ilyen hosszú útra elindulni. Szóval nem tudok semmi konkrétumot, csak a "Megéri-e a Peg-Perego..." topikban olvastam róla.

Beszti! Szerintem a Venezia kerekei nem kicsik, de persze kinek mi a kicsi... Kép Kb. 16-18 cm a kerék átméröje, ami szerintem városi terepen böven elég. Lehet, hogy ez továbbfejlesztett típus már ahhoz képest, amilyenetek a fiaddal volt? Láttam én is ennél sokkal nagyobb kerekü babakocsikat, de azok már igazi "terepesek" voltak, küllökkel és felfújható gumival. A hordozó tényleg tuti, különösen az, ahogyan az autóban rögzíthetö. (Ja, a Veneziába is fixen rögzíthetö, ahogy Mummy-nak írtam.) Nem emlékszem biztosan melyik típus az, amelyik neked tetszett, talán az az esernyöre csukható sportkocsi lehet?

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Margaréta - az AFP eredményemet a dokim fogja megkapni.
Én jövö hétfön megyek hozzá, ha meglesz akkor akkor megmondja, ha nem akkor szokott telefonálni, ha megérkezik egy egy labor eredmény - gondolom most is ezt fogja tenni.

Lányok!
Esténként egyszer kétszer éreztem valami furcsát... mintha hullámozna mélyen bent a pocakomban valami, de ha ráteszem a kezem azonnal elmúlik...
mi akar ez lenni? csak nem ? Kép Kép

Képzeljétek vasárnap este nem bírtam tovább hasra akrtam feküdni újra..
Na fogtunk egy cosmó kispárnát... tettem vagy kettöt a melkasom alá, meg vag ykettöt a combjaim alá és így kb. 10 percig boldogan feküdtem így felpolcolva "hason" Kép
A párom meg csak nevetett mellettem, hogy miket müvelek én Kép

Dojika 16h+4n
Dojika

Szia Mummy!

A fix kerék az, ami nem fordul el a kocsihoz képest, tehát a menetirányba, a kocsi hosszabbik oldalával párhuzamosan áll. Illetve forog. De álló helyzetben forog, és nem forgó helyzetben forog... Kép Na, ebbe jól belebonyolódtam... Kép A bolygó(s?)-kerék meg az, amikor a kerekek kanyarodáskor elfordulnak a kocsihoz képest. Általában sétáláskor az a jó, ha az elöl levö kerekek el tudnak fordulni, így könnyen kanyarodik a kocsi, de a hátul lévö kerekek fixek, így könnyebb pl. kicsit megemelni a kocsi elejét (a hátsó kerekeken megtámasztva), ha éppen egy küszöb vagy járdaszegély állja el az utadat. A legtöbb kocsi ilyen: elöl "bolyog", hátul nem. A bolygósítható kerékben van egy plussz trükk, ha akarod rögzíted, és fix, ha akarod bolygósítod, és elfordul. Átfordítható tolókarnál fontos, hogy mind a négy kerék bolygósítható legyen, mert különben nagyon nehéz manöverezni az átfordított kocsival, amikor a fix kerék kerül elöre és a bolygó hátra. Meg viszonylag sima terepen, nagyon precíz manöverezést tesz lehetövé, ha mind a négy kerék "bolyog", pl. liftbe beszállni, fal mellé, sarokba beállítani a kocsit, kis helyen elfordulni, stb.
Nem tudom, mennyire sikerült érthetöen körülírnom, néhol nekem is zavaros a saját fogalmazásom, de remélem sikerült kihámoznod belöle a lényeget. Kép

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Azt szeretném Tõletek megkérdezni, hogy ki mikor kezdte érezni a magzat "mocorgást" és pontosan mit érzett.
Kiváncsian várom beszámolóitokat.
Orsi
(17h+6n)

Zsófi!

Az elõzõekhez még annyit tennék hozzá, hogy az adókedvezményt az veheti igénybe, aki a családi pótlékot is kapja, ez persze csak akkor lényeges, ha már van gyereketek.
A bérszámfejtõ intézi, az elsõ gyerek után havi 3000 Ft, két gyerek után 4000 Ft gyermekenként, három gyereknél 10.000 Ft gyermekenként, ha lemaradtál az elsõ jóváírásról akkor, vagy elintézi a berszámfejtõ, vagy év végén igényelheted vissza.

Andysj!
Köszi a tanácsokat, majd kipróbálom a hagymás teát, illtve szopogatom a Halls cukorkát.
Szegény babónál már kiépült egy pavlovi reflex, igy majd ha nyûgösködik majd elköhögök neki egy altatódalt három szólamban, különben is borzalmas hangom van.
A köhögéssel kapcsolatban kinyomoztam egy-két dolgot, amelyeket most megosztok veletek; az unokatestvérem gyermekorvos és õ mondta a következõket.
A kakukkfû jó a köhögésre, de terhesség alatt csak módjával, mert viszonylag erõs hatású, ugyanez vonatkozik a borsmentára is. Borsmenta viszont szinte még a legártalmatlanabb cukorkában is van.
Mint minden betegségnél itt is az elsõ három hónapban kell óvatosabbnak lenni és a terhesség végén az utolsó hetekben.
cami

BMárti!

Köszi az információt a vick termékrõl. Ezek tényleg nagyon jók, de egy ideje nem látom itthon a gyógyszertárakban, lehet, hogy kivonultak a piacról.
Egy ideig Németországban éltem ott ezek a termékek piacvezetõk és létezik egy vick vaposirup variácó is ami kifejezetten a köhögés csillapítására való.
Hihetetlenül részletes és alapos az irományod a babakocsikról, gondolom nem kevés kutatómunka elõzte meg ezt a elemzést. Csak ámulok és bámulok s mivel mi kaptunk egy Graco-t, amihez még egy autósülés is pattintható egyéltalán nem foglalkoztam ezzel a témával.
Orsi
Én a 18. hét körül kezdtem el érezni nagyon finom apró lüktetésszrû mozgásokat a hasamban.
Olyan volt mintha egy verõér, vagy egy izom pattogna, csak sokkal finomabb, a 19-20. héten pedig olyan volt, mintha valaki bentrõl nagyon finoman nyomkodna, azóta pedig már a kezemmel is érzem, sõt a párom is érezte.
Cami 22+5
cami

BMárti!

Nem esernyöre csukható a Primo Viaggio, alakra nagyon hasonlít a Veneziához, de nagyobbak a kerekei (nekünk most nem városi terepen kell, az elözö kocsinknak sem voltak kisebbek a kerekei a Veneziánál, de abszolút nem volt rugózása, igy még néha a betonegyenetlenségek is bajt okoztak). A Primo Viaggionak nincs annyi szolgáltatása, mint a Veneziának (nem tolható két irányból, a karfa nem húzható ki nagyobbra (ugyanúgy levehetö), tolókarmagasság nem állítható). Ezeken kívül minden nagyon hasonló. Kicsit könnyebb, mint a Venezia.
Nekünk (mivel falusias környezetben élünk) a kerék milyensége nagyon fontos.
Nem tudod véletlenül, van olyan modelljük, amire rátehetö az ülés (a Primo Viaggionál is kallantyús a rátevés!), és esetleg felfújható kereke van?

Beszti
Beszti

Orsi,
Én is a 18-ik héten éreztem elõször, finom kis mocorgást a pocimban, és akkor érzõdik a legjobban ha lefekszel, és pihensz.
Neked is aktuális már hogy érezd, és szerintem ebben nem lehet tévedni, nem téveszthetõ össze p
például gyomorkorgással. Ezt biztosan lehet érezni, bármennyire is gyenge mocorgás.

Kristi (24+2)
Kristi

BMárti!!
Nagyon köszi! Igen, hát nekem PONT erre a kutatómunkára nincs idõm és olyan hálás vagyok minden info-ért, hogy csakúgy szívom magamba! Kép Meg fogom nézni a Peg Perego-kat és azt hiszem marad a Venezia. Ezek mindenféle (és izléses!!) színekben vannak?? Remélem ennyi pénzért ez is belefér.. még egy kérdés, ha már témánál vagyunk: Hány éves koráig jó az a babakocsi?? Akár 3?

Orsi!
Én a 17. hét legvégén éreztem egy kis ér-pattangatásos valamit, aztán napokig semmi. A 18. héten elkezdett húzódni a méhem, mintha forgolódna a baba, de csak délutánonként 1-1 órára. Ez egyre konkrétabb lett és fel is gyorsult nagyon a 20. héten már. Te is lassan érezni fogod és fantasztikus lesz! Ráadásul így mindig biztos lehetsz majd benne, hogy jól van és ébredezik és elaludt és felébredt...nem leszel már annyira UH-függõ Kép --csak feleannyira!

Egyébként november 5-15 felé azt hiszem volt szó errõl és jópáran leírták a tapasztalataikat! Érdemes visszakeresni!

Ha vékonyka a hasfalad, akkor fõleg nagyon fogod érezni és annyira jóó!

Mummy (22+3)
Mummy

Kedves lányok!

Köszönöm a családi pótlékkal kapcsolatos felvilágosítást. A lányom után az uramnak írnak jóvá 3000Ft-ot, ezek szerint a következõ babára is az õ munkaügyén kell jelentkeznünk.
És azt tudjátok-e, hogyha ikreket várok, akkor az már most 2 gyereknek számít? (Mindent le akarok gombolni az állambácsinkról!)

ZSófi
szzsofia (szzsofia)

Sziasztok!

Gratulálok az összes frissen születettnek és sok tejecskét kívánok nekik, meg azt, hogy azért néha ezután is nézzenek be a netre!

Zsófi!

Anno az én ikreimnél még az ment, hogy egyhez adták az elõre járó pénzeket (akkoriban még ún. várandóssági pótlék volt), és amikor megszülettek, akkor lehetett utólag megigényelni a másik babára is.

Ildi

Ildi
pildi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?