Új privát üzeneted érkezett!

Szia Evia!
A Dévai Dr. amit ad papírt azon rajta van, hogy pihenés ajánlott, vagy valami hasonló szöveg. Azzal kiír a háziorvos.
kicsicsikar

littletigrincs!
Azt hiszem, egütt fogunk pihizni az elfekvőben... Ezek szerint Neked is múlt hét szombaton jött meg... én is pénteken voltam UH-n
Ha reggel voltál, akkor találkoztunk....
Nekem is pénteken lesz a leszívás, azt mondta Dévisz. Én 2 fostit , 1 Merionalt szúrok reggelenként és este closty.
Úgy néz ki, az előző kettő stimut variálta össze...

Pipus! Olyan szépek vagytok! Telefonon csak a piciről küldtél képet...olyan jó volt Téged is látni
banya00

szio Banya00, igen szombaton jött meg :) mindig reggel kell menni UH-ra, holnap is már az elsők között szeretnék ott lenni, mert kikisérleteztem, ha ott vagyok már fél 7 körül akkor az első 2-3ban benne vagyok és akkor beérek fél 9-9 között dolgozni. 

nagyon kiváncsi vagyok, hogy mit fog hozni a holnapi nap:) de jó ha együtt fogunk üdülni pénteken akkor szerintem holnap meg szerdán is fogunk találkozni :)

te merre ültél pénteken? én közvetlenül Dr. D ajtajával szemben az első széken :)
littletigrincs
Érd

Szerintem akkor együtt álltunk az ajtó előtt. Mi jöttünk másodikként. Akkor reggel újra találkozunk :D
banya00

akkor te kérdezted tőlem, hogy én jöttem a bordó autóval? és leopárd mintás magassarkú volt rajtad?:)
littletigrincs
Érd

szia banyus!
Mi van veled, hogy vagy?? látom megint jársz stimura ügyes légy egyél igyál sokat, hogy minden rendbe legyen. vigyázz magadra sok sikert
zsuzso2119

zsuzso, nekem szerencsére nem volt gondom a cukrommal, sőt... a cukorterhelésnél az után a finom édes lötty után (imádtam, nekem nagyon ízlett!!) még lejebb ment a cukorszintem :)

Én éjjel-nappal édeset kívántam, sok-sok cukros dolgot ettem :)

littletigrincs és drága banyuszkám!!!!!

Kívánok Nektek is egy ilyen ennivalóan édes kis csöppséget, mint a Fecusom!!!!!
ITT AZ IDŐ, HOGY MOST MÁR TI IS ÁTÉLJÉTEK A BABAVÁRÁS ÖRÖMEIT, AGGODALMAIT ÉS AZ ÉDES ÉRZÉST, MIKOR A KAROTOKBAN TARTHATJÁTOK A BABÁTOKAT!

MOST ITT AZ IDŐ!!!!   

EGY NAGYON-NAGYON FONTOS DOLOG VAN, AMI ELENGEDHETETLEN A SIKERHEZ:

KÉRLEK, FOGADJÁTOK MEG!!!!!!

ÚGY ÁLLJATOK ODA A BEÜLTETÉSNÉL, HOGY MÁR AGYILAG AZ ÉL BENNETEK, HOGY ABBAN A PILLANATBAN, MIKOR BEÜLTETIK AZ EMBRIÓKAT, ONNANTÓL TI MÁR IGEN IS TERHESEK VAGYTOK, ÉS A BABA 9 HÓNAP MÚLVA MEGSZÜLETIK.

FONTOS!!! HIGGYÉTEK EL, MŰKÖDIK!!!!!!

UTÁNA MENJETEK HAZA, EGÉSZ NAP PIHIZZETEK, DE MÁSNAP IGEN IS KELJETEK FEL ÓRÁNKÉNT, SZÉPEN LASSAN MOZOGJATOK, NE GUGGOLJATOK ÉS NE HAJOLGASSATOK, CSAK ÉPPEN FŐZNI ÉS ENNI KELJETEK FEL, AZTÁN PIHI!!!!!

ÉS BESZÉLJETEK A BABÁHOZ, HOGY NAGYON VÁRTÁTOK MÁR ÉS MARADJON VELETEK, MERT A VILÁGON A LEGJOBB DOLGA NÁLATOK LESZ :)

Én megígértem Fecusnak, hogy sokat fogom cipelni a feneket, csak maradjon velem, és így is lett :)   Betartom ám az ígéretemet :)  :)  :)

Lilypie First Birthday tickers
Lilypie Kids Birthday tickers
pipus75

Sziasztok!
Valaki jár még erre, akinek most szeptember 3-án volt beültetése? Érdekelne, áll-e még jól valaki :) Nekem nem jött meg, és nyilván nem vártam a teszttel :) ráadásul most minden nap csinálok, mert nekem volt már pozi kétszer is.. Egyszer nem erősödött, és kórház lett a vége, egyszer meg elkezdett halványodni a csík, és aztán meg is szűnt.. Most aztán nagy az izgulás jövő hét szerdáig :)

Brigi
spurigambrigi
Őrbottyán

Sziasztok! Nekem holnap lesz leszívás  esteleg még vkinek innen? a héten rengetegen lettek a váróban, remélhetőleg termékeny hónap lesz mindenkinek DRUKK!!Csók
ppkrisz
Budapest IX. kerület

spurigambrigi, tuti pozit teszteltél a mosolygós jeledből ítélve :)   drukkolok nagyon!  tegyél fel teszt képet légyszíííííííííííííííííííííííí

MINDENKINEK NAGYON DRUKKOLOK!!!!  BABÁSODJATOK CSAJOK!!!!!!

pipus75

Töltenék fel képet, de nem találom hol kell.. Segítség!!
spurigambrigi
Őrbottyán

sziasztok,

PPKrisz láttalak reggel, sok sok sejtecskéset kívánok :)

Pipus mindenképpen így állok hozzá, már nagyon várom a pillanatot :)

Banyus sajnálom, hogy neked tolódott a péntek :( amúgy a "3." csajszi sem jöhet leszívásra pénteken.
Én megyek, de sajnálom nagyon, hogy nem veled üdülök :( de reggel találkozunk úgyis. Hétvégén meg nagyon vigyázz ki ne durranjanak.

littletigrincs
Érd

spurigambrigi ahova a szöveget írjuk alatta bal oldalt, rózsaszínben van egy olyan KÉP/DOKUMENTUM feltöltése. :)
littletigrincs
Érd

Hűha, nekem nincs olyan! Csak az van alul, hogy Küldés, jobb oldalt.. Bal oldalt semmi..
spurigambrigi
Őrbottyán

Hát, ha a gepen megnyitom, akkor van olyan... de a kép a mobilomban van, én onnan szoktam ezt is használni.. Érdekes.. 
spurigambrigi
Őrbottyán

Átküldtem magamnak mailban, és letöltöttem a gépre  
 tesztek
ET+ 10, 11.. stb-t próbálgattam ráfirkálni, de ez valami extra vékony kis tesszt :) (one step vateráról.., még van 3 másik is, azok vastagabbak, lehet holnap egy olyat csinálok :) )
spurigambrigi
Őrbottyán

nekem a mobilon is megjelenik az a gomb, most onnan irok es latom ... :?
littletigrincs
Érd

látom sikerült :) szépek ;)
littletigrincs
Érd

Sikerült közben a mobilon a mobilos verziót megnyitni, itt már tudnék képet csatolni.. De nem úgy néz ki, mint laptopon.. Na mindegy :lol: a mai teszt nincs rajta, de minden nap csinálok lelkesen.. Eddig még egyszer sem jutottam, hogy még mindig pozitív :) és nincs barnázás! Csak izgulás :)
spurigambrigi
Őrbottyán

Ne izgulgass, csak tervezd szépen hogy mikor mit csinálsz én növeszd a csöppet :) Gratulálok :)
littletigrincs
Érd

Sziasztok! spurigambrigi tudtad hogy van egy masik lány is őrbottyán-ból, és neki is a mult héten volt beültetése Egyébként gratulálok a pozitív tesztekhez!!ebből már baba lesz akárki meglássa!Hányadik próbálkozás volt?Nekem ma volt leszívás 8 lett, reméljük szépen osztodnak majd. Most hallottam az egyik lánytól, hogy a biológusok már a beültetéskor tudják a babák nemét, elvileg nem szabad megmondani, de aki nagyon szeretné tudni annak megsúgják littletigrincs én a nővérektől hallottam még hétfőn, hogy pénteken nagyon sok műtét lesz, aztán most erősen csökkent a szám, ami nem olyan nagy baj szerintem, mert mult héten is volt olyan nap hogy 5 leszívás és 4 beültetés volt egyszerre. Azt sem tudták hova rakják az embereket.. azért az se jó. Ma csak ketten voltunk de legalább tudtunk pihenni
ppkrisz
Budapest IX. kerület

Kedves ppkrisz!
Ez a 3. próbálkozás volt, most fagyasztottból. 4 volt, és mindet kértük felolvasztani (mert ugye úgyse éled fel mind :? ), na aztán mégis :o , úgyhogy mostmár bátran mind a 4-et vissza is kértük (nyilván nem dobunk egyet sem a kukába!). Nagyon remélem, hogy tényleg marad is velünk! (Ma is + a tesztem :lol: én nem bírom ki, hogy ne ellenőrizzem...)
Nem tudtam, hogy más is van Őrbottyánból :) nekem 2 hete volt már a beültetés, akkor 1 hete csúszás van köztünk..
Mindenkinek nagyon drukkolok!
Brigi
spurigambrigi
Őrbottyán

Szia Brigi! Uristen!!! 4 baba, és fagyik is, és lehet, hogy mind meg is maradt !!!:) hát ez aztán igazi sikersztori lenne!! Lassan új könyvet kell írni a Dévairól, mert a régiben csak 3-as-iker stoty volt a legtöbb, és fagyasztott baba még nem is volt egysem.. Egyébként hogyhogy volt 4 fagyasztott? a 3dik leszívás után olyan sok megtermékenyült, hogy a beültetteken felül ennyi maradt?vagy esetleg hiperstimuláció miatt mind le lett adva?!
Nekem egyenlőre 3 van, remélem holnapra is meglesznek mind, mert akkor mehetek értük!
Nem csodálom, hogy minden nap csinálod a teszteket, én is mondogatom magamnak, hogy még ne éljem bele magam semmibe, de azt ugysem lehet!! még csak 3 kis sejt van egy laborban, de már a név szerint gondolok rájuk littletigrincs ha neked holnap lesz leszívás akkor találkozunk az elfekvőben :) DRUKK
ppkrisz
Budapest IX. kerület

Sziasztok!

Először is Mindenkinek nagyon sok sikert kívánok, akinek sikerült, azoknak pedig gratula! :-)
Mi a SOTE-ra jártunk és sikerrel jártunk. Ikerbabáinkat 2015. áprlisára várjuk .

Az alábbi injekciók illetve gyógyszerek maradtak meg, melyeket szívesen tovább adnék.
Pesten bárhol tudunk találkozni :-)

4 db Gonapeptyl
2 db Choragon
8 db Fostimon
Klion hüvelytabletta
Betadinos kúp
+ van némi tű és fecskendő 
Jah, és a szerencsehozó 10-es érzékenységű tesztből 6 db ajándék.

Sok sikert és kitartást Nektek!
dekatka82
Vácrátót

Szia!

Hát, mi csak egyet szeretnénk , szóval én egy babában reménykedem.. A teszt sem volt rögtön full erős pozi, úgyhogy nem gondolnám, hogy van több. A 50 kg-mal (ruhában... 170 cm..) már 3-at se tudnék kihordani, nemhog 4-et  Meg hát amúgy is van egy boxer kutyánk, a férjem kerekesszékes, szóval, egy babóca egszerre teljesen elég.  

Én mindig túlstimus vagyok.. Az elsőből is maradt kettő, meg a másodikból is 2, úgyhogy ezek lettek felolvasztva, és most spontán ciklusra lettek beültetve (szóval semmi szuri nem volt előtte, még closty se). Az elsőnél anyira túlstimus voltam, hogy rögtön fagyasztani kelett, és köv hónapban kaptam 2-t (3-at olvasztottak ki, 2 élte túl), a másodiknál csak középsúlyos túlstimu volt, úgyhogy akkor vissza kaphattam 1-et. Most meg stimu nélkül mindet, aki túlélte :) 

Te mennyit kérsz majd vissza? Hanyadik lombik?

Brigi
spurigambrigi
Őrbottyán

Brigi, csodaszépek a tesztek, ez tuti baba :)

Én 3-at kaptam vissza, abból 2 petezsák lett, de csak az egyikből lett baba :)

Óriási pocakom volt, nem tudtam volna 2 babát kihordani :)

pipus75

Gratulálok a babához Pipus! Mikor derült ki, hogy csak egy baba van mégis? 
Nekem az első tesztem határozotan halván volt, ebből azt gondolnám, hogy csak egy baba van ott bent, mert többnél már mensi kimaradásánál erősebb kellene, hogy legyen a teszt.. Hát kiváncsi leszek, mit látunk jövö héten! (remélem, eljutunk addig is:) )
Brgi
spurigambrigi
Őrbottyán

Én 3 naposakat kaptam vissza hétfőn, és vasárnap reggel azaz ET+6.napon tök erős tesztem volt, és köv. tesztem ami ET után egy héttel volt, az a digitális clear blue teszt volt, és azonnal 2-3 hetet írt ki, nem pedig 1-2 hetet. Ez már gyanús volt.

És mikor ET után 21 nappal visszamentem Déviszhez, azt mondta, hogy 1 magzati elemet tartalmazó petezsák van, de lehet, hogy a következő héten már kettő lesz.

A köv. héten pedig azt láttam az UH-on, hogy 2mm-es a babó, és mellette van egy üres petezsák.

Egymás felett volt két petezsák, de csak az egyikben fejlődött tovább a baba.

DE a lelkem mélyén én mindig is egy babát akartam kihordani, így is nagyon gázosra sikerült a terhesség és a vége is iszonyat húzós volt, a doki kezében volt az életünk :)
pipus75

@pipus75:
Akkor nekem biztos, hogy csak egy van! ET+10 napon (mensi nap) is halvány volt még a teszt, előtte meg.. Hááát, volt valami csík féle, ha nagyon úgy forgattam meg hunyorogtam :lol:
Azóta is tesztelek minden nap, ugyanazzal a teszttel, már erősebb nem lesz a csík, de nem is halványul, szóval talán ez a teszt nem tud többet (remélem)..
spurigambrigi
Őrbottyán

Sziasztok újak és kedves régi ismerőseim! Gratulálok Mindnekinek és Pipusnak akit ismerek személyesen is:)
A régiek közül szokott még erre járni Valaki? írjatok mi újság Veletek?

Mirrmurrka
mirrmurrka

Sziasztok!

Azt hiszem itt az ideje,hogy csatlakozzam hozzátok.Annyi erőt adtok,annyi pozitív energiát, segítettetek felállnom és nekiindulni a lombik programnak,pedig csak olvasgattalak Titeket!Olvastam a sok sikertörténetet,annyi erőt adott,hogy elhigyjem nekünk is sikerülhet!

Nálunk sajnos egy nőgyógyászati műtét miatt ,csak lombikkal lehet babánk.Most indultunk neki,lassan meglesznek a leleteink,és indulunk a kis "előadásra".

Nálatok,hogyan zajlott?Mit tudtok mondani a Dévai Doktor Úrról?Nekem elsőre szimpatikus volt,örültem,hogy talán nem csalódom:))!

A műtétem után nehezen szántam rá magam arra,hogy nőgyógyászhoz menjek,találtam egy nagyon kedves és odafigyelő dokit,reméltem hasonló lesz a tapasztalatom a Dévai Úrról is..Igaz eléggé gyerek cipőben járunk még hozzátok képest,túl sokat nem találkoztam Vele,de gondoltam Ti nagyon kedvesek vagytok egymással,hátha segítetek Nekem is kicsit . :)))

Nem tudom pontosan hogyan zajlik ez a program mi után mi következik,azt mondta a Doktor Úr ,hogy ha megvannak a leletek részletesen megbeszélünk mindent,de azért csak kíváncsi az ember :)

Páromnál eddig minden rendben,nálam is talán,vagyis az eddigi leletek alapján legalábbis ...Noh de a lényeg,hogy izgulok...Nem kicsit...Annyira szeretnénk a kis picurt,megteremtettünk neki mindent ,most már itt az ideje,hogy csatlakozzon hozzánk  és velünk legyen :)

Lehet most túl sok reményt fűzök ehhez az egészhez?Nem tudom,csak próbálok a sok nehézség után kicsit pozitívabban hozzáállni a dolgokhoz..

Annyi mindent tudnék írni,nem is lenne elég az 1800 karakter amit még kitölthetnék :)))

De röviden,nagyon örülök,hogy Rátok találtam :))

nikica0821
Székesfehérvár

Szia!
Először majd akkor kell menned, amikor megjön (ha addig nem volt szondázás, azonos lesz), aznap reggel kell hívni, és mehetsz is majd be délelőtt általában. Ír fel stimuláló gyógyszereket (1 tablettát, és szurikat), aztán onnantól majd hétfő szerda péntek reggel fél 8-ra kell menni, ultrahangra. Kb 2x lesz majd vérvétel is. Ilyenkor változtat a gyógyszereken, ha kell. Aztán, ha érettek a petéid, jön a műtét, akkor reggeltől du 3-4-ig bent leszel, és csak kísérővel mehetsz haza. Másnap már lehet telefonálni, hogy mennyi baba kezdemény fejlődik szépen, ga minden jó, akkor pár nap múlva már be is ültetik :)
Sok sikert!
Brigi
spurigambrigi
Őrbottyán

Szia 
spurigambrigi ! 
Nagyon köszönöm a gyors válaszod! :) Annyira könnyűnek tűnik így leírva..De tudom,hogy fele annyira sem lesz egyszerű ...

nikica0821
Székesfehérvár

Na igen, nem olyan egyszerű... De majd úgyis az fog téged érdekelni bővebben, ahogy éppen állsz. Ha éppen túl sok a pete sejt, akkor.az, ha túl kevés, akkor az.. Nekem ez a 3. Az elsőnél fele annyi hormontól durván túlstimulált lettem, a másodiknál csak közepesen (és először még úgy tűnt alig lesz petesejt.. Aztán egyszercsak beindultak, és megint túlstimu...). Majd ha kiderült, hogy reagálsz a dolgokra, akkor kell csak abba a részbe beleásnod magad mélyebben..
Én is.mindig irigykedve néztem, aki már kap receptet.. Aztán már én is kaptam, akkor azokat kezdtem irigyleni, akik már leszívásra mentek, de ez is eljött, akkor meg azokat irigyeltem, akik délután jöttek (ugyanabba a szobába) már beültetésre :) mindig várod, hogy a következő fázisba lépj, azt hiszem :)
spurigambrigi
Őrbottyán

@spurigambrigi:
Igen én is így vagyok ezzel.alig várom a következő lépést. De akkor ez a stimulálàs is elég nehézkes? Gondolom nehéz eltalalni a megfelelő "adagot"...
nikica0821
Székesfehérvár

Szia nikica0821!
Igen, eleg nehez beallitani a stimut. En harmadjara indultam neki, most az elozo ket stimumat varialta ossze. Egy dologra naggyon figyelj oda! Ez a (szerintem) legnehezebb a stimuk alatt: NE VEDD FELVALLROL A HUSEVEST!!!!!
Azt mondjak, napi 50 dkg hust kell enni, ezt Devisz nyersen erti fel kgnak. En ennyit ettem elso stimukor, erosen tulstimus lettem. Egy embrio visszaultetese banta. Masodik alkalommal napi 70 dkg hust ettem, ez kisutve 50 dkg. Nem volt egy fikarcnyi hasuregim sem!!!
Nagyon nehez, 2 nap mulva undorodni fogsz a hustol, de akkor is eroltesd magadba! Ne egyel hozza koretet, max salatat, hogy a koret ne telitsen.
Sok mindennel probalkoztak mar itt, kerestek a kiskapukat, mivel lehetne helyettesiteni a hust...van egy rossz hirem, nem nagyon lehet helyettesiteni. De ha elszant vagy, tenyleg akarod azt a kis csoppseget, ki fogod birni.
Hogy jot is mondjak: ha Devisznek jo kedve van, akkor imadnivalo. Sokszor nyers, nem kontorfalaz, kemenyen elmondja a velemenyet. Viszont ez csak a te javadat szolgalja.
Ja es nem utolso sorban: sok baratot szerezhetsz itt a forumon es ott a varoban is, hisz egyazon problemaval kerultunk ide, szivesen segitunk egymasnak. Ha massal nem, biztatassal. Szoval: SOK SIKERT, KITARTAST.... ES SOK PICI TUSZOCSKET!!!!!!!!!!

LITTLETIGRINCS! Mi ujsag? Mennyit sikerult leszivni? Mikor lesz beulti?
banya00

Sziasztok!

Maradt 3 db cetrotide
és egy teli gonal,450-es.

Ha valakit érdekel,pü-be írjon

Linus
linus999

sziasztok,
banya 13 sejt ebbol szombaton 9 indult meg, reggel telo devisznek, de kálmán dzerint lehet h. szerdan kapom vissza ha ügyesek az én kicsikéim :)
neked hétfőn leszivás?
littletigrincs
Érd

hu, littletigrincs, ez nagyon szep eredmeny! mennyit kersz vissza?
nekem elvileg holnap lesz a leszivas... mar ha addig szet nem durrannak. mar penteken is volt 23asom, de keves. Egesz hetvegen pihiztem, de sajnos bekaptam valami virust, igy folyamatosan kohogtem. Attol meg allandoan megfeszult meg razkodott a hasam. Szoval reggel derul ki az UHn, hogy egyaltalan van-e meg mit leszivni.

Bocsanat mindenkitol, hogy ekezetek nelkul irok, de a tabletemen csak igy tudok. Remelem, olvashato...
banya00

szerintem nekem a korom miatt csak 2-t javasol, tavaly is annyi lett ültetve, de most úgy gondolom,hogy valahogy jobb esélyekkel indultunk, de majd kiderül szerintem holnap vagy szerdán lehet talizunk ;)
drukkolok neked,hogy meglegyenek és hogy a pároddal is minden szuperul menjen 
littletigrincs
Érd

@littletigrincs:
13 az jó sok :) nekem is volt annyi, a másodiknál meg 11 :) mi kértünk tovább tenyésztést, és végül 3 maradt akkor. A túlstimu miatt egyet kaptam vissza. Sajnos az nem sikerült :( most a fagyasztottból kaptam meg mind a 4-et. Nem tudom, hány éves vagy, de ha etették ennyi sejted lett, gondolom fiatal, azért gondolnád a 2-t, én 28 vagyok, és 4-et kaptam (3. lombikra).
spurigambrigi
Őrbottyán

@banya00:
Azért remélem, a köhécselést bírják a tüszők! Szerintem ezért van a tüsző össze húzó is!!! És nem azt mondják, hogy akkor innentől csak épphogy lélegezz :) szerintem semmi bajuk nem lesz!! Nyilván feszül a hasad, ha kétszer akkora a petefészked, mint szokott, ne aggódj a szép tüszők miatt, lesz mit le szívni!!
spurigambrigi
Őrbottyán

@nikica0821:
A hús tényleg fontos!! Már ha te is a túlstimus kategóriába fogsz tartozni... Szóval, ha "túl jól" reagálsz a hormonokra, akkor jó sok tüsző beindul.. És kell a hús nagyon, hogy ne legyen hasűri folyadék! Én is 70dkg-t ettem miután az elsőnél nagyon sok volt a folyadék, és a másodiknál már csak fele.annyi lett (tüszőből csak 2-vel kevesebb..)
spurigambrigi
Őrbottyán

Sziasztok!
@littletigrincs: gratulálok, hogy 9 megtermékenyült a 13-ból!A többieknek mondom, hogy egymás mellett feküdtünk pénteken, neki leszívás, nekem beültetés volt!Igy valakit már be tudok azonosítani a chetről
Az volt az érdekes, hogy nem a nagyfőnök csinálta a beültetést, hanem a másik doki.. hát egy kicsit leizzadtam a végére, mert nem nagyon akart bemenni a katéter de aztán sikeres volt minden. utólag mondta a nővér, hogy még nem sok beültetést csinált az új doki, de abból már 3 terhesség lettettől azért jobb kedvem lett, hátha nekem is szerencsét hoz! Amugy azt is mondták, hogy valamelyik kórház meddőségi osztályáról jött át, tehát nem kezdő a szakmában.Egyébként  a Dévainál már leszívást is csinált, bár azt nem tudom hányszor..
Másik érdekesség, hogy holnap 5 műtét lesz, és az altató-orvos nem tud annyit ott lenni, hogy mindenkit megcsináljon, ezért vkit altatás nélkül fognak műteni!Pont beszéltem vele pénteken, ő is sokkot kapott mikor megtudta, dehát vagy vállalja így, vagy nincs leszívás..ez milyen gáz! A nővér azt mondta csináltak már többször altatás nélkül, és nem olyan vészes -mondja ő- de még csak nem is érzéstelenítenek!!! Hát holnap reggel nagyon fogok drukkolni azért a lányért, az én szememben egy hős!

ppkrisz
Budapest IX. kerület

Kedves nikica0821 
Neked ajánlom Bencsik Andrea: Várva várt babák c. könyvet !! Ez a könyv a lombik folyamatát írja le, és gyakorlatilag a Dévai intézetről szól. Én kölcsön kaptam, még mielött a tájékoztatóra elmentem, így ott már nem kaptam sokkot, a rengeteg "kemény" infótól.. Igaz a könyv 2003-as, de az eljárás lényege ugyanaz! Ami érdekes, hogy leírja azt is hogy a kezdekek kezdetén az emberek akár 1-2 napot is sorban álltak csak hogy bejussanak a dokihoz!!Ez csak pl. jön jól akkor , amikor majd minden nap 1-2-3 órát fogsz várakozni, de az már csak apróság lesz
ppkrisz
Budapest IX. kerület

Várva várt babák

Bencsik Andrea (2003) Várva várt babák. Budapest. 

A világ első lombikgyermeke 1978-ban született meg Angliában, Magyarországon az első lombikbaba 1988-ban látta meg a napvilágot, ami akkor óriási áttörést jelentett a hazai reprodukciós kezelésekben. Ma az egészséges szülő korban lévő nők kb. 15-20%-a meddő, ami azt jelenti, hogy kb. minden hetedik házaspár. 
Bencsik Andrea pszichológus, a Róbert Károly körúti Kórház Szülészet - Nőgyógyászati Osztályának egykori pszichológusa, aki később útjára indította könyvének gondolatát, azzal a szándékkal, hogy objektív képet fessen a magyarországi reprodukciós kezelésekről, bemutatva annak biológiai és lelki tényezőit. A szerző három tartalmi egységben láttatja olvasóival a magyar reprodukciós helyzet múltját és jelenét. Az első rész információ közlés a női és a féri szervezet reprodukciós tevékenységének bemutatásával, valamint tájékoztatás a mesterséges reprodukció lehetőségeiről, illetve veszélyeiről. A könyv második része beszélgetéseket közöl Dr. Dévai István főorvossal és az általa vezetett intézet segítő munkatársaival a mesterséges reprodukció előnyeiről és korlátairól. Végül a harmadik részben szülők szólalnak meg, megosztva saját élettörténetüket, hogyan jutottak el, akár évekig tartó küzdelemben, a várva várt gyermek megszületéséhez. 
Mindenkinek szánt tanulságos olvasmány, láttatva a reprodukciós eljárások eredményei mellett, az erkölcsi és élettani kockázatot, amit ilyen esetben felvállal a szülői pár gyermeke megszületéséért. A könyv nem ajánlónak készült, hanem biztatás azoknak a pároknak, akiknek nehezebben adatik meg a gyermekáldás. A szerző a következő ajánlást írja munkájáról: „Természetesen nem célom, bárkit is befolyásolni vagy rábeszélni. Mindössze abban bízom, sikerült útmutatást adnom a lehetőségek ismertetésével, s támpontokat nyújtanom e sokakat érintő és életre szóló döntés meghozatalához.”

ppkrisz
Budapest IX. kerület

Sziaaaaaaaa mirrmurrka!  hát hol vagy elveszve??? Mesélj! jól vagy?
kisszil
Hatvan

ppkrisz :) igen egymás mellett üdültünk, de te már nagyon tuti helyzetben vagy :) a kicsikéiddel:)
ma reggel azt mondták 8an vannak , szerdán menjek :) azért kicsit félek, hogy a beülti fájni fog a te és a veled lévő csaj példáján. de csak kibirom azt a pár percet :) főleg azért hogy baba legyen belőle...
bizakodom nagyon, hogy most szép erős kicsikéim lesznek :)

spurigambrigi: én 29 vagyok és azért gondolom, hogy 2-t kapok, mert a továbbtenyésztettek közül ha két erőset kapok vissza akkor csak nagyobb az esély :) 3 meg az én életemet is veszélyeztetné, mert ha mind megtapadna.... Neked AHA-ztak már?
gondolom a fagyikból azért mernek 4et visszatenni, mert a fagyasztást annyira nem csípik szegénykék
littletigrincs
Érd

Sziasztok! Sajnos nem volt mutet...szetpukkantak.
Ez a fordulo most ablkakon kidobott penz volt. 3-4 maradt meg, azt mondta Devisz, megprobalhatjuk leszivni probakeppen, de kicsik. Ja es nem lett volna altatasban. En ezt nem vallaltam be. Altatas nelkul csak probakeppen?????
Remelem, Ti szerencsesek lesztek ebben a forduloban. Azert megy a drukk reszemnrol!
banya00

@banya00:
Sajnálom! Lehet már hamarabb le kellett volna szívni.. Bár azt írtad, kevés volt nagy még.. Hihetetlen ez az altatás nincs dolog.. Ennyien még sose voltak szerintem..
spurigambrigi
Őrbottyán

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?