Sziasztok!
megvagyunk, csak kevés időm jut netezésre. Apa meggyógyult (azaz gyógyulgat) de ma már ment dolgozni, igy ismét csak 1 gyerekem van itthon
Pelusozás
Nálunk kb. 3 hónapja rettenet!
Gyerekem képtelen a hátán megmaradni, leginkább 4-kézláb gyűröm rá a pelust. Közben mindent leseper ami a keze ügyébe kerül, bekenem a popót, persze 2 kézzel maszatolja el...grr
Up&Go szerintem nagyon jó, kaptunk próbadarabokat, én mindenképpen használni fogom. Persze ott is az a gáz, ha nagydolog történt, mert akkor mindenképpen hátára kell dönteni a lurkót cserekor.
Cipőcske
Ági, Orsi és a lépegetők. Doktornéni nekünk a következőket mondta és tökéletesen egyetértek vele, igy megosztom Veletek
Cipőcske a lakásba nem kell a babának. Megteszi egy csúszásgátlós zokni. Ha nagyon hideg a lakás, akkor egy szandál. De csak akkor, ha már tényleg lépeget a baba. Cipő pedig onnantól kell a bébi lábára - az utcán is - amikor már igényli azt, hogy kivegyük a babakocsiból és szivesen lépeget a járdán, játszótéren is. Egyébiránt felesleghes a cipő. Nos, én Petinek decemberben vettem cipőcskéket, lábé onnantól láttam szükségét, hogy a játszóréten is szabadjára engedjem, s örömmel lépegessen a babakocsit megkerülgetve. A cipő mindig pontosan passzoljon a lépni tudó baba lábára, ne legyen több számmal nagyobb. A talpa kézzel könnyen kettéhajlitható legyen (ez gondolom nem újdonság, hisz magunknak is csak ilyen cipőt veszünk, nem igaz?). természetesen kivül-belül bőr, a jól szellőzés miatt. És fogja a baba bokáját. A betéttel kapcsolatban Humi mondott egy okosat, Humi oszd meg a többiekkel is léccilécci!!!
Naszóval, én ezen szempontok alapján vettem a cipőket. Egyébként az Ed és Humi által felfedezett üzlet a körúton remek lelőhely, a nem akciós cipőcskék is 10ezer körül vannak, ami baráti és mind-mind bőrből van.
Karmen
Nagyon tetszik Orsi a szülinapi képeken
Szép a torta
izlett Neki? Mit szólt a hölgyike a zenegéphez?
Ági
Mi még nálatok is kevesebbszer eszünk, összesen 4 alkalommal. Reggel 1/2 9-9-től este 1/4 8-ig egyszerűen képtelen vagyok több étkezést beiktatni. Most adtam Petinek egy kis gyümölcsöt, ezek után kétlem, hogy 1/2 1-kor ebédelünk... Bár azt hiszem abban szerencsém van, hogy Petinek minden a kedvence
Szóval szerintem ha Matyi nem jelzi éhségét, akkor bőven elég a napi 5 étkezés és a joghurt.
Rólunk:
Peti "stagnál"
Azaz villámgyorsan lépeget előre, oldalra, tolat is, de 1 kézzel még kapaszkodik, vagy csak érintőlegesen "átfog". egyedüli lépéseink még nincsenek. Ellenben profi módon áll fel négykézlábból egyedül. Álldigál is szépen, mikor éppen elfelejti, hogy nem kapaszkodik. Ha eszébe jut, akkor hoppá, máris elveszti az egyensúlyát. Mostanában inkább beszélünk. Remekül utánozza az általunk kimondott, s általa könnyűnek találtatott szavakat. pl. TE, vagy HÉ TE! vagy APA valamint a BABA, a PÁ, a TAPSI TAPSI (igaz, nála ez TÁ-TÁ). Ja és egyre több dolgot abszolút tudatosan használ. Pl. voltunk szülinapi zsúron, s a házigazda furulyázott néhány gyermekdalt, nagyon szépen. Petinek rettenetesen tetszett, s mikor a rögtönzött előadás végetért, MEGTAPSOLTA! Istenemre, a kutya nem mondta neki, egyszerűen nevetett és ütögette a tenyerét
Zabáltuk meg ott helyben. A pápá is, ha anyu búcsúzik, akkor kérés nélkül, gondolom leszűri a mi beszédünkből, de lengeti a kezecskéjét.
De ez a fránya gyaloglás még várat magára
Na megyek, olvasok 1 kicsit mig Peti elvan a járókában.
Puszi Mindenkinek!
Szilvusék