2014.06.18 13:15
Sziasztok!
8-án a férjemmel elmentünk szülőpozÍciós jógára, 9-én hajnalban fájásokra ébredtem. 9-10 órával később (6 órája 5 percesekkel) biztos, ami biztos alapon bementünk a kórházba, ahol - szerintem teljesen szükségtelenül- burkot repesztettek és végül újabb 18 órával később megszületett Zsigi baba (51/3290) Elég nehézkes szülés volt, a nagykönyvi összes sz.rt kipróbálhattam (kézzel tágÍtás, oxitocin, elnyújtott vajúdás, extrém hosszú kitolási szakasz, vágás-szakadás...egy hete volt és még mindig nem tudok jégzselé+párna nélkül létezni, pedig nem vagyok extrém hisztérika). A párom nagyon jól "szerepelt" és sokat segÍtett. Aki még előtte van: mindenképpen javaslom a szülésznő fogadását, semmi sem segÍtett annyit, mint a tény, hogy ott van, figyel rám, támogat mentálisan. (háre, háre, Tóth Irma)
A kórházban négy napot töltöttünk sárgaság miatt és egyelőre küzdünk. Vannak a jóalvós-jóevős napok és a nemalvós-nemevősök, illetve okoz némi problémát a nappal-éjszaka kérdéskör A babánk egyébként nekükn gyönyörű (és hangos), el vagyunk varázsolva (főleg az apja... sose hittem volna, hogy ezt teszi egy baba vele... meg a kapcsolatunkkal. Bár erről még korai nyilatkozni) Zsigának szÍvzöreje van, ami nem tűnik kórosnak, de el kell vinnünk kardiológiai vizsgálatokra azért. Plusz nem gyarapszik olyan ütemben, ahogy "kéne" (ami hülyeség. Sokat eszik, alszik, boldog baba... aztán mi van, ha egy hetesen nem éri el a születési súlyát? fogyni nem fogy, akkor meg nem mindegy?!)
Kriszti: veled mizu?
Iner: arwen tornát próbáltad? állÍtólag tuti királyság!
Sue: képzeld, van egy másik ismerősöm Móváron, akinek egyidős veled a terhessége. Hogy mennyire baromság ez az időpontra menés! Egyébként a kor nem számÍt, az én védőnőm megyvenes, a babája viszont csak egy éves. (Gyerekorvosunk dettó) Persze, Így rutinban van... (de Így is mond sok hülyeséget, meg sok hasznosat is)
Kezdek visszatérni az életbe, tegnap még egy hÍradóra is futotta.
MÁS: rendeltem Angliából melltartókat, de kicsik lettek és mivel fehérnemű, a cég nem veszi vissza (80-85 E méret). 3500 Ft dbja, és ebből kettő bontatlan csomagolásban van. (Kettő bontott, fel kellett próbálnom, ugye) Evans márkájúak. A képeket nem tudom mellékelni, épp frissÍtik a honlapot. Fehér és levendula szÍnűek egyébként... Érdekes lehet esetleg valamelyikőtöknek?
2014.06.18 21:45
2014.06.19 18:49
2014.06.19 19:29
2014.06.20 07:05
2014.06.20 09:53
Köszi Mindenki!
Kriszti, láttalak a FB-n, hatalmas a pocakod! Nyákdugó nélkül hetekig el lehet lenni, szóval ez még sajnos semmit nem jelent... Azt is értem, hogy lelkileg a legmegterhelőbb, tényleg csak azt tudom mondani: kitartás és idő. (És ha jót akarsz, az utolsó pillanatban indulj a kórházba, különben mindenbe belepiszkálnak.De a csecsemősök és a szülésznők állati jófejek)
Neva: tényleg varrsz? Tök jó, akkor lehet, hogy majd megkereslek ilyenekkel később. Nagyon szeretnék varrni tudni, de nincs szemem és türelmem hozzá, sajnos. A doki kéznyomai most is látszanak még a hasamon, szóval értem ezt a kinyomós-gyerek dolgot.
Iner:kollektÍv úgy vonzzuk nektek a babát, hogy ha nem vigyázol, hármasikrek lesznek Tejem különben rengeteg van, a gyerek is eszik sokat, de valahogy nem hÍzik látványosan. Mostanra- mert persze kÍnomban méregetni kezdtem- majdnem elérte a születési súlyát. De közben meg amolyan boldogbaba, szóval nem akarok ezen szorongani...
Nálunk: tegnap felmerült, hogy vissza kell mennem a kórházba (vérzés, stb), de kitartok. Mivel a szülésznő szerint 5 napra kb. gyerekestül bennfognának, tutira megyek, csak ha muszáj... JA! külön vicc: mint kiderült, nem megfáztam a kórházban,hanem elkaptam egy bakteriális fertőzést. Így menj egészségesen orvosok közelébe... bakker.
2014.06.21 06:54
2014.06.21 10:47
@iner: baci vmi kórházi tenyészet, szedem rá az antibigyót, alakul...
ha apa nincs ott a tökéletes időpontban, sem jelent semmit, a mi babónk 45 napos ciklus 26. napján fogant...szóval,ezek csak számok... inkább élvezd a sok, vad, szenvedélyes szexet
2014.06.21 13:48
2014.06.22 07:26
2014.06.22 09:15
@iner: Hát egyrészt szerintem próbáld meg élvezni is a gyerekgyártást, ne csak véghez vinni Egyébként- azt mondják- a jóga, Arwen torna, makrobiotikus étrend, jólevegő, nyaralás csodákra képes.
Szerintem azért nem olyan ritka, hogy valaki nem esik teherbe az első egy-két hónap alatt, szóval bőven időben vagytok. Ha egy év alatt se sikerül, az azért más. Persze, azt is értem, hogy te-ti MOST szeretnétek babát és nem majd egyszer. De ugyebár bÍzva bÍzzál...
2014.06.23 11:25
2014.06.23 13:46
2014.06.23 16:58
2014.06.25 10:19
Nekem napra pontosan 21-én jött meg, akármilyen hónap volt. Utoljára ápr. 21-én húsvét hétfőn, kedden elmentünk haza Winterthurba (ha itthon vagyunk, akkor oda haza, ha otthon vagyunk, akkor ide haza), és május 04-én jöttem haza. Május 05-re volt időpontom PÉ UH-ra, láttunk is 3 db kicsi petét 5-8-9 mm-ek voltak. Naptár szerint akkor voltam középidős. Mondta a doki, hogy akkor most 3 napig mindent bele, mint a nyulak. Mondtam, hogy jó-jó, de kivel, mert a Tamás otthon maradt, egyedül vagyok itthon. Nagy röhögés volt, hogy a szomszédhoz mégsem mehetek stb. meg ő sem segíthet. Ez volt kedden. Pénteken hazajött a Tamás éjjel, szombaton állítólag mondtam neki, hogy már nem lehetek terhes ebben a hónapban. (Aznap éjjel össze is hoztuk a Picúrt.) 21-én nem jött meg, negatív volt a teszt, 25-én reggel lett halvány pozitív. (2012. október óta nem védekezünk, de mivel keveset vagyunk fizikailag egy helyen egy időben együtt peteéréskor, így nem csoda. Az utóbbi hónapokban már nagyon zizi voltam a fogamzási elmebajtól.)
2014.07.05 07:25
2014.07.05 08:36
2014.07.05 13:07
Sziasztok,
mi jól vagyunk. Azért mondom, hogy mi, mert ha Picur nem érezné jól magát, biztos adná valami jelét. Tegnap voltunk a KYNCS-ben, megvolt a vérvétel és előtte az UH 2,6 cm és 9 hét és 4 napos - át kell majd szerkesztenem a Picur növekedésjelzőjét. A hányinger, émelygés, hányás messzire elkerül. Kopp-kopp-kopp. 24-re meglesz a vérvétel eredmény és akkor lesz a 12 hetes UH is.
iner: sajnálom
krisztinam: gratulálok, hála Istennek akkor azért a vége rendben volt.
2015.01.14 17:15
2015.01.20 07:58
2015.01.20 19:37
2015.01.21 10:06
2015.01.21 19:49
2015.01.22 09:19
Rit: Szerintem inkább kicsit később, mint előbb. (Én legalábbis Így jártam el) De a doki nekem is beÍrta mindig (Ha fontos volt, hogy melyik napon, akkor azt, ha csak a hét, akkor azt) Nyomsz és vársz, ha Győrbe mész... Érdemes szerintem 10 után menni és nem hétfőn, akkor kevesebben vannak. A reggel mindig őrület, a hétfő pláne... És egyébként kettőig vannak szabályosan, bár a dél után érkezőket tapasztalataim szerint diszkréten utálják...
Kriszti: találkozzunk! Iner, gyere te is! Meg Rit, te is, ha van kedved! Az biztos, hogy a köv két hét nekünk nagyon zizi, de február második hetétől részünkről mehet a menet...
2015.01.23 07:45
2015.03.02 12:56
2017.03.11 12:30
2017.03.29 19:15
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|