Új privát üzeneted érkezett!

de azt lehet pedig
ez a kulfoldi nezet is!

Kép
babarozsa

igen? jé! mondjuk én megpróbálok semmit nem bevenni, a kaján kívül Kép

különben nem vagyok nóóóórmális! tegnap többször megnéztem, de még ma is úgy látom, hogy ez a gyerek teljesen rám hasonlít :DDDD

ancsipancsi

A lanyom tegnap este PANADOL baby szirupot "evett", mert mar nagyon nyuszitett (tenyleg, hany napig jon egy fog?), es nagyon izlett neki, rogton abbahagyta a sirdogalast, sit, teli szajjal nevetgelt, rugkapalt es sajat maganak nyomta be a szajaba Kép nem ertem, a felnotteknek miert nem ilyen fincsi, joillatu, rozsaszinu, eperizu fajdalomcsillapitokat gyartanak... a gyerek egy uveggel is megenne, ha hagynam, ja es a doboza is nagyon tetszik neki Kép

Ancsi, szerintem Panadol Baby szirupot nyugodtan vegyel be, babaknak mar harom hotol lehet, ha a fejfajasod nem is mulik el tole, de a kedved biztos jobb lesz Kép Kép
moosejaw

sit = sot
moosejaw

oké, köszi Moos, de egyelőre Anycsus feje fáj. habár lassan az enyém is, mert 4-kor haza akarok menni, és fosok, hogy el fogok tanyázni Kép, pedig zuppa bakancsban jöttem. CSAK HÁT AHOL MELÓZOM MÉG EGY ELCSESZETT JÁRDA SINCS! az úttesten (igaz kisforgalmú utca) kell kimásznom a buszhoz. olyan mérges vagyok :/

ancsipancsi

az a panadol nekunk is van itthonKép
van abbol gyerek is? nemcsak baby?

Kép
babarozsa

Bocs Anycsucs, akkor neked szolt.

Ancsi, csak lassan, ovatosan.

Babarozsa, csak ez az egyfele van (ez all rajta: 3 hotol 12 evig).
moosejaw

Köszi mindenkinek a válaszokat.
Az Algopirinről én is azt hallottam, hogy nem nagyon javasolják.
Panadolt már próbáltam még a terhességem elött, nekem semmit nem ért:-(

Lakibori: akkor kipróbálom a Quarelint (felet), mert még mindig fáj és ha a babónak nem lesz baja tőle akkor az már nekem régen is bevált. Amúgy nem szeretek gyógyszert bevenni, de ez a változó idő most kicsinált. Amúgy 15 hetes babás vagyok.

Ha ettől sem javul kipróbálom én is a PANADOL baby szirupot :-)
anycsus

Moose!
Nem buszozok, max a kapuig megyek ki, de oda is csak hólapát... helyett seprűvel. Kép
Csak... neet vagyok, bp-i fiatal, tudod, engem érdekel a jövőm, és téged? Ja, ha uncsi vagyok, bocs, de csak 2 adónk van (RTL, M1), és már rosszul vagyok tőlük. Fejből tudom az összes hüje szlogent. Kép

Anycsus!
Fejfájásra: szex? És/vagy egy jó alvás? Kép Kép Kép

neet a "vicces"
neet

Neet, en mar tegnap sem ertettem ezt a poent, de biztos azert, mert nem nezek tevet. Pedig egy csomo adonk van. De annyi mas hobbim van (mosas, mosogatas, rendrakas, takaritas, kidsupport, babanet stb. meg aztan setalni is kell, vasarolni), hogy tevere mar sem ido, sem energia. Szerintem ahogy Eszti nagyobb lesz es egyre tobbet lesz ebren, mar nem kell majd ennyit tevezned, meglatod Kép De orulok, hogy meg nem buszozol.
moosejaw

Tenyleg, ehetnel egy kanal panadol baby szirupot, asszem rogton sokkal jobb kedved lenne Kép
moosejaw

tettem fel kepet, ha erdekel valakitKép

Kép
babarozsa

BabarózsA!
Első benyomásom az volt: jézus, mekkora pocak!
A második: nekem is hasonló volt.
A harmadik: de szép!
A negyedik: de hiányzik !
Kép
Na, majd teszünk róla. Kép

Moose!
Nem baj, csak próbálkoztam, a csirkés "poénok"ra se reagált senki, na erre legalább egy páran. Kép
neet
neet

nekem is ez volt amikor egyik nap meglattam magam oldalrol, jezus mekkoraKép

Kép
babarozsa

Hü Neet, végre leesett a poénod, nagyon ösköd vagyok mostanában, hála Rékának érte. Kép

Babarózsa, nagyon szép pocak, kicsit irigyelek, mert nekem sosem volt ekkora. Kép Igaz, a "lakó" idekint hozza be a lemaradását. Kép

Zanza
zanza

Helló!

Babarózsa állati jó ez a fotó. Kép Ezzel a sötét háttérrel, hogy az arcod és a pocid van kiemelve, ez nagyon jó! Kép

Amúgy fejfájósoknak mondom, hogy én mindenhol azt olvastam, hogy az algopirint és aszpirint lehet és a paracetamol tartalmú szereket kell kerülni.

r
ruzicsky

Ruzi, en pont az ellenkezojet tudom a gyogyszerekrol, meg a patikaban is azt mondtak!

a foto egy kis muteremben keszult, ismerosnel

Kép
babarozsa

Zanza, en feltem, hogy pici lesz, de aztan ugy latszik belehuzott a vegereKép

Kép
babarozsa

Ancsika!

Tök jó újra látni a nevedet.Kép
Nem volt rossz, ez a Mamapoc sem, de nekem te már örökre Ancsipancsi maradsz.KépKépKép
Amikor olvastam a Mamapoc szót, akkor is Ancsipancsit gondoltam.

Moos!

Kép

Kép
Ez a bébikédé!

Csajszik!

Szerintem jobb ha az ember tud aludni. Én ugyanazt "játszom" mint a terhesség elején, alig bírok elaludni, csak forgolódom, utána 4 óra alvás, és megint nézem a plafont. Katasztrófa.

Baba
Nagyon helyes pocak!

Kép
Kép
pipocska

Babarózsa ez tök érdekes, mert én meg mindenhol ezt olvastam meg hallottam eddig. Itt a babanet rendelő rovatában is ezt írták.

Igen, látszik a fotón, hogy viszonylag hozzáértő készítette. Kép Nagyon szupi.

r
ruzicsky

igen, a babaneten en is mast olvastam
de minden mas helyen az ellenkezojet

szerintem az aspirin tuti nem jo, de fel kene hivni a teratologiai tanacsadast, es ott megmondjak talan mi a tuti

egy kulfoldi imeroseomnek is csak paracetamol tartalmut ajanlottak, szoval nem tudom, en csak azt szedtem, ha kellett, ill. neha algopirin, de csak legvegso esetben
de agyogyszerek dobozara is ra van altalaban irva

pl: Algopyrin: terhesseg es szoptatas alatt nem javasolt
ill. A készítmény iránt túlérzékenyek, anyagcserebetegségben szenvedők, terhesek a terhesség első 3 hónapjában, ill. az utolsó 6. hetében nem szedhetik.

na, ez sem jobb:
rubophen: a magzat karosodasa nem zarhato ki teljesen

panadol sima: csak az orvos egyedi megfontolasa es eloirasa eseten

aspirin:
A készítményt csak az orvos utasítására lehet szedni:
- terhes nőknek a terhesség utolsó három hónapjában;
- terhesség alatt;
- szoptatás idején (Amennyiben rendszeresen nagyobb mennyiségű gyógyszer szedése válik szükségessé a csecsemőt el kell választani.);

Paracetamil-Pharmavit: Terhességben (különösen az első 3 hónapban) és szoptatás idején csak az orvos egyedi megfontolása és előírása esetén, az orvos által előírt - általában csökkentett - adagban alkalmazható.

Quarelin: A készítmény iránt túlérzékenyek, bizonyos anyagcserebetegségben szenvedők, gyermekek, illetve terhesek a terhesség első három hónapjában és utolsó hat hetében nem szedhetik.

www.hazipatika.com

Kép
babarozsa

Gyerekek, ez a gyógyszer-helyzet kész agyrém!!! Főleg, mivel a "nem ajánlott" sok esetben nem azt jelenti, hogy ha beszeded, tuti baja lesz a gyereknek, hanem azt, hogy a gyógyszergyárak nem tudták minden kétséget kizáróan bizonyítani, hogy NEM káros, ezért inkább ráírták Kép Mondjuk ez abszolút nem baj, de a frászt hozzák a kismamára. Úgy tudom, az aszpirin valahogy bekavarhat a véralvadásba, de ált. csak az utolsó harmadban tiltják. A quarelin-antineuralgica pedig a koffeintartalma miatt gázos, méhösszehúzódásokat okozhat... akárcsak két-három kiadós kávé.
De mindezen gyógyszerek szerintem normál terhességnél kis mennyiségben nagyon kis eséllyel okoznak bajt. De hát jobb félni, mint megijedni Kép Főleg az 1. harmadban.
No, megyek, iszom egy kis bort erre az izgalomra Kép

Babarózsa, tökjó a kép!

vera
kisün

Babarozsa, nagyon szepek vagytok! Kép Es mi az, hogy "ha erdekel valakit"?! Nana! Javaslom, te is vegyel be egy kanal epres szirupot, hogy jobb kedved legyen. Mikor jon mar meg a parod?

Neet, le fogod harapni a fejem, de a csirkes poenra nem is emlekszem... Zanza oskoden viszont teljesen kifekudtem Kép

Pipocs, koszonjuk szepen. Vajon ezek utan mit kapunk akkor a szulinapra? Egyebkent probalj valahogy aludni, minel tobbet pihenj, ugyis egyre nehezebb a pocid, meg most meg megtehetned, nemsokara ugysem hagynak Kép

Votiv, hova tuntel? Csak nincs megint valami baj? Ugye nincs? Fold hivja Votivot, Votiv jelentkezzen! Vetel.
moosejaw

Kisün, koszi!Kép

hat igen, mindent mertekkel...
en csak azt tudom, hogy egyszer amikor menstrualtam bevettem egy aspirint (en hulye) es utana omlott belolem a ver, fel orankent kelett cserelnem, ugy felhigitotta
amugy meg gyomorverzest is okozhat

viszont az a vicc, hogy a terhesseg elejen meg kaptam egy nagyon alacsony potenciaju aspirint, az meg alalitolag jo hatasu az elejen, de abban sokkal kevesebb van, mint a normalban

de az se biztos, hogy egy jo eros migren, gorcsokkel, nem evessel jot tesz a babanak, akinek szokott lenni tudja mire gondolok
en sokaig kuzdottem, hogy nem veszek be gyogyszert, aztan meg rosszabb lett, es inkabb bevettem

Kép
babarozsa

Moose!
Votiv emailezünk, de sok ideje nincs. Tegnapig még jól voltak, az biztos.
Ja, és te is szelektív lettél? HA neet, akkor ugorjunk? Hol az a fej, hamm hamm? Kép
(A milyen kisbabákat szeretek címmel írtam, asszem.)
Kisün!
Igaz, hagyjuk a gyógyszereket. Éljen a vörösbor. Kép
neet
neet

az jol jonne most, egy kis vorosborKép

Kép
babarozsa

Babarózsa, ha van otthon, koccints gondolatban velem! Egy ujjnyi még jót is tesz Kép
Jó éjszakát mindenkinek, jó alvást, szép álmokat!!!

vera
kisün

van, de nem bontom fel!Kép

Kép
babarozsa

akkor gondolatban...

Kép
babarozsa

én meg forraltam, fűszerekkel, stb. Kép
neet
neet

itt egy káromkodás volt, de megváltoztattam Kép)

ancsipancsi

érdekes, hogy az előző elment. amit meg előtte írtam reggel (egy egész novella!!!) elveszett a francba!!! :/

na mindegy, újból leírom:

BABARÓZSAESZTI!
a képed profi, akár címlapra is illene. jól választott a párod, meg a gyerkőcöd is.
+ kezdek irigy lenni, mert mindenki olyan klassz csaj közűletek!

NEET!
már tudom, hogy miért alszik annyit a gyerkőcöd! még a pálinkás kenyér is igaz lesz a végén.
amúgy én értettem a "milyen gyereket szeretnék" poénodat, mert noha nem nézek tévét, de ezek a neten is keringenek.

VERA!
a koffein méhösszehúzódásokat okoz???? én éppen most olvastam, hogy a tudósok nem is nagyon vannak azzal tisztában, hogy a koffein kis mértékben ártalmas-e egyáltalán, vagy hogy mit okoz. mindenesetre én imádtam a kávét, de mindig mértéktartó voltam, napi egyet ittam, legrosszabb esetben kettőt. most meg nem kívánom, sőt! úgyhogy főként csak hétvégén iszom fincsi kávét, amit a párom főz nekem reggelente.

ancsipancsi

Ancsi!
Hát itt is volt valami gáz, nem írtam sokat, de az eltűnt a hálón. Kép
Már nem tudom mi volt.
Nem, továbbra sincs pálisnkáskenyér. Egyszeűen nem fáj semmije, elégedett a világgal. Még hétfő reggel is mosolyog. Sokat kell még tanulnia. Kép Kép
neet
neet

NEet, imadom a forralt bort!Kép

a parommal megbeszeltuk, hogy ha megszuletik a baba francia pezsgozunk a szuloszobanKépKépKép
persze ugysem lehet

Kép
babarozsa

Ancsi, ugyan mar, itt mindenki jo csaj, es kesz!Kép

Kép
babarozsa

Neet! persze, hogy mosolyog hétfőn, miután vasárnap jól beforraltborozol Kép Kép Kép Kép

ancsipancsi

Ancsi,
ha visszaolvasol, azt írtam, hogy a koffein összehúzódásokat okozHAT (ha érzékeny vagy rá, ha nagy mennyiségben veszel magadhoz stb.) Kis mennyiségben szerintem normálisan semmi gond. Én pl. 1. harmadban nem kivántam kávé, aztán 2.-ban fájt fejem, erre reggel egy kávé, fejfájás megszűnt. de nekem bűnalacsony a vérnyomásom Kép

ja, és a forraltbor nagy tudománya, hogy ha elég jól felforralod, alkoholtartalma elpárolog, íze megmarad Kép Bár nálam terhesség alatt is becsúszott néha egy-egy deci jó vörösbor, orvosom szerint jót tesz, testnek-léleknek egyaránt Kép

Neet, szerintem megalakíthatnánk a buddhista babák klubját Kép

jó reggelt mindenkinek, menjünk síelni! Kép

vera
kisün

Sziasztok !

Babarozsa ! Szerintem is szuper jó a kép !

Vörösbor nem árt ? Akkor jó hétvégén kb. 2 korty lecsúszott Kép muszáj volt , eljegyezték a húgomat Kép

Kép
Kép
greenolive

Szerintem egy korty bornak SOKKAL kevesebb a kockázata, mint mély levegőt venni Bp. belvárosában Kép

vera
kisün

Vera! ha nem tudnám, hogy egy az orvosunk, akkor is most rájöttem volna. Kép nekem is ő ajánlotta a vörösbort, hogy nyugisabb legyek. de inkább nem iszom,mert több helyen azt mondják, hogy ártalmas, de főleg ám azért, mert nem szeretem a piákat :D. viszont a forraltborral felkeltetted az érdeklődésemet! hogy is kell elkészíteni úgy, hogy fincsi legyen, és ne legyen benne alkohol???

szóval te se kívántad a kávét?? Kép ez jó! nekem a vérnyomim soxor csak 100, de van, hogy alatta lévő értéket mérek. úgyhogy lehet, hogy majd én is újra kívánni fogom, vagy legalábbis muszáj lesz a szédelgés miatt.

Ancsipancsi
11

ancsipancsi

Vera! mi is belvárosiak vagyunk?? te jó ég!! Kép amúgy a cégnél lehet levegőt venni, mert itt marhajó minden, leszámítva, hogy melóhely és hogy melózni kell, + hogy őrültekháza.

ancsipancsi

Kávét én sem kivántam az elején , rá sem birtam nézni , meg a tejre sem . De mostanában néha megkivánom , tegnap is ittam egy gyengét délután .

Kép
Kép
greenolive

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára proone 2009.05.01 10:24-kor.
proone

Proone! ránézésre ez mind nagykutya Kép . én inkább kisebb dokiknál szülnék, mert a nagyobbak menőbbek, elfoglaltabbak, drágábbak. sajnos egyiket sem ismerem, de a halapenz.hu-n volt szó a Szt. Imrében dolgozó dokikról is, úgyhogy ott utána tudsz nézni, ha még működik valahol(sok vélemény van, nem csak az árak, hanem hogy a dokik hogy állnak a "beteghez".) itt a fórumon is találsz egy szülészetek-kórházak hálapénz.hu helyetti topicot, azt is végigolvashatod.
ezen túl még meg tudod tenni, hogy az itteni keresőbe beírod a felsorolt dokik nevét, és biztos valaki írt róluk valami hasznosat, mert mind ismert név.

Olíva! én a tejet bezzeg kívánom. úgyhogy mostanában inkább jó tejesen iszom még a hétvégi Segafredot is. Kép

ancsipancsi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára proone 2009.05.01 10:25-kor.
proone

Votivék már tényleg sokat késnek Kép

Clau meg már nem is jött mióta.

ancsipancsi

Babarozsa:
Ez az összefoglaló tök jó volt a gyógyszerekről. Megnyugtatott, hogy tegnap a legjobb választás mégis a (fél) Quarelin volt.
Már csak azért is mert mire hazaértem teljesen elmúlt a fejfájásom. Bár az is lehet, hogy csak attól, hogy nagyon arra koncentráltam nehogy hasra essek. Így nem volt időm a fejemmel foglalkozni :-)

Neet: a szex? és/vagy egy jó alvás jól hangzik, de munkahelyen nem megoldható egyik sem ;-)

Most kaptam a hírt, hogy az unokahúgom kislánya megszületett (császárral)! 4 kg és 51 cm, Boglárkának hívják. Állítólag nagyon dundi és nagyon gyönyörű :-) De jó neki. Én még várhatok 5 hónapot. Rengeteg időnek tűnik. És már annyira szeretném legalább azt tudni, hogy kisfiú vagy kislány.

Bocsi, ha hosszú voltam, de feldobott a hír és szónemésem lett.
anycsus

Anycsus! szerintem ez a nagyon friss levegő is jót tett!

ancsipancsi

Forralt bor: 3 deci bor, 2 deci víz, pár szem szegfűszeg, pár kanál cukor (ízlés szerint), kis fahéj, esetleg Kotányi Forralt Bor fűszerkeverék. Felforralod azt iszod. Isteni. Kép

Kisün!
Buddhista baba? Mert mosolyog? Kép

Anycsus!
Akkor nyomás haza, és ott. Kép
neet
neet

kell bele a cukor? vagy édesítővel is jó? (Canderel)

ancsipancsi

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?