2013.02.06 15:59
Szerző: dorci020
Sziasztok!
Csütörtökön kezdődött az egész.Már akkor is írtam nektek,hogy óránlént fájásaim vannak.Aznap hajnalban nem aludtam csak kb.2 órát.Péntek reggel mentem NST-re,az orvos szinte kiröhögött amikor mondtam neki,hogy fájásaim vannak(ezek péntek reggelre már 10 percesek voltak)Meg nézett,szűk 1 újjnyira voltam kitágulva.27-re voltam kiírva,de a doki azt mondta,hogy nem fog időben kijönni,ezért adott egy beutalót 31-re,hogy be kell feküdnöm és akkor megindítják,mert ezek csak jósló fájások.Ekkor jól megilyedtem,mert nem akartam,hogy megindítsák.Eljött az este és én szintén nem aludtam semmit.Ekkor már 5 perces fájásaim voltak.Szombat reggel a férjem indult dolgozni és ahogy elindult rá 20 percre hívtam is,hogy itt az idő.Ez 1/4 9-kor volt.Hívtuk a mentőket,1/2 9-re itt is voltak.9-re beértünk a kórházba.Megvizsgált a Varga Ágnes doktornő,ekkor bő egy újnyira voltam kitágulva.Szóltam neki,hogy sárgás a magzatvíz.Ő azt mondta,hogy bekakilt a vízbe a pici,jobban oda fognak rám figyelni.Felraktak NST-re aztán kaptam egy beöntést(nem is volt olyan vészes,mint amennyire féltem tőle)Aztán megint NST.Ekkor már olyan fájásaim voltak,hogy a falat kapartam úgy,hogy már csütörtök óta csak 4 órát aludtam.Délután 2-re még csak bő 2 újjnyira voltam kitágulva.Aztán este kaptam oxitocint és egy fájdalom csillapítót amit a fenekembe kaptam és persze nem használt semmit.Ekkor felpörögtek az események.Rengeteg orvos lett körülöttem.Persze a férjem,anyu és a pici kereszt anyukája végig bennt voltak velem a szülőszobában.Elkezdtőtek a tolófájások,de ekkor én már annyira kivoltam merülve,hogy két fájás között szó szerint aludtam,horkoltam.A tolásnál a doktornő és a tanárúr is ott termett a hasmnál,mert a végére már feladtam és a pici pont a legszűkebb helyen volt bent.Mondták,hogyha nem szedem össze magam baja is lehet.Megkérdezte a tanárúr,hogy fönnt vagy lennt vágjanak és a vákuum is előkerült.Mondtam,hogy alul vágjanak és össze szedem magam.De a két orvosnak rákellett segítenie,nyomták a hasam két oldalról.És három nagy nyomás után este 18:50-kor kipottyant a kisfiam.De nagyon megilyedtem,mert nem hallottam,hogy felsírt volna,mert egyből szaladtak vele ki.Azt se tudtam,hogy él-e vagy meghalt,fiú vagy lány.Akkor a férjemék utána szaladtak megnézni,hogy mi van a kicsivel.Vissza jöttek megnyugtatni,hogy ki kellett gyorsan szívni a füléből és az orrából a kakis magzat vizet,de szerencsére a tüdejébe nem került.Utána behozták nekem egy puszira aztán vitték is egy órás kivizsgálásra.2 óra múlva bevittek a kórterembe hoztuk a picit is.Aztán 22-kor elment a boldog család.Hajnali 1-ig aludtam aztán mentem is a csecsemősökhöz a piciért.Meg ciciztettem és aludtunk egyet.
Hétfőn megkapta az első szuriját.
Kedden valami szemüveges orvosnál voltunk reggel viziten aki kitalálta,hogy rosszul kezelem a köldökét,mert büdös,gennyes,be van gyulladva.Hogy ez egy halálos betegség,ha a gyereknek jót akarunk nem visszük haza saját felelősségre.Vettek le tőle vért.Utána mondták a csecsemősök,hogy nincsen semmi baja a köldökének,ne aggódjak.Annyi,hogy neki nagyon gyorsan gyógyul.(1 hetes és már szinte teljesen begyógyult neki)Még este kiderült,hogy nem is a köldökével volt baja a nőnek,hanem azzal,hogy én már 18:00 után szültem 50 percel és nem tetszett neki,hogy saját felelősségre haza akarom vinni.Aztán visszagondolva jó,hogy elküldték vérvételre,mert így legalább még idejében kiderült,hogy fertőzés van a vérében.Amit a drága orvosok miatt szedett össze,mert olyan sűrűn figyelték a kakis magzatvizet.....Na mindegy!
Szerdán egy rendes gyerek orvos volt,ő normálisan elmagyarázta a dolgokat.Mondta,hogy 5x antibiotikumot kell neki adni és ha rendbe jön akkor péntek reggel haza mehetünk.És így is lett.Pénteken 11-re már itthon is voltunk.
Most édesen alszik,pedig 5 órakkor evett.
Nagyjából ennyi a történetünk.