Sziasztok!
4 hetes újdonsült anyuka vagyok (napra pontosan
).
Már a terhességem idején is olvasgattam a topikokat, információt keresve a SOTE II. szülészetről, na és persze az általam választott orvosról - Dr. Tömösváry Zoltánról.
Mivel én a terhesség ideje alatt is hozzá jártam tanácsadásra, ezért nekem sok kétségem nem volt afelől, hogy nagyon jó kezekbe kerültünk!
Ez a szülés napján (illetve az utána lévő napokban is) ki is derült! Egy végtelenül kedves, rendes, segítőkész szülésznővel dolgozott együtt - megmondom őszintén, én szülésznőt is fogadtam, azt akivel az doktor úr együtt szokott dolgozni (remélem nem baj, ha leírom a nevét: Gönczi Katalin).
Ez az első gyermekem, első szülésem volt ápr.16-án. Tényleg nyugodtan mondhatom, hogy minden rendben volt végig, sok anyuka irtózatos fájdalmakról beszélt, voltak, akik a burokrepesztést is egy rémálomnak írták le... Hát nekem ezek nem fájtak - jó persze, a vajúdás utolsó órái és a szülés fájdalmas volt, de miután a kisfiam a mellkasomra tették, mindent elfelejtettem.
De vissza az orvoshoz. Végtelenül rendes volt a terhesgondozás alatt is, rengeteg információval és tanáccsal ellátott végig. A szülés napján is folyamatosan jött hozzám és kérdezgetett, a szülésznővel is állandó jelleggel konzultált - mindezt úgy, hogy ügyeletes volt. A szülőszobára igaz ő már csak a "legvégére jött be", de minden úgy volt jó, ahogy történt.
A szülés után volt egy kis komplikációm, a méhem nem reagált a méhösszehúzóra, és az este folyamán erős vérzésem volt, ezért egy kisműtét keretében újra kellet vágni a gátam illetve volt egy nőgyógyászati kaparásom is. Az ügyeletes orvosok és nővérek (akikre szintén egy szavam sem lehetett) egyből hívták őt, és ő azonnal készségesen bejött a kórházba a műtétre.
Mivel sok vért vesztettem, ezért kellett kapjak utánpótlást, melyet a Tömösváry doktor úr adagolt nekem a gyermekágyon (szinte hihetetlen, nem?
). A kórházi bentlétem alatt is folyamatosan jött, érdeklődött, tájékoztatott, ellenőrzött. Volt olyan nap, hogy többször is feljött hozzám, amikor például még az őrzőben voltam.
Szóval mindenkinek bátran merem ajánlani a doktor urat!
Tisztességes, becsületes, segítőkész, lelkiismeretes!
És mindezt úgy, hogy neki is vannak gyermekei, családja, és rengeteget dolgozik a kórházban is, illetve a magánrendelésén is!
Ha kérdésetek van, nyugodtan írjatok - ha nem is azonnal, de igyekszem válaszolni:
szucs.renata@gmail.com