2005.01.29 00:08
Szerző: furge
NA EZ A HOZZÁSZÓLÁSOM MIKOR KERÜL LE?
Hölgyeim és Uraim.
Senkit sem akarok el-megijeszteni és nem is ez a szándékom.
Mindenhol vannak jó és rossz orvosok.
Ez a fórum arra is ad lehetőséget,hogy az emberek elmesélhessék saját történetüket.Ezt nem kell szégyelni,hiszen sokan vagyunk.A szégyen a korházé,az elkövetőé.Történeteink leírásával lehetőség teremtődik egymásnak segíteni.Meggyőződésem,hogy használható tanácsokkal tudnánk egymást ellátni.
Szeretném elmeséni a mi történetünket.De mivel hosszú,egy másik forumból átmásolom ide.
1997-ben történt.Császármetsést kellett alkalmazni a gyermek testartása miatt.A műtét sikerült,fiunk született.
De feleségemnek már a második napon panaszai voltak és attól kedve panaszkodtunk is egészen a 7.napig,amikor is már csak rohantak vele a műtőbe.
Bélelzáródás(illeusz),vérmérgezés(sepsis),hashártyagyulladás (peritonitis)lett a vége.Ennek során a méhét is el kellett
távolítani(uterus extirpatio).A bajoknak nem lett vége.Máj és lép alatti tályogok keletkeztek.Végül pedig gombás fertőzést kapott,igy a tüdejében gennygyűlem keletkezett.
7 x pungálták a tüdejét.2,5 hónapot töltött korházban és ezidő alatt többször került a halál közelébe.A leírt betegségek külön-külön is halálosak lehetnek.
A bajokat egy bizonyos staphylococcus aureus és streptococcus pyogenes okozta.Akkoriban hálásak voltunk a korháznak,hogy feleségemet megmentették.De nekem gyanús volt az egész és
vizsgálódni kezdtem.Ugyan is emlékeztünk,hogy akkoriban az ÁNTSZ is vizsgálatot végzett.Tapasztalatlanok voltunk.
Az ÁNTSZ-töl bekértem iratokat,ami szinte ellenünk volt,de mégis találtam benne olyan dolgokat,ami nem tetszett.Pl.megtudtuk,hogy kiutasitottak a korházból gyógyulásáig egy orvost ugyanazokkal a baktériumokkal a torkában,mint amit a betegeknél találtak.
Innen tudtuk meg,hogy egy másik kismamát is hasonló bajokkal műtöttek.Sokminden megvilágosodott és
elindítottam a keresetet.Szakkönyveket vásároltam és belevetettem magamat az orvostudományba és a jogba.3 éve megy a pe.Pénzünk nem volt ügyvédre,bár nem egy neves orvost kerestem meg(alapítványt is),hogy százalékos alapon vállalják el ügyünket.
Mindtöl azt a választ kaptam,lehet róla szó,ha meg van a szakértői vizsgálat.Az az igazság,hogy mind hiéna.
Nem álltam le velük vitatkozni,hogy egy szakértői eredmény bitokában miért fogadnék meg bárkit is.
Igy aztán magam láttam el feleségem védelmét.A törvény erre lehetőséget ad annélkül,hogy képesítésem lenne rá.
Most,amikor a szakértő 15 oldalon keresztül elmarasztalta a korházat,már elvállalnák úgy is,hogy nincs pénzünk.
A szakértői szerint a korház 2x is műhibát követett el,és millió hibát.
Csak egyet említek meg,amit eddig nem is tudtunk,pl.hogy a tüdeje is kilyukadt.Miért?
Mert a tüdő pungálalások alkalmával a gennygyülemet Betadinnal fertőtlenítették,illetve mosták.
A megrázó az egészben,hogy a szer előirata tiltja zsigeri szervben alkalmazni.
Ettől meg is fulladhatott volna,igy a korház az életét veszélyeztette.Ennek köszönhető tüdő roncsolódása.
3 éve zajlik a perünk és most ez év áprilisában lesz az újabb tárgyalás.
Korábban megkerestem a fókuszt is.Most voltak forgatni és ha minden igaz hétfőn 03.-án leadják.De,ha nem akkor lesz adásban,azt mondták azon a héten,tehát 03.-a után mindenképpen vetítésre kerül.
Most készülök létrehozni egy weboldalt esetünkkel kapcsolatban,ahol részletesen felkerül minden,beleértve a teljes anyagot,anyagokat is.Talán ezzel is hozzájárulhatok,hogy
az emberek világosabban lássanak és merjenek kezdeményezni.Ugyanakkor információkat gyűjthetnek.
Nem tettek meg semmit,sőt,hibát hibára halmoztak.Legalábbis ez derül ki a szakvéleményből.
Bár ugye,mint tipikus hivatkozás esetünkben is hangsúlyozásra került a korház(alperes)részéröl.
Néhány dolgot azért megemkítek:
Mint olvasta,feleségem a császár után rosszul lett és sokat panaszkodtunk,de teljes 5 napig nem történt semmi csak beöntés.
Az összképhez hozzátartozik,hogy nem szabad beöntést adni bélelzáródás esetekor.Csakhogy az orvosok erre nem gondoltak.
A császárműtét után szokásos bélrenyheségre gondoltak,ami érthető,hiszen előfordul.De a szakirodalom és a szakértő is hangsúlyozta,hogy
2-3 nap után már kötelező lett volna gondolni másra is.hiszem az orvosi dokumentációban is vannak bélelzásódásra utaló orvosi bejegyzések,viszont
egy esetleges bélelzáródás vagy fertőzés kizárására nem végeztek vizsgálatokat,mint pl.:ultrahang,nativ röntgen vagy CT.Még az utolsó napon is,amikor azonnal műteni kellett,mert zöldes folyadék jött belöle minden honnan,akkor is
beöntést(laxálást) alkalmaztak.Ezn egyértelműen tüneti kezelés,sőt,hiba volt Ubretidet alkalmazni,hiszen bélelzáródásban a bélmozgató szerek adása tilos.
A tüneti kezelés abban is megnyilvánult,hogy folyamatosan fájdalomcsillapítókkal tömték:algopyrin,demalgonil,nubain.Ezzel elfedték a hasi fertőzésre utaló tüneteket.
Persze ezek az erős fájdalomcsillapítók ellenére is határozott és folyamatos panaszaink voltak,de semmi sem történt 5 napig.
További hibák röviden:
1,hiányosak a dokumentumok. korház nem talál többek között intenzívek korlapokat és egyén szülészeti kezelési lapokat.
2,A 14 műtétből csak egyetlen beleegyező nyilatkozattal rendelkezik.Ez a császármetszés.
3,A korházban 4 orvos torkában találták meg a betegekben is fellelt baktériumokat.Egy orvost emelnék ki,aki mindkét beteg műtéténél jelen volt.Őt bár kiutasították a korházból gyógyulásáig,egy altatóorvos nem jelent meg a szűrővizsgálaton,igy további betegek életét veszélyeztette.
4,Műtő:az ÁNTSZ abból a műtőböl,ahol a betegeket műtötték,kiutasította a hagyományos mosógépet és azt a felmosórongyot,ami mindennek mondható csk annak nem.A lényeg,hogy ezek a tárgyak
veszélyesek és ellentmondanak a műtői asepsisnek.Higiénia az nem volt a korházban.
5,Nem végezte el a betegek és az orvos torkában megtalált azonos bacik fágtipizálását,holott el kellett volna.Gondolom tudja,mi a fágtipizálás?
6,A korházban zárófertőtlenítést végeztek,de nem dokumentálták ennek eredményét és módját,ami kötelező.
7,A szakértő szerint Dr.Böröcz Kerolina és Dr.Tasáry Ilona is hibázott,amikor a bacikat endogénnak minősítette,holott
éppen ezekben a korképekben van jelentőségük.Sajnos ez csak rövid ismertető,igy lehet érthetetlen,miröl is van szó.
8,Az egyik legfontosabb lelet eltünt a korházban.Viszon az ÁNTSZ és a korház elismerte,hogy létezett pozitív lelet igy az minket igazol.
9,A korház endogén kialakulást feltételez,állítja,hogy a bacik már benne voltak a feleségemben.Ehhez képest a méh szövettani vizsgálata egyértelműen kizárja ezt.És hangsúlyozza,hogy a fertőzés csak a császármetszés után kerülhetett a szervezetébe.
10,Staphylococcus aureus és streptococcus pyogenes
baktériumok voltak a bak okozói.Tudni kell,hogy ezek a bacik leggyakrabban korházakban fordulnak elő és higiénés mulasztásra utalnak.De a fertőző ágens(ápoló személyzet)terjeszti.
11,Műhiba:Feleségem tüdejét pungálták.A korház ahelyett,hogy a tüdőbe vezette volna a csővet,az a gyomorba került.Ezzel ismét veszélyeztette az életét,hiszen a gyomorba vezetett cső ujabb fertőzési kaput nyitott.Ahelyett,hogy eltávolította volna,csak kijebb húzta.
12,szintén pungálás.A tüdöben szintén rossz helyre vetette be.Teljesen rányomta a pleurára,igy várhatta,hogy a genny ürüljön.Amikor észre vette és kijebb húzta,400 ml vörhenyes pusht tudot lecsapolni.
13,Aztán egy másik orvosi műhiba.A tüdöbe(zsigeri szervbe)olyan fertőtlenítőszert fecskendezett,ami azonnali fulladást eredményezhetett volna.A szer előirata tiltja e szer zsigeri szervbe való adását.Ennek maradandó kérosodása igazolt.
Csak most tudtuk meg,hgy feleségem tüdeje is kilyukadt a betadintó,mert az megjelent a hőrgökben és azt köpte ki.
14,A korház nem tudott uralkodni a fertőzésen,a betegségen.18 napot késlekedett infektológus szakember igénybevételével,holott ezt már a laboratóriumilag igazolt bacik esetében azonnal meg kellett volna tennie.
15.Tehetetlenségét az is igazolja,hogy 4 korházból kért(elég későn)professzori segítséget.
16,Decubitus=felfekvés.A korház elfelejtette zárójelentésben rögziteni.Mint tudjuk a decubitus korházi ápolási higiéniai mulasztásra utal,de 100%ban megelőzhető.
Hát azt hiszem nem írom tele az oldalt.Nagyon szivesen elküldöm emailben a szakértői anyagot,abból világosabban értelmezheti a történetet.
Itt most csak rövid részeket ismertettem,ami nem biztos,hogy érthető lesz.