@zsuzso2119:
Szívesen segítek ha tudok
Nem tudni mi a gond nálunk..ezért van a sok vizsgálat évek óta. Mindig megtapad, de egy idő után leáll a fejlődésben...Az elsőt 9 hétig tudtam megtartani...aztán minden lombikkal egyre rövidebb lett...a tesztek pozitívak....az utolsónál már az sem, "csak" sárgatest volt, ami ugye azt jelenti, hogy elindult megint....Ezért kerestük fel Fülöpöt 2 éve, s Dévisz meg az ő segítségével lehet baba. Ha meg lesz a probléma forrása vagy nem is lesz semmi esetleg, akkor is Fülöp megtartja a terhességet!!! S ez a lényeg nálam a megtartás!!! A vizsgálatoktól függ, hogy mikor ugrunk neki, az utolsó előtt mindent végig fogok járni! Májusra tervezzük egyébként. Tavaly találtak egy-két dolgot amiről azt hittük kezelés után pozitív eredménnyel zárul, de nem így lett, novemberben újabb sikertelenséggel ért véget. Kiderült az IR, amit gyógyszerrel kezeltek, de Dévisz szerint fejlődési rendelenességet okozhat, így csak akkor kezdhettük el, ha abbahagytam a szedését. Ezzel kapcsolatban a szakma álláspontja teljesen megoszlik...Fülöp a gyógyszeres kezelést támogatja, s a saját endo-nőgyógyászom is. Így a lombik alatt maradt a 160 CH-s diéta, de lehet kevés volt. Nem tudni. Most csináltatok újra IR vizsgálatot, s meglátjuk mitévők leszünk utána. Aztán a tsh-m is elég ingadozó volt, s mint tudjuk 1 körüli érték a legoptimálisabb a megtapadáshoz. Az elsőnél így is volt, de minden hormonkezelés után romlott, egyre magasabb lett, azaz alulműkdött a pajzsmirigyem. Dévisz szerint a 3 körüli érték még jónak mondható, de lehet a 2.3. lombiknál már ez is gond volt. Itt sem egyezik a szakmai protokoll.. Na mindegy, gyógyszerrel ez is kezelve lett, majd túlműködött, lement 1 alá...Gyógyszer csökkentés...az utolsónál már 1,8 volt, ez hálistennek mindhárom dokim szerint szuper! Ja és csináltattam tavaly febr.-ban laporoszkópiát hysteroskopiával együtt, hogy megnézzék rendben van-e minden a méhemben s úgy általában a pocimban. Hát nem volt...a petevezetőim teljes mértékben gyulladtak, hegesek voltak, így míg én aludtam, a dokim kikapta őket, mivel a gyulladás, a bakteriális fertőzés, ami ugye visszacsoroghat a méhembe, el is pusztíthat egy pici életet....Úgyis teljesen átjárhatatlanok voltak, így teljesen esélytelen volt, hogy valaha is átjusson rajta egy pici petécske...Majd csináltattam trombophilia panelt, amiből kiderült, hogy a XIII. faktornál mutáció van, aza egy kis trombózis hajlamot örököltem egyik szülőmtől. Ezért az utolsó lombik alatt már minden nap szúrtam magam alacsony molekulájú vérhigítóval...Mert ugye az embrike vérkeringése az enyém is...De hát ez sem segített...még mindig nem találták/találtuk meg az igazi okot. Szerencsére a többi (Leiden, MTHFR rendben vannak!). Viszont amiről még soha nem hallottunk, s Fülöp kérte, hogy a páromnál is csináltassunk MTHFR677 és MTHFR1298 vizsgálatot. Az eredmény a 677-nél, homozygota...mint a villámcsapás úgy ért bennünket ez a hír!! Ez azt jelenti, hogy mindkét szülőtől örökölte a folsav felszívódással kapcsolatos rossz gént. Azaz az ő szervezete nem tudja hasznosítani a folsavat, azaz kb. 10-20%-ban csak, így egy feneketlen kútba dobálta eddig, ami ugye tudjuk, hogy a sejtosztódásnál, illetve sok sok fejlődési rendelenességnél elengedhetetlen ásvány...Így Fülöp javaslatára biológialag akítv folsavat kell szednie, amihez nem kell az ő szervezete...De kb. 3 hónap mire a katonák is "felfogják" ezt a változást, s szépen magukba szívják...De ha csupán ez volt a probléma, hát akkor nem tudom, hogy sírjak-e vagy örüljek...a sok sok hormon, a még több vizsgálat, idegeskedés, vetélés, várakozás, idő, pénz stb....mind mind kidobott, mert pár ezer forintból meg lehetett volna oldani mindent, s rövid idő alatt... Mindegy, mi lombikosok tudjuk, hogy azon ami elmúlt már nem rágódunk, hanem felállunk és megyünk tovább és csináljuk!!!
Ma csináltattam még protein S és protein C vizsgálatot, az is véralvadással kapcsolatos problémát zárhat ki. Még autoimmun panelt kell újra nézni, aztán NK ölős sejtes vizsgálat, s lassan mehetünk vissza a Tanár úrhoz. Van még egy-két apróbb vizsgálat, de ezek már nem olyan mérvadóak.
Zsuzso szerintem először egy konzultációt kell kérni tőle, aztán ő elmondja merre tovább. Vinni az összes papírt, leletet, mindent ami előzménynek számíthat. Lehet úgymond előre dolgozni, megcsináltatni azokat a vizsgálatokat amiket tutira kérni fog (lds. honlapon). Nagyon hosszú a várakozás a magánrendelőjében, víz+kaja szükséges, mert hiába hív oda x időre, kb. 3 óra csúszás mindig van. S rengetegen vannak nála! De általában egy páciens 1-1,5 óra!! Akik odajárunk, tudjuk hogy miért járunk oda, s várunk, bár néha türelmetlenül..
Én a lombikok alatt a legjobb tulajdonságra tettem szert, s ez a TÜRELEM! Abból van a legtöbb, lassan ki is árusíthatnám...
Akciósan
Ügyesen, nézz utána mindennek, kutakodj, mert csak magunkra számíthatunk! Hidd el, tapasztalatból beszélek!