Huh, beindultatok, győzzek olvasni . Épp síkideg vagyok qrva egyetememen kitalálták, hogy halasszak évet, mivel nem tudok hallgatót fogadni a munkahelyemen . Bammeg az minimum 3 év, mire tudok . Dobjam ki a 1,5 évnyi tanulmányt, tandíjat, időt stb.?!?! Uram be akar menni rájuk borítani az asztalt… ugyebár a felvételi feltéteke közt nem szerepelt, hogy aktív tanárnak kell lenni. Mi lenne, ha épp most rúgnának ki, és azért nem tudnék egyetemistát fogadni?! . A vicc az egészben, hogy a vidékieknek amúgy sem közvetítenek semmit, tehát ők se mentorálnak, csak ott elkönyvelik, mintha meg lett volna. Na kit lehet kibelezni?! Sok kedvem van tanulni a holnapi vizsgámra
gyerek-szex Az átlag első-szex-kor tényleg csökken. Amit érdemes észrevenni, hogy nem a 3h-s „tömegek” miatt, hanem a középosztály miatt. Az a bizonyos 3h-s réteg eddig is 10-12 éves kor közt kezdte (naná, apa elkapta az ólban). Én hiszek abban, hogy ha kiegyensúlyozott a család, és gyerek alapvetően nem unatkozik, nincs nagy érzelmi szegénység/bizonytalanság, akkor úgy 14 éves korig ez főként fantázia, magányos játék, magától nem sokat tesz a páros megvalósulásért. Onnantól meg sok múlik a személyiségen. Mondom, „ideális” körülményeket tekintve, „rendezett”, biztonságos érzelmi hátteret feltételezve. A csökkenő tendenciát szokás a médiára fogni, ami egy kényelmes kifogás, valóban. „há’ látta a tv-ben, mi megy a Való Világban, ozt azt hiszi, ez a módi”. Ez kb. olyan, mintha megvenném a túrórudit, kitenném az asztalra, aztán csodálkoznék, hogy a gyerek megeszi . Ha a saját 14 éves diákjaimra gondolok, azért ott a lányok már nagyon nőcik szoktak lenni többnyire, és el is várják, hogy így tekintsenek rájuk. Ez egy tanuló-időszak a maga tanuló-pénzével. Bármit tesz is anyuci-apuci, vannak nem kíván tini-terhességek, ilyenkor mellé kell állni, hogy a legkevesebb sérüléssel jöjjön ki belőle. Mert sérülni fog bele mindenki, lány, fiú és a szülők is. Veszettül empatikus apám (szavakkal verő kategória a Mérgező szülőkből) ha ilyenről volt szó tini korunkban, megvonta a vállát, mondván „jobb, mintha megerőszakolnának . Hát ez elég visszatartó erő volt . Nem véletlen kezdtem későn a témát (pasizást is, szexet is). No de akkor bepótoltam a kiesett éveket .
Uff. Szólottam
Alexa Cuki pötty ujjacskákat én is bírom, ahogy világítanak az uh-n
Reni Én inkább orvos, mint vajákos párti vagyok . Mindből láttam már kuruzslót, az orvost legalább valamilyen szinten felelősségre lehet vonni, úgyhogy egy kicsit jobban vigyáz. Pont ma rendeltem meg a barihimlő oltást, majd 10e Ft, aszem, ebből a fajtából 2 kell. Én utálom, ha beteg a gyerek, volt közvetlen környezetben barihimlőnek súlyos veseszövődménye, para-mama listára felkerült ez is. Egyszer apa kiszámolta, mennyibe kerül egy „átlagos” egy hetes betegség, gyógyszerestül, ha a szülőnek is itthon kell maradnia (én pici fizummal, nem az övével kalkulálva). Roppant olcsók az oltások . Kötelező oltás nem egy-egy személyt véd, hanem a tömeges járványt akadályozza meg. Statisztikailag bizonyítható, hogy a lakosság harmadának influenza oltásával a teljes lakosságot be lehet védeni influenza ellen, mert nem lesz elég terjesztő. Gyakran a nem lebetegedők terjesztik a leginkább, merthogy nem maradnak izolált helyen (otthon). Ettől még baromság lenne kötelezővé tenni az oltását sztem . Apa beosztottjának 4 évese és anya most épp skarlátos. Apa közölte vele, be ne tegye a lábát 2 hétig az irodába, még megfertőzi őt is, úgyhogy otthonról dolgozik a srác. Éljen főnök-apa (skarlátra nincs oltás, nem vírus, hanem baci váltja ki).
Lányok mikor növik ki a punci-témát? Kezdem nehezen tolerálni ezt az anális korszakot Szaffinál . Erre Mesó is felfedezte, hogy „ereszt a lába között és jön ki belőle a pisi” . Mondja, hogy „pun pssss” és mutogat a pelusára rettegve . 14 hónaposan . Minap benyúlt az apja gatyájába, hogy „pun?” . Nagyon röhögtünk, majd úgy fél óra múlva Szaffi kezdte rángatni apa gatyáját „de én csak megmutatom Mesónak, hogy apának nincs puncija!”. Gondolom, még vagy 3-4 évig napi téma lesz a puncizás idehaza .
Tök jó lett a 4d fotó! Nekem minden gyerek tészta-képű ezeken
Rég látott orvos beszólásra nagypapis háziorvosa volt zseniális, mikor úgy 15 év után nyolcvanx évesen lement hozzá, az orvos meg kedvesen „Jóska bácsi, maga még él?” kérdéssel fogadta . Gondolom, nagy bizonytalanságában azért felvette a fejkótát utána .
Krampampuli Nem, nem tartok/tarthatok legálisan szeretőt. Nem mintha akarnék, vagy képes lennék érzelmileg párhuzamosítani stb. De jól hangzik . Igazából nem rögtön csinált fel, csak egy hónap múlva . De tényleg nagy vita volt, mert tavasszal vettük a nyaralót és attól kezdve bekattant, mint Bandi (még keményebben fogok dolgozni!). Néha 1-1 hétre én lent maradtam a csajokkal, ő meg itthon. Aztán aug végén visszaköltöztünk, és nem láttuk többet apát, mint mikor 160 km-re volt tőlünk . Na ezen akadtam ki nagyon .
Már nem járok maszni (masszázs), de mikor utoljára voltam 4 éve, 3000 /45 perc volt, gyógymasszőr sráctól. Két alkalom alatt rendbe tette a vállam-hátam. Igaz, hogy visítottam a fájdalomtól, de 5 nap kellett ahhoz, amihez korábban 1-2 hónap . Budaörsi, valamelyik nagy-nagy panelben egy szépségszalonban dolgozott (talán Tibi?).
Melanim Roppant romantikus lánykérés megkérdezni az anyakönyvvezető előtt, hogy mért, az hogy megy? nálunk apa közölte, hogy őhozzá soha senki nem akar hozzámenni, úgyhogy meg se kéri a kezem. Aztán egy évre rá egy aquparkban mondta, ha lecsúszok a meredek csúszdán, feleségül vesz. Hát nem csúsztam le, csak megsértődtem, hogy ha ilyen barom feltételei vannak, hozzá se megyek. 4 hétre rá házasodtunk
Duckylion Szaffit azért vették fel bölcsibe, mert elvileg egyetemista vagyok. Ha maradnak helyek, október-november folyamán szoktak felvenni olyanokat is, ahol anya a kistesóval van otthon. Idén maradtak, januárban teltek csak be a csoportok. Szerencsés helyzet ez, mert a kerület szélén lakunk, ide csak az itt lakók járnak, sőt inkább innen viszik bentebbi bölcsibe a gyerkőcöket, hogy útba essen anyának/apának munkába menet. Már mondogatta a bölcsivezető, hogy várják ősszel Mesót (ha megyünk Szaffiért, az összes bölcsisnéni Mesóval játszik, amíg én Szaffit puszilgatom stb.). Én nem szeretném Mesót 22 hónaposan beadni, Szaffi már 31 hónapos volt, az marha nagy különbség. Ha viszont nem adom be ősszel, később nem lesz már hely, és akkor meg 34 hónaposan kezdenie kell már az ovit úgy, hogy ott 27 gyerek van és ő még nem járt közösségbe . Családi napközi nincs a közelben, a fél kerületet keresztül kéne autózni hozzá. Patthelyzet.
Mikor jártál szociológiára? ELTE? Nővérem ’96-2001 között (K. Luca) szocpolra, sógorom (K. Gábor, de Jézus becenévre hallgatott ) ’96-2004 között szocmunkásra majd szocpolra járt oda. Emlékeim szerint a módszertan ott a szórótárgy
Barbi Tegnap nem jött be a ruhás oldal, ma sikerült betölteni, tök jó! Mondjuk én azt a fél borsófőzeléknyi nyakláncot fel nem venném hozzá . És igen, meg fogsz fagyni, de terhesen jobb a hőháztartás .
Ki-hogy fér még be a télikabátjába? Kezdek pánikolni, a nagyobb méretűm nem ilyen jó meleg