2013.12.27 13:43
2013.12.27 14:41
♥ ♥ ♥ ♥ Na nem mindenki értette Nekik írtam egy kis matek leckét: 4+2=6 Aztán a mostani uh után is kiírtam, hogy Áron születik májusban.
Én szívesen világgá ordibálnám Jó állapot. Nem érdekel, hogy van, akivel nem találkoztam 100 éve, ez nem titok, vagy valami, amit szégyelleni kéne. Képet nem tettem fel. Majd ha esetleg vmikor megye 4D-re...olyan 6-8 hét múlva.
Mylife
Nehéz napok lehetnek mögötted Nem csoda, hogy túrod a netet (bár ez tényleg általában csak plusz kétségeket szül). Ilyenkor úúúúúgy szeretne az ember valami jót olvasni a témával kapcsolatban. Ha van is 100 rossz talapsztalat, ha csak 1-et találsz, ami jó véget ért, az már reményt ad. Mert az kell.
Nálunk tv-zés kb. nincs. Most a szünetben megnéztünk együtt 2 mesét De havi 1x lehet mesét nézni kb. Sajna a suliban pénteken mindig néznek valamit Néha hétköznap is. Még az a szerencse, hogy elég normális meséket (kisvakond, kockásfülű nyúl, magyar népmesék....néha van csak Disney szerencsére). Számítógépezni gyerek egyáltalán nem. A diamese Luca miatt porosodik ÉS megbecsüljük azt is, ha hétköznap sikerül könyvből olvasni, mert Luca mellett nem lehet Kitépi a könyvet a kezemből...másik nem érdekli. Este egyszerre mennek 8-kor, szóval...Fejből mesélés van De köszi Réka! Mosr meg is próbálom a diafilmet! MAjd vetítem a plafonra Oda csak nem mászik fel Luca...bár tőle kitelik
2013.12.27 17:27
2013.12.27 23:07
Tegnap rájöttem kitől örökölte a gáz beszólásait a lányom. Apa bent a nappaliban a két csajjal, egyszer csak közli, hogy van egy picsa a térdén . Bemegyek, nézek rá bambán, hogy mi? Már nincs. Most megint van. Lassan leesett, hogy Szaffi félmeztelenül nagyterpeszben ülve ugrál a térdén . Azért adtam rá egy gatyót. Mármint Szaffira.
Krampampuli Gyerekkorom óta fafelgyújtásnak hívjuk, nem is értettem, mért tetszik ez neked . Éljen a pocak! Olyan leszel, mint egy rajzfilm anyuka, hopp, ott a dinnye hirtelen
Evicat De jó, hogy jelentkeztél! Nem szeretem kérdezgetni, hova tűnik el, aki nem jelentkezik, bizti jó oka van rá, ne zaklassuk. Örülök, hogy te rendben vagy . Endo vacak dolog tényleg az, lombikos fórumon nagyon sokan vannak endósok
Reni Nálunk szerencsére mind2 lány nagy könyvmoly . Mesó még csak mutogat az AnnaPetiGergőben a játékokra, nekem meg mondanom kell, hogy „maci”, „csiga” „trolibusz”. Ez utóbbi a sláger, jókat nevet rajta Cukker . Szaffi képes egy egész AnnaPetiGergőt kiolvastatni velem, ha meg nem érek rá, leül a Kipp-koppal, és felolvassa . 2,5 éves kora óta mennek fejből a mesék, 5-6 olvasás kell egy Kipp-kopp hosszúságúhoz, Boribon megy hamarabb is . Szerintem rémisztő, de neki ez a természetes. Legalább a betűfelismerősdit már abbahagyta, na az volt az igazán rémisztő, mikor még nem beszélt csak 50 szót, de annak a fele Mama-betű, Anya-betű stb. volt . Aztán jött a tavasz, és érdekesebb lett a világ, hál Isten . Mi szoktunk you-tubeon gyerekdalokat vagy Halász Judittot nézni, táncolnak, énekelnek, mozognak közben, de néha nézik is. No meg kisvakond és Uki. Napi max 20-30 perc, és általában igénylik a jelenlétünket közben (kivéve, ha épp hányni megy anya, bár Szaffi ilyenkor leállítja, hogy én se maradjak le semmiről ). Gratula a félidőhöz! Bár már ott lennék! Akkor a tavasz is közelebb lenne
Alexa Cuki a csajos vonalzód . Én se iszom ilyenkor, még ha kívánom is, valahogy lelkifurim lesz tőle . Pedig a dokim mondta, ha nagyon görcsölök, nyomjak be egy páleszt, mert a kórházba menve is azt kapnék, csak vénásan. És tényleg, ismerős volt bent 35 hetesen erős görcsökkel, rákötötték a magnézium-alkohol infúziót, mondta, hogy rég volt olyan részeg, mint akkor
2013.12.28 06:54
2013.12.28 22:01
2013.12.29 09:53
2013.12.29 15:21
2013.12.30 11:19
2013.12.30 22:02
2013.12.30 22:07
2013.12.30 22:44
2014.01.01 21:04
4 nap netmentesen éljen a kőkorszak! Hozzáteszem, ez volt jó ideig az utsó baráti körrel 4 napra elutazásunk . Szinte senkivel sem beszéltünk, csak a gyerekekkel voltunk, mi mindig más ritmusban léteztünk, mint a többiek, a szilvesztert 4. éve folyamatosan átalusszuk… Meg is beszéltük, hogy a februári wellnessre meghívjuk anyámékat, csak hogy legyen bébiszitterünk .
Az a jó a Mátrában, hogy elég nagy, van hová hányni benne . Kicsit elegem van már ebből a „koraterhességi rosszullétből” így a 4. hónap végén .
Reni Nálunk is a 2011 januári csapat face-en zárt csoportban tök jól működik . Morbid, hogy ők a legjobb barátnők, miközben a 7 emberből csak 2vel találkoztam személyesen, de mégis, bő 3 éve annyi mindent ki lehet beszélni, és olyan jó látni, ahogy nőnek a lurkók . Ott most vannak a szülinapok sorra, hát minden gyereknél végigfuttatom, hogy izgultunk egymásért. Oké, ott tényleg különleges, hogy mind elsőgyerekesek voltunk, és ez nagy összehozó erő.
Én úgy oldottam meg, hogy Mesó ne vegye el a könyvet, hogy a rácsoságyban van, én a rács mellett ülök, Szaffi meg a térdemen. Így mindkét gyerek látja és hallja a mesét, de Mesó már megszokta, hogy nem éri el. Máskor, ha ő van az ölemben, ő lapozhat. Eddig bevált, de még romolhat a helyzet, nagyon gyerekfüggő ez is. Szaffinál még úgy gondoltam, én vagyok az überkirály anya, hogy mi mindent neveltem a gyerekbe, most meg látom, hogy qrvára a személyiségén múlik, mert a második meg annyival más, másban „kényelmes” nekem, másban „basszus, hogy oldjam meg” gyerek . Ennyit a hős anya elméleteimről .
Orrtúrás jó
Zsiráf Egy-egy gyerekementes időszak nagyon jó lehet! Mi a nővéremtől joker-mozijegyet kaptunk, gyerekfelvigyázattal, na azt élem meg ilyennek Betegségért részvét, sztem pocsék, mikor beteg vagy és ott vannak a gyerekek, ha meg még apa is „besegít” a betegségbe… na az már olyan, mint hard core fokozaton élni az életet . Én alig egy éve vagyok fb-n. Annyira idegesített, hogy 3 éve Szaffi születésekor minden ismerős gratulált valamilyen formában, Mesó születésére meg senki se reagált iwiw-en, hogy regisztráltam face-en . Igen, hülyeség . Fejenként 1-1 mese??? Hány óráig tart az altatási ceremónia?! Nekünk így is sokszor háromnegyed óra gyerekszobába bemeneteltől-kijövetlig (a későbbi zarándoklatokat nem számolva).
Liliommanó De jó, hogy kihagytam az AFP-t, most várhatnék 2 hetet az eredményre (doki mondta, mivel csinált 12. heti genetikait).
Krampampuli ÉLJEN A PUNCI!!! Most, hogy írtad, ma éppen én is kis puncist akarok odabentre megint (persze, ez holnapra megfordulhat simán )Kíváncsi vagyok, mit szólsz majd Bogyó és Babócához Szerintem rém idegesítően béna karakter Babóca (Jaj, Bogyó, úgysem fog sikerülni! És hasonló szófordulatokkal ), és halál erőltetett az egész, de a gyerekek szeretik. Anna Peti Gergő viszont Szaffinak nagyon jó „kimesélem az eseményeket”. Saját mesék… hát vannak már, bár se füle, se farka, de nagyon édesek . Összerak mindenféle fordulatokat random, majd elmeséli Mesónak, aki tág szemekkel figyeli. „Játod, Mesó, nagyon ügyesen meséjtem neked!” Szerencsére, nekem még nem kell megtanulnom őket . Magától olvasni tanulás nekem mindig egy csoda, a diszes zavaraimmal . Enyém uram ovisan tanult meg olvasni, már akkor is utálta az embereket .
Lehet, hogy kőkorszaki az alkohol infúzió, de 2012 októberében nyomták be az ismerősnek (igaz, utsó trimeszterben). Mindezt a SOTE I-en .
Alexa Tyű, te aztán nem tagadhatod le a babát Szép pocid van!
Barbi Dackorszakban minden gyerek hisztis. Néha tényleg meg tudod nyugtatni, néha olyan fáradt, hogy bármit teszel, nem segít. Idővel abbahagyja. Egyszer-egyszer mérjük, a számunkra végtelennek tűnő hisztériák általában 2-5 percesek . Ha ennél hosszabb, akkor valami gáz van a kis lelkében. Kamusírás meg tényleg kiszűrhető, máshogy is néz közben. Próbálgatja a határokat, abnormális lenne, ha nem tenné. Szaffi időnként közli is, hogy „ne nyugtass meg, még hisztizni akarok!” és ebben maradunk . Kicsit irigylem a sok baba-cuccot, nálunk szerintem nem sokat kap majd Hármaska, a harmadik gyerek már nem olyan izgi senkinek sem .
Era Banánban sok a kálium, a folsav meg a B6 vitamin, úgy rémlik. Annak is görcsoldó hatása van, nem? Amúgy fog, tehát terhesen nem a legideálisabb. Viszont szeretem én is, főleg nutellás tejturmixban Bár jelen pillanatban a tejet sem bírom, tehát mindegy.
2014.01.01 23:55
2014.01.02 17:19
2014.01.02 20:15
2014.01.03 10:35
2014.01.03 12:07
2014.01.03 12:38
Krampampuli Nekem feküdnöm kell egész nap. Lássuk csak, reggel fekve tornyot építettünk (Mesó leginkább a köldökömbe tolta a dominókat), aztán fekve átrendeztem a játékos dobozt (nem lett több hely a szobában). Később fekve Halászjutkát hallgattunk (mit szerettem én ezen?!). Aztán Mesóval a kezemben megfőztem az ebédet, kiteregettem. Végül rávettem, hogy fogócskázzon az apja távirányítós autójával (ültem az előszobában és hülyítettem a vihogó gyereket). Most alszik, ilyenkor fekve nyomulok a gépen, leginkább retro számítógépes birodalomépítős játékokat játszok (nem, nem online, ezek még a net előtti korból valók nosztalgiázom egyetemista-gimis korom játékaival). Ez mindig terhesen jön elő belőlem, most néztem a mentések dátumait meg a játékneveket (Szaffi, Ketteske, Mesó, Hármaska stb.). Persze akár befejezhetném Mesó horgolt takaróját is, de valahogy két hónapja nem nyúltam hozzá . Pedig már csak össze kell állítani . Majd a tavasszal! .
AFP nekem eddig mindig jó lett, de mivel mindig volt 12 és 18 hetes genetikai uh, lényegében le se szartam, hogy van. Most meg a két ünnep közt qrvára nem volt kedvem ezzel foglalkozni, egyetlen munkanapon se voltunk itthon amúgy . Éljen a jófej tapasztalt dokim
Lehet, hogy tüdőérlelő volt az infúzióban, ő csak az alkoholt mondta . Mind1, én nem terhesen se iszok, kb. évi 1 sör, az is 5 részletben. Ja, ha van jégbor, vagy fordítás, abból is lecsúszik évi 1-1 dl . Anyámnak szülés után erős vöröset kellett innia, a nőgyógyász rendelte el vérképzés és vashiány miatt. Látszik is a nővéremen, szerintem!
Milyen volt a Hobbit? Mondjuk, meg kéne előtte nézni az első részt . Kaptunk joker mozijegyet, hát egy filmről se hallottam, ami most megy .
Hülye kérdésekből azt bírtam, mikor a 1,5 éves beszélni nem tudó Szaffit faggatták, hogy „na, várod a kistesót?”. Főleg, hogy nem kistesózunk, azért kapnak nevet, hogy azon hívjuk őket . Most meg Mesónak mondják, hogy milyen jó lesz neked, majd játszhatsz a kistesókkal. Törpelány meg pislog azzal a „te tényleg ilyen hülye vagy, vagy megjátszod magad?!” tekintettel .
Évi Pisilés naná hogy van éjjel . Felváltva járunk Szaffival . Legalább gyakoroljuk az éjszakázást, már fel se fog tűnni, hogy ébredsz etetni . Nekem mondjuk kb. a teherbeesés óta van, az alhasi vérbőség nálam erre is kihat. Gyereket meg érezheted most is, attól még, hogy az első. Nem vagyunk egyformák, az átlag 16-18 hét úgy jön ki, hogy van, aki korábban, van aki később érzi csak. Barátnőm mind3at csak a 20. hét körül érezte, pedig a harmadiknál már nagyon tudta, mire figyeljen . Szóval minden irányba van kilengés.
Reni Gondoltam rád meg a könyv-elvételre ma, mikor Mesó mindenáron programozni akarta a számítógépemet. Neki ezt kell uralnia . Viszont édesen végighallgatta kétszer Boribon cicáját . Oké, imádja a kis szőrös dögöket. Féltékenység-leszólás nálunk úgy működik, hogy Szaffi közli Mesóval, hogy „nem, te még nem játszhatsz vele, mert folyton lenyeled az apjó dógokat!” Pedig „Mesó máj nagyjány, mejt van egy pötty foga!”
Gratula a félidőhöz! Nekem az még bő 3 hét. Bár nálam a félidő a túlhordás miatt úgyis később lesz
Cuki pocid meg lányaid vannak . Nálunk az első gyerek annyira vakmerő volt, hogy már túl immunis vagyok. Szaffi ügyesen esik, így megszoktam, csinálhat bármit. Hát Mesó kis béna, csak már nem szólok rá, mert ugye megszoktam . Ő folyton koppan és bőg . S míg Szaffinak elég volt 1x becsípni, rácsukni, leesni stb. utána vigyázott, Mesó képes 5 percen belül 6x (tényleg!) ugyanazzal a fiókkal becsípni a kis virsli ujjait. A végén már röhögök puszilgatás közben
Alexa Pihi most nem volt, majd februárban! Megyünk wellness-elni, anyámék is jönnek (remélem, tehermentesítenek is minket ). Mert én is imádom, ha elém teszik a reggelit-vacsorát
2014.01.03 15:35
2014.01.03 16:11
2014.01.03 16:31
2014.01.03 16:49
2014.01.03 22:29
2014.01.03 22:53
2014.01.04 09:09
2014.01.04 09:57
2014.01.04 14:55
Választott doki: itt Csepelen a körzetes nőgyógyászok nem vezetnek le szülést . Elvileg a dél-pestihez tartozunk, de ide a „putriba” csak a nyugger orvosok járnak. Aki itt sztk-ba jár, az nem ad százezres jattott, ezt tudják a dokik. Úgyhogy ha azt akarom, hogy ismerős orvos legyen ott a szülésnél, marad a magán. Tekintve a sok meddőségi kezelést, jobb is ez. Arról nem is beszélve, hogy nekem nagyon korán kell dokihoz mennem, mivel Mesónál is, most is azonnal kaptam a gyógyszereket, hogy az immunrendszerem ne nyírja ki a pocaklakót . Csütörtökön teszteltem +at, fél óra múlva hívtam a dokit, keddre, a következő rendelési napjára kaptam időpontot (betöltött 7 hét), 7500-at fizettem neki, ebben benne volt a vérvétel is a pajzsmirigy miatt. Cserébe kaptam egy köteg receptet, meg hogy próbáljak pihenni . Szóval nekem nagyon kell a magándoki, akinek a fejében van az „előéletem”.
AFP-t én eddig magánban csináltattam, ott megvolt 3-4 órán belül az eredmény, felhívtak, hogy minden oké, és kipostázták utána. De persze fizettem érte (nemtom már mennyit).
Ma nagyon büszke voltam Szaffira, végre nem engem égetett tömegben, hanem az apját . Bementünk a Marks&Spencerbe apának öltönyt venni, mert nagy leárazás van (én szülök folyton mégis ő hízza ki az öltönyeit). Hosszú sor a pénztárnál, két csajszim fogócskázik a lábak közt, tehát már mindenki minket figyelt egy ideje. Végre sorra kerülünk, apa kártyája vacakol, pénztáros bénázik, népek gyilkos tekintettel figyelnek, mintha ettől megijedne a terminál. Szaffi felkéredzkedik, hadd lásson ő is, majd jó hangosan közli, hogy a sor végén is hallják: „apa, ne adj puszit, mert te most büdös vagy. Itt a szádnál!” Ezért érdemes gyereket szülni
Barbi Én megértem a mozgás-igényt, első gyereknél nekem is nagyon volt, később Renihez hasonlóan ülés-fekvés igény nyert A kisgyerek mozgásban tart, még akkor is, ha tél van és a lakásban vagyunk. Palacsinta nekem is kedvelt terhességi kaja Meg amúgy is kedvelt
Reni Iván jó fej . Idegen nevelésbe avatkozását én is rühellem. Mintha attól, hogy gyerekem van, már igényelném, hogy vadidegenek hozzám szóljanak . Egyszer, Szaffi lehetett úgy 1 éves, buszon nyüszögött, mire egy nő „kisegített” és elmagyarázta neki, hogy ha rossz lesz, nem jön a télapó. Volt ez februárban . Na akkor visszaszóltam, hogy amúgy se, mert zsidók vagyunk . Láttad volna a tekintetét! (hittérítő nyanyákat is ezzel rázom le, totál nem tudnak mit kezdeni vele, ez a joker beszólás).
Nekem a Gyűrűk ura jobban tetszett filmen, mint könyvben . Könyvben nem elég horror . Egyetemistaként szerepjátszottam (MÁGUS és D&D), akkoriban nagyon sok fantazit olvastam (pl. Drizt-sorozat 20 kötete), azokhoz képest a Gyűrűk ura kicsit gyerekmese feeling. Túl fekete-fehér karakterek, jó és rossz, semmi igazán életszerű jellemfejlődés vagy belső tépelődés.
IKEÁban van tv a játszórészen?! Szaffi szereti az áruházat, minden bútort kipróbál, mi vinni szoktuk magunkkal (ja még alsó korhatáros amúgy is).
Szandralau Gratula az Isteni pasi-hoz . Én azért tartok tőle, hogy a két csaj után mit csinálnék egy fiúval Na majd kedden kiderül, kell-e ezen stresszelnem . Ezek szerint a vizsgálaton minden rendben volt . Nem körzetes kórházban csak beindult szülésnél látnak el. Ha pl. még „nem teljesen beindult”, nem folyt el a magzatvíz és a fájások még nem erősek (csak jóslók), akkor átirányítanak a körzetesbe. Azért tudom, mert a ctg-n ült mellettem egy csaj, túlhordott gyerekkel, hogy azt mondta a dokija, jöjjön be, és megindítják a szülését, mert túlhordta. De ugye nem volt körzetes, vidéki állandó cím, albérletbe még ideiglenes sem… ott megígérte neki az ügyeletes doki, ha a 41. hét forduló napjáig nem indul be, aznap ő lesz az ügyeletes és megindítja neki.
2014.01.04 15:30
2014.01.04 17:23
X EZT MÁR OLVASTAD? |
|