Sziasztok!
Úgy látszik tegnap elkiabáltam a dolgot, ma reggel ugyanis másfél hónap öklendezés után hánytam. Nagyon fura mert alapvetően tényleg sokkal jobban vagyok, az első hetekben néha felkelni nem bírtam annyira rosszul voltam, de mindig csak öklendeztem, hányni soha 'nem sikerült'. Ez amúgy nem csoda, mert sosem voltam az a hányós típus. Van egy vitaminom (vas van benne), amit mindig gyömülcslében oldva iszom meg reggel éhgyomorra, és ma vérnarancsba kevertem, azonnal kihánytam az egészet, szóval a baba utálja a vérnarancsot, ezt megállapíthatom. Remegett a lábam, totál lefehéredtem, minden bajom volt, a férjem totál bepánikolt
de kb 3 perc múlva teljesen jól lettem, reggeliztem, azóta már takarítottam egy kört, szóval alapvetően mégis sokkal jobban vagyok, narancslevet nem iszom egy darabig az biztos.
Eleinte én is este voltam amúgy rosszabbul.
Az RMC-vel kapcsolatban: én hozzájuk járok terhesgondozásra, ott van a választott dokim is, nagyon szimpatikusak, kedvesek, türelmesek, profik. Csak jókat hallottam róluk, és én is csak jót tudok mondani. Egy barátnőm ajánlotta őket, még szeptemberben voltam náluk, akkor beszéltem külön a genetikussal és a szülész nőgyógyásszal, mindketten nagyon szimpik voltak, és már akkor tudtam, ha a férjem is beleegyezik (mert ugye azért nem olcsó mulatság), akkor mindenképp igénybe vesszük ezt a szolgáltatást (ami a terhesgondozási csomaguk).
Mivel 'csomagos' vagyok minden vizsgálat az RMC-ben van. Személy szerint vakon bízom bennük (én ez nagyon jó érzés), úgyhogy nem is mennék máshova, ők már ismernek, tudnak rólunk mindent. Anno először a genetikussal beszéltem és mondtam neki h volt egy vetélésem már, és nagyon izgulok, mert az nagyon megviselt, azt is h akkori orvosom mennyire kikészített lelkileg, és ő külön beszélt még a nőgyógyásszal is mielőtt mentem (legalább 1 órát beszélgetett akkor velem), szóval ez is nagyon szimpatikus, h tényleg törődnek velem, nyilván fizetek is érte nem is keveset, de eddig is mindig magánban jártam nőgyógyászhoz és hát azok meg sem közelítették ezt a színvonalat. Vagy pl múltkor (vasárnap este rosszul lettem, kicsit megijedtem, írtam smst este 8kor és válaszolt a doki, és másnap fogadott is, és nem kértek ezért plusz pénzt, pedig ugye ez elvileg nincs benne a csomagárban, plusz vizsgálat).
A vért is ott helyben levették a kombinált teszthez is, nem kellett beutalóval szaladgálni a kórházba. Ilyen szépen még soha nem vettek vért tőlem, abszolút nem látszott a helye már 10 perccel később, pedig levettek 6 ampullával.
A
kombinált teszttel kapcsolatban: ahogy írtam nekem ez végülis nem opcionális, mert benne van a csomagban, szóval megcsinálják, csütörtökön tudom meg az eredményt a genetikai UH-n.
Ahogy írtam a genetikai UH-t a genetikus csinálja, aki nagyon profi, az RMC-ben működik a Magzati Medicina Alapítvány (
http://www.magzatimedicina.hu/), az én dokim az elnöke
K
ora és középidős terhességi kóros állapotok szűréséhez, koordinálásához és ellátásához nyújt szellemi és anyagi segítséget.
Nekem ez elég garancia, előre mondta is a nőgyógyász, hogy ne ijedjek meg, kb 1 óra lesz az UH, mindent nagyon alaposan megnéznek. Ez nekem elég garancia
Éppen ezért az Istenhegyiről semmit nem tudok sajnos, de ha Neked az szimpibb, menj oda, nem meggyőzni akarlak, csak olyan jól esik elmesélni végre a pozitív tapasztalatimat, végre nem kell kárognom a dokik miatt
Amúgy kinél voltál az RMCben?
Amúgy sok helyen olvastam h a Gravidától rosszul vannak a kismamák, fura.
A gyerekekkel kapcsolatban: talán írtam már, mi is legalább 3 gyereket szeretnénk, úgyhogy én is megtapasztalom majd milyen a mostani szituációd De ennek is megvan a maga bája biztos. Kitartás!
Te is vigyázz magatokra nagyon!