Új privát üzeneted érkezett!

Mmc: igen, én is arra gondoltam, hogy akkor jó, ha már tud ülni, de az pár hónap, és úgy érzem karácsonyra mindenki valami nagyobb dolgot vesz a gyerekének, és ez talán nagy is, és hasznos is, és látod Liza is használja, így sokáig játék.

Ma voltam termelői piacon, és kaptam még spenótot, sóskát, és Balu pont a tél közepén ehet majd ilyet, na vettem1-1kilot, itt állok, pucolom, párolom, és fagyasztanám, ha lenne mibe:) se tégely, se jégkockatartó:)

KépKép
KépKép
kat78

Kat, folpackba rakj kis gombócokat és mint a szaloncukrot, tekerd fel.

Kép
Kép
mmc

Köszi a tippeket, végül kivettem 3 szem meggyet, egy pici krumplit megfőztem és az almát nyersen - ezekből lett egy jó pép, majdnem az egészet megette Barnus :O Viszont most már napig szüneteltetem a ht-t, mert szerintem nem bírja a pocija, nagyon erősen erőlködik, a kakija sem túl bizalomgerjesztő amúgy, szóval pár nap szünet, aztán megpróbálom a szilvát, hátha az nem fogja meg neki.
Van egy jó linkem, kaptam egy ismerősömtől, ebben vannak jó dolgok:

http://csecsemoapolas.blogspot.hu/p/cse ... lalas.html

Kép

Kép
nusildi

mmc, na erre gondoltam én is, hogy hiába mész vissza, már sajnos akármilyen hülye indokkal azt mondhatják, hogy köszönjük szépen :( Persze ezt mh-e válogatja...

picur, milyen az a pohár? Nekünk is kéne valami, mert egyáltalán nem iszik babó, csak a cici van mint folyadék. Szerintem bőven elég ha már megeszik 80 grammot, főleg hogy azért 1 éves korig a legfőbb táplálék - én úgy tudom - az anyatej (ha van). Én december hónapban már szeretnék egy-két délelőtti étkezést megoldani úgy, hogy gyümit eszik itthon apjával, mi meg Lottival elmegyünk csajos programokra :) De amikor itthon vagyok, inkább még szoptatnék.

Veronika, szuper birodalma van Adrinak! Mi ma tesszük fel a habitapit, így az egész nappalink már olyan, mint egy putri vagy egy jobb zsibvásár ;) Sajnálom a hanyatt vágódást! :( Mibe ütötte a fejét, legalább a habszivacsba?

Kat, köszi az infókat, szerintem a gesztenyét fogom adni majd nemsokára, de nagyon agyalok a szilván, mert amit pl. beraktam linket, ott írja 6 hós kortól. Anno Lottinak banánt is elég korán adtam, azt imádta, egy egész banánt megevett szopi után. Nem ismerem a biliboo-t, de megkuksizom a neten :) Ó, meg is néztem, szupeeeeeeeeeer :) Csak tuti Lotti ülne benne :D

Köszi, nem lett Lottinak komoly baja a játszóházban, inkább a kislánynak, de neki a fél arca lila (már javul). Viszont Lotti lebetegedett... csütörtökön már nagyon köhögött, de pénteken táncház volt az oviban, így akart menni, de más baja nem volt a köhögésen kívül. Pénteken 5-kor már 38 volt a láza... nagyon rondán köhög, a Stodalt adtam neki, meg vitamin, orra viszont még nem folyik, szóval nem indult be, egész nap hőemelkedése van, de amúgy full jókedvű, mert nézhet mesét, amennyit akar :D

Na megyek is, mert tesszük fel a habszivacsot :) Egy merő játszótér lesz a szobaaaaaaaaaaaaaa!
nusildi

Ildi, ilyen: http://shop.rossmann.hu/baba_130/kieges ... _1_db_1249

Két fokozata van, hogy mennyire engedje a folyadékot, van a teknős, meg a nyuszi állás... :D Mi természetesen a teknőst használjuk. És tetszik a víz Picurnak, szívesen kortyol belőle. Ma gesztenyés almapürét kapott a legénykém, bepuszilta az utolsó morzsáig. Nagyon tetszik, hogy ennyire szívesen fogad mindenféle kaját. Tej van bőven, úgyhogy adagot akkor nem emelek még.

Kaka, nálunk is megritkultak a pakkok, sőőőőt be is sűrűsödött. Viszont a cékla kihozza. Ha adok neki, másnap pakk van. Na de mindennap nem adhatok céklát... Amúgy nem okoz gondot Picurnak, puki van, mondhatni gátlástalanul az ember orra alá durrant, de olyat, hogy hűűűűűű... :D :D

Lottikának jobbulást! Kamillateát szereti? Az nagyon jó köhögésre, főleg egy kis mézzel felturbózva.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Balu eddig nem forgott, egy hónapja jött hozzá a Dévényis gyógytornász, nem talált nagy gondot, kapott egy kis haladékot. Jövő hétre jött volna ki, de lemondta, tegnap jött. Muszáj volt. Balut hasról hátra csak a lendület vitte, görcsösen tartotta magát. Hátról hasra teljesen megfordult, de a fejét nem vitte, így egy kicsavarodott pózban pihent. Ha feklhúztam ülésbe, lent maradt a feje. Szóval sejthető volt, hogy valami letapadt izom van a nyakánál. Igazam volt. A masszás elejét sírt, de utána simán csak bambul. És láss csodát, ma elkezdett forogni mindkét irányba. Nekem anno Bálintnál is ez volt, már egy alkalom után lehetett eredményt látni. Szóval sír, de megéri.

Ja, és kibújt az első foga.

Spenót kérdés megoldva, leszaladtam a Mammut patikájába, így már a mélyhűtőben pihennek

KépKép
KépKép
kat78

Hellocsajok!

Gergőke 6 hónapos lett!! Tavaly ilyenkor még pocakban volt! hihetetlen!! olyan nagy már! szó szerint.. repül az idó!
Tegnap családi bulit tartottunk a féléves szülinap örömére..( és Erzsébet napot is ünnepeltünk)
ott készült a képek:

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok,
Monis, igen beadatom a Fiúknak az influenza elleni oltást, mert még mindig bízom benne, hogy Olit előbb-utóbb felveszik a közeli oviba és legalább ettől a betegségtől szeretném megvédeni :wink:
És akkor ugye Lénóval együtt megyünk majd érte, nem szeretném ha a Kicsi elkapná az ovisoktól..
A miénket (Apa+én) persze "intézem", nekem is fontos hogy kapjak oltást, hiszen hiába nem dolgozom, a kórságot akár vásárlás közben is elkaphatja az ember...

Kat, szuper hogy Toncsi tudott segíteni Balunak!
Már meséltem hogy amikor annak idején Olihoz jött mert 8 hónaposan nem maradt meg hason és nem fordult hasra, az első kezelés után Oli elkezdett forogni!...
Nem baj ha sír Balu, az eredményért néha meg kell szenvedni :(
Ügyesen bevásároltál spenótból és sóskaból.
Párolva-turmixolva tetted el? Mivel fogod majd adni, hogyan készíted el, krumplival?
Bálint hogy bírja a bölcsit, szereti? Hisztik vannak még?

Veronika, szuperek Szuperadri képei :lol:
Érdekesen adja elő a kúszást 8)
A habtapin talán nem üti meg magát annyira ha elesik, vagy épp nem ott volt amikor felborult?
Köszi az ágyas körülbástyázós tippet, sajnos fölé kéne még húzni egy maxi babakocsi kupolát, mert ahogy ráeszmél hogy nem ott van, rögtön hangos kurjongatásba kezd :shock:

Savaria, merre vagy, mi újsi Bátorral?
És Andi+Balázs visszajöttetek már a wellnessből? :wink:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Monis gratu a 6 hónaphoz, csudi édes Gergő, jó kis buli lehetett :lol:
Kezditek a gyümölcsöket?? :wink:

Kép
Kép
magnoli

mmc,
folpack tényleg... na ha elakadok egyszer én is, gondolok majd rá :)

Ildi,
én is volt egy pont hogy szüneteltettem pár napig a hozzátápit, mert úgy éreztem, hogy nem bírja a pocija, aztán jót is tett és most már bírja! Szóval szerintem jól csinálod :)

Persze Adri birodalma is a nappalit foglalja el... :)

Jobbulást Lottinak! Nemrég volt ilyen Pálminak, hogy csak köhögött, láz volt és orrfolyás nem...

Szegény kislány... akkor ő kaphatott egy nagyot a pofijára... összekoccant egy másik gyerekkel?

Kat,
szupi hogy így beindult Balu, jó hogy észrevetted és megtornáztattattad (na ez jó kis szó :D )
Gratu a foghoz is! :)

Monis,
édi a 6 hónapos Gergő! :)

Magnoli,
igen, a habtapin esett hanyatt, de akkor is jó nagy sírás volt :(

A mi babakocsinkról le lehet szedni a kupolát... kölcsönadjam a kiságyatokba? :lol: A KIKA-ban meg van olyan kupola gyerekágyra :) (de nem babaágyra... bár az is lehet, hogy olyan is van :) Most beugrott, mintha a bölcsőkhöz lenne olyan... ?

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli, igen ma megkóstoltuk az almát.. hát még nem aratott teljes sikert.. de majd holnap! A fb-ra feltettünk egy videot!

monis
Budapest XIII. kerület

Magnoli: anno Bálinthoz is járt igen sokat, szóval tudtam, hogy ilyen gyors hatást fog elérni Antónia. A spenótot, sóskát megpucolom, megmosom, ésmteletööm velel a párolót, megpárolom, turmixolom, és úgy fagyasztom. Kezdetben krumplival keverem, majd ha lehet a spenóthoz fokhagymát is teszek, majd tojássárga is mehet, és a végén már krumpli nélkül.

bálint úgy jár bölcsibe, mintha mindig odajárt volna. Szereti nagyon, jókat eszik, nincs vele gond, simán ott alszik, alíg akar hazajöni. Hiszti akad néha de nem tudom minek szól: bölcsi, tesó, dac, időjárás. De ne is foglalkozom vele, mert heti egyszer van,és az belefér

KépKép
KépKép
kat78

Gergonek boldog nevnapot!

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, köszi szépen. Gergő nap van? Igazából Gergely, csak becézzük Gergőnek..

monis
Budapest XIII. kerület

Magnoli,
nem is butaság a kupola, amit Veronika ír.
Én a baldacint mondtam volna, a Brendonban vannak fiús mintájúak is... Lehet hogy Lénónak kell a kuckó érzés

Kép
Kép
mmc

Hat kerem, dicsekedni jottem :lol:

Viszont csak 3 napig tartott az éjszaka átalvása, most újra eszünk egyszer 3 körül... csak hogy panaszkodjak is :D

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
Hűűű de ügyes Adri!!! Hogy ült fel??

Kat, miket és hányszor mennyit eszik Balu?

Mindenkinek köszönöm a kupolás tippet :lol:
Holnap jövök, rohannom kell, bocsi...

Kép
Kép
magnoli

6.00-7.00 között kell, de ez Bálint függő, mert rá tutti felkel
7.30 180ml tápszer
alszik kb 1 órát
9.30 kis avent pohárnyi tiszta gyümölcs-zöldség(alma, gesztenye, sütőtök, krumpli, cékla, barack)
alszik kb 2 órát
13.00 180ml tápszet
alszik egy hosszabbat, ha nem megyünk Bálintért, kb 2 1/2 órát
17.00 kis avnet pohárnyi gyümölcs, amibe pelyhet keverek( Alnatura dm rizspehely, gríz, 4-korn) de colt mikor itt tejoépet evett ez kb 150ml
néha alszik egy rövid beaty sleep-et, de ezt nem mindig
18.30-19.00 között fürdik
19.30 180ml tápszer
innen indul az éjjeli alvás

Beba Ha pro strat tápszert iszik

ez elég jól beállt, és kb 3hete át is alussza az éjszakát

KépKép
KépKép
kat78

6.00-7.00 között kell, de ez Bálint függő, mert rá tutti felkel 7.30 180ml tápszer alszik kb 1 órát 9.30 kis avent pohárnyi tiszta gyümölcs-zöldség(alma, gesztenye, sütőtök, krumpli, cékla, barack) alszik kb 2 órát 13.00 180ml tápszet alszik egy hosszabbat, ha nem megyünk Bálintért, kb 2 1/2 órát 17.00 kis avnet pohárnyi gyümölcs, amibe pelyhet keverek( Alnatura dm rizspehely, gríz, 4-korn) de colt mikor itt tejoépet evett ez kb 150ml néha alszik egy rövid beaty sleep-et, de ezt nem mindig 18.30-19.00 között fürdik 19.30 180ml tápszer innen indul az éjjeli alvás Beba Ha pro strat tápszert iszik  ez elég jól beállt, és kb 3hete át is alussza az éjszakát

KépKép
KépKép
kat78

Hellocsajok,

Veronika, nagyon ügyes Adri! Hogy ül! nagyon édes! hogy csinálta?
mi egyenlőre még mindig "csak" forgunk ezerrel.. már emelgeti a popsiját, de még nem nagyon haladunk..
ülni már akar, de még egyedül nem tud felülni, én meg még nem nagyon erőltetem..

Magnoli, igen, elkezdtük az almát!
egyenlőre még fanyalog... de holnap már adok neki nagyobb mennyiséget, tegnap és ma még csak egy két kanál ment neki..
menn
mennyit adjak neki?
Holnap megyünk dokihoz, 6 hós vizsgálatra. Kíváncsi vagyok mennyi lesz a súlya..

Magnoli Lénó  nagyon cuki a mózesban, de már tényleg kinőtte...
hogy álltok a kisággyal? nem megy még az ott alvás?

monis
Budapest XIII. kerület

Magnoli,
hason fekvesbol indul a kezevel feltolja magat, aztan igy elore viszi a labait. (ha meg feljebb tolja magat atbillen es hanyatt esik... sajna pentek ota vasarnap is megtortent... most argus szemekkel figyelem es kiparnazom a hata mogott mikor kezd felulni...

Kat,
wow mennyit alszik Balu... napkozben Adri fele ennyit se...

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli:  mammutban lévő tchibo boltban vannak adventi zsákocskák még. Elég nagyogy, és helyesek, jó áron(4500.- körül)

Veronika: nekem Bálint is nagy alvó volt. Délután meg ma is alszik 1-fél5ig, és este 9-reggel 6.30-7ig. Szerencsés vagyok

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
Kat nagyon köszönöm a részletes napirendet, igazából csak a hozzátápira kérdeztem rá, de szupi hogy ilyen pontosan leírtad!
Szóval a tízórait és az uzsit már ki is váltottátok? Ügyesek vagytok
Eddig én csak a tízórainál próbálkoztam, ami nálunk a késői kelés miatt 11 körülre sikerül, de ha Nektek ilyen jól ment, akkor próbálom majd délután is a gyümit
Alnatura (4-es) port a tanácsodra vettem, kapott is a mai gyümibe, legalább kiadósabb lett
Eddig nálunk a maximum a szintén kis Aventes pohárnyi gyümi volt (Picúr: vegyigyümi!), de nem mindig csúszik le ennyi
Kérdésem a napirenddel kapcsolatosan, hogy hogyan tudod ilyen jól tartani, nálunk sokszor elcsúsznak az időpontok
Például Lénó csak alvás után fogadja el a hozzátápit, előtte nyűgösködik és nem nyitja a száját, bármennyire éhes már...
Tényleg jó hogy írtad, még a tejpépet nem próbáltuk, majd veszek valami HA-sat (hypoallergént), mert ehhez ragaszkodik a gyerekdokink
A "szépítő alváson" mekkorát nevettem!
Néha nálunk is 3 alvás jön össze, na az egyiket majd én is beauty sleep-nek fogom hívni, hahaha
Átalvás nekünk csak akkor sikerül, ha elég késői az utolsó evés, mint tegnap pl., akkor 23 órakor evett még egy nagyot és reggel fél 8-ig húzta (a lóbőrt)

Adventi naptár beszerzésből pont most érkeztem meg, megnéztem a Mammut Karácsonyi shopját amit a múltkor írtál, ott cuki számozott kiskesztyűlet láttam 5 ezerért, majd utána elszaladtam az IKEA-ba és végül ott vettem pici díszes papírzacskókat számokkal, és ez győzött az ára miatt, 2690-ért hoztam haza.
Most olvastam az újabb tippedet mikor már hazaértem, de azért ezt is köszi!

Monis, ügyes vagy hogy elkezdtétek az almát.
Ráértek az adag növelésével amikor Gergő szívesen elfogadja és nyitja a száját, nekünk ez egy hónapba telt Kivi vagyok mekkora Geri súlya, milyen hosszú már?
A képeken jó hosszú legénykének látszik

Veronika, nem semmi Adri mutatványa ahogy felül, cukibaba!
Azért kérdeztem, hogy hogyan csinálta, mert már nem emlékszem Olinál hogy is volt...
Nálunk még mindig a kúszási próbálkozásból származó négykézlábas előre-hátra ringatózás megy, remélem előbb-utóbb kúszni is sikerül előrefelé (hátra már megy)...
Attól félek, nehogy ebből a négykézlábazásból mászás legyen, mert mindenhol azzal riogatnak, hogy a kúszás kell az agy összeköttetéseinek a kialakulásához, és ha kihagyják, dyslexia, dysgrafia meg mindenféle csúnyaság lehet belőle...
Szegény Adri a hátasaival, hát ha habtapin történt, lehet hogy inkább nagyon megijedt és nem annyira a fájdalom miatt sírt.
Mondjuk megértem, én is sírnék, ha valaki hirtelen tarkón csapna, kb. ilyen élménynek gondolom a borulást
Pálmika hogy van, mi újsi az oviban???

Kép
Kép
magnoli

Hellomindenki!

Jelentem Picur tegnaptól kúszik! Öröm-bódottág' van, már nagyon vártuk, hogy meginduljon. Sikerült természetesen megörökíteni.

Adri milyen ügyesen ül, totál nyújtott lábbal, nem semmi!

Magnoli, ha a mászás marad ki az a gáz, mert a mászás közben ellentétes oldalak dolgoznak, ez fejleszti az agyat. Ha esetleg kimarad, semmi pánik, a karate helyre teszi, mert ott szintén az ellentétes oldalak ellentétes mozgása a jellemző (tudom, volt/van ilyen tanítványom).

Vegyigyümi... :D :D

Kat, nem semmi a fiaid alvókája! :) Picur nagyjából 3-4 órát alszik napközben ketté szedve, nagyobb részét délelőtt, a "maradékot" délután. Nagyon örülök, hogy ilyen jól alszik.

picuralmos

Magnoli: örülök, ha segítettem kicsit közelebb jutni Lénó hozzátáplálásához. Nekem ezek a porok nagyon beválltak. jó, hogy találtál az Ikea-ba adventi zsákokat.
a napi rendhez kicsit makacsul ragaszkodom, de szerencsém is van, mert a fiúk is követik. Igaz, Balu tegnap is és ma is kicsit átrendezte a dolgokat.
Volt egy nehezebb időszaka Balunak is, amikor nehezebben evett, nyügös volt, de valahogy ráhangolódott, és nyupitogatja a száját is, annyira helyes.
szóval kitartás, bele fog jönni Lénó is

KépKép
KépKép
kat78

Picur,
nagyon-nagyon ugyi, gratula! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Köszi Veronika! :)

picuralmos

Magnoli,
en is azon izgulok hogy ne maradjon ki a kuszas....

Picur,
en ugy tudom mindketto kell az agynak, a kuszas is es a maszas is...

Adri negykezlab is allandoan kinyujtja a labat, aztan szetcsuszik kinyujtva es spargaba erkezik :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Igen, az a normális, ha mindkét folyamat megvan, de a mászás fontosabb.

Kúszás, nálunk érdekes módon a "tiltott" dolgok jobban motiválják Picurt (laptop töltő, távirányító, telefon), úgy teper értük, hogy csak lesünk Apával... Én egyébként sokat kúszok-mászok Picur mellett, sokszor mutattam meg neki, hogy hogy kell csinálni. De azok a nyögések, amikor csinálja, meg kell zabálni...

Adri laza kiscsaj! :)

picuralmos

Eszembe jutott, hogy megnézem Pálmi mit mikor csinált, mert a kúszás szerintem előbb jön mint az ülés... és tényleg, legalábbis Pálminál így volt a menet:

5 hós: megfordulás

8.5 hós: kúszás

9.5 hós: ülés

mászás sokáig (ehhez nincs dátum)

állás (ehhez sincs... )

és 15 hós korában kezdett el járni

Nem tudom Adri mit erőlködik itt az üléssel még... lehet Picúr én is megmutatom neki hogy kell kúszni! :D

Kép

Kép
sz.veronika

Picur még csak akkor ül, ha én felültetem, akkor is csak pár másodpercig marad úgy, és már hasal is el. Magától még nem próbálkozik ezzel. Ja, meg imád birkózni. Vagy egy nagy plüss állatkával, vagy egy párnával, vagy rajtam. :)

picuralmos

De cuki lehet :)

Most rákerestem a mozgásfejlődésre és megnyugodtam, mert írja hogy előfordul olyan, hogy 7 hósan próbálkoznak üléssel kézzel megtartva (pont ahogy csinálja), bár ritka. Majdcsak megjön az a kúszás is :)

9 hós korára kell kúszni legkésőbb és 10 hós korára kell mászni legkésőbb. Úgyhogy még van 2 hónapunk a kúszásra, ez megnyugtató :)

Kép

Kép
sz.veronika

Nyugi-nyugi: a kúszás, és a mászás is keresztezett mozgás. Sk babánál kimarad a szabályos kúszás, ami azt jelenti, hogy amlábait is keresztezve viszi,més nem csak a kezével teper előre. Ezért mondják, hogy inkább a mászáson van a hangsúly. Sok baba ezt a mászás időszakot lerövidíti, mert érdekli a felállás, és támpontok mellett el is kezd lépegetni. Azért nem kell megijednI. Érdemes ilyenkor olyan területre tenni őt, ahol nem tud felkapaszkodni, persze minél több időt töltsön ilyen helyen, de ez nem megoldható minden percbe. Ha kimarad a keresztezett mozgás, az nem azt jelenti, hogy tutti diszlexiás, vagy figyelemzavaros lesz. Hanem azt, hogyha apró jele is felmerül óvodáskorban ezeknek, akkor irány azonnal gyógytorna( Delecato féle Dévényi-Marton Éva Alapozó gerápia, Ayres terápia, HRG, Lakatos Kati féle terápia) 
ülni nem is kell nekik még maguktól. Maguktól ülni úgy fognak, ha tudnak már négykézláb biztosan állni, akkor ki tudja oldalra helyezni a fenekét, és a kezével feltolni magát, abba a pózba, ahogy Adri ül. Ekkora korban még elég az ha felültetet és egyenesen megtartja a derekát és a fejét, de óvatosan, mert ezt sem szabad erőltetni.
Másszanak sokat, ha lehet, de nincs para ha nem másznak! ( nekem kicsit ez a szakmám)

KépKép
KépKép
kat78

Jé, azt hittem a kúszás páros és a mászás keresztezett mozgás...

Kép

Kép
sz.veronika

Nálunk anno Lotti 7 hónaposan ült, 8 hónaposan mászott, 9 hónaposan felállt kapaszkodva és 11 hónaposan kezdett el járni. Barnus most kúszik hátrafelé  A fiúk lustábbak (állítólag) 

Na majd mutassátok meg az adventi naptárotokat! Én lusta vagyok, megveszem a filly pónisat 

Kép

Kép
nusildi

Kúszáshoz egy kis segítség:

A kúszás segítése:

Előkészítés: A kúszáshoz elsősorban a felsőtest izmait kell megerősíteni, amely jó esetben már az átfordulás előtt megkezdődik (lásd: átfordulás). A konkrét mozdulat előkészítése a nyúlással történik. Fektessük a babát hasra, és tegyünk elé egy számára vonzó játékot!

Tornáztatás: A szabályos kúszás ellentétes kéz-lábmozdulatokkal történik. Ha erre nem érezne rá magától a baba, tornáztathatjuk. Fektessük hanyatt, és karját-lábát mozgatva énekeljünk, mondókázzunk neki! Ez azért is hasznos, mert ha netán kimaradna a kúszás, a tornamozdulatokkal valamennyire pótolni lehet az ellentétes végtagmozgások agyra gyakorolt hatását.

Csalogatás: A kúszás előhívására szintén alkalmas a tárgyakkal való csalogatás. Helyezzünk a baba elé egy játékot úgy, hogy ne érje el! Ha ezt már könnyen megszerzi, lehet fokozni a dolgot azzal, hogy madzagot kötünk a játékra, és mindig egy kicsit odébb húzzuk. Ennél a megoldásnál ügyeljünk arra, hogy időről-időre mégis elérje a tárgyat, nehogy elkeseredjen és feladja!

Lábtámasz: Ha nehézséget jelent a kitett tárgyak megszerzése, támasszuk meg a baba talpát a tenyerünkkel, hogy eleinte onnan tudja eltolni magát a játék irányába!

Felfedezés: A baba töltse a lehető legtöbb időt a talajon! Helyezzünk köré néhány érdekes játékot, melyek arra ösztönzik, hogy megszerezze őket. Az ingergazdag környezet fokozza felfedezőkedvét, és motiválja az elindulást.

Lejtő: Ha van rá mód, alakítsunk ki lejtős felületet, amin lefelé még eredményesebb lehet a kúszás gyakorlása! Miután ezt úgyis csak felügyelet mellett szabad végezni, bármi megfelel a célra, megemelt asztal, vasalódeszka, pad, stb.

Akadálymentes környezet: A kúszás gyakorlásához nagy tér kell. Lehetőleg távolítsunk el a baba közeléből minden olyan dolgot, amiben megkapaszkodva idő előtt felülne, felállna!

Mi ebből a lábtámaszt, a csalogatást, felfedezést és a tornáztatást, mint a masszázs részét használtuk. Persze nem vagytok még egyáltalán elkésve.

picuralmos

Sziasztok,
Szóval ha mindjárt mászás sikerül kúszás nélkül, az se baj, csak vagy ez, vagy az legyen, mindkettő keresztezett mozgás, hát persze :lol:
Picúr, nem is tudtam hogy a karate is az, na meg is mondom Lénónak, ha kihagyja a kúszás-mászást, beiratom Hozzád karatézni, irgumburgum :roll:
Én se gondolom hogy feltétlenül baj van ha kimaradnak, de mivel a legjobbat akarom Neki, kidobálom az ablakon a bútorokat ha azokon kapaszkodva fel meri húzni magát mielőtt fölnyalná négykézláb vagy kúszva a szobát, oszt maradnak a pucér falak, hahaha :lol:

Kat köszi mégegyszer a táplálási tanácsokat :lol:
Asszem a legnagyobb bajom hogy túl liberális vagyok, többek közt a napirendet illetően is, pedig már sokat tanultam az elsőgyerekes, Olitelkényeztető hibáimból, van még hova fejlődnöm (lsd. babakocsiba szoktatás)...

Na rohanunk esti oltási időpontra :oops:

Kép
Kép
magnoli

Igen, így viccesen hangzik, viszont, ha hat évesen az első osztályban derül ki, hogy miért nem tud a gyerek összeadni, akárhány órát ülteti az ember a házi feladat felett, akkor már nem is annyira vicces. És erre vezethető vissza, hogy babakorában kimaradt a mászási fázis. Persze az a legjobb, ha minden mozgásfejlődési lépcsőfokot bejár a gyerkőc. Viszont ha figyeled a babádat, akkor tudsz segíteni neki, hogy rájöjjön mi a következő lépcsőfok. :)

Napirend, nálunk is megvan, és egész jól tudjuk tartani. Én örülök ennek, és már a kezdetektől ehhez tartjuk magunkat.

picuralmos

Hellocsajok,

Voltunk a dokinál kedden. Gergő 72 cm és 7620 gr.
Nem sikerült a duplázás! De nem is baj, mert már igy is nehéz emelgetni!
Az almát próbáljuk minden nap, először csak egy két kanál almalét, majd már jött a almapép is, de olyan grimaszokat csinál, hogy nem hiszen hogy ízlik neki! Azért beletuszkolok pár kanállal..
ma kipróbáltuk a golden almát (az idared után), ez sem tetszett neki.. holnap gála alma lesz.
De legalább igy nekem is megvan a napi alma adagom..
(én eszem meg a héját, meg a maradékot)

lesz olyan hogy tátja a száját és kér még??

vettem neki gabonapépet, de azzal még várok egy kicsit..
hétvégén megpróbáljuk az őszibarackot, de azt inkább bébiétel formájában, mert barackot már nem lehet kapni.. habár van a hűtőben fagyasztva, azt is megkóstolhatjuk..

Magnoli, de jó hogy megvetted már az adventi naptárat!

Adri nagyon ügyesen ül! hogy csinálta?
Képzeljétek Gergő is felült a babakocsiban.. felhúzta magát hasizomból.. ( az ami nekem nincs...) :)) de nagyon hagyom hogy üljön még, még kicsi ehhez!

Kat, szuper hogy ennyit alszanak a fiaid! Gergő napközben nem sokat alszik, 3x fél, egy órát..
de legalább éjjel alszik rendesen!

Picur, gratula a mászáshoz! láttam a videot! szuper édes..
Gergő ugy mászik mint egy tengerészgyalogos.. összerakja az alkarjait és ugy tolja magát előre.. főleg a függöny felé.. az nagyon bejön neki..

A kuszás és a mászás nem ugyanaz?

Kat, most olvastam amit írtál. Köszi! Tök jó hogy igy összefoglaltad!

Magnoli, jót nevettem azon hogy kidobálod a bútorokat hogy nehogy felkapaszkodjon a gyerek! előbb fel kell nyalnia a padlót....

Csajok, babatalit tervezünk a budaőrsi IKEA-ba, jövőhét csütörtökre! Ki tud jönni?

na megyek, mert már alszanak a fiúk, csak én netezek ilyenkor!  

monis
Budapest XIII. kerület

Boldog névnapot Olinak! :)

Monis, nem ugyanaz, kúszni leginkább a hasukon kúsznak a babák főleg a kezük segítségével, és a lábak kapálózásával, mászáskor meg már négykézláb vannak és úgy tepernek, mint a villám. :)

Gergő is szép hosszú baba és nem is sok hiányzik a duplázáshoz. Alma, én is megeszem a "maradékot", így ha más nem, tejbe megkapja, ami megmarad. :) Nyugi, ráérez majd Gergő is, és tátogni fog a kaja után. Esetleg a körtét próbáld meg, az finom édes, nálunk nagyon bejött Picurnak, utána kezdte elfogadni az almát. Először körte ment le tisztán, aztán kevertem hozzá almát egy picit, aztán utána kapott almát. Most meg már mindegy mit adok neki, mindenre tátja a kis száját (kivéve a kölesgolyót és a bulátát :D).

Magnoli, megnézném apa arcát, mikor az üres lakásra ér haza, közepén Lénóval, aki épp felnyalja a padlót... :D :D

picuralmos

Sziasztok,
Oli nevében köszönjük a névnapi köszöntést, Isten éltessen OLIVÉR!

Megvolt a tegnapi  influ elleni oltás, mindenki megkapta a magáét, ki a gyerekdokitól, ki családtagtól
Megmértük Lénót is, remélem nem bántok meg vele senkit, már 74 cm (Oli 9 hónaposan volt ekkora) és 9,6 kg (Oli 14 hónaposan nyomott ennyit)
Mindkét Fiú szépen viselte az oltást, Oli már alig várta hogy menjünk, mert klassz játékok vannak a rendelőben...
A Férjemmel azon röhögtünk, hogy mielőtt elindultunk volna, Oli rosszcsontkodott, erre megszidtuk, hogy: "ha rossz leszel, nem jöhetsz oltásra!!", és ez hatott, mindjárt rendre tért
Szóval ilyen "nehéz sorsa" van nálunk a gyerekeknek, hogy imádnak a gyerekrendelőbe menni, hahaha

Monis, nemcsak nagy, nagyon szép is Gergő!!!
A múltkori színes tortát azt a féléves korára kapta??? Nagyon klassz
Jó erős hogy már felhúzza magát, mostantól jobban kell Rá vigyázni...
Ha az alma savanyú Neki, adhatod pároltan, attól édesebb lesz, vagy pl. banánnal keverve, vagy körtével, bár azt későbbre ajánlják.
Nálunk a banános-körtés-alma ízlik nagyon Lénónak.
Kicsit megfogja a produktumot, de nem baj, legalább kevésbé folyik ki a pelusból, szerencsére a pocija nem fáj tőle...
Az evéssel ráértek, sok babának idő kell hogy megtanulja, még mi is csak döcögünk...

A talimeghívást köszi, mi sajnos nem tudunk menni.

Napirendet próbálok összehozni, mostanra körvonalazódik hogyan lehet délután a két, este a három Fiúval (+Apa) együtt szunyálni, hát nem könnyű...
Lényeg hogy mindenki pocija tele legyen, pisi+kaki rendben és mindenki meg is fürödjön időben, Szandi, hogy csinálod, hűha???!!!...

Kép
Kép
magnoli

A produktummal kapcsolatban arra jöttem rá, hogy amióta több vizet adok Picurnak, és kapja a kajájába a gabonapépet, visszaállt lazára, és sokkal könnyebben kijön.

picuralmos

Boldog Névnapot Olinak!

monis
Budapest XIII. kerület

Hellocsajok!
Köszi Picur a leírást a kúszásról... majd figyelek.. és sokat rakom le a földre Gergőt.. hagy kússzon... de egyenlőre inkább forogva halad.. rugdalózóban tud kúszni? vagy inkább harisnya? vagy mindegy?
kipróbáljuk a körtét a hétvégén, az nem allergizál? mindegy melyik körtét veszem?
hát azt láttuk hogy a buláta nem kellett neki! szegényke! mégis apa betette a szájába... én is megnézném Lénó papa arcát az üres lakás láttán... és az összes bútor meg az utcán hever... magnoli nagyon erős vagy, mindet kidobálnád..
Magnoli! Nem semmi Lénó! Micsoda méretek!! Gratulálok! Ügyesek voltatok az oltásnál!
Köszi Magnoli a dícséreteket! Tegnap ismét fotóztam Gergőt a manósapkájában, amit a babaruhabörzén vettem neki.. küldök képet
A színes torta a féléves szülinapra volt, de hát csak a felnőttek ettek belőle, gergő a gumikacsát kapta meg a tetejéről..

monis
Budapest XIII. kerület

ja a kép lemaradt:
monis
Budapest XIII. kerület

tényleg ti mentek profi babafotózásra?
tudtok ajánlani vkit?

Andi te kinél is voltál??

monis
Budapest XIII. kerület

tényleg ti mentek profi babafotózásra?
tudtok ajánlani vkit?

Andi te kinél is voltál??

monis
Budapest XIII. kerület

Ma megkóstoltuk a gála almát, a levét már elég jól nyelte... nem fanyalgott rá... de a almapép még furcsa neki, szerintem furcsa neki hogy vmi vmi "szilárd" van a szájában....

Picur, körtét nem csak később lehet adni? az őszibarack jönne... de az meg már nincs...
répa?
vagy a zöldséggel még várni kell?

monis
Budapest XIII. kerület

Monis, nem is tudom ki mondta, hogy Ááááámerikában a körtével kezdik a hozzátáplálást. Nálunk nem okozott gondot, sőt az volt az egyetlen, amit elfogadott, és lent is maradt Picur pocakjában. Szóval szerintem adhatsz neki nyugodtan. Nálunk apukám kertjéből való téli körte volt a menü, azt most is lehet kapni, láttam a múlt héten az Auchanban (kicsit barnásabb a héja, arról meg fogod ismerni). Barackot inkább babaitalként vegyél most már, mert ha esetleg találsz is a zöldségosztályon, annak semmi íze nincs. Zöldségekből mehet már a sütőtök, cékla, sárgarépa, szóval választhatsz is! ;) Bármilyen ruhában képes megtanulni kúszni, aztán majd olyat adj rá, amit nem sajnálsz, ha elvásik itt-ott...

Gergő csudaédes a sapkájában! Mi nem megyünk profi fotózásra, miután már eddig is 1500 körüli kép van Picurról, a videókat ne is mondjam...

Ma cukkinis-rizses csirkemell volt a tej utáni ebéd, ma kapott először cukkinit Picur, és mind egy szálig bepuszilta, köszönte szépen, utána legurított néhány korty vizet, és jelezte, hogy mehetünk játszani. :) Olyan édesen nyújtja már a kezeit, hogy vegyem ki a hordozójából. Meg kell zabálni. Ma volt nálunk a védőnéni, el volt ájulva Picurtól, aki bemutatta a frissen megszerzett kúszási tudományát is. Jövő héten megyünk mázsálásra. :)

picuralmos

Sziasztok!

FB-os csoport tudja, hogy Barnus beteg, de gondoltam megosztom veletek is... sajnos amit Lotti hazahozott, benyelte ő is, ez tegnap jött elő köhögés formájában és hőemelkedés... nagyon kis szegény, ahogy köhög... ma megyünk dokihoz vele is. Elég nehéz így kettővel itthon, mert Lotti is köhög még, jó hangosan és ha nagy nehezen elaltatom babót, akkor felveri :(

Fotózás, mi mentünk volna múlt hét szombaton, de aznap már Lotti beteg volt, du. meg Barnus is, így kihagytuk :( A FB-on volt egy csajszi, aki csinált karácsonyi fotózást, olcsón...

Na köhög is, ennyit az alvásról, 20 percet se aludt :(

Kép

Kép
nusildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?