2013.11.06 19:59
2013.11.06 22:42
2013.11.07 09:50
tinini - Gratuláok a jó hírhez!
Most kaptam Murbertől gyógyszert a TSH miatt. Azt mondta a normál tartományban van, de a terhességhez jobb, ha alacsonyabb. Most már csak azt nem értem, hogy akkor az előzőnél miért nem adott? Néha azt érzem, hogy teljesen szét vannak csúszva és néhány dolgon átsiklanak.
Most hosszú protokol lesz nekem, nem örülök annyira, ki voltam békülve múltkor a röviddel is. És akkor is lett petesejt, a minőségük is jó volt, ezért nem értem, miért kell most a hosszú. December közepe táján kezdjük a hosszút és ha minden jól megy akkor január elején kezdődik a stimulációs időszak. Messze van még... és főleg azért, mert így még 2 menstruációm lesz. Jobban örültem volna, ha a következő menstruációnál már kezdődik a stimu, mert minden menstruációval rosszabbodhat az endometriozis állapota. Remélem azért, hogy nem így lesz.
Noee, jövő héten mikor kell menned a vv-re?
2013.11.07 17:17
2013.11.07 17:56
2013.11.08 01:01
2013.11.08 12:41
2013.11.08 20:36
2013.11.11 19:15
2013.11.11 23:38
2013.11.12 10:58
2013.11.12 11:33
2013.11.12 17:08
Sziasztok lányok,
Én nagyon új vagyok itt, és csatlakoznék hozzátok ha megengeditek.Gyorsan , lehetőleg röviden leírom , hogyan is kerültem ide. Két éve próbálkozunk a férjemmel, de sajnos nem jön a babó.Tavaly decemberben egy elég nagy trauma ért, és valószínű a nőgyógyászom szerint ennek betudhatóan lett egy petefészek cisztám.4 hónap mensi nélkül, görcsök, de a szerencsével és a barátcserje kapszulákkal sikerült eltüntetni műtét előtt 1 héttel.Azóta gyönyörűen beállt a ciklusom.Tudni kell, hogy 2009-ben volt egy dupla bal karban felületi vénás trombózisom( fertőzött, bacis branül miatt), és azóta nem szedek fogamzásgátlót (kiderült , h Leiden mutációm van, heterozigóta), így a ciklusom a szabályos 28 napról beállt a régi 22-23 napra.Szóval a ciszta óta minden rendben, egy éve mérem a hőmet is, az is rendben,minden jel arra mutatott hogy nálam rendben vannak a dolgok.Így két év próbálkozás után én is és a nőgyógyászom is úgy gondoltuk kezdjük ennek a végére járni. A férjem spermakukkjánál sajnos ki is derült a baj.1mill/ml, vagyis esélye a babának természetes úton mint a lottó 5-ösé.Az andrológus egyből azt írta a papírra hogy további kivizsgálás, de erősen ICSI javasolt.Hormon vizsgálat nála ok, egyenlőre eddig jutottunk.Sajnos a SOTE urológiai központjába csak februárra volt időpont így gondoltuk magánba megyünk. (UH-ra és kariotipizálásra)Múlt héten mikor visszamentem a nőgyógyászommal a férjem eredményét elmondtam, ő azt mondta ne menjen még urológiára.Őszinte lesz, szerinte ha fizikális elváltozás nincs , hormon rendben, akkor még ha rá is jönnek mi okozza (pl. gyerekkori mumsz), akkor se lehet annyira javitani hogy természetes úton összejöjjön, szerinte vártunk eleget, inkább együtt menjük oda ahol ezt az egészet összefogják, egy jó szakemberhez.Igy ajánlotta Murber doktort a SOTE ARO-n.
Jövő héten hétfőn megyünk hozzá. Nagyon félek, mert sajnos sokszor pórul jártam már dokikal, és alapból picit bizalmatlan vagyok.Sok rosszat is olvastam a doktor úrról, főleg a mufurcsága miatt, de hogy őszinte legyek nekem az a lényeg hogy jó szakember legyen, és ahogy itt olvasgatok, azt hiszem egyre optimistább vagyok.
Van még egy olyan gondom hogy IR-re gyanakszom magamnál, mert nagyon meghíztam a cigi lerakás után, és heti 3 x torna, diéta, de mégse fogyok január óta semmit, sőt 1 kg híztam, és picit szőrösebb is vagyok mint kéne (áll, mell). Nagyon félek hogy ezeket elmondhatom -e neki.Szégyenlős vagyok!Ő be fog utalni endokrinológushoz, vagy csináltata IR viszgálatot, esetleg ezeket magamnak kezdjem el intézni?
Olvastam hogy Majoros Juditról irtatok.Ő jó szakember?
Próbáltam visszaolvasni amennyit tudtam, csak nehéz picit utólag képben lenni.
babások:Zora82,Zsu85,Tinini, gratulálok nektek és nyugodt, csodálatok kismamaságot kívánok nektek!
Janula: Nagyon sajnálom hogy nem sikerült, de hipp-hopp itt a január és meglátod újult erővel belevágtok és most sikerülni fog!
evi89:Nekem is felszívodott pedig nekem már nagy volt a ciszta anno, ha megjött akkor biztos minden rendben van, már nyoma se lesz a pici cisztának!
mmzs85:Ha nem tévedek te vagy itt az egyik legtapasztaltabb.Le a kalappal előtted.Kitartás, szurkolok!
Edina71:Gartulálok a 10 évhez!!Mi november végen leszünk 10 éve együtt, bár házasok csak 2 éve vagyunk.Nagyon szuper ajándék utat kaptál.
Ne haragudjatok hogy ilyen hosszan írtam, és persze bocsánat ha mindenkit nem említettem olyan sokat vagytok.
Remélem Murber doktor rajtunk is segít majd!
Tényleg egy aprócska kérdés.Kell neki bármennyi pénzt fizetni, vagy nem várja el mivel az egész TB-re megy? HSG kötelező lombik előtt?
Köszönöm a válaszokat!
Kitartás mindenkinek!
Szép napot!
2013.11.12 17:41
2013.11.12 17:42
2013.11.12 18:09
2013.11.12 18:36
2013.11.12 19:05
2013.11.12 19:33
2013.11.12 19:46
2013.11.12 20:25
2013.11.13 08:56