@littletigrincs:
A szuri beadása így a legjobb. Nagy levegő, be a fürdőszobába, és csinálni, nem gondolkodni. Ha nekilátok gondolkodni, sajnálni magam, ücsörögni a kád szélén, az sok idő és sok felesleges aggodalom.
De utána olyan jó learatni a babérokat, büszkének lenni, mikor ámuldoznak mások, hogy simán beadod magadnak??
Punkció:
Előző nap 3 liter folyadék kötelezően (én már úgy éreztem, hogy a sok szuri helyén spriccel ki a sok megivott víz, mint a Maszk c. filmben a szétlőtt főszereplőn), és éjféltől semmi evés-ivás.
Reggel legkésőbb (!) fél 8ra kell menni (D. veszekszik a későkkel), azonnal a műtéteseket hívják be elsőként uh-ra, ott még mindegy a sorrend, gyorsan lezavarják. Nem is a rendelő ajtaján kell bemenni majd, hanem a reci melletti folyósóról, rögtön a vizsgálóba. Dévai megállapítja, kinek érettebbek a tüszői, és mikor behív Mariann (magas, rövidhajú) a kórterembe Benneteket, akkor az alapján osztja ki az ágyat, ki mikor kerül sorra a műtőben. A legbelső az első.
Mindenki átveszi a hálóinget, köntöst, kikészíti a hozott vizet és szendvicseket (ez is fontos!).
Ekkor lesz egy kis idő megismerkedni a többiekkel, dumcsizni velük.
Mariann szól mindig, ha a következő műtétes mehet pisilni (a kinti váróba).
A kipisilt delikvenst utána már gyorsan behívják a kórteremből nyíló műtőbe. Zsuzsa és Mariann nővér felsegít az ágyra (szokásos nőgyógy ágy), a meztelen lábaidra egy anyagzoknit húznak, az altató orvos pedig kedvesen érdeklődik, pofozgatja a kézfejed, keresi a vénád. Ha magas a vérnyomásod, kicsit vár, nyugtat és néha szól, hogy indítja az altatót... ez isteni!
Nagyon féltem először, magas volt a vérnyomásom is, beszélgetett egy kicsit. De látni akartam, milyen "elaludni". Rám is szólt kedvesen, hogy csukjam már be a szemem, de én mondtam, hogy "nem akarok lemaradni". Ezen jókat szórakoznak. Aztán a plafonon elkezd táncolni a sok konnektor, mozognak körbe-körbe, még volt időm arra, hogy rákérdezzek, hogy "ez már az?", még hallottam, hogy azt mondja, hogy "táncolnak? igen" és alvás.
Ekkor bejön a doki, de Te már nem látod a kis műtős sapkás fejét, és kb negyed óra múlva felébresztenek. Rád szólnak hangosan, oda van már gurítva melléd a kórtermi ágyad, arra átsegítenek, Te mászol/fordulsz át, és visszatolnak a kórterembe. 4szer voltam Dévainál, de erre a felébredésre csak egyszer emlékszem, ezt általában elfelejtik a legtöbben.
Negyed óra múlva általában kinyílnak a szemek, megnézed a bal tenyered, mert Dévai belerajzol valami meglepit a műtét végén: egy szívecskét és egy számot (a leszívott tüszők számát). Túlélted, lehet örülni.
Még lefolyik az infúzió, óvatos felülés, ücsörgés (nem szédülsz?) után mehetsz pisilni megint és utána szigorúan enni, inni kell. 3-4 óra felé engednek csak haza, addig olvasgattok vagy beszélgettek a többiekkel.
A férj: miután Téged megvizsgált a doki, behívják sorban a pasikat is az alagsori helységbe, ahol leadják a friss spermát, és ha az rendben (akkor hívnak be Titeket a kórterembe). Ezután ő unatkozik egész nap. Délután 2 körül kezded hívni, hogy lassan jöhet, de sokat kell várni.
A műtéteseket is behívják újra a dokihoz (kivárva a kinti sort), aki ellát a következő gyógyszerekkel és egy papírral a műtétről, de azt hagyd inkább az autóban, mert visszaültetésnél nagyon fontos, hogy ott legyen. Hazafelé kiváltjátok a gyógyszereket és utána pihi estig. A hasad jó eséllyel fáj, sajog, de ez normális (amíg nem vérzel vagy puffadsz, vagy nagyon jajgatsz). Másnap már sokkal jobb, én ilyenkor takarítok, főzök sok húsételt, hogy másnap, ha kell menni a babákért, már újra csak pihenni lehessen napokig.
Na, elég részletes volt?