Új privát üzeneted érkezett!

Sőt, tőlem beülhetünk valahova, he nincs kedvetek az előadáshoz.
Vendég

az sem rossz, eloadason mar ugyis voltam
vagy elotte is lehetne beulni...

Kép
babarozsa

Kb. mennyi ideig tart egy ilyen előadás? Félóra-óra?
Vendég

kb.
es ez a gyermekagy lesz?
akkor babanezes is van a vegen

Kép
babarozsa

Baba, rossz hírem van. Nem tudok menni holnap. Képzeld, amikor Mátét beoltották múlt hétfőn, ő akkor jött kifelé egy betegségből. pontosan nem tudta a dokinő megmondani mi baja. Volt enyhe arcüreggyulladás, kis tüdőgyulladás és hürghurut is. Lehetett válogatni. Tény, hogy hétvégére már tényleg egész jól volt, persze nem 100%-os, de már jól aludt éjszaka és enni is már eszegetett. Azért mentünk csak a dokihoz, hogy papírt kérjünk és persze megnézze, mert el akartuk kezdei a bölcsit. Adott is papírt, miután megvizsgálta, de csak szerdai dátummal. magyarul onnan nyílvánította gyógyultnak. Majd közölte, hogy akkor beadná az MMR oltást, mert az aktuális. Én marha, hogy miért nem olvastam utána (előre). Talán az egyik legkényesebb oltás a szövödményeivel, amik persze nem tisztázottak. Vasárnapra belázasodott. Már vártuk, hiszen napok óta nem evett és bágyadt volt. Azt nem is mondtam, hogy a dokinőnk akárhányszor (3-szor) meghallgatta a tüdejét mindig közölte, hogy negatív, azaz teljesen rendben.
Tegnap reggel fél 7-kor kelt, majd 7-kor ismét le kellett rakni aludni, olyan rossz paszban volt. Majd du. fél 4-kor ébredt fel. És este fél 7-kor már ment is aludni. Nem vagyok egy ősanya tipus, de éreztem, hogy ez nem fog 3 nap alatt elmúlni, mintahogy többektől hallottam. A lényeg a lényeg, hogy a ma bevitte a férjem a Kútvölgyi rendelőbe, akiket elötte én hívtam föl és ők rögtön mondták, hogy azonnal vigyük be a ygereket.
Az eredmény a ygereknek nagyon ronda hörghurutja van és a tüdeje és a torka is nagyon csúnya. 3 napig kell adni neki panadolt, hogy nyugalomban legyen. Az antibiotikumot természetesen kap nagy dózisban. Szegénykém.
Mit mondjak, ki vagyok akadva, nem értem, hogy a dokinőnknek miért volt olyan marha fontos már azon a hétfőn beadni egy ilyen oltást. Én nem is számítottam rá. Gondoltam, hogy pár héttel késöbb kapja tekintettel az előzményekre nem lesz semmi gond. Mostmár hiába verem a fejem a falba nem igen tudok mit tenni, örülök, hoyg kiderült mi a helyzet, mert már rémeket láttam.
Sajnálom, hogy nem tudok menni, pedig már nagyon készültem rá.Most mondhatnám, hogy legközelebb, de lehet, hogy csak szüléskor találkozunk. Majd meglátjuk.
Vendég

Cini, sajnalom!
marmint a tali is jo lett volna, de szegeny Mate!
azert is kerdeztem a multkor, mert tudtam, hogy oltast kapott meg mindenKép

a szulessel kapcsolatban, egyelore nem sietunk, nem tudom milyen idopont lesz vegul belole...

a Kutvolgyi rendeloben van valami spec. gyerekreszleg?
barki mehet oda?

Kép
babarozsa

Szabad orvosválasztás van. Elvileg oda viszed a gyerekedet ahova kedved tartja. A férjem egész családja odajár, ők arra esküsznek. felhívtam őket és a mesém alapján azt mondták, hogy rögtön vigyük be.
Persze az nem törvényszerű, hogy egy oltásnak ilyen következményei vannak. Mi kifogtuk, de szerintem a dokink lehetett volna körültekintőbb.
Vendég

igen, akakrtam is mondani, hogy hogyhogy nem vigyazott az orvos...

nem torvenyszeu..de pl. amikor en kicsi voltam, is volt egy durva oltasos sztorim

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Régóta olvasgatlak benneteket. Még nem vagyok "Kútvölgyis anyuka", de az leszek, ha végre eldöntjük legyen-e az 5 és fél éves kislányunk mellé még egy gyerekünk.
Segítséget kérnék tőletek. Sehol nem láttam információt dr. Sipos Sándorról, aki a Kútvölgyiben főorvos. Tudtok róla valamit?
kajszi

szerintem en akkor nem megyek az eloadasra...
feleslegesen nem megyek ki
Timcsi, bocsi

Kép
babarozsa

Kajszi, en meg a nevet sem hallottam

Kép
babarozsa

Babarozsa!

Köszönöm, de nagyon érdekesnek tartom, hogy senki sem tud róla semmit. Pedig ott van, és én már szültem nála öt évvel ezelőtt, szeretem is, de azóta már nem abban a kórházban van, hanem pár éve átjött a Kútvölgyibe. Gondoltam, hátha valaki tud róla valamit mesélni. De most már csak azért érdekel, mert ennyire nem tud senki sem róla.
Hanyadik hétnél tartasz?
kajszi

ez csak annyit jelent, epp nem olvassa a forumot, aki ismeri
probalj meg az achivumba keresni, hatha ott talalsz valamit
de ,ha Te meg szultel mar nala, akkor milyen info kellKép
mondjuk ez sem mervado, hogy nem ismerem a nevet, altalaban az ember a sajat orvosan kivul nem ismer masokat, en azert nevrol egy parat
de biztos a Kutvolgyiben van?

a 37. hetben vagyok

Kép
babarozsa

Sziasztok!!!

Nekem azt mondták a Kútvölgyiben, hogy a terheléses cukorra úgy menjek, hogy előtte megeszek 1 zsömlét és 2 dl tejet. És érjek be 1 órán belül, hogy le tudják venni a vért! Szerintetek ez így rendben van? Még soha nem hallottam, hogy így csinálták volna!!!!!!

Szilvi
25+3
asszony

Szia Szilvi!

Nekem novemberben csinálták a terheléses cukrot, de akkor elöször volt egy vérvétel, majd meg kellett ennem a zsömlét és a tejet, és az elözö vérvételhez képest egy órával késöbb vettek le újra a vért.Ha biztos akarsz lenni azért kérdezd meg a dokidat is !

Üdv: Edina
antaledi

Szia Szivi!

Én pont azt a hibát követtem el amit leírtál. Itthon reggel nagy nehezen megettem a zsömlét tejjel, majd bementem a kórházba vérvételre. Ott közölték, hogy előtte is vettek volna vért. Szerencsére nem kellett megismételni a terheléses cukorvizsgálatot.

Hivatalosan előtte és utána is vesznek vért.

üdv
Andrea

KépKép
Áron

Szia Lilluska!
Megkaptam az emiledet, nagyon köszönöm, aranyos vagy , h. írtál. Ha van időd, akkor nézz be a nyári topicba, mert írtam a lányoknak. Nem szállok ki teljesen, mert nagyon jó a csapat, és ha minden jól megy akkor tavasztól/nyártól újra pocakosan írhatok nekik.Kép Addig is követem örömeiket/bánatukat, segítek, amiben tudok.
Remélem, h. neked jobb híreket mondhat majd Tóth dr.! Én nagyon megszerettem ezt az orvost, remélem legközelebb nem lesznek gondok a terhességgel! Most búcsúzom, mert elalszom gépelés közben!
Szia:

Márti
csmarti

Babarózsa, Cinicini,

sajnálom, hogy nem jöttök a mai előadásra. Ha máskor nem, szüléskor találkozunkKép

Cinicini,

a kisfiadnak jobbulást kívánok. Szegény nagyon megszenvedi ezt az oltást.

Kajszi,

a Kútvölgyiben dolgozik Sipos doktor, csak nem ő a főorvos. Annak idején a terhességem elején be kellett feküdnöm néhány napra, és az egyik szobatársam pont nála szült.

üdv: Timcsi
timcsi8

Szia Márti,

Örülök, hogy itt is felbukkantál. Most megyek Tóth doktorhoz, mert valami nem tecccccik nekem odalent. Fáj a derkekam, fáj a petefészkem meg olyan rossz érzéseim vannak. Tegnap gyenge is voltam meg hőemelkedés, remélem nincs okom aggódalomra.

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Timcsi, en is sajnalom
majd legkozelebb! ha addig nem szulok megyunk a parommal a febr. 3-ai eloadasra, szules-egyuttszules

Kép
babarozsa

azon az előadáson mi most januárban voltunk a párommal, úgyhogy nem hiszem, hogy megismételjük. de már a szülésig sem kell egyikünknek sem sokat várniaKép
timcsi8

Asszony
Vmiot félreéthettél a terheléses cukival kapcsolatban.
Éhgyomorra kel odamenni, leveszik a vért első körben, aztán kimész utána megeszed a zsömlét és tejet, és mikor megetted onnan számítva kell várni 1 órát (nem az első vérvételtől kezdve!!!), amint ez letelt, akkor vesznek újból vért. azért a megevés végétől kell az időt számolni, mert onnantól kezd emésztődni a kaja, beindulnak az enzimek, cukortermelés stb. így tudják összehasonlítani a cukoradatokat. nehogy bekajálva menj, mert akkor semmi értelme nincs az egésznek.
remélem így már érthető minden.
g

KépKép
KépKép
gumicukor

Sziasztok,

A vércukros dologgal kapcsolatban, Asszony nem biztos, hogy félreértett valamit, az én dokim helyettese így küldi a kismamákat, neki az a véleménye miért szúrják 2x a kismamákat.... amikor 1x is elég.... Engem is 2x szúrtak, mert mást is néztek.

Babarózsa,

Örülök, hogy jól vagy, olvastam, hogy vendégeskedtél pár napig a kórházban.A februári szülés-együttszülésre mi is megyünk megint, amikor a múltkor UH-n voltam bejelentkeztem.
Tényleg tudod, hogy milyen nemű lesz a babuci, nem emlékszem, hogy írtad. Nekünk már 100 %, hogy kiscsajszi.
srain

Timcsi, en is voltam, de a parom nemKép
bar mar szult egyutt 4xKép

Kép
babarozsa

Srain, jo reg voltal!
hogy vagy?

elvileg nekunk is lanyKép

Kép
babarozsa

lanyok, kiprobaltam a szulosamlit!
szerintem nagyon jo...
van valakinek tapasztalata?

Kép
babarozsa

Kajszi!
Az elmúlt hétvégén feküdtem bent a Kútvölgyiben, sajnos iker vetélés miatt!Kép Akkor hallottam Sipos dr-ról. Egy ikres kismamája is bent tartózkodott, és ma születtek meg a picik. Úgyhogy tényleg ott dolgozik, ne aggódj!Kép

Johanna!
Olvastalak, de a nyári topicban reagáltam!Kép Ide csak nagyon ritkán kukkantok be egyelőre. Na de majd tavasztól!KépKépKép

Márti
csmarti

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:10-kor.
Vendég

Lányok,

ma voltam Szoptatás, gyermekágy előadáson. Aki még nem volt és elsőbabás anyuka feltétlenül menjen el. Rengeteg hasznos infoval lettem gazdagabb.

Timcsi
timcsi8

Szia Timcsi!

Mi volt a videokazettán amit a dokitól kaptál?

Andrea

KépKép
Áron

Lilluska, pont forditva van, vajudni nem lehet rajta, csak tolniKép
en raultem, jonak tunik

hivatalosan 3 het!
igen, van szulesznom is szerencsere!

akkor szerencsed volt, hogy nem tartott soka, es tenyleg ugrottal?Kép

Kép
babarozsa

Timcsi, en mar voltam...
ki tartotta?
a multkor eleg rovid volt, kb. fel ora

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:11-kor.
Vendég

Lilluska, csak vicc volt:-)
nem tudom, hogy fogok-e tudni ugralni:-O
most menni nem nagyon tudok, nyomja szet a csontjaimat, amugy meg az alvas sem megy, egy kis gyomoreges neha, de amugy minden ok:-)

remelem lesz lehetoseg ra, ha minden rendben megy a szuleskor
csak az orvost kell meggyozni

Kép
babarozsa

Timcsi és Márti!
Nagyon köszönöm az információt. Egészen megnyugodtam. Nála fogok maradni, régóta ismerem, és jók a tapasztalataim. Csak gondoltam hátha változott valamit.
Azért kezdtelek benneteket olvasgatni, mert a kórházról szeretnék többet tudni. Én még 5 éve a Rókusban szültem nála, és nagyon-nagyon jó élményekkel jöttem haza öt nap után. Akkor még öt napig tartották bent a mamákat. Remélem a következő ilyen alkalom is ennyire pozitív lesz, mert nagyon sokat jelent, amikor az ember később visszagondol, és esetleg újabbra vállalkozik.
Szóval, mégegyszer köszi.
kajszi

Babarózsa,

Köszi jól, igen régen voltam már, minden rendben van, a baba jól fejlődik.

Szerinted a dokink mennyire tolerálja ezt a szülősámli dolgot? Jól gondolom, hogy ott függőleges helyzetben lehet kitolni?

Nekem is van gyomorégésem, pedig én csak 31. hetes vagyok. Bár Uh szerint inkább 32.-33., és jó módszert nem tudok ellene...sajnos.
srain

Sziasztok!

Én inkább csak olvasgatni szoktam ezt a topicot, hogy infokat gyűjtsek mint első babás kismama.
Most is érdekelne valami:Mi történik ha nem jön a baba a kiirt időpontig? Mikor kell befeküdni?
Jan 26-ra várom a picit. Szül valaki akkor várhatóan?
Előre is köszi a válaszokat.Jó babázást és babavárást mndenkinek: Barbara
santha

Andrea,

a kazetta végülis elölről a terhesség elejéről mutatta be hogy fejlődik a magzat. Majd következett 2 szülés (az egyik egy kb 120 kg-os nő volt), utána pedig szoptatási tanácsok. Egyszer meg lehetett nézni, de azért az a nő húzós volt.

Jól vagytok Áronnal?

Tegnap voltam Móninál. Édes a kisfiaKép

Timi
timcsi8

Babarózsa,

a tegnapi előadás kb. 2 órás volt. Rákóczi Ági és egy ugyancsak Ági csecsemős nővér tartotta. Utána pedig felmentünk újszülöttnézőbe.

Tényleg nagyon jó volt, én legalábbis egy sereg infoval lettem gazdagabb.

Timi
timcsi8

Timi,

Akkor kaptál kórházi listát is gondolom...

Ha mész CTG-re meglátogathasz minket is ismét :-)

Áron ma kapott oltást, remélem nem viseli meg nagyon. Dokinéni szerint vigasztalhatatlanul sírhat tőle :-(

Andrea

KépKép
Áron

Lilluska
Szülősámli
Pont a kitoláshoz jó, csak meg kell találni azt az orvos-szülésznő párost, aki alá is fekszik. vajúdáshoz állyítólag túl kemény, de a kitolásnál pont amiatt jó, hogy függőlegesen ülnek rajta a mamik és könnyebben célegyenesbe ér a baba. sajnos nem sokan élnek vele. én szerettem volna, de olyan gyorsan jött a fiam, hogy időm sem volt kipróbálni.

nem semmi videokazi lehetett, bár a szülőszoba műsorban is volt pár érdekes eset.
nem is értem, hogy lehet annyira felhízni és egyáltalán jó tesznek-e ezzel a babának és a mama magának. nem hiszem.

babarózsa
3 hét az hipp hopp eltelik. én a szülés előtt 2 héttel hagytam abba a munkát és hihetetlen gyorsan eltelt. szerencsére én az utolsó napig tök jól voltam, nem volt semmi dagadás, csípőfájás vagy ilyesmi. érzel már altáji mocorgásokat? a fiammal olyan volt, mintha fúrta volna a fejét a kijáratba, nem volt vmi kellemes a végefelé. amikor megszületett úgy aludt, hogy a feje búbjánál volt a macija, mindig feltornázta oda magát. most már elmúlt 2,5 és azóta is vmi van a feje tetejénél, amikor alszik.

g

KépKép
KépKép
gumicukor

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:11-kor.
Vendég

Srain, 30 hetben is volt mar nekem, sot az elejen is, de az meg a hormonoktol
azert akkor te is jol haladsz

szulosamli, nem toleralja szerintem, de majd megyozom
veled beszelt mar a szulesrol vagy nem?
mit szolsz a vizitdijhoz? szerintem eleg sok lettKép

jah, hat ulsz rajta, de valtogathatod a szoget kozben, ahogy jol esik

Kép
babarozsa

Gumicukor, nem erzem, hogy furna a fejet, de szetszakad a csipom, bar tegnap mar azt hittem lent marad, de megis gyomoregesem volt az este, ugyhogy meg a gyomromban is van, meg a bordak kozott, de csak a laba
szoval szerintem meg nem dontotte el, hogy kijonKép

a szulosamlival kapcsolatban, szerintem jo lehet rajta szulni
es ez az alafekves dolog meg, az orvosnak nem is kell, mert a szuleszno fogadja a gyereket, es vegzi a gatmetszest
szoval, ha minden ok, nem is kell az orvosnak aladfekudnie
persze neki kenyelmes a fekvo helyzet
a szulesznommel nincs gond, az orvossal meg beszelek
de nyilvan akkor lehet a samlin szulni, ha amugy minden ok
ha mar eleve infuziot kotnek be, akkor nehez

ha van gatmetszes akkor a varrashoz meg mindig felfekudhetsz az agyra
de pont az a jo a samliban, hogy erre kevesebb az esely

Kép
babarozsa

Lilluska, akkor epp ideje, hogy hasznaljak isKép

Kép
babarozsa

Lányok! Sok sikert a sámlihoz, már várom az élménybeszámolót.

(kivételek mindig vannak: engem a doki tágított, vágott és varrt)

KépKép
Áron

remelem sikerul hasznalni...
mindenaron persze nem ragaszkodom, lehet, hogy maskepp lesz!

tagitott? hogyhogy? ez gondolom nem volt kellemes
a mehszajat?

Kép
babarozsa

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.12 13:12-kor.
Vendég

csak akkor?Kép
jo , vicceltem

Kép
babarozsa

Andrea,

kaptunk listát is a kórházba szükséges cuccokról, meg az anyakönyvvezetés menetéről, valamint egy szoptatási füzetet. Szerintem már ezekért megérte elmenni, de emellett nagyon sok hasznos dolgot elmondtak.

CTG-re hétfőn megyek, de hétfőn kedden Anyu is itt lesz, úgyhogy majd a legközelebbi CTG-nél látogatlak meg Benneteket.

Remélem Áronnak semmi baja nem lesz az oltástól.

Timi
timcsi8

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?