Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Lehet hogy kihagyjuk a talit.Estére Nimród is beteg lett,azért remélem,hogy meggyógyul hétfőig.Nem szeretnélek megfertőzni titeket.Szerencsére csak náthás lett.
Sus!

Neked volt a babád kékfény ágyban?
Tök jó,hogy te is jöttél Kép)

Szép napot mindenkinek!

Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok!

Hát, igen, jól bedöglött a rendszer tegnap, de örülök, hogy ma megint működik!

Lau: hát, nálunk kezdettől fogva ez a helyzet, nehezen bírja Máté egyedül. Délelőtt azért általában elvan magában a szőnyegén, de délután és este fokozottan nyűgös, ha nem foglalkozik vele senki, nincs kézben. Mindig megfogadjuk, hogy "namostmáraztán" leszoktatjuk róla, de nemigen sikerül... Ráfogom a horoszkópjára, a Rák jegyű babák fokozott törődést igényelnek... :-)
A rózsa nem rossz ötlet :-), de hátha menni fog anélkül is :-), nem olyan nagy az a játszóház!

Ági: Hát igen, tényleg klassz dolog volt terhesnek lenni, élvezd, amíg tudod. Aztán majd jön a másfajta élvezet :-))). Mi nem voltunk, csak a normál ultrahangon, nekem mindig kicsit riasztóak voltak a magazinokban közzétett aranyba foglalt babaarcok, így inkább kihagytam, de lehet, hogy hülyeség... Legközelebb meglátjuk :-).

Sweetlady: én is azon a véleményen vagyok, hogy egyáltalán nem szörnyű sem a beöntés, sem a borotválás, én is sokkal rosszabbra számítottam anno, de meg se kottyant :-). Amikor odakerülsz, minden más perspektívába kerül. A gátmetszés szintén ugyanez, meg se érzed, mással vagy elfoglalva :-). Mi is megnéztük előre a szülőszobát, én onnantól voltam teljesen nyugodt, szimpatikus volt az egész légkör és amit elmondott a szülésznő. És jó volt nem ismeretlen helyre kerülni...
A fényképezőgép irtó jó ötlet, jó hogy mondod, én biztos viszek, aztán közzé lehet tenni a képeket itt a babaneten.

Anita: jobbulást nektek még egyszer, hátha hétfőig kutya bajotok sem lesz!

Puszi mindenkinek: Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Sweetlady! a többiekhez én is csak csatlakozni tudok a beöntés és borotválás elvielhetőségének ügyében. Szerintem a párodra a vajúdás közben van igazán szükség, a kitolási "véres" szakasz meg annyira rövid és intenzív, hogy fel sem tűnik, ki van ott. Megjegyzem, ha kibírja veled a vajúdás hosszú óráit, magával szúr ki, ha pont a csúcspontra nem megy be. Az én párom egyébként csak arra panaszkodott, hogy a szemüveges szülésznő beszélt hozzá a kitolás alatt és ő reflexből ránézett, így olyat is látott, amit nem akart, de egyébként szerinte is a vajúdás volt a nehezebb.
Csaju! szintén csatlakozok a többiekhez. Éjszakára pedig velünk lesz a pici - az ágyat már most bevittük a hálóba, hogy Peti megszokja. (Ja, a kicsi lány lesz egyébként)

A 24-ére én is mennék, de remélem, nem fogok tudni : ) majd legközelebb.

Kata
katizsuzsi

Sziasztok Lányok!
Négyes lett a pótvizsgám!!! Hurrá!!! Bár a kettesnek is örültem volna :-)
Ma Viktorkám is iszonyú nyűgös, pedig nála ez félévben egyszer fordul elő.
Lau, mi tényleg hármat szeretnénk, de hát ha a harmadik is fiú lesz??? Akkor négyig azért nem megyünk el.
Nálunk a kézben levéssel nem volt gond, mert Vik utált kézben lenni :-) Én még ilyen babát nem is láttam. Simogatással mindig meg lehetett vigasztalni, de ha kivettem, akkor fel volt háborodva.
Bragi, mi voltunk 4D-n Vikóval, de állítólag az Uzsokiban majdnem olyan jó gép van, csak nem színes. A gyermek nemét a 4D-n nem is tudták megállapítani, pedig Csapó már négy héttel azelőtt tudta! Mi a Megatoys babaáruházban voltunk a Soroksári úton.
Mi még nem tudjuk, hogy Marcell együtt lesz-e Viktorral, mert bár nekünk van egy szobánk, amit még meg lehet csinálni neki, de én szeretném, ha együtt lennének. Szerintem úgy szorosabb a testvéri kötelék, én is együtt voltam az öcsémmel.
Na felébredt a nyűgös kis vacak, három óra helyett egyet aludt :-(((
tigris

Szia Tigris!

Gratulálok a vizsgádhoz, nagyon ügyes vagy Kép

Bragi!
Mi is voltunk 4D-n kétszer is, nekem nagyon tetszett és meg is nyugtatott, mert nagyon sok mindent meg is néztek ott, nem csak Máté pofiját!!!
Mi a Soroksári Mega-ban voltunk...

Kép

Kép
csaju

Sziasztok, végre bejutottam, tegnap nem sikerült!

Anita: Igen, az én fiam volt a kék törpike Kép
Gyógyuljatok gyorsan, hogy tudjatok jönni!
Tigris: Gratula a vizsgádhoz, ez volt az utolsó?
Sweetlady: Tölem megkérdezték, kérek-e beöntést! Nem muszáj,ha nem akarsz. Ha ügyesek vagytok, a borotválást is meg tudjátok oldani otthon a pároddal Kép Szóval ki lehet védeni, de egyébkét tényleg nem is borzalmasak.
Katizsuzsi: Mikorra vagy kiírva?
sus

Sziasztok!

Sweetlady: nem olyan rossz ám a meleg a szülőszobán, szülés után szabályosan reszkettem a kimerültségtől. Akkor jól jön, hogy finom meleg vanKép
Csirkesz mesélte, hogy pont akkor szült, amikor jött a hideg, és bizony jól lehűlt a levegő, le kellett szólni a kazánházba, hogy fűtsenek már, fáznak a kismamák meg a kisbabák.

Csaju: Balázs egyelőre a mi szobánkban van, most tavasszal lesz megcsinálva neki a kisszoba, és ott lesz. Köztük elég nagy a korkülönbség (majdnem 6 év), így nem akartuk őket egy szobába rakni. Idén már megy iskolába, ha minden jól megy, és nem hiányzik, hogy egy egyéves ott sertepertéljen körülötte. Úgy gondolom, hogy mindkét gyerkőcnek legyen külön szobája, ahova el tud vonulni. Persze, ha nem lenne rá lehetőségünk, azt is megoldanánk, de szerencsére vanKép

Anita: gyógyuljatok meg hamar, remélem, semmi komoly!!

Kata: a tavaszira - remélem, lesz az isKép - biztos el fogtok tudni jönniKép

Vukkocska: hu, most itt irigykedem ám!!! Mi is szeretnénk elmenni ebből a francos panelből, de egyelőre úgy néz ki, legalább 2-3 évig itt maradunkKép Na, majd meglátjukKép

Tigris: mi mindig is kettő gyereket szerettünk volnaKép Lehet, hogy bevállalnánk mégegyet, de egyelőre kettőnél megállunkKép Ákos amúgy is kétemberes, Bazsi reméljük, nyugodtabb leszKép

Úgy örülök, hogy így fellendült ez a topicKépKép Tavaly még eléggé lapos volt, de felpörgettükKép

Lau
lau

Sziasztok!

Tigris!Gratulálok,most aztán végre megkönnyebbülhetsz...
Sweetlady: én nem láttam szülés előtt a szülőszobát,de amikor bekerültem én is kellemesen csalódtam.Mi is megoldottuk itthon a borotválást(még meg is dícsért a szülésznő)a beöntés pedig nem volt olyan vészes mint gondoltam....főleg ha belegondolsz,hogy ők nap mint nap ezt csinálják.

Tényleg nagyon jó árak vannak most a tescoban,holnap el is ugrom mert lassan kell vennünk egy bilit.Érdekes lesz.......

Jó éjt nektek!
Kismuki
kismuki

Lau, köztünk az öcsémmel 9 év különbség van, de egy szobában voltunk legalább 5 évig, amit egyáltalán nem bántam. Szerintem pont amíg a kisebb tényleg kicsi, jobb nekik egy szobában. (persze ez az adott gyerekektől is függ Kép)
sus

Sziasztok!

Lau és Sus!
Hát nekünk egy ideig biztos hogy egy szobában lesznek, mivel arra van lehetőségünk, vagyis aludhatnánk a nappaliban, és akkor lehetne a hálónk a másik gyerekszoba, de én ezt egyelőre még feleslegesnek tartom, én szerettem volna, ha velem van egy szobába a testvérem, már ha lett volna!

Nálam az a kérdés, hogy a kistesó csecsemőként a mi szobánkban legyen vagy rögtön tegyük majd Mátéhoz...

Szép napot mindenkinek!

Kép

Kép
csaju

Sziasztok!

Sweetlady: én is csak csatlakozni tudok. Mondjuk én nem tartottam se a borotválástól, se a beöntéstol. Otthon próbáltam leborotválni, amennyire tudtam, és így mondjuk csak nagyon picit kellett (és csak alul kell a szemérem ajkak mellett). De teljesen ártalmatlan az egész és nem kínos, mert nem rohangálnak körülötted. Bár akkor tényleg minden más perspektívában lesz. Nekem akkor még nagyon enyhék voltak a fájások, így azok nem kötöttek le, de így sem volt kellemetlen. WC meg közel. Csak vigyél WC papírt! Nekem nagyon hiányzott. Hihetetlen, hogy még a szüloszobára sem tesznek. Én meg elfelejtettem a szüloszobás pakkba tenni, csak a nagy kórházi táskában volt a páromnaál, párom meg akkor még kint a folyosón. Elég kínos volt.
De maga a folyamat semmiség! Szinte természetes!

Aki még csak most fog szülni: vigyetek fényképezogépet. A párom is csinált az elso percekrol képeket, fel is tettem, megnézhetitek a Rein Orsi albuma alatt. Kár lett volna ezeket kihagyni. És a szülészno mondja is, hogy apuka menjen a babával és fényképezzen. Ettol kicsit jobban érzik magukat az apukák, végre ok is tehetnek valamit, és van olyan pillanata a szülésnek, amit csak ok csinálnak! Hihetetlenül jót tesz a lelküknek! Olyan édi volt a párom is! Egybol fontosnak érezte magát, és csökkent az a rossz érzése, ami végigkisérte a szülést: a tehetetlenség, hogy nem tud enyhíteni a fájdalmakon.

Tigris: GRATULA!!!!!!!!! Ügyi vagy!!!

Lányok: hétfon találkozunk. Az idopont 10-1/2 11 akkor? Megtaláljuk majd egymást.

Puszi, eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Sziasztok!

Nimród jobban van úgyhogy mehetünk.Meggyógyulhatna már.Képzeljétek,az a legújabb neki hogy 22 óra után óránként felkel éjszaka.Szopik és utánna visszaalszik.Ki érti ezt?
Lau:te írtad hogy kipróbálod a sütiket.Olyan kíváncsi vagyok a hatására.

Sziasztok
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok Lányok!

Nézelődtem más topicocban, konkrétan a 2005 őszi babásban, akik elvileg az én pajtásaim, bár szerintem a 7-10 hetesek nem ősziek lesznek hanem nyáriak, de mindegyj, lehet én nem számolok jól. A lényeg én még hozzátok, hozzájuk képest nem vagyok túl tapasztalt Kép Kis 5 hetes Kép
Szóval: ott azt írják, hogy görcsölget a hasuk, meg miegymás, "barnáznak" ... stb.
Lehet, hogy velem van a baj, de nekem nem igazán görcsölget a hasam, nincs barnám, nem hányok, csak émelygek, undorodom és téli álmot alszom Kép Kép
Szerintetek ez normális ennyi idősen?

A másik: úgy írják, hogy 7+3,
Honnan tudják ilyen pontosan, hogy hét hetes három napos?

Kérlek sírva világosítsatok fel, mint tapasztaltak, hogy hogy is van ez! Kép Kép Kép

Puszi mindenkinek!
vukkocska

SziasztokKép

Anita: még nem próbáltam ki, mert egyelőre megint elég van, de mindenképpen szeretném. Lehet, hogy hétvégén megcsinálomKép Jó, hogy tudtok jönni és Nimród is jobban van!!

Vukkocska: az egyáltalán nem baj, hogy nem görcsölgetsz, barnázol vagy hánysz, sőt, örülj nekiKépKép Nem mindenkinél jár ilyen tünetekkel a terhesség.

Az utolsó menzi első napjától kezdik számmolni a heteket, ennek meghatározásában még segít az ultrahang is. Ha nem változtatgatják a kiírás dátumát, akkor könnyen ki lehet számolni a hetek számát.
Balázs is hamarabb jött, 39+1 volt hivatalosan a terhességem, mikor megszületett, de ez is csak kb. meghatározott érték. Pontosan úgyis nagyon kevés gyerek születik pont a megadott napon.
Na, kicsit bonyolult vagyok maKép

Tavaly ilyenkor én is kb. 5 hetes voltamKép Nekem könnyű volt számolni a heteket, mert csak ránéztem a naptárra és tudtamKép Mindig annyi hetes voltam, ahányadik hét volt éppenKép

Lau
lau

Sziasztok!
Tigris: gratula!!!
Tök jó hogy ilyen gyakorlati dolgokat is írtok, a szülés körülményeire gondolok. Van még valami praktikus tanács amiből tanulhatok(Pl.:+ Wc papír, borotválás, fényképezőgép)?
Eszty: megkaptad a levelem? 18-án küldtem? Azért megpróbálom újra. Hogy vagytok? Hol lehet megnézni a képeiteket?

Sziasztok Ági
bragi

Sziasztok!

Tigris: először is gratula a vizsgádhoz!

Eszty: megnéztem a képeiteket, tök aranyosak vagytok és nagyon szép Orsika :-). Az időpontot akkor végül 10 és 10.30 között határoztuk meg, ki hogy tud odaérni. Hozod Orsit is? Tök jó, mindjárt itt a hétfő!!!

Anita: hűha, ez nem hangzik túl jól, hogy bírod a sűrű felkelést és etetést? És eszik is mindig rendesen vagy csak picit és visszaalszik, aztán kezdi elölről? Egyébként többen mondták már, hogy ez előfordul hat hónapos kor után, nálunk is kezd Máté "megbolondulni", ma is felébredt hajnali fél egykor, aztán fél kettőkor is:-(((.

Vukkocska: egyetértek Lauval, inkább örülj, hogy semmi terhességi tünet nem jelentkezik nálad, ha ez így marad, szerencsés vagy. Hálistennek én is szerencsésnek mondhatom magam, mert még hányingerem sem volt soha a terhesség alatt. A többi dologról nem is beszélve. csak fáradt voltam az első és az utolsó 3 hónapban :-). Egyébként tényleg nem mindig tudják pontosan meghatározni az időpontot, főleg, ha esetleg összevissza a menstruációd. Nekem pl. Máté a kiírt időponthoz képest jóval később, 41+5-re született, azaz majdnem két héttel később. Aztán hogy ezt elszámolták -e vagy csak nem óhgajtott kibújni, ki tudja? Mindenesetre tök jó volt, hogy nem sürgették (sürgette Hajdú doki), meg tudtuk várni, míg magától beindul a szülés, így volt a legjobb.

Képzeljétek, ma voltunk dokinál a szokásos havi látogatáson és csoda történt, a védőnénink bejelentkezett hozzánk jövő keddre. 5 és fél hónapja nem tette be sem ő, sem az előző védőnő a lábát hozzánk, így most égek a kíváncsiságtól, mi lesz majd. Máté megint alig hízott, de azt mondták, egyelőre nem baj, ha amúgy nincs vele gond. Most az nála a legújabb, hogy elkezdett hátrafelé csúszni, kúszni a földön, beküzdi magát mindenhová, a fotel alá, a kanapé mögé, asztal alá, minden kis lyukba. Felteszek egy fotót, ahol épp a kanapé mögött kuksol :-).

Puszi, KriszKép

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Tigris: én is gratula a vizsgádhoz.
Én puskázásból jó vagyok, mikroökonómiára 3-ast kaptam, de a könyvet nem nagyon nyitottam ki.

Krisz! Édi bébi! Gyönyörű Kép Kép

Amúgy jó, hogy nincsenek tünetek, csak "ott" azt olvastam, hogy az a jó, ha görcsöl. Na mindegyj, a lényeg a lényeg, hogy minden rendben legyen!
Pont egy hét múlva megyek dokihoz, már nagyon-nagyon várom!!!!

Sziasztok jó éjt, megyek lassan aludni!!
vukkocska

Jól van,ha nálatok is ez a helyzet, akkor nem aggódom, hogy Misi is fölébred mostanában éjszakánként Kép Nekem azt javasolták, hogy adjak neki este tejpépet, de szerintem nem éhes, mert nem mindig kér enni (úgyhogy nem adok neki). Ti többi 7 hónapos körüliek, miket esztek már? Fogatok van? Miket mozogtok?

Nagyon kíváncsi vagyok rátok Kép Nagyon helyesek akiket képen láttam!!!

Nem lakik véletlenül valaki Újpalotán, vagy a Vezér út környéki lakótelepeken (vagy a Csertő parkban)? Most nézünk lakásokat, és kíváncsi lennék, milyenek ezek a helyek.
sus

Vukkocska: köszi a bókot :-)!

Sus: Máté 6 és fél hónapos, eddig krumplit, céklát, sütőtököt, répát, körtét és almát ettünk főként. Az alma nem igazán ízlik neki, csak ha keverem mással. És Sinlac rizspépet, állítólag gyarapítja, na nálunk nem igazán vált be, mint azt a mai mérlegelés mutatta. Mozgásügyben Máté elég lustácska, mindent későn kezdett, most forog ide-oda pillanat alatt és hátrafelé kúszogat, ahogy azt ecseteltem nemrég. Kapkod minden után, csapdos, rúgkapál, kis segítséggel felül, üldögélni is szeret, de egyedül még nem megy. A fogzása viszont nagyon gyorsan alakul, 4 és fél hónaposan jött ki egyszerre kettő foga, azóta folyamatosan jön a többi, most 9-nél tartunk, ebből vagy 3 olyan nagy és éles már, hogy néha szenvedek tőle rendesen... De ahogy hallottam, olvastam, a mozgásfejlődés és a fogzás is igen különböző lehet a gyerkőcöknél.

Tesómék Újpalotán laknak, de ahogy tudom, többen is a fórumon résztvevők közül, ők biztos jobban tudnak mesélni. Mi és Csajuék is Zuglóban a Füredi úti lakótelepen lakunk, ez nagyon jó környék, szerintem, minden közel van, jó a közlekedés, infrastruktúra, stb. A Csertő park környéke mintha picit szemetesebb lenne, de lehet, hogy csak éérzéki csalódás :-). Viszont ott több eséllyel látsz a lakásból kertes részre :-). Ha van konkrétabb kérdésed, szívesen válaszolok...

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!

Mi is voltunk doki néninél Tkriszék előtt Kép

Manó 9,5 kg és 75 cm! Minden rendben, a védőnő kicsit elcsodálkozott hogy az utolsó rendelés óta mennyi mindent csinál már Máté, de ha egyszer valami beindul Kép

Az én fiam 5 hósan "bolondult meg", azóta ébred éjszaka! A babaúszáson mondta egy lány, hogy náluk is így volt, egy évesen szokott le róla...

Sus!
Én is hasonlóan vélekedek a lakásokról, mint Tkrisz Kép

Vukkocska!
Tényleg örülj neki, nálam mind a három volt, remélem a következőnél legalább a görcsöt és a vérzést megúszom!!!

Voltunk a TEscoban vásárolni, otthagytuk a Gyedem felét, de vettem Máténak egy-két ruhát, igaz nem az akciós árukból!

Kép

Kép
csaju

Tkrisz, Csaju,
Ti is panelban laktok? Nem túl zajos a környék? Van hol sétálni a gyerkőccel? Van rendes játszótér?
Az az igazság, hogy baromira nem szeretnénk panelba menni, de úgy tűnik, nincs más választás, mert nincs pénzünk.

Tkrisz: Hát a 9 fog az elég derék Kép Misinek még csak kettő van, de ezt nem sajnálom Kép

Vukkocska: Szerintem akkor jó, ha nincs semmi panaszod. Hogy lehetne jó, vagy szükséges bármi, ami fájdalom, vérzés stb? Nekem még csak émelygésem sem volt szerencsére. Pocakosan repültem Tunéziába, és pocakosan vonatoztam Krakkóba meg vissza. A terhesség nem betegség, tehát az a jó, ha nincsenek kellemetlenségek. Én ebből indultam ki ;)
sus

Sziasztok!

Vukkocska: ne viccelj már! Hogy lenne az jó, ha görcsöl! Az a jó, ha semmi se fáj! Nekem se fájt semmim, csak émelyegtem, hánytam. De van aki azt is megússza. :-)) Ha görcs van vagy barnázás, akkor az immunrendszered erös, és ellenreakciót vált ki a baba, mint idegen anyag. Örülj, ha ilyen nincs. Habi biztosan mosolyogna, ha ilyeneket mondanék, hogy baj-e, hogy nincs panasz. Szóval ne aggódj!!! Nagyon szerencsés vagy. És amúgy ne kísértsd a sorsot, mert egyik pillanatról a másikra fordulhat a kocka. De ne forduljon!! Drukk-drukk!

Krisz: ez a baba tündi-bündi! Így nézve ez a lurkó tökéletes, és tökéletesen jól van! Ne aggódj a súly miatt!

Ági: tegnap este kaptam meg, csak Orsi üvöltött, nem tudtam válaszolni. Ma írok. Orsit nem biztos, hogy hozom: nem merem, rettegek, hogy valamit elkap és akkor negyedóra nyugalom sem lesz, ha rosszul érezné magát. Még csak 7 hetes lesz hétfön. Tavasszal viszont bizti hozom majd!!

Én is várom már a hétföt!!! :-)

Sok puszi nektek addig is!!!

eszty

eszty, Orsi és DanóManó

Kép

Kép
boeszter

Krisz: szerintem tökéletes a kisfiad,nem sovány és nagyon kiegyensúlyozottnak látszik, "mellesleg" gyönyörű!

Vuk: szerintem se kellene kellemetlen tünetekre "vágynod", nekem sem volt semmi ilyesmi.Örülj neki amíg igy van, mert még változhat...

Csaju: ezek szerint nem valami nagy durranás a Tesco akció?
Segítsetek hol érdemes tartozékokat venni és milyen tipust? ( cumis üveg, rá cumi, mellszívó stb)
Még abban is kérném a segítségeteket hogy: a . Lukácsnál fogok szülni, megkérdezzem hogy mennyit kell fizetnem ?

Eszty : bocsi azt hiszem én bénáztam el valamit, szerintem is jobb Orsinak egyenlőre így.

Sziasztok: Ági
bragi

Sziasztok!

Mindig váltogatom,hogy megyünk-e vagy nem.Nimród mára nagyon beteg lett,vagyis az orra folyik nagyon.Igaz nem fertőző azt mondták.
Voltunk mi is a tescoban Nimróddal,vettünk neki egy babakocsit anyukámékhoz,hogy ne kelljen cipelni a mi nagy kocsinkat.
Az éjszakák változatlanok,de már egész jól megszoktam hogy 3-4 órát alszom összesen.Ilyenkor vagy szopizik rendesen vagy mire felveszem addig elalszik a kezemben.Nagyon nehéz,próbáltam már teát adni neki,de akkor nagyon elkezd sírni.Így marad a szopi.
Az evésről,én már adtam neki:krumplit,répát,sütőtököt,almát,banánt,céklát,mandarint,narancsot,salátát,ke lbimbót,babapiskótát és kekszet és pulykahusit.Azt hiszem ennyit.
Még holnap elmegyünk usziba és ha nem lesz betegebb vasárnapra akkor elmegyünk,de ha így fog folyni az orra akkor nem megyünk.Nehogy megfertőzzünk mégis valakit.

Sziasztok
Anita

Kép

Kép
anita23

Sziasztok Csajok!

Jaj-jaj-jaj!!! Félre értettetek.
Isten ments, hogy bármilyen panaszra vágynék. Tök jó, hogy viszonylag jól érzem magam és ahogy Eszty írta, bármi változhat. Csak megosztottam veletek, hogy a korombéliek miket írtak.
Amúgy tegnap elkezdett fájni a fejem. Nem volt vészes, de ha beindul, akkor széthasad. Mit érdemes csinálni? Semmilyen fejfájásit nem szabad bevenni?

Sus: igazuk van a többieknek, kicsit jobb a Füredi, a Csertő kicsit koszosabb. De nem vészes. Ami jó még, az Adria lakótelep, az is panel, de úgy tudom drágább. Ott többnyire 4 emeletesek vannak, bár van egy-két hét emeletes.
Mekkora lakást kerestek és kb. mennyiért?

Puszi, Vuk
vukkocska

Sziasztok!Kép

Lányok, el van döntve a kérdés. A gyerekszobákkal kapcsolatban. A hozzászólásokon felbuzdúlva, leültünk Ákossal megbeszélni, hogy legyen. Azt mondta, hogy ő örülne, ha Balázzsal egy szobában lehetnének. Na, ennyit az én elképzelésemrőlKépKép

Anita: remélem, hamar meggyógyultok és tudtok jönni!!

Majd még írok
Lau
lau

Sziasztok!

Hát, először is, köszi a további bókokat, aranyosak vagytok, és a biztatást, képes vagyok könnyen túlaggódni a dolgokat, a páromat is megőrjítem ezzel. Tudom én végülis, hogy ha nem is hízik annyit, semmi baja nincs és tényleg nem az a kimondott soványka. :-)

Vukkocska: ti hol laktok, valahol itt Zuglóban szintén?

Ági: több helyen lehet tartozékokhoz is jutni, a már nemrégiben említett Minimanóban a Nagy Lajos király útján (www.minimano.hu) viszonylag olcsó minden, az Árkádban a Baby Bell-ben is vannak ilyesmik, de nagyobb üzletekben, bevásárlóközpontokban is, pl. Tesco, Auchan, Cora vagy akár az Interspar.

Sus: akartam kérdezni, csak elmaradt tegnap, hogy ti most merrefelé laktok? Egyébként mi sem akartunk kezdetben panelba jönni, de kevés volt a pénzünk, hitelt se adtak még olyan könnyen akkoriban, így miután sokfelé körülnéztünk és semmi normálisat nem találtunk a pénzünkért, javasoltam páromnak, hogy ugyan nézzünk már meg egy panelt is. Így kezdtünk panelokat nézegetni és nekem rögtön megtetszett a típus, amiben most lakunk, más, mint amit addig láttam. Klassz világos az egész lakás, jó az elosztása, csak a konyha lehetne nagyobb :-(, de majd a következőben talán :-). A hasonló árkategóriájú belvárosibb lakásokhoz képest pedig egyenesen paradicsomi. Rendezett a ház és a környék, tényleg minden van belátható közelben, sok sétányszerűség van a házak között, ideális babasétáltatásra, nem a belvárodi szmog és bűz... Játszótér is több van, egész jók, felújítottak is vannak köztük. Ami a zajt illeti, ahol mi lakunk, a szélén, a Kerepesi úton, ez kicsit zajos, de kicsit beljebb, pl. az Ond vezér úton sokkal kevésbé. Szóval tényleg nem rossz lakótelep! Elég sok a zöld terület is.
A te fiacskád egyébként miket eszik és miket csinál már, én is kíváncsi vagyok! :-)

Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok!
(mindjárt itt a hétfő....)

Sus:mi itt Újpalotán lakunk,ahol a lakásárak elég olcsóak,innen is elég hamar beérni mindenhová,de azért én Zuglót választanám.
Anyukámék az Adrián laknak,de ott még mindig 17 millió egy 3 szobás lakás.Aztán ott az új szuper Paskál park,de ott 23m egy 3 szobás igaz vadi új...viszont a környék szuper.nagyon sok játszótér,parkok,suli,ovi,bölcsi,doki,gyógyszertár,szóval minden van ott.Bár lenne annyi pénzünk, hogy oda költözzünk.
Viszont mi is a közeljövőben akarunk majd költözni és mindenki a Füredi-Ond Vezért mondja.Jó lakások,jó környék,minden közel van és MEGFIZETHETŐ.(Ráadásul anyum ott dolgozik egy oviban...és ha majd visszamegyek dolgozni fontos hogy a közelben legyen a segítség.)

hosszú voltam? bocsi

Kismuki
kismuki

Sziasztok!

Krisz: Isten ments, hogy hízzon pont jó húsban van! Egyáltalán nem sovi.
Mi is zuglóban lakunk a Mogyoródi Nagy Lajos. Négy emeletes téglaház parkban. Nagyon "zöld", tök jó, csak itt a lakások többsége pici, 32 m2. A mienk is.

nincs még nagy hasam, de a gatyóimba nem nagyon férek bele. Rucikat hol érdemes beszerezni, azt is a Minimanóban?

Sziasztok!
vukkocska

Bragi: Szerintem cumit (sima és üvegre való) Nukkot vegyél az a legjobb!!! Nekünk az első héten kellett tápot adni, és azt Nuk teás cumival adtam, abból jön a legnehezebben, úgyhogy nem szokik le a ciciről! (A Nuk cumi jó vmelyik olcsóbb üvegre is, nem kell annak is Nuknak lenni.)

Mi a Király utcában lakunk, és a Ligetbe járunk sétálni. Nagyon jó ez a lakás, nagyon szeretjük, csak kicsi. (nem is igazán kicsi, csak egy helység van, és nem lehet elvonulni dolgozni, tanulni. Egyben van a szoba és a konyha, az előszoba pedig kicsi és hideg.)
Legalább két szobásat keresünk, és nincs sok pénzünk. Néztük a fészekrakó hitelt, de teljesen használhatatlan, mert 15m-ért (ez a felső határ) csak akkora új lakást adnak, mint a mostani. Kép

Misi forog, négykézláb mászik, föláll. Eszik sütőtököt, répát, krumplit, céklát, barackot, almát, banánt. Most vezetjük be a paradicsomot, spenótot és a csirkehusit. Persze ezek mellett, még 4-5x szopik is Kép Most már a tízórai utáni szopit elhagytuk, mert vissza mentem dolgozni, és általában ebben az időben kell bemennem a munkahelyemre.

Nagyon kíváncsi vagyok rátok!! Kép Kép Kép
sus

Vukkocska: én amikor ruhát kerestem, a Minimanóban nem voltak jók. Viszont jó dolgok vannak és nem is olyan drága az Árkádban a Babaházban és a C & A-ben. A Brendon és társai sajnos majdnem megfizethetetlenek...

Sus: itt nálunk a másfél szobás lakások most 8,5-től 9,5 milláig kaphatók, a kicsit nagyobb kétszobásak 10 körül, az 1+2fél 11-12, a nagyobb 68 nm-esek 13 körül. Voltak ennél már drágábbak is, mostanában kicsit lementek az árak.

Nálatok nem okoz székrekedést a banán? Máté szegény úgy küszködött, amikor azt kapott.

Megyek, mert szétrúgja a klaviatúrát, itt ül az ölemben. :-)

Kép

Kép
tkrisz

Tkrisz, én a banánt csak almával, vagy barackkal együtt adtam, magában nem. Így nem okozott semmi gondot.

Vukkocska,
Én jó rucikat vettem (elérhető áron) a 2 in 1-ban, és a Kálvin üzletházban, azt hiszem az a neve, hogy Mutta. Ja és a C & A tényleg jó, ott is vettem ruhát. Egyébként ha végigmész a Baros utcán a Kálvin tér és a körút közöt, ott van vagy négy-öt kismamabolt. (2 in 1 van egy a Körúton az Oktogon és a Nyugati között egy udvarban. Ha kell, megnézem a házszámot.)

A Brendon és társai kb 3x anyiba kerülnek, a mami és a baba rucik is.
Én gyerekruhát szinte csak turiban veszek (meg sokat örököltünk Kép )
sus

Sus: jé, már dolgozol, most esik le :-)! Hogyhogy? És hogy tudjátok megoldani a gyermekfelügyeletet? Jól bírja a távollétedet Misi? Rendesen 8 órát dolgozol vagy kevesebbet?

Vukkocska: akkor te is tök közel laksz hozzánk, végülis :-)!

Jó éjt!
Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Mindig elfelejtek valamit :-)! Remélem, akkor mindenki tud jönni a találkára hétfőn, Gabi, Orsi is, akik rég nem jártak erre! Anita, nektek továbbra is jobbulást!
Egyébként a banánt én is csak egy-két nyamnyogás erejéig kóstoltattam magában, inkább kevertem valamivel, de így is gonodt okozott...

Kép

Kép
tkrisz

Tkrisz,
Nagyrészt otthon dolgozom, csak néha kell bemennem, de a párom különben GYED-en van.

Most olvastam, hogy ha a banánt kamilla teával kevered, akkor nem okoz székrekedést! (viszont szerintem szörnyű íze lehet Kép )

Mi megyünk! Jó éjt!
sus

Sziasztok!

Eddig túl jól voltam, hát most nem. Két napja bazira fáj a fejem Kép Kép
Van valami természetes gyógymódotok? Az a baj, ha igazán elkezd lüktetni, nagyon nehezen áll ki.
Azt mondta a régi nődokim (Gyarmatit nem hívtam fel emiatt), hogy bevehetek egy fél Quarelint, kicsit később a másik felét.
Jó lenne, ha lenne más tanácsotok, mert ha nem muszáj nem gyógyszerezném magam.

Köszi, puszi, Vuk
vukkocska

Szia Vuk!

A Quarelin szerintem elég erős, nekem annak idején Algopyrint mondtak, néha vettem is be, amikor nagyon fájt. Természetes gyógymódot nem nagyon tudok, sajnos, legfeljebb a fejbőr-homlok-halánték-szemöldök masszázst, ha van egy ügyes kéz kéznél :-). Persze az a legjobb, ha nem nagyon szedsz gyógyszert a terhesség alatt... Próbáljátok ki a masszázst, hátha segít! Jobbulást!
Krisz

Kép

Kép
tkrisz

Szia Vuk!

Szerintem ne szedj gyógyszert, max. amit Gyarmati javasol! Én is nagyon fejfájós (migrén) vagyok, de a legjobb gyógymód az alvás. Próbálj egy nagyot aludni, nekem utána mindig sokkal jobb volt.
Ezen kívül talán a homeopátis szereket szedheted, de ehhez nem értek, keress egy dokit, aki foglalkozik ilyesmivel.
Ja, nekem alacsony a vérnyomásom, úgyhogy egy kávé is szokott javítani a helyzeten.
Én így a terhesség elején nem szednék gyógyszert !! Jobbulást! Kép
sus

Sziasztok!
Hát mostmár tuti kihagyjuk a talit.Még az ügyeletet is ki kellett hívnom a manómhoz.Szegény nagyon beteg lett.Tökre sajnálom,majd legközelebb Kép
Sziasztok

Kép

Kép
anita23

Anita: Ó, ti szegények, és mit mondott a doki?

Vuk: hát, igen, Susnak igaza van, a terhesség elején pláne nem ajánlatos a gyógyszer, én is inkább csak a végén voltam fejfájós. Hogy vagy azóta?

Kép

Kép
tkrisz

Sziasztok Lányok!

Küzdöttem tegnap rendesen, délután nem bírtam aludni, csak feküdtem de nem javult. Aztán eszembe jutott a vietnámi balzsam. Biztos ismeritek, az a piros pici dobozos sárga kenőcs, baromi erős mentolos illattal. Férjem azt maszírozta a halántékomba és a nyakamra. Ez annyira csillapította, hogy elaludtam. Most hálistennek nem fáj.
Ez a balzsam egész jó..
Sajnos dolgoztam tegnap is és ma is, pedig jó lenne pihenni.

Anita: jobbulást manócskának!

Puszi mindenkinek Kép
vukkocska

bocsi, hogy beleszolok, de egy keves paracetamolt lehet
roszabb, ha nagyon gorcsolsz
rubophen vagy panadol sima, nem az extra

amugy meg kicsit segit a borsmenta tea, de illoolajban nem ajanljak

bar, ha nagyon faj semmi sem segit, nekem sem szokott
max jeges borogatas

Kép
babarozsa

Anita, jobbulást!
Misi is náthás, folyik az orra, meg köhög, de azért remélem holnap tudunk menni!
Vuk! Szerintem ha a vietnámi balzsam hatott, akkor csak használd azt, az biztos nem árt. Egyébként fejfájós vagy?
sus

Szia Babarózsa!

Köszönöm a jó tanácsot, bár remélem nem lesz rá szükség.
Te honnan bukkantál elő, nagyon értesz hozzá Kép Kép

Sus!
Annyira nem vagyok fejfájós, de ha fáj, akkor már az elején be kell venni valamit, mert különben nagyon nehezen áll ki és kialudni sem tudom.

De szerencsére elmúlt! Kép Kép Kép

Köszi mindenkinek, pusssszzz.
vukkocska

Sziasztok!

Lányok! Nem tudom, holnap tudunk-e majd menni, fáj a torkom és kóválygok egész nap.Kép Meglátom, reggelre hogy leszek, de nem akarom megfertőzni a babákatKép
Jobbulást kívánok minden picurkának is!!

Vukkocska: biztos ettől az időtől fáj, de én is úgy hallottam, hogy az első három hónapban csínján kell bánni a gyógyszerekkel.
Nyugodtan hívd fel a dokidat, annak idején én is felhívtam a Csapót, 8 hetes voltam és elég ramatyul éreztem magam. Persze, ilyenkor az ember rögtn arra gondol, nehogy a babának legyen tőle valami baja. Akkor Csapó sem javasolt még gyógyszert.

Homeopátiás szerek közül is van olyan, ami a fejfájásra való, van egy kis füzet, a patikákban lehet kapni, de most nem találomKép Sajnos, nem vagyok túl járatos ezekben az alkati szerekben, most a szoptatás miatt kezdtem el szedni.

Mindenkinek náthásmentes időt kívánok, remélem tudok veletek talizni holnap!

Lau
lau

Sziasztok!
Köszi,igyekszünk meggyógyulni.

Tkrisz:
Influenza vírus.Kötőhártya gyulladással,meg elkapta ezt a hasmenéses hányos vírust is.
Ahhoz képest elég nyugodt éjszakánk volt,eltekintve,hogy 5-kor telehányta a fél szobát.

Majd meséljetek,hogy milyen volt a taliKép

Sziasztok
Anita

Kép

Kép
anita23

Hú, csajok, jön valaki egyáltalán a talira??? :-(((( Mindenki pont most betegeskedik? Micsoda pechünk van!
Mindenkinek jobbulást kívánok!

Tök érdekes, hogy mindenki más gyógyszert tart bevehetőnek terhesség alatt... Nem is értem, hogy van ez....

Kép

Kép
tkrisz

Anita, jobbulást a picinek, remélem hamar meggyógyultok!
Vukkocska, én is küzdöttem fejfájással az első három hónapban - milyen nagyképű vagyok így a negyedikben:-) - és nekem az orvosom pont azt mondta, hogy Rubophent ne!!! Algopyrint vettem be, az segített. Én is a hányás, ájulásig bírtam fejfájni, de már elmúlt a 12. héttől, állítólag hormonális alapja is lehet.
Krisz, mi megyünk holnap a talira, engem onnan lehet majd felismerni, hogy kis pocakom már szépen nő, és állandóan Viktor keresgélem, mert elbújik a játszóházban :-)
Sus, megírnád, hogy hol van 2in1 üzlet? Én ugyan kaptam kölcsön kismamaruhákat, de a cukordiétától úgy lefogytam, hogy lötyögnek rajtam :-)
Holnap találkozunk, most dolgozom egy kicsit. Muszáj néha munkát vállalnom, mert teljesen kijövök a gyakorlatból.
tigris

Tigris, szerintem mi is megyünk azért holnap, majd elmesélem hol a bolt Kép

Anita, szegény Nimród, annyi mindent összeszedni! Kép Hol kaphatta el?

Lau, te mit szedsz (homeobogyó) a szoptatás miatt? Én is akkor kezdtem, ilyesmivel foglalkozni, előtte én sem ismertem a homeo szereket. Nekünk a gyerek doki homeo párti, először ilyesmit mond, és ha nem hat, akkor valami gyogyót.

ajkkkjli m
Ezt Misi üzeni nektek Kép Kép Kép
sus

Vukkocska!
en a Kutvolgyiben fogok szulni, csak olvasgattam ezt isKép
sajnos en is fejfajos vagyok...

Kép
babarozsa

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?