Új privát üzeneted érkezett!

Ancsi, Jucus!
Mikor Petrával terhes voltam, és a dokim elküldött a diabra, ahol a 150 ch-s diétát elmondták, az szörnyű érzés volt. A pokolba kívántam mindenkit! A dokimat, akit egyébként imádok, a dietetikusokat, az anyósomat a sütijejivel stb. És tényleg úgy éreztem, hogy szenvedés az egész!
Most magamtól kezdtem el csinálni, igaz nem számolgatok egész pontosan grammra, de az alapelveket betartom, és egészen más érzés. Így egyáltalán nem nehéz!
Szóval szerintem lelkileg másképp éli meg az ember, ha mások kényszerítik, és ha önmagától vállalja fel. Emlékszem, hogy Ancsi régebben is írta, hogy az anyukája cukros, meg neki is volt valami régebben ... és szerintem tök jó, ha most elkezd magától odafigyelni ezekre, minthogy 24. hétig nyaklóra szénhidrát, aztán esetleg jön egy rossz eredmény, és akkor a hirtelen váltás nagyon nehéz!

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Moni
En sokaig nagyon idenkedtem a porszivos orrszivotol, barmennyire mondogattak,hogy nem faj stb...de aztan egy nagy betegseg alkalmaval kiprobaltuk es tenyleg nagyon jo! Nekem Pesztonka mellszivom volt ,amihez adtak orrszivot is adtak,de az nekunk egyaltalan nem szivott semmit...

Norka
norkini

Bogárka! Ójaj ójaj ójaj! Én nem vagyok ám olyan lelkes, csak muszájból kellene csinálnom, mert először is hízok, mint egy malac, meg mert nagyon régen a cukorterhelésem rossz volt (jól emlékeztél!), na meg anyuci miatt. Köszi a mélt, átrágom majd a lényegen magam, nekem is van CH táblám, mert a sok fogyózás alatt gyűlt rendesen ilyen infoanyag a gépemen. Amúgy is mindig is a CH-ok okozták a vesztemet, azoktól híztam. Nem feltétlen a direkt cukroktól, de a sok pékáru, liszt, stb.... Na, szóval próba szerencse alapon kicsit rá kellene állnom, hogy most már ne sokat hízzak.
mamapoc

sziasztok

Egy kérdésem lennne: a ctg ugyanott van ahol az uh? mennyi ideig van rajtunk a ctg "gép"?

Jucus: most már biztos h császárral szülsz?

üdv juji
juji

Sziasztok,

Renkivül jó cukormentes sütik kaphatóak nagyon sok helyen. Én évek óta candida diétázom, azt hiszem annál durvábbat nehéz elképzelni és igy is vigan élek. Szóval vannak jó sütik, a lelőhelyek a különböző bioboltok. Különös tekintettel a Krúdy Gyula utcában van egy bolt,ahol sok féle süti van és mind vagy mézzel vagy nád és barnacukorral készült, ezeket szereti a szervezet, mert kell vele dolgoznia....

Babarozsa: a szülésznöm sajna nem biztos, hogy jó lesz, mert a dokim még nem dolgozott vele és nem tudom, hogy mikor szeretnék elkezdeni, de egyébként Klári névre hallgat és már a hangja is olyan csengő, hogy az megnyugtat. Tényleg ott a várakozás közben lett szimpatikus, ahogy bánt a kismamikkal. Nekem ilyen kell, dumcsiztam is vele, a dokimnak említettem, nem repesett az örömtől, de hát miért ne menne bele.....

Te kinél is szülsz? És szülésznő? Most figyeltem csak, hogy neked már igen sokadik gyerkőd lesz.:-)

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna,
nem az szamit, hogy a dokinak ki a jo!
vegul is a szuleszno lesz veled tobbet
amugy sajnos nem ismerem igy nevrol, idosebb, vagy fiatalabb?
nekem Rakoczi Agi

elso gyerek lesz, a paromnak van mar 4Kép
de szeretnek meg egyet

Kép
babarozsa

jah, Sandor doktor

Kép
babarozsa

Norka,
koszi a valaszt.

Kisun Vera,
ma reggel elment a level!
Moni
monci

Johanna!

Sajnos a kandida és cukor diéta nem ugyanaz!A cukrosoknak mindenféle cukor tilos!A méz is!Sajnos a diétás sütiket is meg kell nézni mert sokra csak a kalóriát írják rá,a szénhidráttartalmat nem!KépSzóval nekünk csak az a jó ami édesítővel(aszpartámmal )készült.

Ancsi!

Az a nehéz barnakenyér nem is annyira jó,vegyél bakonyi barnát mert abból legalább 2 szeletet tudsz megenni,mert sokkal könnyebb mint az a "fekete".Tudod vettem olyan pici mérleget ami grammokban mér,és mindent szépen kimérek magamnak.

Juji!

Igen,megbeszéltük a császárt!De hát semmi sem biztos,ha Panna útközben a kórházba kipottyan akkor...Kép

Jucus
20170114224602

Juji!

NIncs emilcímed,nem tudok telefonszámot küldeni.De nem titkos ezért ide írom:
0670369 3799
CTG a II.em 201-ben van pont az UH felett.Mikor is mész?

Jucus
20170114224602

Móni, már válaszoltam is Kép

vera
kisün

A KCAL-ból esetleg vissza lehet számolni a CH-t, ha az ember feltételezi, hogy jóformán csak az van a sütiben. 1 gr CH kb. 4,5 kcal. (fehérje is ennyi, csak a zsír duplája)

A barnarizsről mi a véleményetek? Én a rizst utáltam! Mióta 10+1 vagyok Kép folyton enném. Kép
mamapoc

Babarózsa!

Én most voltam szülésfelkészítő előadáson. Igaz a Péterfyben, de ez volt egyik lényeges kérdésem. A szülősámlin való szülés. Én nagyon favorizálnám, mert szerintem sokkal könnyebb lehet lehet úgy kinyomni azt a gyereket, hogy közben nem kell még azzal is bajlódni, hogy hogyan tudsz megkapaszkodni a lábaidban. Plusz biztos, hogy a gravitáció is sokat segít.
Azt a választ kaptam, hogy ez valóban egy nagyon jó szerkezet, és a lehető legkomfortosabb szülést tenné lehetővé, de!
Nem jól lettek ezek a sámlik megtervezve, mert annyira alacsonyak, hogy a dokinak, és a szülésznőnek le kellene hasalnia. Úgyhogy vajúdni lehet rajta minden további nélkül, de szülni nem túl praktikus.
Na ennyit erről. Végre valami jó dolog, de semmi haszna.
Volt olyan aki annyira ragaszkodott a sámlihoz, hogy feltették neki az ágyra, ott meg nem érezte magát biztonságban, úgyhogy az sem volt jó.
Ha esetleg találsz valami okosat ezzel kapcsolatban, gondolj rám is légyszi, mert engem is érdekel.

Andi 22+1

Kép
Kép
pipocska

Monesz!

Gratulálok!
Az egy hónap kórház nem semmi lehetett, de a lényeg, hogy jó élményeid maradtak.Kép

Kép
Kép
pipocska

Oxi!

A 20.heti 6 kg.nál még én sem pánikoltam, de most a 22.hétre feljött még 2 kg. Ha 2 hetente fogok 2 kg-t hízni, az kicsit zorkó lesz.
Pedig kenyér helyett áttértem az abonettre.
Nem tudom, hogy ettől-e, de a gyomorégésem teljesen megszűnt.Kép Ez viszont egy kicsit kárpótol.
A kismama találka ügyében maileztél Haneenak?

Kép
Kép
pipocska

Ancsika!

Kérjél képet az UH-n, hogy fel tudd tenni.Kép

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok !

Gratulálok a babához , te vagy az első , akit már láttalak is élőben Kép , jó hogy tudom kihez kötni a nevet . Kép

Tegnap elirtam a kilókat , a védőnő hivta fel a figyelmemet rá , hogy már +4 kilónál tratok , és tényleg Kép , mert 58 -ről indultam Kép

Kép
Kép
greenolive

Johanna!

Ő új szülésznő?
Gondolom igen, mert amikor én választottam szülésznőt és kérdeztem a dokit, hogy kit ajánl, akkor azt mondta "most nincs kétbalkezes az osztályon" így rám bizza.

Ha nekem kellene most választani, talán a régiek közül választanék. Bár neked még jó pár hónap van hátra, addig összeszokhatnak. Szülés után, a feltárásnál, varrásnál nagyon fontos, hogy mennyire összeszokott csapat. Nekem ez volt a tapasztalatom. Én a Várnai Gabinál szültem, ők már félszavakból is megértették egymást.

Andrea

KépKép
Áron

Pipocs, persze, hogy kérek képet, sőt, viszek VHS-t, meg lehet, hogy CD-t is, még meglátom, aztán arra is kérek képeket.
mamapoc

Bogi!

Köszi, betettem a kedvenceim közé.Kép

Kép
Kép
pipocska

Szia Móni!

Én októberben voltam utoljára tornán, novemberben megszületett a kisfiam :-)) A profilomban látható róla egy kép.

A szülőpozíciós óra majd két órán át tartott. Én a párommal voltam, mi élveztük. Különböző vajúdási testhelyzeteket mutatott a Sajti Andi és jót beszélgettünk a szülésről. Megjegyzem szülés közben ösztönösen jön, hogy neked mi a jó, de azért érdemes elmenni az órára.

Andrea

KépKép
Áron

Babarózsa szerintem mindent úgyis meglátsz "helyben"
és úgyis azt fogod tenni, ami neked a legjobb
a sikoltozós nőktől szerintem azért tartanak a dokik, mert hisztis macáknak gondolják őket
na és ki nem tojik rá (főleg szülés közben), hogy ugyan mit gondolnak róla?
a fájások közben én is orron be- szájon hangosan ki lélegeztem, és a vége felé a kifújból már nyöszörgés-nyögdécselés, sőt, még jajgatás is kijött
a kitolásnál viszont figyelni kellett marhára, ott már nem "értem rá" megszólalni se
csak becsuktam a szemem és próbáltam jól lélegezni, hogy Isti is kapjon levegőt (miközben szegényke épp a szülőcsatornában nyomorgott)
arra gondoltam, ha megpróbálok nyugodtan lélegezni, talán neki sem lesz olyan rossz, nem fog annyira félni, vagy nem lesz "légszomja"
lehet, hogy ennek a fele butaság, de emiatt legalább picit össze tudtam szedni magamat
mer' akkorra már, a 9. óra vajúdás végén nagyon kezdtem szétzuhanni Kép

votiv 8)
votiv

MONESZ! gratulálok Virághoz!
ezek szerint épp elkerültük egymást a kórházban
örülök, hogy minden rendben
nem tudták megmondani, mitől volt olyan magas a vérnyomásod? tényleg ettől jött korábban Virág?
a fő, hogy egészségesek vagytok
mesélj még majd a szülésről, ha van időd
kérünk képet is a kéthetes csinibabáról Kép
Istivel puszilunk benneteket!

votiv 8)
votiv

kezdek félni a szüléstől
meg a szoptatástól
mamapoc

Ancsi !
Furán nézne ki ha én nyugtatnálak meg , még én is előtte vagyok Kép)
A szoptatástól miért ?
Nekem inkább fenntartásaim vannak , de nem magától a szülési fájdalomtól , hanem a "szerszámoktól " , injekcióktól .
Ha a szülés természetesen zajlik , úgy értem nem császár mondjuk , akkor milyen gyógyszerekre , injekciókra lehet számítani ?

Kép
Kép
greenolive

Pipocska, az nem egeszen ugy vanKép
a szulesznom pl. nem mondta, hogy annyira nehez lenne neki a dolga a samlival, nem kell hasalnia, csak elotte terdel egy matracon
az orvos meg mit keres ott?
neki csak varrnia kell, ha megis kell vagni
de a samlival ez is elkerulheto
mogotted ul a parod , tamaszt, az O lababa kapaszkodsz, ha meg alad kell nezni, akor siman hatradolsz egy picit, es kesz
varrashoz lehet az agyra menni
vajudni nem szabad rajta, mert beodemasodik a gat, szoval ez tenyleg csak a tolofajasokra van
szerintem jol ki van talalva
en ultem is rajta, ugy a jo, ha kicsit lelog a feneked rola, ugy tudsz jol nyomni
es nem kell meg a labaiddal is foglalkozni, jol megtartanak hatulrol
na, de majd beszamolok, ha sikerul azon szulnom

Kép
babarozsa

de persze mindenkinek mas a jo

Kép
babarozsa

Sziasztok!

Végre gépközelben, már azt hittem sosem végzek a munkámmal...
Bogárka: nekem ez az oldal (fitnet.hu) nem működik Kép
Ancsi: Én a hallal vagyok-voltam így, mint te a rizzsel. Kép Most már egy kicsit jobb, de megőrültem a füstölt sprotniért, hetekig csak azt ettem volna.
Pipocs: Persze, hogy írtam Haneenak pocitali ügyben Kép Várod te is? Kép

És végre sikerült bejelentkeznem a Praxisba, de csak február 5-re kaptam időpontot Kép. Na de semmi türelmetlenség.

És még egyszer köszönöm a Novetex számát, megrendeltem a matracot is. Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Sziasztok!

Nekem is azt mondta az egyik szülésznő a kórházban, amikor voltam bent megnézni a szülőszobát, hogy a sámli jó, de a gátvédelmet nehéz megoldani rajta, mert alacsony és nem férnek oda hozzád, úgyhogy jobban szeretik ha az ágyon szülsz, azt is eléggé szék formájúra lehet alakítani. És a sámlit akkor javasolják, ha már nem először szülsz és jobban tudod már maganak is, hogy amikor a feje jön, akkor óvatosabban nyomj, hogy ne sérüljön a gát, és akkor te gondoskodsz a gátvédelemről nem ők.

r
ruzicsky

Jucus!

Köszi a cukrászda címét, remélem eljutok majd oda.
Evettke
evettke

Én is nézegettem ezt a szülősámlit, de nekem az volt a bajom vele, hogy már nekem is alacsony. Mondjuk én elég magasra nőttem, de ha leülök, az már majdnem gugolás, és nekem (most legalábbis) borzasztó kényelmetlen. De majd meglátom ott és akkor Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen, ultel rajta?

Kép
babarozsa

igazabol nekem fogalmam sem volt, csak kia kaartam probalni, kertem a szulesznot mutassa mar meg, mert amugy mikor fogok ilyet kiprobalni...es utana lattam, hogy kenyelmes
gugolni amugy nekem sem
hany cm vagy? lehet, hogy egy 180as nonek tenyleg alacsony

Kép
babarozsa

Votiv, persze, majd leirom vegul hogy voltKép

hogy vagytok? nem tudsz irni, mi?

Kép
babarozsa

Green, Ancsi!

Ne féljetek (haha.)! De tényleg, nekem a szoptatással semmi de semmi gondom nem volt (Ábel 1 évig szopizott), és a szülés sem volt horror. Jól elfáradtam tôle, meg hát a vége elég fájdalmas, de akkor meg már azért jó, mert az a vége!
Hogy mire lehet számítani? Minden attól függ, hogy hogy tágulsz. Nekem összesen 1 db no-spa injekciót adtak kb. a közepén, hogy kicsit lazuljon a méhem izomzata, meg az utolsó 5 percben egy kis oxitocint (fájáserôsítô), mert nem voltak elég erôsek a fájások, nem ment le eléggé Ábel feje. De rögtön utána meg is született.
Mindezek mellett persze kapkodtam befelé a homeopátiás bogyókat, szerintem ezért is nem kellett más. Az eDA-t is folyton ajánlgatták, de nem kértem, nem éreztem úgy, hogy nem bírnám ki anélkül.
Amúgy, enm tudom, a ti orvosotok milyen, de az enyémnek meg lehetett mondani, hogy mit akarunk, és mit nem. Pl. oxitocint már elôbb akart adni, és azt mondtuk, hogy ha nem feltétlenül muszáj, akkor inkább ne. Nem volt az. Ez csúnyán fog hangozni, de a dokik általában azért adják az oxit, mert akkor gyorsabban lezajlik a szülés, és nem kell annyit várniuk Kép.
Babarózsa,
elég jól hangzik ez a szülôsámli dolog. Ha nem fáradok el halálosan a végére, én is kipróbálom.
Bori, 28
lakibori

Szülősámli-szék stb.: aki a Szt. Imrében szül, ne féljen, mert a szülőágyak TÉNYLEG teljesen székké alakíthatók! Szóval nem kell attól félni, hogy háton, lábak fent fog az ember szülni (bár ha valaki akar, úgy is lehet Kép) Tehát a vertikális szülés 100%-ig megoldható.

Greenolive,
én egy icipici oxytocint kaptam közvetlenül a kitolási szak előtt, semmi mást. Normál szülés alatt még kérhetsz enyhe fájdalomcsillapítót, nem tudom, ér-e valamit, nekem nem kellett. De ha semmit nem akarsz, nem kapsz. A gyermekágyas szakaszban az össz. gyógyszer, amit láttam, glicerinkúp volt nagydologmegindításra, azt is a szobatársam kapta saját kérésére.

Ancsi,
ha félsz a szüléstől, látogass el a kórház relaxációs csoportjába, ezt erre találták ki, és itt a fórumon már nagyon sok embernek bejött!

vera
kisün

Sziasztok Lányok!

Régen jártam erre....
Végezhetek egy kis közvéleménykutatást?
Kinek mennyi lett a terheléses két órás eredmény?
Nekem 7 és én kicsit sokallom, de a doki szerint még jó
Nem izgulok, csak jó lenne tudni. Honnan számít kórosnak?

Köszönöm szépen....
ada007

Baba: Nem ültem rajta még (mindenképpen ki fogom próbálni azért), de mivel 180 cm fölött vagyok, eddig akit kéredztem, mindenki mondta, hogy ezt nem nekem találták ki Kép

Mindenkinek kellemes, babás, pihenős hétvégét!

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Oxigen, akkor tenyleg lehet, hogy nem jo neked...
habar lehet, hogy megtudja oldani egy talalekony szuleszno

Kép
babarozsa

Szia Ada!

Elvileg 7,8-tól lehet terhességi diabeteszről beszélni, de engem pl. 7,19-cel elküldött a dokim diabetológiára, mondván jobb az óvatosság. Pár hétig diétáztam, aztán mivel a kontrolleredményeim jók lettek "elengedett" a diabos doki. De sok helyen utánaolvastam, és mindenhol azt írták, mondták: 7,8 alatt nem beteg, nem kell diétázni. Pl. itt a babaneten is az M. Csákány György szokott a cukros topikban írogatni, és ezt már ő is többször leírta. Szerintem ne parázz feleslegesen, esetleg csak figyelj oda, hogy ne egyél marha sok ch-t.

Üdv: Bogárka

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

azert is jo a samli, mert mogotted ulhet a parod, es annyira jo erzes lehet, hogy hatulrol tart, es igy tenyleg egyutt szultok

persze ez az en igenyemKép nekem fontos
a vertikalitas csak vele jarKép

Kép
babarozsa

Bogi!

Köszönöm szépen, sokat segítettél...
Nem izgulok, csak az a rossz, hogy tudsz egy értéket, ami a határ fele van és az egészről fogalmad sincsen.

Lányok!
Van itt valaki, aki május 7 környékére van kiírva?
Olyan jó lenne haverkodni, hátha együtt szülünk

Ada (25)
ada007

sziasztok

jucus: a számod felírtam köszi szépen. Csütörtökön délelőtt megyek ctg-re. Tényleg uh-ra kell beutaló v. ha már ott vagyok akkor beugorhatok arra is?(eddig a kórházban egyszer voltam,mert a dokim mindig megnéz uh-val is ha megyek hozzá).

ada: én is úgy tudom,h 7-ig még jó. Nekem is egy kicsit magas a cukrom,ezért sűrűbben járok vérvételre h ellenőrízzék.

üdv.juji
juji

Babarózsa,
teljesen igazad van. Én annak a híve vagyok, hogy mindenkit (ha komoly orvosi ellenérv nincs) hagyjanak úgy szülni, ahogy akar Kép aztán majd tessék itt is beszámolni a sámliról!!! Kép Kép

vera
kisün

Juji!

UH-ra csak be kelljelentkezni előre mert sokan szoktak lenni és a beugrás nem nagyon megy.

Ada!

7,8-ig jó a terhelés!

Jucus
20170114224602

Babarozsa!

Lehet, hogy akkor azért mondta a szülésznő, hogy nem praktikus a szülőszék, mert ebben a korházban nem "szereti" a személyzet, vagy a saját munkájukban kényelmetlen. Nekik. A lábfogást természetesen az ágyon-fekve szülésnél értettem. Arra gondoltam, hogy az természetellenes.
De az is lehet, hogy a szülőszékek különböznek korháznként? Én azt hittem eddig, hogy ez egy egyen valami.
Ezeket egyébként onnan szedtem, hogy az előadás alatt kifejezetten rákérdeztem erre, mert én hajlok az EDÁ-s szülésre, ha úgy alakul, és azt hittem, hogy a kettő kizárja egymást. Mármint az EDA, és a szülősámli. De azt mondták, hogy nem az EDA a kizáró tényező, hanem az előzőekben leírt dolgok.
Akkor viszont lehet, hogy érdemes kifejezetten olyan szülésznőt keresni, aki hajlik rá.

Kép
Kép
pipocska

Sziasztok!
Tudna valaki információt küldeni nekem Dr. Kocsis Éváról?
6 hónapos terhes vagyok, de szeretnék a Szent Imrében szülni, a jelenlegi dokim a Dél Pestiben dolgozik, az pedig egy kicsit messze van tőlünk.
Ilyen infókra lenne szükségem, hogy mennyit kér egy terhesgondozásért és egy szülésért, na meg mennyire előre kell hozzá bejelentkezni?
Ha nem akartok ilyen iinfókat direktbe, akkor jöhet az emailcímemre is: clara_450@hotmail.com
Előre is köszönet midnen infoért!

Üdv :Dóri
Vendég

Sziasztok!

Én egyszer voltam kismamklubbon a kórházban, és nekem eléggé úgy tűnt, akkor is meg amikor bementünk megnézni a szülőszobát, hogy igen vannak ezek az alternatív módok, IKEA szoba, meg kád, meg sámli, de igazából inkább lebeszélnek ezekről, mert az állíthatós szülőágy, ami székké is alakítható (de valóban itt nem tud a hátad mögé helyezkedni a párod segíteni, úgyhogy nem ugyanaz), sokkal kényelmesebb a szülésznőnek meg az orvosnak, és igyekeznek első szülésnél biztosra menni, hogy hozzáférjenek a gátvédelem miatt ilyesmi. Aki viszont többedszer szül, azt inkább hagyják, hogy alternatívkodjon. Úgyhogy én azt tapasztaltam, hogy első szülésnél, inkább igyekeznek lebeszélni az alternatív szobáról stb, első babásoknál jobban bíznak még mindig a kórházas, orvosos dolgokban.

r
ruzicsky

Votiv!

Az biztos, hogy nagyon-nagyon jó és feldob, amikor a kis Bendegúzomnak vásárolgatok. Utána meg mindig nézegetem milyen jó dolgokat vettem neki. Kép És már arról álmodozok, hogy majd milyen édes lesz bennük, jó neked, hogy már naponta gyakorolhatod az öltöztetést, nekem még 2 hónap hátravan.

De ahogy te is írtad, most magamnak annyira nem érdemes bármit is venni és abban reménykedek, hogy szülés után azért a régi ruháim közül sok rámjön majd. Kép Mondjuk én nem híztam eddig sokat 6 kilót, viszont mielőtt terhes lettem, már szörnyű hurkák voltak a hasamon, és most abban reménykedek titkon, hogy szülés után még többet is le fogok fogyni, mint amit terhesség alatt felszedtem, mert olyan jó lenne ha esetleg újra rámjönnének a 38-as ruháim. Kép

r
ruzicsky

Helló!
Bocs,hogy csak úgy betörök ide,csak Ruzicskytól kérdeznék.Te az a Ruzicsky vagy,aki tavaly tavasszal a babaszoba.hu-chatelt?

Kép

Kép
tündérke26

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?