Sziasztok. Azert nem jelentkeztem sokaig, mert suru volt ez az utolso 10 het nagyon, plusz mar hetek ota nem birtam bejelentkezni. A 33 heten volt egy kis riadalom verzes miatt kh-ba kerultem ket napra, de nem tudtak megallapitani honnan jott a verzes, mehszaj zart volt, plusz csak vagy 2 percig tartott az egesz (utolag valszeg a meleg vizes zuhanyzas indithatta be, mert aznap mar pecseteltem, igy amugy is epp a kh-ba keszultunk, csak kozben ugye elontott a ver, uh. mento vitt el vegul ), mire a kh-ba ertunk mar nyoma se volt vernek, de azert benn tartottak. Valoszinu egy hajszaler repedhetett el. Mindegy, a babaval minden rendben volt. Aztan a 38. heti uh.-on tul kicsinek mertek a gyereket (2680 gr-ra tippeltek, es a bpd-je csak 1 mm-t nott 5 het alatt), szoval akkor meg masfel hetig azon paraztam, hogy retardalt lesz a gyerek, es lehet, hogy sorvad, es valami baja van. Akkor mar nyug volt az egesz terhesseg, azt akartam, hogy kinn legyen, es lassam hogy egeszseges, vegul a 40+4 hetre szuletett meg mult vasarnap 13:10 kor, burokrepesztes utan 2 ora 5 perc mulva Emma. Gyors szules volt, kicsit vagtak, aznap mar torokulesben szoptattam. Ja, a kicsinek mert babam 3630 gr es 57 cm, mar az elejen ugyesen szopizott es masnpra be is indult a tejem, uh. alig vesztett a sulyabol, be se sargult, igy szerdán 11 orakor mar itthon is voltunk. Hanna nagyon jol fogadta, turelmes velunk, es a kicsivel is, ha sir, mindig hozza a nyugizenet jatszo jatekat, vagy enekel neki, igaz, probalja magara felhivni a figyelmet, szofogadatlanabb, mint eddig, legalabbi az elso 2 napban eleg nehez volt megertenie, hogy ovatosan nyulkaljon a hugihoz, plane, hogy vasarnaptol keddig lazas volt, mert tiszta nathas. Eddig viszonylag konnyen vesszuk az akadalyokat, mondjuk anyam itt van meg jovo het csutortokig, majd akkor kiderul hogy birom egyedul
. Egyenlore miota itthon vagyunk legalabb delben egyszerre alszanak, bar meg az ejszakak se veszesek a kicsi reszerol. A szoptatas kesz remalom, marmint nem maga a szoptatas, hanem az, hogy annyi tejem van, hogy a Riska ehhez kepest elbujhat. Mondjuk Emma sokat is eszik, de pl kedd ejszaka a kh-ban mar ugy mentem be a csecsemo osztalyra, hogy csinaljanak valamit, mert szetdurran a mellem, szerintem az egesz csecsemo osztalyt el tudtam volna latni tejjel. De kozoltek, hogy mar nem lehet fejni, nincs is hozza poharuk, (3 eve meg lehetett, mert Hannal is ugyanez volt a helyzet, csak o az elejen meg szopni se tudott rendesen, be is sargult, meg en is rutintalan voltam) es ezt azzal magyaraztak, hogy ha fejek annal tobb termelodik, es csak rosszabb lesz. Aztam megnyomkodta a csecsemos a kokemeny mellem, es kozolte, hogy aha, hat lehet hogy nem kene, hogy begyulladjom, uh. meleg vizes borogatast kaptam, meg egy kis masszirozast, amivel hajnalig kihuztam amig a draga fizetos alapitvanyi szobaban ismet lett melegviz, hogy alaallhassak. Aztan delelott meg mar itthon az volt az elso hogy csutkara kifejtem mindket cickot, persze nem tartott sokaig a hatas, de legalabb akkor megkonnyebbultem. Azota se valtozott a helyzet, de legalabb a mellszivoval tudok konnyiteni magamon, ha kell. Aztan valamikor csak beall mar a hozam, mert ez igy durva lesz.
Hat hirtelen ennyi jutott eszembe, majd valahogy megprobalok kepet felhekkelni a kiscsajrol, de nem igerek semmit.
Hubamamirol tud pl valaki valamit? Vagy Csipetrol?