Sziasztok!
Almanna, üdv köztünk!
Kamilla, sajnálom a streptococcust.
Amennyire lehet, próbálj meg nem aggódni miatta. Nagyon jó kezekben lesztek és nem lesz semmi baj. Ezt találtam egy cikkben róla:
"Magyarországon nem kötelező a terhes nők szűrése, és az orvosok egy része nem is tartja ezt fontosnak, mert nincs olyan módszer, amely megbízhatóan kimutatná, hogy valaki hordozza-e a B típusú Streptococcus baktériumot. A hüvelyváladék ugyanis normális körülmények között is százféle vírust és baktériumot tartalmaz, ezért a kapott eredményt nehéz értelmezni. Ráadásul a Streptococcus mennyisége is ingadozó a szervezetben - így a negatív eredmény sem jelent teljes biztonságot! A sokféle kétely miatt ma rendszerint az orvos dönti el (a kórház gyakorlatának megfelelően), hogy kéri-e ezt a vizsgálatot. Akad olyan intézmény, ahol a terhesség alatt háromszor is elvégzik a Streptococcus-szűrést, de van, ahol egyszer sem. Általában a harminchatodik héten szűrnek, mert ez adja a viszonylag legmegbízhatóbb eredményt. Ha ekkor kap valaki negatív eredményt, szinte biztos lehet abban, hogy a szülés időpontjában nem lesz jelen szervezetében a baktérium.
És ha pozitív?
- A terhesség alatti pozitív teszt birtokában sok szülészorvos azonnal adni kezdi az antibiotikumot, hogy megelőzze a gyerek fertőződését, ám ennek sem százszázalékos az eredménye, mert a baktérium nem irtható ki teljesen az anya szervezetéből - állítja Dr. Pataki Margit, a Tűzoltó Utcai Gyermekklinika infektológus-neonatológusa.
- Az amerikai tapasztalatokból az derült ki, hogy a kezelésnél sokkal fontosabb arról megbizonyosodni, hogy az anya valóban hordozó-e. Ha igen, akkor a vajúdás alatt négy-hat óránként intravénás antibiotikumot adnak, amely a méhlepényen keresztül három-négy óra alatt átjut az újszülöttbe is, így jelentős védettségre számíthatunk nála. Jó hír, hogy ezzel a megelőzési módszerrel az elmúlt hét-nyolc évben ötödére sikerült visszaszorítani a Streptococcus-fertőzéses kisbabák számát!"
Ági, nagyon szép a kisbabád. Pocsék lehet ez az állandó zsibbadás. Gondolom a pici nyom valahol valamit és az okozza. Tarts ki még egy picit.
Strandolásról annyi véleményt hallani, te mentél vízbe hűsíteni magad?
Zsu, nem tudom tesztelek-e. Múltkor sem tettem, most sem hiszem, de még ki tudja mi minden játszódik le bennem a hétvégéig.
Hoxát néha szoktam olvasni, de fent nem vagyok.
Noee, örülök, hogy jobban vagy és hogy nem kell 3 ciklust várnod. Szorítok, hogy az első kontroll után kezdhessetek is. Nekem 5-én és 7-én kell vérvételre mennem. Én sem alszom túl jól és zagyvaságokat is álmodok, de úgy tűnik én a beültetés utáni időszakra reagálok így.
Regi, nagyon megértem, amit érzel. Próbálj még pihenni, töltődni pár hétig, és csak előre nézni.
Egyelőre én is itthon pihenek. Vígjátékokat nézek, olvasok, vizualizálok és tapaszkodásra bíztatom a srácokat, lányokat.