Sziasztok!
Nekem nincs sok tapasztalatom az orvosokkal, max. annyi, hogy a terhesgondozás elindulása előtt 3x voltam a János kórház földszintjén a sima nőgyógyászaton, ahol két orvost is kipróbáltam... hát... rémesek voltak. Az örömhírt, hogy babát várok, egy őskövület közölte velem, aki épp rendkívül morcos hangulatban volt, egy emberi megnyilvánulást sem sikerült kipréselnie magából. Pár héttel később, a másik orvos meg a rideg, karótnyelt stílusával borított ki, gondoltam is magamban, hogy bajban leszek, ha ebben a kórházban ez az alaphangulat.
Utána kezdtem el jobban körülnézni, hogy kihez is járjak terhesgondozásra.
A 12 hetes szűrést a Rózsakertben végezte el Elekes Tibor, akit maximálisan ajánlok mindenkinek, mert egy rendkívül szimpatikus, bizalomgerjesztő személyiség. A vizsgálat több mint 1 órán át tartott, és tüzetesen átnézte az alig 5 cm-es kis magzatomat, és ha valamit nem látott, inkább várt egy kicsit, minthogy úgy hagyta volna. Számomra ő az etalon-orvos, de sajnos már nem vállal terhesgondozást, csak ezzel a speciális szűréssel foglalkozik. Februárban 35 ezerbe került a vizsgálat, ami elég húzós, de úgy érzem, hogy jól tettük, hogy elmentünk rá.
Érdekes, hogy mostanában többen is meséltek hasonló szülésélményeket, mármint, hogy 10-12 óra vajúdás után császármetszésbe torkollott az egész, amit testileg-lelkileg egyaránt nagyon nehezen éltek meg a kismamák.
El sem tudom képzelni, mi lesz velem, hogy fogom megélni a szülést, és az utána következő napokat! Gyerekkorom óta nem voltam kórházban, sőt, 10 éve (a fogorvoson) kívül csak természetgyógyászok láttak, az idei évre meg annyi vizsgálat jutott már, mint még életemben soha. Szóval... izgalmas napok vannak még előttem!
Köszi, azokat az felkészítő anyagokat megkaptam én is a szülésznőtől!
Abbey: mit okozhatta az ájulásaidat?