Sziasztok!
Nekem anno a teratológián a velaxinra azt mondták, h nem okozhat a szedett mennyiségben gondot. Sőt, mivel a terhesség elején voltam, mind lelkileg, fizikálisan nagyon rossz állapotban voltam. Még fel is emelték az adagot. Ekkor voltam kb 10 hetes terhes. Sajnos mindezek mellé én szedtem a xanaxot is. Erre azt tanácsolták, hogy ha lehet ne szedjek semmit mellé,mert nem jó és inkább legyen rivotril. Akkor még olyanokról beszéltünk, hogy nyílt szájpadlás, nyúlszáj és ilyen rendellenességek, amit okozhat.
Nem voltam képes letenni a gyógyszereket, sajnos gyenge voltam, de a terhesség második felére sokkal jobb volt minden. Úgyhogy, annyit elértem, h amennyire lehetett csökkentettem a gyogyikat. Már írtam korábban, h szépen fejlődött a magzatom. Ez sok erőt adott, illetve mások tapasztalatai is.
Nagyon szégyellem magam a gyengeségemért, de közben férjem beteg lett, kórházba került majd 2 hónap, és 1 hónapot anyósoméknál laktunk. Imádom őket, de azért elég nehéz időszak volt. Tovább nem voltam képes csökkenteni a gyógyszert.
Sajnos az utolsó hónapra férjemnek megint kiújult a porckorong sérve..... Közben átmeneti albérletbe költöztünk....
35.hét táján nekem már erősen dagadt a lábam és a vérnyomásom megemelkedett erősen. Fehérje nem volt még, placenta gyönyörűen működött, baba nagy volt. Senki (kivéve én) nem gyanakodott, h egy kezdődő toxémia van kialakulóban.
Ami miatt is a 38. hétben már volt fehérje, előtte baktérium is és bizony a 39.hétben császárral megszületett az én kicsi fiam. Még nagyon maradt volna, mert semmit nem tágultam és nem is vajúdtam, nagyon váratlanul érte őt a születése. De hát 180/100-zal nem szórakozunk, ugye.
A drágám tökéletes volt 10/10 es apgar, 3580 gr, no sárgaság. Anya 3 napot az intenzíven töltött.
Gyönyörű egészséges baba hibátlanul, légzési, kardiális nehézségek, eltérések nélkül!!!!
DE! Bizony anyuci (én)37 éves volt, amikor született a manó és ő volt az első baba. A kockázati tényezők összeadódtak.....
Mivel hosszú távú tapasztalat nem áll rendelkezésre mindegyik SSRI-vel kapcsolatban, ezért azt is figyelembe kell venni, hogy mik az egyéb paraméterek. Anyai életkor, környezeti hatások.
Akkoriban nagyon elleneztem ezt az oldalt, de mostanra megtaláltam Szendi Gábor "Tények, tévhitek" oldalán egy mondatot...
Bizonyos SSRI-k megnövelhetik a toxémia előfordulásának kockázatát!!!
Ami sajnos szinte észrevehetetlen méretű oxigénhiányt okozhat a magzatnál. Okozhat-,nem feltétlenül.
Mondja ezt a dévényes gyógytornászunk is, aki a kisfiamat kezeli 8 hós kora óta,valamint a TSMT-s konduktor is említette.
Ezek nem bizonyított dolgok, hogy mi mitől van és ha nem szedem a gyógyszert, kialakul e bármi komplikáció.....Vagy mi lesz a babával, ha végig rosszul vagyok??? Fejlődik-e egyáltalán, megmarad e????
A lényeg:
Kisfiam a mai napig nem állt fel még egyszer sem sose, nem jár!!!! 22 hós lesz!!!
Hála a tornának és kezeléseknek mindent végigcsinált, kúszás, mászás. Jelenleg 6 hónapja mászik és 3 hónapja térden szalad. Szépen eszik magától, gyűjti a szavait, hihetetlen okos, rafkós és imádnivaló gyönyörűség. A TSMT-s idegrendszeri éretlenségre gyanakszik, amely csak egy bizonyos területet érint, tehát részképesség-zavarról beszélünk.
Hmmmm... most mit mondjak???? Senki nem fogja tudni soha bebizonyítani, h mi mitől van! De én most az őrület határán vagyok és csak azért nem fejezem be az életem, mert van egy küldetésem és kötelességem, hogy átsegítsem ezt a pici embert az Ő nehézségein, mert szüksége van rám.
Az már egy más kérdés, hogy hogyan számolok el valóban magammal és Vele majd később. Meg tud e bocsátani nekem..?....
Egy ma is generalizált szorongással és pánikbetegséggel küszködő anyuka