Szia Ildi!
Most hallottam Bardóczyról, hogy eléggé megnõtt az önbizalma, egy kicsit beképzelt lett. Mindemellett nekem nagyon szimpatikus volt, sõt, sármos is, nem is kissé!
a csecsemõsök tényleg nem voltak mindig a helyzet magaslatán, gyakorlatilag alig segítettek a kismamáknak. A szobában mi többedszer szülõk segítettünk az elsõ gyerekes anyukáknak, mert fogalmuk sem volt, hogyan kell szoptatni. De azért akadt egy-két kivétel. Én nagyon szerencsésnek mondhatom magamat, mert Mátét agyon kényeztették, és velem is rendesek voltak. Igaz, egyszer sem adtam be megõrzésre, és nem is nagyon kellett segítséget kérnem. az egyetlen felháborító élményem az volt, amikor a szobatársam kisbabáját elvitték vérvételre úgy, hogy õ közben zuhanyozott, a többiek meg aludtak. Így halálra rémült, amikor meglátta az üres ágyat. Az egész gyerekágyas részlegben szerintem az a legrosszabb, hogy a szobák nagyon szûkek, alig lehet moccanni, szinte lehetetlen szellõztetni, 8 emberre jut egy wc, ahogy kinyitod az ajtót, dõlnek be a látogatók...szerintem ezért is voltak sokszor feszültek a csecsemõsök. No, meg az anyukák is tettek errõl, nagyon sokan órákig mutogatták a babákat a rokonoknak a folyosón; a szobatársaim közül ketten úgy dohányoztak (nem a szobában), hogy bûzlött az egész kórterem, egy nõ pedig olyan büdös volt (bocsánat), hogy én szóltam a csecsemõsöknek, vegyék már rá egy jó kis zuhanyra. A tisztaság is hagy kivetnivalót, a szobatársammal egy napig veszekedtünk a takarítónõkkel, hogy a wc-t belülrõl is ki kellene takarítani (sic!). De hát ez van, mire az ember odakerül, már megvan a kisbabája, és minden gond eltörpül a boldogsága mellett...
Mindemellett szerintem érdemes a klinikát választani, mert az orvosok nagyon jól felkészültek, igényesek a munkájukra, figyelnek a betegekre. Én legközelebb is itt szeretnék szülni.
Ha van kérdésetek, szívesen válaszolok, két hete szültem, így még aránylag frissek az élményeim.
Viráganya