hosszú leszek, bocsi
))
Nnnna tehát, megvolt tegnap a Murberes konzultáció.
A hormon vv-im eredményei teljesen jók, a terhelt prolaktint kivéve. Zárójelben a ref. tartományok.
3.cn
FSH: 9,8 mU/ml (<10)
LH: 4,9 mU/ml (<10)
Ösztradiol: 41 pg/ml
Prolaktin: 7,6 ng/ml
TSH: 0,7 mU/l (ennek nagyon örülök:))
Tesztoszteron: 0,1 nmol/l (ez mondjuk nem tudom, jó-e…de nem említette a doki, pedig a ref. tartomány: 0,9-4,5 – ápdét: felhívtam az ARO-t, és azt mondta az asszisztens, h a lényeg, h 4,5 alatt legyen)
SHBG: 36 nmol/l (20-118)
DHEAS: 118 ug/ml (0,7-3,9; < 580 (?!??) )
FAI (ez gőzöm nincs, h mi): 0,2 (átlag 2,9)
16. cn (5. dpo)
Ösztradiol: 104 pg/ml
Progeszteron: 11,7 ng/ml (elvileg kb. 37,2 a másik mértékegységben, mert emlékeim szt 3,18 a szorzó)
18. cn (7. dpo)
Ösztradiol: 68 pg/ml
Prolaktin: 17,2 ng/ml
Terhelt prolaktin: 435 ng/ml
Progeszteron: 12,2 ng/ml, átváltva: 38,8
20. cn (9. dpo)
Ösztradiol: 99 pg/ml
Progeszteron: 14,2 ng/ml, átváltva: 45,2
Tehát elvileg a terhelt prolaktinon kívül (amire kaptam Bromot, 1*fél tablettát kell naponta, tegnap el is kezdtem) minden OK. A HIV-es vv eredményét nem mondta, de remélhetőleg azzal sincs gond.
A férjemnek viszont mindenképp el kell mennie a 2. spermiogrammra, az 13-án lesz a SOTE-n. És akkor már tényleg meglesz minden vizsgálat.
Viszont most nem kezdünk. Nem csak emiatt, hanem mert csinált Murber UH-t, és még mindig ott van egy kis cisztaszerű cucc (20*17mm-es, finom belső echokat tartalmazó cisztikus képlet, „cysta corpois lutei”), ami valszeg a tüszőrepi utáni maradék. (egy hete volt egy kb. 3*2 centis hasonló folt, meg egy érésben lévő, tán 17 mm-es tüsző, szóval sztem ez a 17 mm-es cucc maradéka) Emiatt pedig nem kezdhetünk, mert hogy „ciszta”.
Ha megjön, akkor sajnos foggátlót kell szednem (Volina). A hideg ráz a gondolattól, de Murber felírta (ráadásul 3 havit – de minek?!), hogy az 1. cn-tól szedjem, mert eltünteti a cisztát, meg beszabályozza a ciklusom. Okkkké…szerencsére csak 07.07-ig kell szednem, akkor megjön 10/11/12-én. Aztán 07. 12-én újra megyünk hozzá (látom, ezzel nem vagyok egyedül, ugye, Edina?
) magánba, megnéz UH-val, és ha tiszta vagyok, akkor azonnal kezdjük a lombikot. Hát igen…ez a jó hír. Akkor 22/23-án leszívás és 25/26-án beültetés.
Azért a szurik gondolatától még f.sok… :S
Na hát ennyi volt. Szóval július, rövid protokoll, addig meg Bromo és foggátló.