Új privát üzeneted érkezett!

Ja-ja KépKépKép

A másikban a 62. helyen voltam amikor elkezdtem, azt hiszem. Most az 52. vagyok.

A férjem ma nézte meg a képeiteket. Szerinte is elég szadista módszer szegény gyereket a csap alá tartani... Kép

Kata007
Kata007

Szia Zafi !
örülök hogy jól vagytok.én is már fészekrakási lázban égek.mindent kimostam,kivasaltam és ma pakolom össze a kórházi cuccaim. ezentúl mindenhova viszem magammal ha hosszabb útra megyünk autóval.sose lehet tudni...
tegnap neki estem a lakásnak hát úgy elfáradtam a pakolásban hogy csak néztem ki a fejembõl. neked is sokat csuklik a baba? Kisbence már napi programot csinált belõle és annyira mókás hogy elkezdek nevetni és utána én is csuklom. a párom kissé gyanakodva figyel már...
próbálom magam fárasztani napközben és nem aludni hogy az éjszaka könnyebb legyen, de még így is túl aktív vagyok éjjel.na mindegy majd visszasírom még ezt a nyugodt állapotot. javaslom hogy CTG elõtt egyél-igyál hátha akkor nyugodtabb lesz a baba és nem jársz úgy mint én.
olvastad a MÁV-os topicot mostanában? elég lehangoló...
Kisbence
Kisbence

Lányok,
beszéltem ma Niki K.-val, jól vannak, puszil mindenkit, és azt üzeni: kitartás, nem kell megijedni a szüléstõl. Kép
Jamina
jamina

Sziasztok.
Nyuszimanó? Rég irtak róla.
Pocok

B. Gabi! Olyan régen "beszéltünk"! Írjál, hogy vagytok, milyen volt a szülés!
Puszi: Viráganya
Viráganya

Sziasztok!

Huha egyre tobb baba erkezik!Kép!

Laura es Zsu26! Gratula a kisasszonyokhoz, mindketten nagyon szep neveket talaltatok! Sok tejcsit! Es persze jo egeszseget!

Agci! Azt hittem mar eppen bejelenteni keszulsz a nagy esemenyt! De fel a fejjel, hamarosan mar biztos meg lesz a picurkad! Szoritok, hogy minnel elobb meg legyen es gyors szulest kivanok neked es persze mindenkinek!

Heni! Orulok, hogy kezd virgonc lenni a picur! Meglatod ez meg csak a kezdet. Igaz en mar a 24. hetet taposom, de a kisasszony nagyon beindult. Szerencsere az ejszakai mozgast atcserelte nappalira.Kép

Kristi! Most olvastam, hogy Erdelyben laksz. Nagyon szep hely. En mar jartam ott es meg egyszer biztos vissza akarok menni. Igen nekem van mar egy kis lanyom. En is eloszor karriert akartam epiteni es csak utana a csalad, de maskent alakult, kozbejott a kisasszony. Igy suli es anyasag egyutt volt. En nem bantam meg. Sot! S egyre tobbeknel olvasom, hogy a picurok mellett tanulnak. Szerintem ez nagyon jo.

Nalunk minden rendben. Kedden megyek terheleses vercukor vizsgalatra (azt hiszem igy hivjak). Es irigyellek benneteket. Nektek nem kellett edes lottyot innotok. Nalunk meg adtak egy uvegben 300 ml narancssarga lottyot es 45 perccel kell meginnom a megbeszelt idopont elott. Majd leveszik a verem es utana megkezdodhet a tanacsadas.

Bocsi, kicsit hosszura nyult!
Andysj
Andysj

Sziasztok!

Hogy telik az idö... Egyre feljebb kerülök a táblázatban Kép

Hát akkor itt a pocakos lista:

<pre>
Ágci 41 hét 1 n Szeged 28 év nov. 24. 1.b.
Beja 8.c. 39 hét 2 n Budapest 25 év dec. 10. 1.b.
Niki 10.c. 39 hét 0 n Bp. (Érd) 27 év dec. 10. 1.b.
Évike 3.c. 38 hét 6 n Budapest 29 év dec. 11. 1.b.
Mariann 3.c. 38 hét 2 n Miskolc 30 év dec. 14. 2.b.
Orsi 8.c. 38 hét 1 n Komló 26 év dec. 15. 1.b.
Szilvi 1.c. 38 hét Bp. (Érd) 25 év dec. 15. 2.b.
Picur 1.c. 37 hét 6 n Kanada 31 év dec. 21. 1.b.
Ada 2.c. 37 hét 3 n Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Zita 4.c. 37 hét Budapest 27 év dec. 21. 1.b.
Szila 7.c. 37 hét 3 n Budakalász 25 év dec. 22. 1.b.
BMárti 1.c. 37 hét 6 n Budapest 30 év dec. 25. 1.b.
D.Rita 1.c. 36 hét 6 n Dunakeszi 32 év dec. 27. 1.b.
Kata 37 hét Budapest 22 év dec. 29. 2.b.
Kata2 3.c. 36 hét 5 n Budapest 27 év dec. 31. 1.b.
Kisbence 37 hét 0 n Budapest 31 év jan. 1. 2.b.
Betti 4.c. 37 hét 0 n Eger 25 év jan. 1. 1.b.
Tiduj 35 hét 3 n Bp. (Szolnok) 25 év jan. 3. 1.b.
Zafi 35 hét 5 n Budapest 26 év jan. 4. 1.b.
Mamacica 1.c. 34 hét 0 n Szolnok 28 év jan. 14. 1.b.
Erika 14.c. 33 hét 3 n Erdély 27 év jan. 17. 1.b.
Mona 1.c. 33 hét 1 n Budapest 27 év jan. 17. 2.b.
Zsú 33 hét Budaörs 28 év 1.b.
Chris-Klári 33 hét 0 n Budapest 36 év jan. 20. 1.b.
Ildikó 3.c. 32 hét 4 n vidék 28 év jan. 23. 3.b.
Moncsi 1.c. 32 hét 4 n Budapest 27 év jan. 24. 1.b.
Catnet 6.c. 32 hét 1 n Ócsa 20 év jan. 25. 1.b.
Kustyi 31 hét 6 n Gyõr 30 év jan. 28. 1.b.
TKriszta 1.c. 31 hét Budapest jan. 28. 2.b.
Klári 1.c. 31 hét Pécs 28 év jan. 29. 1.b.
Zsuzs 1.c. 31 hét 0 n Budapest 27 év febr. 2. 1.b.
Tmóni 0.c. 30 hét 6 n Budapest 31 év febr. 2. 2.b.
Menta 1.c. 30 hét 4 n Budapest 25 év febr. 6. 1.b.
Juca2 30 hét 6 n Veszprém 29 év febr. 13. 1.b.
Kinga 1.c. 30 hét 3 n Maglód 33 év 4-5.b.
SJMóni 3.c. 29 hét Budapest febr. 14. 1.b.
Tünde 29 hét 3 n Budapest 33 év febr. 17. 2.b.
Andysj 4.c. 24 hét 0 n USA 25 év márc. 24. 2.b.
Kele 0.c. 23 hét 2 n Budapest 28 év márc. 31. 1.b.
Krita 6.c. 21 hét 3 n Nyíregyháza 26 év ápr. 11. 1.b.
Vuckó 21 hét 27 év ápr. 11.
Mummy 21 hét 1 n Budapest 26 év ápr. 13. 1.b.
szanti 2.c. 20 hét 6 n Portugália 24 év ápr. 15. 1.b.
Száva 21 hét ápr. 17. 2.b.
Heni 1.c. 21 hét 1 n 23 év ápr. 25. 1.b.
Csilla1 1.c. 16 hét 3 n Budapest 31 év máj. 17. 2.b.
Dojika 1.c. 15 hét 3 n Budaörs 27 év máj. 21. 1.b.
margaréta 6.c. 15 hét 1 n Budapest 26 év máj. 25. 1.b.
Vicamama 1.c. 15 hét 0 n Pécs 31 év máj. 26. 2.b.
Zsunya 6.c. 15 hét Budapest 25 év 1.b.
Norci 5.c. 14 hét 0 n Budapest 26 év jún. 2. 1.b.
Kata007 4.c. 13 hét 6 n Miskolc 35 év jún. 3. 3.b.
Erika2 12.c. 13 hét Százhalombatta 27 év
Any 2.c. 12 hét 0 n Debrecen 34 év 2.b.
Pucúr 4.c. 11 hét 4 n Budapest 29 év 1.b.
Beszti 13.c. 9 hét 3 n Szigethalom 26 év júl. 4.
Dió 1.c. 8 hét 3 n Budapest 27 év júl. 10. 1.b.
</pre>

Kata007
Kata007

Heni!
Bocs, most veszem észre, hogy lemaradt a Budakeszi. Pótolom és a következö már úgy megy.

Kata007
Kata007

Sziasztok!
Gondoltam ,benézek hozzátok, hogy elmondjam, Nyuszimanóék továbbra is jól vannak. Donát 35,5 centis, és elkezdett hízni is. Jövö héten Zsófi ha minden igaz a mellén dajkálhatja... Donát pocakja végre elfogadja az anyatejet, egyenlöre pár cseppet csak, de ez is nagy szó! Zsófi fej, és viszi a kórházba minden nap. Szóval nem véletlen szorítotok...csak így tovább! Gondolom Zsófi is beszámaol majd nektek amint netközelben lesz.
Adri
kadri

Sziasztok!

Adri köszi a híreket Nyuszimanóékról, továbbra is nagyon várunk minden infot és persze nagyon szorítunk.

Norci
Norci

Sziasztok!

Legelöször is gratulálok Laurának és Zsu26nak! Nagyon sok bldogságot nekik az újszülött babákkal! Kép

A másik fontos hír!
Ágci küldött reggel (7:45) SMS-t, idézem:
"Szia. azt hiszem szivárog a magzatvíz. Már mondtam adokinak, majd megvizsgálnak. Irom majd a fejleményeket. Puszi. (Lehet, hogy ma szülünk Kép )

Mi jól vagyunk, éjszaka továbbra is felébredek, pisilés, ivás aztán próbálok megint elaludni.
Ma reggel óta viszont fáj a pocakom... mint az elején... lehet hogy kicsi már a helye és nyúlunk éppen???
Volt valakinek ilyen érzése így 15 hét táján?
Azt se tudom el menjek-e így ma tornázni vagy nem? Szerintetek?

Dojika 15h+3n
Dojika

Sziasztok!

Csuklás: bár már mások is írtak róla, én így írnám le: apró kis rúgásszerû mozdulatok 1-2 másodpercenként. Mintha valami "pattogna" vagy "kopogna" odabent. Néha csak pár percig érzem, de volt, hogy kb. fél óráig. Nekem úgy a 27. hét körül lehetett az elsõ, másoknál már korábban is hallottam. Képzeld el, hogy nézhet ki, amikor Te csuklasz! Ez umajdnem gyanolyan, csak egy picit gyorsabb ütemben.

Mocorgás: az elején, amikor még elõször érrezted a mozgást, akkor még elõfordul, hogy egy-két napot kihagy. Vagy legalábbis Te nem érzed. Nálam pl. most is úgy van (32. hét), hogy 2-3 "élénk" nap után következik 1-2 "nyugisabb", amikor kevesebbet és nem olyan élénken mozog.
Egyébként kialakítottunk egy lefekvési "szertartást" és utána mindig (akármikor is fekszem le) rendez egy kis mûsort. Mielõtt aludni mennék, mindig akkor kenem be a pocimat. Hogy aztán ettõl van-e, nem tudom, de ha 8-kor fekszem le, vagy ha fél 11-kor, akkor is néhány perc múlva elkezd mocizni. Ilyenkor csinálja a legmerészebb figurákat és a napi legélénkebb mozgást. Pedig néha napközben is leheveredek, akkor mégsem csinál az estihez hasonló mûsort.

KÉRDÉS: akiknek volt már elõteje - mi a fenével lehet kimosni??? Picit nagyobb melltartó volt rajtam éjszaka és félrecsúszott a betét, úgyhogy a fehér pamut melltartó szép sárga lett. Próbáltam áztatni enzimes mosóporban, hipóban, de egy kis sárga folt mindig maradt. Van esély rá, hogy kivegyem valahogy, vagy felejtsem el?

Puszi
Juca2 (31/1)
Juca2 32

Halli Lányok!

Köszi a válaszokat és KELE! - Az UH leírást is (a közepén kívül nekem is ugyanez)! Köszi!

Semmi idõm most a munka miatt, csak el szeretném hírelni, hogy szombaton (20h+7n-on) az én drágám megmutatta nekünk a kis fütyijét, vagyis FIÚÚÚ!!

Apucival elérzékenyülten csodáltuk!

Heni, majd jelentkezem még (kérdezted a mozgást).

Mindenkinek Szépeket! ÉS GRATULA az új mamáknak!

puszi

a boldog Mummy /21+2/
Mummy

Sziasztok!

Néhány napig nem jártam erre, hát, alig tudtam utolérni magam! Kép Kora reggel óta csak a Babanetet olvasom... KépKépKép

Velünk minden rendben, csak a sok pakolászás és a mozgalmas hétvége tartott távol. A babaszobához pedig még hozzá se nyúltam, azóta is úgy van, ahogy a bútor összerakása után hagytuk. Viszont a nappalinkat sikerült péntekre rendbe tenni, egész kellemes kis kuckóvá alakult a dolgozó-sarok, és a nappali többi része se néz már ki egészen úgy, mintha a lakás összes többi részét festetnénk... Kép Azért van még egy kis rendezkedni valóm, aztán (ha már a karnis is fel lesz szerelve) kitakarítom a babaszobát, és elkezdem én is a babaruhák kimosását, vasalását, bekészítését. Remélem PiciLaci szépen kivárja, amíg elkészülök... Kép

Juca2! Ti hogy haladtok a berendezkedéssel?

BGabi, Tikk! nagyon édesek a babáitok! Olyan jó volt megnézegetni öket! Szívböl gratulálok hozzájuk! Kép

Laura, Zsuzsi! Gratulálok, és minden jót kívánok nektek!

Kele! Nagyon jól esett, hogy hiányoltál, jelentkezek, amikor tudok, csak most angyon sok volt a dolgom. Sürgösen "lakhatóvá" kellett tenni a nappalit, mert a hétvégét nálunk töltötték az Anyósomék. Nagyon jóban vagyunk, szóval nem "úgy" Anyós, de azért nem ágyazhattam meg nekik egy halom könyvön, utána meg amikor itt voltak, persze hogy nem ültem neki Babanetezni.

Zsuzs! Te is nagyon csöndben vagy mostanában! Remélem minden rendben van veletek, és csak idöhiány miatt nem írsz!

Ágci! Nagyon szorítok neked! Rossz lehet "lejárt szavatosságú"-nak lenni! Bár én egyelöre attól tartok inkább, hogy PiciLaci elöbb érkezik, és még nem lesz minden készen a fogadására, de nagyon nehéz lehet várni, amikor már csak a baba hiányzik...

BMárti
BMárti

Sziasztok!

Volt még néhány téma, amihez hozzá akartam szólni, de ezeket már csak így, név nélkül:

Éjszakai pisilés: Én az elsö harmadban jártam ki minden éjjel legalább egyszer, de inkább kétszer, és most, mióta a pocakom "leereszkedett", megint minden éjjel 1-2 pisilésre fel kell kelnem. De a 3. harmad eleje óta állandóan van valami éjszakai programom, ég a gyomrom, szomjas vagyok, pisilni kell, görcsöl a vádlim, stb. Mintha a bölcs öreg természet már szoktatna a babázáshoz... Kép Szerencsére én az esetek többségében azonnal vissza tudok aludni, ahogy párnát ér a fejem.

Csuklás: Szerintem is nagyon jellegzetes, semmivel össze nem téveszthetö. Azonos idöközönként kis összerándulásokat szoktam érezni, mintha le-fel mozdulna PiciLaci, de nagyon egyenletesen, és ütemesen. Én csak néhány hete (kb. a 34.-35. hét környékén) éreztem elöször.

Folyás: Nekem is van a terhesség kezdete óta, és az utóbbi hetekben egyre erösebb. A doki azt mondta, teljesen természetes "kismamatünet", nem kell vele foglalkozni, amíg színtelen és szagtalan. Mostanában azért már aggódok néha, mert a szülésre felkészítö tanfolyamon hallottam olyat, hogy tud a magzatvíz olyan lassan szivárogni (ha a baba jól be van illeszkedve), hogy a kismama észre se veszi, betudja a bövebb folyásnak, és esetleg napokig bóklászik még repedt burokkal, mire fájásai is lesznek, és bemegy a kórházba...

BMárti
BMárti

Sziasztok Lányok!

Rengeteg írtatok!

1. Gratulálok minden kisbabához! Sok-sok örömöt és egészséget!

2. Akik már a vége felé járnak, azoknak könnyû és problémamentes szülést kívánok.

Pénteken voltunk UH-n! Nem nagyon akarta megmutatni magát, de nagyon valószínû, hogy FIÚ! Sajnos 2 hét múlva kell kontrollra mennem, mert az orvos szerint kicsit öregebb a méhlepény a kelleténél. Tudtok errõl valamit?
Viszont a kiírás idõpontja elõrébb került 2002. 02 .23-ra. Én is kb. ezt az idõpontot számítottam ki. Kép

Torna!
Ha nem jön közbe semmi, akkor én ma 16:00 órára megyek.

Dojika!
Ha fáj a hasad, akkor inkább pihenj, a torna megvár. Nekem voltak fájdalmak a 13-14. hét tájékán. Nézz utána, hátha közel esne a menstruációs idõszakodhoz, az okozhat enyhe görcsöket. Mindenesetre nem árt beszélni az orvossal, ha nem szûnik, illetve, ha véres a váladékod! Nekem 10 napnyi Magne B6-ot írt fel az orvos, és azóta sincs semmi ilyen probléma.

Norci!
Várlak, várunk a tornán!

Tünde
gtunde (gtunde)

Szia Tünde!

Gratula a kisfiúhoz Kép Remélem amiénk is az Kép

Lehet hogy akkor ma pihenek inkább, de nincs semmi váladék, fõleg nem véres...
Vettem be MagneB6-ot, mert azt még az elején mondta a doki, hogy csökkenti a méhfájdalmat. Ha nem akar múlni estig akkor rácsörgök a dokimra...
Eddig mindig azt montda, egy kis fájdalom normális, elvégre nö a "cucc" ott bent, tágul Kép
Leginkább arra is hasonlít, amit a legelején is éreztem, hogy nagyobb ott valami, mint volt és ezért feszül...

Szia
Dojika
Dojika

LÁNYOK!!!!!

Ágci a szülöszobán van, most küldött SMS-t, elfolyt a magzatvize!!!!!!!

Jaj, úgy izgulok, mintha az én babámról lenne szó Kép

Dojika
Dojika

Sziasztok!
Nagy gratula ZSUZSI ! Kép

Nagy gratula LAURA!Kép

Ma voltam UH-n.
Mindenünk tökéletes! Kép
És 90%-ban kislányunk van!Kép

Toxoplazma eredményem: KKR: 1:20
IgG: 100,2IV/ml
IgM: negatív
IgA: negatív

Pusszzz. Chris
Chris

SZiasztok, minden anyukának nagy gratula, fõleg a kislányokhoz, én is mindig egy kicsi lányt szerettem volna - persze azért ennek a kisfiúnak is örülök, csakmost meginte szembe jutott egy ilyen édes kicsi lányka...

Ágci, nagyon szorítunk!

Most megint nagyon sok baba lesz, igaz? A decemberiek: se szeri se száma. Remélem én kihúzom januárig, nagyon szeretném. Iszonyúan fáj a fejem, más bjaom viszont nincs, és még mindig csak hat kiló van rajtam, szóval teljesen meg lettem dícsérve ma is. Most megyek utolsó UH-ra, meg ctg-re is. Mindenkinek nagy puszi
mégegykata 36 és fél, vagy már nem is tudom

Juca, sima mosásban nekem mindig kijött az elõtej, pedig sok volt!!
mégegykata 36

Sziasztok!
ÁGCI!
NAgyon-nagyon drukkolok!!!!!!!!Kép
Pusszzz.Chris
Chris

Sziasztok!

Ágcinak nsgyon drukkolok én is!!!!

Tünde köszi az invitálást, de végre jól vagyok erre tiszta náthás, ez az én formám. Remélem hamar elmúlik, de most inkább kúrálgatom magam egy picit. De mikor mész legközelebb, akkor majd veled tartok.

Dojika nekem is szokott húzodni a hasam, sõt ha délután lefekszem rndszeresen bejelnetkezik, ilyenkor tompa fájást érzek. A dokim szerint nem kell vele foglalkozni, csak növöget a kismanó.

Norci
Norci

Sziasztok!

Mariann!
Ezek szerint császárral szülsz? (Én is.) És melyik kórházban?

Heni!
Én is Rókusban fogok szülni. Neked ki az orvosod?

Dojika!
Kérdeztél a mozgással kapcsolatban. Ha kicsit rányomom a hasamra a kezemet akkor érzem, ritkán egyébként is, mindezt háton fekve. Nem annyira a kezemmel, mint belülrõl érzem a mozgást. Kicsit hullámzó érzés, de nagyon jó! Kép

Lányok, akik tornára jöttök!
Én ma megyek 18 órára. Jön valaki ekkor?

Csilla1 16h4n
Csilla1

Sziasztok!

Ha lesz új hírem Ágcitól, megírom nektek.

Norci, már más is nyugtatott, hogy ez csak méhszalagnyúlás, nem kell vele foglalkozni...
Csak minidg bennem van valami kisördög, hogy és mi van ha baj van és nem növögetünk épp... de próbálom leszerelni magam...
Remélem hamarosan együtt tornázunk majd!

Tünde, Csilla1, Pucúr!
A mai napot kihagyom, nem is vagyok valami fitt, meg ma van az anyukám születésnapja, illik otthon lenni idöben Kép
Viszont holnap ha minden jól megy, megyek...

Dojika
Dojika

Sziasztok!

Köszönöm Andysj, már sokkal jobban vagyok. Remélem, ti is jól vagytok.

123!
Romániában voltam egy keresztény táborban. De nem hiszem, hogy te lennél az a Margaréta, mert ô fiatalabb volt nálam jóval, gondolom nem ,húzott" bele ennyire. Egyébként május 25-re vagyunk kiírva. Te melyik kórházban szültél? És írnál nekem részleteket is? Nekem ez az elsô babám, nem tudom megunni a szüléstörténeteket, igaz két egyforma sincs. Ti jól vagytok? Kisfiad vagy kislányod van? Minden érdekel.

A hasfájáshoz: én is a 15. héten vagyok, és mostanában nekem is furcsán fáj a hasam. Eddig az orrfújásra és tüsszögésekre fogtam, majd én is azt gondoltam, hogy nô a manócska odabent. Nem görcsölést érzek, és nem vérzek, úgyhogy próbálok nem idegeskedni.

Gratulálok Laurának és Zsunak, Ágcinak pedig nagyon drukkolok!

JA, és még azt akartam elmesélni, hogy tegnap szalagavató bálon voltunk a férjemmel, ô életében elôször volt ilyenen. A keringô után odahajolt hozzám és azt mondta, jogy eddig nem tudta, mit szeretne, de most már tudja, hogy kislányt, hogy majd ô is így keringôzhessen a lányával. Annyira édes volt, de azért biztos örülni fog, ha fiú lesz, akkor is.

Margaréta 15/2
margaréta (margar&

Sziasztok!

Dojika, Norci!
A hashúzódástól nem kell megijedni. Én is az elsö harmad után éreztem, s nagyon kellemetlen volt. A dokim azt mondta, hogy attól van, hogy a méhszalagok nyúlnak. Tehát jó jel. Én is MagneB6-ot kaptam rá. Egy pár hét után elmúlt.
Norci! Örülök, hogy vége a hányós korszaknak. Kép

Zsu26, Laura!
Gratulálok a babákhoz! KépKép

Ágci!
Hát eljött a nagy nap! Szurkolok! Kép

Nyuszimanó!
Úgy látom, Donát nagyon profi, tudja a dolgát. Továbbra is nagyon drukkolok, hogy igazi erõs legénnyé válljon! Kép

A csuklást most már én is nagyon várom. Kép Nagyon kíváncsivá tettetek.
Az utóbbi pár napon lánykánk nagyon eleven volt. Lehet, hogy ráérzett arra, hogy komoly munkásemberek hada dolgozik most az ö leendö szobácskáján, s ezért a nagy izgatottság? Kép

Rita 21+4
Krita

Sziasztok!

Dojka! Norci! Margareta! En is csatlakoznek Kritahoz, nekem neha meg most is vannak kisebb fajdalmak, de az orvos mar tobbszor megnyugtatott, hogy a mehszalagok nyulnak es termeszetes jelenseg. UH-n is leellenorizte, es mutogatott. En igy megnyugodtam. Szerinte van akit ez a jelenseg vegig kiser az egesz terhessegen. Testalkat es babo kerdese. Ugyanis van olyan eset, amikor hirtelen kezd noni a picuri es a meh nem tud annyira hirtelen nyulni. Ekkor is fajhat. Nekem ezt mondta a doki.

Adri! Koszi a hireked Nyuszimano/Zsofirol es Donatrol!Kép Nagyon jo hallani, hogy minden rendben van. Csak igy tovabb!!!Kép

BMarti! En azt olvastam a magzatvizrol, hogy ha az elkezd folyni, azt meg lehet kulonboztetni a folyastol, meg pedig az altal, hogy edeskes szaga van. Ezt irta ket kismama konyv is. Azt nem tudom, hogy mennyire igaz.

Agci! Szoritok, hogy mihamarabb tul legyel a szulesen!

Mummy! Gratula, a szuletendo fiadhoz!
Chris! Nektek is gratula a leendo kisasszonyhoz! Mi is leanyzot varunk.

En is kivancsi lettem a csuklasra. A mi kisasszonyunk meg mindig harantfekveses, igy tobbnyire csak a ket oldalamat rugja vagy eppen bokszolja. Ma reggel epp a fejecskejet dugta jol ki a jobb oldalon. Olyan aranyos volt, a ferjem meg is jegyezte, most biztos jol korulnez.

Andysj 24.het
Andysj

Szijasztok!

Laura! Gratulálok a babátokhoz! Villám gyorsan behozza a kilókat!
Zsu! Neked is nagy gratula Dorottyához!

Ágci! Most olvaslak...huuuh, hát ilyet még nem hallottam! Lehet, hogy csinálnak még egy EST-t?Mindenesetre nagyon szoritok, hogy legyél már túl rajta, pontosan tudom milyen tétlenül várni...
Most olvasom, hogy szivárog a magzatviz...juuuuuuuuuj, deizgi, nálam is pont igy volt, úgyláccik a szegediek már csak igy szülnekKép
Naaaaaaaaagyon szoritok! Bár már biztos megvan a picibaba!

Nagyon örülök, hogy Nyuszimanóékkal is minden rendben van! Ügyes baba a kis Donát!

Szijasztok, Lara
lara (lara)

Halihó!
Kata007 nagyon szépen köszönöm ,hogy felvettél a táblázatba,
sajnos azt , hogy hanyadik ciklus most nemtudom ,meg a
pontos nap számot se!(De majd lehet ,hogy kiszámolom!)
Remélem nem baj,hogy nem tudtam megadni!
Mi a táblázat végén az 1b,2b,stb......???
Na pusza !

Szeretettel gratulálok Laurának és Zsu26-nak!!!

Vuckó
Vuckó

Kedves Kata007!
Hát most már tudom!!! Kép))) A gyermekek száma!!!(az 1b,2b,stb...)
Nekem õ az elsõ babuci! Kép)))
Szia: Vuckó
Vuckó

Szia Andysj!

Én még nem hallottam ezt az édeskés-szag dolgot, de ha gyanús lesz a helyzet, majd kipróbálom. Kép Köszi az 5letet! Sokkal használhatóbbnak tünik, mint amit a szülésznö mondott, hogy tusoljunk le, törölközzünk szárazra, azután egy tiszta lepedöre feküdjünk le, és ha azon fél óra múlva több, mint 3 csepp látszik, irány a kórház. Azért az ember lánya nincs mindig abban a helyzetben, hogy letusolhasson, és tiszta lepedöre szépen lefekhessen... Ráadásul azt is mondta, hogy ha a baba feje jól be van illeszkedve, mikor a magzatburok megreped, akkor csak annyi víz folyik (szivárog) el, ami feje fölött volt, szóval a jelenség egyszeri is lehet, és mire hazaérek pl. a boltból, már heverészhetek azon a tiszta lepedön napestig.

BMárti
BMárti

Kedves krita!
Szóval egyforma napon várjuk a babucinkat!Kép
Te már tudod is , hogy kislány?
Nekem az orvosom azt mondta , hogy a 24.-28.héten
majd lehet , hogy megudják mondani!
Üdv neked!
Hol fogsz szülni?
Vuckó
Vuckó

Sziasztok!
Nem voltam ma netközelben, és nem gyözök olvasni.

Hát izgalmas így szurkolni Ágcinak... KépKépKép
Persze azóta már biztosan túl van rajta.

Lányok!
Képzeljétek a párom ma már harmadszor érezte a picurt. Persze nekem már nem az elsö baba, így hamarabb érezhetö a mozgás. Az elsö igazi rúgás természetesen még nem történt meg, de annyira boldog volt, hogy végre már ö is részese a babavárásnak, hiszen eddig nem igazán volt benne része.

Sajnált nagyon a hányós idöszakban, és a rossz szájíz miatt, aztán látta, hogy növöget a pocim, aztán látta az UH-on, aztán észreveszi, hogy nagyon fogy a savanyú uborka Kép, de most már sokkal, de sokkal másabb, hogy érzi is. Eddig sem ment el mellettem, hogy ne simogatta volna meg a hasamat, de most állandóan le akar fektetni Kép (nem rosszra gondolni Kép ), hiszen így érzi az ö picurkáját.

Vuckó!
A pontos hét és nap, nekem minden UH-os papíromon rajta van. Lesd le onnan, vagy add meg az utolsó mensi idöpontját és kiszámolom Neked. Az elég jó támpont. Az 1b,2b,stb..., az azt jelenti, hogy ez a baba hanyadik babád lesz.
Ja látom már rájöttél Kép

Ja holnaptól csak délututánonként leszek mert újra dolgozom. Remélem bírok majd. Kép

Kata007
Kata

Szijjasztok!
Ha hiszitek, ha nem, nálam már minden este szertartássá vált, hogy ülök a gép elé és indul a babanet. A párom már tudja, hogy ha csábítóan nézek rá ilyankor, az azt jelenti, hogy húzzon a gép elõl, mert én szeretnék odamenni.
De tényleg, olyan jó érzés köztetek lenni, s hallani a jó híreket.

Mummy! Gratulálok a kisfiadhoz, már én is iszonyú kíváncsi vagyok, de csak a jövõ hét hétfõn megyünk ultrahangra. Remélem nem lesz szégyenlõs... Bár az anyai érzésem, - ha lehet ezt annak mondani - kisfiút sejt. Végülis mindegy, a lényeg, hogy egészséges legyen!

Csilla1 - az orvosom dr. Doffek. Látom Nálad a második baba lesz, az elsõt is a Rókusba szülted? Ha igen, egy picit mesélhetnél....

A rugdolózással kapcsolatban egy kicsit megnyugodtam, tegnapelõtt egész nap olyan hancúrt rendezett picikém odabent, hogy egész nap csak mosolyogtam rajta. Gondolom, most pihengeti ki magát..., azért jelezget most is.

Lányok, aki a 21 hét körül jár és járt. Nektek is fájnak a csontjaitok? Nekem fõleg éjszaka, ha egyik oldalról a másikra fordulok annyira fáj a bal combom "nyaki" része vagy hogyis írjam, hogy ihaj. De ez már vagy 3 hete.
Hosszabb séta után pedig igencsak fájdogál a hasam is - a derékfájást meg sem említem. Na de ez a csontfájás? Normális ez?

Még egy utolsó téma: kilók. Ti hogy álltok ezzel? Tudom, hogy van egy ilyen topic, annyira tágan nem is akarom kibeszélni, de azért kíváncsi lennék. Én a 21/2 hétnél tartok és + 6 kg. Hát mit nem mondjak, az orvosom nincs tõlem feldobva. Jól meg is kaptam: térjek át az evésrõl a táplálkozásra. Pedig nem hinném, hogy sokkal többet eszek, na jó a nasi... Milyen jelei vannak a vizesedésnek ?( a bokadagadást tudom )
Na, hagyok másokat is szóhoz jutni,
pusszz
Heni 21/2
heni

Kisbence, szia!
Látom már otthon is sikerült nethez jutnod- gondolom vasárnap nem a munkahelyedrõl írogatsz. Még mindig bejársz idõnként?
Én most a hétvégén nagyon bepánikoltam, hirtelen rádöbbentem, hogy utolsó hónap, most már bármi lehet! A csomagom még nincs kész, de a héten mindenképp össze kell raknom, mert nem tudom, mit hozna a férjem, ha elküldeném TENA betétért!
A csuklás nekem most egy kicsit kevesebb lett, de eddig mindennapos volt. Eleinte én is viccesnek találtam, de az utóbbi idõben már kellemetlenné vált. Próbálkozom mindennel, hogy elmúljon, még vizet is szoktam inni, de nem használ!
Olvastam a MÁV-os topicot, de láttam élõben is, meg a lányok a tornáról meséltek is a körülményekrõl. Majd meglátjuk, mindenesetre én bizakodó vagyok, pozitívan állok a kérdéshez! Csak azon izgulok, hogy nehogy pont karácsonykor legyek bennt! Lehet, hogy akkor inkább hazajövök saját felelõsségemre. Bár inkább megvárom a januárt a szüléssel!
Már alig várom, hogy menjünk dokihoz, kíváncsi vagyok, hogy mondd-e valamit a dátumra vonatkozóan, mint ahogy neked!
Aztán csak óvatosan a fárasztó munkákkal!
Zafi
zafi (zafi)

Sziasztok!

Csilla,igen császár lesz,a Péterfyben.

Remélem Beja nem veszi pletykának,ha elmesélem,küldött SMS-t:a dokija szerint a héten baba lesz nálukKépKép,ha még sem,szerdán be kell feküdnie.

Mariann(itt is hamarosan baba lesz)
Mariann

Mariann!

Te felmégy Pestre szülni, vagy most ott laktok? Miért?

Kata007
Kata007

Sziasztok Mindenkinek!
Én a Laura papa vagyok, megkért, hogy köszönjem meg a jókívánságokat.
Mindketten nagyon jól vannak. A kis csajszi eszik veszettül, és persze ennek okán termel is. Kép
Holnap jönnek haza, gondolom akkor majd Õ is ideül a géphez és ir nektek.
Ismeretlenül is gratulálok minden megszületett gyermekhez, és többieknem pedig jó egészséget és szép babaákat Kép Kép
Laura

Sziasztok!

BMárti! Úgy látszik, mi nagyjából "együtt" haladunk: a babaszoba nálunk is áll, csak éppen még ki kellene törölgetni a szekrényeket. A hétvégén már elkezdtem, de még csak a felénél tartok (kissé sikerült is felpuffasztani a bokámat).
A párom már nagyon türelmetlen, úgyhogy épp az elõbb próbált meggyõzni, hogy õ is ki tudja törölgetni õket. Én meg persze úgy gondolom, hogy csak én tudok tökéleteset alkotni (meg így legalább nem fog úszni a szoba).
Mindenesetre a héten be akarom fejezni, mert szombat-vasárnap felmegyünk Pestre, hogy megvegyünk mindent.
Most már itthon dolgozom, de a munka baromira nem köt le, inkább készülnék a babára: huzatokat, rácsvédõt varrni, megvenni a függönyt stb. Na mindegy, most már csak úgyis 3 hetet dolgozom igazából, aztán januártól várakozó álláspontra helyezkedek.

Mégegykata!
Hát nekem sima mosással nem jött ki! Elõször én is úgy próbáltam, utána jöttek a különféle áztatások, majd egy hosszabb mosóprogram, 60°C-on, de azért még mindig látszik. Hát, ez van.

Puszi mindenkinek, az új Anyukáknak meg sok sikert a bébiápoláshoz (amitõl még egyelõre félek)!

Juca2 31/2
Juca2 32

LÁnyok!

Örömmel jelentem, hogy Ágci kisfia Gábor, pontban éjfélkor 3440 grammal és 51 cm-rel megszületet Kép Kép
Jól vannak, a kis Gabi alszik folyamatosan és nagyon édes Kép

Dojika
Dojika

Sziasztok!
Ágcinak, és a kis Gábornak gratulációm! Kép
Jó egészséget, sok tejcsit és nagy puszikat!

Van még rajtam kívül valaki, aki éjszakákat nem alszik a sav miatt?
Én nem tudom mit csinál a lurkó odabenn, de nagyon-nagyon szörnyû volt. Éjjel 2-kor már két rágó-gyógyszert is bevettem, de már tényleg bõgtem az álmosságtól és a torkomban lévõ égetõ érzéstõl.:9
Ennyit a panaszról.

Pusszz. Chris
Chris

Sziasztok!

Ágcinak sok-sok gratula,jó egészséget és sok örömet kívánok!

Dió (és Almamag)
Dió

Sziasztok!

Gratuláció Ágcinak és Gábornak!

Torna:
Még nem tudok semmit, délután hívom õket. Akkor felteszem az infót!

Tünde
gtunde (gtunde)

Ágci! Gratulálunk és sok-sok boldogságot, örömet és egészséget kívánunk!
Móni
sjmoni (sjmoni)

Kata!
Köszönök mindent!
Utolsó mens. elsõ napja:július 4.-e
Már én is nagyon várom ,hogy a párom simogassa a
növekvõ pocakom! Kép (Sajnos már több mint4 hónapja távol
van tölünk.)De hamarossan megérkezik!
Csontfájás: nekem még inkább eleinte volt,
de most legutobb éjszaka arra ébredtem ,hogy mintha lebénultam volna a jobb oldalamra!Nagyon megijedtem!
De reggel zuhanyzás után jól lettem. Elözõ nap a
testvéremmel pokháloztunk és rengeteget nyujtozkodtam,
azthiszem ez tett be nekem, de elmult hála Istennek!
Lehet nyújtozkodni?
Vuckó

Sziasztok kismamák,
Kele,
Nagyon örülök, hogy van még valaki, aki velem egy napra van kiírva... Minden esetre, neked nagyon hamar
elkezdett mocorogni a pici. Biztos nincs sok hájad plusszban.
Én úgy gondolom, elég sokat híztam, 57 - rõl indultam, és most 64 vagyok. Szerinted ez sok ?
Azt hiszem, igen. 1,70 magas vagyok, annyira furcsa ez a súlykülömbség nekem, nehezebben mozgok mint idáig.
Tudod már a nemét a picinek ?

Lányok, írjátok meg ti is, szerintetek nem sok ez a plussz kiló, 23 hetesen?
Mert bizony, újra csinosak kell legyünk ha meglesz a babóca...

Andysj
Te mennyit híztál idáig ?
Nekem is fájdogál a hasam, szedem most is a Magne B6-ot, neked is azr mondták, hogy természetes
ez a fájás ebben a terhességi korban ?
Nagyon féltem a picit.
Szedsz valami terhességi vitamint ? Nekem a Prenatal-t írta a dokim. Vajon ettõl híztam ?

Heni,
Nekem idáig plussz 7, és még sok van hátra, mi lesz késõbb ?
Te is soknak találod ?

Üdvözlök mindenkit,
Kristi
Kristi

Ágcinak nagy gratula és sok örömet jó egészséget kívánok.

Tikk
tikk

Sziasztok!

Ágcival az imént beszéltem telefonon.
Jól vannak a kis Gabi egyfolytában alszik, elfáradt a hosszú szüléstöl.
Sajnos úgy tünik besárgul, ugyhogy lámpa alá teszik.
Ági jól van, ha jövö héten otthon lesz részletesen beszámol mindenröl.
Köszöni a gratulációitokat!

Mi is jól vagyunk, csak mára a pocakfájás helyett fejfájásom lett...

Tünde- holnap hánykor van torna? Lehet hogy csak holnap és csütörtökön tudok menni...

Dojika 15h+4n
Dojika

Ágci,gratulaKépKép!

Mariann
Mariann

Én is sok boldogságot kívánok Ágcinak és Gabinak! Kép Már itt volt az ideje, hogy kidugja a kis kobakját!

Heni! Én is most vagyok a 21. héten és én is felkaptam már 6 kg-t,-érzem is a hátamon, de nagyon! Jól vagytok?

Én János kórházban fogok szülni - úgy tervezzük, hogy apás szülés lesz, de megnéztem egy pár képet a szülésrõl és ketdek állatira elbizonytalanodni ezzel kapcsolatban - pedig tudom, hogy nagyon sokat számít együtt átélni mindent.

Vuckó, Heni! Ti dolgoztok még?
Köszönöm a gratulációkat a kis pöcsös-höz! Mindenki nagyon boldog!

Mummy /21+3/
Mummy

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?