Jajj de jó képek!
Örülök, hogy jól alakult a tegnap délutánotok, a párod is el tudott szabadulni a munkából, és együtt tudtátok megnézni a babát! Nagyon meghitt lehetett.
Mindjárt 13 hetes vagy, még ha látszik is a neme, vagy legalábbis sejthető, ahogy telik az idő, a következőnél már még biztosabb lesz. Júniusban már bőven benne leszel a második trimeszterben, szóval ha nem lesz szégyenlős a bébi, akkor szerintem 100% lesz a neme. Barátnőmnek a 12 hetes UH-on még fiút látott, de a következőnél (pár hét múlva) már lányt. Nekünk a 15 hetesen mondta a nemét. (Korábban nem is kérdeztem.)
Necces ez a ruhavásárlás. Elszomorító tényleg, ahogy le akarják húzni a kismamákat a ruhákkal anyagilag.
Ficánka sem olcsó, de az esserénél szerintem olcsóbb valamivel. Ott voltál már? Múltkor voltam bent bodyért, és láttam ott is terhesruhákat. (Részletesen nem néztem, mert nekem ugye nem aktuális.) Én ott vettem szoptatós pizsit is, mert én nem szeretem és fázom hálóingben (október-novemberben ugye
).
Mi a ruhák nagy részét a Tescoban vesszük. Most egy csíkos kapucnis véknyabb, de bélelt fölsőt kapott, hozzá két joggingalsót. Tavasszal vettünk egy nagyon szuper kabátkát neki a C&A-ban, de horror áron. Viszont 80-as, így az ősszel is tudja hordani. Farmer dzseki, egy szürke, önmagában is viselhető, kicipzározható kapucnis melegítőfelsővel.
http://www.c-and-a.com/at/de/shop/produ ... en/94000/1
Irtó cuki benne. Van neki kocsicipője is. Úgy szeretem felöltöztetni, hogy olyan "kis pasis" legyen.
Ezen a képen a szürke fölsőben van, ami a kabátka belseje.
Bodykat, rugikat mindig a tescoban veszünk. 3-5 db-os csomagokat választok. Ezek finom pamut anyagok, jól bírják a magas hőfokos mosást és a forró vasalótalpat. Itthon ilyenben szokott lenni. Télen body+rugi (hosszú ujjúak), mostanság rövid ujjú vagy ujjatlan body, esetleg zokni. Pelenkát szintén a tescosat használjuk. Nem folyt ki belőle jobban a pisi, kaki, mint a liberoból vagy pampersből (utóbbit nem is bírta a bőre). A kórházban libero pelust használnak! Kiadják a napi adagot, de ha nem elég, szólsz, és kapsz. (Talán 5-6 db-ot adtak egy napra.) Ott egyébként a kórházi ruhát adják rá, hazahozatalhoz kell majd behozatnod a férjeddel, miben viszitek haza. (body, rugi, bundazsák, esetleg plusz fölső, ha nagyon hideg lesz) Én ezt sem tudtam, nagyon bénának éreztem magam az elején. De aztán hamar belerázódtam a dolgokba. Mint ez a ruha-ügy is.
Szóval itthon nem szoktam nacit adni rá, csak ritkán, nehogy elszorítsa a hasát, de ha sétálunk akkor igen, mert az ugye jóval kevesebb idő, mint amit itthon tölt szabadon.
Veszélyeztetett voltam, a missed ab miatt, meg nekem sokat kellett volna utazgatnom a munkahelyem miatt, meg ott is cigiztek bent. Utána jött az a szabály, hogy nem lehet. Anyagilag rázósabb, meg a nyár uncsi volt itthon a sötét, meleg lakásban, de azért jobb volt így. Nem csinálnám másképp. Viszont nem jár a betegszabi, csak a táppénz. Ja, később meg ugye feküdnöm is kellett, mert kicsit kinyíltam.
Igen, az adókedvezményes igazolást mindkettőtök munkahelyének szignóznia kell, hogy tudják, ki veszi igénybe. Jár majd a baba születése után az apának 5 plusz szabi (egyszeri), ezt a születést követő 2 vagy 3 hónapban, egyhuzamban kell kivennie. (Le kell majd igazolnia, szül.anyakönyvi kivonattal, TAJ kártyával - a babáéval) Jár még évente két nap plusz szabi mindkét szülőnek a gyermek miatt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára makkmarci2 2013.06.26 09:29-kor.