Sziasztok Lányok!
Edina:
Köszönöm, jól viselem eddig a terhességet. Néha abban reménykedem, hogy a gondviselés ajándéka, mivel nehezen jött össze és ezzel kompenzál, és nem majd később kapom vissza valami nehéz szülés, vagy rosszul alvó gyerek formájában. Elég sokat mozog babó, néha teljesen önálló életet él a hasam, de hát ezt Neked nem kell magyaráznom.
Remélem, hamarosan Te is újra átélheted!
Ági:
Ma rákérdeztem az orvosnál és fejjel lefelé van. Rákérdeztem a köldökzsinórra is, mert míg kezdetben az ember a vetéléstől fél, a végén meg, hogy nehogy rátekeredjen a köldökzsinór a gyerek nyakára.
Az orvos szerint a gyerekek 33%-nak rá szokott tekeredni, de szerencsére ritkán végződik tragédiával.
A derekad biztos a hasad miatt fáj, sajnos eltolódik ugye a súlypont. Esetleg kipróbálhatsz vannak ilyen övek, amik alátámasztják a hasat és így tehermentesítik a derekat. Az úszás nekem erre volt jó, amíg rendszeresen mentem szinte egyáltalán nem fájt a derekam. Most már kicsit én is parázok, úgy hogy már nem nagyon járok.
A vizeletben sajnos előfordulhat baktérium, mivel nem tud rendesen kiürülni a húgyhólyag, de a lényeg, hogy fehérje ne legyen benne, de ezt biztos elmondja az orvos, vagy a védőnő.
Kocos:
Ezek szerint Te a MÁV kórházban fogsz szülni?
Milyen babakocsit vettetek?
Annyiféle van, hogy az ember csak kapkodja a fejét, persze az árak is elég változóak.
Ödémára a csalánteát javasolják, mert vízhajtó hatású, engem eddig még elkerült, remélem, ez nem változik.
Kiváltottam a várandós ajándékcsomagot. Hát nincs sok minden benne, két cumi, egy popsikenőcs minta, meg egy pelenka, a többi újság, szórólap volt.
Buksi:
Egyhavi bromo biztos nem tesz sajnos rendbe, ha elkezded, akkor folyamatosan kell szedni a lombik alatt, csak a terhesség 8.hete körül lehet elhagyni. Én nagyon szarul viseltem, másnak semmi gondja nem volt vele, nem tudom mitől függ?
Régi:
Ahogy írtam priviben, nagyon sajnálom, hogy nem csatlakoztál be hozzánk. Viszont nekem a nyár nagyon sokat segített felkészülni a lombikra lelkileg, egy csomót tornáztam, meg kertészkedtem, valahogy úgy éltem, hogy minél több dolgot meg kell csinálnom, mert nemsokára már nem fogom bírni. A proffal nem foglalkozz, sajnos ilyen. Én hallottam, illetve olvastam lányoktól, hogy magánintézményben is sírva jöttek ki orvostól olyan bunkón beszéltek velük, úgy hogy ez nem csak állami egészségügyben jellemző. Ha tudod, akkor tényleg próbálj átmenni Murberhez, a terhesség tényét inkább tőle jobb hallani.
Saaba:
Hát tényleg nem kicsi a hasam, de azért is szeretem az orvosom, mert ma is meglátott és mondta, hogy: „látom a baba sokat nőtt, de maga nem”.
Én szedtem merckformint, a PCO-ra írta fel az endokrinológus a sote-n, annak ellenére, hogy mind az inzulin, mind a cukrom (ebből 5 pontos terhelésen voltam, úgy néztem ki, mint egy kábszeres) rendben volt. De ahogy átkerültem a z ARO-ra egyből leállítottak róla. Olyan, mintha amikor elkezded szedni akkor megnyomna valamit a szervezetben, mert a 40 napos ciklusaim 28 naposak lettek, de aztán eltelt 4 hónap és visszakúszott, ha nem is teljesen, de hallottam olyat is, aki elkezdte szedni és következő hónapban terhes lett. A vizsgálattal nem vesztesz semmit, reméljük, minden rendben lesz!
Jó fej az állatorvos!
Zsófi:
Jó hallani Rólad, remélem, időnként benézel, hogy hol tartasz!
Az IR nem mindig jár hízással, vannak sovány IR-sek is, mint ahogy a PCO sem jár IR-el és fordítva, szóval elég bonyolult a szervezet. Én megcsináltatnám a vizsgálatot én még D vitamin vizsgálatot is csináltattam, mert valamelyik orvos azt mondta, hogy az alacsony szint is okozhat problémákat.
A merckformin egyébként törzskönyvezett gyógyszer, különben nem árulhatnák patikában, de Murberék nem szeretik, meg az IR-el sem nagyon foglalkoznak. Én endokrinológushoz mentem sztk-s alapon ő írta ki nekem a vizsgálatot. Egyébként egy cukorterhelés olyan 9 ezer Ft lenne.
Kamilla:
Sajnálom, hogy rossz tapasztalatod volt, de a lényeg, hogy a prof asszony nagyon kedves és biztos megnyugtat majd, hogy minden rendben van!
A mai mérés szerint 1,6kg a porontyom, ami nagyjából megfelel a terhességi hetemnek, úgy hogy talán még sem lesz óriásbébi.
Szerencsére mivel nincs panaszom, csak 4 hét múlva megyek legközelebb, akkor már kipróbálhatom a híres CTG-t is.