Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Hú tegnap este jó sokat írtatok. Kép A mi kis Bendegúzunknak is van már jó sok ruhája. Kép Sokat kaptam kölcsön én is, de rugdalózóhiány van még, mert 56-os csak 1-2 db. van köztük és az sem nagyon tetszik, de ugye body-ja az van rengeteg, mert kaptam is, meg már említettem, hogy vettem sokat, kb. vagy 20 db-ot, de 1 éves korig mindenféle méret van közte. Kép Meg kaptunk sapikat 3-4 db-ot, és zoknit is vagy 8-at, gondolom ennyi elég lesz. Kis kabátkát is kaptunk egy jó vastagot. Ja és vettünk egy bélelt hosszú újjú rugit, ami szeirntem márciusban elég lesz neki, nem kell olyan bunda bigyó, ez is elég vastag és hát azon kívül, hogy a kórházból hazahozzuk, nem sokat leszünk kint az első időkben, majd teszek rá még takarót ha hideg lesz.

Egyébként nyáron könnyű dolgunk lesz, mert legtöbbször elég lesz ha egy body lesz a babán, bár én kaptam 5-6 db. napozót is kölcsön.

Ja és én nem igazán tervezem, hogy hálózsákot vegyek, szerintem nem igazán szükséges, vagy igen?

r
ruzicsky

Ruzicsky
Nekem mindenki csak ajánlotta a hálózsákot. Így én azért kipróbálom. Szerintem se hülyeség, mert ha folyton lerúgják a takarót, - mint ahogy anno én is csináltam, méterekre elrepítettem a takarótKép - , akkor egykönnyen megfázhatnak.
Ráadásul szerintem kényelmesebb is éjszakára, hisz nincsenek "lábikói", így szabadon mocoroghat benne, meghát neked is egyszerűbb éjszakánként halál álmosan abból kivenned és átpelusozni. De ez persze csak az én véleményem.

Babus

Kép
babus2005

Szép napot Mindenkinek!

Itt gyönyörű napsütés van, most sétáltunk apával majdnem egy órát, csak a szél fúj itt a hegyen, na jó dombon, így hazajöttünk, mert fázott szegénykémnek a feje!

Háózsákunk van, és szerintem fontos is, mert nem szoktunk éjszakára meleget csinálni, és nálunk minden gyerek nagyon nyüzsgő volt éjszaka, és így nem kell takargatni, szóval most van melegebb téli, fincsi puha, micimackós, és vannak még nagymamám által varrtak egészen 5-6 éves korig az unokatesóktól visszakerülve.

EGyébként borzalmas éjszakánk volt, kétóránként felébredtem, keménedem a pocakom na meg a WC-re mászkálás, ... szóval megint nem sikerült pihenni!!!!
Szaladok lassan ebédet főzni, meg teregetni!!! Szép napot Nektek!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Már elég régen jelentkeztem, de azért remélem még nem felejtettetek el teljesen. Én most vagyok a 24.hétben. Eddig minden rendben volt, 2 hét múlva megyek a terheléses cukorra. Tudja valaki, hogy milyen értékekből lehet kiszámolni a baba súlyát?
Nálunk úgy néz ki, hogy fiút hoz a gólya, mert a legutóbbi uh-on már mi is láttuk a pici kukiját!

Szilvi
24+5
asszony

Hát lehet, hogy én azért nem akarok hálózsákot, mert én nagyon utálnám, ha éjjel egy ilyenben kéne lennem. Hiába van sok helye a lábának, de mégis egy zárt valami, szóval én maradok a takarónál, nálunk nem lesz hideg, úgyhogy megfázni biztos nem fog emiatt. Lehet, hogy klausztrofóbiás vagyok? Kép (így kell írni?) Kép

r
ruzicsky

Sziasztok!

Megkaptam a Tesco-s újságot. Asszem ki fogom fosztani az egri áruházat!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Ne hergelj!Kép

Timurr
Vendég

Szilvi
Fogalmam sincs. A doki az UH gépbe beüti az adatokat, az meg kiad valami becsült súlyt.

Ezen az oldalon csak annyit tudsz megnézni, hogy a mért adatok hány hetesnek felelnek meg: http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/kiszamolo.htm

Babus

Kép
babus2005

37.hét!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Babus+Kristófka

Kép
babus2005

Babus,
gratula a 37. kezdéséhez, nekem még van két napom addig!!!!

Azt hiszem nekem beindultak a jósló dolgok, a derekam leszakad, iszonyatosan hasogat, a pocak egyre többször kővé válik, szóval azt hiszem lassan elindulnak a dolgok, legalább is a szülésznő által ismertett jegyek alapján.

Itt ma is gyönyörűen süt a nap, megyünk lassan csavarogni, Nketek is szép napot!
tamesz+ubul 36+6

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Babus
Nagy-nagy gratula! Ez mostmár tényleg kezd nagyon izgalmas lenni Kép.

Tamesz
Azért ne öregítsd magatokat Kép! Szerintem az még csak 35+6, nem? Kép
Bár ahogy így elnézem (olvasom), lehet, hogy lekörözöd Babust. Kép

Tényleg szép idő van, használjuk ki, amíg lehet. (mondjuk én délután dolgozom Kép)
zsana75

Sziasztok!
Annyit írtatok, hogy most nem tudok visszaolvasni, épp csak azt néztem meg, hogy írt-e a problémámra valaki.

Remélem azért mindenkivel, minden okés!

Babus!
Köszönöm szépen az infókat, most aztán tényleg teljes körű, profi választ kaptam. Komolyan hálás vagyokKép

Zsana!
Neked is köszi a topic címet, már Babus is említette, úgyhogy elkeztem olvasni azt is, nem akarlak mindig titeket fárasztani a bajaimmalKép

Lizikéről rakok fel képet, remélem valamennyira kivehetőKép

Muki(27+1)Kép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Tájékoztatás képpen:

az öregési nyugdíj legkisebb összege 2005-ben 24.700 Ft, ami azt jelenti, hogy az egyszeri anyasági támogatás:
55.575 Ft (24.700*225%)
Ez tavaly (2004) 52.200 Ft volt, szóval nem valami nagy mértékben emelkedett, de ez is valami.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Babus!

Gratulálok! Már csak pár hét. Ezt már fél lábbal is...

Mukika!
Nyugi, csak én vagyok ilyen béna, de elmondanád, hogy Lizikének mije szerepel a képen?

Brigó

Kép

Kép
brigó

Sziasztok!

Nagyon-nagyon pang ma ez a topic...
Babus
majd számolj be milyen volt az első CTG, úgy emlékszem Ti ma jöttetek fel dokihoz. Most ő csinálta meg vagy csak egy sima vizsgálat volt?
Én holnap megyek az első CTG-re 10.30-ra, már nagyon kíváncsi vagyok. Ha 20 percen keresztül tényleg hallhatom majd manóm szívhangját akkor én tutira elbőgöm majd magam...
Szülésznőm mondta, hogy majd mutassam meg neki is az eredményt, meg a dokimhoz is kell mennem vele. Jó kis nap lesz a holnapi! És holnap kezdjük a 36. hetet, egyben a 9. hónapot!!!

Mukika,
Brigóhoz hasolóan én is béna vagyok, nem látok semmit a képen.

Ma elkezdtem vasalni a Picur ruháit. Tényleg nagyon szuper érzés, minden depit elűz, bár én most nem vagyok depis.

na megyek is folytatom a vasalást...

Timka
timka

HazaértünkKép

Megvolt az első CTGKép, nem tartott csak vagy 10 percig, szuper eredményeket produkáltunkKép
Itt olyan CTG van, amit nem rögzítenek a pocira, hanem magamnak kell odafogni, de apuci lelkesen átvállalta tőlem ezt, büszke volt, hogy ő csinálhatjaKép, így nekem csak élvezkedni kellett abban, ahogy Kristófka szívhangja milyen szépen ütemes ver, olyan 125-135-ös frekvenciával, aztán amikor megmozdult, akárcsak egy picit is, felugrott 150-160 körülreKép Biztos nem nagy dolog, meg hülyeségnek tűnhet, de nekünk nagyon nagy élmény voltKép
Utána vett kenetet, és nézett a doki méhszájat, ami még mindig totálisan zárt (3000-es).
UH sajnos most nem volt, majd legközelebb.
Következőleg majd 25.-én megyünk, keddenKép, akkor is lesz CTG, meg UH is, és megtudom majd a tenyésztésem eredményét isKép

Úgyhogy nálunk semmi nem utal a közelgő szülésre, így Tamesz valószínűleg tényleg beelőzöl majd. Nekem semmi jóslófájásom nincs, még mindig nem keményedek, pedig este 8-ig jártuk Pesten a boltokat, voltunk a Brendonban, az Árkádban és a Corában is, de a talpamon kívül semmim se fájKép

Muki
Nagyon én se tudom kivenni Lizikét a képen. Bocsi, hogy ilyen béna vagyokKép

Timka
Holnapra gratula a 36.héthez!!!Kép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Borbolya
igen, akkor engem láttál az előadáson Kép Kár, hogy csak később jöttetek, és nem tudtunk dumcsizni.

Brigó
köszi az anyaságis infót, amikor én szültem, még csak 49050.- volt, így már majdnem fedezi a szülésemet, azért ez is valami Kép

Andi
psandi

Zsana
köszi, jogos, gondolom a rengeteg alvástól már a maradék agyam is lelassult!!!
Tehát a mai nap csak a 35+6 volt.

Ma is jókat sétáltunk, megterveztük, hogy hová kellene fákat ültetni majd a kertbe, sajnos 5 tujánkat kiégetett a szomszéd, mert 35 fokban, délben locsolt, így azokat ki kell cserélni,...megnéztük hová lehetne majd a homokozót telepíteni, ....
szóval élveztem a mai napot, annyit leszámítva, hogy beindult mind a család, mind a szomszédok, hogy naponta kérdezik, mi újság? még mindig egyben? semmi jel? mikor??..... szóval ha kihúznánk véletlenül február 14-ig, akkor addig ebbe a sok nyaggatásba bele fogok őszülni!!!!????

Babus
tök jó lehetett a CTG,mi csak csütörtök este megyünk először, ha addig nem történik semmi. Örülök, hogy minden eredményed jó lett, és le a kalappal, hogy még ennyit bírsz csavarogni boltokban, nekem már nem megy, nekem már a szimpla napi kajabevásárlás is elegendő tortúra, mire odavezetek, ...haza.

Holnapra komoly feladatom van, elmegyek a gyerekorvost felderítem, és megpróbálok vele találkozni, meg beszerzem a homeós bogyókat a gyógyszertárból, elvileg már csak az hiányzik a kórházi csomagból.

Szép álmokat, majd holnap jelentkezem!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok Lányok Kép

Egy kérdésem lenne: valaki mintha azt említette volna, hogy az 'aranytíz'-be jár kismama-tornára...
Nézegettem a honlapjukat, de konkrét info-t nem találtam, ezzel kapcsolatban érdeklődnék, ha lehet Kép

Köszönöm Kép
Lir
lirian

Babus, gratula a 37. héthez!!! Kép Nagyon izgi ez a CTG-dolog, most lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de ezzel méhtevékenységet is ki lehet mutatni, nem? Már hogy van-e összehúzódás meg ilyesmi. Én eredetileg azt hittem, a CTG arra szolgál, hogy a baba szívhangját lehessen nézni méhösszehúzódás közben. De ezek szerint nem csak erre jó, igaz?

És még egy: ha megállapítják, hogy öregedik a méhlepény, ezt milyen vizsgálattal teszik? Uh vagy valami más?

Voltunk hétvégén a csömöri Auchan-ban, néztem málnalevélteát a gyógynövényboltban (annak alapján, amit írtatok, úgy tunik, nem egyszeru beszerezni, gondoltam idôben nekiállok felkutatni), hát ki is voltak fogyva belôle. Kép És azt sem tudta megmondani az eladó, hogy mikor kapnak.

Brigó, az egyszeri anyasági támogatást ki kapja? (Újabb hülye kérdés...? Kép) És igényelni kell, vagy milyen módon kapod meg?

Lir, az aranytizet én (is) írtam. Mire lennél kíváncsi pontosan?

Borbolya
29+6 (húúú, holnap töltjük be a 30-at!!!)

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya Kép))

Voltál már az aranytízben? Mikor van foglalkozás, mennyien vannak, jó-e és mennyibe kerül Kép

Kb ezek érdekelnének Kép

Lir
lirian

Sziasztok!

Ezer éve nem írtam, csak olvasgatni tudok néha, mert annyi munkám van. Azt szeretném megkérdezni, hogy aki az István kórházban szül (ha jól emlékszem nem én vagyok az egyedüli) az tudja-e, hogy mikori házassági anyakönyvi kivonatot kérnek?

Zsuzsi
zsuzsi29

Szia Zsuzsi!

Azt mondták a szülésfelkészítő tanfolyamon, hogy 300 (háromszáz)napnál nem régebbi hiteles másolatot kell vinni.
Csak nem dolgozol? Vagy otthon van sok dolgod?
zsana75

SZép Napot Mindenkinek! Itt megint verőfényes napsütés van!!!

Borbolya,
sajnálom a málnalevélteát én ott vettem két hete, a csajtól, ezek szerint sokan olvasták a fórumot???

Az anyaságit mindenki kaphatja, aki legalább 4-szer volt terhesgondozáson, a munkáltatónak vagy a MÁK területi Igazgatóságához kell benyújtani a krévényt. Azt hiszem születési anyakönyvi kivonat kell hozzám meg a terheskönyv. Én is úgy sázmoltam, hogy legalább a doki pénze majdnem ki fog jönni belőle!!!

Képzeljétek sikerült gyerekorvost találnom, 50 körüli hölgy, nincs messze, házhoz is jön, homeopátiával is foglalkozik, a védőnőnk régen ott dolgozott, ő is csak dícsérte, és holnap reggel megyek hozzá személyesen találkozni, és ideadja az induló receptkupacot is!!! Jaj, de jó, ez is meg lsz végre, ha holnapig nem jön ki Ubulka.

Egész éjjel iszonyatosan keményedtem és tombolt a babóca, alig aludtam, szóval nem tudom meddig húzzuk még, most is kőkemény a hasam, pedig ettem magneziumot, msot emgyek megiszom a málnalevéltea adagomat!

Ja a méhlepényt meg az áramlási viszonyokat nekem uh-on nézték.
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Borbolya
Sokáig én se voltam képben ezzel a CTG-vel kapcsolatban. Most már úgy ahogy.
Szóval a CTG a baba szívhangját nézi, és azt, hogy amikor ő megmozdul, akkor emelkedik-e a szívhangja, merthát kell, hogy emelkedjen.
Ezzel egyidőben nézi a méhtevékenységet is, ez nálam egy egyenes vonal volt, vagyis semmi méhösszehúzódásom nincs. Ami nem is csoda, hiszen a méhszáj tök zárt, semmi keményedés, még azt sem tudom, milyen az.
És semmilyen egyéb fájásom sincs.
Szerintem mi kivárjuk a tavaszt isKép Mindenkit előre engedünk. És még én rettegtem a koraszüléstől?!

UH-gal látszik ha öregedik a méhlepény. A védőnőm pont ma mesélte el, hogy eleinte 1-es érettségű volt a méhlepény, most már 2-es vagy 3-as stádiumú lehet, és majd ha eléri a 4-est, akkor fog öregedni és az majd már kevés lesz a babának és akkor várható, hogy meginduljon a szülés.

Ja, írtam neked mailtKép

És Eveka! Neked is!!!Kép

Babus+Kristóf

Kép
babus2005

Helló Lányok!

Én is ott vettem a málnalevél teát, és még volt egy rakás zacskóval, és ez csütörtökön volt. Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan elfogyott. Kép

r
ruzicsky

Lányok!

Lizi képének magyarázata(már amennyire így lehetségesKép):
Szóval majdnem az egész képen a jobb profilja látható, fent a bal felső sarok táján vannak a sötét foltok, azok a kisagy, nagyagy területei, a jobb alsó sarokban látható a térde és felfelé haladva a lábszárából valamennyi. A térdétől balra fel a sötét rész felett srégen az álla és a szája, felette szépen ível az orrocskája, meg ott virít a pufi pofikája is. A bal alsó sarokban a vállcsont és a felkarcsont egy része látható.

Hát ennél jobban nem tudom elmagyarázni, remélem így már érthetőbb. Nekem sajna nem sikerült olyan jó képeket csináltatni, mint a többségnek. Mit mondjak: ez SzegedKép

Muki(27+2)

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Lir,
Én okt vagy nov óta járok az Aranytízbe, és nekem nagyon bejött!!! Szerintem szuperjó a lány, aki tartja, mert lelkes, képzett és végtelenül kedves. Szóval ez nem a reklám helye akart lenni, de tényleg nagyon meg vagyok vele elégedve. Kismama torna kedden és csütörtökön van 5-6 és 6-7, én 6-tól járok, mert akkor már kevesebben vagyunk. Azon az órán általában 6-10 közötti a létszám, szerintem pont ideális a terem méretéhez képest. Van még kismamajóga is, szerdán és pénteken 4-f6-ig, azon csak egyszer voltam, de van, akinek inkább az jön be. Ezen kívül is rengeteg programjuk és elôadásuk van, pl szülés utáni torna, babatorna, ikerklub Kép, meg még egy csomó minden, de ezeket én sem ismerem. Árak: bérlet 6 órára 5000 Ft, 14 órára 10000 Ft, de vannak más konstrukcióik is. Mindenesetre szerintem nagyon megéri, én csak ajánlatni tudom!

Tamesz, köszi! Mindennap megtudok itt valami újat... Kép A keményedésekkel pedig csak óvatosan. Azért jó lenne még legalább 2 hetet egyben kihúznod, nem?

Babus, neked is köszi az infókat. Tényleg hihetetlen (de jó is!), hogy mennyire féltél a koraszüléstôl, most pedig nagyon úgy néz ki, hogy egyelôre esze ágában sincs Kristófnak kibújni. Kép

Írtam neked én is. Kép

Egyébként nem tudom, én hogy viselném, ha folyton azzal zaklatnának, hogy egyben vagyok-e még, amikor már én is annyira türelmetlen vagyok! Szerintem ez kínzás!! Kép

Muki, én még mindig nem látom. Kép El kell hozzá fordulni valamerre, hogy jobban lássuk?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Láááááááááááátoooom!!! Kép Megvan! Kép Igen, az a zavaró, hogy hiányzik a képen a fejecskéjének egy része. De a kis arca megvan! Kép És az nagyon cuki! Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya Kép

Még egy utolsó kérdés: kell valami speciális felszerelés hozzá? Kép vagy egy pamut melegítőalsó + póló, zokni elég? Kép

Úgy érzem csütörtökön besétálok, mert holnap orvoshoz megyek...

Lir
lirian

Szia Zsuzsa! Kép Jó itt látni téged egy picit! Kép

Lir, pont, ahogy írod. Kép Kényelmes ruci, zokni elég, semmi spéci nem kell. Kép Én lehet, hogy holnap megyek, és csütörtökön nem, de még nem bizta. Mindenesetre jó tornázást, ha nem találkoznánk! Kép

Az inkubátor alapítványt nem tudom elérni (a légzésfigyelôvel kapcsolatban), sosem veszik fel. Kép Lehet, hogy már nem is muködik ez a programjuk? Kép

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Zsuzsa
Drukkolok, hogy 2 hetet még kihúzzatok egyben!!! Pihizzél nagyon sokat!!!

Muki
Valamennyire én is látom már Lizit, de még nem 100%-osKép

Babus

Kép
babus2005

Jimbone,
én is szorítok, hogy még egyben maradjatok, próbálj pihizni sokat, hagyd meg nekem ezt a hétvégét a szülésre, én már nagyon úgy érzem, hgoy nem húzzuk sokáig, mert rengeteget keményedik a pocak és már aludni sem hagy egyáltalán, de ez már a 37. hét szóval én nem félek már tőle.
Ja, holnap reggel megyek az újlak utcai mosolygós dokinénihez, ma beszéltem vele, nekem szimpi volt, de majd holnap beszámolok róla!!!

Borbolya,
mára valami egyéb kérdés???? ":-)"
Igen, én is most nyűgösnek érzem a sok érdeklődő telefont, ma délelőtt is volt már legalább 6-7, szóval nem hagynak unatkozni!!!!

Babus,
ne aggódj, Kristóf is ki fog jönni, csak ő nem "kínoz meg" Téged előre, hanem hagy szépen nyugiban készülődni!!!!

Muki,
így már dereng a babócád, köszönjük az eligazítást hozzá!!!":-O"
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Helló!

Zsana!

Köszi az infót, most számolgathatok, mert mi tavaly május elején házasodtunk össze. Egyébként még dolgozom, modjuk itthon, de így is elég fárasztó.

Borbolya!

Köszi az üdvözlést! Mivel könyvelő vagyok és épp most szült az egyik cégemnél valaki ezért eléggé képben vagyok családtámogatás ügyben. Az anyasági támogatást igényelni kell, ugyan mindenkinek jár, de ha nem kéred nem kapod meg. Az összeg kb. 55.000 Ft és az interneten megtalálhatjátok az igénylő papírt (a családi pótlék igényléssel együtt) a www.allamkincstar.gov.hu/ugyfelkapcs oldalon, a nyomtatványok között. Ott az is le van írva, hogy mi kell az igényléshez.

Egyébként már én is a 29. hét végén tartok az ikrekkel és egész jól bírom, csak a pocak méretem borzaszt el néha.

Puszi

Zsuzsi
zsuzsi29

Segítség Lányok Kép

Tudom, hogy volt már róla szó, de nagyon nem találtam visszafelé-olvasva:

Azok közül a gyógyszertáras cuccok közül, amit be kell vinni a kórházba, akár a babának, akár nekünk, felír valamit valaki receptre, vagy ez az opció (mármint a receptre felírás) csak az otthon szükséges dolgokra vonatkozik?

Köszönöm Kép
Lir
lirian

Sziasztok!

Hát nem volt ez a mai nap eddig valami szuper, most nagyon le vagyok törve. A gyerek jól megszívatott az első CTG alkalmával, aztán kiderült, hogy az OTP-nél nem a mi javunkra megváltoztak a hitelfelvétel feltételei. Főleg emiatt vagyok most nagyon kiakadva, de ez nem ennek a fórumnak a témája.
Elmesélem inkább az első CTG-t.
10.30-ra volt időpontunk. 3 kismamát vizsgáltak egyszerre ágyhoz kikötözve, így minden gyerek szívhangja hallható volt, szűrje ki mindenki a magáét.
Vizsgálat 20 percig tartott, mondanon se kell hogy az én makacs Fannim, talán kettőt rúgott ez idő alatt. A nőci folyamatosan jött oda hozzám és láthatóan jelezte, ez bizony nem jó, hogy nem mozog és vessek be mindeféle anyai szigort. Az én picuromnak simogató kezekre van szüksége nem pedig vizsgáló korongokra, persze a kezem nem is fért a pocimhoz. Megkaptam az ereményt, aztán mentem le a dokihoz. Közben pont összefutottam a szülésznőmmel, megmutattam neki a leletet, azt mondta ez a 36. hét elején jó, biztos azt mondja majd a doki, hogy csináljanak UH-on egy áramlásvizsgálatot. Dokira várni kellett kb. 20-25 percet, közben az asszisztense is megnézte az eredményt és közölte, hogy ez nagyon nem jó, áramlásvizsgálat! Nagyon nem volt kedvem UH-ra várni és mondtam neki, hogy igaz akkor nem mozgott, de azóta folyamatosan rugkapál és fészkelődik, szerintem nincs semmi gond vele. Szerintem a gyerek bent gurgukászva nevetett, hogy milyen jól megszívatott engem, mert ahogy lementünk a dokihoz tényleg egyfolytában rugkapált!
Na megjött a doki, azt mondta nézessem meg uh-val, és utána kíváncsi az eredményre.
Vele már nem vitatkoztam, kénytelen voltam kivárni a 40-45 percet, amíg véágre bejutottam UH-ra. 3 számot írtak a papírra, amiről gőzöm nincs mit jelent. Kérdeztem a csajt, hogy nem lehetne-e megnézni a súlyát és az egyéb adatait, ha már itt vagyok, erre közölte, hogy nem, majd ha rendes uh lesz.
3 számmal az UH-s leleten mentem vissza a dokim asszisztenséhez. (Dokim időközben elment a helyéről műtőbe vagy bárhova, mert már senki nem várt rá) Rendes volt a csaj mert felhívta telefonon és bediktálta neki az eredményt, amire az volt a válasza, hogy ezek jók!
Egy hét múlva kell mennem megint! Remélem akkor nem szórakozik velem a kis csaj! A kb. max 1 órásra tervezett látogatásból két és fél óra lett most!
Mondanom se kell, hogy tiszta idegbeteget csinálnak az emberből. Hiába érzem én hogy jól van a picur, mert mozgolódik...
Ilyen feszült hangulatba mentem be a bankba, ahol csak rossz híreket kaptam, így most 1000-el magam alatt vagyok.
De nem akarom rátok terjeszteni ezt a depit, úgyhogy el is köszönök!
T.
timka

Timka!

Kitartás!

Lirian
lirian

Szia Timka,
Fel a fejjel, gondolj arra, hogy a legfontosabb, mármint a pocaklakód rendben van, és csak tényleg megszívatott, de ő köszöni szépen jól elvan odabent mindenféle zaklatások nélkül is!!! Kíváncsi leszek a mi ubulunk mit fog művelni csürtötökön este, mert most nagoyn aktív, de a macerálást rosszul viseli!!! Sajnos a doki vadásztatot meg a sorbanállást nem lehet előre tervezni sehol sem!!!

A hitel meg a bank miatt meg nem szabad túl sokat bánkódni, velünk másfél éve 5 hónapig szórakoztak a bankok, és a végén nem kaphattunk megelőlegezett szocpolt, meg áfavisszatérítést, mert valamelyik ügyintéző picsa félremagyarázta a dolgokat, és nem voltunk rá jogosultak, így persze több hitelt kellett felvennünk, így viszont már adóvisszatérítésre sem lettünk jogosultak, szóval ez egy ilyen tetű terület!!!! Szóval fel a fejjel, valahogy majd megoldódik ez is!!!!!

Most szaladok vásárolni a kisbotlba meg vacsit főzni, mert VÉGRE ALUDTAM!!! csak elment a délutánom vele!!!:-)))
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timka
Cserfes kiscsaj ez a FanniKép De a lényeg, hogy nincs semmi baj, csak huncutkodott a kis drágaKép
Én alapból csokival kezdtem a napot a CTG előtt,Győrffy szerint ugyanis ettől felélénkülnek a babák. Végülis bejött. Az én kicsi lusta kisfiamtól igencsak szép teljesítmény, hogy az alig 10 perces CTG alatt kb. 10-15-ször mozdult meg.
Meg nálunk szerencsére nem kötöznek ki az ágyhoz, hanem egyszerűen csak beleültetnek egy kényelmes fotelbe, megmutatják hová fogd az érzékelőt, aztán otthagynakKépMeg persze egyedül vagyunk a CTG-n, nincs több kismama bentKép

Lirian
Konkrétan mire gondolsz? Milyen kórházba bevivendő dologra? Nekem semmi ilyesmit nem kell bevinni a kórházba. A babának mindent adnak bent, nálunk legalábbis, és nekem se kell semmilyen gyógyszertári cuccos.

Tamesz
Csak nehogy úgy járj, mint egy páran a téli babás topikban! Hetek óta keményednek, meg nyitva a méhszáj már régóta, mégis túlhordták a babájukat!!!Kép
Nekem meg majd 2 hét múlva szép titokban elfolyik a magzatvizem és nagy septiben megszülökKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!

A Schöpf-Merei-s körökben kering egy lista... nekünk mindenfélét kell elvileg bevinni, de most elbizonytalanodtam, lehet, hogy előbb beszélek az orvossal inkább Kép
Ilyenek, mint pl: Dermoforin, Garmastan/Bepanten stb Kép
Bár, lehet, hogy csak zaklatott vagyok túlságosan, ezek azért nem akkora tételek...

Az otthon szükséges cuccokat meg, ha jól emlékszem, felírja a gyermekorvos...

Lir
lirian

Lirian
Szerintem ezek abszolút nem fontos cuccok. Kérdezz rá tényleg a dokinál!!!
Minek Bepanthen a babapopsira rögtön? (ez egyébként recept nélkül kapható) Szerintem a sima gyógyszertári kutyult popsikenőcs tökéletes. Max. ha piros a popsija, akkor kell rá Bepanthen vagy Neogranormon vagy más egyéb.
A Garmastan pedig mellápoló krém vagy valami ilyesmi, nem? Ha jól tudom, ez akkor kell, ha begyulladnak a cicik. Dehát ezt ki tudja előre?!

Az otthoniakat pedig valóban felírja a gyerekdoki.

Babus

Kép
babus2005

Babus,
ne idegesíts, olvasom a télieket, és látom ki mennyit kínlódik a végén, de én bízom az én kis Marcellemben, hogy nem akar velem nagyon kitolni!!! :-)
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Köszi a bíztatást!
Baba miatt nem aggódok, csak az a huza-vona nem tett jót nekem, főleg, hogy mindenki azt mondta, hogy ezek nem jó eredmények.
Babus, én is csokival indítottam, de úgy látszik máskor hamarabb kell leküldenem az adagot! Utána aktív volt. Jövő héten 11-re kell menjünk, akkor majd 10-kor megeszem a csokidózist!

Tamesz
Mi nem kapunk szocpolt és Áfa visszatérítésre sem vagyunk jogosultak mert a férjem nevén van ez a lakás és nem akarjuk eladni. Férjem EVÁs, amit gondolom nem kell magyaráznom mivel jár (sok pénz, kevés bevallott jövedelem). Olyan jelzálog alapú hitelt vennénk fel, ahol elég a minimál jövedelmet igazolni. Eddig OTP lett volna a jó, még ismerős is lett volna aki segít hamarabb pénzhez jutni, de jan.1-től ezt is jövedelem függővé tették, ráadásul kellene még egy adóstárs is, akinek van jövedelme, rendes munkaviszonya. Én kiesek mert Gyes-en leszek, van egy BT-m ugyan, de az állítólag nem jó, szüleim külföldiek, szülei leszázalékolt kisvállalkozók, nincs főállásuk, huga nevén már fut egy lakáshitel.... kit kérjek meg akkor adóstársnak, csak úgy puszira nem foghatok valakit az utcán...
Este átbeszéljük mi hogy legyen, azt a házat semmiképp nem akarom visszamondani!
Szóval főleg emiatt vagyok most nagyon elkeseredve.

T.
timka

Helló!

Timka, mostmár ne szomorkodj! Kép Mondjuk kíváncsi leszek az én Bendegúzomra, hogy mit fog majd csinálni ha ctg-re kell menni, ugyanis eddig minden ultrahangon extra lusta volt, nem szereti ha kíváncsiskodnak. A páromnak is csak ritkán tudom megmutatni, ha mocorog, mert amikor már rendesen hullámzik a hasam, szólok a páromnak, hogy most figyeld, akkor azonnal abbahagyja. Mindig ezt csinálja. Szerintem a Fannika is megijedhetett attól a sok dübörgő hangtól, ami nem is csoda, és idegenekkel körülvéve, gondolom te meg izgultál, mert már a csaj is a fejét rázta, hogy ez így nem jó. Megérzik ezt a babák és megmakacsolják magukat szerintem.

Bank témában szintén együtt tudok érezni veled, ha ez vigasztal egy kicsit. Kép

Teljesen logikátlan és idétlen indokból nem kaphattunk mi sem szocpolt, ahogy Tamesz is írta, hogy velük is jól kiszúrtak...Kép

Úgyhogy együttérzésem küldöm meg egy pár mosolyt Kép Kép Kép Kép, remélem már nem vagy olyan depis.

r
ruzicsky

Timka,
nem egyszerű a dolog, próbáljatok meg valami ismerőst keríteni, sokszor csak jóindulaton múlik a dolog!!! Egyébként már nem úgy van, hogy a hiteligénylés bankba történt befogadási napján érvényes feltételek vonatkoznak az igénylőkre??? vagy már idén adtátok be?

Ruzicsky,
Ti is most fogjátok majd érvényesíteni a szocpolt utólag?? Még nem néztem utána, hogy a hitelösszegből hogyan vonják le a most már 900 ezret? lerövidül a törlesztési idő? vagy kevesebb lesz a havi részlet? Na ez még jó játék lesz!
Bocsánat, tudom, hogy ez nem topic téma, csak most elgondolkoztam ezen!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Timka!

Mi az FHB-tól kaptunk kölcsönt, szerintem érdemes megpróbálni, ott talán úgy van, hogy ha elegendő ingatlanfedezetet tudsz felajánlani akkor nem mérvadó a jövedelem. Csak az ingatlanfedezet legyen jó sok, mondjuk minimuk 2x annyi, mint a hitel összege. Meg még ötlet, hogy ha a férjed nevén van lakás, át lehet íratni egy családtagra, mondjuk a szülei nevére, persze ha megbízhatóak és ugyanúgy a párodé marad a lakás, és akkor rögtön nem lesz tulajdona, és hátha ti kaptok szocpolt. És fedezetként ugyanúgy szerepelhet a lakás, ha más nevén van akkor is. Csak pár ötlet hátha segít.

r
ruzicsky

Tamesz!

Hát elvileg úgy van, hogy ha a hitelfevétel idején volt valami indok amiért nem kaptad meg, akkor később sem kapod meg, mert az igénylés feltételeit, a hitelfelvétel időpontjában kell vizsgálni vagy valami ilyesmi. De úgy gondoljuk, hogy érdemes azért egy-két kört futni, mert mi nem értünk egyet azzal az indokkal, amiért nem adták meg, úgyhogy megvárjuk míg meglesz a baba, meg megvárjuk még azt is, amíg a párom legjobb haverja leteszi az ügyvédi vizsgát és akkor megkérjük, hogy ügyvédi tekintélyét vesse latba Kép és próbáljon meg tenni valamit. Kép

A mi bankunknál ha jól tudom a törlesztőrész csökken ilyenkor.

r
ruzicsky

Ja és bocsi a többiektől, az off témáért.
ruzicsky

Tamesz,
már tavaly uténa jártunk egy csomó mindennek, de azt mondták a bankba, hogy addig ne írjuk alá a végleges szerződést, amíg az eladó (magánszemély) nem szerzi meg a használatba vételi engedélyt és nincs meg az épületfeltüntetési mittoménmicsoda. Mivel ezek most lettek meg, már írhatnánk alá a szerződést és mehetnénk a bamba a sok papírral.
Tegnap mondta az uram, hogy kérdezzek már rá a banknál, hogy változott-e valami a tavalyi feltételekhez képest, mert ezt dec. vége felé még nem tudták megmondani. Hát leesett az állam!
Jön (február 1-től!) az új fészekrakó programm (ha mindketten 30 év alattiak lennénk), de abból meg amiatt csúszunk ki mert jan. 30-án tölti be a férjem a 30. évét.

Ruzicsky
Asszem ez az átíratásos dolog nagyon megbonyolítaná a dolgot. Ők a haszonélvezők. Meg lehet, hogy akkor vmi illetéket kellene fizetni...
túlságosan rövid az idő, elvileg ezen a héten vagy jövő héten alá kellene írni a végleges szerződést, addig meg osztunk, szorzunk, hogy hogy jövünk ki a pénzből. Ha nagyon össze húznánk magunkat lenne annyi, hogy ne vegyünk fel hitelt, de akkor nagyon 0-ra futnánk. És még be kell rendezni azt a házat, kellene nekem egy autó mert nem szeretnék egy kisbabával elzárva lenni a világtól...

Többiek!
tényleg bocsi, hogy a fórum témája átváltott pénzügyi tanácsadásba, de vészhelyzet van!

T.
timka

Hát Timka, akkor drukkolok, hogy meglegyen minden, amit elképzeltetek. Mindenesetre kocsira könnyebben adnak hitelt. Kép

r
ruzicsky

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?