Pipus,
Dévai sok lánynak mondta már azt, hogy ebből sosem lesz gyerek, és most olyanok is írtak pár hete ide, hogy már kisbabájuk van! Dévai nem Isten, csak nagyon jó szakember. Attól, hogy most így reagáltak a pipettában a fiúk és lányok, szerintem ez nem jelenti azt, hogy mindig így van. Szerintem ennél sokkal lehetetlenebbnek tűnő helyzetekből is születtek már csodababák. Pl. akiknek egyetlen élő spermiuma sincs?
A házasságát mindenkinek tépázza ez a helyzet, csak nem mindenki mesél róla. Amikor mi voltunk örökbefogadós tanfolyamon, ott mondták, hogy akik eljutnak odáig, azok már jó eséllyel maradnak együtt, mert amit együtt átélünk addig, az nagyon is embert és párkapcsolatot próbáló feladat. Sok-sok rákészülés, sok-sok kudarc együtt, sokszor vannak hullámvölgyek, amikor azt hisszük, hogy nem megy együtt tovább, aztán rájövünk, hogy mégis a párunkba kell kapaszkodnunk, kibe másba? Mi a garancia, hogy választunk egy új párt csak emiatt, nem ugyanígy járunk? Ma voltam a Kaáliban, fürtökben lógtak a párok, ahogy korábban a Forgácsban és a Dévainál is, minden áldott reggel! Döbbenet, hihetetlenül sok ilyen eset van.
Egyébként én is nagyon bíztam az első lombikban, talán az volt a legnehezebben feldolgozható számomra is, azt hittem, hogy mivel elvileg semmi bajunk sincs, tuti sikerülni fog. Azóta túl vagyunk a 4en. Gondolhatod...
Viszont az első kudarc után (meg ugye 5 inszem után) kértem segítséget egy pszichonénitől, mert éreztem, hogy nem birkózom meg vele egyedül. 5ször voltam végül, és akkor nem éreztem, de pár héttel később rájöttem, hogy hasznos volt. Megtanultam elengedni. Elindítottuk az örökbefogadást, az is segített.
Félre ne érts, nem azt akarom mondani, hogy ha ez nem, akkor a többi sem fog sikerülni, hanem azt, hogy az első mindenkinek a legnehezebb. Reméljük, nem kell "belejönnöd". Nyugodj le, sírd ki magad, sajnáljátok magatokat, vegyetek vagy tegyetek valamit a kedvetekre, ilyenkor jár nekünk a kényeztetés! Az nekünk használni szokott!