Sziasztok!
Évi! Örülök, hogy Tomi felvették!
Oda, ahova szerettétek volna?
Ovi: A tököm kivan, röviden tömören. Mindenhonnan átjelentkezgetnek ebbe a körzetbe állandó lakcímre rokonhoz, ismerőshöz, hogy nehogy már ezért ne kerüljenek be, mert ahova mi tartozunk, az népszerű ovi...
Mert ugye első körben azok közül válogatnak, akik a körzetbe tartoznak. Ha sokan vannak, akkor aki előbb tölti a 3-at, akinek tesója idejár, aki csókos (jó, amelyik csoportot elsőnek jelöltem, ott ismerjük a dadust, de semmit nem jelent, van olyan, akinek a nagynénje az óvónéni, de nem tudta ő sem garantálni, hogy befér a gyerkőc...) stb... Na most, ha ilyen miatt nem kerülünk be, holott mi tényleg itt lakunk, és emiatt mondjuk azt ajánlják fel, hogy vigyem a gyerekem a város másik végében lévő oviba (mert másik csoportban sincs hely), akkor szívás van, mert nekem se kocsim, Tomi ritkán végez időben a munkahelyén, ráadásul még van egy kisebb gyerekem is, akit rángathatok magammal jó messze, ahelyett, hogy a körzeti ovinkba átsétálnánk kényelmesen negyed óra alatt, sőt ha ne adj Isten, nem tudunk menni, anyós 2 percre dolgozik tőlünk, neki se lenne messze... Előttem, mögöttem anyuka ki volt akadva, hogy sajnos ha fellebbezünk, nem írhatjuk bele, hogy na már most tessék utána járni, hogy x.y. nem is lakik itt, 1 hónapja jelentkezett át, kérjék ki a tulajdoni lapot, mert ehhez nincsen joguk, sajnos. 2 nap volt beíratás, én direkt első nap mentem, 8-tól kezdődött, 8:10-kor érkeztem, én voltam a 17.(!!!), 3/4 10-kor jutottam be... Az első kérdés: más oviba beírattam-e? Nem bmg, ide tartozunk körzetileg, ide szeretnénk járni és pont. Meg kellett jelöljek 3 csoportot. Mondjuk azt nem tudom, honnan fogják megtudni, hogy Bencének van testvére, mert nem kérdezték, csak azt, hogy nagyobb testvér idejár-e, bölcsis-e Bence...
(nem kérdezték, nem mondtam
)
Van olyan csoport, ahova 1(!!!) hely van... Kedden voltunk oltáson Dáviddal, ott volt a védőnőnk, épp akkor hívta egy anyuka, hogy ebben az oviban volt beiratkozni, és hétfő délután (első napja a beíratásnak) azt mondták neki, hogy már nincs hely egy csoportban sem, hiába tölti a lánya a 3-at júliusban, hiába ide tartoznak körzetileg, hiába nem fogadják ősztől tovább a bölcsiben, anyuka oldja meg, ez volt a válasz....
Akkor most ne legyek ideges?? Védőnőnk is mondta, hogy szerinte idén nagy mizéria lesz a felvételnél, eddig ilyen nem volt, mint ami most van... 2-3 hét múlva jön meg a hivatalos értesítő, de már most gyomorgörcsöm van. Látom, hogy Bencének mennyire szüksége van a gyerektársaságra, mennyire tetszett neki az ovi, mindenkinek mondogatja, hogy megy oviba, áhítattal lesi kintről a gyerekeket, be akar menni, mikor délután arra sétálunk (aztán lehet, hogy ősszel máshogy fogja gondolni
), szóval szívem fog megszakadni, ha idén nem veszik fel. Azt sem bánom, ha csak fél napra vennék fel, csak kerüljön be! Vagy ha a tagóvodába, mert az is közel van hozzánk, de nehogy már a város másik végébe vagy sehova!
Én is hallottam, hogy 2014-től lesz kötelező 3 éves kortól az ovi, csak nem tudom, hogy akkor meg pláne mi lesz? Ha most sincs már hely, és elutasítanak olyanokat is, akik a 2013/2014-es évben töltik a 3-at, akkor nekik is kell hely, mert kötelező lesz bőven menniük oviba, és ott lesznek azok is, akik 2014/2015-ös évben töltik a 3-at, és neki is kell hely, szóval már csak rosszabb lesz a helyzet... Vagy akkor arra meg az lesz a megoldás, hogy a 6 éveseket dobálják ki az oviból, mert ugye azt meg már behozták, hogy aki aug. 31-ig tölti a 6-ot, kötelező suliba mennie?! (és ahogy hallottam az, hogy 3-ról 2 nm-re csökkentik az oviban az 1 gyerekekre jutó helyet...
)Csak az meg megint kinek jó??? Nem hiszem, hogy majd Bencének is és a többi itteni gyerkőcnek épp csak 6 évesen iskolában a helye, bármennyire okos is!
Néztem én családi napközit is amúgy, na de 43ezer forint egy hónapra, hát ki tudja azt kifizetni?!
Meg ha tudja is, jövőre nem lehet azzal kiváltani az ovit....
Szobatisztaság Nálunk is kialakulóban, egyre jobban haladunk, büszke is vagyok Bencére, mert magától jött neki! Nem erőltettük, kérdezgettük, nem akart, aztán egyszer szólt magától este, hogy a bilibe szeretne pisilni, sikerült is neki.
Volt nagy örömködés, dicsérgetés, onnantól minden este maga kérte és sikerült is neki, egyszer még állva is belepisilt.
3 hete gondoltam, itt a jó idő, próbálkozzunk nappal is. Első nap az összes alsógatyát elhasználtuk, második nap már csak a felét! A múlt hetünk rohangálós volt, nem volt idő rá, hogy próbálkozhasson, de nem fejlődött vissza. Ma már ott tartunk, hogy vissza tudja tartani, szól egyből vagy csak egy kicsi megy mellé, sőt ha pelus van rajta, akkor is szól, hogy ha pisil éppen. WC-n van szűkítő, vettünk fellépőt, tegnap egész délután egyedül ment és intézte!
De még csak 3x kakilt a bilibe, azt viszont pláne nem akarom erőltetni, védőnő is mondta, nem szabad, nem baj, ha először csak pisi ügyileg lesz szobatiszta. Beszéltünk az éjjeli szobatisztaságról és arról is, mikor próbáljuk akkor is, ha elmegyünk itthonról, most az következik: ha lemegyünk a játszótérre, bugyi lesz rajta a nadrág alatt, majd viszünk váltás ruhát is, most már anélkül úgysem megyünk sehova.
Claire! Azt látom, hogy ha a rokonok odafigyelnének, ennyire durván nem jönne ki Bencén a tesóféltékenység...
Csak nem az Opel reklámra gondolsz?
Egy 4 éves nem érdemel annyi figyelmet, mint egy új?