mbetty,
én Major doktornőnél voltam az MMben. Rendes volt, de fura is. Az első konzultáció azzal telt, hogy 3/4 órán át töltötte fel az adataimmal (régi pajzsmirigyes vagyok, sok kezeléssel) a gépet, és mikor végzett, elköszönt és fizethettem. Az eléggé csalódás volt. Gyanítom, hogy már akkora kórtörténetem van, hogy újat nem tudott rá mondani. De lehet kérni csak IR vizsgálatot is, nem árt és nem hiszem, hogy lehúzás, nálam megállapították, hogy jó és kész, azóta nem voltam ott. Minek ismételnél meg mást is, amit kért Dévai? Feleslegesen ne költekezzünk.
Amaryllis,
ne haragudj, nem tudom, hogy hanyadiknál tartasz Dnél, de úgy tudom, hogy a 3. sikertelen lombik után elküld mindenkit az Istenhegyire, kromoszóma vizsgálatra. Ártani biztos nem árt előbb sem, önszorgalomból akár, de sztem ritkán fordul elő, hogy ez a baj.
Én most úgy vagyok, hogy "sportot űzök" abból, hogy mindent TBre tudjak megcsináltatni. Sajnos nem lehet, de addig telefonálgatok mindig, amíg sikerül. Nem mondom, hogy nem több idő, meg több várakozás lesz a várótermekben, de mindig a megspórolt ezresekre gondolok. A lista meg hosszú. Több "régi" csajjal konzultálok rendszeresen, állati miket tudnak, miket hol kell kérni.
Ha ebben segíthetünk, írjatok.
Ja, még egy Dévais tanácsom lenne: Ez a másolás téma tényleg állandó gond. Amiket én vittem neki, mindig mindenről másolatot adtam, így mindenem megvan itthon, nem ér az a kínos helyzet, hogy be kell mennem elkérni, veszekedni. De, amiket ő csinált (pl. rákszűrés, kenet, klamídia), azokról sosem ad ki semmit. Na azért most bementem, csütörtökön, ami elvileg csak az adminisztrációs napjuk és kiadták gond nélkül.
De, szerintem jobb félni, mint megijedni, minden papír másolásáról és kikéréséről gondoskodjatok időben, amikor zajlik a vizsgálat, ne később kelljen veszekedni. Azt én nem értem, hogy ha pl. kifizetek egy rákszűrést, akkor miért nem egyértelmű, hogy a kezembe adja a róla szóló igazolást? Ez nem meddőségi vagy bizalmatlansági kérdés, hanem éves kontroll, ahogy pl. egy tüdőszűrő is.