Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Votív:mail ment a pocakfájásról,remélem még aktuális(bár örülnék, ha már nem fájna úgy értem a segítség remélem nem késő ezügyben). Szuper, hogy a kínjaid ellenére nem adtad fel a szoptatást!!!!!Gratulálok Neked és ügyeskedjetek továbbra is!!

Barjuli: dr. Bardóczy a pácienseit dr. Tasi Róbertnek adja át, ha szabin van, próbálkozz Nála, gondolom, ha jóba vannak hasonló gondolkodásúak és nem fogsz csalódni.

Oxigen: gyomorgésre Rennie vagy Antagél használni szokott, amúgy én is hánytam a 36. heti gyomorégés miatt, ami a baba leszállásával alábbhagyott.

Mindenki: aki úgy érzi mozgásra vágyik, nagyon jó baba mama torna van a Kondorosi uszi mögötti tornacsarnokban kedd, csüt 10-kor. 1 órát a mamák tornáznak és a babák kószálnak, majd utána őket is átmozgatjuk. Mi már lassan 1 éve járunk, nekem jót tett és erősít amire szükség van a babák és kocsik emelgetéséhez.
10 alk. 6000 Ft 2 hónap alatt kell lejárni a bérletet.

Sajnos kb hetente tudok csak netezni, lehet, hogy van olyan válasz ami már késő bocs!

Jó babázástCili és Bercike (13 hó)Kép
bcickany

SziasztoK!

Oxi!
Én kiállítóként vettem részt pár kismamabörzén Kép Rengetegen vannak főleg a délelötti órákban.Börze mindig óraátállításkor van(tavaszi biztosan,akkor mindig hamarabb kellett kelniKép )
Én az utolsó pillanatokban vásároltam a csajszinak,mert időm nem volt rá hogy bababoltokat látogassak Kép
Ki is voltam akadva hogy apámék mennyi mindent vettek

Votiv!

Mi is küzdünk a koszmóval,de most kipróbálom Bori tanácsát.

Bori!
Milyen babaolaj volt amivel kented Ábel fejét?
Vagy teljesen mindegy?
Csecsemőkortól fölfele érdekelnének a bogyók.A listádat el tudnád küldeni mélbe?A címem: viranka@freemail.hu.Előre is köszi.

Neet!
Mírának a húgom(szintén Eszter)ahogy hazajöttünk a kórházból rögtön megmutatta a tükröt,mint a világ egyik legfontosabb tárgyát(szerinte Kép Kép ).
Néha megállok Vele a tükör előtt és tetszhet Neki mert mosolyogni szokott Kép

Clau!
Nekünk az Flp Activator-a vált be.Ahány kiló annyi csepp.
Laktoherb tea segíthet ,mert abban van édeskömény és állítólag az jó a fájós pocaknak.De hallottam már az ellenkező hatását is,hogy attól fájt a baba hasa.Míra a paradicsomot nem bírta sajna.Én meg majd megvesztem mert imádom.
köszi a köszöntéseket.
Vera

KépKép
viranka

húú, de lassan hoztam össze ezt az írást, Oxi közben be is előzött ahasmasszázzsal, ugyanarról beszéltem én is Kép
tényleg kimaradt a meleg fürdő
benne 1-2csepp édeskömény és ánizsolaj (mézben v tejben feloldva) és csodálatosan megnyugszik
ha nem is pukizik utána egyből, legalább nyugodtabb
akkor a mama is megkönnyebbül Kép

votiv 8)
votiv

Votiv, hogy Te miket nem tudszKép
tejcivel hogy allsz?

Kép
babarozsa

köszi a koszmóügyi tippeket is
mi is olajozzuk/mosdatjuk/fésüljük (tegnap óta) Kép

Cili! Bercinek iszonyú édes pofikája van, és mennyit változott a profilodban lévő kép óta! Kép egyre szépül, egyre nagyfiúsabb Kép

votiv 8)
votiv

Bab, köszi a kérdést, sajna még mindig kevés, pedig fejem is ezerrel, meg folyton szoptatok, aztán kenem is szoptatós olajjal a cicit, iszom mint gödény (persze szoptatósteát is), folyton csak heverek, és még semmi Kép

votiv 8)
votiv

bocs, hogy lebaboztalak, Babarózsa Kép

votiv 8)
votiv

urtica urens?
ricinus?

nyugodtan lebabozhatszKép

Kép
babarozsa

gyerekek, itt nincs moderátor, aki összenyomná az archívot? vagy tavaly május óta nem járt erre?

votiv 8)
votiv

azert Isti nem panaszkodik? vagy igen?Kép

Kép
babarozsa

Votiv!
Én úgy tudom, hogy nem biztos, hogy jó, ha az ember "iszik mint a gödény", hogy tejci legyen, mert ellenkező hatást is kiválthat (kevés tej)! Azt olvastam jobb inkább eleget inni, de annyit, amennyi még jólesik!
Jó kis ellentmondások vannak szoptatás témában, mi? Én nem is tudom követni!
ildi76

Ildi, irok valaszt

Kép
babarozsa

Helló Lányok!

Ezen a pálinkás kenyéren olyan jót nevettem, hogy Neet biztos azért titkolózik! Kép Kép

Amúgy Moosejaw egyelőre nem aggódom az anyós miatt, eddig nem sok vizet zavart, ő lent van én meg fent és külön bejárat van, meg minden, olyan mintha a szomszédom lenne. Mondjuk félek attól, hogy a kisbabától majd megbolondul és osztja majd nekem az észt, még nem tudom akkor mit csinálok, de majd kitalálok valamit. Kép És a lakás miatt megéri, hogy egy házban vagyunk velük, mert itt Pesten máshogy nem tudtunk volna családi házba költözni, sőt örülhettünk volna, ha egy kis másfél szobás lakást valahogy megkaparintunk magunknak, így viszont egy szép nagy lakásunk van 4 kicsi szobával, hatalmas nappalival nagy konyhával, szóval ezért hajlandó vagyok elviselni néha egy-két kellemetlenséget.

r
ruzicsky

Babarozsa,
Kb akkorra lesz akkora a pocaklakó, hogy már veszélyes lesz vele fent lennem. Nekem van egy csúnya csípőbajom (anno a szülészorvos "jótéteménye"), és attól fél az ortopéd orvosom, a háziorvosom és mindenki, hogy egy erősebb mozdulattal a babó "ki- ill. szétrúgja" a csípőm. Ez fekvéssel állítólag jobban karban tartható, illetve kisebb az esély. Tulképp nem nagyon akarta az ortopédusom, hogy szüljek. Már most is sűrűn érzem, ahogy csúszik szét a csípőm, egyre nehezebben mozgok és mivel ketten vagyunk ilyen bajjal Magyarországon, nem is nagyon tudják mi a teendő, egy határig mindent rámbíznak. Kép
Ezt a Csalogány utcai diszkontot megnézem magamnak, csak kaparintsam végre vissza a kezemhez az autóm! Kép

Köszönöm a többi tippet is!

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

Jaj, nagyon édik ezek a gyerkőcképek! Kép Kép

r
ruzicsky

Oxigen,
sajnalom, nem tudtam!
akkor nem is szulhetsz siman? bar ezek utan ez mar nem nagy gond...

Kép
babarozsa

talan akkorakat nem rug...es ugyebar ottvan a lengescsillapito is, de nyomhatja szet a csipodet, ez igaz
drukkolok mindenesetre
beszeld meg vele, hogy finoman mozogjon

Kép
babarozsa

Oxigen!
Csatlakozom Babarózsához beszéld meg a babával a dolgokat.
A csalogány u.42/a-ban van a bolt.Nagyon nehéz észrevenni(pedig akárhányszor találkoztam a tulajjal mindig hívott és mondta hol vannak)Készülj fel nagyon kicsi a hely,de minden van és tényleg olcsóbban mint máshol és rengeteget beszél
Én nagy hassal szülés előtt kb 2 héttel a Batthyány téri metrótól gyalogoltam,ráadásul 40fok melegben Kép
Kis Sün!
Igen én is Vera vagyok és Egerben éltem életem első 10évét.

Altatódal:Míra a Bunkocskát is szereti Kép Kép
de legtöbbször saját költeményeket éneklek Kép
Vera

KépKép
viranka

en meg kedvezmenyt is kaptam...es ajandekot a boltbanKép
persze sokat vasaroltam
de tenyleg minden van, es meg hazhoz is szallitjak, ha igeny van ra
gondolom meg is rendelnek dolgokat

lanyok, nem tudtok egy jo helyet ahol szep babapledet lehet kapni?
nem azt a most divatos polart, vagy egyik oldala pamut, masik polar
olyan mar van
olyan regi hagyomanyos kene
mondjuk a Brendon katalogusban lattam szepeket, de biztos horror az ara

Kép
babarozsa

Babarózsa,
Én a MegaToysban vettem most hagyományos babaplédet, teljesen leárazva, kifutó modell, nagyonolcsón Kép Néha érdemes körülnézni ott is, vannak néha egész meglepő akcióik Kép

Persze megbeszéltem én már a babóval, nem is nagyon bátja, de a súlya is húzni fogja az amúgy sem egyszerű szerkezetet Kép Nem lesz gond, azt tudom, bízom benne és magamban is, de jobb, ha minden időben megvan. Előtte azon szurkoltunk, hogy egyedül legyen, mert kettőt semmiképpen nem engedtek volna az orvosok esély meg volt rá, mert van is a családban. Ezt is sikerült megbeszélnem Kép De nem is érdemes beszélni róla, mindenkinek megvan szerintem a maga baja... Kép

Oxigen

KépKép
oxigen
Györköny

jah, de az kint van a feneben...
a Soroksari uton?

mindenesetre drukkolok!

Kép
babarozsa

Köszönöm mindenkinek a válaszokat, arik vagytokKép
Ma akkorát kakilt, hogy a háta is kakis lett, azóta jól van. Amikor eszik rengeteg levegőt nyel, olyan kis mohó, imádja a hasátKép Közben elalszik, és alig lehet büfiztetni.
claudia

A szélcsövet én is kipróbáltam, nagyon jó volt, tényleg akkorát lőtt nálunk isKép
Végső esetben az is jó, de azért nem minden nap.
claudia

hol lehet kapni ezt a szelcsovet?

Kép
babarozsa

NEM pálinkás kenyerezünk. Hüjék... Kép Kép

Clau, mi a hasunkra juttatjuk a nagyját a kaksinak, de hogy hogyan..????
Egyébként nekem is nagy ? volt a böfi, mert amikor olyan jól bealudt, pont emiatt ébred fel, vagy ébresztem, h böfizzen, de ha jól van, úgyis hamar visszaalszik.

Oxigen!
juj, nem lehet kellemes. És fáj is? Vagy terhesség előtt nem fájt?

Ildi!
Az egész gyerek dolog egy hatalmas ellentmondás-halmaz. Sajnos, nem egyértelmű semmi. Vagy nem sajnos? Így legalább midnenki maga fedezheti fel a nagy dolgokat az életben, nem?
Kép
neet
neet

Ja, mellesleg észrevettétek hogy lassan átmegyünk friss szentimrés kismama topicba? Aki néha betéved, itt mentegetőzik, h a H-ról kérdez. Mondjuk mindegy, de aki még előtte áll, azt biztos más is érdekelné mint a már kibújt babák problémái...
Én bocsit kérek, és gyertek, kérdezzetek nyugodtan.
neet
neet

Tessék Neet én kérdezek! Kép

megnéztem ezt a börzefigyelőt itt a babaneten és két felsorolás van, babaruha börze és babaruha vásár, mi a különbség? tudom, hogy tudatlan vagyok, de csak sejtéseim vannak. Valaki világosítson fel légyszi!

köszi

r
ruzicsky

Ruzi!
Uhh, megfogtál. Arra céloztam, h az ilyen baromi tapasztalt embereket mint én, kérdezhettek a H-ról, tapasztalatokról, stb. Kép
Erre most pont nem tudok felelni, be kell látnom. Viszont a rózsaszín szoba a kék mellett van, és... na, ilyeneket tudok ám! Kép Kép
neet
neet

át ne menjetek friss Szt. Imrés topicba, mert kinyírok mindenkit!!!!! Kép

Moos! nekem Tunézia nagyon bejött, mert k. jó szállásunk volt. ha csak a hotelban és a tengrparton maradtunk volna, az se zavar. tehát nem akartam visszafordulni. Egyiptomot majd a sors dönti el! a párom most közölte, hogy júniusban még el kéne mennünk mégis Horvátországba. :/ azért 2 hóval a szülés előtt 800 km-es út...

ancsipancsi

a vasarban lehet, hogy nemcsak kiskereskedok vannak, azaz nemcsak Te viheted el a kinott ruhakat, hanem nagyobb cegek is
de nem vagyok benne biztos

Kép
babarozsa

Én is arra tippelek, hogy a vásáron esetleg inkább cégek vannak, új ruhákkal és nem használt holmik, de ez részemről is csak tipp. Ezért is kérdezem. Na majd kiderítem, mert lesz egy vásár a környékünkön jövő hét szombaton, megnézem majd mitől vásár a vásár. Kép

r
ruzicsky

Sziasztok,

Claudia: bocsi, hogy nem írtam, hogy két féle tea van, mert tényleg van egy ami rögvest adható, a másik pedig csak később... Mindegy nem fog kárba veszni, hiszen pikkpakk 4 hónapos lesz Erikbaba. De azért bocs még egyszer. Maszírozás tényleg biztosan jobb.

Votiv: Hát én is sajnálom, hogy nem szóltam neked, bár nem is sejtettem, hogy neked vannak kapcsolataid arrafelé...:-)) Nos, most már tényleg mindegy, mert nem hiszem, hogy a tök jó fej rendes dokimmal ki akarok babrálni. Hiszen Ő nagyon lelkes és többször hivott már a saját mobiljáról a leletek és egyéb dolgok miatt. Másrészt egy fillért sem kér.
Azért köszi, hogy ilyen aranyos vagy és segítettél volna.

Babarózsa: igen úgy néz ki, hogy a Kútvölgyi a befutó. Ugye az is van olyan jó, mint a Szt.Imre?

Bogárka: az, jó, hogy járhatok a Tétényibe tornára, mert a másik pokoli messze van heti szinten eljáráshoz. Beutalót kaptam, csak más kórház pecsétje van rajta. No, de sebaj...Én még nem tudom mikor kezdem, de ha te bekapcsolódsz hozzánk február közepén akkor úgyis találkozunk. Jó lesz... Hát, igen tényleg szülhettünk volna együtt, mert nekem az időpontom június 23. Szinte teljesen egyidősek lesznek bébicskéink. Ez szuper. Tényleg hogy vagy?

Más: nektek volt olyan, hgoy este akkora volt a hasatok, mint egy ház, reggel pedig olyan kicsike, hogy megijedek, hogy merre is lehet a baba. Néha komolyan félek, hogy felszívódott... Tudom, hgoy ez képtelenség, hiszen már "nagy", de mégis... Reggel az összes ruhám jó rám, estére pedig kinövöm őket. Hát eléggé furcsa.

Ti hallottatok már arról az új fürdető eszközről, ami állítólag hasonlít az anyaméh formájára és imádják a babák. Valami Tumby tumb a neve. Szerintem nem jól irtam. www.kiskaloz.hu cimen lehet utana nezni. Ott csupa jókat irnak, de kiváncsi lennék anyukák és babák véleményére is. Mert nekem nagyon tetszik és ha tényleg jó, akkor inkább olyat vennék bébibabámnak.

Van olyan, aki terhesség alatt hallgatott babazenét és most a babáján is le tudja mérni, hogy tényleg szereti-e?

Hát ilyen és hasonló kérdések ezrei forognak a fejemben.

Mindenkinek szép hétvégét és jó babázást...

Johanna

Kép
Kép
johanna1975

Johanna!
Hát ez a Tumby tumb tök olyan mintha egy vödörben lenne szegény gyerek! Szerintem újszülöttnek nem túl jó, mert nem hiszem, hogy a gerincét ez nem terheli! Meg én félnék, hogy belecsúszik vagy valami, szóval nem tudom! Mindenesetre érdekes találmány!

Ildi(39)
ildi76

Ildi, nekunk vodor van, allitolag imadjak, hasfajasra is jo
es csak par percig furdeted ugyis!
aztan lehet, hogy rohanunk majd egy sima kadertKép

Kép
babarozsa

Ruzy: a kismamason rengeteg hasznalt ruha volt, foleg az, de egy soron voltak ujak, meg pelenka, babaapolasi cegek, kokuszmatrac, babakocsi stb.

Kép
babarozsa

Johanna, szerintem jo a Kutvolgyi is, az az egy, hogy nincs ikea szoba, es nem annyira alternativ a hozzaallas, hogy masszazsolaj, stb.
De ez a szulesznotol fugg!
De bababaratnak mondhato, nem viszik el rogton a bebit, ha minden ok, szorgalmazzak a szopit, szoval eleg rugalmasak!

Kép
babarozsa

Johanna!
Oké, akkor majd megbeszéljük a tornát!
Ne aggódj, nekem is volt ilyen reggel kicsi has-este pocak érzésem, amikor elkezdett növögetni a hasam (ez ugye most nálam kicsit korábbra esett, merthogy második).
Egyébként köszönöm a kérdésed jól vagyok, Petra úgy néz ki leszokott a szopiról, így már csak egy babát táplálok - legalábbis testileg, mert a lelki kaja, most nagyon nagyon kell neki. Bújik, szeretget, de szereti a tesót is, csak úgy ölelgeti a pocakot Kép
Vödör: én is láttam ilyet hirdetni, csak nekem az volt vele a dilemmám, hogy mi van a köldökcsonkkal. Merthogy tudomásom szerint, amíg az meg van, nem merülhet vízbe, tehát az elején kell a kád (Petrának elég sokára esett le).
Egyébként nekünk nagyon bejött az anatómiai kád - mintha egy kis ülés lenne benne, olyan, így nem kell külön kéz a baba tartásához. Ára kicsit húzós, de nekünk megérte, rögtön úgy ment a fürdetés, mint a karikacsapás Kép.

Üdv: Bogárka (17+1)

Bogárka
KépKép
KépKép
bogárka75

Johanna!
Ilyen velem is volt, este büszkélkedtem, mekkora a pocak már, reggelre meg eltűnt. De nyugi, csak hátraúszott vagy mi. Kép
Vödör? Próbálok képet feltenni, de én nem használom.
neetKép
neet

van még 2, asszem, én is itt láttam ezeket először
KépKép
neet

ez bazi jó kép!!!! milyen édes gyerkőc!!!!!! Kép

ps. napok óta keményen hányingerem van (még du., este is), + szédülök. semmihez nincs kedvem, csak itthon maradni.

ancsipancsi

de aranyosKép

Kép
babarozsa

jé, ez a 300. hozzászólásom. te jó ég, lassan leállhatnék már, mi? Kép
neet
neet

lathatoan elvezi...Kép

Kép
babarozsa

júj de édi!

ancsipancsi

Sziasztok,

Johanna, ne aggódj a hasméreted miatt, nekem is jóval kisebb reggel, mint este. Tudod, napközben belemegy, amit megettél, meg el is fáradsz, és az izmaid kevésbé tartják. Nekem pl. kismamatorna után is kisebb. Persze nem hasizmozunk, csak mozgok egy kicsit. Nagyon jót tesz amúgy.
Ancsi,
szegény, most kezdôdik a tánc. Pihenj, amennyit csak tudsz.
Moose,
próbáltátok a kiságyba való fejvédôt? Nekünk van, nem nagy, de hasznos. Ábel is mindig nyomja a fejével a rácsokat. Mindenféle vastagságút/magasságút lehet kapni, a mienk IKEA-s, nem volt drága. Úgy emlékszem, az ágynem?vel együtt adták.
Viranka,
sajna a bogyókat nem tudom fejbôl, és le sincs írva, de ha megmondod, mire kell, megérdeklôdöm, mi kell. Kép Most jut eszembe, az Édesvíz kiadónak decemberben jelent meg egy könyve "Gyermekek gyógyítása homeopátiával" címmel, abban minden benne van. (Városmajor utca alján van a boltjuk). Mondjuk, mióta megvan, még nem használtam (hál'istennek nem kellett), de a hoeopata orvos pót-anyósom nagyon ajánlotta.
És koszmóra tökmindegy, milyen olajat használsz. Én mandulát tettem a fejére, meg sokáig a fürdôvizébe is. Avocado, jojoba, meg az összes bázisolaj jó a célra. Gondolom a Johnson's is, de azt elvbôl nem használok.
Bori
lakibori

jó ez a vödör, hehe
de mi ma a normál kiskádba se fértünk már bele (Isti eléri lassan az 5 kilót is, így 5 hetesen...)
szóval csak az az egy gond lehet vele, hogy rövidtávú befektetés Kép különben jópofa

Neet, nehogy leállj!
mesélj, mizujs felétek?
képzeld, Istók ma is átaludta az éjszakát, most már reggel hatig
hajrá csak így tovább
én hülye meg elkezdtem aggódni, hogy a gyerek nem eszik

papa elment bulizni
én meg úgy döntöttem, hogy akkor én is bulizok
rendeltem sushit, azt fogom jól bevágni, nyamnyammm

Johanna! biztos jó kezekben vagy, úgyhogy egy percig se bánd, hogy nem az imrében szülsz
Babarózsa mellett Te is a mi egzotikumunk leszel Kép
babazenét nem hallgattam, de van 2-3 zeneszám, amit a gyerek egyből megismer, azokat rengeteget hallgattam pocival, és most meg becsukja a szemét, és megnyugszik (persze el nem alszik) ha meghallja
az egyik Eva Cassidy-től a Songbird, gyönyörű dal
a netről töltöttem le neki mindenféle babás zenét
hát azt a dilinyós altatós is imádja, tudjátok, ami minden felhúzhatós műanyag vacakból szól
fene tudja, mi van benne, amitől így odáig vannak érte a kölkök
tehát sommázom: szerintem megismeri a zenét, vagy legalábbis tetszik neki Kép

Bori, helyes, egyetértek, no-Johnson's! én maradtam a körömvirágolajos kenegetésnél, épp az volt kéznél, koszmó félig kiirtva, és még dolgozunk az ügyön

Jucus, a füle mögött sajnos kipállott vagy bepállott vagy mi, de már rendbejött, borogattam, és kaptunk rá kenőcsöt is
tanulság: jobban oda kell figyelnem a mosakodásnál, nem csak úgy tessék-lássék aztán pancsipancsi Kép

votiv 8)
votiv

Ildi, én is olvastam, hogy a túl sok ivás sem jó
hát nem is erőltetem
valahogy már szopi közben olyan szomjas leszek
pláne ha hallom, ahogy cuppog a kismanó
utána legördítek pár deci vizecskét

Neet, bocs a pálinkázással való gyanúsításért Kép
majd ha már nem szoptatunk, azért koccinthatnánk egyet! ;o)

votiv 8)
votiv

Sziasztok!
Kérdés: Ti milyen töltetű ágyneműt használtok, illetve vettetek a babónak? Nekünk egyik rokonunk varrt takarót, de tömény műszálból! Úgy tudom az nem nagyon jó, mert bemelegszik a baba! Nem tudtok olyan helyet, ahol méretre vágnak gyapjú ágyneműt? Ezek az előre gyártottak olyan drágák, meg, ha olyat veszünk, akkok a huzat sem lesz jó hozzá, ami most van! Vagy használjam a műszálast? Mi a véleményetek?
ildi76

Ancsi! ide hallom, hogy dübörögnek a hormonjaid Kép
szegénykém, én is bazi hányingeres voltam
de te legalább tudod, mitől van
én azt hittem sugárbetegséget kaptam Kép
cocculine-t próbáltad? nekem elmulasztotta a hányingeremet
az édeskömény-tea is jó rá
de a legfontosabb, hogy pihenj, lazíts, és bízd meg a párodat azzal, hogy kényeztessen Kép

votiv 8)
votiv

Ildi, szerintem ezzel nagyon ráérsz még
a mi ágyneműnk ott porosodik egy sarokban
a párna ugyanis ilyen picókának szigorúan tilos bizonyos ortopédiai okokból
a takaró meg orbitálisan nagy rá, pedig ez a bolti etalon méret (megőrizzük, eltesszük, majd 2-3 év múlva elővesszük)
szóval most egy pelus a "párnája", ez van az arca alatt (néha naponta többször is cserélni kell, mert teleköpi)
babaplédecskével takargatjuk be (nekünk poláros van, de szerintem nem olyan gáz), vagy hálózsákot adunk rá és akkor pléd sem kell
és a matrackáján van egy pamut gumis lepedő
szerintem még bő 1 évig, de tán még tovább is jó lesz neki ez a konstrukció
a műszálat meg felejtsd el, ha lehet

hűűű de ráérek, mindenbe belepofázok
na de most eldugulok Kép

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?