Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok,
Eveka sajna zuglói gyerekorvos ügyben nem tudok segíteni mert nekünk a dokinénink kispestről jön.Ő volt a férjem gyerekorvosa és így vállalt minket is.Körzetileg mi a csertő parkhoz tartozunk,ott tudok vkit de nem biztos,hogy ő mindig ki tud menni.Szerintem az nagyon fontos,hogy olyat találj aki házhoz megy mert az első időkben(meg egyébként is)kényelmesebb ha a picit nem kell öltöztetni,vetkőztetni,várni stb.
Ez az én véleményem,sajnálom,hogy komkrétan nem tudtam segíteni.
Az anyasági támogatáshoz 4 pecsét kell,nem feltétlenül csak a védőnőtől,hanem összesen a dokiddal együtt.
Ma lemostuk a babakocsit,tök szép lett!Ja és egy csomó gyerekruhát összepakoltam amit holnap elviszek anyuékhoz.Jól kiürítettem a szekrényeket,ez is vmi.KépTombol a fészekrakó ösztönömKép!
Hétfőn jövök,addig is jó hétvégét mindenkinek!
Ja,köszönöm a homeós listát!!!!!!!!!
nyetus76

Eveka!

A dr. infón tudsz keresni orvosok között legalább annyit, hogy melyik van közel, de tapasztalatom egyelőre nincs a témában. http://drinfo.eszcsm.hu/index.php?oldal=sz_h

Még én sem tudom, hogyan legyen, mert elvileg a közelben ahol a védőnő van én X. kerületi vagyok, ott van gyerekorvos is, de semmit nem tudok róla, hogy jó-e vagy nem stb. Én igazság szerint eddig még nem is gondolkodtam ezen, de lehet, hogy kellene.

r
ruzicsky

Brigo
Bocs, hogy előre öregítettelek. Természetesen Evekának szólt a köszöntés!

Zsana
A baba TAJ száma egyenlőre ugyanaz mint a tied, csak nem 0-val kezdődik hanem 8-al. Én babonából tuti, hogy az egész fejlécet üresen hagyatom majd, aztán az ha megszületik a baba, majd kitöltöm és apával kiváltatom, amíg mi kórházolunk. Ezt már jobban rá merem bízni, mint a recept felíratást.
Barátnőm lediktálta miket írassak fel, bár gondolom a védőnők, gyerekorvosok ezt amúgy is tudják. Ő, mint 3 hónapja gyakorló anyuka friss tapasztalatokkal a következőket javasolta:
- hintőpor
- popsikrém, nagy adag gyógyszertári, kikeverős
- 70%-os alkohol
(náluk a baba köldöke nagyon érzékeny volt a 70% alkoholra és a védőnő 2%-os szalicilos alkoholt írt fel nekik)
- fürdetőkrém (Unguentum Hydrophilicum Noniucticum) - na ez recepre 100-200 Ft, recept nélkül 800-900 körül van
- A vitaminos olaj
- D vitamin (téli babáknak állítólag kell)
- Konakion K-vitamin (ez is kell talán egy héten egyszer)
- steril mull-lap (3-4 csomaggal jó ha van otthon)
- Gernicid-C lázcsillapító (jó ha mindig van otthon a babának lázcsillapító)
- Betadin fertőtlenítőszer

Emelett jó ha van otthon orrspray, amiből a Flui Mare a legjobb, de ez már recept nélküli.

Eveka
A Ceptrat néztem én is ki. Szerinted nem késő így a 35 hét közepén jelentkezni náluk. Nem kell előre valami vizsgálatot csinálni?
Nálunk főleg a párom szorgalmazza ezt az őssejt tárolást, de én se vagyok az elrontója. Soha nem bocsájtanám meg magamnak, ha tényleg ez mentené meg az életét.

Timka
timka

Brigó sajna az a kiságy három gyerköcöt nem bír ki, én még azt is kétlem hogy akár egyet elbir. De a képen jól nézett ki. Kép
menjuss

Timka
Csak kiegészítésképpen: Hexaclorophen hintőpor kellKép

Nekem gyerekdoki ügyben is szerencsém vanKép
Én ugyanezen a lakótelepen nőttem fel, mint ahol most is lakunk, csak egy háztömbbel hátrébbKép A gyerekdoki is itt rendel, a szomszéd lépcsőház földszintjén. Én is hozzá jártam, majd 20 évig, nekem magától értetődő volt, hogy Kristófkát is hozzá fogom majd vinniKép A védőnő is ott tart csecsemőtanácsadást keddenként, mondta, hogy majd valamelyik kedden menjek be hozzájuk, és a doki felír mindenféle szükséges cuccot.
Hogy fizessek neki?? Ez meg se fordult a fejemben.

Amúgy ismét felpörgött napom voltKép
Reggel kutyadokinál voltunk, oltást kapott a kutyusom. Utána felporszívóztam az egész házat, felmostam, lencsefőzit főztem, elmosogattam, elpakoltam a kisruhákat, kimostam a maradékot, még 2 adag volt, kiteregettem, levittem a kutyusomat sétálni, szegényke hányt meg ment a hasa, a doki szerint az oltástól.
De már kész is vagyok mindennel, nem tudom miért nem tudok nyugton maradni a fenekemen, olyan kis felpörgött vagyok mostanság, nem tudom mitől, biztos attól, hogy boldog vagyok, hogy Kristófka végre sokat mocorogKép
Amúgy annyira el se fáradtam, még a derekam se fáj, csak majd estére fogKép De ma már semmit se csinálok, eszek, fürdök, lazsálokKép

Babus

Kép
babus2005

Ruzicsky
Köszi ezt a dr.info-s linket! Te egy kincs vagy nekünk! Kép
zsana75

Eveka
ÍrtamKép

Kép
babus2005

Köszi Zsana, örülök ha hasznomat veszitek. Kép

amúgy ezt a dr.infot érdemes nézegetni, mert sok hasznos info van rajta, pl. az is, hogy egyáltalán az EÜ rendszer hogyan épül fel, milyen szolgáltatás jár, hova lehet fordulni stb. Keresni lehet az ellátóegységekre, háziorvos, gyerekorvos stb, meg benne van pl. hogy milyen szakorvosi ellátáshoz nem kell beutaló, pl. a nőgyógyászat is ilyen.

Szóval szerintem hasznos. Ja, amúgy telefonon is lehet tőlük kérdezni, hogy mi hol van.

Eredetileg úgy tervezték ezt a dr. infót, hogy betegség esetén is segítsen, mondjuk felhívod őket ha fáj a fejed és megmondják mit vegyél be stb. De úgy tudom ezt a részét nem fogják megvalósítani, mert állítólag sokba kerül. Kép

r
ruzicsky

Jóreggelt!!!
Jelentem kialudtam magam és a párom is hazajött már egy fél órája, nem is emlékszem mikor volt ilyen korán itthon!!!

Zsana,
igen, sajnos én is ezt olvastam, hogy ami genetikailag kódolt, az ellen úgysem lehet mit tenni, és vsz. nem gyerekkorban fog előjönni, tehát ezért sem siettem az őssejttel, majd a következő gyerek idejére talán már okosabbak leszünk ezen a téren is!!!

Ruzicsky,
én a kerületi mamák fórumára írtam, és ott ajánlottak dokikat nekem, nagoyn rendesek a mamák!!!

Timka,
köszi a gyógyszertári listát, hasznos lehet, de nekem azt modnta a védőnő, hogy csak ha megvan a gyerek és a TAJ száma akkor fogja a doki felírni, előre nem szokták, talán ennyit azért apa is el tud intézni, amíg mi "nyaralunk" a kórházban!!!!

Babus,
óvatosan a pörgéssel, nem kéne túlzásba vinni!!!
Na ma Ubul is pörög ezerrel, ahogy emgjött az apja jól meg is rugdosta örömében!!!

SZaladok főzőcskézni, mert nem lesz mit enni a vendégeknek!!
További szép napsütéses napot Nektek, és sokat írjatok, majd este még benézek!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Babus
Köszi, tudtam, hogy valami hasonéó a neve, de nem tudtam, hogy kell írni.
Amúgy azt olvastam egy könyvben, hogy a hintőpor nem jó, mert az apró kis porszemecske árthat a babának, ha belélegzi. Ezt eddig sehol nem hallottam... majd vigyázok, hogy csak a kis fenekére meg puncijára tegyek belőle és köze nem lesz az arcához. Ha meg valahogy mégis beszívja úgyis egy kerttőre kitüsszögi. Olyan aranyos a barátnőm gyerkőce is, amikor tüsszög. Állítólag nekik így tisztul az orruk.
Jajj, már nagyon várom a február közepét, hogy végre magamhoz öleljem, érezzem a finom babailltos bársonyos bőrét!!! Azt hiszem nagyon el lesz kényeztetve a kis csaj.
Én is nagy mosásba vagyok. Tegnap a párom tök jókat nevetett, amikor meglátta a pöttömnyi zoknikákat, bodykat, rugikat. Hogy hogy vasalom ki még rejtély, mert a vasaló nagyobb mint a ruci...

Kérdés, azokhoz akik már vettek málnalevélteát: Ti kaptatok filteres kiszerelésüt? mert én csak ömlesztettel találkoztam, abból vettem két tasakkal. Menniyt kell egy nap inni?

Timka
timka

Tamesz
A gyerek TAJ száma, ahogy emlékszem nem két-három nap. Tavaly előtt szült az egyik barátnőm és tök sokára kapta meg. Talán egy hónap is eltelt. Ezért szokták átírni a 0-t 8-ra.
És addig mit pakolsz a gyerkőcre?
Amúgy tök jó lenne, ha egy dolgot mondanának a védőnők.
Barátnőmnél a védőnő írt fel mindenféle receptet, nekem azt mondta a védőnőm, hogy majd a gyerekorvos írja fel. Ha ezek után a gyerekorvos nem adja a kezembe a recepteket, akkor nagyon mérges leszek.
Úgy tudom, hogy már azelőtt kell gyerekorvost választani, hogy megszületne a baba. Ha nem vagyok olyan szerencsés helyzetben mint Babus, és senkit nem ismerek, akkor szerintetek mi alapján érdemes dönteni?
Megkérdeztem egy házban lakó 8 éves gyerekes anyukát, hogy mit gondol a körzeti védőnőnkről. Erre azt mondta, hogy egy angyal, tündéri. Neki lehet, de nekem nagyon nem jön be a stílusa. Kérdeztem, hogy gyerekdokinak kit javasol, mondott valakit, de lehete ugyaez lesz a szitu vele, neki bejön, nekem meg nem. Szóval még csak arra se tudok hagyatkozni, akit más javasol.
Jövő héten megnézem ezt a homeos gyerekorvost, megtudakolom tőle, hogy ő házhoz jön-e, ha nem keresünk mást. Néztem a Ruzicsky által felrakott honlapot, tényleg hasznos. Köszi!

Timka
timka

Valaki kérdezte, hol vannak olcsó babacuccok!
Most nézegettem a legújabb Tesco-s reklámújságot. Én ugyan nem szeretem a Tesco-t, de ezt talán érdemes lenne megnézni, jövő szerdától, 19.-étől van az akcióKép
Hosszú ujjú body 299Ft,
Disney-mintás kisbody 599Ft,
plüss rugdalózó 999Ft,
3db rugdalózó egy csomagban 1999Ft,
hálózsák 699Ft,
plüss sapka 299Ft,
plüss kiszokni 299Ft.
Meg van még kiságy, utazóágy, bébihordozók, akciós babaápolási cuccok, kiskád(1190Ft-ért)szoptatós melltartó 1999Ft, meg minden másKép

Szerintem kivételesen ide mi is elnézünk majd jövő szerdánKép

Timka
Ez a Hexaclorophenes hintőpor kizárólag a köldökellátáshoz kell. Fertőtlenítő és szárító hatású, hogy minél előbb leessen a köldökcsonk.

Egyébként, miért kell tenni a popsijukra és lányok esetében a puncijukra hintőport? Mi ezt a kórházban maximálisan ellenezzük. Hisz azért van a popsikenőcs. Hintőporral csak tovább szárítanád a popsiját. Max. fürdés után a hajlatokat, hónalját, nyakát érdemes behintőporozni. De azt se feltétlenül.
Dehogy peluson belül? É biztos nem fogom behintőporozni.
Képzeld csak el, mi lesz a hintőporból nedvesség(pisi, kaki) hatására? Az a trutyi aztán minden, csak nem egészséges.

Babus

Kép
babus2005

Babus!

Ez minden Tesco-ra érvényes, amit írtál? Én is gondoltam a Tesco-ra, de az én párom nem hajlandó odavinni, mert hozzánk a Fogarasi úti van közel, de az a legrosszabb itt pesti viszonylatban, a párom még a kocsit sem hajlandó a parkolóban hagyni. Már javasoltam neki olyan megoldást, hogy ő megvár a parkolóban amíg én bemegyek és megnézem van-e rugi jó olcsón. Vagy elmegyek tömegközlekedve. Kép Bár az nem olyan jó móka.

Én nem fogok hintőport használni a popsira, mondjuk emlékszem pl. amikor az uncsitesómék születtek milyen szokások voltak, én akkor kb. 8-10 éves voltam. Akkor tettek hintőport és kenőcsöt is, manapság a legtöbben már csak kenőcsöt használnak. Meg az uncsitesómékat arra is jól emlékszem, hogy fürdés előtt bekenték babaolajjal, ma már az sem nagyon szokás, mert ezek az új fürdetőszerek már nem szárítanak annyira. De érdekes belegondolni abba is, hogy vajon amikor nagymamám született, akkor mit használtak. Kép

r
ruzicsky

Babus
Igazad van! Most jut eszembe, hogy a barátnőm azért hintőporozta mert az egyik pelenka annyira kikezdte szegényke combhajlatát, hogy tiszta, eleven seb volt. És tényleg csak akkor rakott rá hintőport, hogy hamarabb gyógyuljon. Amúgy máskor csak a popsikrémet használták. De jó, hogy írtad!

Timka
timka

Ja és én kérdeztem, hogy hol vannak olcsó babacuccok! Kép

r
ruzicsky

Ruzicsky
Nagyon belejöttél a babaruhák vásárolgatásába! Aztán legyen majd elég erőd kimosni, kivasalgatni őket.
Én a múltkor kimostam a 25 textilpellust, amiből sikerült kb. 10-et kivasalni. Anniyra elfáradtam a vasalástól, hogy elnapoltam egy nyugisabb napra. MOst bőszen mosok, de hogy mikor vasalom őket ki?

Képzeljétek, a párom már nyaggat, hogy pakoljam össze a kórházi csomagot. Hétfőn kezdem a 36. hetet és már pakoljak? mondtam neki, hogy a 38. hét előtt én nem rakok semmit össze. Legrosszabb esetben majd a 15-10 perces fájások közt pakolunk!
Hétfőn megyek az első ctg-re! már nagyon kiváncsi leszek mit produkál majd a kisasszonyka.
Beszéltem a szülésznővel is, nagyon tündéri nő, össze is tegeződtünk. Mondtam neki, hogy ez így jó, mert szülész közben nem biztos, hogy menni fog a magázódás.
T.
timka

Hát igen, belejöttem, az a baj, hogy már nem is nagyon tudok másra koncentrálni, csak babaruhákra meg a babanetre, ez már kóros komolyan mondom, főleg, hogy tanulnom is kéne...

Szóval úgy terveztem, hogy ráérek később is mosni, még van időm, de ahogy olvastam, hogy mindenki mos így kedvet kaptam, már ott egy adag a mosógépben. Kép Lehet, hogy nem is rossz ötlet korábban elkezdeni ezt, ahogy írod Timka, hogy később lehet, már nem lesz erőm hozzá.

Meg hát így, hogy belejöttem a vásárolgatásba is még nagyon sok minden hiányzik, hol vannak még a textilpelusok például meg ilyesmik?

Az én párom már most nyaggat, hogy pakoljak kórházi csomagot, pedig még csak 31 hetes vagyok, de azt mondja a párom, most már bármi lehet. Mi van ha előbb jön stb. Mondtam neki most még nem jöjjön, az még nem jó neki. Inkább babonából sem csomagolok a 36. hét előtt Kép

r
ruzicsky

Ruzicsky
Gondolom igenKép De érdekes, hogy pont a budapesti Tesco-kat nem látom a felsorolásban, pedig ha a gyöngyösiben van, kell, hogy legyen a pestiekben is akcióKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

A pelenkákat nem kifőzni kell? Vagy elég mosni, de magas hőfokon?

Tudtok nekem tipett adni ahhoz, hogy milyen kiságyat vegyünk? Elsősorban, hogy bükk vagy fenyő, stb.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Bennem is van egy adag babonaság, úgyhogy én se csomagolok.
Viszont készítettem magamnak egy listát, hogy mit kell majd összepakolni. Pakolásból meg már nagyon profi vagyok, mert eddig rendszeresen utaztunk hétvengént szülőkhöz, úgyhogy ha hirtelen kell maj csomagolni, szerintem 20 perc alatt végzek.
Most kimosom a kórházi hálóingeket is, kivasalom majd őket, aztán megpróbálom nem befogni addig.
Kicsit furcsa dolog ez. Ilyenkor amikor elteszek egy kimosott, kivasalt hálóinget belegondolok abba, hogy legközelebb már csak ott lesz rajtam és olyan megfogalmazhatatlan furcsa érzésem van.
Mikor eljöttünk Karácsony után a szülőktől ugyanez volt. El is bőgtem magam. Mert legközelebb már csak akkor megyünk ha megszületik a kis tücsök. Na ez csak úgy kijött...

Timka
timka

Szerintem a 36.hét körül már ajánlott összepakolni a kórházi cuccot. Legalábbis annyira, hogy egy helyen legyenek.
Nem hinném, hogy két (pláne 10-15 perces)fájás között eszébe jutna az embernek mindent összerakni. Kizárt dolog, hogy abban az izgatott lekiállapotban ne hagyjuk itthon a legfontosabbakatKép
Pláne, ha baj van és sürgősen menni kell, pl. vérzel vagy abszolút nem mozog a baba.

Babus

Kép
babus2005

Köszi Tamesz a tippet, írtam a X. kerületi topikba, hátha tudnak valamit ajánlani.

Köszi Babus, szerintem mindenképpen elnézek majd a Tescóba, hátha lesz valami. Kép

r
ruzicsky

Brigó
A textilpelust minek kifőzni? Vagy te azt használod pelusozásra? Mert akkor oké.
De különben minek? Én csak büfizésre meg a feje alá, és hasonlókra használom majd, ahhoz szerintem bőven elég átmosniKép

Babus

Kép
babus2005

Brigó
A textil pellusra asszem 95 fokos mosás van írva.
De a mi gépünket csak 90 fokosra lehet beállítani. Én elsőre azon mostam, energiatakarékos üzemmódban. De utána elég szerintem ha 70 fokon mossuk.

Mi bútorlapoból készült bútorokat vettünk, a kiságy is olyan lesz majd. Azt olvastam arra figyeljünk, hogy olyan festékkel, lakkal legyen kezelve ami nem árt a babának, a víz, nyál ne oldja.
A tömör fenyő ágyak nagyon drágák ám, úgy tudom!
timka

Babus
Lécci ne rémisztgess minket. Amióta olvastam azt az esetet amit megemlítettél (36. héten halva megszült gyerek) komolyan mondom én is idegbeteg vagyok, ha nem mozog Fannika.
Ő inkább reggel és este aktív, napközben teljesen válktozékony. Amikor nem mozog nap közben alig várom az estét, hogy megérezzem a mocorgását.
A vérzésről meg inkább ne is beszéljünk! én normális, nyugis, gyors szülést szeretnék!!!!! - ahogy mindenki más!
timka

Timka
Nekem is most hozta meg apuci a málnalevél-teátKép, ez sem filteres, hanem ömlesztett. Én se tudom hogy kell használniKép

Most néztem, Babahetek vannak a Tesco-ban, ezért a nagy leárazásKép

Babus

Kép
babus2005

Babus!
Én is csak büfiztetésre, stb fogom használni a pelust. Akkor majd úgy csinálom, ahogy Timka írta, hogy először kimosom 90 fokon, utána meg "normál" módon.

Timka!
Köszi. Azt én is hallottam, hogy mindenképpen kezeltnek kell lennie a fának. Ezért nem akarok csak egy "sima" asztalossal csináltatni. Csak most nagyon elbizonytalanodtan, mert kinéztem egy tök jó ágyat, ami Menjuss szerint vékony bútorlapból van, és úgy elbizonytalandotam.
Íme az ágy:

Kép

Na, azért még várok tippeket!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Timka
Most nem is rémisztgetés céljából írtamKép
Én is nyugis és normális szülést szeretnék, de sose lehet tudni.
Pláne nálunk, ahol még ha eljön az idő, fel is kell száguldanunk Pestre a kórházba. Talán hóakadályok vagy jeges utak lesznek, szóval én nem szeretném az utolsó percre hagyni a pakolászást.

Babus

Kép
babus2005

Ossejtrol ennyi infom van en egy ismeros ajanlasara kerestem meg oket meg nem dontottuk el hogy igen vagy nem. Bocsi hog ykesve de most olvastam vegig. Ezt irtak vissza emailbe nekem.

Köszönjük megtisztelo megkeresését. Önnek a terhesség 32-33. hetének
magasságában
részt kellene vennie egy vérvételen, amikor is
a következo kórokozókra szurik: HIV, Hep B és C, szifilisz, CMV. Szükség
esetén segítünk megszervezni a szurést.
A szerzodéskötésnek nem feltétele a leletek bemutatása, csak igazolni kell,
hogy a szurést Ön elindította. A szerzodéskötéskor átadunk egy
gyujtoszettet, ezt célszeru használni a
vér levételekor. A vért a szülész veszi le, vele elotte egyeztetni kell. A
levett vérrel az édesapának (vagy bármelyik hozzátartozónak) kellene
befáradnia bp-i, vagy miskolci laborunkba.  A tárolás is
ezen a két telephelyen történik. Erre 48 órája van, és ezalatt az ido alatt
4-25 fok közötti homérsékleten kell tartani a vért.

Árak:

A következo opciók közül választhat:
  1.. Fizetés évente: 25.000 Ft gyujtoszett + 95.000 Ft fagyasztási díj,
mint kezdoösszeg, utána 12.000 Ft/év.
  2.. Fizetés elore 10 évre: 190.000 Ft (minden költséget tartalmaz)
  3.. Fizetés elore 20 évre: 250.000 Ft (minden költséget tartalmaz)
  4...0 Ft befizetéssel, havi törlesztéssel (az elso két konstrukcióra
igaz)

Ha bármilyen kérdése van, készséggel állunk rendelkezésére.

Üdvözlettel:

Dr. Balogh István
KRIO RT.
416-7453
414-0140
neszi

Sziasztok!
Én ezt nem értem,nekem havonta kell mennem a terhesgondozóba a 28. hétig aztán kéthetente asszem a 36.héttől hetente,de mivel majd táppénzen leszek két hetente kell mennem.És ott veszik le a vért,méricskélnek,vizelet és ott lesz később az NST is.És nekem nem ő hanem az ott rendelő orvos adja a pecsétet.Már van 4,de mivel februártól két hetente fogok vele talizni,lesz egy csomó.De hogy ezeket a vizsgálatkat megcsinálják a mi érdekünk nem?,úgyhogy eszembe se jut,hogy meg van a pecsét,akkor többet nem megyek.

Nekünk nem jött tescós újság,pedig rá vagyok izgulva.KépRemélem itt nálunk is lesz ez a leárazás.

Egyre gyűlnek a babacuccok,imádom!

Timurr
Vendég

Timurr!

A mi érdekünk, de nekem ezeket a vizsálatokat a nőgyógyász csinálja, vagyis a vérvételre ad beutalót meg ilyenek, a védőnő nem csinál semmit, csak olyat amit a nőgyógyi is csinál, szívhangot hallgat, meg megnézi ő is a vizeletet, vért azt nem nézi, hanem elkéri azt a papírt amit a nőgyógyász csináltatott.

De mindenhol máshogy van, meg más feladatokat csinálnak, azt nem tudom, hogy miért vannak ezek a különbségek.

r
ruzicsky

Neszi, köszönjük az infót!!!
Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Ruzicsky

Érdekesek ezek a dolgok,mintha egy hatalmas országba élnénk.Hát mindegy ,nekem jó így legalább egy helyen meg van minden,az én saját dokim csak a méhszájat nézi havonta,meg megkérdezi van-e panaszom.

Valaki írta,hogy magas a vérnyomása,mit mondott rá az orvos?Nekem elég érdekesen alakul a vérnyomásom,eddig mindig épp csak belefért a normálba,most meg alacsony 95/60 meg ilyenek.Ez nem gáz?

Timurr
Vendég

Nekem is viszonylag alacsony szokott lenni, 100-110 körül, és az alsó érték nálam is 60 körül van, szerintem nem gáz, rosszabb lenne a magas, főleg terhesség esetén nagyon rossz jel a hirtelen magasra szökő vérnyomás.

r
ruzicsky

Hát ezaz,olyan ingadozó,nagyon magasra nem szökött fel, remélem nem is fog.
Hány db kisrucit vettetek,vagy mennyi lesz a kezdő készlet?Én kaptam vagy 50 db kisruhát,de nem tudom milyen méretből mennyi kell.

Timurr
Vendég

Szia Timurr!

Nekem "volt" magas a vérnyomásom, ami lehet, hogy nem is volt magas. Ugyanis kölcsönkértünk egy vérnyomásmérőt a barátnőmtől, hogy ne az anyósét kelljen elkunyizni, vagy hozzá járni megmérettetni, de igencsak eltérő adatokkal szolgált. A férjem is elkezdte mérni a saját vérnyomását vele, és elég magas (150/90 átlagban) értékek jöttek ki neki. Így aztán tegnap elment a doki asszisztenséhez, hogy mérjék már meg ott is a vérnyomását, és vitte magával a kölcsönkért mérőt is. Ugyanabban az időben mérte az aszzisztens a bevizsgáltatott vérnyomásmérővel, és a párom a kölcsönkérttel, csakhogy amíg a dokién 120/90 volt a vérnyomása, addig a kölcsönkérten 152/99. Szóval nagy a gyanu, hogy nem is volt magas a vérnyomásom, csak a mérő volt sz.r.
Na, mindegy. Majd holnap elkérem az anyukámét, ami hitelesített, és akkor kiderül, hogy a vérnyomásomnak, vagy csak a mérőnek van-e baja. (remélem ez az utóbbi lesz). De már jól is érzem magam, nem fáj a fejem sem. Szóval így dokinál sem voltam egyelőre, megvárom a másik mérő által produkált eredményeket.

Én sem kaptam Tesco-s újságot!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Ja, és én 56-s méretből vettem (ha jól tudom) 3 bodyt (2 hosszú ujju, 1 ujjatlan), 2 rugit, 62-s méretből kb 10 bodyt (ebben aztán van ujjatlan, rövid- és hosszúujjú), és 4 rugit. Van még ebből a méretből kardigán, és egy nagyon vastag rugi, ami majdnemhogy overall. Van 2 pár zoknink is. Még sapkát (egy vékonyabb-pamut; és egy vastagabb), legalább egy kardigánt, és kocsikabátot tervezek venni. Szerintem kezdő cuccnak elegendő ennyi. Szerintem.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Timurr!

És még egy jó hír! Úgy tűnik, hogy mi egy országban élünk, mert az én nőgyógyászom is csak a méhszájat nézi, és megkérdi, van-e valami kínom, a többi a védőnéni dolga.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Az előző hozzászólást nem sikerült elküldenem.
Az 50 darab babaruha "hallatán" felkiáltottam, hogy Jézusom.
Gyorsan összeszámoltam, hogy nekünk mennyi van. 56-os bodyból van 6 darab, ebből kettő rövid ujjú, rugiból is kb. 6 darab van, amiből talán 4 hosszú ujjú meg van két kis kabátkánk is. Van még 2 56-os hálózsákunk, az egyik hosszú ujjú és egy ujjatlan.
62-es rucikból van 6 bodynk, 8 rugdalózónk, egy egy komlpett szerkó: kisnaci, pulcsi, kabátka.
Van egy vastag 62-es rugi, és egy 62-es overál szerű, de erre még kell majd bundazsák, mert vékonynak tartom.
Van 3 fürdőlepedőnk, 3-4 kiszokni, kb. 5 sapek és ennyi.
Azért bízom benne, hogy kapunk majd a látogatóktól rucikat is, bár ezek lehet nem lesznek olyan aranyosak, mint amilyet én szeretnék.
De az is lehetséges, hogy nem fogok tudni ellenállni egy két szép darabnak. Tegnap mikor voltam a Megatoysba a Kengurus bolt melletti bolt nagyon le volt fosztva már, és azt mondták holnap (vagyis ma) kapnak árút, és lehet lesz benne újdonság is.Azért én próbálok olyan ruhákat vásárolgatni, ami jó lesz majd a következőre is, ha kissrác lesz.Ennek ellenére jó pár rózsaszín cuccosunk van.
Amúgy a Kenguruban, ha 10.000 Ft értékben vki összegyűjt számlát akkor kap törzsvásárlói kártyát, amivel minden Kengurus termékre 8% , egyéb termékre 4% kedvezmény jár, és szoktak lenni egyéb akciók is, amikor klubtagoknak jóval több a kedvezmény. Azért ez is valami!

Timka
timka

Brigó szerintem nézétek meg azt az ágyat és döntsétek el ti, én nem akarok lebeszélni senkit. Egyébként délután voltam ott még egyszer megnéztem 24900.- át lehet alakítani diák ággyá. de a pelenkázó szekrényből még egy kis szekrényt vagy polcot sem lehet csinálni. A csaj azt mondta olyan színüt csinálnak amilyet akarsz és a szekrényre lehet ajtót kérni, sőt kicsit vastagabb lapból csinálják.De azt már elfelejtettem megkérdezni hogy igy mennyibe kerül. Bp ingyenes a házhoz szállítás vidékre nem szállítanak, egy hétel előtte kell rendelni.
De ha gondolod Hétfőn lesétálok itt lakok öt percre és megkérdezem, ugy is akarok venni egy két dolgot.Kép)
Adrien+ Dóri
menjuss

Timka!

A Ceptránál nincs semmilyen előzetes vizsgálat. Mi jeleztük, hogy szeretnénk, megadtuk az előzetes adatokat és mondták, hogy januárban hozzá a futár a csomagot. Hívjátok fel őket és ha jelzed, hogy iylen "előrehaladott" állapotban vagy, biztosan gyorsan megkapod a szettet. amivel leveszik a köldökzsinórvért.

Jó éjt mindenkinek!

Eveka

Kép
eveka

Menjuss!

Nagyon szépen köszi, hogy megérdeklődted. Azt tudom, hogy vidékre nem szállítanak, mert beszéltem velük. Nekünk így lenne jó, ahogy van, de asszem ajtóstul vmi 27.000ft körül van. Nem tudom, nem tudom...
A párom szerint vegyük meg, mert annyit csak kibír, amíg ebben kell aludnia Juniornak, aztán a köv. gyerkőcnél hátha telik sokkal jobbra is. Az a baj, hogy képen nagyon jól néz ki, de ha most felmegyünk csak megnézni, utána meg felmegyünk, ha kész lesz, akkor ugyanott vagyunk, hogy megvehetjük Egerben is. Persze nem akarok nagyon sóherkodni, de több, mint egy tizes csak a benzinre!!!

Még bekértem két másik helyről is ajánlatot...
Majd bevárom a válaszukat, illetve, hogy a Tescoban milyen lesz akcióban.

Ezek szerint ferencvárosi vagy. Mit nem adna ezért a férjem, hogy ott lakhasson!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó
Köszi a válaszokat,remélem a te vérnyomásod is végig rendben lesz.Nekem kapásból fölmegy a vérnyomásom ,ha orvost vagy akár védőnőt látok,nem tehetek róla.KépÉn karácsonyra kértem vérnyomásmérőt,és méregetem,de nem bízom benne teljesen,mert néha pár perc elteltével,olyan kirívó változásokat produkál(ok).

Timka
Ez az 50 db csak sacc (több vanKép), nagyon sok body van,kis ing,rugi,nadrág,kabát,overáll,de olyan 1 éves korig,mindenféle méret,és ki vannak szedve a címkék,jó látom melyik a pindúr,de úgyis veszek majd pár szebb darabot.Mondjuk ezek között is van ami még nem is volt babán,szóval pindúrruha azért nincs olyan sok.Ja és olyan csajszisak a holmik,remélem nunis,ahogy mondták.

Timurr
Vendég

Brigó
Szerintem az a kiságy kibír még akár két gyerkőcöt is.

Timurr
Vendég

Nem az már nem Ferencváros a Népligettől már KőbányaKép) De egy gyerköcöt csak elbír szerintem ennyiért kombikisányat nem biztos hogy kaptok. Férjem mindenáron ilyet akart ezért pesten szinte mindenhol körbenéztünk. Sziasztok jó éjt mindenkinek, és jó hétvégét.
menjuss

Timurr!

Remélem kiságy ügyben igazad lesz.
Egyébként be van "méretve" a vérnyomásmérőd? Mert szerintem tényleg csak olyat érdemes használni. Kicsit gáz volt, amikor nekem is az ébredési vérnyomásom 150 felett volt (ami ezek szerint nem is annyi volt). Persze, hogy csak még idegesebb lettem...

Egyébként szerintem is vegyél pár ruhácskát, de amiket kölcsönkaptál, azok is megteszik otthonra. A büfinek, pisinek tökéletes...

Brigó

Kép

Kép
brigó

Brigó!
Nincs beméretve,nem is adok rá annyira (már).
Hát igen hiába van sok,van köztük vadi új is ,de azért úgy sem bírok ellenállni,veszek pár igazán menő darabot.
Ilyen kis kombiágyat vett egy ismerősünk,csak nem tudom milyen anyagból,45.000-ért.Nekem teccik.Kép

Timurr
Vendég

Timurr!

Nekem is nagyon tetszik az ágy, csak az a baj, hogy "élőben" nem láttam. De szerintem megrendeljük. Biztos van rá garancia, ha vmi nagy gáz történne !!!

Egyébként nincs is sok dolog, ami jobb lenne a babaholmi vásárlástól. Teljesen megnyugszom, mikor azokat a tündéri ruhácskákat nézegetem, és büszke vagyok magamra, hogy végre én is bemehetek azokba a boltokba, amik eddig nem voltak aktuálisak. Szóval, ha másért nem, akkor az élmény miatt érdemes venni egy-két apróságot a kicsinek.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Jóestét Pocakosok!

Hú micsoda termés lett itt ma este!!! Kínai fincsi lett, vendégek elmentek!! Végre visszajöhettem ide, teljesen függő lettem a nagy itthonlétemben, szörnyűűűűűűűűűű!!!

Nem tudom hány nap a TAJ kártya, de ha találok végre gyerekorvost, majd ő elmondja, hogy hogyan a legegyszerűbb, remélem!

Textilpelus,
én 90 fokon ámtostam őket, mert egy részét örököltük egy része meg még gyári volt, de én sem fogom túlzásba vinni a büfik után!

Hintőporozni nem kell a popót, legalább is mi nem használtunk öcséméknél, én ott elég sokat babáztam, de azt tényleg csak a köldökcsonkra, meg melegben a hajlatokra használtuk!

TImka,
szerintem nyugodtan kelzdj el pakolni, mert én is lassan szedtem össze a még hiányzó cuccokat a gyógyszertárból emg egyéb helyekről, bár mi is rutinos utazók vagyunk 13 év kollégiumi év után, de nem hagyom a véletlenre!!! SZóval nekem már cska be kell rakni egy tatyóba!!!

Málnalevéltea, Babus
én keddtől iszom, reggel forralok másfél lityi vizet és 10 percre belerakok két teatojásnyi málnalevelet, némi bogyóval, hogy legyen valami íze!

Timurr,
nálunk a védőnő csak méricskél, az NST a doki magánrendelőjében lesz, szóval a végén már nincs miért a védőnőcihez mennem!

Neszi,
köszi az infót az őssejtről, tök jó, azt hiszem, mi már mindenképpen lekéstük!!! Remélem nem fogjuk emgbánni, de majd a következő gyereknél vsz. belevágunk!!!

Timka,
szerintem elég annyi ruha, nekünk is kb annyi van és öcséméknek sem volt több, mivel tőlük örököltük a kupacokat, cska a mi nagyon lányos azt tettem el, és 2-3 db újat vettünk csak!

Ma este olyan fenék-kinyomkodást művelt Marcellünk, hogy azt hittem kiszakad a hasam, iszonyatos erő van ebben a gyerekben, és képzeljétek már annyira lent van, hogy a feneke már a köldököm magasságába lecsúszott.

Jó hétvégét és szép álmokat!!!
tamesz+ubul

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Tamesz
Köszi a málnalevél-tea infótKép
Mekkora két teatojásnyi adag?! Kanálba átszámítva?Kép

Ruhákból nekünk is rengeteg van, 56-os és 62-es méretből is egyaránt kb. 7-7db rugdalózó. Van amelyikhez tartozik kardigán is, meg sapka is.
Bodykból rengeteg van, vagy 15db biztos van minden méretből. Többsége kölcsön, de van pár új isKép
Kaptunk egy rakat kiszoknit is, vagy 20 biztos van, van vagy 8 sapkánk.
Egy overállunk és egy vastag plüssrugink, talán ezt hívják kocsikabátnak? Nem tudom.
Vannak még 62-68 méret körüli kertésznadrágunk, farmernacink, hozzá kis kockás ingünk, plüssnadrágjaink, pulcsikkal, pólókkal. Két hálózsákunk.

Timurr, Brigó
Az én védőnőm is több mindent csinál, mint a dokimKép

Babus

Kép
babus2005

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?