Azért írom le a történetem mert hátha esetleg hasonló helyzetben lévő kismamákkal tudnék tapasztalatot cserélni.
22hetes kismama vagyok 3.kisfiunkat várjuk.Sajnos a genetikai ultrahangon amit 19-20hetesen néztek meg,cisztákat észleltek a kisfiam fejében.Persze sokkot kaptam és napokig vigasztalhatatlan voltam.Orvosom beküldött a 2számú Női klinikára még 1ultrahangra ahol megerősítették hogy valóban a ciszták ott vannak.Onnan átirányítottak az 1-es számú női klinikára ahol géntanácsadásra kellett elmennünk.2hét múlva kaptam is időpontot.Viszont aggódásom miatt úgy döntöttünk elmegyünk egy fizetős ultrahangra gondolván ott megnyugtatnak.Hát annyiban megtették hogy minden más egyebet teljesen normálisnak talált a doktornő,viszont ő is látott cisztát.Ma voltunk ezen a géntanácsadáson,ahol közölte a doki 2% esély van arra hogy beteg lesz a kisfiunk,ugyanis azt mindegyik elmondta ezek a ciszták felszívódnak nagyrészt,de sajnos lehetnek kromoszóma betegségek jelei is.És mivel 22hetes terhes vagyok a magzatvíz vétel is felesleges hisz az 3 hét múlva ad eredményt és addigra én kifutok az időből.És bár minden leletem,eredményem jó,mégis lehet hogy beteg a mi kis szépségünk.Nagyon nehéz időszakot élek most át.Egy kismamának sem kívánom hogy így kelljen kihordania a babáját.Minden vizsgálatra úgy megyek hogy talán már nem látnak semmit...mégis mindig szomorúan jövök el.Ha esetleg van olyan kismama aki hasonló helyzetben van szívesen beszélgetnék vele.