Sziasztok!
Orsi,
jobbulást Benének!
Mucus,
ügyes Bebus, hogy így tűrte a vérvételt!
Edit,
mosógép átállítás.
Nálunk szerencsére szintén magasak a kilincsek, így Gabi nem tud bejutni sehova, csak a két szoba és a folyosó a felségterülete, a többi csak akkor, ha én is ott vagyok (meg ha apa nyitva felejti az ajtót
). Szerintem nem baj, ha Boti nézegeti magát, most ismerkedik azzal, hogy hogy néz ki. Nálunk sajnos csak magasan vannak tükrök, ezért Gabi nem tudja magát nézegeni. Lehet, hogy ezért is nem öltözködős? Bár néha, amikor teregetünk, mindent a fejére húz, érdekesen szokott kinézni az apja alsógatyájával a fején.
Boti elképesztő, hogy így tudja, melyik nap van, és az időérzéke is milyen jó! Most már vigyáznotok kell, hogy ne késsetek el, amikor mentek érte.
És nagyon okos, hogy ennyi mindent ért!
Ann,
nálunk is pici a fürdőszoba nagyon, én fel szoktam emelni, úgy mosunk kezet. Gabi simán eszi a narancsot, az egész gerezdet is bekapná, de én azért inkább félbe tépem.
Ő azóta eszik rengeteget, mióta nem szopik nappal. Nálunk is van fellépő, de ez valójában az enyém, hogy elérjem, ami magasan van a konyhában.
Ezt szokta Gabi néha használni, felmászik a dohányzóasztalra, ahonnan nem tud lejönni (tudja, hogy ha lecsúszik háttal, akkor fáj a bordáinak), szóval ha felmászik, akkor nyüszög, hogy szedjem le.
Brigi,
a Máté is jó név, csak azt nem igazán lehet becézni, ezért nekem a Miki jobban tetszik.
De hát úgyis apa dönt.
Nem csak két napot leszel a kórházban? Vagy nem sikerült elintézni, hogy hamarabb hazamehess?
Barbi,
hú, ez aztán a rossz idő, akkor mi örülhetünk annak, ami van, pedig ez sem jó.
Gratula a kisfiúhoz!
Biztosan nagyon jól ellesznek majd Ádámmal! Egyébként szerintem általában így van, hogy az ember mindig annak örül, ami jön, ha fiú, fiúnak, ha lány, lánynak, nem igaz?
Dorki,
aranyos Niki, hogy ő is így babázik, úgy látszik a lányok már csak ilyenek. Sőt, lehet, hogy a fiúk is ilyenek lennének, ha lenne babájuk.
További jobbulást, remélem, hamarosan teljesen rendben leszel! Érdekes, hogy Niki magát nézve a videón, sírva fakad, kár, hogy nem tudja még elmondani, mire gondol ilyenkor.
Hanzika,
Gabinál mindegy, hogy narancs vagy mandarin, narancssárga legyen, gömbölyű, és gerezdekből álljon, akkor jöhet.
Remélem, tényleg szeretni fogja majd Marcus a bölcsit! Úgy látszik, ő érzékeny fiú lesz, ez jó hír a jövendőbeli feleségének.
Én is leírok még pár sztorit, hogy lássátok, Gabi is milyen okos leányzó, én meg vagyok róla győződve, hogy a legokosabb a világon.
Pár hete mondtam neki a konyhában, hogy ezt a két konyharuhát ki kéne vinni a szennyeskosárba. Rögtön megfogta, kivitte, levette a kosár tetejét, beletette, megigazította úgy, hogy ne lógjanak ki, és rátette a tetőt.
Amikor mondok neki valamit, hogy porszívózunk, vagy felmosunk, rohan a gardróbhoz, ahol a cuccok vannak. Ha mondom, hogy mosunk, fut a szennyeskosárhoz, veszi le a tetőt, és elkezdi kirámolni. Kiválogatás után (ezt azért én csinálom
) felnyalábol egy adag ruhát (olyan cukin csinálja, egy ideje már nem csak egy darabot fog meg, hanem ahogy tőlem látta, egy csomót a melléhez szorít, és ha leesik vagy ott marad egy-két darab, akkor lehajol, az egyik kezével szorítja a kupacot, a másikkal meg felszedi a lent lévőt
), aztán kiviszi a fürdőbe. Miután bepakoltunk, előhúzza a mosószeres flakont, aztán meg mutogat, hogy vegyem fel, és együtt kell beletenni a többi dolgot. Mostanában többször vágtam a haját (egyre rövidebbre
), és mikor mondtam, hogy le kéne vágni a hajad, rögtön simogatni kezdte a fejét, és indult a fürdőszobába. Most már vigyázni kell, hogy mit mondunk ki előtte, mert ő azt gondolja, hogy rögtön azt fogjuk csinálni, és rohan azonnal. Egy a gond vele, ha azt mondom valamire, hogy nem szabad, csakazértis csinálja a kis ördögfióka, közben meg néz engem, hogy mit szólok hozzá. És hiába szidom meg minden alkalommal, továbbra is próbálkozik. Az ember azt hinné, hogy egy idő után megszokja, hogy nem szabad, de nem. A férjem ezért gondolja azt, hogy mégsem ő a legokosabb gyerek a világon, ugyanis a legokosabbnak az ilyen dolgokat is vennie kéne.
Még egy: újabban behúzza az egyik kezét a pizsamaujjába, és mondogatni kell, hogy eltűnt Gabi keze, ekkor mutatja azt, ami kint van, én mondom, hogy igen, a bal keze megvan, de a jobb eltűnt, és ilyenkor nagy vigyorogva előhúzza.
Na, bocsi a sok "dicsekvésért", de olyan jó kedvem van ma a rossz idő ellenére, hogy muszáj volt ilyeneket írnom.
Tudom, hogy minden baba csinál ilyesmit, de én Gabit látom, és olyan jó látni, hogy ilyen sok mindent ért (annak ellenére, hogy nem beszél).
Na, minden jót!
Zsizsa