Új privát üzeneted érkezett!

Kata!
Részvétem.Kép
Nagyon beteg volt Papád,hogy ilyen gyorsan elment?Még a múltkor kivántam neki jobbulást.

Nagyon aranyosak a fiaid.Kép

Anikó!
Kriszti mennyivel született?Azért kérdezem mert most3290gDomi pedig most 3450g és fiatalabb.Mi 2770g jöttünk haza.
Levegőztetés:
Azt még nem is írtam,hogy nálunk sajnos ez 2 emberes lesz,mert nem fér be a kocsi csak félig összehajtva a liftbe.KépSzóval valaki leviszi a kocsit valaki pedig a gyereket.Szörnyű.

pusz.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia, nem lehet lenthagyni a kocsit?
Gyerekt meg mondjuk babahordozóban cuccolni? Ez nagyxon macerásnak hangzik.

Tomi is utálkozott a friss levegőre de meggyőztem, hogy nagyon egészséges. Jól bebugyolálva kerül a kocsiba, és a biztonság kedvéért mviszünk cumit, nehogy nagyon letüdőzze a hideget. Kép
Nekünk ugye muszáj menni. Különben a nagyobbak megzakkannak.
sofka

Sziasztok,

Kata,
Reszvetem a Nagypapad miattKép

Dia,
Jajj, a liftes hazaknal sajnos sokszor van ilyen gond, baratnomeknek ikres kocsit kellett ugy venni, hogy beferjen a liftbe, gondolhatodKép Nincs tarolo a hazban? Ugy tenyleg konnyebb lenne..
En most nem viszem ki szerintem lurkot, kicsit szorcsog az orra, pedig nem is volt kint sokat, es aludt is kozben..

Mica
mica

Sziasztok!

Kata! Kép
Részvétem a nagypapád miatt.

Dia!
Krisztike 2800.cal született, 2700-zal hoztuk haza. És már lassan 4,5 kilók leszünk. Én naptárba írom mindig, mikor megmérem, hogy vissza tudjam majd nézni valamikor.
Ez a sétáltatás nem hangzik túl jól.Kép
Tejcsigondok rendeződtek? Vagy még mindig pótolnod kell?

Mica!
Remélem nem lesz semmi komolyabb, csak egy szimpla megfázás. Jobbulást nektek Kép

Márti!
Hol vagy? Már nem hallunk rólad pár napja.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!

KAta,
mellgyuszi Kép Van fejod? Azzal eleg jol megelozheto a komolyabb baj. Kép MEg kaposztalevelet szoktak javasolni, azt kell a mellre tenni. Vegy meleg vizzel atmasszirozni a mellet, es utana fejni.
Szepek a fiaid. KépKépKép

Dia,
Kocsi csomagtartoban, pinceben nem tudod tarolni a babakocsit? Vagy hordozokenodbe (kesobb kenguruban) viszed a gyereket es akkor mindket kezed szabad, ossze tudod csukni a kocsit? Bocsi, nem emlekszem, milyen kocsit vettetek vegul?

Mica,
jobbulast! Kép

Sofka,
kitartast! Hogy birod? Es hoyg van Tomi?

Mi jol vagyunk, bar Nandi iszonyu hasfajos baba. Kép Es ha o sir, akkor a batyja is vele szolidarit. AZtan egymast hergelik. En meg belebolondulok a nagy siras-rivasba..Kép Most mar nem hizik olyan veszesen, igaz, tobb mint 6 kg, es 19-en lesz 3 hetes. Kép

Pussz,
Gombóc
gombóc

Sziasztok!!!

Kata , részvétem a papád miatt.

Mi megvagyunk ma Gigi iszonyat volt, folyamatosan cicin volt és a kezemben. Letettem az ágyába 20 percnél tovább nem volt el benne. Fölébredt és üvöltött.

Babakocsi, nálunk nincs lift 3 emeleten lakunk, én szerencsés helyzetben vagyok van autom s annak csomagtartója, így a kocsi ott van tárolva.
Levegőzni mi is mindig megyünk amikor nem esik.
Cumi nálunk is van, szintén a hideg levegő ellen.

Most 40 perc után reklamál a drága, szóval megyek.

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok csajok

Katának öszinte részvétemKép

Most nem voltam pár napig, mert teljesen kikészültem idegileg. Azthiszem, hogy utolért a szülés utáni depresszió. De nagyon brutál módon.Kép Picurkám már végigalussza az egész éjszakát, én meg csak forgolódtam nem tudtam aludni. Éjjel nappal olyan feszültség volt bennem, hogy nem is tudom leírni. Elkapott a pánik. Már odáig jutottam, hogy ennél még az is jobb, ha kiugrom az erkélyről. Szóval tiszta gáz vagyok (voltam). Szerncsére törpikém ebből nem vett észre semmit állandóan vigyorogKép
Viszont a kajálása katasztrófa. Dokinővel megbeszéltük, hogy tápszerrel pótlunk. Tehettem én óránként is mellre, egyszerüen csak cumizza, semmi mást nem tesz. Tudom, erre sokan azt mondják,hogy jól éheztessem ki, aztán majd eszik. Meg, hogy ő úgysem hal éhen, ha éhes akkor eszik. Csak épp ő egy emberke és nem akarom, hogy éppen csak vegetáljon. Így legalább valamennyit eszik. Kaja elött mindig mellre teszem, de csak rágja, tépi. Ide-oda néz közbe. Úgy fájnak a mellem, hogy majd be sz.rok. Emiatt tejem se sok van már. De eldöntöttem, hogy ezen nem idegesítenem magam. Persze jobb lett volna, ha rendesen eszik de hát ez van.

Na puszi mindenkinek.

Gigi

GombocKép A fiad súlya nagyon brutálKép Nem csodálom, hogy fáj a hasa. Jó sokat ehet.

KépKép
gigi28

Sziasztok,

Gigi,
Ne emeszd magad, bar ismerem az erzest, nagyfiamnal anno en is eljatszottam. Elegge depis lettem, hogy nem birtam ugy etetni, ahogy egy "normalis" anya, tehat nem ment a szoptatas. Aztan a vedonom helyrerakott, hogy ne legyek huje, en abban a 3-4 hetben, amig probaltam foggal-korommel kitartani, es mar sirva szoptatni, mert a gyerkoc darabokra szedte a mellbimbomat (egyikbol most is hianyoznak darabok, a masik meg latszik, hogy hol volt korben 3/4 reszben leszakadva..), mindent megprobaltam, hogy megadjam a lurkonak, ami a legjobb, es ezzel a kis idovel is sokat tettem erte. Amikor mar lefejni se tudtuk, se en, se a vedono, akkor mondta, hogy vege, apasztas, mert ebbol gond lesz, jott a tapszer. Ekkorra mar megnyugodtam, igy a lurko se volt annyira ideges (megerzik..), bar 3 honapos koraig hasfajos volt. Szoval, ha nem megy vmi, akkor nem megy es kesz. A fiam gyonyoruen felnott tapszeren, szerintem nem lett tole semmi baja, gondjaKép

Puszi,
Mica
mica

Gigi,
bocsi, nem 3 hetes, hanem 3 honapos lesz NAndi....Kép

Es ne emeszd magad, tenyleg! Te megtettel mindent, nalatok igy alakult....(Zsombi nalunk se volt hajlando szopizni, ezert fejtem neki a tejcsimet. Nagyon depis is voltam emiatt honapokig Kép, most mar tudom, hulyeseg volt, Zsombibol igy is helyes kispasi lett. Kép)

Kata,
oszinte reszvetem nagypapad miatt! KépKépKépKép

Gombóc
gombóc

Sziasztok!
Anikó!
Akkor biztos félre értettem valamit,mert én azt hittem,hogy Kriszti még csak 3250g most.Bocsi.

Gombóc!
Hát jó nagy babucid van.KépDomi még csak a fele.KépKépGratulálok hozzá,biztos jó étvágya van.

Gigi!
Nagyon sajnálom amit írtál.Gondoltam,hogy valami van,mert nagyon szűkszavú voltál sms-ben,de nem mertelek zavarni.Miért nem szóltál?Talán jó lett volna,ha kidumcsizzuk magunkat.Én is depis vagyok a tápszer miatt.Nálam úgy jelentkezik,hogy amikor este megkapja,nem merem lefektetni az ágyba,ezért a hasamon alszik éjszaka.PL:Tegnap este 10-kor megkapta a 100ml és reggel 6-ig aludt a hasamon.KépEleinte kényelmetlen volt,de mára kikisérleteztem,hogy kényelmes legyen.Sok párna kell hozzá.KépDe szerencsére nappal nem igényli ezt az alvási formát!Kép
Nekem is nagyon rossz,hogy nincs elég tejem/olyan szerencsétlen vagyok/,de a védőnő mindig biztat,hogy napi 2-3 tápszer még nem a világ stb....De engem ez nem igazán nyugtat meg.KépKülönben már én is voltam olyan helyzetben,hogy elakartam adni Domit,igaz én csak egy egész disznóért adnám.KépKépKép

Mindenki!
Sajnos tároló nincs a földszinten,csak pince.De ott nincs tárolóhelyünk,meg onnan is,hogy húznám fel a kocsit.?Aztán ugye a kocsinkat ellopták a nyáron,tehát a csomagtartóba se tudom betenni.KépGondoltam már rá,hogy venni kellenne kisebbet,mert ezt a nővéreméktől örököltük,de az megint kiadás lenne ami ugye nem hiányzik.Kenguru van,az jó is lenne kényelmi szempontból is,csak nem tudom mikortól lehet használni.Van ötletetek?Puszi mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok,
Dia, szerintem probald meg a hordozokendöt, azt lehet hasznalni mar ujszülött kortol, vannak különbözö kötesi modok, fekhet is benne a gyerköc. Nekem van, Abel imadja. Otthon is sokat van benne, mellette pl. tudok fözni, mosogatni stb. Na meg ha elmegyünk vasarolni, akkor nem kell a tömegben a babakocsival szerencsetlenkedni. Az a lenyeg, hogy jo nagyot vegyel, hogy mindenfelekeppen meg lehessen kötni.
Majd csinalok rola kepet es felteszem Neked.

Puszi
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Ja, elfelejtettem
Gigi,
ne szomorkodj, felnö Oliver tapszerrel is. Sajnos mi is ugyanebben a cipöben jarunk, en szinte mar abszolut nem is szoptatok, mert Abelnek nem kell a cici, hanem inkabb az üveg, abbol jön is valami. En is depiztem miatta, de mar tul vagyok rajta. Fel a fejjel!
Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!!!!

Gigi, ha elfelejtetted volna mi azért vagyunk itt egymásnak, hogy segítsünk ha mással nem azzal, hogy elolvassuk amit ír. Szóval amikor így el vagy keseredve akkor tessék jelentkezni.
Megértelek, nálam is volt hasonló depi pár napig, sokat kellett pótolni és alig ment a szopi, s mindenki csak azt kérdezte és szoptatsz? tudsz szoptatni? hogy - hogy nem? és már üvölteni tudtam volna és csak bömböltem, étvágyam sem volt ideges voltam ettől persze még kevesebb volt a tejcsi, Gigi baba pedig akkor kezdett + hasfájos is lenni, szoval örület volt.
Én akkor megvettem a szopis könyvet, s rájöttem nem is jól szoptatok, helyesen tettem mellre a picit és jó nagyot hammolt a ciciből és nem kért pótlást. Azóta időnként kézbe veszem a könyvet, komolyan az is megnyugtat. Pár napja sík ideg vagyok és emésztem magam, kezd egyre kevesebb lenni a tejem, tegnap este úgy döntöttem sz.rom le ami bánt most a tejcsi a legfontosabb. Ha majd nem szoptatok akkor ráérek idegelni magam.
Én amióta megszültem szenvedek a szoptatással, folyamatos küzdelem, de elértem odáig, hogy napi 1x kap tápszert kb 40ml-t.
Gigi a legfontosabb, hogy nyugodj meg.
Nem próbáltad pohárból adni neki a pótlást? cumi zavar miatt?
Nálunk a NUK-os cumi nagyon bejött, nem okoz zavart, sokszor totál úgy kapja be mint a cicit s olyankor nagyon nehezen jön belőle a kaja tehát a cici egyenlőre jobban tetszik a kisasszonynak.

Tegnap szörnyű napunk volt!!!
Délutáni séta után, csak szopi és kézben való maradás volt, már 5 kor kínáltam neki pótlást de nem kért belőle. Fél 10 kor kapott pótlást 50ml-t, de utána is csak nyüglődött, 11 kor ismét cicire tettem s 3/412kor letettem, elaludt végre.
Ma 8-tól szintén zenész pár párceket alszik csak.
Persze nagyon fáradt, de mit csináljak? Amint ágyba teszem kipattan a szeme és kész, vagy alszik pár percet s már fönn is van.
Hogy is van ez az árfolyamos dolog, egy baba egy malac?
Gondtalan várandóság! Unalmas hétköznapok!
Most nincs unalom, csak aggodás van valamiért mindig.

Györesz!!!
Mikor jössz már végre?
Norbikával mizujs? Mekkora? Miket csinál már?

Szebb napot mindenkinek
Márti
márti05

Sziasztok,
tobben irtatok, hogy a hideg ellen cumit adtok a gyerkoc szajaba. Valami mat kerestem, de ezt talaltam (forras: http://www.lll.hu/archiv/ujsag/0301/0301_02.shtml):

"Mama: Azt javasolta a védőnő, hogy adjak cumit a kisbabám szájába, ha sétálni megyünk, hogy ne menjen be a hideg és ne fázzon meg a torka.

Mit mond az LLL? A játszócumi használata (akárcsak a cumisüveg és a bimbóvédő) könnyen megzavarhatja a kisbaba szopáskészségét, és cumizavarhoz vezethet. A mesterséges cumit egészen más technikával szopja a baba, mint a puha, rugalmas anyamellet. A cumit nem tudja mélyen a szájába venni, a fogínyével tartja, majd ha már nincs rá szüksége, kitolja a nyelvével. Ha a kisbaba ugyanezzel a módszerrel próbál az édesanyja melléből szopizni, komoly sérülés keletkezhet a mellbimbón.[Flowing Object]

Ezenkívül komoly ellenérv a cumi használatával szemben, hogy ha a kisbaba a komfortszopási igényét az anyamell helyett a játszócumin elégíti ki, az megzavarja a kereslet-kínálat egyensúlyát, s így a tejmennyiség csökkenéséhez vezethet. "

Gigi,
nem tudom, milyen fejod van, nekem Avent kezivel, ill. Medela motorossal szinte teljesen elapadt tejmennyiseget sikerult tobbszor is visszatornasznom rendes mennyisegre ZSombinal. Esetleg ha fejnel es cumsiuvegbol kapna meg a babad? Meg mindig jobb, mint a tapi. Kép
Es nyugi, nem fog ehenhalni a babad! HA Te cumizasnak erzed is, akkor is nyammog valamennyit, NAndi is csinal hasonlokat es ugy is bepuszil egy csomo grammot. (Megmertem Kép)

Gombóc
gombóc

Hali!

Hú milyen letargikus a hangulat.
LÁnyok, nyugi. Gondoljatok arra, hogy a babóciknak nem szabad éhezniük. Ne is stresszeljétek magatokat, hogy nincs elég tejcsi, mert még az a kevéske is elfogy így. Csak lazán! Nem kell problémázni. Próbáljátok meg másképp felfogni és élni, pihenni, pihenniKép Gabimnál 2 éve még én is paráztam de csak a 3 hetes mérlegelésig. Kiderült, hogy 600 g-ot hízott 3 hét alatt aztán megnyugodtam. Onnantól kezdve másfél kilókat hízott...
Most meg időm sem volt ilyesmivel foglalkozni. Örökmozgó kéteévesem mászik fel a szekrényekre mint egy kismajom... és még sorolhatnám milyen hajmeresztő ötleti vannak. A legfőbb gondom, hogy gyorsan jóllakjon a pici, hogy ne kelljen frászban lennem, most mit csinál a nagy.Kép Szóval eszemben sincs, hogy nem lenne elég a tejcsi. Miért ne. Pisil kakil eleget, alszik, álmában mosolyog... Most meg már 3,5 órája nem kért enni...

Voltunk ma az egészséges rendelésen mázsáláson... Félve írom le, hogy mennyit hízott a kismanóm...
Szóval, 3400 g-al hoztam haza a kórházból 20 napja. Most 4950g... 1550 g hízott ez alatt az idő alatt. Baromi sok. Dokinénink nem mondott rá semmit, csak hogy a bátyja nyomdokaiba lép.

puszi
sasha

Kép
sasha

Jöttem panaszkodni!Kép
Ki vagyok Tamástól.Egész nap a gyerekkel vagyok egyedül és nagyon várom amikor Tamás hazajön,hogy egy kicsit szusszanhassak.Erre,amikor odaadom neki a gyereket,jön utánam vagy leteszi az ágyba ordítani.Pedig én ilyenkor szeretnék egy kicsit egyedül lenni legalább egy félórára.Szerintetek ez olyan nagy kérés?Pláne mostanában,mert napközben alig alszik,mindig társaságra vágyik.Nézelődünk,beszélgetünk,énekelünk....Néha úgy érzem nagyon gonosz vagyok,mert direkt sokáig zuhanyozok,mert csak akkor van addig egy kis nyugalmam.SEGÍTSÉG!MEGŐRÜLÖK!!KépPuszi Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia,
bevallom, neha nagyon drasztikus tudok lenni. Mikor Zsombi kb. 2 honapos volt, en egyszer feloltozve vartam a ferjemet, mikor belepett az ajton, a kezebe nyomtam a gyereket, mondtam, hogy 1 ora mulva jovok, es mire felocsudott, mar csukodott is mogottem az ajto.... Ezutan minidg toleralta, ha idegkimerultseg miatt nyugira vagytam. Eleg volt csak szolni....KépKépKépKép
Gombóc
gombóc

Sziasztok!!!

Sasha gratula a súly gyarapodáshoz!!!

Dia, ismerős a problémád. Nálunk is sűrűn van ilyen, odaadom Gigi, hogy kicsit nyugtassa meg s 2 perc mulva hallom, hogy ordít az ágyban a drága, mivel sokat bukik sokáig kell büfiztetni, ha dolgom van s apa esetleg otthon megkérem büfiztesse meg, s akkor is percek multán leteszi, naná kibukik csuklik és üvölt a pici.
Szerintem sokat dolgoznak fáradtak és estére már nincs elég türelmük és erejük a dajkáláshoz. Persze ettől még kiváló apukák, csak hát belőlük hiányzik az ami bennünk megvan mint anyai ösztön, akár milyen fáradtak is vagyunk a pici az első.
Gombóc én is néha elmegyek, ált nagy bevásárolni, rövid időn belül jön a telcsi soká jössz haza? Szóval még pár hónapig tuti ez a mi sorsunk, de ezt akartuk, ezt vártuk. Kitartás lassan vége a télnek jön a tavasz a babák pedig egyre nagyobbak lesznek és sokkal többet ki fogunk tudni mozdulni.

Tegnap 1/210 kor elaludt hála s ma 9 kor kelt persze közben 1/23 és 6 kor szopi volt. Amint elnézem séta ma sem lesz, nagyon ramaty az idő. Depire kiváltképpen fokozó hatással van.
Kitartás csajok!!!!

Márti
márti05

Dia,

Eloszor probald meg ugyesen megbeszelni vele a dolgot, ha nem megy, akkor johet a drasztikusabb modszer, lasd Gomboc sztorijaKép Tudom, en konnyen beszelek, mert eddig volt segitsegem (ma megy el Anyukam), meg jon is Anyosom holnap, igy eleg jol ki tudtam mozdulni (mondjuk muszaj voltam, nagyfiamat hozom-viszem oviba), de emlekszem, hogy nekem is zoldult neha a fejem, hogy egesz nap mast se csinalok, csak a gyerkoccel gagyogok, ertelmes szot alig valtok emberekkel, mar normalisan beszelni is elfelejtettem.. Remelem, hogy most mas lesz, probalom ugy alakitani a dolgokat. Sokat fog jelenteni, ha vegre ki lehet mozdulni lurkoval.

Mica
mica

Sziasztok csajok

Na újra itt vagyok. Múltkor még azt hittem, hogy a tapi megoldja az életünk. De nem. Egyszerüen nem tudni, hogy mikor éhes. Az anyu is tanácstalan. Egyszerüen egész nap csak nyűglődünk. Ha esetleg alszik egy kicsit többet, akkor utána mindig próbálom megszoptatni. De katasztrófa az egész. Van, hogy bealszik és folyik ki a száján a tej. Na ilyenkor nincs tápszer. A barátnőm azt mondta, hogy pótoljak minden szopi után és akkor legalább tudom, hogy nem azért nyüglődik mert éhes. Ez még működne is ha meglenne egy ritmus. De hol van az már, hogy tudtam, hogy mikor éhes. Ha felveszem állandóan keres a kis szájával. Tegnap nagy nehezen elaludt éjjel fél 12-kor, fél négykor sírás, szopi. Elaludt a mellemen, visszaakartam rakni az ágyába. Szemei kipattanak, hadonászik. Nyüglődtem egy darabig sztán magam mellé vettem. De ott sem volt jó. Cumi nem kell, semmi. Énekeltem, simogattam. Az se jó. Tisztába tettem, na erre úgy elkezdett sírni, hogy nem igaz. Felveszem, elhalgat. Kóvályogtam vele erre elaludt rajtam. Lefeküdtam úgy, hogy rajtam volt. De így is felébredt. Délelött fél 10-ig fogtam. Aztán letettem mert már teljesen kész voltam. Se enni, se inni nem tudok tőle. Még wc-re sem tudok kimenni. Az anyósom meg már megőrjit, hogy hol tartsuk a szülinapunkat. Hülyének néz, hogy nem tudok kimozdúlni a gyerekkel. Közben mennék is, de így hová? Az anyu szivesen vigyáz rá, de nem bírja állandóan hurcolni.
Most is rajtam alszik.....
DiaKép
Viktor dettó mint Tamás. Ha nagy nehezen hazajön (tegnap 3/4 10) és megkérem, hogy fogja már, kb két percig cipeli. Kimegyek a konyhába elmosogatni, erre egy perc múlva már jön, hogy hol az anya, itt az anya. És pont azt csinálom mint te, hogy elhúzom a tusolást, vagy a wc-ést (Kép) oda már csak nem jönnek utánam. Persze közben azon izélek, hogy de szemét vagyok.

Asszem Gombóc kérdezte, hogy milyen mellszívom van. Van Aventos és Medela is. De nem tudom használni, mert állandóan rajtam csüng. Csak úgy lehetne megoldani, ha szopi után mindig valaki megfogná.Kép
Az biztos, hogy több gyerekem nem lesz.

Puszi

KépKép
gigi28

Lányok!
Jaj de jó,hogy nem vagyok egyedül a problémámmal!Kép
Tudom én,hogy jó apa Tamás,de tény,hogy szereti hamar lepasszolni a gyereket.
Gigi!
Hát igen,én is mindig azon agyalok,hogy de szemét vagyok Domival.Sajnos nálunk már a wc-n sincs nyugtom.KépVolt,hogy oda is jöttek utánam.Kép

Mellszívó:
Nekem olyan hagyományos pumpás van,de nem tudom használni.Mert sz.. és azért se mert szopi után is a hasamon lóg/ott alszik/és úgy nem tudok fejni.Aztán van Pesztonka elektromos,de az be se volt még kapcsolva,mert szinte nincs mit kiszívnia szopi után.Kép

BOLDOG SZÜLINAPOT NEKED ÉS VIKTORNAK!!KépKépKép

Mica!
Hát igen,lassan én is ott tartok,hogy csak gügyögök és elfelejtek beszélni.KépKépSajnos még sétálni se tudunk kimenni kettecskén.Mikortól lehet kengurut használni?
Mindenkinek puszi!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Gigi,
ha a babak tuleszik magukat, akkor is kepesek olyan jelzeseket adni, mintha ehesek lennenek. Nem tudtok olyan merleget szerezni legalabb atmenetileg, amin idonkent meg tudnad merni, hoyg mennyit eszik? Mert a sok bömbinek az is lehet az oka, hogy a tulevestol faj a pocija! Kép NAndi is ezt csinalta kozel 2 honapig, 2-3 orankent evett vagy cumizta a mellem egy oran keresztul, aztan meg bombolt min. fel orat... Kép

Nekunk a vedono is azt javasolta mar ZSombinal is, hogy ha sirni kezd, ne vegyuk fel azonnal. Igy mi mindig kivartunk par percet, ennyitol semmi baja sem lesz, es az esetek feleben ezido alatt elaludt magatol. Vagy ha csak nyoszorog, nem veszem ki az agybol, kivarom, hogy megnyugszik magatol vagy bombolni kezd.
Nekem ezt a korhazban is jabasoltak, azt mondtak a noverek, hogy ennyi sirastol nem lesz psziches baja sem egy gyereknek, gondoljak csak azokra, akik a korhazban toltik az elso honapjaikat. Kép

Ha valamiben tudok segiteni, irj nyugodtan privit is.

Szia,
Gombóc
gombóc

Dia,
kengurut kb. 3 hos kora utan lehet hasznalni, mikor mar rendesen tudja tartani a fejet es mar kicsit stabilabb a gerince.
Gombóc
gombóc

Sziasztok!!!!

Gigi, ajajjj. Gombóchoz hasonlóan szerintem is lehet az egyok ok a túlevés, de ezt már írtam neked régebben is. Lehet, hogy a vegyes kaja is bántja a pociját, amikor Gigi cici+tápit kapot sokszor fájlalta a hasát. A tápi is okozhatja lehet, hogy másikat kéne kipróbálni.
Ezen a héten Gigi is sokat nyügösködött, tegnap egész jó volt, a front is okozhatja.
Tudod eleget eszik-e a baba vizes kakis pelusokból mérhető jól.
Nyugtató cumit próbáltad? Nálunka hasfájásra csak az a megoldás.
Végül a leggázosabb nem fáj valamilye, nincs begyulladva a torka vagy a füle, kukikája rendben van?
Ha nem javul segítséget kéne kérned.
Szoptatás topicban Snoopy nagyon jó tanácsokat szokott adni. És jön a doki ha nem oldódik meg a probléma, ez már kicsit sok, ennyit nem kéne sírnia. Plussz minnél többet ölbentartod annál jobban hozzászokik, ördögi kör.
Kitartás, lélekben veled vagyunk.
Várjuk a fejleményeket.

Puszi
Márti
márti05

Gigi,
meg az jutott az eszembe, hogy rendesen kivarod, hogy bufizzen? Akar 2-3-at is szoktak neha. Hogy nem a levego csikarja a hasat?
Probaltad mar a "csodaszereket"? Onfacol, Espumisan, Gripe Water

Milyen szinu volt a kakija (amig nem kapott tapit, mert attol zold lesz)? Nem volt benne nyak?
Es most mennyi a sulya?

Fel a fejjel, hamarosan jobb lesz!KépKépKépKép
Gombóc
gombóc

bocsi, Onfacol=Infacol
gombóc

Gigi!

Nem akarok beleszólni, de nekem is nagyonnagyon hasonlítottak a tiedhez az első hetek, nem volt leányálom...!!!Ugyanígy elaludt ha evett, aztán felébredt, aztán reggelig foghattam...
nem egyszerű!
Nekem az segített, hogy azt mondogattam magamnak, nem én rontok el semmit, hanem egyszerűen ő egy kisbaba, akinek ez a feladata, hogy sírjon, és ha sír, hát sír, ez persze nem azt jelenti hogy hagyom órákig bőgni, de semmi baja nem lesz, ha egy kicsit sírdogál..mikor tisztába raktad, megetetted, volt kaki,pisi, és nem beteg, akkor egyszerűen csak nyűgös, vagy csak társaságra vágyik én így tudtam le ezt a dolgot, ezért aztán délutánonként megpróbálom jól kifárasztani, hogy éjszaka aludjonKép,néha már bejöttKép, de ha nem és akkor csak sírdogál, akkor sétálok én is , meg cumit adok, az be szokott jön, persze kiköpi, aztán vissza, aztán ki, és így elvagyunk hajnalig, de legalább én is fekhetek...
egyébként én olyan igazságtalannak élem meg ezt hajnali-éjszakai fentlétet, hogy nem a férfiaknak kell, vagy legalábbis nem felváltva, mivel nem csak arról van ilyenkor szó, hogy éhes, hanem ezer más dolog...

Szóval szerintem bízz magadban és abban, hogy te jól csinálod a dolgokat, ő meg még kicsi és ennyi...a pároddal meg beszélj, hogy ezt ő is értse meg, neked is kell egy kis felfrissülés!

Puszmák- eszti
esztyx

Sziasztok!

Gigi!
Tudom nagyon könnyű az igét osztani, és tényleg nem egyszerű ez a gyereknevelés. Nekünk főleg az első hetekben volt ilyen, hogy akár az éjszaka közepén is órákon át csak ölben maradt el. Aztán én már annyira fáradt voltam, hogy besokalltam. Beraktam a kiságyába, mikor nem sírt, és kimentünk a szobából. Volt, hogy 1-2 percen belül elaludt. Ha meg nem, akkor bementem hozzá, felvettem, megnyugiztam, és újra letettem az ágyikójába. Persze mindezt úgy, hogy biztos voltam benne, hogy nem éhes és tiszta a pelus, szóval minden okés vele. Egyébként tényleg érdemes lenne mérned is, hogy mennyit ezsik. Nekem Krisztike rendszeresen túleszi magát sajnos. Ilyenkor úgy viselkedik, kapkod a cici után meg sír, mintha éhes lenne. Már már megtanultam észrevenni, hogy mikor ez a baja és mikor éhes tényleg. A hasfájása is többnyire akkor jelentkezik, ha túl sokat eszik, azt figyeltem meg.
Na befejezem mára az okítást. És persze tudom, könnyű mondani, és nem egyszerű megcsinálni. De fel a fejjel, hamarosan meglátod, túllesztek ezen az időszakon is.

Dia!
Neked is fel a fejjel. Meglátod, ha nagyobb lesz a kicsi, akkor többet fog Tamás is vele foglalkozni. Addig pedig marad a sokáig tartó zuhany, meg harcold ki, hogy te mehess a boltba, addig legyen vele ő, és legalább kicsit kimozdulsz otthonról.

Eszti!
Mi újság van veled? Végül átálltál tápszerre? Vagy még szoptatsz? Nagyon régen hallottunk rólad. Gyere sűrűbben.

Puszi mindenkinek
Anikó
pancsa2

Sziasztok!!

Pont ma gondoltam Eszterre, én is meg akartam kérdezni, hogy mi van elapasztás ügyileg.

Képzeljétek el megjavult a lányom!!!!!!!!!!!
Már tegnap gyanus volt egy picit, de ma egy angyal lett belőle.
Reggel 1/2 10 kor szopizott, hagyott még tejcsit tehát elég volt neki, elaludt, fölébredt és játszott kb 1 órát magában 12 után bementem megnézni vigyorgott dumált nekem jelét sem mutatta az éhségnek. Tettem vettem közben be be mentem hozzá, 1 előtt tisztába raktam és megetettem, szépen evett nem kapkodott, nyugodtan befalta a hamiját. Most ismét szunyál.
Tudom, hogy nincs rossz tej, de pár napja éreztem hogy nagyon levagyok pukkanva fáj az izületem érzem a fogaimat..., vitamin hiányom volt, elővettem az Elevitet és elkezdtem szedni. 3 napja szedem, tegnap már jobb volt a helyzet ma szuper. Lehet, hogy több tápanyag jut a tejcibe és Gigi is jobban el van így. Eddig nagyon vizes volt a pelusa 3 óránként, szerintem ha valakit fejbe vágtam volna vele el is ájult volna tőle, most is van pisi de nem olyan sok kb a 3/4-e.
Ezek után kiváncsi leszek a 6 naponkénti kaksi változni fog-e? Eddig lehet, hogy azért volt annyira nyűgi a pici mert nagyon kevés tápanyag volt a tejemben és csak szinte vízet evett,amit gyorsan ki is pisilt?

Lenne egy körkérdésem pelus ügyben pro/kontra vélemények érdekelnének. Kinek mi vált be, melyik volt nagyon nem jó és miért.

Nektek is szép napot
Márti
márti05

Sziasztok!
Képzeljétek, negyed 12-kor letettem Krisztikét az ágyikójába, bealudt szépen, és azóta is alszik, pedig már fél3 van. Mondjuk már most szívesen megetetném, mert negyed 11-kor evett utoljára.
Márti, lehet, hogy valami van a levegőben, hogy megjavultak a babák? Kép
Mi egyébként a liberot használjuk. Nekem nővérem ezt ajánlotta, 2 gyereknél is ez vált be neki, úgyhogy ezzel kezdtem, és nálunk bevált.
Nővéremnél a pampers nem jött be, kiütéses lett a kislányának a popója tőle.
Na megyek, mert mintha hallanék már valami nyögdécselést, de mikor átmegyek még mindig alszik Kép

Anikó
pancsa2

Sziasztok

Teljesen kész vagyok. Nem tudom, hogy mit csináljak. Honnan tudjam, hogy éhes? Régen egyértelmű volt. Sírdogált és kereste a cicit. De most már állandóan cicit keres. Ráadásúl tejem sincs már, vagy alig. Régebben éreztem, ahogy telik meg a mellem, most meg semmi. Legszívesebben kirohannék a világból. EGyszerűen nem tudok jót tenni neki. Állandóan csak tekereg a mellemen. Mikor volt az már, hogy szép nyugodtan evett????

Gigi

KépKép
gigi28

Sziasztok!!

Anikó
nagyon egyhúron pendülnek a csemetéink.
Remélem nem az éjszakai alvás rovására szunyálnak ma ilyen jól.
Mi is Liberozunk, a barátnőm hozott Pamperst, hogy ő is ezt használta 12 éve szült és most is mindenki ezt használ. Persze elhasználtam de valahogy a Libeo nekem ügyesebb, nem olyan nagy szebben feladható a picikre.

Márti
márti05

Gigi
mára már én sem érzem a mellek telítettségét napközben, csak az esti 4-5 órás szunya idején van ilyen érzésem.
Ha tényleg nem jön a cicidből tejcsi kínáld meg pótlással ha éhes akkor elfogadja ha nem éhes akkor nem kell neki.
Még mindig állítom, hogy a folyamatos szopizás megterheli a pocit. Állandóan emésztenie kell, fárasztó lehet.
Ha nem éhes akkor pedig komfortszopizik, ha akarod hagyod ha már nagyon fáraszt akkor varázscumi. Nekunk a Nuk nagyon bevállt, nincs cumizavar próbáld meg.

Márti
márti05

Sziasztok!
Képzeljétek!Tamás haza jött napközben és elmehettem egy órára vásárolni.KépJuj de jó volt!!
Viszont picur napközben nem hajlandó aludni.Reggel óta aludt 2 órát össz-vissz.KépViszont éjszaka 10-től alszik reggel 5-6-ig.Kicsit aggódom,mert ő még kicsi ahoz,hogy napközben olyan sokat fellegyen.De nem sír csak nézelődik,komunikál egész nap.KépÉs ha veszekedek rá akkor kinevet.Kép

Gigi!
Kitartást!KépÉn se érzem a mellem telítetségét napközben.Viszont éjszaka amikor reggelig van ideje megtelni akkor igen.Dupla betétet teszek a melltartóba,de az is csurom tej reggelre.

Márti!
Én nappal Huggies használok/Gigi jóvoltábólKép/vagy Liberot,éjszakára viszont a Pampers szeretem mert annak jobb a nedszívó hatása.Ugyanis éjszaka nem pelenkázok.
Puszi nektek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Fél 3-kor cicire tettem. De csak tekergett, tépte. Adtam neki tápszert. Olyan hasfájás lett belőle...............Nála csak én sírtam hangosabban. Most itt alszik a karomban. Most is bőgök. Mit csináljak????????????????????Kép

Nuk cumink van. Száz évben egyszer ha hajlandó bekapni

KépKép
gigi28

Gigi!
Itt már valami nagy gebasz/bocsi/lehet!KépPróbáltad már megkérdezni a gyerek orvost,hogy mi lehet veletek??Vagy a védőnő mit mond?Jaj de szeretnék segíteni rajtatok!De hogyan?Nagyon sajnállak.Puszi.Dia

Kép
Kép
lldicsi

Gigi,
Bocsi a hulye kerdesert, de milyen cumisuveget hasznalsz? Es teljesen raccuppant a fiad felso ajka a cumisuveg cuijara? Szoval hogy tutira nem nyelt felesleges levegot? Adtal neki valami hasfajas-ellenes szert? A kakijaban nincs nyák?

Szerintem hivd fel a gyerekorvost, es nezesd meg a babadat. Kép Es kerj masik tapszert!

Es nyugi! Az idegesseged a gyerkocre is atterjed, attol is sirhat! Anyukad nem tudna 1 orat vigyazni ra, amig te elmesz megnyugodni otthonrol?

Meg egy dolog. HAsfajas ellen majdnem mindenkinel bejon egy poz: az alkarodra fekteted hosszaban a gyerkocot, igy a kezeddel masszirozod a pocijat. Probald ki. Kép

Fel a fejjel es nyugi!
Gombóc
gombóc

Sziasztok!!!

Gigi, lefejt tejci üvegből? Ez valami szopisztrájk féle, Györesz mondta, hogy náluk is volt már ilyen többször is, kérdezz rá hátha van okos ötlete. Haspuffadás ellen nálunk a szopis tea jön be, jókat rottyan tőle a kiscsaj, én meg legalább iszok folyadékot, s lehet, hogy a tejcit is serkenti.

Dia, éljen Tamás a megmentő!!!!
Nálunk is sokszor nincs alvás napközben, és este 10 után alszik csak el. Tegnap írtam, hogy milyen jókat aludt napközben, hát éjfélig nem tudtam letenni. Úgy látszik nekik más a véleményük az alvás szükségletükről mint nekünk.

Szép napsütéses napot
MÁrti
márti05

Gigi szopis könyv szerint, fejned kell amilyen gyakran előtte szopizott Olika, és kanállal vagy pohárból kell vele megitatni.
Oka lehet a mensi, új szappan, új parfüm, vitamin készítmények, fűszerek, új mosópor, új öblítő, kezdődő mellgyulladás is lehet az oka.

Viszont az én kis manómnak új szokása van hiába fejem le az anyatejet éjszaka este a pótlásnál nem fogadja el, neki csak a tápszer a jó.
Tegnap próbáltam pohárból itatni vele, de az első két korty után csak a nyelvét nyújtogatta ki, s hát úgy nem ment. Visszatöltöttem üvegbe az sem volt jó, jött a tápszer azt szépen megette. Ki érti ezt!? Én itt töröm magam éjszaka és ez a hála.

Sziasztok
Márti
márti05

Gigi még kettő
próbáltad úgy adni a cicidet a szájába, hogy előtte kissé összenyomod, hátha akkor ügyesebben be tudja kapni?
Ha kissé erőssebben húzod a fejét a melledhez? Persze ezt ovatosan kell nehogy kellemetlen legyen neki és emiatt megutáljon szopizni.
Olyan jó lenne ha megoldódna ez a fránya dolog.
Drukk drukk drukk és kitartás! Lélekben veled vagyunk. Ha gondolod látogassatok meg s együtt tépjük a hajunkat.

Márti
márti05

Sziasztok!

Gyorsan írok pár sort.

Mindenkinek köszönöm az együttérzést!

Végül is el tudtunk menni a temetésre,a hosszú utazást jól viselték a gyerekek.

Viszont Anyukám elfelejtette elmesélni,hogy két nappal előtte az egész család nagyon beteg volt:hasmenés-hányás.
Tegnap hajnaltól nagyfiammal felváltva hánytunk,estére már járni sem tudtunk,egy korty víz sem maradt meg a gyomrunkban.Kép

Mára kicsit jobb,de még nagyon szédülünk és azt ugye mondanom sem kell,hogy a cicik üresek.Kép
Rendesen parázok,mert ha ezt elkapja Patrik,akkor irány a kórház.Kép

Gigi!
Drukkolok,remélem rendeződik a helyzet!

Ha jobban leszek ,írok.

Puszi mindenkinek!

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!Kép
Kata!
Jaj de sajnállak!Na,rendesen kijutott a rosszból most neked.Fel a fejjel!Remélem nem lesz semmi baj Patrikkal és ti is minél előbb meggyógyultok.KépHiányoztál.Gyere minél előbb.

Gigi!
Van olyan cumisüveged ami formatervezett és nem nyel levegőt?Ha nincs,úgy is holnap adok fel csomagot Olinak és küldök olyan cumisüveget is.Ok?
Puszi mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Sziasztok!!

Kata
nálunk is járt a vírus, doktor néni tanácsára, alaposan megmosott kézzel köröm kefével még a köröm is kitisztítva, száj elé pelenka, fejni a tejet, amit ha van segítség aki még nem fertőzött az adja oda. Szerencsére nekem volt segítségem persze szegény pár nap mulva lerobbant. A tejcsidbe nem jut át a vírus, de az ellenanyag igen, ezért nagyon fontos az anyatej.
Ja és nagyon sokszor szellőztess mert a friss hideg levegőt nem szeretik, de az állot meleg a kedvencük.
Kitartás a magas láz után már jól leszel.
Ja igen arra készülj fel, s még időben kezdd el a hűtőfürdőt. Nekem már nem vitte számottevően le a lázam.

Puszi
Márti
márti05

Ja és még egy jó hír, tegnap ugye már egész délelőtt jó volt a helyzet szopi ügyben. Ma délelőtt váltott mellből szopizott, még du 4 kor is elég volt az egyik, most 7 kor kellett neki a másik ciciből is valamennyi. Remélem estére a kettőből jön annyi, hogy nem kell tápszert adnom.

Juhejjj!!!

Sziasztok
Márti
márti05

Sziasztok!

Azt hittem megint bedöglött a topik és azért nem írtok,de látom,hogy tényleg eltűnt mindenki.Kép

No,mindegy,azért leírom,hogy végre túlestünk a betegségen és a tejmennyiség is rendeződni látszik.
Ebben a szép időben kiviszem a fiúkat,mert napok óta ki sem dugtuk az orrunkat.

Kíváncsi lennék,hogy a többi babóca hogy viselkedik mostanság,Patrik egész rendes legényke mostanábanKép,viszont Raul próbálgatja a tűrőképességemet.KépLátszik,hogy már jól van!Kép

Márti!
Örülök a jó híreknek!!!Gratulálok,csak így tovább!!!KépKépKép
Tápszert sikrült száműzni?

Gigi!
Aggódok,nem írsz,mi van Veletek??!!!

Többiek???!!!!

Bringa!
E-mailt megkaptad?Kép

Azért puszi mindenkinek!Kép

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Sziasztok!

Pelusügyben: szerintem nemcsak hogy minden babánál más jön be,de még életkoronként is változó. Lányomnál eleinte a Huggies volt a legjobb, utána a Libero meg a DM-es Babylove, fiamnál csak a Pampers. És mi néha használunk mosható flanellt is.

Gigi!
Nem követem a topikot napról napra: hívtál már fel szoptatási tanácsadót? Biztos segítene! Mi meg jövünk itt a hülye tippjeinkkel, és mindenki mást mond, te meg bőgsz.
Nekem egész hasonló volt Imivel, nálunk a túl sok tejtől volt. Az ne vezessen félre, hogy nem érzed, hogy megtelnek a melleid, hiszen Olivér már mindjárt 3 hónapos! (Jó esélyed van rá egyébként, hogy hamarosan magától is véget ér ez a cirkusz, ld. 3 hónapos hasfájás, csak addig el ne rontsd a tápszerrel!) És újra a kedvenc tippem: próbáltál már teljesen tejmentesen enni egy-két hétig? Sokszor az a baj, hogy nem tudják jól lebontani a tej valamelyik összetevőjét, és attól nagyon tudnak szenvedni. Szerintem próbáld ki, ingyen van. És hívj fel valakit, aki nem összevissza beszél!!!

Puszi: Vica
mvica

Sziasztok!
Lányok!
!
4 hétig véreztem,aztán elmúlt.Tegnap reggel úgy ébredtem,hogy a melltartóbetét száraz voltKépés alig volt tejem.Aztán a menszeszem is megjött./1hét volt mentes tőle.Kép/Persze beparáztam,hogy elmegy a tejem stb...Erre ma meglepően sok a tejcsi de a vérzés maradt sajnos.Szerintetek most mi van?Én úgy tudtam,hogy amíg szoptatok addig majd menszi se lesz.Több gyerekes anyukák segítsetek!KépKülönben ezt eltekintve nálunk minden rendben.Tegnap este volt az ötödik heti mesztelen mérésünk 3675g +22dkg a héten.KépPuszi mindenkinek!Dia

Kép
Kép
lldicsi

Dia, nincs egyértelmű összfüggés. A gyermekágy hat hét, ez a vérzés az is lehet.
sofka

sziasztok
Kata
Együttérzésem a papád miatt!
Sajnos az e-mail nem érkezett meg, néztem minden nap. Elküldöd újra?
puszi
bringa
bringa

Sziasztok!

Bringa!
Megpróbálom ismét elküldeni,nem tudom,mi történhetett.
Azért leírom a címemet:
katanyo@freemail.hu
Köszönöm az együttérzést.

Dia!
Gratulálok Domi súlyához!!!Kép
Nekem elég hamar visszatért a menszeszem,pedig akkor is szoptattam és Raul is nagyétkű volt.
Amikor megjött,átmenetileg kevesebb volt a tej,de pár nap alatt rendeződött minden.
Lehet,hogy Nálad ez még tényleg a gyermakágyi vérzés.
Kérdezted Papámat,már régóta betegeskedett,szóval nem ért minket váratlanul,de nagyon fog hiányozni!Kép
Gigiről tudsz valamit?!

Puszi.

Kata

Kép
Kép
ruszlána

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?