Sziasztok Lánykák!
Bár nem írtam, de szorgalmasan olvaslak Titeket.
Látom, hogy a gólyák eltévedtek valahol, de szerintem már útra keltek és előbb utóbb biztosan ideérnek!
Régi, Petra, Edina, Bogyóka és mindenki, aki küzd, hogy kezdhessen azoknak megy a drukk, Zsófi, meg Zora is sokszor eszembe jut mi lehet velük?
Ági: én abszolút megértem, hogy min mész keresztül, én is mondtam a férjemnek, hogy vegyünk egy uh gépet. A rossz hírem, hogy később sem lesz könnyebb. Most már, hogy érzem a babát most már azon parázok, ha kevesebbet mozog, egyik nap kis aktív, másnap meg alig mozdul meg, ez is tiszta idegőrlő.
Ha mész orvoshoz mindenképpen ragaszkodj az uh-hoz, még ha hisztis paranoiásnak is néz az orvos, kit érdekel??
Most is olyan jó volt az uh-n, hogy a legelső, ami feltűnt a kis pulzáló szíve volt.
Kamilla: Igazából az amnio vita miatt akartam mindenképpen írni. Szerintem, ha minden eredményed rendben van, akkor én nem csináltatnám meg. Ahol meg ilyen hülyeségeket mondanak, hogy pénzkidobás, meg miért nem vettél inkább mozijegyet, na ott a szakértelmet is megkérdőjelezném, a kismamával való bánásmódról már ne is beszéljünk.
Én voltam integrált teszten, afp-n, genetikai uh-n, most legutóbb magzati szívultrahangon és minden eredményem rendben volt.
Ezután kockáztassam, hogy beleesek abba az 1-2%-ba és elvesztem az egészséges gyerekemet, akit megszületnek, mert már így a 21. héten nincs más megoldás?
Akik túl vannak rajta és nem volt semmi gond, azok nyilván azt mondják, hogy megérte, de mi van azzal az 1-2%-kal és ha elvetélnek, akkor mit csinálnak a következő terhességnél, reménykednek, hogy most nem esnek bele?
Az orvosoknak könnyű, nem ők szenvedtek meg a terhességért, meg hordják már a szívük alatt hónapok óta a gyereket, szóval, nem lebeszélni akarlak, csak leírtam a véleményem.
A sote-n állítólag minden 2. kismamát elküldik erre a vizsgálatra, anélkül, hogy komoly indok lenne rá.
Olvastam olyan történetet is, hogy valaki megcsináltatta, mondták, hogy rossz lett az eredmény, de a kismama nem hitte el, ezért megcsináltatta még egyszer, akkor meg már minden rendben volt. Most akkor ez ennyire megbízható vizsgálat, egyszer ezt mond, másszor az ellenkezőjét? Ha jól tudom ez sem 100%-os?!
Nem akarok senkit ijesztgetni, de a prof, aki csinálta a magzati szív uh-t mondta, hogy 3x nagyobb az esély, hogy a gyerek szívbetegséggel születik, mint, hogy downkóros lesz. Úgy hogy mi inkább erre áldoztunk, legalább megnyugodtunk, hogy mindent rendben találtak.
Ha bármelyik eredményem kicsit is eltért volna, akkor valószínűleg én is megcsináltatnám a vizsgálatot, de így, én nem merem bevállalni.
Egyébként mi jól vagyunk, néha eldugul az orrom, meg fáj a fejem, na meg az alvás sem könnyű, de ettől eltekintve tényleg nem panaszkodhatok.
Az egyetlen bajom, hogy az álmom úgy néz ki nem válik valóra, kisfiú helyett most már kislányt jósoltak. Ez kicsit megzakkantott, nagyon beleéltem magam, mindig is fiút szerettem volna, de hát csak nem mehetek vissza Urbancsekhez reklamálni!?
További szép hétvégét!