Új privát üzeneted érkezett!

A tegnapi depis napom után, nekem ma jókedvem vanKépKépKép

Hajnali fél 6-tól dorbézolt a kis drágámKépKépes voltam másfél órát virrasztani reggel, mert olyan jó volt végre érezniKép Még fél 11-kor, mikor felébredtem, akkor is állt a bálKép Most meg csuklikKép
Tudtam én, hogy meg kell fenyíteni a védőnénivel meg a szívhanghallgatássalKép Mert nagyon nem szereti ámKép

De most már többszörösen bizonyított, hogy a hidegfronttól lustul be. Úgyhogy előre felkészítem magam a holnapra, mert holnapra ugye egy nagyon erős hidegfront jön, tehát váthatóan megint rendkívül passzív lesz. Sőt, elvileg még annál is passzívabb lesz, mert ez a front erősebb lesz a tegnapinál.
De szerintem hiába minden, úgyis beparázok majd holnap is.
Úgyhogy légyszi, ha holnap vagy holnapután pánikolni fogok, hivatkozzatok a mai írásomra!!!Kép

Borbolya
Ne aggódj a pocidon!
Nálam meg azon csodálkoznak már hónapok óta, hogy még nem szültem meg. Ilyenkor mindig eltöprengek, hogy mi van, ha mondjuk sok a magzatvíz vagy egyéb kóros, és azért ilyen nagy a pocim, de látod, sose volt semmi gond. Ez alkati kérdés. Nekem egy relatíve kicsi babával is hipernagy hasam van. Ez van.

Zsuzsa
Ez bizonyára az időjárás hatásaKép

Tamesz
Örülök, hogy jó lett a cukrodKép
Én is türelmetlen vagyok már!!!Kép Én szeretném azért még a 38.hetet betölteni, aztán szülhetünkKép Mit szólsz a február 1.-hez? szülünk együtt???Kép
Csak nekem még semmi erre utaló jelem nincs. Legalább egy icipicit keményednék, van valami, ami arra utalna, hogy az elkövetkező 1 hónapban szülni fogok? De semmi. Ritkán fáj a szeméremcsontom, ennyi.
Aztán meg lehet, hogy meglepő módon mégis én leszek az elsőKép

Na megyek, várnak a babaruhákKép Ma rajtuk a sor, hogy mosódjanakKép

Babus

Kép
babus2005

Eveka,
Örülök, hogy Neked jó napod van! Csak így tovább!:-)

Nadine,
az ajtó miatt ne keseredj el, tavaly mi is így jártunk, csak nekünk annyiból volt ciki, hogy indultunk volna mind a ketten dolgozni, de természetesen én nyertem meg a lehetőséget, hogy riasszam a kivitelezőnket, hogy tempózzon, mert harapok ha nem tudom becsukni a házat!

Babus,
jó, hogy Te sem parázol ma, már teljesen el voltam keseredvve, hogy ma depis lett a topicunk!!!
Nekem jó a február 1. de én akár már január 20-21 után is szívesen megszülnék. Nekem keményedik most már egyre többet, és a derekam is fájogat, meg lejjebb is van már, de fájásom nem nagyon volt még 15-20 másodperces sem. Hát kíváncsi leszek a hidegfrontra! A babák majd tudják mikor akarnak jönni, ebben bízom, és lehet, hogy hirtelen beindul minden előjel nélkül a dolog, mint a sógornőmnél!

TGYÁS-ra én cska a szülés után megyek, legalább is így beszéltük meg a dokival, hogy még egy hónapot nyerjek a magasabb összeggel, mert nálunk elég nagy a különbség a maximált összeg és a mostani között.

Nekem a kórházi csomagot kéne összeraknom, de tegnap sem volt hozzá kedvem, viszont a vasalást tegnap "kivégeztem"!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Na jó, én most összezavarodtam. Eddig azt hittem, értem, de most rájöttem, hogy nem. Valaki el tudná mondani, hogy ez pontosan hogy muködik?

Elôször valószínuleg elmegyünk táppénzre. Eddig értem. Utána - a szülés várható idôpontja elôtt 30 nappal - el lehet menni szülési szabadságra, igaz? De ez más, mint a tgys, nem? Ennek mekkora az összege? És mekkora a tgys összege (hogyan számítják), ha az nem limitált? És 168 nap után jön a gyed, ami max 83e Ft, ami jár 2 évig?

Bocs, ha most nagyon szôkének tunök, de már tényleg nem értem.

Borbolya
ui. Oké, +próbálok nem aggódni.

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya: A tgyas es a szulesi szabi ugyanaz. akinek a brutto bere magasabb mint a minimalber ketszerese annak erdemesebb a suzlesig tappenzen maradni es a szules napjan indittani a tgygast,mert az nincs maximalva es a brutto berbol szamitjak. A szules varhato idopontja elott 4 hettel lehet kiratni. A gyed maximalva van 83000 ft ra. A tgyas nincs.remelem ertheto volt.
A tgyas 168 nap, a gyed pedig agyermek 2 eves koraig jar. Utanna 1 evig gyes de az fix osszeg 24 korul van.
neszi

Borbolya,
a TGYÁS összege annyi, mint a táppénz, azaz az előző éved alapján a napi átlagkereseted 70%-a, de nincs plafon és vonnak belőle SZJA-t.
A GYED is ugyanennyi lehet, de maximum 83ezer havonta, nem tudom változik-e ez most januártól!??
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Borbolya!

1. most elmész tp-re
2. a tv. szerint a doki köteles kiírni terhességi gyermekágyi segélyre (tgys) a szülés napját megelőző 1 hónaptól. Ennek a napi összege a napi átlagkereseted 70%-a. DE!!! Ha a dokival meg tudod beszélni, és ő hajlandó "kitalálni" vmi betegséget, hogy a szülésig tp-en lehess, akkor ezt kell tenni, mert akkor a szülés után kezd el számolódni a 168 nap, amire kapod a tgys-t. És ez azért fontos, mert a 168 nap letelte után a GYED-et fogod kapni, ami szintén a napi átlagkereseted 70%-a, de max. 83.000Ft.
Tehát, ha pl. a te bruttód 200.000 Ft, akkor a tgys bruttója 140.000Ft, viszont a GYED már csak 83.000Ft lesz, mivel ebben az összegben van maximalizálva.
Így egyértelmű, hogy akkor jársz jobban, ha minél tovább kapod a tgys-t, illetve a tp-t, mert ugye a tp is több a GYED-től.
Remélem érthető voltam.

És nem tudja vki, hogy most mennyi lesz az anyasági segély (2004-ben 52.500Ft volt)?

Brigó

Kép

Kép
brigó

Neszi, Tamesz!

Bocsi, most láttam, hogy már Ti is válaszoltatok!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Tamesz
Én még a január 20.-21. körüli hetet nem vállalom be. Akkor még csak a 37.hetet fogjuk taposni. Betöltött 37.hétig koraszülésnek számít még, azt inkább kihagynám.
Én "türelmesen"Kép kivárom a februárt! Onnantól szabad az út Kristóf előtt!!!
Tök jófejek vagyunk! Eldöntjük helyettük, hogy mikor akarunk szülniKép Ahogy Kristófkám makacsságát ismerem, mostmár csak azért se fog kibújni idő előtt, sőt, még a végén túl is hordom majd, és majd február 20. körül születik megKép

Írtó jó dolog ezeket a pici kis édi babaruhákat mosniKép
Depisek!!!!!Kép Mossátok át (újra) a babaruhákat!!! Ettől tuti jó kedvetek lesz!!!!

Babus

Kép
babus2005

Hát köszi lányok az infót, én azért akartam hamarabb menni tgyás-ra, mert akkor nem kellene tandíjat fizetnem és nekem nincs akkora különbség a tgyás és a gyed között, szóval így jobb lenne, de úgy látom reménytelen, mivel pár napon fog múlni, de mégis kell tandíjat fizetni Kép, ez a szívás, hogy ez két héten fog múlni... Kép
Amúgy én azt olvastam, hogy nem fogják emelni a gyed-et, már 3 éve ugyanannyi és nem emelik, jó mi? Én megértek mindenféle indokot, hogy így is milyen jó, hogy kapunk pénzt meg minden, de fizettünk is érte havonta, nem igaz, férjünk dolgozik és fizet ezután is a TB-nek, milyen dolog az, hogy egy ilyen juttatást, 4 éven keresztül nem emelnek???

r
ruzicsky

Ha tényleg csak pár napon múlik, szerintem próbáld meg megbeszélni a dokiddal, hogy írja át a dátumot.

A másik dologról meg az a véleményem, az lenne a jó, ha a pasik simán el tudnák tartani a családot. Most az, hogy 83000 vagy pl. 90000, nem sokat számít. Kép
zsana75

Babus,
Nekem azt mondta a doki és a szülésznő is, hogy a 36. hét után itt már nem számít koraszülöttnek a baba, tehát nyugodtan jöhet, én anno 35-re születtem és én még az voltam a 2,10Kg-mal, de Ubul elvileg ha több mint 2,50 Kg akkor meg már pláne nem számít annak. SZóval majd ő tudja mikor jön, de én már nagyon várom, meg az apja is, meg mindenki!!!

Ruzicsky
Maximálisan egyet értek, én is 12 éve fizetem a TB-t egyszer voltam táppénzen 3 hétig a 12 év alatt, amíkor 10 éve a térdemet műtötték, és a fizetésem utáni befizetéseimhez képest lótúró (elnézést) lesz a maximált gyed, a gyes meg főleg. Szóval igazságtalan a rendszer ebben is! Lehet, hogy ezért kell majd augusztustól visszamennem dolgozni, mert a lakáshitel törlesztésénél azt nem veszik figyelembe, hogy mennyivel lesz kevesebb a család havi összjövedelme.
Na megyek vissza aludni, csak felébresztett egy telefon, de lesz végre járható utcánk, ma írtam a képviselőnek és ő hívott vissza, hogy idén tavasszal legyalúlják és tesznek rá murvát, hát ez hihetetlen, érdemes volt már egy éve leveleznem velük!!!
Nálunk már derül az idő!!! További szép napot Pocakosok!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,
Köszi a bíztatást,ma már egy fokkal jobban aludtunk és úgy tűnik kifelé jövünk a betegségből.Sikerült is elszöknöm itthonról és elmentem az Árkádba ahol persze már eléggé le volt fosztva a babaruha kínálat.Még jó,hogy tele vagyunk ruhákkal.Azért vettem egy tök édi plüss kabátot a CßA-ban.Elég jó árak vannak most ott,érdemes benézni.
Tamesz,köszi de mindenképp meg szeretném ezeket a kiadványokat szerezni,elsősorban a szüléshez illetve a gyerekekhez később.Kép
most megyek,küldök Kamillának egy kis sütit mert már nagyon kapálózik érte.
pusy
nyetus76

Ekkora hülyeségen filózniKép, de azért leíromKép
Az oké, hogy 2,5 kiló fölött nem számítana elvileg koraszülöttnek, de más a súly és más az érettség. Lehet egy baba 3,5 kilós is a 36.hétre, nálunk a kórházban pl. mégis inkubátorba fog kerülni, mert elvileg még nem teljesen érett, nagyobb eséllyel betegszik meg, lehetnek légzési problémái, mint egy 2500gr-os, ámde 40.hétre született babának.
Na nem okoskodok tovább. Tök mindegy mikor születnek, a mi babáink csak makkegészségesek lehetnekKép (kopp-koppKép)

Babus

Kép
babus2005

Babus,
én ehhez nem értek, vasárnap direkt rákérdeztem, ezt mondták. Én is bízom a legjobbakban, remélem olyan erős a szervezete, és ellenállóképessége is, mint amilyen erővel és intezitással engem rugdos!!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Neszi, Tamesz, Brigó, köszönöm a szaktanácsadást. Kép És most már érthetô!

Én azt találtam ki, hogy születhetne a babóm ápr 3-án, igaz, akkor 4 nappal a kiírt idôpont után születne, és azt már igen nehezen viselik a kismamák, és biztos én is ôrült türelmetlen lennék, viszont így 2005. 04. 03. lenne a születésnapja. KépKépKép Na jó, leállítom magam. Ez már minôsíthetetlen, amit itt elôadok... Kép Különben is dolgozzak!

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Még egy kérdés: gyed-et vagy gyes-t nem kapom, ha közben visszamegyek dolgozni, igaz?

Borbolya

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya!

Gyed-et biztos, hogy nem, gyes-t pedig csak akkor, ha 4 órában dolgozol. Ha 6 vagy 8 órában, akkor ezt sem kapod.

Na, lelépek, mert a drága vérnyomásom 153/98!!!

Brigó

Kép

Kép
brigó

Hát igen, én 8 évet dolgoztam, és egyetlen egy napot sem voltam táppénzen!

És ennek fényében érzem úgy, hogy akármennyire is nem az a pár ezer forint számítana a családnak, de akkor is felháborító, hogy van infláció, minden emelkedik, a bérek is emelkednek minden évben a tb-nek több a bevétele, ennek ellenére egy ilyen járulékot ilyen hosszú időn keresztül nem emelnek. Komolyan, legalább az infláció mértékével vagy valami.

r
ruzicsky

Zsuzsa
Örülök, hogy a ciszta nem telítődött továbbKép
A méhszáj már nem ennyire jó hír, de pihenj sokat, nagy baj már nem történhet ÁronnalKép

Babus

Kép
babus2005

Eveka

Írtam mailtKép

Babus

Kép
babus2005

Sziasztok!

Én olyan jót aludtam végre most délután!!!!

Zsuzsa,
nagoyn jó, hogy a ciszta nem növekszik, örülök neki!!!
A fekvést próbáld betartani, ha bármire szükséged lenne szólj, tudod itt lakunk a kerületbe, csak kinn a "falu" végén, szóval szívesen segítek bármiben és szorítok, hogy kihúzzátok februárig, hagyd meg nekem a január végét a szülésre!!!!
Ja, valamikor készülök megnézni az Újlakos doktornénit, akit ajánlottak, majd beszámolok róla!

Sajnos most jelentkezett a párom, még csak most indulnak Dunaújvárosból, hát 8 előtt ma sem fog hazaérni, és persze holnap is oda fog menni megint, tehát fél 6-kor megint ébresztő lesz reggel!!!:-((((
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok,

Jimbone,
tényleg feküdj sokat. Ez a méhszáj dolog elég komoly. Én is azon aggódok, hogy a keményedésektől nehogy kinyíljon, mert nekem még 10 hetem van.

A tgyás-sal kapcsolatban én is úgy szándékozom csinálni, mint Zsana. Most táppénzen vagyok, aztán kiveszem az ez évi szabadságomat. Nem tudom, hogy nálatok hogyan működik, de nálunk a tanácsadáson a táppénzeseket az időpont előtt 28 nappal autómatikusan tgyás-ra írják, tehát nem kérdeznek meg, hogy akarsz-e szülési szabadságra menni vagy sem, mész és kész (már megint a TB miatt)

A keményedéseim némileg javultak, de sajnos egy normális sétát nem tudok bevállalni, mert ahogy elindulok rögtön egyben van a hasam. Tisztára ki vagyok tőle. Egyenlőre még nem tudok mit kezdeni a hű de nagy szabadidőmmel sem, úgyhogy én is egy kissé nyűgös vagyok. + éppen mostanában kezdődött, hogy eléggé kellemetlenül feszül az alhasam, mintha a petefészkek körül is, meg egész lent. Ezt meg aztán főleg nem tudom mitől van.

Ti vesztek előre mellszívót?

Adri
hadri

Sziasztok!
Napok óta elvagyok fáradva mint állat,a kiságyat festem,az majdnem kész még az ablak van vissza,aztán tapétázunk,nagyon édi a tapétánk,kis mackós.Nálunk minden mackós lesz úgy néz ki.KépTegnap vettünk pelenkázólapot,és megvettük a kisvirágos légzésfigyelőt is,le is teszteltük,teljesen jó kopp-kopp.

Hadri
Én örököltem mellszívót is,szerintem jó dolog,remélem lesz is tejci.

Nekem úgy fájnak a mellbimbóim,nektek nem,persze az egész mellem feszül meg fáj,de a bimbóm az nagyon,mi lesz később?!

Nem a 37. hét elött született babák koraszülöttek?

Megyek ablakot festeni!

Timurr
Vendég

5 perc alatt megmozogta Kristóf az előírt 10-etKépKépKép
Csak nem 5 órakor kezdtük, hanem fél 6-korKép

Adri
Én vettem Aventes mellszívótKép

Babus

Kép
babus2005

Timurr
DeKép

Babus

Kép
babus2005

Ja, még valami.
Azt írják mindenhol, hogy a kókuszmatrachoz nem kell gumilipedőt használni. De miért nem? Hisz ha pisis lesz a lepedő, akkor a matrac is olyan lesz, arra meg utána hiába terítek tiszta száraz lepedőt. Ráadásul egészségtelen, meg büdi is, ha pisis lesz a matrac, nem?????

Babus

Kép
babus2005

Babus,
a kókuzmatrac átendedi a folyadékot ez a lényege, és ha ráteszed a gumilepedőt, akkor nem tud kiszáradni mert nem szalad át rajta a folyadék!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Magyarul hagyjam nyugodtan átázni a matracot?! A pisitől? Olyan furi. Mert oké, hogy kiszárad, de a baci meg a szag csak ott marad, nem?
De ha így van, akkor legyen.

Babus

Kép
babus2005

Babus,

Én is úgy tudom, hogy a kókuszmatracnak ez a lényege, meg az, hogy jól szellőzik.

Adri
hadri

Újra itt!

Zsuzsa!
Pihenj sokat, és reméljük a legjobbakat!

Persze nem tudok semmi értelmeset írni, így várom, hogy valaki dobjon fel valami témát.

Brigó

Kép

Kép
brigó

Neszi Eveka Zsana!
Rájöttem, hogy mi a hiba. Most már meg tudjátok nézni remélem.
http://babanet.hu/album/main.php?album=3929
Lányok!
Olvastam, hogy a tanácsadáson 28nappal a szülés előtt átirnak tgyásra. Rákérdezhetek a dokinál szerintetek? Vagy esetleg utána a körzetinél még maradhatnék szülésig?

Kép

KépKép
búzaszem

Búzaszem
Megnéztem a képeket!!!Kép
Nagyon jók és nagyon boldog kismaminak nézel kiKép

Babus

Kép
babus2005

Zsuzsa
Most hogy nagyjából átfutottam azon amiket ma írtatok olvastam, hogy kinyilt a külső méhszáj nálad és megrövidült a méhnyak.
Ne aggódj! Egyik barátnőm hasonlóan járt már a 7. hónapban. Pihenést,ágyba fekvést nem vitte túlzásba, de semmi megerőltető dolgot nem csinált.
Szülésnél pedig csak az előnyére vált. A kórházban is azt mondták nekünk, hogy ami most hátrány az a szülésnél hatalmas előny. Gondolj bele, más 4-5 órát szenved mire 1-2 újjnyira kitágul. Barátnőnmnél reggel 5 körül kezdődtek a fájások fél 12-kor már meg volt a baba, és első gyerek volt. Ja és a kiírt nap után egy nappal született.
Bízzunk benne, hogy szülhesz természetes úton, az a fránya ciszta pedig visszavonulót fúj.
Áronka strapabíró kis srác!

Timka
timka

Na újra vagyok, ma már harmadjára. Na igaz alszik a lány az apjával együtt, én meg küzdök a gyomorsavval. BRRRRRRRR

Búzaszem
A körzeti orvos felvehet táppénzre, de akkor ne a kírás előtti 28 naptól hanem hamarabb vetesd vele magad táppénzre, de olyan indokkal kell ezt tenni, ami nem a terheséggel kapcsolatos. Mert akkor a körzeti dokid is megütheti a bokáját. Én Zsanival az utolsó napig táppénzen voltam, de a 36. héten már ő tartott táppénzen, már nem tudom mivel...

Babus
A kókuszmatracra tényleg nem kell gumilepedő. Igaz nekünk sima szivacsmatracunk van, de még eddig sose lett pisis. de én húztam rá egy fehér huzatot, majd egy mintásat, erre egy frottír lepedőt, majd erre egy szövet lepedőt. De a színes rétegeig még sose jutot el, ugyanis általában ha jól van a babán a pelenka, akkor nagyon kicsi az esélye arra hogy a pisi kifojjon. Na de a kaka, az volt h ogy a nyakáig folyt Zsaninak, míg kitapasztaltuk melyik pelenka is a legjobb rá, mert egyik babára ez passzol a másikra meg az (nekünk a Pampers nem vált be, csak a Huggies és a Libero) De az újszülött pelenkák (New Born) minden márkában nagyon jó, jól beszívja a kakát is meg van egy extra védőgátjuk, de a minitől már nincs, így onnatól van esély a kifolyásra. Nekem is az a nagy bánatom, hogy Zsaninál is egy csomag Liberot tudtunk elhasználni, meg a kórházi csomagban kapott mintákat mert már 1 hét után kinőtt belőle.

Aventes mellszívó: Nem tudom mennyi az ára jelenleg, de nem volt olcsó 2 éve se. De nagyon megérte, leglábbis nekem bevállt, azóta megjárt már egy-két barátnőmet, és ők is nagyon dícsérték. igaz mi a cumisüvegeket sose használtuk amit adtak hozzá, mert Zsani 6 hósan kapott mást, és azt már varázsitatóból itta, azóta meg pohár, meg sportkupakos palack a menő.

méhszáj állapota:
Hát most elkezdtem parázni, hogy vajon hogy állhatok, mert engem a dokim még nem vizsgált meg manuálisa, mert nem volt panaszom (Zsaninál se vizsgált meg a 38. hétig) De most majd a 36. héten megyek hozzá és akkor majd megmondom neki, hogy nem bánnám ha megnézné. Mondjuk én kicsit abban reménykedek hogy nem teljesen zárt, mert Zsanival a 42. hétig teljesen zárt voltam és így másnaponta amnioszkópia során igen csak szívtam a fogam, mert a legvékonyabb "cső" fért fel csak. Aztán még is 3 óra alatt megszületett a majd 4 kilós lányom (ma se tudom hogy csináltam... Talán a málnalevéltea??? Ezért a jövőhéttől iszom is.

Tamesz
Még az a szerencse hogy egy udvaron van a szüleim háza és a miénk, így nem votl gond, meg mi se mentünk sehová csak délután, de a párom alig tudott kijutni a lakásból. De egyszer mikor nagyon hideg tél volt a vaskapunk fagyott fel. Kép Azt gázperzselővel olvasztottuk fel. Az izgalmasabb volt.

Na megyek megpróbálok lefeküdni....

Nadine 34+2

Nadine
KépKépKép
nadine

Sziasztok lányok!! Nem tudjátok véletlenül hol lehet kapni ezt a bizonyos málnalevél teát?? mert én is olvastam már róla. De nálunk itt a gyógyszertárba nnem volt, bio boltba talán?? Kérem aki tud segítsen.

Adrien+Dóri Johanna 29+3
menjuss

Jóreggelt!

Menjuss,
én az Auchanban található gyógynövényboltban vettem a málnalevélteát 188Ft-ért egy csomaggal!

Nadine,
Azért azt a perzselős ajtónyitást megnéztem volna!:-))))
Kérdésem, akkor most teljesen gyerek függő lesz a pelenkaválasztás vagy pénztárcától vagy fajtától függjön? Mi most csak 1 csomag újszülött Pamperst vettünk, mert nem tudom meddig lesz rá jó, de akkor melyiket érdemes utána venni? Oszd meg lécci a tapasztalataidat! Ja engem elvileg a fiúkra való érdekelne, bár tudom Neked lányod van!

Na megyek összekapom magam, mert jönnek a lépcsőnkhöz a korlátot felmérni, mert az apukám aggódik, hogy le ne essünk véletlenül az unokájával! De mi már megszoktuk, másfél éve így lakunk, de ez nem győzte meg, szóval most rászánjuk magunkat, bár kész rablás!!!!

Ja, nálunk esik is, emg köd is van, szóval akkor inkább már havat szeretnék, azt nagyon szeretek lapátolni, bár nem tudom, hogy az jót tenne-e??!!!
tamesz+ubul 35+3

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Kösz Tamesz melyik Auchanban?? nekem a Soroksári van a legközelebb, vagy mindeggyikbe van ilyen gógynövény bolt? Most megyek majd délután vissza olvaslak benneteket sziasztok.
menjuss

http://babanet.hu/album/main.php?album=3248
Végre feltettem az ultrahangos képeket is. Van közte 2 és 3D s is, 13 18 29 és 33 hetesen.

Kép

KépKép
búzaszem

Búzaszem,
Gratula, nagyon jó lett az albumotok, rengeteg képetek van már a babócáról!!!

Menjuss,
én a csömöriben vettem, gondolom van a többiben is ilyesmi bolt! most iszogatom, nem is rossz az íze, szerintem egésze fincsi!!! remélem fog majd használni!!!

A többiek még alszanak? olyan nagy pangás van ma, vagy csak én keltem korán???
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Szia Menjuss,
mi nagyon hasonló korúak vagyunk!! Kép

Borbolya
29+2

KépKép

Kép
borbolya

Tamesz,
a málnalevélteát lehet ízesíteni, vagy úgy már nem annyira "hatásos"? Csak mert én szeretem picit ízesíteni a teákat.

Voltunk tegnap megint Szülôk iskolájában, most más tartotta, de jó volt, hogy nem ugyanazt mondta el, mint legutóbb a másik doki. Most elsôsorban a fájdalom-érzéstelenítés és császár témakörökrôl volt szó, meg arról, hogy mi történik a babával rögtön születés után (az elmondottak alapján tényleg minden szempontból bababarát a kórház), meg hogy milyen szobák és megoldások vannak (pl rooming in).

Andi, volt egy tippem, hogy melyik kismama vagy, de nem voltam benne biztos, az elején mi picit késve érkeztünk (már mindenki bent ült), a végén meg mindenki rohant. Ha az volt rajtad, amit leírtál, és a hajad picit kifelé kunkorodik, akkor azt hiszem, láttalak.

Borbolya

ui. Láttátok, hogy már van 2005. ôszi babás topik is? Lassan mi leszünk az öregek... Kép

KépKép

Kép
borbolya

Borbolya,
én pici bogyót tettem bele, mert én cukrot nem ehetek!!!

Igen, nagyon furcsa, hogy már őszi topic is van, én a téli topikot is olvasom, ott már nagoyn megszaladt a táblázat, már kb a fele baba megszületett, nagyon jó látni!! Lassan mi is beindulunk, remélem!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Helló Lányok!

Zsuzsa azért az nagyon jó, hogy a ciszta dolog kezd rendeződni! A méhszáj miatt pedig ne aggódjatok, hanem pihizzetek sokat
Adri te is!

Babus!

Nekem azt mondta egy kollégám, aki használt kókuszmatracot, hogy zuhannyal szokta átmosni, ha pisis lesz, tök hamar megszárad, én még nem próbáltam, de ő állítja, hogy azt így kell.

r
aki ma 31 hetes
ruzicsky

Sziasztok!

mosópor: Ákos ruháinál én a Lovela kifejezetten babaholmiknak való mosóport használtam. (ez az, aminek baba van a dobozán.)

Tegnap nagyon megijedtem. Lehet, hogy a közelgő hidegfront miatt volt, de szabályosan alig bírtam megmozdulni este, minden porcikám fájt, a hasam is, ráadásul eléggé jóslófájásokra emlékeztető módon. (deréktájról indult, aztán fel a hasam aljáig, és egyre erősebb szorítást éreztem.) Mondtam is Alexandrának, hogy bár már nagyon várom, de a 29. hét elején inkább még csak az ultrahang képernyőjén szeretném látni, nem közvetlen testközelből. Ma már jobb a helyzet, de még mindig sokat fáj a hasam. Rengeteget mozog a leányzó, sokszor kifejezetten erős fájdalmat okozva. Ti is tapasztaltatok már ilyet?

Zsu
28+1
tothzsuzsi

Borbolya igen mi egy korúak vagyunkKép)
Tamesz köszi, de ízesítés nélkül én sem tudom meginni pici méz meg citrom nem árthat.
Tothzsuzsi én is igy voltam tegnap este pontosan húsz percenként voltak összehúzódásaim, nagyon meg voltam ijedve. Lánykám nagyon aktív volt tegnap, ma egy picit kevésbé de nála még ez sem megszokott mert a lusták táborába tartozunk. Ma már csak a derekam fáj meg néha keménydek de nem vészes fel a fejjel. :-)
Adrien
menjuss

sziasztok!
nagyon depis az idő,látom itt se pörögnek az események nagyon.
Mi már egy fokkal jobban vagyunk szerencsére.
Zsuzsa,pihenj sokat és biztos nem lesz gond!
Apa ma elmegy síelni és csak vasárnap jön,így lehet,hogy anyukámékhoz átteszem a székhelyünket és akkor csak jövőhéten jövök.Ezt vegyétek fenyegetésnek!Kép
pusza
nyetus aki már a 33.héten jár
nyetus76

Sziasztok!

Egy barátnőm most szólt, hogy indul egy tanfolyam főleg csecsemőgondozásról, de inkább pszichológiai oldaláról megközelítve..

Hátha érdekel vlaakit..itt vannak a részletek..
én tuti megyek

üdv mindenkinek
Csibe
Békés csecsemők és; elégedett szülők:

Ismerkedés Pikler Emmi gondozási-nevelési szemléletével Lényeges, hogy minél többre egyedül jöjjön rá a gyerek. Ha mindenben segítjük a feladatok
megoldása során, akkor éppen azt vesszük el tőle, ami értelmi fejlődése szempontjából a
legfontosabb lett volna. Egészen másfajta tudásra tesz szert az a gyerek, aki önálló kísérletek
révén jut el valamihez, mint az aki készen kapja a megoldást.”

Kép

Kép
csibe26

Sziasztok Csajok!

Hát ma nagyon pang a fórum!!!!
Délben és is lefeküdtem, emrt nagoyn nem volt kedvem semmihez ebben a csodálatos időben.

Nyetus
szerintem nyugodtan tedd át a székhelyed, nagyon nem jó egyedül lenni, én már csak tudom!!!:-)))

Tóthzsuzsi
köszi a mosópor nevét, majd megnézem hogy hol lehet kapni, ...

Csibe26
köszi a tanfolyam tippet, de én már biztosan nem fogok elmenni, mert nekünk már beleseik a szülés és ebben a gyönyörű időben nem akarok sokat trappolni, ha meg meglesz a babó, akkor meg persze nem is tudok kimozdulni, na és főleg nem az I. kerületbe!!!!

Képzeljétek végre elkezdtem összehordani egy kupacba a kórházi cuccaimat, mert mára ezt a feladatot kaptam a páromtól, hogy végre valami hasznosat is csináljak!

Hahó főtopicosok jelentkezzetek, remélem még nem a babák gondolták úgy, hogy jönnek a hidegfronttal és ezért ez a nagy csönd!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Sziasztok!

Tamesz, Zsu
Ha lehet hinni az Erről/arról-ban lévő Lovella mosóport keresek topiknak, akkor sajnos 2003 őszétől nem lehet kapni Kép
zsana75

Zsana,
köszi, akkor nem strapálom magam!!!!
tamesz

TamEsz
KépKépKép
tamesz

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?