Sziasztok !
Már egy hete irtam ezt a levélkét, de api eccerüen elfelejtette elküldeni, szóval tök elavult az egész, de ha már megirtam, hát olvasgassa, aki még emlékszik ezeréves dolgokra. Bocsi.
Cseri
Végre tudok irni pár sort.
Sajna nem emlékszem, ki irt a régi zörgös mikizacsiról, de én is nosztalgiáznék, ha kapható lenne. Volt egy olyan édeskés illata is, még most is emlékszem rá...
Jaj, nehéz 1hetes kihagyásokkal követni benneteket...Az aktualitásról nem is beszélve.
Én most tartok ott, hogy Jázminmamáért izgulni kell, remélem sikerül maradásra birni a kis babszemet.
Madárka irta, hogy valakik szerint sokkal kényelmesebb a táp, mint a szopi. Hát van is benne igazság, meg nincs is. Abból a szempontból kényelmesebb, hogy a cumisüveget sokkal inkább elökaphatja az ember bárhol, mint a cicit, sajna nálunk még megbotránkoznának, ha pl. az utcán egy parkban, vagy mondjuk a Tescoban a cicire tenném a gyereket. Amit én élveztem benne, az az volt, hogy apucija is teljes átéléssel megetethette, és addig én tettem a dolgom. Egy erös antibiotikumkura miatt kényszerültünk egyhetes szopiszünetre, és ezalatt apuci élvezkedhetett az etetéssel. De másrészröl állati kényelmetlen hajnalban tápot kevergetni, pedig én a végtelenségig leegyszerüsitettem a dolgot. Napi 1x cumikifözés mikróban. 1 üveg buborékmentes bontatlan ásványviz. Ez utóbbit kimértem az üvegbe, bele a szükséges mennyiség táp, felrázás, 15 mp mikrózás, hogy kellemes hömérsékletü legyen és kész. Igaz, Bogi 3. gyerek.(tudjátok a vicc) De simán átállt a tápra, majd 5 nap múlva vissza a cicire. De a lényeg szerintem az, hogy a szopi nem arról szól, hogy kényelmes-e, vagy sem. Ez a legutolsó szempont, ami eszembe jut róla. Bogi 28-án lesz négy hónapos, de szerencsére csak szopik.
Csokimikit én csokis tejcsiként használtam fel amikor már kakaót ittak a srácok.
Kriszta ! A táblázat valóban némileg áttekinthetetlen, kicsit könnyebb lenne talán, ha valamilyen rendszer alapján szerepelnének a benne levök. Jó lenne a babusok születési ideje szerint, de mivel van, akinél több a gyerköc, és vannak nagyok is, ez nem az igazi. Talán jobb ötlet az anyucik nevét abc sorrendbe tenni, föleg az ilyen gyengébbek kedvéért, mint én, aki ritkán tud jönni, és nehéz ennyi nevet megjegyezni. Egyébként nem tudom, mi a baj a hangnemmel, én asszem semmi sértöt, vagy bántót nem irtam, a reagálásokból ugy vettem észre, hogy többen egyetértettek velem. Inkább én éreztem bántónak és kirekesztönek azt, hogy aki nem jelentkezik azt törölni kellene. És ezért nem értem a kioktatást, hogy milyen hangnem szokás ebben a topicban. Arról nem is beszélve, hogy elég régen olvasom már ezt a topicot IS, tehát van némi fogalmam róla, még ha nem is irogattam bele. Tavaly december óta olvasom a babanetet, találtam már épp elég nagyképü, tudálékos, kirekesztö és hihetetlen hangnemben folyó párbeszédet, nem tudom, te olvastál-e már ezekböl a topicokból, (ott aztán joggal feltehetnéd a kérdést, hogy micsoda hangnem ez...) én idönként ugy vagyok vele, hogy nem is kellene olvasnom a babanetet az ilyenek miatt, de mások miatt meg igenis és nagyonis érdemes.
Pankamama ! Van két egészen offtopic babám, egy 14 és fél éves Levente, egy 12 és fél éves Kriszta és egy manócska, a majdnem 4 hónapos Boglárka, aki hihetetlenül nyugis, jókedvü, jól evö és jól alvó babus. Nagyon élvezem vele a babázást 12 év szünet után. Teljesen mások ma a gyereknevelési elvek, a szüléssel kapcsolatos dolgok, meg én is más vagyok igy a 35. évemben, akkor is jó volt babázni, de most még sokkalsokkalsokkal jobb. Szóval köszi kérdésedet nagyonnagyonnagyon jól vagyunk. Kopp, kopp, kopp. A terhesség alatti szopiról azt olvastam, hogy a magzat megkap mindent, ami marad az a szopisé, és ha még mindig marad, az a mamáé. Elvileg tehát csak mennyiség és minöség kérdése, és mindenkinek jut minden.
Evey! Jó, hogy nem töröltetek senkit a táblicskuból, biztos rosszul esett volna neki...De fenntartom, amit feljebb irtam, ha a többiek is 1et értenek vele, jó lenne pl. a mamák nevei szerint abc-re rendezni a sorokat. Vagy?
Nálam a következö a felhozatal: Cseri, ---Levente 1987.O2.22. 335O g, 5O cm, ---Krisztina 1989.O4.17. 355O g, 51 cm, ---Boglárka 2OO1.O7.28. 34OOg, 49 cm-de ö már fenn van, most vettem csak észre, kösz Evey. Emilke:
cserii@freemail.hu Pécs.
KAdri! Hogy én hogy irigyellek, elözö életemben biztos eszkimó voltam, de én iiiiiiimádom a hatalmas havat és a sürü hóesést... Bátran felvállalom, egyik kedvenc müsorom a 3sat-on a hójelentés – minden reggel 8-9 között szebbnél szebb havas falvak a sipályák mellett, imádom. És még ráadásul karácsonymániás is vagyok. Ha összejön egy havas december, havas adventi napok, gyertyafény, karácsonyi cdk, finom karisütik sütögetése, hát én elolvadok, és legjobb dolog otthon lenni...De itt sajna ez elég ritka, hogy hó is jön az örömekhez. Irod Leevi éjjeli müsorát, próbáltad már hasra tenni ? Bogi azóta alszik hatalmasakat éjjel is, mióta egyre bátrabban hasra tettem. Elöször majd meghaltam félelmemben, hogy nehogy meghaljon nekem. De aztán arra gondoltam, hogy a nagyok idejében még szó sem volt arról, hogy ne altassuk hason a gyerekeket, söt, ha bukós volt a baba akkor direkt tanácsolták. És a nagyok is hason szerettek és szeretnek aludni a mai napig, és ugy döntöttünk apucival, hogy nem lehet állandó félelemben élni, és ha hason érzi jól magát, akkor aludjon ugy. Másrészt elövettem a kedvenc témámat, a természeti népeket, és ott a busmann, vagy pigmeus mama szerintem még nem is hallott bölcsöhalálról és ugy altatja a kis purdét, ahogy annak jól esik. (persze azért megsugom, idönként rémüldözök, mikor olyan jókat alszik egész éjjel...)
Geri, Évi, Emese! Hangnemhez nektek is csak annyit tudok irni, mint Krisztának, sajnálom, ha nem tetszik, csak nem tudom, hogy mi nem...Mint olvashattátok, volt aki egyetértett velem, biztos van, aki nem. Mindenesetre én találva éreztem magam, mivel ritkán tudok irni is és olvasni is, és ha már táblázat, ne legyen olyan jellege, hogy én idetartozom, mert mindig tudok irni, te nem, mert ritkán vagy. Lehet, hogy ez vicc volt, de engem pl. eltalált, és nem éreztem viccnek. Ami pedig az irásra való felszólitást illeti, hát biztos igyekszik mindenki irni, ha tud, hiszen nem csak olvasni jó, hanem irni is, - jó, ha az ember olyanokkal eszmecserélhet, akiket érdekel hogy mi van velünk, nem?
Kérdeznék még valamit Geri, ha nem gond, ird meg, hogy a Geri miböl származik, van egy rokonom, akinek ez a beceneve és évek óta nem hallottam felöle, csak hogy megnösült és van 1 baba is. Az illetö betüjele G.E. és kb. 31-32 éves lehet. Nem valszinü, hogy ti vagytok, de hátha...
Zsóka ! Mi az igazolt távollét ? És miért pont 1 hónap ? Én Bogi születése után pl. több, mint másfél hónapig nem jutottam nethez, és most is csak nehezen. És tudok egy asszem 28 hetes kismamáról, aki junius óta táppénzen van, otthonra nincs pénzük netre, de gondold el, hogy várja, hogy netközelbe jusson, és hogy örül, amikor hirt kap, hogy rajta van ám a friss kismamás táblázaton. És biztos nincs egyedül. És szvsz ilyen alapon pl. máris nekiállhatunk egy rakás topicot is törölni, mert ezer éve nem irt bele senki. Kérdés, mi a cél. Egy szükkörü, zárt társaságot fenntartani, akik mind ismerik egymást, vagy egy nyilt csoport létrehozása, ahol bárki jöhet, mehet, érdeklödhet, irogathat, olvasgathat, kereshet, stb. stb. A zárt csoportalkotás sem baj egyáltalán, csak akkor ezt jelezni kellene valahol. Pl. Babás topic és táblázat csak komoly érdeklödöknek, kitartóknak. És akkor a magamfajta nem mindennap netezö ott nem fog zavarogni. Amit a babanetes családok táblázatról irsz, hogy aki egy éve nem irt, miért van rajta...Hát szerintem ez a babanet pont azért életképes, és fejlödö, mert jönnek, mennek az emberek, de aki valaha itt volt, akár csak egy irás erejéig, az szerintem részese annak, amit babanetnek nevezünk, ami több szerintem, mint egy cim és pár oldal a neten. Én nagyon meghatónak éreztem pl. amikor a friss kismamás táblázatot az utolsó heteket taposó BGabi átadta KataOO7-nek. És ha majd Kata is mindenórás lesz, ö is átadja valakinek, és ö is és igy tovább. És ez valahol olyan megható. Legalábbis nekem. És eltelik 1-2 év és lehet, hogy már senki sem fog emlékezni BGAbira, de ha lesz még babanet, ö ott lesz az archivumban és a táblázatokban. De ez csak az én szv.em.
Katica ! Orrszivó porszivo nagyon jó, Bogi 1 hétig volt náthás, és ugyan elég brutálisnak tünik a dolog, de egyszer sem sirt közben a manócskám, és minden szutty kijött, teljesen kitisztul töle az orr, szóval jó, ahogy Ildi is irja, legmegnyugtatóbb, hogy kipróbálod magadon, hogy milyen érzés. Anyatejtöl szerintem sem lehet (kórosan) elhizni. Viszont eddig ugy tudtam, anyatejben minden van, ami kell, de minek kell akkor Kvitamin (konakion) tudja valaki mi az a gyerekbetegség, amire állitólag jó? Bevallom, én elég ritkán adom Boginak, föleg mióta belepottyant a kiskanálba 1 pici üvegszilánk a fiolából.
Ildi! A friss kismamás táblázatban azért kerülnek le az élen levük, mert elég horrorisztikus olyanokat olvasni, hogy 43, 44 hetes terhes valaki. Nyilvánvaló, hogy ök már állapotuknál fogva nem tartoznak abba a táblázatba, söt az élen levök alig várják, hogy kikerüljenek abból a táblázatból, és a felette levöbe kerüljenek, ami persze egyre és egyre nagyobb, de mégis annnnyira jó olvasgatni...
Na jó, részemröl ez a táblázatos dolog lezárva, aki akarja, ugyis érti, miröl szól az én álláspontom, aki nem, nem, az sem baj, de nem akarok már ennyit magyarázkodni.
Kriszta! Elsö gyereknél még mindent ezerszer fertötlenitettem, elkülönitve kezeltem, kevés és drága kimélö mosóport használtam. Boginál, aki a harmadik, fertötleniteni nincs mit, mert nem használunk sem cumisüveget, sem cumit, a ruháit pedig elsö nap óta együtt mosom a mienkkel, ariellel mosok, fehér és color, és lenor öblitöt méghozzá elég sokat, mert szeretem, ha jó puhák a ruhák. Viszont én mindent vasalok, kivéve frottirt. Pelusokat csak evéshez és ilyesmihez használunk, igy nincs kakis, tehát azt is együtt mosom a mi fehéreinkkel. És koppkopp Boginak nincs semmi gondja, mig az elsö gyerköccel rengeteg börgondunk volt.
Holdkompról irtatok sokat, én is csak rosszat tudok róla mondani, egyik sógornöm babája fejreállt vele. De azért utána is beletették. Baromira soká állt fel és kezdett el járni. Az én Levim 6 hónaposan állt a kiságyban mint a huszár, és 9 hónaposan elkezdte a szekrénysor mentén bekalandozni a szobát állva. Az a babus pedig már elmulott tiz hónapos, mire elkezdett próbálkozni a felállással. Egyetértek Madárkával, aki szerint egy üzleti fogás az egész, mint ahogy annyi más káros dolog.
Ki az a Karcsika?
De jó, hogy nem csak én felejtem el állandóan a Dvitamint...
Szijjjjjjjjjja Lara ! Te is Picurral a kézben irsz ? Én is. Én nem venném fel 3,5 óránként a babust. Szerintem hagyd aludni, mig jólesik neki. Ha megéhezik, biztos jelentkezik. Nálunk nagyon jól müxik az igény szerinti szoptatás.
Neked is nagynagy szijja Cory !!!!
Lányok tudtok-e valamit a 3-4-5. hónapban kapott dupla oltás szimpla megfelelöjéröl ? Állitolag van olyan kombioltás, hogy nem kell 2x szurni.
Harry Potteresek!Mindenizü drazsé és csokibéka tesco és interspar.
Jázminmama, nagyon-nagyon szoritok nektek. Mi az a babatej, amit Jázmin nem akar meginni? Én csak a tápokat ismerem, Milumil, Aptamil, Beba meg ilyenek. Fött az agyam rendesen, hogy melyiket nyomjam Bogiba szopiszünet idejére...
Na sziasztok, végre eldugultam, jópár nap termése ez a soksoksok irás, igy van ez, ha az ember hetente 1x olvas és ir. Mindenkinek üdv: Cseri